NONA september-november 2013

25
TheAtEr p.3 CIneRAma p.22 JaZZxS p.29 InfO p.41

description

 

Transcript of NONA september-november 2013

Page 1: NONA september-november 2013

1

TheAtErp.3

CIneRAmap.22

JaZZxSp.29

InfOp.41

Page 2: NONA september-november 2013

32

TheAtEr

Page 3: NONA september-november 2013

4 5

De toeschouwer van Pleinvrees wordt uit zijn passieve rol gehaald en krijgt een verantwoordelijkheid binnen de situatie: hoeveel theater laat hij binnen, hoeveel wereld? Neemt hij deel aan Jongewaards zoektocht of blijf t hij buitenstaander? Noodzaak, vorm en inhoud zijn in Pleinvrees nauw met elkaar verweven, en dat lever t een bijzondere ervaring op. — Jury Theater festival

Pleinvrees Lotte van den Berg / OMSK

Pleinvrees wordt gespeeld in de open lucht in het midden van Mechelen en lijkt in het niets op de voorstellingen die je tot nu toe zag. Er is geen decor, geen lichtontwerp, geen geluidsversterking, geen tribune. Pleinvrees is een gebeurtenis, een bijzondere ontmoeting tussen mensen op straat. Je volgt via je telefoon en van op afstand een man die in zichzelf lijkt te praten, tot je direct door hem wordt aangesproken en hij het publiek betrekt in zijn eenzame protest, zijn oproep aan de samenleving. De straat is het podium, je telefoon de tribune. Je kan op ieder moment intunen, meedoen, ophangen en opnieuw inbellen. Je hoeft voor Pleinvrees geen toegangskaartje te kopen. Registreer je op www.nona.be en ontvang per mail het telefoonnummer om op de voorstelling in te bellen.

Zaterdag 21 september om 15u op de BotermarktZondag 22 september om 15u op de Grote Markt

Op zondag 22 september vindt Pleinvrees plaats tijdens UiT zonder Uitlaat, een autoloze zondag vol met inspirerende en fijne vrijetijdsactiviteiten.

VaN eN meT Lotte van den Berg, Rob de Graaf, marien Jongewaard… PRODUcTie OmSK. coproductie Nieuw West / marien Jongewaard,

Noord Nederlands Toneel, Toneelhuis antwerpenBeeLD © Kevin J. Dotson

i.S.m. cul tuurcentrum mechelen

TiP

PleINVrEEs

Page 4: NONA september-november 2013

6 7

Het is, zonder meer, muziektheater op zijn best. We hebben te maken met een zo goed als perfecte voorstelling. ***** cobra

an Old monk is een echte grootse Josse De Pauw-solo. – De morgen

An Old Monk Josse De Pauw & Kris Defoort Trio

Met An Old Monk gaan Josse de Pauw en het Kris Defoort Trio een pas-de-deux aan geïnspireerd door het werk van jazzicoon Thelonious Monk. Het wordt een suite, een lang lied over de goesting ‘om de oude knoken hoger te heffen dan verwacht’ en nog eens een dansje te proberen. Een voorstelling over koste wat het kost willen leven.

“We streven naar onvervalste jazz. Het is de eerste keer dat ik zo vrij met tekst en muziek omga. Als we goed naar elkaar luisteren, valt alles op zijn plaats. De grote boog ligt vast. Hoe we precies van begin naar eind geraken, niet. Alweer het leven zelve dus.” – Josse De Pauw

Woensdag 25 september 2013 om 20u15! (Uitverkocht / wachtlijst! Opgelet! andere locatie: in Stadsschouwburg, mechelen)

VaN eN meT Josse De Pauw & Kris Defoort Trio (Kris Defoort: piano, Nicolas Thys: elektrische bas en Teun Verbruggen: drums), Bache Jespers & Benoît van innis (beelden)

