NL OpSmaak Traiteur Q01 2012

4
Inspiration every day Unilever Food Solutions Ontdek: Heerlijke soepsuggesties

description

OpSmaak traiteur - recepturen voor de versspecialist

Transcript of NL OpSmaak Traiteur Q01 2012

Page 1: NL OpSmaak Traiteur Q01 2012

Inspiration every day

UnileverFoodSolutions

Ontdek: Heerlijkesoepsuggesties

Page 2: NL OpSmaak Traiteur Q01 2012

Verhit de Phase en bak hierin de champignons, de uiringen en het spek. Laat het vet uitlekken. Bereid de soep volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de soep 7 minuten doorko-ken. Voeg nu het garnituur en de Blue Band aan de soep toe en breng verder op smaak met de gefruite ui & spek en eventueel peper en zout. TIP: Deze soep kan afgemaakt worden met fijn gesnipperde jonge ui.

Verhit de Phase en stoof de uien en de prei aan. Voeg het kookvocht van de aspergeschillen en het water toe, voeg daarna de kippenbouillon toe en laat de soep gaarkoken. Voeg de asperge-soep toe en breng het geheel aan de kook; laat 7 minuten langzaam doorkoken. Breng de soep op smaak met peper en zout en garneer met de aspergestukjes. TIP: Voor een lichtgebonden variant: meng 350 ml Blue Band Professioneel Cuisine met 2 eidooiers en roer het geheel door de soep.

Breng het water aan de kook met de groentebouillon en de uien, courgettes en wortelen. Laat deze soep ongeveer 15 minuten koken. Voeg al roerend de tomatensoep toe. Laat nog 7 minuten langzaam doorkoken om een volledige binding te krijgen. Maak de soep af met de Napoletana en Blue Band, en voeg de gedroogde ham toe of serveer de gedroogde ham apart bij de soep. TIP: Deze soep kan ook afgemaakt worden met gekookte Knorr Collezione Italiana Macaroni.

Bereiding10 liter

Bereiding10 liter

Bereiding10 liter

200 ml2 kg

500 g750 g

8 l960 g

1 l30 g

100 g300 g300 g

4 l5 l

80 g800 g1 kg

9 l50 g

350 g350 g350 g900 g1 kg

300 ml500 g

Phase with Butter Flavourchampignons in vieren gesnedenuiringenkatenspek kort gekooktwaterKnorr Supérieur Bospaddenstoelen Crèmesoep Blue Band Professioneel CuisineKnorr Primerba Gefruite Ui met Spekpeper en zout

Phase with Butter Flavouruien, fijngesnedenwit van prei, fijngesnedenkookvocht aspergeschillenwaterKnorr Kippenbouillon Knorr Supérieur Asperge Crèmesoepwitte asperges in kleine stukjes, geblancheerdpeper en zout

waterKnorr Groentebouillon uien, blokjescourgettes, blokjeswortel, blokjes Knorr Supérieur Tomaten CrèmesoepKnorr Collezione Italiana Napoletana (in blik of zak)Blue Band Professioneel Cuisinegedroogde ham, fijngesneden

RIJKGEVULDE CHAMPIGNONSOEP

BRABANTSE ASPERGESOEP

TOSCAANSE TOMATENSOEP

¤ 2,10/liter

¤ 1,65/liter

¤ 1,75/liter

Page 3: NL OpSmaak Traiteur Q01 2012

Breng het water aan de kook, voeg de soepgroenten en de groentebouillon toe en laat het geheel doorkoken. Voeg nu de erwtensoep al roerend toe en laat het geheel 7 minuten lang-zaam doorkoken. Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout. Maak de soep af met aardappelblokjes, kikkererwten en de rookworst. Tip: Maak de soep voller van smaak met 30 g Knorr Primerba Basilicum.

Verhit de helft van de olijfolie en stoof hier de uien met de paprika in aan. Blus met de witte wijn af, laat even doorkoken en voeg het water toe. Breng weer aan de kook en laat doorkoken tot de groenten gaar zijn. Mix dit zeer fijn en voeg de Blue Band en de Napoletana toe. Breng weer aan de kook, voeg al roerend de tomatensoep toe en laat 7 minuten zachtjes doorkoken. Verhit de rest van de olijfolie en bak hier de scampi’s in gaar, snijd in stukjes en voeg als garnituur toe aan de soep. Maak de soep af met de knoflook, de rode pesto en de kreeftenjus. Tip: Maak deze soep af met fijngesnipperde bieslook.

Bereiding10 liter

Bereiding15 liter

8 l1 kg50 g

640 g1 kg1 kg4 st

800 ml800 g800 g

1 l10 l

800 ml800 g800 g50 g75 g

1 l1,2 kg

waterprei - wortel - selderij in blokjesKnorr Groentebouillon Knorr Supérieur Hollandse Erwtensoepaardappelblokjes, gekooktkikkererwten uit blik, afgespoeldUnox Rookworst Traditioneel, gesneden

olijfolie uien, in blokjespaprikamix, in juliennewitte wijnwaterBlue Band Professioneel CuisineKnorr Collezione Italiana Napoletana (in blik of zak)Knorr Supérieur Toscaanse Tomatensoep Knorr Primerba KnoflookKnorr Primerba Rode PestoKnorr Professional Kreeftenjusscampi’s, gepeld

RIJKGEVULDE ERWTENSOEP

VISSOEP OP SPAANSE WIJZE

¤ 1,85/liter

¤ 2,85/liter

Breng het water aan de kook en voeg er de geplette citroenstengels, kippenbouillonpasta, vis-bouillon, suiker, sambal, knoflook en pesto aan toe. Breng het geheel aan de kook en laat 10 minuten sudderen met gesloten deksel. Voeg de kipreepjes toe en laat nog 2 minuten zachtjes doorkoken. Voeg daarna de wortel, knolselderij en prei toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Haal de citroenstengels uit de soep. Voeg het citroensap toe en serveer. TIP: Maak deze soep af met extra groene kruiden, zoals munt, koriander, peterselie of bieslook.

