Ochtend powersessie Talentmanagement

of 11 /11
 • date post

  20-Oct-2014
 • Category

  Technology

 • view

  170
 • download

  4

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Ochtend powersessie Talentmanagement

PowerPoint-presentatie

,,

John Pijpers Directeur

Talentmanagement:

Talenten Theater bij (cl)outsourcing

Wat maakt nu dat avond aan avond een toneelgezelschap in staat is het publiek te entertainen, terwijl wij als ICT-ers vaak niet het vermogen hebben om aan te sluiten bij wensen de interne klanten en gebruikers.Uit onderzoek van Beerenschot in 2013 blijkt dat bijna 80% van organisaties vindt dat hun ICT-regisseurs niet over de juiste competenties beschikken.Welke inzichten van het theater kunnen wij gebruiken om meer grip te krijgen op onze ICT?De komende 10 minuten neem ik u mee in de rol van een toneel regisseur zodat u regierol als ICT-manager doelgerichter invult, uw talenten beter regisseert en een uiteindelijk tevreden gebruiker heeft.Er is namelijk geen dienstverlening zo zichtbaar en voelbaar als die van het toneel. Het gaat altijd om een voorstelling door en voor mensen; van spelers en publiek. In de kern gaat het dus altijd om het 'in scne' zetten van mens en gebeurtenissen - die er zonder regisseur niet zouden zijn geweest.

2

Samenvatting Talentmanagement Outsourcing

Do:Juiste persoon op juiste plaats (Auditie)Haal het beste in mensen naar boven (Toneelspelers)Applaus als primaire doelstelling (Publiek) Dont: Geen regie zonder doel (Plot)Werk nooit zonder overzicht (Script)Geen vaste regie voor iedere situatie (Toneelstuk)

Geef talentvolle medewerkers de regie die men verdient, zodat gebruikers tevreden zijn.

Mijn boodschap is dat een organisatie die gaat Cloudsourcen - niet zomaar aan de slag moet gaan. Eerst zal men moeten bepalen wat men wil bereiken, hoe men dit gaat bereiken, met wie men dit gaat bereiken, hoe men deze personen regisseert en of het tot het gewenste resultaat leidt.

3

Talentmanagement

IT-er als change leader

Accepteer de nieuwe realiteit

Overtuig met visie

Treed op als intermediair

Beperk CoIT niet tot een techniekprobleem

Werk niet top down

Streef geen perfectionisme na

Samenvatting Talentmanagement

CoIT vraagt vertrouwen Internet leidt tot zelfsturing Weinig instroom jong talent in hirarchische organisaties Wordt u de brug tussen de generaties?

DO

Accepteer de nieuwe realiteit Overtuig met visie Treed op als intermediair

DONT

Beperk CoIT niet tot techniek Werk niet top-down Streef geen perfectionisme na