PRODUcTie LOD muziektheater & Théâtre Vidy-LausanneBeeLD © Bache Jespers & Benoît van innis

i.S.m. cul tuurcentrum mechelen

Lichtheid, weemoed en gezonde koppigheid kenmerken an Old monk. Thelonious zou er beslist een dansje bij doen. – De Standaard

An oLD mOnk

Page 5: NONA september-november 2013

8 9

History breaks down in images, not into stories. — (W. Benjamin)

Bec de Gaz

Wim Vandenbussche, theatermaker en artistiek codirecteur van NONA, creëerde met Bec de Gaz een voorstelling met weinig woorden die veel weg heeft van een prettig ontspoorde detective. Het lijkt op een theatrale thrillerzoektocht van spelers, buurtbewoners en het publiek. Bezeten zielen zoeken koortsig hun glansrol in een vergane filmset. Het is de verzuchting vanuit de onderbuik van een gemeenschap naar een eeuwigdurende loutering, waarbij beelden en klanken tot ver buiten de muren van de stadswijken resoneren.

Bec de Gaz werd de voorbije maanden gemaakt door een gemengde cast van professionele acteurs, talent uit Aalst en Mechelen, een vurig koor buurtbewoners en heel wat vrijwillige handen en harten.

Donderdag 3, vrijdag 4 & zaterdag 5 oktober 2013 om 20u30

VaN eN meT Lotte Diependaele, Steven De Leeneer, Dries Vanhegen, Bob Van impe, Katrin Lohmann, Wim Vandenbussche, Tom Van imschoot e.a.

KOOR O.L.V. SaRa RaeS Yolande de Neef, eddy Vinck, marietta Van den Brempt, eddy de Schutter, Dianna arents, Sonia Peelman, Wilfried De meyer, Sonja Van Stichel, Lut Van den Berghe, Sabine Penninck, Lieve meulemans, marianne Lievens, Lieve Dries, ingrid Leys, Pascale Van de Steen, Geert Nuël, elien Delaere, mia Lettany, Nele Samyn, Rénee Goethijn e.a.

BeeLD Gert Goovaerts

een productie van NONa i.s.m. cultuurcentrum De Werf en vzw Parol.met steun van Stad aalst en Dender Development.

Bec de gAz

Page 6: NONA september-november 2013

10 11

er zijn twee mogelijkheden: Ofwel gaat hij helemaal in de lijn van Wagner werken en dan wordt het fantastisch, ofwel gaat Stef Lernous het helemaal verkrachten en dan wordt het ook fantastisch. – Helmut Lotti

Met de bus naar Tristan & Isolde Stef Lernous, Dmitri Jurowski & Richard Wagner

Mechels theatermaker Stef Lernous, artistiek leider van Abattoir Fermé, past voor het eerst zijn donkere esthetiek toe op het grote operarepertoire en waagt zich meteen aan Richard Wagners Tristan en Isolde.

“Iemand feliciteerde me onlangs met deze regie, noemde het ‘being on top of the foodchain’. Nou – dit is werken. Elke regie is werken. En natuurlijk profiteer ik voor een stuk van het aura van een opera als ‘Tristan und Isolde’. Maar als puntje bij paaltje komt, is dat soort aura niet meer dan ijdelheid. Het gaat om het werk, het gaat altijd om het werk. Ik ben kapot. Ik wandel als gebroken. Wacht. Ondertussen zet ik een nieuwe plaat op.” – Fragment uit Surviving Wagner, blog van Stef Lernous.

Woensdag 2 oktober om 16u30 (Bus volzet / wachtlijst)

met de bus naar de Vlaamse Opera in antwerpen. Vertrek stipt om 16u30 aan NONa. De bus zet u terug af aan NONa. Prijs 79 o (Busreis h/t, inleiding op de bus en goeie zitplaatsen in de opera).

