N.U. magazine maart 2012

36
Agenda Meer dan 50 gezellige uitjes voor het hele gezin Buurten Groene plekken met geschiedenis MAART 2012 NR 4 JAARGANG 2 GRATIS? JAZEKER! Kidzz Pagina Leuke tuin & knutsel tips en een prijsvraag! Marco Borsato: “De keuken moet het centrum van het huis zijn, met de hele familie rond de tafel.” Dé buurtglossy van Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn

description

De buurtglossy van Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn

Transcript of N.U. magazine maart 2012

Page 1: N.U. magazine maart 2012

Agenda

Meer dan 50 gezellige uitjes voor het hele

gezin

Buurten

Groene plekken met geschiedenis

MAART 2012 NR 4 JAARGANG 2 GRATIS? JAZEKER!

Kidzz Pagina

Leuke tuin & knutsel tips en een prijsvraag!

Marco Borsato:“De keuken moet het centrum van het huis zijn, met de hele familie rond de tafel.”

Dé buurtglossy van Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn

Page 2: N.U. magazine maart 2012
Page 3: N.U. magazine maart 2012
Page 4: N.U. magazine maart 2012

Uw website betervindbaar in Google?

Ook adverteren op vleuterweide.nl en leidscherijn.net?

Plaats je een advertentie in N.U. en op vleuterweide.nl

dan krijg je een advertentie op leidscherijn.net voor de helft

van de prijs!

Staat jouw advertentie al op vleuterweide.nl of leidscherijn.net? Dan krijg je 20% korting op een

advertentie in N.U.

Bereik je doelgroep nog beter!

Bedrijven adverteren gratis! Meld je nu aan.

Page 5: N.U. magazine maart 2012

Voorjaar in zicht!

Is afgelopen maand eindelijk de winter een beetje op gang gekomen, kijken we nu met z’n allen weer uit naar het voorjaar.

Schaatsen weer in de kast, elektrische dekens naar zolder en de winterjassen van de kapstok; het is tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak. N.U. laat dit niet zomaar voorbij gaan en we helpen graag om iedereen ‘voorjaarproof’ te maken. Zo staan er in deze editie handige tips om met je kinderen de tuin in no time weer te laten bloeien als nooit tevoren, en ben je je zomerkleding van vorig jaar zat? Fashiolista komt met de nieuwste trends voor komend voorjaar en zomer.We vroegen Marco Borsato naar zijn ‘groene’ handen en ook het Máximapark gaat binnenkort weer bloeien en groeien. Te beginnen met het babybomenbos, waar halverwege maart weer kleine babyboompjes geplant gaan worden.

En voor degene die nog met weemoed terug kijken naar het ijs en het beetje sneeuw dat we deze winter gehad hebben, er zijn mooie foto’s gemaakt van de winterpret!

Kortom, er is weer van alles te lezen en te zien in deze nieuwe N.U. Veel plezier en geniet!

Fleur van de VeldeUitgever N.U. magazine

N.U. is de nieuwe buurtglossy van Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn! Voor iedereen die wil weten wat er in de buurt speelt, wat andere buurtbewoners inspireert en die wil kennis maken met nieuwe initiatieven en bestaande parels.

N.U. | 5

VOORWOORD

Page 6: N.U. magazine maart 2012

www.thermenhouten.nl

Kom voordelig ontspannenThermen Houten heeft exclusieve wellnesscoupons voor u samengesteld. Knip nu uw voordeel!

Gratis Een upgrade van 25 naar 40 minuten hotstone

massage bij een entree van € 28,00 Actiecode: THNU1

Gratis Een maaltijdsalade bij een entree van € 28,00

Actiecode: THNU2

Alleen geldig met originele coupon. 1 persoon per coupon, 1 coupon per bezoek. Coupons zijn niet inwisselbaar voor contant geld. Geldig tot en met 30 april 2012 op basis van beschikbaar-heid. Niet in combinatie met andere acties. Online reserveren is verplicht o.v.v. de actiecode op de bon.

Voor iedere beurs betaalbare kwaliteitswijnen

uit 15 landen

Wijn achter de DomAchter de Dom 8

Utrecht

Openingstijden woensdag t/m zaterdag

van 12:00 tot 18:00, donderdag tot 21:00

Page 7: N.U. magazine maart 2012

het schoolgebouw bijles krijgen, zodat zo´n les niet voelt als het zoveelste uur op school, legtMonique uit. De lokalen van Zilver bieden een rustige, veilige sfeer voor les in kleine groepjes van maximaal slechts vijf leerlingen en privéles. “Ze halen mooie cijfers” vertelt Monique trots.

Zilver bevindt zich aan de Dorpsstraat 6 inVVleuten en biedt bijlessen in o.a. rekenen, taal en wiskunde, maar geeft ook Cito- en brugklas-voorbereiding. Voor vragen kunt u Monique direct bellen op 06-16968111 of e-mailen via [email protected].

De website: www.zilver-huiswerk.nl

Kinderen zijn bewust, maar ook onbewust zeer gevoelig voor de sfeer waarin zij werken. Daarom is het heel gezond dat zij juist buiten

“Natuurlijk zijn goede cijfers belangrijk, maar ik zie ook het zelfvertrouwen van mijn leerlingen groeien en dat is net zo veel waard. Sommige leerlingen durfden uit onzekerheid nooit hun vinger op te steken in de klas. Nu leggen som-migen zelfs klassikaal uit hoe een som moet worden opgelost. Schitterend. Daar doe ik het allemaal allemaal voor.”

Volgens Monique is elk kind uniek en verdient het een eigen aanpak. Heeft het kind moeite met een bepaalde som of stuk taal, dan is het juist de kunst om te zoeken naar de beste uitleg, waardoor het kwartje valt. Een mooi en belang-rijk moment in het leerproces. Door dit soort momenten worden rekenen, taal of wiskunde geen last meer geen last meer voor kinderen en wordt naar school gaan simpelweg leuker.

Monique is een doorzetter. Na een lange weg van mavo naar havo studeerde zij af als jonge vrouw in de elektrotechniek aan de HTS. Tot ver-bazing van velen. Na een carrière in het bedrijfs-leven slaagde zij voor een tweede HBO-oplei-ding als tweedegraads wiskundedocent, waarna haar onderwijscarrière begon. Na jarenlang met veel plezier voor de klas te hebben gestaan zocht zij naar een manier om haar onderwijs-ideeën meer ruimte te geven. Toen is Zilver ont-staan.

COLOFON

Fotografie CoverJeroen Rietbergen

CovermodelMarco Borsato

HoofdredacteurFleur van de Velde

Creative advisorsJosje Hoppenbrouwers

RedactieJosje Hoppenbrouwers, Karin van Rees, Wyke Bovendeur, Tobie, Emilie Sobels, Fleur van de Velde

Concept + Logo ontwerpASEGA Media

Ontwerp + VormgevingJalijn Creatieve Communicatie

DrukkerijDrukkerij Hendrix

Heeft u vragen, opmerkingen of andere tips, stuur dan een mail naar [email protected] Volg ons ook op twitter! @magazineNU

DistributieNieuw Utrecht wordt verspreid in een oplage van 10.000 exemplaren en is onder meer verkijgbaar bij supermarkten, restaurants, kappers, kledingwinkels, schoonheidssalons en sportcentra.

Nieuw Utrecht is een uitgave van MF Media. Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande toestemming van de uitgever worden overgenomen. MF Media stelt zich niet aansprakelijk voor de inhoud van columns en eventuele onjuistheden en/of zetfouten © 2011

MF MediaMiddenburcht 303452 MT Vleuten030 88 88 936www.mf-media.nl [email protected]

08 Coverstory: Marco Borsato, Dichtbij!

12 Buurten: Groene handen

15 Zilver Huiswerkbegeleiding

16 Recepten

18 Kidzz pagina: Tuinieren & knutselen

22Beschuit met muisjes: Thijn Matthew

24 Klein Geluk: Babybomenbos

25 NUwtjes

26SterkStore

28 Agenda

31 Flitzz fotopagina: Ijspret

32 Nieuwe trends gespot!

33 De kledingkast van: Linda

34 Column: Tobie

08 12 15 16

18 22 24

26 28 31 32

3433

25

N.U. | 7

INHOUD

Page 8: N.U. magazine maart 2012

Tekst: Fleur van de Velde

Marco Borsato ‘Dichtbij’ in Leidsche Rijn

8 | N.U.

