Noordpark Betaalbaar Wonen aan een luxe laan

Click here to load reader

 • date post

  23-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  214
 • download

  1

Embed Size (px)

description

brochure, laanwoningen, tuinappartementen, terrasappartementen

Transcript of Noordpark Betaalbaar Wonen aan een luxe laan

 • Betaalbaar wonenaan een luxe laan

  6 royale laanwoningen, 8 terraswoningen en 8 tuinappartementen in Waddinxveen

 • Waddinxveen is binnenkort een prachtig nieuwbouwwijkje rijker:

  Noordpark. Een kleinschalig project met een grote variatie aan

  eigentijdse woningen. Op een bijzondere locatie grenzend aan de Gouwe

  en de polder. De groene laan in het hart van Noordpark biedt de

  meeste keuze. Van zeer betaalbare tuinappartementen

  en aantrekkelijke terraswoningen met dakterrassen tot royale laan-

  woningen. Allemaal gloednieuwe woningen, helemaal van deze tijd.

  2 3

  Wonen waar de Gouwe en de polder samenkomen 4

  Een nieuwe laan 5

  Strategisch gelegen 6

  Alles op fiets- of loopafstand 7

  Overzicht van de geschakelde herenhuizen 8

  Privacy en knotwilgen 9

  6 laanwoningen. Drie lagen woonplezier 10

  Optie extra grote woonkamer 11

  8 terraswoningen. Woningen met inhoud 12

  8 tuinappartementen. Compact en comfortabel 14

 • Wonen waar de Gouwe en de polder samenkomen

  Noordpark grenst direct aan een bijzonder natuurgebied. Aan het einde van de laan biedt een doorkijkje zicht op de Voorofschepolder. Tot 2000 was dit nog boerenland. Langzaam maar zeker wordt de natuur hier weer de baas. Frans Versluis maakt dit als vrijwilliger bij het Zuid-Hollands Landschap van dichtbij mee:

  Doordat er anders wordt gemaaid en geen kunstmest meer wordt gebruikt, kan de natuur haar gang gaan. Waar eerst bijna alleen gras groeide, zien we steeds meer verschillende gewassen. In de loop der jaren zullen er steeds meer bloemen verschijnen, en weidevogels. Terwijl de landelijke populatie van gruttos is gehalveerd, zijn er hier nu al vijf keer zoveel. Het geluid van de grutto is voor elke natuurliefhebber een jaarlijks terugkerend hoogtepunt. Als jonge vogel vliegen ze naar Afrika. Na twee of drie jaar komen ze terug op dezelfde plek waar ze uit het ei zijn gekomen. Daarom is het zo belangrijk dat dit nu een beschermd natuurgebied is. Er is ook een grote kolonie visdiefjes. Dat is echt een zeldzaamheid. Net als de slobeend die hier rondzwemt. Eigenlijk zie je hier alle typisch Nederlandse weidevogels die het nu landelijk gezien moeilijk hebben, zoals de kievit, de tureluur, de scholekster en de kuifeend.

  Wie op zoek is naar een karaktervolle woonplek zal gecharmeerd zijn van Noordpark geen grootschalige nieuwbouw naast een snelweg, maar een klein gezellig wijkje, landelijk gelegen aan de karakteristieke Noordkade.

  GoudkustOp langere termijn maakt het deel uit van een groter plan. De hele strook langs de Gouwe tot aan de Souburghlaan is door de gemeente aangemerkt als transformatiezone. Kantoren en loodsen maken plaats voor een

  nieuw woongebied. In de pers werd het al de nieuwe goudkust van Waddinxveen genoemd. Toch blijkt er ook ruimte voor verrassend betaalbare woningen.

  Mooiste stukjeDankzij de gunstige ligging langs de rivier is het een gebied met veel potentie. De eerste fase is al direct het mooiste stukje, op de plek waar de Gouwe en de Voorofschepolder samenkomen. Hier worden de eerste stenen gelegd van een prachtige nieuwe woonwijk. In

  zekere zin is het pionieren, maar dan wel met het hoogste comfort.

  De Gouwe, een levendige waterverbindingDe Gouwe is de belangrijkste levensader van het Groene Hart. En het is een levendige rivier: elk jaar passeren ongeveer 30.000 vaar- tuigen de hefbrug. Meer dan de helft van al deze schepen is recreatievaart. Omdat de Gouwe onderdeel is van de zogeheten Staandemastroute (van Vlissingen naar Delfzijl) varen er ook veel grotere zeilschepen voorbij.

  Voorofschepolder, een vogelrijk natuurgebied

  Tureluur

  Individuele uitstralingDe vormgeving van de woningen versterkt het vriendelijke en natuurlijke karakter. Net als de natuur kent het veel variatie. De gevels verspringen en zijn opgebouwd uit verschillende kleurvlakken, en dakterrassen zijn afwisselend voor en achter geplaatst. Tegelijkertijd vormt het buurtje ook een aantrekkelijk en herkenbaar geheel.

  Modern en kleurrijkHet zijn moderne woningen. Van buiten is dat goed te zien aan de architectuur, maar ook van binnen is het merkbaar. Door de praktische indeling en royale plafondhoogte. Er is veel aandacht besteed aan de detaillering. Zoals de ruim overstekende dakrand met zwarte, stalen profielen voor een mooie belijning. En de ronde ramen en houten relingen, die refereren aan de scheepvaart op de Gouwe. Voor het metselwerk zijn verschillende hoogwaardige steensoorten gebruikt. De textuur van de bakstenen is een spel van afwisselend strakke en ruwe handvormen.