VaN eN meT Dmitri Jurowski, Stef Lernous, Franco Farina, andreas Schager, Lioba Braun, marion ammann, ante Jerkunica, K irsten Pieters, chiel van Berkel, anneke Sluiters, Ruth Becquart e.a.

cOPRODUcTie Vlaamse Opera & abattoir FerméBeeLD Vlaamse Opera, Tristan en isolde

TristAn & IsOLde

Page 7: NONA september-november 2013

12 13

LeS waLloNsPlot Your City I: Babel City

Le Groupe Sanguin is een jong collectief dat hedendaagse niet-theatrale teksten op het toneel brengt. Na zich te hebben gewaagd aan het radiostuk Sanguine van Caroline Lamarche, is het nu de beurt aan Plot Your City van Paul Pourveur. In deze tekst onderzoekt Pourveur de verbanden tussen ideologie en urbanisme. De tekst bestaat uit vier steden. NONA vroeg Le Groupe Sanguin het eerste deel, Babel City, te bewerken.

Babel City wordt geregeerd door snelheid: communicatie, verplaatsing, menselijke relaties, alles wordt in het hier en nu beleefd, maar dit systeem begint al snel te ontsporen.

Vrijdag 25 oktober om 20u30

PRODUcTie Le Groupe SanguinmeT Lénaïc Brulé, Yannick de coster, adrien Hoppe,

Nicolas matthys, anaïs SpinoySceNOGRaFie Thomas DelordGeLUiDSONTWeRP Gary De cartLicHTONTWeRP clément PapinBeeLD Thomas Delord

Plot yOUr CItY I

Page 8: NONA september-november 2013

14 15

J’aI eNDurEvOs DiSCoURs

eT j’Ai l’oREilLE eN fEU...

J’ai enduré vos discours et j’ai l’oreille en feu …Anne Thuot

Bloed, tranen, intriges, verkrachting, lust, ambitie, bruut geweld en vooral wraak aan een Italiaans hof…

“Ik heb jullie gesprek ondergaan en het vuur brandt in mijn oren” zegt Castiza, de zus van Vendice, in The Revenger’s Tragedy (17de eeuw). Anne Thuot en Caroline Lamarche duiken in deze furieuze Elizabethaanse wraaktragedie en halen de actualiteit erin naar boven. Thuot gaat voor deze voorstelling aan de slag met een internationale gerenom-meerde cast en weet op geslaagde wijze de rijkdom van talen en accenten in te zetten. Het gebruik van Frans, Engels, Italiaans… draagt bij tot een grotere muzikaliteit, diepte en verstaanbaarheid van het stuk.

Donderdag 21 november om 20u30

cONcePT / DRamaTURGie anne ThuotTeKST caroline Lamarche en acteursVeRTaLiNG caroline LamarcheacTeURS Francesco italiano, marie Bos, Hervé Piron,

alice Hubball LicHT Raphaël NoëlGeLUiD arnaud PaquotteeeN cOPRODUcTie VaN Théâtre de l’ancre et de la Balsamine.meT De STeUN VaN La Fédération Wallonie-Bruxelles, service Théâtre

et le soutien de WBTD i.S.m. Le centre des ar ts Scéniques.

LeS waLloNs

Page 9: NONA september-november 2013

16 17

1913 emily Davison gooit zich bij het paardenrennen in ascot voor de ogen van de koning op de renbaan als krachtige daad om op te komen voor het Vrouwenkiesrecht. Supermarkt aldi opent zijn allereerste winkel. De Ronde van Vlaanderen gaat van star t. charles Fabry ontdekt de ozonlaag.

1923 De Belgische Senaat keurt de opening van de eerste Nederlandstalige universiteit in Gent af. Sabena doet zijn eerste vlucht. De communistische partij wordt verboden in italië. Vrouwen mogen voor het eerst officieel een broek aan.

1933 …

Kroniek Katja Dreyer

Katja Dreyer stond eerder al in NONA met haar solodebuut Ueberflieger. Voor haar nieuwe voorstelling Kroniek vertrekt ze van Traumland, een binnenvaartschip uit Berlijn dat nu in Mechelen voor anker ligt en dat dit jaar exact 100 jaar oud is. Kroniek wordt een vermenging van feiten en fictie. Een duik in de tal van ingrijpende, maar ook alledaagse culturele, politieke en geschiedkundige gebeurtenissen van de afgelopen honderd jaar. We beleven de voorbije eeuw opnieuw door de ogen van een vrouw. Een vrouw die 38 jaar is in 1913, in 1923, in 1933, in 1943, in 1953… tot in 2013.