COVERSTORY

Page 9: N.U. magazine maart 2012

Marco Borsato zette 13 februari Vredenburg Leidsche Rijn op z’n kop met een geweldig concert en sloot daarmee zijn concertreeks ‘Dichtbij’ af. Vooraf mocht N.U. al een kijkje nemen in z’n kleedkamer en kregen we een backstage tour. Tussendoor was er wat tijd om vragen te stellen en ontdekten we dat hij niet kan schaatsen, gek is op gras maaien en het heerlijk vindt zo ‘Dichtbij’ zijn publiek te zijn.

“Met deze concertreeks ga ik eigenlijk terug naar waar het allemaal begonnen is. Muziek leent zich heel goed om klein te spelen. En ik heb ook die twee verschillende kanten. Het hele grote bombastische en het hele intieme. Na twee turbulente jaren wilde ik eigenlijk eerst weer terug naar het Gelredome, ook om te laten zien van ‘He, ik ben er nog’. Na de val is er een wederopstanding. Maar ik wilde ook terug naar mijn gevoel en het proces een keer omdraaien. In plaats van dat de mensen naar mij komen, kom ik naar de mensen toe. En dat werkte fantastisch! Ook voor ons. Het echt weer voelen, het gekuch in de zaal kunnen horen, mensen in de ogen aan kunnen kijken, de ontroering zien. Dat soort kleine dingetjes, dat is heel fijn om nu weer zo mee te maken. De laatste keer dat ik op deze manier heb opgetreden, kan ik niet eens meer herinneren. Dat is echt wel een jaar of tien geleden, maar ik wil dit zeker vaker doen! Misschien gaan we nog wel een kleine reprise

doen, ik weet het niet. Het lastige van kleinere zalen is wel dat het veel sneller uitverkocht is, dus je moet veel meer shows geven om niet te veel mensen teleur te stellen.”

Nog even terug naar waar het allemaal begonnen is... “Je bedoelt natuurlijk de soundmixshow. Ja, dat was een hele belangrijke stap in mijn carrière. Zoals je nu ‘The Voice of Holland’ hebt, had je toen de Soundmixshow.

Nu is ‘The Voice’ wel echt een vervolmaking van alle talentenshows die er waren. Het is de meest ultieme vorm voor artiesten om op te treden. Je bent jezelf, je wordt gecoacht door mensen uit het vak uit alle windrichtingen en je mag met wereldsterren optreden.

Het is geen garantie voor later succes, maar het is een heel goed begin dat niemand je meer kan afpakken. Ik vind het super dat ik nu, zoveel jaar later, aan de andere kant sta. Ik vind het leuk om jong talent te helpen en te enthousiasmeren! Iris en ik hebben ook nog wekelijks contact. Voor tips mag ze me altijd bellen. Ik ben natuurlijk niet haar manager, maar ik vind het nog steeds leuk om jong talent van informatie te voorzien waar ze wat aan hebben. Ik neem ze ook nog af en toe mee naar een concert. Zo zingt Sharon vanavond in Leidsche Rijn, zong Bart in Den Haag en was Iris erbij in Enschede. Veel beginnende zangers of zangeressen krijgen zulke kansen niet. Als jong talent moet je eigenlijk nog ontdekken waar je goed in bent. Het belangrijkste is zelfvertrouwen en het geloof in eigen kunnen. Je moet ambities durven formuleren, ook al vinden mensen dat nog een beetje hoogdravend. Als ik nu kijk naar ‘The Voice Kids’ en zie hoe die jongens en meisjes binnen kwamen en hoe ze nu zijn, dat is echt een groot verschil! Je kunt jonge talenten nog zo veel leren en dat is echt mooi om te zien.”

_______________________________________

“ Na de val is er

een wederopstanding ’’__________________________________________

__________________________________________

“ Het gekuch in de zaal

kunnen horen, mensen in de ogen

aan kunnen kijken, de

ontroering zien. ’’__________________________________________

N.U. | 9

Page 10: N.U. magazine maart 2012

Ik kan me voorstellen dat het na een concert of een opnamedag bij ‘The Voice’ heerlijk moet zijn om in het rustige Gooi thuis te komen. “Dat is het ook! En ik merk dat ik ook erg gehecht ben aan mijn privacy. Bij mijn vorige huis stond er een bushalte voor de deur. ’s Winters zaten daar mensen echt totaal verkleumd te wachten. Dan kwam ik aanrijden en gaf ik ze koffie of thee en vroeg ik hoe lang ze er al zaten. Dan was het antwoord meestal dat ze net toevallig aan kwamen lopen, terwijl de lippen al helemaal paars waren... Dat heb ik nu niet meer gelukkig. Het enige wat jammer is aan ’t Gooi, is dat alles wat verder weg is. Ook voor de kinderen, alles is halen en brengen. Muziekles, spelen bij vriendjes, sporten, lopend kan het niet. Terwijl ik dat vroeger van mezelf wel ken. Je stapte de deur uit en je kon op straat spelen met een groep kinderen. Buren zijn ook heerlijk om te hebben. En dan niet alleen om je post op te halen, maar af en toe een kopje koffie doen en weten wat er speelt bij anderen, dat vind ik belangrijk. Gezamenlijk dingen doen en organiseren, een

buurtbarbecue of een buurtfeest, dat is echt heel leuk! Dat levert veel op en vergroot het plezier in

wonen. Wat dat betreft kan ik me dus ook zeker voorstellen om in een buurt als Leidsche Rijn te wonen. Maar soms moet je offers maken en nu vind ik die privacy heel fijn. Als ik zou verhuizen, wil ik graag een huis dat aan het water ligt. In Utrecht vind ik de grachtjes heel gezellig. Toen ik in Alkmaar woonde, woonde ik ook aan het water. Water betekent voor mij heel veel. Zoals die kavels die je hier kan kopen aan het water, dat je je eigen eilandje hebt, dat lijkt me wel wat. Dat zou ik wel gaaf vinden!

___________________________________________

“ Je moet ambities durven formuleren,

ook al vinden mensen dat nog een

beetje hoogdravend. ’’___________________________________________

fotografie: Jeroen Rietbergen

10 | N.U.

Page 11: N.U. magazine maart 2012

Ik ben fervent duiker, en zodra ik water zie ben ik geneigd om mijn duikbril op te zetten en mijn kop in het water te steken, en dan maakt het nog niet eens uit of er iets te zien is. In een huis zelf vind ik een keuken het belangrijkst. De woonkamer mag van mij veel kleiner zijn dan de keuken en ik zou ze aan elkaar vast maken.Negen van de tien keer zit iedereen in en rondom de keuken. Ik vind koken heerlijk, maar ik vind het het allerleukst als ik sta te koken met een lekker wijntje en iedereen er omheen zit. Mijn favoriete recept is toch wel vers gemaakte pasta pesto, dat heb ik gister nog gemaakt, heerlijk! De keuken moet het centrum van het huis zijn, met de hele familie rond de tafel. En dan moet je de keuken het liefst zo situeren dat die uitkijkt op het mooiste stukje tuin. Dan kan je in de zomer lekker de deuren opengooien, buiten eten, en dan ben je toch dichtbij de keuken.

Ik vind het in het voorjaar ook heerlijk om in de tuin te klooien. Je kan me ook geen groter plezier doen dan me het gras te laten maaien. Ik heb ook een serieuze grasmaaier. Dan zit ik in zo’n autootje. Lekker vers gemaaid gras, lekker kiepen

en doen, super! Wat dat betreft ben ik veel meer een mooi-weer man. Ik ben ook een Italiaan, dus ik kan nog net op schaatsen staan, maar dan houdt het op. Ik ben wel gek op schaatsen, maar ik ben met name goed in kijken, dan vind ik het een van de mooiste sporten om te zien. Maar voor nu ben ik helemaal klaar voor het voorjaar!”

Wij hopen stiekem dat Marco in het voorjaar aankondigt nog een keer het land in te gaan met ‘Dichtbij’ en dat wij er dan weer bij kunnen zijn.

__________________________________________

‘‘De keuken moet het centrum

van het huis zijn, met de hele

familie rond de tafel. ”__________________________________________

fotografie:DEEK fotografie

N.U. | 11

Page 12: N.U. magazine maart 2012

Benieuwd naar wat jouw buurtgenoten en de ondernemers in de wijk allemaal doen en mee

maken? N.U. gaat iedere maand voor jou buurten in de buurt en interviewt bijzondere, inspirerende en boeiende mensen met

een verhaal.

