Night of the Proms 2008 - Programmaboek 2008

32
‘08 KLASSIEK ONTMOET POP SIMPLE MINDS LIVE SINEAD O’CONNOR MIDGE URE IL NOVECENTO IGUDESMAN & JOO ANGELS IN HARLEM GOSPEL CHOIR van 24 OKT tot 10 NOV www.notp.com

description

Night of the Proms 2008 - Programmaboek 2008

Transcript of Night of the Proms 2008 - Programmaboek 2008

Page 1: Night of the Proms 2008 - Programmaboek 2008

‘08klassiek ontmoet pop

SIMPLE MINDS LIVE SINEAD O’CONNORMIDgE UREIL NOVECENtOIgUDESMAN & JOOANgELS IN HARLEMgOSPEL CHOIR

van 24 OKT tot 10 NOV

www.notp.com

Page 2: Night of the Proms 2008 - Programmaboek 2008

Getting you there

Een avond vol meezingers, een ambiance die iedereen aan het “shaken” krijgt en een show om nooit meer te vergeten. Dat is wat je ook dit jaar te wachten staat op de 24e editie van de Night of the Proms. En daar waren wij al vanaf het begin bij. We zijn namelijk al 24 jaar trouwe sponsor. Een goede reden om van deze editie een onvergetelijk feest te maken. Begin dus alvast te oefenen op het meezingen van de klassiekers en werk nog maar wat aan dat spetterend applaus, want dit jaar moeten de vonken er vanaf vliegen.

Train alvast je stembanden.

Fortis_0040_NOTProms A4 Vert.ind1 1 07-10-2008 12:37:51

Page 3: Night of the Proms 2008 - Programmaboek 2008

Beste muziekliefhebber,

op deze 24ste editie van night of the proms laten we klassiek en filmmuziek weer flirten met pop en rock. met Jim kerr en Charlie Burchill van Simple Minds, de amerikaanse rockband Live, de rebelse Sinéad O’Connor, Band aid-oprichter Midge Ure, het grappige muzikantenduo Igudesman & Joo, het Angels in Harlem Gospel Choir en het onovertroffen symfonieorkest Il Novecento o.l.v. Robert Groslot kunt u zo meteen genieten van heel bijzon-dere muziekuitvoeringen. Want daarvoor bent u hiernaartoe gekomen. We verzekeren u nu al: het wordt een onvergetelijke ervaring!

om die beleving nog rijker te maken, ondersteunen we de muziek met een indrukwekkende licht- en beeldshow en heel even ook met ballet. We zijn bijzonder trots dat we u in avant-première beelden kunnen laten zien uit de nieuwste 007-film ‘Quantum of solace’ bij de uitvoering van een overweldigende James Bond-medley. en er is meer... Dit jaar brengen we met catwalks de artiesten dichterbij, zodat u nog beter kunt zien hoe ook zij het beste van zichzelf geven om u een geweldige avond te bezorgen.

Zoveel prachtige muziek met zo’n schitterend klassiek orkest erachter, dat krijgt u alleen op night of the proms aangeboden. Geniet ervan met volle teugen!

Jan & Jan

Dit programmaboek wordt gratis aangeboden per twee bezoekers.

muziek heeft de kracht om mensen te verenigen en met elkaar te verbinden en brengt zo hoop voor de wereldgemeenschap. night of the proms onderschrijft de boodschap ‘Harmony for Humanity’ van de Daniel pearl Foundation en sloot aan bij de Daniel pearl World music Days.

Daniel pearl werd als reporter van de Wall street Journal kort na de aanslagen van 9/11 ontvoerd en vermoord door extre-misten in pakistan. Hij was een getalenteerd muzikant die in elke gemeenschap die hij bezocht muzikanten opzocht. met de Daniel pearl World music Days wordt de herinnering aan Daniel pearl levendig gehouden en de boodschap van vriendschap, verdraagzaamheid en menslievendheid uitgedragen.

www.notp.com www.danielpearlmusicdays.org

gENIEt ERVAN MEt VOLLE tEUgEN!