Woensdag 13 en donderdag 14 november om 20u30

VaN eN meT Katja Dreyer i.s.m. Willem de Wolf (tekst), myriam van imschoot (eindregie) en Sofie Durnez (kostuum)

PRODUcTie NONacOPRODUcTie BUDa met steun van STUK en Pianofabriek

PreMIerE

Kroniek

Page 10: NONA september-november 2013

18 19

VermogenDe KOE / Mugmetdegoudentand Theater

Een gouden samenwerking tussen Nederlandse trots Mugmetdegoudentand en befaamd theatergezelschap van eigen bodem De KOE . Een man en een vrouw rijden in hun auto langs de Kroatische kust, waar ze hun tweede huis hebben verkocht. Nu ze eindelijk over een zekere status dachten te beschikken, zeker wisten dat ze redelijke, vriendelijke en humane mensen waren geworden, bleken andere zaken plotseling al even definitief. Hun status is kwetsbaar, het lichaam vervalt, de kinderloosheid is blijvend en de razernij laat zich niet wegstoppen. Het ongemak blijkt steeds minder tijdelijk.

Woensdag 20 november om 20u30

VaN eN meT Willem de Wolf en Lineke RijxmanPRODUcTie DeKOe & mugmetdegoudentandBeeLD © inez van Lamsweerde en Vinoodh matadin met m_m Paris

VerMogeN

Page 11: NONA september-november 2013

20 21

Hulk Diederik Peeters

De gelukkigen onder u zagen in 2012 bij ons de succes-productie Red Herring. Diederik Peeters is voor zijn nieuwe voorstelling van plan eens ferm uit zijn krammen te schieten. Hulk is provisoir genoemd naar de groene strip- en filmfiguur wiens fysieke kracht recht evenredig met zijn woede de hoogte inschiet. Op het toppunt van intense frustratie en hevige driftigheid neemt de realiteit extreme vormen aan. Het is dat soort gefrustreerde razernij dat als motief doorheen de voorstelling zal lopen. Hoewel Peeters in Hulk samen met Nada Gambier op het podium staat, is de voorstelling geen duet, maar een heus ‘ensemblestuk’ waarvoor licht, maar ook geluid, decor en zelfs kostuum zich tot evenwaardige mede- of tegenspelers ontpoppen van de performers. “Broeaarhgaaaaaaargggggh!”

Donderdag 28 november om 20u30

VaN eN meT Diederik Peeters, Nada Gambier, Henri emmanuel Doublier, ivan Fatjò & Lieven Dousselaere

DecOR Sarah & charles PRODUcTie SPiNcOPRODUcTie Beursschouwburg, STUK, Vooruit, BUDa, wp Zimmer,

Gessnerallee Zurich, Le Vivat armentières, Uzès DanceBeeLD © Diederik Peeters

huLK

Page 12: NONA september-november 2013

22 23

cInERamA

Page 13: NONA september-november 2013

24 25

ciNeRama – NONa & abattoir Fermé presenteren film & diner op vrijdagavond

NONa & abattoir Fermé slaan tijdens seizoen 2013 – 14 de cinefiele pollen in elkaar voor gezellige, culinaire en ietwat excentrieke filmavonden. Stef Lernous, notoir filmliefhebber, pikt voor u op deze avonden telkens twee bizarre, intrigerende films uit zijn archief. NONa voorziet spijs, drank, muzikale begeleiding en diepe nagesprekken tot in de donkere uren.