Tekst: Josje Hoppenbrouwers

“ We willen bewoners in contact brengen met de natuur en milieu in hun omgeving. Wij werken

samen met Utrechters aan een groen, gezond en duurzaam Utrecht.”

12 | N.U.

BUURTEN

Page 13: N.U. magazine maart 2012

Het voorjaar is in aantocht, de lente staat voor de deur! N.U. Magazine ging daarom buurten in de buurttuinen van Leidsche Rijn en bij fruitteeltbedrijf en plattelandswinkel Goes. Bijzondere groene plekken met een hoop geschiedenis.

Jessica van Essen Natuur– en Milieucommunicatie consulent van de gemeente Utrecht, vertelt N.U. Magazine over tal van groene activiteiten in de Buurt. “We willen bewoners in contact brengen met de natuur en milieu in hun omgeving. Wij werken samen met Utrechters aan een groen, gezond en duurzaam Utrecht.”

Castellum HogewoerdEen dagje niet achter de tv, spelcomputer of naar de speeltuin, maar samen met je kind of kinderen tuinieren. Want wat is er leuker dan heerlijk buiten op ontdekkingstocht te gaan en op een speelse en actieve manier te leren over de natuur en wat deze ons te bieden heeft?! Het kan in de educatieve tuin van Castellum Hogewoerd. Lekker in de buitenlucht actief bezig zijn, wroeten in de aarde, zaadjes planten en naar verloop van tijd zelf oogsten. “Alles met het doel om kinderen op een speelse manier te leren waar ons eten eigenlijk vandaan komt. Een wortel groeit immers niet in de supermarkt.” Sinds een aantal jaren worden op Castellum Hogewoerd diverse activiteiten rondom cultuur, archeologie en natuur georganiseerd. “Aan de Vicuslaan hebben we dus een educatieve tuin, maar ook een dierenweide en een natuur- en milieueducatiecentrum. Hier kunnen schoolklassen, de naschoolse opvang en kinderen onder begeleiding lekker tuinieren. Daarnaast organiseren we met verschillende partners uit de wijk door het jaar heen bijzondere evenementen en activiteiten zoals een oogstfeest, een snoeicursus en een workshop genaamd ‘natuurlijk tuinontwerpen’.”Ook in 2012 worden er diverse tuinier activiteiten georganiseerd voor kinderen. Vanaf 12 maart kunnen kinderen tussen de 3 en 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, deelnemen aan de activiteit ‘Vrije Tijd Kindertuin’. Een leerzame, actieve en groene ontdekkingstocht. Vanaf april tot november beschikken de kids over hun eigen stukje grond en kunnen ze zich helemaal uitleven

in hun eigen moestuintje. __________________________________________

’’ Alles met het doel om kinderen op

een speelse manier te leren waar ons

eten eigenlijk vandaan komt. Een wortel

groeit immers niet in de supermarkt. ”__________________________________________

“Kinderen leren hoe ze moeten zaaien, hoe ze voor hun eigen plantjes, groenten en bloemen kunnen zorgen en maken kennis met alle grote en kleine beestjes die in de tuin aanwezig zijn. De welverdiende oogst is natuurlijk voor de kinderen zelf, hiermee kunnen ze thuis met trots een lekkere maaltijd koken.”

Tuinbikkels gezocht!Castellum Hoge woerd is ook op zoek naar tuinbikkels. Kinderen tussen de 8 en 12 jaar die in de educatieve kindertuin onder begeleiding op verschillende manieren met de natuur aan de slag gaan. Iedere tuinbikkel krijgt zijn of haar eigen tuintje, waarin zij worteltjes, radijsjes en pompoenen kunnen zaaien en aardappels, sla en kruiden mogen planten. Van de eigen oogst koken ze gezamenlijk een lekkere maaltijd. Daarnaast speuren de kinderen door de tuin als heuse natuurdetectives en leren ze van alles over de beestjes en plantjes in hun eigen tuintje, legt Jessica uit.

Tuin ‘t ZandOok kent Leidsche Rijn de buurttuin ’t Zand. In deze tuin tuinieren basisschoolleerlingen van de Brede school ‘t Zand. Daarnaast is een deel van de tuin ingericht als wijktuin met o.a. een beestenmuur, een vlinderhoek, een bijenstal, een compostplaats, fruitbomen, een mozaïekbank en voorbeelden voor inrichting van een natuurlijke tuin. In de wijktuin is het ook mogelijk het gerenoveerde historische oude kascomplex met stookhok, schoorsteen en een watertoren te bezichtigen. Deze bijzondere ruimte vormt het decor van de vele cursussen en workshops die de buurttuin organiseert. Daar is tevens het

N.U. | 13

Page 14: N.U. magazine maart 2012

Informatiecentrum van de Algemene Vereniging Volkstuinders Nederland gevestigd. Een vraagbaak waar iedereen terecht kan voor advies en tips op het gebied van hobby tuinieren. Op werkdagen staat het tuinhek open voor iedereen die een kijkje wil komen nemen of inspiratie op wil doen. __________________________________________

’’ Daarnaast speuren de kinderen door

de tuin als heuse natuurdetectives en

leren ze van alles over de beestjes en

plantjes in hun eigen tuintje ”__________________________________________

Fruitteeltbedrijf en plattelandswinkel Goes en kidsOp steenworp afstand van de buurttuin ’t Zand vind je het familie fruitteeltbedrijf en plattelandswinkel Goes. Al meer dan 100 jaar houdt dit bijzondere familiebedrijf zich bezig met het telen van fruit en groente. Deze lokaal geteelde verse lekkernijen worden verkocht in hun eigen plattelandswinkel, gelegen aan de Groenedijk. Het hele jaar door verkopen zij eigen geteelde appels, peren en andere fruit- en groenten soorten. Daarnaast is men bij hen ook aan het goede adres voor boerenkaas, boerenzuivel, vruchtensappen en diverse streekproducten.

Erg bijzonder is de zogenaamde Reinaerde-

jam die wordt gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking.“Maar ook ons honing aanbod is erg speciaal. Afhankelijk van het seizoen bieden wij diverse soorten honing aan die afkomstig zijn van onze eigen bomen. Erg lekker en puur natuur! Bovendien schijnt het zo te zijn dat honing uit eigen omgeving extra gezond is voor de mens.” De bijen worden liefdevol verzorgd door de ervaren imker Harry Zomer, inwoner van De Meern.

Goes en kids Sinds een aantal jaar levert Goes ook wekelijks fruit, groente, kaas en zuivel aan een aantal kinderdagverblijven en de buitenschoolse opvang in de buurt.  In het voorjaar opent het bedrijf haar deuren op aanvraag voor schoolklassen of kinderopvang die graag iets willen leren op ons bedrijf. Kinderen kunnen een kijkje nemen achter de schermen, rondneuzen in de koelcel, bij de kippen, in de kas, bij de fruitboomgaarden en wie weet maak je nog een rondje op de tractor!

__________________________________________

’’ Een vraagbaak waar iedereen

terecht kan voor advies en tips op het

gebied van hobby tuinieren. ”__________________________________________

Ga dus snel op bezoek in dit mooie, leerzame en groene gedeelte van Leidsche Rijn!

Fruitbedrijf en plattelandswinkel GoesGroenedijk 83454 PC De Meern

Castellum Hoge WoerdVicuslaan 10003454 LE De Meernwww.castellumhogewoerd.nl

Tuin ‘t ZandVogelvlinderweg 503544 NJ Utrecht

14 | N.U.

Page 15: N.U. magazine maart 2012

Zilver huiswerkbegeleiding.

Page 16: N.U. magazine maart 2012

Bereiding

25 min voorbereiden + 20 min in de oven

Verwarm de oven voor op 200 graden.Snipper de ui grof en snijd de paprika en courgette in kleine blokjes. Fruit de ui en de paprika’s in de olie of margarine en voeg als de uien glazig zijn de courgetteblokjes toe. Klop de eieren met zout, peper, de olijven en Italiaanse kruiden los in een kom.Voeg de aardappels met de groenten toe aan het eimengsel en verspreid het geheel over een ingevette ovenschaal. Bedek met plakjes camembert. Bak de aardappeltortilla in ca. 20 minuten goudbruin in het midden van de oven.