  Hoogwaardige nieuwbouwDe woningen zijn duurzaam in meerdere betekenissen. Duurzaam in de zin vanenergiezuinig, want ze voldoen helemaal

  aan de strenge eisen van deze tijd. En letterlijk duurzaam, want er wordt uitsluitend gebruikgemaakt van hoog- waardige materialen, waaronder kwalitatief goede stenen en verantwoord hardhout. De GIW-garantie geeft extra zekerheid. Maar het belangrijkste is dat het prettige woningen zijn om in te wonen. Een woning waar je niet meer weg wilt, is pas echt een duurzame woning.

  Een nieuwe laan

  De woningen liggen aan de laan in het hart van Noordpark. Het eerste dat opvalt bij de entree van de laan is het doorkijkje naar de Voorofschepolder. Dankzij de dubbele rij bomen loopt het groen van de polder door tot in de laan. Hier rijdt uitsluitend bestemmingsverkeer. In combinatie met de speelplaatsjes geeft dit het laantje een kindvriendelijk karakter, zeker doordat de geparkeerde autos mooi worden omgeven door groene hagen.

  De nieuwe, groene laan met links het gevarieerde woningaanbod uit deze brochure en aan het einde het doorkijkje naar de polder.

  De polder achter het doorkijkje is een beschermd natuurgebied.

  De laan is echt als een eenheid

  ontworpen. De gevels aan weerszijden

  van de laan reageren op elkaar.

  Ondanks de grote variatie vormt het

  wijkje n samenhangend geheel.

  Ben Wijtman, Visser en Wijtman Architekten.

  De terraswoningen en tuinappartementen zijn op een speelse manier

  als een eenheid vormgegeven en krijgen daardoor een luxe uitstraling.

  Visdief

  Grutto Slobeend

  5

  Al in de zomer van 2006 maakte architect Ben Wijtman

  de eerste visionaire schets voor de nieuwe hotspot in

  Waddinxveen.

 • 6 7

  Strategisch gelegen

  W aar de goeie ouwe Gouwe, a ls een zilverkleurig lint, d oor de nederste landouwen d agelijks haar vaarweg vindt; i n-geland sinds vroege tijden n uchter landvolk, nuchter vee X enios gastvrijheid beiden v an Zuid-Holland aan de zee; e euwenoude namen noemen e nkel polders, naar hun stand, n eem nu Zuidplas, Dal van Bloemen, P utte, Achterofscheland; a l vanouds is turf gestoken, r ente van het veenmoeras, e chter, heeft t aan winst ontbroken l oon en leven keren pas, a ls de welvaart wordt hervonden a an de Gouwe, heen en terug, n adat d oevers zijn verbonden d oor t gebinte van de brug e n vandaag uit hout en handel g roeien arbeid en techniek, o pgebracht door aller wandel, u itermate en uniek... W aar dit pand is, raadt elkeen,

  e ens en altijd: Waddinxveen!

  De Gouwe is heel belangrijk voor Waddinxveen. Dat blijkt ook uit het plaatselijke volkslied getiteld De parel aan de Gouwe, geschreven door Hans Geel (tekst) en Martin Mans (muziek).

  Waddinxveen ligt centraal in het Groene Hart en de A12 en A20 zijn vlakbij. Alle grote steden liggen daardoor op relatief korte afstand. Zo liggen Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam op respectievelijk 25, 27, 40 en 50 kilometer van Waddinxveen. Prima afstanden voor woon-werkverkeer, met de auto n het openbaar vervoer. Zeker als in de toekomst de RijnGouwelijn in gebruik wordt genomen: een futuristische lightrailverbinding. Ook op de fiets is Noordpark een prachtige uitvalsbasis, voor ontdekkingstochten door de rijke natuur van het Groene Hart.

  De Voorofschepolder gaat over in het Gouwebos. Dit recreatiegebied ligt dus vlakbij. Het is een geliefde plek voor sportieve natuurliefhebbers. Er wordt veel gewandeld, gejogd en gefietst. Maar er zijn ook lig- en speelweides, waterpartijen, vissteigers en picknicktafels. De afwisseling van bos, open graslanden en plassen geeft het gebied een natuurlijk karakter. De paden voeren de bezoeker langs een rijke flora en fauna. Bij de aanleg is gekozen voor beplanting die past bij het drassige Hollandse land, met elzen, berken, populieren, essen en vlierbessen.

  Recreren in het Gouwebos

  Alles op fiets- of loopafstandVanuit Noordpark voert de Staringlaan naar alle dagelijks voorzieningen. Zoals de winkels aan de Brederolaan. Met onder andere een Spar, een speelgoedwinkel, een bloemenzaak, een dierenspeciaalzaak en een slager aan het begin, en aan het einde van de laan ondermeer een Albert Heijn, een warme bakker en een slijterij. Aan de rand van het Gouwebos zijn diverse sportaccommodaties, waaronder tennisbanen, een atletiekbaan en voetbalvelden.

  Altijd op tijd op schoolOp ongeveer dezelfde afstand liggen verschillende basisscholen.

  Waddinxveen of Boskoop?Het voordeel van wonen aan de rand van de gemeente is de nabijheid van een ander aantrekkelijk dorp. Vanaf Noordpark is het centrum van Boskoop niet ver meer.

 • Keuze uit acht typenOp de volgende paginas worden de verschil-lende varianten beschreven. Het schema hiernaast geeft een eerste indruk van de mogelijkheden, van 71 m2 tot maar liefst 136 m2. Met tuin of dakterras. Of allebei. De laanwoningen zijn royale eengezinswoningen die drie woonlagen beslaan. De tuinappartementen liggen op de begane grond en de terraswoningen bevinden zich op de eerste en tweede verdieping.Van vier typen zijn de ingerichte plattegronden afgebeeld. De complete plattegronden schaal