Tod Browning & Live Piano

Voor de eerste Cinerama presenteert Stef Lernous ons twee stille films van de in het circus opgegroeide Amerikaanse cultregisseur Tod Browning (°1880), bekend van Dracula en Freaks. The Show (1927) vertelt een bizar verhaal van liefde, lust, jaloezie en wraak in een Hongaars circusgezelschap, compleet met giftige gilamonsters, onthoofde sprekende hoofden, gesluierde dansen en persoonsverwisselingen. De tweede film op het programma is de stille horrorfilm The Unknown (1927).

The Show wordt op de piano begeleid door Erik Vermeulen. The Unknown wordt op de piano begeleid door Wim De Busser.Uw eten wordt bereid door burgerbar Il Cardinale en Eiskreem.

Vrijdag 27 september

PRaKTiScH cinerama begint om 19u met diner. De filmvertoning star t om 20u30. U bent welkom voor beide of enkel voor de film.

DiNeR & FiLm om 19u: 14 o (plaatsen beperkt, snel reserveren!)eNKeL FiLm vanaf 20u30: 8 o

Page 14: NONA september-november 2013

26 27

Nobuhiko Obayashi & Shinya Tsukamoto

この 季節にかかる第二シネラマ用 Stef Lernous 当方夕日の土地へ…

Hausu (Nobuhio Obayashi, 1977) 6日本 人の物語 schoolmeisjes. Oshare(ファイン)、ファンタ(これ

らの多くの空想)、KunFuu(彼女は 良い反射付き)、ガリ(オタク)、ス

ウィート(を好む人)、マック(食べるのが好きな人)とメロディ(音楽を

作って楽しむ人)部門叔母の家に旅行…

Haze (Shinya Tsukamoto, 2005) サイバー パンク映画哲夫、アイアンマンでデビュー日本のカルトデ

ィレクター塚本晋也からホラースリラーである。なぜならそのグロ

テスクかつ不合理な概念の彼は時にデビッドリンチ、デヴィッド·

クローネ ンバーグバーグやヤン·シュヴァ ンクマイエルと比較され

ます。ヘイズ好奇心事はフィルムよりもはるかに大きいではない、

室内で撮影されたということですwoonkamer.

詳しくは夕食をすることによって調製される David Deklerck.

Vrijdag 15 november 2013 om 19u

PRaKTiScH cinerama begint om 19u met diner. De filmvertoning star t om 20u30. U bent welkom voor beide of enkel voor de film.

DiNeR & FiLm om 19u: 14 o (plaatsen beperkt, snel reserveren!)eNKeL FiLm vanaf 20u30: 8 o

HaUSu

HaZe

Page 15: NONA september-november 2013

28 29

JAzzXs

Page 16: NONA september-november 2013

30 31

Bert Joris Quartet

Bert Joris behoort tot het kransje topnamen in de Belgische jazz die niet weg te denken zijn uit het Europese landschap. Zijn naam wordt in één adem genoemd met vaderlandse monumenten als Toots Thielemans en Philip Catherine. Als trompettist wordt hij gewaardeerd voor zijn melodische verbeelding en zijn vanzelfsprekende, trefzekere speelstijl. Bert Joris, de huiscomponist van het Brussels Jazz Orchestra, wordt ook geroemd als componist en arrangeur. Hij verstaat de kunst om een ongecompliceerde melodie toch telkens veel reliëf te geven zodat ze fris en boeiend blijft. Zijn indrukwekkende carrière wordt weerspiegeld in de vele prijzen en huldigingen die hij in ontvangst mocht nemen. In 1996 ontving Bert Joris de prestigieuze “Django d’or”, in 1998 riepen publiek en critici hem uit tot beste trompetspeler van het jaar, in 2010 schreef Bert Joris de cultuurprijs Vlaanderen voor beste muzikant op zijn naam en in 2012 huldigde de stichting Conservatorium Antwerpen hem als “Maestro Honoris Causa”. Met zijn eigen kwartet kan Bert Joris zijn talenten ten volle botvieren. Intense lyriek en beheerste techniek, een solist die hoorbaar geniet van het samenspel met de speelse Dado Moroni (piano) en de vertrouwde rotsen in de branding Philippe Aerts (bas) en Dré Pallemaerts (drums). Ze kennen elkaar al jaren en zijn perfect op elkaar ingespeeld. Toch spelen ze niet eens zo vaak samen. Maar als ze dat doen, geeft het vonken.