Lekker met een salade van komkommer en tomaat!

Ingrediënten

1 grote uit1 rode paprika1 gele paprika

1 courgette2 el (olijf) olie of vloeibare

margarine3 eieren

zout en peper8 zwarte olijven zonder pit

2 tl Italiaanse kruiden400 g voorgekookte aardappelschijfjes

100 g camembert (30+) in plakjes

2 vleestomaten½ komkommer

Wil je dit boek winnen? Dat kan! Kook een van onderstaande recepten, maak een foto en stuur deze op naar [email protected] of plaats de foto op twitter of facebook. (@magazinenu @dietheek www.facebook.com/magazinenu). Je kunt het boek ook bestellen voor €19,75 (excl. €2,75 verzendkosten). Wanneer je het boek ophaalt bij de Diëtheek in

Veldhuizen of Parkwijk betaal je geen verzendkosten!

Deze maand lekkere, frisse en gezonde recepten uit het boek ‘Mijn maat’.

16 | N.U.

Italia

anse

aard

appe

ltorti

lla m

et gr

oente

n en

camem

bert

Aantal

perso

nen 2

RECEPTEN

Page 17: N.U. magazine maart 2012

Bereiding

25 min voorbereiden + 20 min in de oven

Verwarm de oven voor op 200 gradenMaak met de kaasschaaf dunne courgettelintenKook de tagliatelle in ruim water met wat zout, kook de laatste minuut de courgettelinten meeGiet af, spoel kort met koud water en laat goed uitlekkenMeng de hamreepjes, gehakte kruiden en de helft van de kaas door de tagliatelle en courgettelintenBekleed een bakplaat met bakpapierMaak met een vork ‘nestjes’ van het pastamengsel op de bakplaat en besprenkel ze met wat olie en strooi de rest van de kaas er overBak de nestjes 20 minuten in het midden van de oven en serveer met de salade van sla, tomaat, komkommer en yoghurtdressing

Variatietip: Liever vis? Vervang de ham door zalm

Ingrediënten

2 courgettes150 – 200 g tagliatelle

zout150 g ham in dunne

reepjes3 el verse of gedroogde groene kruiden fijngehakt (bv. Basilicum, thijm, roz-

emarijn of dragon)75 g geraspte (30+) kaas

2 el (olijf) olie1 krop sla2 tomaten

½ komkommer2 el yoghurtdressing

Win dit boek!

N.U. | 17

Tagli

atelle

-nestj

es m

et co

urge

ttelin

ten en

ham

Aantal

perso

nen 2

Page 18: N.U. magazine maart 2012

In maart wordt het warmer en komt de tuin na een donkere winter weer helemaal tot leven. Er zijn al verschillende soorten bloemen die zich in allerlei kleuren en vormen laten zien. Je ouders kunnen weer beginnen met snoeien en het gazon kan worden gemaaid. Kortom de tuin kan weer helemaal gereed worden gemaakt voor nieuwe bloei.

En wat is er leuker dan jouw ouders mee te helpen de tuin voor te bereiden op het nieuwe seizoen?Met een schepje, harkje en een zaaibak moet dat goed lukken! Geen tuin? Ook op balkon, dakterras of in een geveltuintje zijn er mogelijkheden om te vergroenen. Met nestkastjes, een insectenhotel, klimop voor de vogels of een vlinderstruik langs de gevel.

Het groentenkwartet laat je kennis maken met de verschillende groentensoorten. Op de kwartetkaarten staat vermeld wanneer de groenten van het land komt en gegeten kan worden. En er staat ook nog een spreekwoord op de kaart over groenten.

Wil jij dat hele pakket graag winnen? *Stuur dan een mail naar [email protected] met jouw naam en telefoonnummer en maak deze zin af. “Ik wil graag tuinieren omdat…”

Inhoud pakket: - schepje- harkje- zaaibak- boek `tuinieren in de lente`- 2 groenten kwartetten

Dit mooie pakket is beschikbaar gesteld door de educatheek. * de winnaar wordt bekend gemaakt op vrijdag 16 maart

‘Het voorjaar breekt weer aan!

Tekst: Fleur van de VeldeFotografie: Marjolein Blom

18 | N.U.

KIDZZ PAGINA

Page 19: N.U. magazine maart 2012

Zoek een leuk plaatje uit en versier daar de vleugel

mee (bordje en/of koffiefilterzakje door midden

knippen) en/of de wc-rol.

Door plastic messen

tegen elkaar te leggen,

heb je ook een lijfje

Maak het zoals jij het wilt!

Je papa/mama heeft vast nog wel een

tijdschrift over waar ze niks mee doen!?

N.U. | 19

Page 20: N.U. magazine maart 2012

WOORDZOEKER

In deze woordzoeker zitten 15 woorden verstopt die te maken hebben met de lente. Kun jij ze vinden?

20 | N.U.

KIDZZ PAGINA

Page 21: N.U. magazine maart 2012

Ze komen met een mooie bestickerde auto gratis voorrijden, zijn allemaal ervaren en gediplomeerd, maken gebruik van kwaliteitsproducten, zijn niet duurder dan de kapsalons en voordat je het weet is het hele gezin geknipt. Dat is wat de kapsters van kapsters.nl zijn en doen.

Bianca Duizer is degene die dit initiatief zo’n 12 jaar geleden is gestart en met veel succes. “Vooral in zo’n buurt als deze is het ideaal. Er wonen veel gezinnen met hard werkende ouders en dan kost het tijd en moeite om naar de kapper te gaan. Dus we maken het je zo gemakkelijk mogelijk: online een afspraak maken, het hele gezin in één keer knippen, ook ‘s avonds, geen parkeerproblemen en betalen via een mobiel pinapparaat.”

Ook een keer kapster.nl bij jou thuis op bezoek?Maak snel een afspraak via www.kapster.nl, via het algemene mailadres

[email protected] of via 0900KAPSTER

(0900-5277837) Ben je al vaker geknipt door kapster.nl? Dan

kun je rechtstreeks met jouw kapster mailen of

word je via het telefoon-nummer automatisch doorgeschakeld naar jouw vaste kapster.

Een bezoekje van Kapster.nl: Praktisch, goed en gezelllig!

Tekst: Fleur van de VeldeFotografie: Pauline Seij

“En het blijft niet alleen bij knippen, de kapsters hebben ook allemaal hun visagie diploma’s en verzorgen regelmatig het kapsel en de visagie van aanstaande bruiden. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om hairextensions te laten zetten, kun je een workhsop volgen, worden er kinderfeestjes georganiseerd waarbij bijvoorbeeld de kids worden omgetoverd tot hun superster, het kan allemaal! De kapsters komen niet alleen thuis knippen, maar ook op congressen, evenementen en zelfs op bedrijfsfeesten.”

“Doordat wij geen fysieke locatie hebben waar de klanten heen kunnen, is het internet voor ons erg belangrijk. Mochten er vragen of klachten zijn, is daar een uitgebreide klantenservice te vinden en wat ook leuk en interessant is, je kunt daar je eigen ‘logboek’ bijhouden. Elke klant krijgt een online klantenkaart. Daarin kun je een hele historie bijhouden inclusief foto’s van wanneer je geknipt bent, hoe je het vond zitten, echt een soort dagboek. Zo kun je een volgende keer laten zien hoe je het wilt hebben.”

Op dit moment is kapster.nl hard op zoek naar een enthousiaste, ervaren en gediplomeerde kapster die in het bezit is van rijbewijs B.

Heb jij interesse of ken je iemand? Ga dan snel naar de website www.kapster.nl

Page 22: N.U. magazine maart 2012

Hij werd 5 weken te vroeg geboren en kwam zo, in plaats van 6 februari op 1 januari 2012 ter wereld. De kleine Thijn Matthew, zoon van Annemarie en Matthew. “Het was een heel mooi begin van het nieuwe jaar!”

