O nt d ek on z eb t v r de BOLT-ON PARTNER · PDF file GEVONDEN TE WORDEN MET SEO Zoekmachine...

Click here to load reader

 • date post

  24-Jun-2020
 • Category

  Documents

 • view

  0
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of O nt d ek on z eb t v r de BOLT-ON PARTNER · PDF file GEVONDEN TE WORDEN MET SEO Zoekmachine...

 • voor graf sch professionals zoals jij BROCHURE

  Ontdek onze betoverende BOLT-ON

  PARTNER

 • MAAR WAT IS NETTL

  DAN?

  Leuk dat je dat vraagt. Nettl is een systeem voor bedrijven.

  Het is een bolt-on partnerschap. Gemaakt voor grafisch professionals zoals jij.

  Behoud je huidige merk en voeg Nettl toe om het aantal diensten dat jij klanten kunt aanbieden uit te breiden.

  Gebruik de kennis van je huidige team om meer te doen. Loop voorop met Nettl’s marketingtools, spreek nieuwe klanten aan en blijf in contact met bestaanden.

  Nettl is het grootste netwerk van lokale web-, print- en ontwerpstudio’s ter wereld. Wij hebben meer dan 200 Nettl locaties in onder andere Australië, België, Engeland, Frankrijk, Ierland, Nieuw Zeeland, Schotland, Nederland, Verenigde Staten en Wales.

  En wij zien jou daar graag onderdeel van uitmaken.

  Meer dan

  200 studio’s

  3

 • WAAROM HEEFT DE WERELD

  NETTL NODIG?

  Het begint allemaal bij de klant.

  Wij vinden dat altijd een logisch begin.

  Voorheen investeerde men hun marketingbudget in printgebaseerde promotie.

  Tegenwoordig is het eerste waar een startend bedrijf aan denkt, een website. Dus daar start Nettl ook.

  Maar het is zeker niet waar het stopt.

  Het is je waarschijnlijk opgevallen dat visitekaartjes niet meer bovenaan iedereens boodschappenlijstje staan. Misschien verkoop je er nog ontzettend veel. Dat doen wij ook. Het is echter zo dat de klant zijn energie eerst ergens anders investeert.

  Na een website hebben klanten hulp nodig bij e-mailmarketing en zoekmachine optimalisatie. Misschien wat signing en beursmateriaal. En pas daarna een lading print en promotionele items.

  Dus Nettl doet al die dingen.

  En nog iets extra’s.

  5

 • HOE IS HET NETTL

  VERHAAL BEGONNEN?

  In het verleden hadden wij honderden printshops.

  Twintig jaar geleden begonnen wij met het openen en franchisen van printshops. Wij openden ze overal. Maar toen begon de wereld te veranderen.

  Het is niet zo dat klanten geen print meer kopen. Natuurlijk doen ze dat wel.

  Het is echter zo dat de creatieve relatie start bij de persoon die het eerste ding ontwerpt. En omdat dit ding vaak een website is, start een relatie nu met de webdesigner.

  Geef toe. Je hebt waarschijnlijk deze webdesigner wel eens vervloekt voor het aanleveren van een 72 dpi RGB logo voor print. Nou, deze bestanden worden elke dag geüpload bij online drukkers waar jij inkoopt. En dat doet zeer, toch?

  Dat weten wij, want ooit waren wij die printshop.

  Uiteraard boden wij creatieve oplossingen en creëerden magische marketing. Print was ons DNA en we hadden een wereldwijd netwerk van printshops.

  Langzaamaan stopten klanten met langskomen. Het leven werd moeilijk. Onze marges verdampten. En daarom veranderden we.

  We werden Nettl.

  7

 • WAT WILLEN

  KLANTEN NU?

  Ze willen alles. En er heeft een versimpeling plaats gevonden.

  Klanten willen niet meerdere creatieve relaties.

  Ze haten het om hun ideeën uit te moeten leggen aan de man voor sign, de vrouw voor web, een beursbouwer en dan de drukker. Ze willen een persoon die het allemaal regelt.

  Tien jaar geleden was een website gewoon een startpagina, over ons en een contactformulier. Toen kregen klanten steeds meer wensen. Betalingen afnemen. Dingen online verkopen. Terwijl we onderweg zijn. Op een mobiel apparaat. Met voorraadniveau’s gekoppeld aan hun backoffice systeem. Online reserveringen mogelijk maken, met realtime beschikbare tijdvensters.

  En dat is waar het pas echt complex begon te worden.

  Ontwerp is niet meer gewoon ontwerp. Je wordt gevraagd om met e-commerce of boekingssystemen te werken. Om te ontwerpen voor stof met stretch of aluminiumborden. Om op de hoogte te blijven van de nieuwste tech en SEO.

  Nettl maakt het gemakkelijk voor klanten hun weg te vinden. Wij versimpelen. Laten het jargon achterwege.

  9

 • EAT SLEEP SALES

  REPEAT

  Elk avontuur begint met een eerste stap.

  Misschien heb je al een klein beetje web gedaan. Misschien heb je al ontzettend veel websites verkocht. Of misschien heb je er nog nooit mee te maken gehad. Het maakt niet uit hoe ervaren je bent. Nettl helpt grafisch professionals - zoals jij - om verschillende soorten webprojecten uit te voeren.

  Als je voor het eerst met web start, kan je eerste website een flinke drempel zijn. Dat is waar ons trainingsprogramma jou ondersteunt.