Zaterdag 28 september om 20u30

i .S.m. cul tuurcentrum mechelen

bErT JorISQuartet

Page 17: NONA september-november 2013

32 33

¾ PEACE

Achter ¾ Peace gaan de de Franse bassist Brice Soniano, de Peruviaanse Belg Christian Mendoza op piano en Ben Sluijs op sax en fluit schuil. Ze werkten eerder al samen met binnen- en buitenlandse acts, maar zijn het meest gekend voor hun werk met de Christian Mendoza Group, waarmee ze de bejubelde platen Arbr en Ciel uitbrachten. Het drietal put uit eigen creaties en vrije improvisaties in een vooral rustige sfeer met hier en daar enkele energieke uithalen. Wie hen al aan het werk zag, was getuige van de subtiele interactie en bijzondere groepskleur die dit trio zonder drummer typeert.

Zaterdag 12 oktober om 20u30

BeeLD © Guy van de Poel

i.S.m. cul tuurcentrum mechelen

Page 18: NONA september-november 2013

34 35

De muziek zweemt naar klassiek, vooral dankzij sopraan Heið a Árnadóttir, maar de instrumentatie (gitaar, viool en klarinet) en de somtijds deraillerende arrangementen voorkomen een enge catalogisering. – HUMO

Mógil

Half Ijslands, half Belgisch. Maar vooral: eigenzinnig en feeëriek. Mógil serveert experimentele muziek waarin invloeden uit jazz, folk en klassieke muziek worden samengebald. Bestemming: een wereld waar het mysterieus, donker, atmosferisch maar vooral warm is. Sopraan Heiða Árnadóttir stuwt de nummers naar hun hoogtepunt, terwijl de warme klanken van een viool, gitaar, trompet en klarinet u heerlijk laten wegdromen.

Late nite: Joachim Badenhorst Solo

Rietblazer Badenhorst verdeelt zijn tijd tussen België en New York. Zijn zin voor avontuur wordt slechts geëvenaard door zijn innemende verteltrant en beeldschone toon. Hij speelt met de coole lichtheid van een jonge Lee Konitz en deelt zijn melodieuze genie met zijn leermeester Michael Moore. Hij maakt deel uit van het Han Bennink Trio, van de improviserende Ijslandse folkgroep Mógil, en vormt met bassist Brice Soniano een poëtisch duo als Rawfishboys.

Zaterdag 26 oktober om 20u30

i .S.m. cul tuurcentrum mechelen

The music floats in a gauzy haze with the vocals delivered in a rich, soprano that has a folk-based earthiness, contrasting with the very contemporary accompaniment. This not only gives the music a healthy tension but also a timeless feel. – The New York City Jazz record

mOGIl

Page 19: NONA september-november 2013

36 37

Lionel Beuvens Quartet

Drummer Lionel Beuvens heft lang gewacht om ensemble te vormen onder zijn eigen naam. Nu het eindelijk zover is, solliciteert hij meteen naar de top van Europa. De sterke persoonlijkheden die verenigd worden in het Lionel Beuvens Quartet contrasteren en complementeren elkaar, en weerspiegelen zich in de muziek. De groove ondersteunt de melodieen omgekeerd. De muzikanten inspireren elkaar met composities die hen veel vrijheid toelaten en waarin vele invloeden op te merken zijn, gaande van Afrikaanse muziek, over Radiohead, Steve Coleman, Count Basie, John Coltrane tot Bach.