“Ik was net een week met verlof toen mijn vliezen braken, dus toen moesten we snel naar het ziekenhuis. Ik dacht altijd dat wanneer je vliezen gebroken zijn, dat je dan binnen 24 uur aan het bevallen bent. Maar het bleek, dat als ze te vroeg breken, ze de bevalling toch proberen te rekken. Er lag iemand naast me in het ziekenhuis die 32 weken zwanger was, en haar vliezen waren al drie weken geleden gebroken. Ik dacht meteen ‘ohoh, waar gaat dit heen?’ _____________________________

’’ Ik had wel een beetje

een raar gevoel in mijn

buik. ”__________________________________________

Maar uiteindelijk ging het dus heel snel. Met oudjaarsavond om twaalf uur was er echt nog niks aan de hand. Om half twee is mijn vriend zelfs nog naar huis gegaan, om even te gaan slapen. Dan zou hij de volgende middag weer langs komen.

Ik had wel een beetje een raar gevoel in mijn buik, maar verder niet heel erg. Toch vertrouwde de verloskundigen het niet helemaal. Toen kreeg ik een infuus en werd ik naar de verloskamer gereden. Daar vroegen ze nog waar mijn man was. Een beetje naïef misschien, maar ik had echt zoiets van ‘er is toch nog niks aan de hand? Laat hem lekker slapen..’ Ik wilde hem niet voor niks wakker houden, dat vond ik sneu. Op een gegeven moment zei ze tegen me: “Je moet nu echt je vent bellen, het gaat heel hard!”

Uiteindelijk is de kleine man om 06.17 uur ’s ochtends geboren. Hij was net niet de eerste die in dat ziekenhuis in 2012 geboren werd. In een kamer naast mij beviel een vrouw een paar minuten eerder. Van te voren wisten we niet of het een jongen of een meisje zou worden. Ik wilde het eigenlijk wel weten, maar mijn vriend echt niet. En ik gunde hem die verrassing wel. Toen ik net bevallen was, heb ik niet eens eerst gevraagd wat het was. Dat was ik compleet vergeten. Het duurde echt wel een minuut voordat de verloskundige vroeg of we al wisten of het een

jongetje of een meisje was. Toen gingen de beentjes uit elkaar en was het duidelijk

dat het Thijn werd.

Ik had het idee dat het een meisje zou worden, omdat ik dacht dat de verloskundige zich versproken had tijdens een echo.

Ze  zei opeens: “Ze ligt lekker te spartelen. Of hij natuurlijk…” Maar

zij wvergiste zich gewoon, omdat ze op dat moment zelf zwanger was van

een meisje.”

1 januari, toch een bijzondere dag om geboren te worden... “Ja, onze familie heeft iets met bijzondere verjaardagen. Mijn broer heeft twee kinderen die allebei op dezelfde dag geboren zijn, mijn broer zelf is op 5 december jarig en mijn vriend op dodenherdenking en nu dus de kleine Thijn op 1 januari. ______________________________________

’’ Je moet nu echt je vent bellen, het

gaat heel hard! ”__________________________________________

Het was zeker een bijzondere jaarwisseling. Meestal vieren we oud en nieuw met vrienden.

Tekst: Fleur van de Velde

22 | N.U.

BESCHUIT MET MUISJES

Page 23: N.U. magazine maart 2012

Dit jaar zouden we wel wat rustiger aan doen en lekker thuis, in ons nieuwe huis, oud en nieuw vieren, maar een oudjaarsavond in het ziekenhuis hadden we niet verwacht! De meubels in de babykamer stonden ook pas net in elkaar, maar nog niet op de goede plek. De gordijnen waren nog niet binnen. De schommelstoel werd vorige week geleverd en ook het geboortekaartje

lag natuurlijk nog niet klaar. Dat kwam vooral doordat we begin december verhuisden en nog druk bezig waren alles mooi en af te krijgen, voordat dat kleine man kwam. Gelukkig is het nu helemaal compleet en genieten we enorm!”

Ben je zwanger in Leidsche Rijn: Wij zijn thuis in verloskunde

N.U. | 23

Page 24: N.U. magazine maart 2012

“Een buurtbewoner had dit initiatief gezien in een andere gemeente en benaderde ons of daar wellicht ook plek voor was in dit park. Wij waren meteen enthousiast en zijn gestart met dit project. De eerste keer kwamen er maar twee gezinnen op af, nu staan er al zo’n zeventig bomen. Dit betekent ook dat we selectief moeten zijn. Het park heeft beperkte plantlocaties en we willen mensen persoonlijke aandacht blijven geven. Daarom is het alleen in het eerste levensjaar mogelijk een babyboom te planten. Voor mensen die nu pas van het bestaan van het babybomenbos horen, een kindje hebben die jonger is dan één jaar, maar die ook nog oudere broertjes of zusjes heeft, is het mogelijk een dikkere, iets duurdere, boom te planten. Zo had ik laatst grootouders met meerdere kleinkinderen, dus zij kregen zes certificaten op één boom. De plaats van de boom wordt met een GPS-code op een certificaat vermeld dat de ouders na het planten van de boom mee krijgen. De prijs van een babyboom bedraagt € 50,-. Dit bedrag komt ten goede aan de inrichting van het park.”

Ook zijn er boompjes in het park die geplant zijn voor overleden kindjes. Voor de familie vaak een mooie gedenkplek.

“Vorige zomer liep ik door het park en toen zat daar een hele familie te picnkicken om een

babyboompje. Het bleek de verjaardag te zijn van het overleden kindje. Zij vonden dit een fijne plek om te zijn, om op deze manier te herdenken. Het is mooi om te zien dat het park dan ook in die behoefte voorziet. Helaas kunnen we niet eindeloos doorgaan met het planten van bomen. Op een gegeven moment is de plek vol. We zijn begonnen op de kop van de lelievijver. Inmiddels zijn we al uitgeweken naar de Lindenlaan en zal binnenkort weer een nieuwe plek gezocht worden. Dat betekent ook dat de grondsoort kan veranderen en dat we andere bomen gaan planten. Tot nu toe zijn het altijd lindes geweest. Als we binnenkort gaan uitwijken worden het waarschijnlijk beuken.”

Wil jij ook een babyboom planten? Kijk dan even op www.maximapark.nu

Zondag 18 maart is het weer zover:

De babybomenplantdag in het Máximapark.

Sinds het voorjaar van 2008 is het mogelijk om in het eerste levensjaar van je (klein)kind een boom te planten ter gelegenheid van de geboorte. Een initiatief dat vijf jaar geleden ontstond door een buurtbewoner. Wij spraken met Karin Boneschansker, vrijwilligster van het Máximapark.

24 | N.U.

KLEIN GELUK

Page 25: N.U. magazine maart 2012

Job Cohen en een aantal van zijn PVDA collega’s bezochten op 9 februari de Cultuurcampus in Vleuterweide. Hier sprak hij met lokale ondernemers en zzp’ers over specifieke problemen, (onbenutte) kansen, mogelijkheden binnen de wijken en de lokale economie en haar uitdagingen. De fractielijder was blij verrast en enthousiast over de lokale verbinding en samenwerking tussen de diverse ondernemers en zeer geboeid door de bijzondere initiatieven van ondernemers en inwoners om de lokale economie een boost te geven en elkaar te versterken.  “ Waarom weten wij dit in de rest van Nederland niet?!”, aldus Job Cohen.

De Elfstedentocht ging niet door, maar Leidsche Rijn had gewoon haar eigen Elfstedentocht. Op zaterdag 11 februari hebben zo’n 1000 kinderen in het Maximapark hun stempeltjes gehaald en kregen ze een heus ‘Elfstedenkruisje’.

Help Curves Terwijde en Curves Vleuterweide van

1 t/m 16 maart voedsel in te zamelen voor de

voedselbank in Leidsche Rijn. Ook als je geen lid bent

of geen lid wilt worden van Curves. Kom dus snel jouw

boodschappentas inleveren en help anderen!

Meer weten? Kijk op www.curves.nl of kom langs!

Op 25 januari was de TV

makelaar te gast in De

Meern, deze uitzending is

binnenkort terug te zien op televisie.

Vanaf volgende maand bespreekt kunsthistoricus Marjolein Sponselee in N.U. een kunstwerk dat hier in de burut in de openbare ruimte staat en waar dagelijks honderden mensen langs lopen en fietsen. Met als belangrijkste vraag: wie heeft het gemaakt en waarom?

Vrijdag 27 januari ging

na een lange tijd de eerste

tunnelbuis van De Leidsche

Rijn tunnel open. Vanaf half

juni wordt de tunnel volledig

in gebruik genomen.

N.U. | 25

NUwtjes

Page 26: N.U. magazine maart 2012

26 | N.U.