Welkom op

Page 4: Night of the Proms 2008 - Programmaboek 2008

Night of The Proms. Met o.a. Jim Kerr, Midge Ure en Live.Herbeleef de Proms thuis op 28 december 2008 en 4 januari 2009.

Volgens Witse, een line-upvol zware jongens.

EEN0326_nightoftheproms_A4.indd 1 9/29/08 2:25:39 PM

Page 5: Night of the Proms 2008 - Programmaboek 2008

Naast een selectie uit de grootste hits van de popartiesten hoort u enkele

van de mooiste fragmenten uit

‘A City Called Heaven’ (traditional)

‘Oh Happy Day’ (traditional)

‘Joyful Joyful’ (naar ‘Ode aan de vreugde’ uit de Negende Symfonie van L. van Beethoven)

‘I Believe I Can Fly’ (R. Kelly)

‘Land of Hope and Glory’ (Edward Elgar)

Ouverture 1812 (Pjotr Iljitsj Tsjaikovski)

Wals uit De Schone Slaapster (Pjotr Iljitsj Tsjaikovski)

Palladio (Karl Jenkins)

Adagio uit Spartakus (Aram Katsjatoerjan)

Medley uit James Bond-films

De muzikale referenties en citaten van Igudesman & Joo zijn te talrijk om op te sommen. Er zijn knipogen

naar composities van o.a. Wolfgang Amadeus Mozart, Antonio Vivaldi, Sergei Rachmaninoff, Vladimir Kosma,

Henry Mancini en Francis Lai.

programma

Page 6: Night of the Proms 2008 - Programmaboek 2008

Il NovecentoIl Novecento begeleidde o.a. de onlangs over­leden Italiaanse tenor Luciano Pavarotti, Andrea Bocelli en Björk tijdens hun Europese tournees. Dit jaar demonstreerden ze hun briljante virtuo­siteit ook tijdens een gezamenlijk concert van de tenoren José Carreras en Alessandro Safina (11 september, Ahoy Rotterdam).

Op de Franse nationale feestdag, 14 juli, trad Il Novecento op, ondersteund door de Electric Band, Fine Fleur en de stage­ en geluids­technici, bij de Eiffeltoren. Het programma met Franse artiesten werd bekeken door ruim 500.000 toeschouwers ter plaatse en 5.000.000 tv­kijkers.

Il Novecento nam ook een groot deel van het podium in tijdens Stars of Europe, een gelijk­aardig initiatief op vrijdag 19 september bij het Atomium. Aan dit concert ten voordele van Unicef namen diverse nationale en internatio­nale artiesten deel, waaronder Promsbekenden OMD, Sharleen Spiteri van Texas en Chic.

Bekende klassieke melodieën, indrukwekkende filmmuziek en de grootste rock- en pop -klassiekers... De muzikanten van het symfonisch orkest Il Novecento vertolken het allemaal met een ongebreidelde gedrevenheid en met evenveel brio. Muziek kent voor hen geen grenzen, noch in tijd noch in genre.

www.ilnovecento.com

Electric BandMidge Ure (gitaar en zang)Geert Keysers (toetsen)Rogier van Wegberg (bas)Trevor Murrell (drums)Patrick De Smet (percussie en orkestlid)

Page 7: Night of the Proms 2008 - Programmaboek 2008

De 18­jarige en 1m68 grote ballerina werd in Kortrijk geboren en woont in Sint­Niklaas. Van 1997 tot 2002 volgde zij een opleiding aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen. Van 2002 tot 2008 vervolmaakte ze zich achtereenvolgens aan de Kirov Academy of Ballet in Washington DC, de Rock School for Dance Education in Philadelphia en de Miami City Ballet School. Niet alleen in Antwerpen, Washington en Miami, maar ook in Monte Carlo en Richmond volgde ze zomerprogram­ma’s. Katchiri was bij ons te zien in ‘The King And I’ (tournee van vier maanden door België en Nederland in 1999­2000) en in ‘Self­made’, een productie van studenten van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen (1999­2002). In 2006 behaalde ze in Parijs de derde plaats tijdens het Concours International de Danse Classique.