Bereiding12 liter

8 l5 st

160 g50 g

150 g35 g20 g75 g2 kg1 kg1 kg1 kg

100 ml

watercitroengrasKnorr Kippenbouillon (pasta)Knorr Visbouillon in poederfijne suikerConimex Sambal OelekKnorr Primerba KnoflookKnorr Primerba Asian Pestokipreepjeswortelen, julienne gesnedenknolselderij, fijngesnedenpreiringen, fijngesnedencitroensap

THAISE KIPPENSOEP

¤ 1,90/liter

Page 4: NL OpSmaak Traiteur Q01 2012

0,5 l water - 1 l Blue Band Professioneel Cuisine - 40 g Knorr Vleesbouillon (pasta) - 200 g Knorr Garde d’Or Kerriesaus - 120 g Knorr Blanke Roux - 3 kg aardappelpuree - 2 kg spitskool, gesneden - 1 kg gekruid gehakt

Roer water, room, vleesbouillon en kerriesaus door elkaar en breng het bijna aan de kook. Voeg dan de roux toe en verwerk de saus snel om stollen te voorkomen. Breng de aardappelpuree op smaak en blancheer de spitskool. Bak ondertussen het gehakt en laat de spitskool goed uitlekken. Hou een beetje gehakt, spits-kool en kerriesaus apart voor de garnering. Vermeng aardappelpuree, spitskool, gehakt en kerriesaus voorzichtig met elkaar en schep in een ovenbak. Garneer de ovenbak met de spitskool en het gehakt, schenk de kerriesaus in strepen erover en doe er nog een beetje kerriepoeder overheen. Gratineer de bak twee minuten.

Spitskool-gehaktschotel

met kerriesaus

voor 8 personenOp bezoek bij groente-speciaalzaak Jan DrosAls mensen in de omgeving van Schoonhoven iets aparts nodig hebben op het gebied van groente of fruit, bijvoorbeeld bepaalde paddenstoelen of vijgen, dan rijden ze snel even naar de winkel van Else en Jan Dros, want negen van de tien keer hebben die het in huis - of anders wordt het besteld.

De zaak bestaat in 2012 dertig jaar en kreeg de afgelopen jaren een complete facelift. De recentste verandering is de nieuwe inrich-ting van de winkel, waardoor de klanten nog beter kunnen zien wat er te koop is. Ze worden langs de verschillende meubels geleid: soep, paddenstoelen, salades, fruit, groente, traiteur… Vooral jonge mensen vinden het fi jn dat ze op hun gemak kunnen rondkijken.

Hun specialiteiten? Gesneden groenten, fruit, maaltijden, heerlijke salades… te veel om op te noemen. Kortom: het totale plaatje op groentegebied!

De Echte Groenteman Jan DrosLopikerstraat 282871 BX SchoonhovenTel. 0182-382680www.jandros.nl

“Dit gerecht verkoopt in alle seizoenen goed, want met de kerrie-saus is het ook een beetje zomers. Een andere mogelijke variatie is met snijboontjes en béchamelsaus, ook heel populair bij ons.” Sterk punt van de Knorr Garde d’Or Kerriesaus: mooie kerrie-kleur! “De kerriesaus is lekker en heeft een mooie kerriekleur, niet te geel en niet te oranje. Alle Knorr Garde d’Or sauzen zijn handig in het gebruik, omdat je ze warm én koud kunt verwerken. We gebruiken bijvoorbeeld ook de kaassaus en de champignonsaus, onder andere in de lasagna.”

Receptendoorde traiteur

OpS

maa

k Tr

aite

ur

07 -

01/

2012

- E

AN

-Cod

e: 8

7171

2519

9954

8 l water - 2 st bosuien in ringen gesneden - 250 g prei, fi jngesneden - 600 g geborstelde en gesneden bospaddenstoelen - 800 g Knorr Supérieur Bospad-denstoelensoep

Breng het water aan de kook en voeg de bosui, prei en bospaddenstoelen toe. Laat ongeveer 5 minuten zachtjes koken, voeg het soeppoeder toe en laat nog even goed doorkoken. Laat afkoelen en serveer met een beetje fi jne bosui erbovenop.

Bospadden-stoelensoepvoor 32 personen

“Deze bospaddenstoelensoep is ideaal voor de herfstperiode, omdat je dan de grootste variatie aan paddenstoelen hebt. In de rest van het jaar verkopen we de champignonsoep. Een andere favoriet is de mosterdsoep, heel lekker met stukjes gerookte kip.” Sterk punt van de Knorr Supérieur Bospaddenstoelensoep: lekkere smaak! “De smaak van de bospaddenstoelensoep is op zich erg goed. We voegen er zelf nog ingrediënten aan toe om hem ietsje rijker te maken.”

Voor meer informatie: Unilever Food Solutions

Postbus 1250 - 3000 BG Rotterdam - Tel. 010-4394308 - [email protected] - www. unileverfoodsolutions.nl