  Wij denken dat een stap-voor-stapaanpak goed werkt. Daarom geven wij onze training in opvolgende delen. Begin met het bouwen van prachtige websites nadat je Tech 1 hebt voltooid. Verkoop er een paar, maak wat kilometers.

  Kom daarna terug voor Tech 2 en leer hoe je interactieve functionaliteiten, zoals online boekingen en multi-page formulieren, moet toevoegen. Eenmaal vertrouwd en zeker van je zaak ben je klaar voor het volgende deel.

  Tijdens Tech 3 laten wij je zien hoe je e-commerce websites moet ontwikkelen en introduceren we complexe opties zoals click ‘n collect.

  En dan ben je klaar voor de volgende stap.

  11

 • WAT LEREN JULLIE MIJ

  NOG MEER?

  Want elke dag is een schooldag.

  Voordat je start met je eigen Nettl trainen wij je klassikaal. Je initiële investering biedt plek voor twee personen om de basistraining te volgen.

  5P’s leert jou webprojecten te verkopen en beheren. Beginnend met het verkoopgesprek, vervolgens het voorstel en helemaal tot het einde waarbij je het project oplevert.

  Contractbeheer behandelt hoe je verwachtingen van klanten managed, zodat projecten en bestellingen soepel verlopen. Elke keer weer.

  Ontwerp voor productie laat je zien hoe je bestanden voor print en fabrics moet voorbereiden en vervolgens door onze geautomatiseerde processen heen loodst.

  Tech 1 introduceert je in het hoe en wat van responsive websites en hoe het Nettl platform je hierbij helpt.

  Eenmaal bekend en ervaren zijn er andere optionele trainingen beschikbaar bijvoorbeeld SEO, click ‘n collect en e-commerce.

  Het web verandert continu. Om je met enige regelmaat terug te slepen naar het klaslokaal is niet realistisch. Daarom bieden wij online trainingssessies, gehost door de Nettl Geeks. Neem deel en kijk live, of kijk ze later terug via onze on-demand bibliotheek.

  13

 • IS HET NETTL

  PLATFORM FLEXIBEL?

  Het is waarschijnlijk flexibeler dan jouw yoga instructeur.

  Klanten komen er in alle vormen en maten. Dus waarom zouden hun websites allemaal hetzelfde moeten zijn?

  Nettl is platform agnostisch. Daarmee bedoelen wij dat we klanten niet richting een oplossing pushen die misschien niet bij hen past.

  Nettl is geen website bouwer. Het is niet een aantal stugge templates. Het is een manier van werken. Gebruikmakend van de juist tools om de klus te klaren.

  Het Nettl systeem biedt jouw team de mogelijkheid om zonder inspanning verschillende soorten website platforms te installeren. Met enkel een paar klikken. Het platform dat je kiest is afhankelijk van hetgeen dat het meest geschikt is voor de klant. Wij trainen je natuurlijk hoe je de juiste keuzes maakt.

  Wij passen onze ondersteuning aan op de meest populaire platforms. En maken het simpel om upgrades te installeren, prestaties bij te houden en plugins toe te voegen.

  Allemaal vanuit het Nettl systeem.

  15

 • JE BOUWT TERUGKERENDE

  INKOMSTEN OP

  Er gaat niets boven slapend rijk worden.

  Jij houdt er waarschijnlijk van om op de laatste dag van de maand die laatste paar orders te scoren. Denk aan de high fves als je weer een verkooprecord verbreekt.

  En dan komt de zon op.

  Een nieuwe dag.

  Een nieuwe maand.

  En de teller staat weer op nul.

  Niet voor een Nettl partner.

  Elke website die je verkoopt, biedt de kans op terugkerende inkomsten. Websites hebben hosting nodig (wij integreren met AWS voor zorgenvrije hosting). Die wordt over het algemeen maandelijks betaald. Domeinnamen moeten jaarlijks verlengd worden. SSL certificaten moeten geupdate worden om alles veilig te houden. Websites moeten onderhouden worden.

  Dit zijn allemaal kleine betalingen. Misschien een paar euro per keer. Snel vergeten zonder een goed systeem. Maar bij elkaar opgeteld een mooi groeiend terugkerend bedrag.

  Al deze abonnementen worden op elegante wijze beheerd door het Nettl systeem. Koppel je bankrekening via GoCardless en Stripe en het wordt automatisch betaald.

  Terwijl je in bed ligt.

  17

 • HELP JOUW KLANT

  GEVONDEN TE WORDEN

  MET SEO

  Zoekmachine optimalisatie, zonder de stress.

  Eenmaal een website gelanceerd, is het werk nog niet gedaan.

  Een website lanceren is hetzelfde als een poster ophangen in de Sahara. Niemand zal hem zien, tenzij ze hem kunnen vinden.

  En dat is waar zoekmachine optimalisatie - of SEO - komt kijken.

  Weet, SEO heeft last van een slechte reputatie. Er staan genoeg kwakzalvers klaar om mensen op te lichten. Meestal met black hat technieken om zoekmachines te misleiden.

  Met het Nettl systeem verkoop je een SEO pakket aan jouw klant en al het zware werk wordt centraal door Nettl uitgevoerd voor een vaste prijs. Zonder foute methodes die je in de problemen brengen.

  En dan nog iets, om SEO dien