Page 27: N.U. magazine maart 2012

In oktober 2010 is de grote stap gezet voor SterkStore; de verhuizing vanuit De Meern naar een prachtig pand in het nieuwe winkelcentrum in Vleuterweide. Een multifunctioneel winkelcentrum, met een zeer compleet aanbod. De gevarieerde architectuur, de aanwezige horeca, winkels en de ligging aan het water, geeft een stadse allure aan het centrum. Dit werd meteen bevestigd door de onderscheiding beste winkelcentrum van 2011. Aan activiteiten ontbreekt het hier op het winkelcentrum Vleuterweide ook niet! De winkeliersvereniging organiseert keer op keer leuke activiteiten voor zowel kinderen als voor volwassenen.

SterkStore brengt baby,- kinder,- en damesmode. De merkenopbouw is zo dat iedere vrouw, ongeacht haar leeftijd bij SterkStore kan slagen. De tassen, sieraden en andere accessoires zorgen voor het totaalplaatje. Er is een goed aanbod aanwezig van verschillende prijssegmenten. Onze mode is toonaangevend. Persoonlijk advies, service en een prettige sfeer staan bij SterkStore centraal.

Op zaterdag 10 maart is het bij SterkStore “Fashionday”. Onze eigen modellen presenteren u graag de nieuwe collectie. Tevens hebben wij deze dag veel verrassingen in petto. Zoals onder andere glamourhaar en make-up voor de kinderen en staat de nieuwe DYANNE ‘jas tot tas collectie’ centraal. We brengen u in zomersferen. Noteer 10 maart dus alvast in uw agenda!

Graag zien wij u in SterkStore.

Met vriendelijke groet,

Het SterkStore team

Page 28: N.U. magazine maart 2012

2 MAART

Kees de Jongen, rockoperaEen ontroerend verhaal van een jongen die in zich-zelf blijft geloven, tegen alle verdrukking in.Tijd: 19.30 uurLocatie: Vredenburg Leidsche RijnKosten: €16 / €10 (U-pas) / €13 (kind)www.vredenburg.nl

Cloos JongerentoneelSpeelt de thriller ‘De ul-tieme vermageringskuur’.Tijd: 20.00 uurLocatie: De Schalm, De Meern Kosten: €6www.tovedem.nl

VolkaveeEen avond uit met hits van de jaren ’60 tot nuTijd: vanaf 22.00 uurLocatie: AzotodKosten:: gratiswww.azotod.nl

3 MAART

Elzen knotten bij het LintTijd: vanaf 09.00 uurKosten: gratiswww.maximapark.nu

Expositie 1000 TeddiesTijd: 12.00 – 17.00 uur Locatie: De Vrijstaat (Hogeweide 3) Kosten: €4,50 www.devrijstaat.nl

Cloos JongerentoneelSpeelt de thriller ‘De ultieme vermageringskuur’.Tijd: 20.00 uurLocatie: De Schalm, De Meern Kosten: €6 www.tovedem.nl

Muziekavond ‘Tango, Tango’Tijd: 20.15 uurLocatie: De Schakel, Vleuten Kosten: €15, leden €10www.kieskultuur.nl

4 MAART

Workshop MindfulnessVoor als je wil ervaren wat mindfulness is, of wilt weten of een mindfulness training wat voor je is.Tijd: 10.00 – 12.30 uurLocatie: Reinaerde De Burgerij Kosten: €15, de opbrengst gaat naar Kikawww.traingsbureauvoor-mindfulness.nl

Expositie 1000 TeddiesTijd: 12.00 – 17.00 uur Locatie: De Vrijstaat (Hoge-weide 3) Kosten: €4,50 www.devrijstaat.nl

Di-rectTijd: 20.15 uurLocatie: Vredenburg Leidsche RijnKosten: € 26 www.vredenburg.nl

KnuffeldagGa samen met jouw lievelingsknuffel op de foto!Tijd: hele dag, duur: 15 - 30 minutenLocatie: De Vrijstaat (Hogeweide 3)Kosten: €8. Aanmelden via: [email protected] www.klikklak.nu

5 maart

Film: An unfinished lifeEen familiedrama geplaatst in de prachtige omgeving van de staat WyomingTijd: 20.00 uurLocatie: Buurtcentrum de Schakel Kosten: €5 incl. consumptiewww.filmhuisvleuten.nl

Informatieavond familieopstellingenEen avond persoonlijke ontwikkeling in het veld van familieopstellingenTijd: 19.30 – 22.00 uur Locatie: Taart & BloemKosten: gratis, aanmelden verplichtwww.mirremaan.nl

6 MAART

Workshop basistaartTijd: 19.30 - 22.30 uurLocatie: Rijksstraatweg 23Kosten: €35www.taarturia.nl Cursus: natuurlijk tuinontwerpenTijd: 19.45 - 21.45 uurLocatie: Tuin ‘t ZandKosten: € 75,00 (vooraf te voldoen en vol = vol)website: www.avvn.nl

7 MAART

De zingende toren: WalsenBeiaardier Wim Ruitenbeek bespeelt de torenTijd: 14.00 – 15.00 uurLocatie: Winkelcentrum VleuterweideKosten: gratis www.dezingendetoren.nl

Stitch and BitchHeerlijk ongedwonen en gezellig haken, breien, borduren, vilten enz. Tijd: 19.30 – 22.00 uurLocatie: Taart & BloemKosten: gratis, drankjes voor eigen rekeningAanmelden via: [email protected] www.ma-ak.nl

Within Temptation Gegarandeerd een onvergetelijke belevenis, waarbij de band opnieuw de grenzen van het theatrale kunnen zoekt. Tijd: 20.15 uurLocatie: Vredenburg Leidsche RijnKosten: € 44,50 www.vredenburg.nl

9 MAART

Gratis inloopspreekuur Diëtheek Vet/spier/gewicht meting inclusief kort advies en tips.Tijd: 12.00 – 13.00 uurLocatie: Julius Gezond-heidscentrum, ‘t Zand www.dietheek.nl

10 MAART

FashiondayModellen van SterkStore presenteren de nieuwe collectie. Tevens zijn er de hele dag veel activiteiten, waaronder glamourhaar en make-up voor de kinderen. Locatie: SterkStoreKosten: gratiswww.sterkstore.nl

Kaka & Co KindertoneelTijd: 5.00 uurLocatie: De Schalm, De Meern www.schalmdemeern.nl

Randy Newman Een optreden van één van de meest succesvolle Amerikaanse singer-song-writers ooit.Tijd: 20.15 uurLocatie: Vredenburg Leidsche RijnKosten: € 60,50 (normaal) € 53,90 (rang 2)www.vredenburg.nl

Uitgaan: NightvibesClub, Electic, R&B, Top 40 & Feest, er wordt van alles gedraaidTijd: vanaf 21.00 uurLocatie: AzotodKosten: gratiswww.azotod.nl

11 MAART

Voorbereidingsloopje Lint-Wurmpie RunTer voorbereiding op de Lint-Wurmpie Run op 2e paasdag worden er voor kinderen tussen de 6-12 jaar voorbereidingsloopjes georganiseerd.Tijd: 10:00 - 12:00 uur

MRT 2012

28 | N.U.