In 1978 werd Robert Groslot laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano. Als pianist concerteerde hij op podia in de hele wereld. Naast transcripties en orkestraties van muziek uit het verleden componeerde hij een hele reeks werken voor diverse ensembles. Sinds 2001 maakt Robert Groslot tableaus via een techniek die hij Computer Designed Painting noemt. In maart 2008 bracht hij zijn tweede film, ‘Si le monde...’, uit. Hierin com­bineert hij grafisch werk, muziek en dans. Zijn eerste film, ‘The Great Globe’, ging twee jaar geleden in premiere.

www.robertgroslot.eu

RobertGroslot

KatchiriFeys

Il Novecento staat tijdens Night of the Proms onder de leiding van creatieve duizend-

poot Robert Groslot. Naast dirigent, pianist en componist is hij ook graficus en cineast.

Bij de uitvoering van het Adagio uit het ballet

‘Spartakus’ van Aram Katsjatoerjan kunt u genieten van de ballerina Katchiri Feys.

PresentatieCarl Huybrechts

Licht­ en setontwerpGeert VanhoutBjorn Tagemose

OrkestarrangementenFranck van der HeijdenDominique VanhaegenbergGeert Keysers

Page 8: Night of the Proms 2008 - Programmaboek 2008

De Schotse band werd begin 1978 opgericht en evolueerde van een postpunk artrockband met invloeden van Roxy Music naar een plecht­statige, heroïsch klinkende popband. Gitarist Charlie Burchill en leadzanger Jim Kerr hadden elkaar leren kennen bij de punkband Johnny and the Self­Abusers en deelden een voorliefde voor de art­ en glamrock uit de vroege jaren zeventig en de Duitse avantgarde van die tijd. Op hun eerste Simple Minds­albums sprongen ze kwistig van de ene stijl op de andere. ‘Life In A Day’ (1979) viel op door hermetische, meer ‘artistieke’ popsongs. De donkere en eerder experimentele artrock van ‘Real To Real Cacophony’ (1979) en de eurodisco van ‘Empires And Dance’ (1980) werden door de dames en heren critici toegejuicht. Met de al­bums ‘Sons And Fascination’ en ‘Sister Feelings Call’ (1981; oorspronkelijk samen uitgebracht) maakten ze de overstap naar vlotter toeganke­lijke popmuziek.

Voor Jim Kerr en Charlie Burchill, oprichters van Simple Minds, is Night of the Proms niet nieuw. Ze waren er in 1997 en 2002 ook al bij en waren toen telkens de grote publieksfavorieten. We zegden dan ook geen neen toen Jim en Charlie te kennen gaven dat ze het 30-jarig bestaan van de groep best wilden vieren met een derde reeks optredens.

Samen met U2 en Eurythmics groeide Simple Minds in de jaren tachtig uit tot één van de allergrootste bands ter wereld. De grote doorbraak kwam er na het album ‘Celebra­tion’ (1982) met de singles ‘Promised You A Miracle’ en ‘Glittering Prize’. Beide singles kregen een plaats op ‘New Gold Dream, 81­82­83­84’, het album waarmee ze ook de Verenigde Staten veroverden. ‘Sparkle In The Rain’ (1984), ‘Once Upon A Time’ (1985), ‘Live In The City Of Light’ (1987) en ‘Street Fighting Years’ (1989) konden evenzeer op heel grote belangstelling rekenen. Herleid tot het duo Kerr en Burchill zette Simple Minds in de jaren negentig zijn succes verder met ‘Real Life’ (1991), het compilatiealbum ‘Glittering Prize’ (1992), ‘Good News From The Next World’ (1995) en ‘Neapolis’ (1998). Met hun coveralbum ‘Neon Lights’ (2001) brachten Jim en Charlie hulde aan David