Zaterdag 16 november om 20u30

meT Lionel Beuvens (drums, compositie), Brice Soniano (contrabas), alexi Tuomarila (piano) en Kalevi Louhivuori (trompet)

i.S.m. cul tuurcentrum mechelen

lIoNelBeuVeNSQuartET

Page 20: NONA september-november 2013

38 39

MAROCKIN’ BRASS Feat. Byron Wallen

Marockin’ Brass, op zich al een geslaagde kruisbestuiving van Belgische en Marokkaanse musici, gaat steeds op zoek naar nieuwe, internationale uitwisselingen. Eerder werkte de groep al samen met onder meer altsaxofonist Trevor Watts en djembé virtuoos Adama Drame. Marockin’ Brass nodigt nu de Britse trompettist Byron Wallen uit als special guest. Er zijn snerpende melodielijnen op twee trompetten en sopraansax, maar ook een portie exotica met schelphoorns, bombarde en de trance-verwekkende klank van de sentir, het rauwe bambara gezang en de daarbij horende traditionele gnaoua dansen. Ten slotte is er de ritmesectie met haar dito brede klankspectrum: drums voortgestuwd door krakeb, in dialoog met de meer subtiele bendir en de ongerepte massieve klank van de tbel.

Weet u wat een sentir, bambara, tbel, gnaoua en een krakeb is? Ook wij hebben geen flauw idee, maar dat het een magisch concert wordt, dat is alvast beloofd!

Zaterdag 30 november om 20u30

meT Byron Wallen (trompet, fluit, compositie), Luc mishalle (sopraan- & tenorsaxofoon, bombarde, compositie), Jean-Paul estiévenart (trompet, bugel), Pascal Rousseau (tuba), Driss Filali (krakeb, tbel, backing vocals), Rida Stitou (sentir, krakeb, lead vocals), Badr Derras (bendir, krakeb, vocals) en Tom Skinner (drums)

PRODUcTie met-x en Jazzlab Series

i.S.m. cul tuurcentrum mechelen

MarokIN’bRaSS

Page 21: NONA september-november 2013

40 41

InFo

Page 22: NONA september-november 2013

42

NONABegijnenstraat 19 – 21, 2800 MechelenT + 32 (0)15 20 37 80www.nona.be [email protected]

kunstencentrumNONA kcNONA

ABONNONA ABONNONA blijft hypervoordelig! Vanaf 4 tickets kijk je alles 6 goedkoper per voorstelling!!! Ook alle extra tickets die u bestelt krijgt u aan abonnementsprijs van 8 o (i.p.v. 14 o). U stelt uw ABONNONA naar eigen smaak samen.Als u het nog niet helemaal zeker weet of u houdt van een verrassing, kan u ook 3 voorstellingen + 1 wildcard boeken. Deze wildcard kunt u dan gebruiken voor om het even welke voorstelling of concert tot en met eind juni 2014 (mits beschikbaarheid). Bestel uw abonnement telefonisch, per mail of kom gewoon langs tijdens de kantooruren.

NONAKADO

Zegt u het liever met een beklijvende voorstelling of een intens concert dan met een bos verwelkende bloemen? Koop dan bij ons uw NONAKADO. NONAKADO tickets voor voorstellingen naar keuze zijn beschikbaar vanaf 14 o.

Mechelen

E19

Page 23: NONA september-november 2013

44 45

Praat MeeDe gezellige NONAfoyer, met bevallig barpersoneel is open op voorstellingsdagen vanaf 19u30 en na de voorstellingen.

Wees MeeAbonneer u op de digitale nieuwsbrief of op dit boekje via www.nona.be. Facebook & Twitter: blijf op de hoogte, like wat we doen, geniet van speciale acties, roddel mee over acteurs, tag uzelf en anderen op foto’s, spui ideeën, geef commentaar…

Doe MeeWil u NONA insideout leren kennen en pikt u graag gratis een voorstelling of concert mee? We zoeken altijd extra handen voor bar, promotie, techniek… Contacteer [email protected].

Feest Mee?Wil u de authentieke zaal of de warme foyer gebruiken voor uw evenement, vereniging of bedrijf. Contacteer [email protected].