AGENDA

Page 29: N.U. magazine maart 2012

Locatie: Start bij Sportcentrum Oudenrijn www.lint-wurmpie.nl

Kaka & Co KindertoneelTijd: 15.00 uurLocatie: De Schalm, De Meern www.schalmdemeern.nl

Workshop cupcakes decorerenTijd: 19.30 - 22.30 uurLocatie: Rijksstraatweg 23Kosten: €27,50www.taarturia.nl

12 MAART

Bridal Fairseen kleinschalige en sfeervolle bruidsbeursTijd: 18.30 – 21.30 uur Locatie: Parkrestaurant Anaforawww.bridalfairs.nl

13 MAART

Workshop taartdecoratie: stapeltaartTijd: 19.30 uur Locatie: Taart & BloemKosten: €50www.taartenbloem.nl

Cursus: natuurlijk tuinontwerpenTijd: 19.45 - 21.45 uurLocatie: Tuin ‘t ZandKosten: € 75,00 (vooraf te voldoen en vol = vol)www.avvn.nl

14 MAART

Stitch and BitchHeerlijk ongedwonen en gezellig haken, breien, borduren, vilten enz. Tijd: 19.30 – 22.00 uurLocatie: Taart & BloemKosten: gratis, drankjes voor eigen rekeningAanmelden via: [email protected] www.ma-ak.nl

15 MAART

3JSEen optreden van het zeer geliefde muzikale trio uit

Volendam.Tijd: 20.15 uurLocatie: Vredenburg Leidsche RijnKosten: € 34www.vredenburg.nl

16 MAART

Gratis inloopspreekuur Diëtheek Vet/spier/gewicht meting inclusief kort advies en tips.Tijd: 12.00 – 13.00 uurLocatie: Julius Gezond-heidscentrum, ‘t Zand www.dietheek.nl

Workshop basistaartTijd: 19.30 - 22.30 uurLocatie: Rijksstraatweg 23Kosten: €35www.taarturia.nl

17 MAART

Workshop singer-song-writerHoe schrijf je een eigen nummer? Neem je eigen gitaar mee! Tijd: 09.30 – 11.30 uurLocatie: Meentweg 11, De MeernKosten: €25Leeftijd: tot 16 jaarwww.goedgestemd.nl

Kinderkledingbeurs Leidsche RijnTijd: 10.00 – 12.00 uurLocatie: Akrummerraklaan 131Kosten: gratiswww.kinderkledingbeurs-leidscherijn.nl

De zingende torenBeiaardier Lydia Zwart bespeelt de torenTijd: 11.00 – 12.00 uurLocatie: Winkelcentrum VleuterweideKosten: gratis www.dezingendetoren.nl

The Waterboys‘A killer set of vintage Waterboys.’ Zo omschrijft frontman Mike Scott het concert van de Iers-Britse folk-rockband.Tijd: 20.15 uur

Locatie: Vredenburg Leidsche Rijn Kosten: € 48,50 www.vredenburg.nl

18 MAART

Plantdag BabybomenbosSinds het voorjaar van 2008 is het mogelijk om in het eerste levensjaar van uw (klein)kind een boom te planten ter gelegenheid van de geboorte.Tijd: verzamelen om 10.15 uurLocatie: Utrechtseweg 4 Kosten: €50, aanmelden verplichtwww.maximapark.nu

19 MAART

Workshop suikerbloemen roosTijd: 19.30 - 22.30 uurLocatie: Rijksstraatweg 23Kosten: €30www.taarturia.nl

PubliekskeuzefilmHet publiek kan kiezen uit films uit drie verschil-lende genres. Per kwartaal wordt één keer  de  film gedraaid met de meeste publieksstemmen.Tijd: 20.00 uurLocatie: Buurtcentrum de Schakel Kosten: €5 incl. consumptiewww.filmhuisvleuten.nl

20 MAART

Cursus: natuurlijk tuinontwerpenTijd: 19.45 - 21.45 uurLocatie: Tuin ‘t ZandKosten: € 75,00 (vooraf te voldoen en vol = vol)www.avvn.nl

21 MAART

Stitch and BitchHeerlijk ongedwonen en gezellig haken, breien, borduren, vilten enz. Tijd: 19.30 – 22.00 uurLocatie: Taart & Bloem

Kosten: gratis, drankjes voor eigen rekeningAanmelden via: [email protected] www.ma-ak.nl

23 MAART

Gratis inloopspreekuur Diëtheek Vet/spier/gewicht meting inclusief kort advies en tips.Tijd: 12.00 – 13.00 uurLocatie: Julius Gezond-heidscentrum, ‘t Zand www.dietheek.nl

Workshop stapeltaartTijd: 19.30 - 22.30 uurLocatie: Rijksstraatweg 23Kosten: €47,50www.taarturia.nl

24 MAART

The MagnetsZes Engelse mannen met een onweerstaanbare magnetische aantrekkingskracht!Tijd: 20.15 uurLocatie: Vredenburg

Open Tennis Dagen Desto

24 maart t/m 1 april

Een sportieve en gezellige dag samen

met je vrienden.Kennismaken met tennis en

verenigingen bij jou in de buurt.

En maak kans op een clinic van Raemon Sluiter en

andere prijzen

Aanmelden via www.desto-utrecht.nl

N.U. | 29

Page 30: N.U. magazine maart 2012

Leidsche RijnKosten: € 29,50www.vredenburg.nl

25 MAART

JazzmiddagDoor Eline Gemerts and FriendsTijd: 14.00 uurLocatie: ‘t Wapen van HaarzuylenKosten: €10, leden €7,50www.kieskultuur.nl

KinderkookcafeWil jij graag koken voor je ouders, zusjes, broertjes, opa’s en oma’s? Dat kan!Tijd: Tussen 15.00 en 17.00 uur ga je aan de slag voor het diner.  Tussen 17.00 en 19.00 uur kan iedereen lekker komen eten. Locatie: De Vrijstaat (Hoge-weide 3) Kosten: €12,50 p.p. reserveren verplicht! www.devrijstaat.nl

27 MAART

Bloemdecoratie: PaasthemaTijd: 19.30 uur Locatie: Taart & BloemKosten: €30www.taartenbloem.nl

Cursus: natuurlijk tuinontwerpenTijd: 19.45 - 21.45 uurLocatie: Tuin ‘t ZandKosten: € 75,00 (vooraf te voldoen en vol = vol)www.avvn.nl

28 MAART

Workshop designertasTijd: 19.30 - 22.30 uurLocatie: Rijksstraatweg 23Kosten: €42,50www.taarturia.nl

Stitch and BitchHeerlijk ongedwonen en gezellig haken, breien, borduren, vilten enz. Tijd: 19.30 – 22.00 uurLocatie: Taart & BloemKosten: gratis, drankjes voor eigen rekeningAanmelden via: [email protected] www.ma-ak.nl

30 MAART

Gratis inloopspreekuur Diëtheek Vet/spier/gewicht meting inclusief kort advies en tips.Tijd: 12.00 – 13.00 uurLocatie: Julius Gezond-heidscentrum, ‘t Zand www.dietheek.nl

Workshop suikerbloemen orchideeTijd: 19.30 - 22.30 uurLocatie: Rijksstraatweg 23Kosten: €30www.taarturia.nl

31 MAART

Workshop ‘Beter contact met je adoptiekind(eren)’Tijd: 09.30 uurLocatie: ZPOT De MeernKosten: €90www.mirremaan.nl

De zingende toren: dans rond de torenEen bespeling in combinatie met streetdanceTijd: 11.00 – 12.00 uurLocatie: Winkelcentrum VleuterweideKosten: gratis www.dezingendetoren.nl

Benefietavond ‘Sensational Silver’Speciaal benefietfeest voor Stichting Hulphond met muzikale beats van DJ Ferry inclusief verrassingsact, roulette tafel en nog veel meer! Tijd: 20.00 – 01.00 uur

Locatie: Parkrestaurant AnaforaKosten: €20 (entree + bubbels). Voorverkoop via [email protected]: Sensational Silver

Wolter Kroes Gesteund door zijn fantastische band vertolkt hij zijn grootste hits en mooiste ballads. Tijd: 20.15 uurLocatie: Vredenburg Leidsche RijnKosten: € 29 www.vredenburg.nl

Agendapunt aanleveren?

[email protected]

Langlopende activiteit in de vrijstaat

ZWIJNENSTAL

Zwijnenstal is een dierenfamilievoorstelling. De voorstelling richt zich op een publiek

van 8+ tot 80 en laat zich inspireren door de nieuwbouwstad Leidsche Rijn en in het bijzonder de locatie van de monumentale

boerderij Hofstede ter Weide op de Vrijstaat.De voorstelling duurt 60 minuten

Datum: 18 maart tot 1 april

Kosten: €8,50

30 | N.U.

Page 31: N.U. magazine maart 2012

Even leek deze winter niks te worden en was de kou, de sneeuw en het ijs ver te zoeken. Gelukkig konden we met z’n allen toch nog ruim twee weken genieten van

het mooie dat de winter soms kan geven. En zie hier het prachtige resultaat!

N.U. | 31

FLITZZ FOTOPAGINA

Page 32: N.U. magazine maart 2012

32 | N.U.