Simple Minds

Bowie, Neil Young, The Doors, Echo & the Bunnymen en Patti Smith. De albums ‘Cry’ (2002), ‘Our Secrets Are The Same’ (2003) en ‘Black & White 050505’ (2005) volgden. Onlangs vonden in de Rockfield Studios in Wales de opnames van een nieuwe cd plaats. De legendarische mixer Bob Clearmountain zorgt voor de ‘finishing touch’ in zijn eigen Mix This Studios in Los Angeles. De release is voor­zien begin 2009. Daarna gaat Simple Minds op wereldtoernee.

www.simpleminds.com

Page 9: Night of the Proms 2008 - Programmaboek 2008

Solide en onverslijtbare song-teksten waarin persoonlijke en spirituele interesses tot uiting worden gebracht. Het is een

constante in het werk van Live. “Als songwriter wil ik tijd-

loze liedjes schrijven die zeer lang bij de luisteraars blijven

hangen”, zegt Ed Kowalczyk. “Eén van de redenen waarom

we al zo lang zoveel trouwe fans hebben is dat zij nuances blijven vinden in onze songs”.

Nieuwe nuances ontdekt u ongetwijfeld ook wanneer

Live zijn grootste hits vertolkt onder begeleiding van het

symfonisch orkest Il Novecento.

Leadzanger/frontman/gitarist Ed Kowalczyk, leadgitarist Chad Taylor, bassist Patrick Dahlheimer en drummer Chad Gracey waren tieners toen ze in 1985 samen muziek begon­nen te schrijven en uit te voeren op school. Ze opereerden onder verschillende groepsnamen en brachten in 1989 als Public Affection hun eerste opname, ‘The Death Of A Dictionary’, uit (op cassette). In 1991 verscheen ‘Mental Jewelry’, het eerste album onder de naam Live. Ondanks duidelijk hoorbare invloeden gaande van U2 tot REM en van Peter Gabriel tot de Beatles etaleerden ze op dit album een heel eigen, behoorlijk rauw klinkend geluid. Het was het begin van een succesverhaal dat tot vandaag voortduurt en inmiddels al negen albums (goed voor een totale verkoop van meer dan 20 miljoen cd’s), fans over de hele wereld en omvangrijke wereldtournees heeft opgeleverd.

Het grote succes kwam er in 1994 met het album ‘Throwing Copper’ en de singles ‘I Alone’, ‘Selling The Drama’, ‘All Over You’, en ‘Lightning Crashes’. Het album stond 52 weken in de Billboard charts en stootte dan door naar de eerste plaats. Wereldwijd werden er meer dan 12 miljoen exemplaren van verkocht. Het album ‘Secret Samadhi’ (1997) was nog rauwer en donkerder en vond minder vlot zijn

Liveweg naar het grote publiek. Heel wat toegan­kelijker was de opvolger ‘The Distance To Here’ (1999), waarvan de singles ‘The Dolphin’s Cry’, ‘Run To The Water’ en ‘They Stood Up For Love’ enorm grote successen werden.

In het nieuwe millennium vijlde Live er de rauwe kantjes verder af en dat legde de band geen windeieren. Single ‘Forever May Not Be Long Enough’ van het album ‘V’ (Five; 2001) kreeg een plaats op de soundtrack van de film ‘The Mummy Returns’. In de weken na de aanslagen op de Twin Towers groeide de ballad ‘Over­come’ uit tot hun allergrootste hit. Onvervalste rock was opnieuw te horen op het album ‘Birds Of Pray’ (2003). Opener ‘Heaven’ werd als single wederom een hit. In 2004 verscheen het verzamelalbum ‘Awake (The Best Of Live)’. ‘Songs From Black Mountain’ dateert van 2006 en maakte indruk met o.m. de hitsingle ‘The River’. ‘Radiant Sea’ (2007) bevat tien concertopnamen van onuitgebrachte songs en ‘Beautiful Invisible’ en ‘Radiant Sea’ als nieuwe studio­opnamen. Begin november verschijnen de dvd en cd ‘Live at the Paradiso ­Amsterdam’. De dvd bevat 17 tracks en beelden achter de schermen; op de cd staan 16 liedjes, waaronder de nieuwe studio­ opnamen ‘Forever’ en ‘Purifier’.