Bouw MeeNONA bouwt aan een nieuwe zaal en repetitieruimte. Uw steentje bijdragen? Dat kan via een bijdrage op 00000000404 van de Koning Boudewijnstichting met de mededeling “L80209 – NONA”. Giften vanaf 40 o zijn fiscaal aftrekbaar.

Vormgeving: Sara De Bondt studio

v.u.: Bart Vanvoorden, Begijnenstraat 19, 2800 Mechelen

Met de steun van

Tickets

Theater & JAZZXS14 o basis12 o reductie8 o abonnement6 o - 19jTenzij anders vermeld

Reductie• De reductie geldt voor - 26j, + 65j, werkzoekenden en oKopas.• Uitzonderlijke reductie voor - 19j: 6 o• Reducties zijn niet cumuleerbaar.• NONA aanvaardt studentenbon, Lessius Mechelen & Artesis

Hogeschool Mechelen, begeleiderspas, CJPpas, UITpas, Sodexho, Mechelenbon en Accor Cultuurcheque.

Tickets kunnen telefonisch, per mail, op kantoor of tijdens voorstellingsavonden gereserveerd worden. Op kantoor tussen 10u en 17u30 en op voorstellingsavonden vanaf 19u30 tenzij anders aangegeven. Als u meer dan zeven dagen voor de voorstelling reserveert, gelieve het bedrag over te schrijven (BE43 0682 1653 0501). Na betaling ontvangt u uw tickets helemaal gratis bij u thuis.

Wie NONA is Axel Doumen, An De Hondt, Nele Samyn, Ilse Thienpont, Wim Vandenbussche, Siska Van Nieuwenhove, Jolien Vanden Wyngaert, Bart Vanvoorden en alle enthousiaste vrijwilligers.

Page 24: NONA september-november 2013

46 47

KA

LEN

DE

R

Sep

tem

ber

201

3

21 &

22

P

LE

INV

RE

ES

Lo

tte

van

den

Ber

g / O

MS

K

Bo

ter-

/Gro

te M

arkt

25

AN

OL

D M

ON

K

Joss

e D

e P

auw

& K

ris

Def

oo

rt

Sta

dss

cho

uwb

urg

27

CIN

ER

AM

A I

To

d B

row

ning

& L

ive

pia

no

Film

& d

iner

28

B

ER

T JO

RIS

QU

AR

TET

20

jaar

Jaz

zlab

Ser

ies

Ja

zzX

S

Okt

ob

er 2

013

2

TRIS

TAN

& IS

OL

DE

S

tef

Lern

ous

, Dm

itri

Jur

ow

ski

Vla

amse

Op

era

3, 4

& 5

B

EC

DE

GA

Z

Wim

Van

den

bus

sche

/ N

ON

A

Thea

ter

12

¾ P

EA

CE

Jazz

XS

25

PLO

T Y

OU

R C

ITY

Le

Gro

upe

San

guin

Le

s W

allo

ns…

26

GIL

& J

OA

CH

IM B

AD

EN

HO

RS

T S

OLO

Ja

zzX

S

Nov

emb

er 2

013

13 &

14

K

RO

NIE

K

Kat

ja D

reye

r

PR

EM

IER

E

15

CIN

ER

AM

A II

O

bay

ashi

& T

suka

mo

to

Film

& d

iner

16

LIO

NE

L B

EU

VE

NS

QU

AR

TET

Ja

zzX

S

20

H

ET

VE

RM

OG

EN

D

e K

OE

/ M

ugm

etd

ego

uden

tand

Th

eate

r

21

J’A

I EN

DU

RE

Ann

e Th

uot

Le

s W

allo

ns…

28

H

UL

K

Die

der

ik P

eete

rs

Thea

ter

30

M

AR

OC

KIN

’ BR

AS

S

Feat

. Byr

on

Wal

len

Ja

zzX

S

Sav

e th

e D

ate!

19, 2

0 &

21

dec

emb

er 2

013

STR

ON

K, N

ON

A’s

ein

dej

aars

spec

ial!

Page 25: NONA september-november 2013

ADVERTENT IES