Het voorjaar komt eraan. Dat levert bij mij steevast kriebels op. Ik heb echter totaal geen last van schoonmaakdrang of opruimwoede, maar de onrust uit zich in een heel ander patroon. Mijn handen beginnen te tintelen, ik voel me onrustig en licht in het hoofd. Ik ben namelijk een modemeisje. Zo halverwege februari beginnen de symptomen. Ik verlang naar een nieuwe garderobe, passend bij dit veranderende weer. Ontevreden sta ik voor mijn kledingkast en afkeurend bekijk ik de grauwe kleuren en winterse knits en breisels. Tijd voor verandering!

Dit seizoen liggen de winkels vol met pasteltinten lila, een afgezwakt oranje en zacht groen. De knallende colourblocking-trend van de zomer zet zich voort, maar dan in zachte tinten en luchtige materialen. Denk zwierende blousjes en zwaaiende rokken. Maar ook de neon’s domineren het beeld: weliswaar in accessoire vorm. De winkels liggen vol knallende roze kettingen en neon-gele clutches. Veel designers gebruiken gladde en glanzende metallics in hun nieuwe collecties. Al met al een enorme mix aan trends; maar dat is ook waar dit nieuwe seizoen voor staat: draag alles door elkaar en met elkaar, het hoeft niet precies te passen en op elkaar afgestemd te zijn. Een beetje gek of vreemd is juist veel inspirerender en origineler. Dus dames, doe daarom niet moeilijk: alles kan en alles mag!

Mijn tassen zijn vol en mijn portemonnee is leeg. Lente, kom maar op!

Het voorjaar komt eraan;

tijd voor verandering!

Emilie Sobels is fashion director bij Fashiolista en bezoekt regelmatig modeshows in Rio de Janeiro, Istanbul, Londen, Florence en New York. Fashiolista helpt jou om de beste koopjes en

de nieuwste trends te spotten op het internet. Met je eigen profiel kun jij mensen laten zien wat jou inspireert en wat je favoriete kledingstukken zijn en zo kun jij bij miljoenen fashiolista gebruikers hun favoriete items zien en op de hoogte blijven van de laatste fashion trends. www.fashiolista.com

- x- Emilie Sobels

Page 33: N.U. magazine maart 2012

De kledingkast van… Linda (29 jaar)Zweetplekproof‘Je kent het wel, een belangrijke afspraak, een date en het bijbehorende euvel klotsende oksels. Ik heb een zwart losvallend shirt dat ik op dit soort momenten standaard uit de kast trek. Hij is zeer geschikt voor allerhande gelegenheden en bovendien zweetplekproof. Saillant detail is dat ik het shirt 6 jaar geleden voor 50 cent heb gescoord op een markt in Thailand’.

Voorjaarsopruiming‘Een voorjaarsopruiming in mijn kast is niet aan mij besteed…ik ben namelijk heel erg slecht in kleding wegdoen. Ik heb al menig maal geprobeerd afstand te doen van bepaalde stukken, maar het zinnetje ‘Komt ooit nog wel een keer van pas’ wint elk jaar de strijd’.

Hiken‘Eindeloos heb ik mijn moeder gesmeekt en zelfs aangedragen dat Timberlands vooral lange wandelingen mogelijk maken om ze in mijn bezit te krijgen. Dan zouden we samen lekker vaak gezellig gaan hiken. Let wel, dit verhaal speelt ten tijde van de middelbare school. Ze ging overstag, het was de dag van mijn leven! Ze hebben vervolgens een half jaar op mijn nachtkastje gestaan om te bewonderen, ze zaten voor geen meter’.

Graaigedruis‘Ik kan heel erg genieten van koopjes. Al vind ik het een verschrikking me te storten in het graaigedruis en totale chaos op de rekken door te moeten spitten. Toch ben ik als een kind zo blij als ik een shirt afreken dat voorheen 40 euro kostte en nu voor een luttele 7 euro met mij mee mag. De prijs maakt het shirt dan nog mooier’.

Wil jij een keer (anoniem) de show stelen in deze serie, geef je op via [email protected] of [email protected]!

__________________________________________

’’ Het zinnetje ‘Komt ooit nog wel een

keer van pas’ wint elk jaar de strijd. ”__________________________________________

Wyke Bovendeur is eigenaar van Kleedster (www.kleedster. nl) en daardoor dagelijks bezig met stijl. Zo kamt ze bijvoorbeeld graag samen met

jou je kast uit en helpt ze je kiezen welke kleding jouw figuur,stijl en zelfbeeld goed doen. Voor N.U. duikt ze maandelijks een kast van een buurtgenoot in op zoek naar mooie verhalen en spannende anekdotes over kleding.

N.U. | 33

DE KLEDINGKASTVAN...

Page 34: N.U. magazine maart 2012

Over TobieTobie (36) woont sinds 2006 in Leidsche Rijn, is getrouwd en vader van twee zoons.

Voor N.U. schrijft hij maandelijks een column over het leven als vader in Leidsche Rijn.

Sinds een aantal maanden moet onze oudste zoon iedere dag naar school. Hij heeft hier erg aan moeten wennen. Het is iets wat je van veel ouders hoort. Maar wat je niet zo vaak hoort is hoe ouders er zelf aan moeten wennen. Iedere dag moet je er toch weer voor zorgen dat je een fris en fruitig kindje op school aflevert. In alle vroegte! De dagen van ongegeneerd lang met zijn drieën in de pyjama rondhangen op de bank om “kinder-tv” te kijken zijn voorbij. Tja, papadag zal nooit meer zijn wat het was. Heerlijk de hele dag een beetje spelen, kind zijn met je kinderen en in slaapvallen op de bank terwijl we met z’n allen tv kijken. “Ja hoor, papa kan echt tv kijken met zijn ogen dicht.”Het zit er niet meer in. Ook op papadag moeten we nu aan de bak. Tasje klaarmaken, jasjes en dasjes om, op de fiets en file rijden naar school. Hier en daar wat fietsers en

kinderwagens ontwijken, langs de stoet van auto’s die allemaal proberen op de te kleine parkeerplaats te staan en dan zijn we bij school.

In de klas mag ik de oudste weer afleveren in de kring. We lezen nog even een boekje terwijl de kleine onder tussen test of de knutselwerkjes van de eerstegroepers wel van degelijk materiaal zijn vervaardigd.Na het afscheidsritueel gaan de kleine en ik de klas uit, en dan weer op de fiets naar huis. Zo, wat zullen we nu eens doen? Kinder-tv? Spelletje? Nee, ook al is het papadag, zonder die drie pyjama’s op de bank is het niet hetzelfde. Wie heeft er nu het meest last van die veranderingen?...

Schooltijd

34 | N.U.

COLUMN

Page 35: N.U. magazine maart 2012

Ontdek zelf hoe heerlijk een wellnessdag is Thermen Houten heeft speciale badkledingdagen. U zult merken dat een dagje wellness helemaal niet spannend, maar vooral ontspannend is. Een vol-gende keer zal een bezoek op een ‘textielloze’ dag aan de sauna veel minder spannend zijn.

Badkledingdag Special € 59,00Inclusief Gratis cadeau t.w.v. € 28,00

• Ontvangst tussen 10.00 en 10.30 uur met koffie of thee • Na het omkleden volgt een uit-gebreide rondleiding en een presentatie van het rondje sauna • Gebruik badjas, handdoeken en badslippers (deze badslippers mag u houden)• Gebruik van alle saunafaciliteiten en Finse opgietingen • Onbeperkt gebruik van douchegel, shampoo en scrubzout • Saté-menu in ons lounge restaurant ‘de Tuinkamer’ vanaf 17.30 uur

Vooraf reserveren is gewenst via www.thermenhouten.nl of telefonisch via 030-687 8292. Iedere eerste en laatste dinsdag van de maand is het badkledingdag. Kijk voor de exacte data op

www.thermenhouten.nl

Nu óók in Vleuterweide- Verloskundigenpraktijk Geboortes & Zo

- Lactatiekundigenpraktijk Baby & Borstvoeding

Winkelcentrum Vleuterweide, Middenburcht 136.(boven Zuwe Zorgportaal)

Page 36: N.U. magazine maart 2012

VANAF HEDEN

ELKE ZONDAG OPEN

van 12:00uur

tot 19:00uur

Albert Heijn VleuterweideAlbert Heijn VleuterweideMiddenburcht 143452 MT Vleuten030-6622505

Albert Heijn VleuterweideM i d d e n b u r c h t 1 4 | V l e u t e n

v o l g o n s o o k o p @ A H V l e u t e r w e i d e