Obstakelverwijdering Elst 2015

1
Amerongse Bovenpolder N416 N225 Nederrijn De steenfabriek wordt gesloopt, delen van het terrein worden afgegraven. Door het afgraven van het terrein met de steenfabriek komt de Amerongse Bovenpolder in verbinding met de Elster Buitenwaarden. Nieuwe situatie schoorsteen verlaagde oever verlaagde uiterwaard 0 300 m Effect Waterstanddaling van tenminste 13 cm bij hoogwater. hoogwater Huidige situatie Nederrijn steenfabriek uiterwaard oever Planning 1 2 3 4 2010 2011 2012 2013 2014 1 2 3 4 Projectbesluit Voorbereiding werkzaamheden Schop in de grond Oplevering waterveiligheid Utrechtse Heuvelrug ELST Obstakelverwijdering Elst Het hooggelegen terrein van de steenfabriek bij Elst vormt bij hoogwater een knelpunt voor de afvoer van water uit de Nederrijn. Door de steenfabriek te verwijderen en het terrein voor een groot deel af te graven, krijgt de rivier meer ruimte. verlaging oever voormalig fabrieksterrein schoorsteen passantensteiger stuwwal brug Elster Buitenwaarden Nederrijn plangebied gewijzigde / nieuwe situatie nieuwe, verwijderde of vervangen objecten afgraving nieuwe brug (provinciale) weg ‘tekst’ Kaartlegenda: Kaartschaal: Het voormalige terrein van de steenfabriek is bestemd voor natuur en recreatie. voormalig fabrieksterrein terp langzaam- verkeersbrug verbreding strang N O Z W jan 2015 / 24 www.ruimtevoorderivier.nl

description

 

Transcript of Obstakelverwijdering Elst 2015

AmerongseBovenpolder

N416

N225

Nederrijn

De steenfabriek wordt gesloopt, delen van het terrein worden afgegraven.

Door het afgraven van het terrein met de steenfabriek komt de Amerongse Bovenpolder in verbinding met de Elster Buitenwaarden.

Nieuwe situatie

schoorsteenverlaagde oeververlaagdeuiterwaard

0 300 m

Effect

Waterstanddaling van tenminste13 cm bij hoogwater.

hoogwater

Huidige situatie

Nederrijn

steenfabriekuiterwaardoever

Planning

1 2 3 4

2010 2011 2012 2013 2014

1 2 3 4

ProjectbesluitVoorbereiding werkzaamhedenSchop in de grondOplevering waterveiligheid

UtrechtseHeuvelrug

E L S T

Obstakelverwijdering Elst

Het hooggelegen terrein van de steenfabriek bij Elst vormt bij hoogwater een knelpunt voor de afvoer van water uit de Nederrijn. Door de steenfabriek te verwijderen en het terrein voor een groot deel af te graven, krijgt de rivier meer ruimte.

N225

E L S T

verlaging oever

voormaligfabrieksterrein

schoorsteenpassantensteiger

stuwwal

brug

ElsterBuitenwaarden

Nederrijn

plangebied

gewijzigde / nieuwesituatie

nieuwe, verwijderde ofvervangen objecten

afgraving

nieuwe brug

(provinciale) weg

‘tekst’

Kaartlegenda:

Kaartschaal:

Het voormalige terrein van de steenfabriek isbestemd voor natuur en recreatie.

voormaligfabrieksterrein

terp

langzaam-verkeersbrug

verbredingstrang

N

O

Z

W

jan 2015 / 24www.ruimtevoorderivier.nl