www.friendsoflive.com

foto

’s: P

aul B

erge

n

Page 10: Night of the Proms 2008 - Programmaboek 2008

NIGHT OF THE PROMS LOUDLY SPONSORED BY

Une bière brassée avec savoir se déguste avec sagesse. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Page 11: Night of the Proms 2008 - Programmaboek 2008

CHARLEROI 200927 & 28 mars à 20h30 • RTL-SpiroudômeCHIC FEAT. NILE RODGERSIL NOVECENTO…

Sluit aan bij de Proms-community!www.notp.com/belgie/antwerpen/community

Sluit je aan bij de community rond Night of the Proms en blijf op de hoogte van de allerlaatste nieuwtjes! Het grote feest van klassiek en pop gaat ook online verder, lang nadat het con-cert van vandaag is afgelopen. www.notp.comBezoek onze of ciële website voor de laatste nieuwtjes, extra concerten, enzovoort. Op het forum kan je je mening kwijt over het concert van vandaag. www.notp.com/belgie/antwerpen/e-abonnee/inschrijvenJe kan inschrijven op onze gratis e-nieuwsbrief en op die manier op de hoogte blijven. Iedere keer als we nieuws hebben, droppen we een e-mail in je mailbox.

notpblog.wordpress.comJan Vereecke blogt regelmatig over zijn ervaringen als organisator van Night of the Proms. Je komt meer te weten over wat achter de schermen gebeurt.

Reageren? [email protected]

Een hapje en een drankje

Mobiele verkoop formaat prijs

Coca-Cola pet 0,50l € 3,00

Coca-Cola Zero pet 0,50l € 3,00

Coca-Cola Light pet 0,50l € 3,00

Chaudfontaine Still pet 0,50l € 3,00

Cornetto € 2,50

Magnum € 2,50

Magnum Moments € 2,50

Solero € 2,50

Automaten formaat prijs

Coca-Cola pet 0,50l € 3,00

Coca-Cola Zero pet 0,50l € 3,00

Coca-Cola Light pet 0,50l € 3,00

Fanta pet 0,50l € 3,00

Minute Maid pet 0,33l € 3,00

Sprite pet 0,50l € 3,00

Chaudfontaine Still pet 0,50l € 3,00

Togen formaat prijs

Coca-Cola beker 0,30l € 2,50

Stella Artois beker 0,33l € 2,50

Hoegaarden beker 0,33l € 2,50

Spuitwater beker 0,30l € 2,50

Kof e beker 0,20l € 2,50

Warme chocomelk beker 0,20l € 2,50

Chaudfontaine Still pet 0,33l € 2,50

Croky zakje 100gr € 2,50

Red Bull beker 0,25l € 3,00

Bacardi Breezer beker 0,25l € 4,00

Wijn formaat prijs

Rood glas € 4,00

Wit glas € 4,00

Cava glas € 4,50

Champagne glas € 8,00

Food formaat prijs

Belegd broodje € 4,50

Provencette € 4,50

Pasta € 4,50

Pizzasnede € 3,00

Number 1 hotdog € 3,00

Nachos € 3,00

Luikse wafel € 2,50

Snoep zak 200gr € 4,50

Snoep zak 400gr € 9,00

Frietjes bakje € 2,50

Frietsauzen € 0,50

Hamburger € 3,50

Cheeseburger € 4,00

Bitterballen bakje 5 stuks € 2,25

Bitterballen bakje 8 stuks € 3,25

Frikandel bakje 1 stuk € 1,75

Chicken ngers bakje 6 stuks € 3,75

Chicken ngers bakje 9 stuks € 5,00

www.myspace.com/ilovenightofthepromsNight of the Proms is ook actief op MySpace. Sluit je aan!

www.facebook.comOok op Facebook wor-den de fans van Night of the Proms warm onthaald. Join us!

www. ickr.com/groups/nightofthepromsOp Flickr kan je foto’s delen met andere bezoekers.

BILLETS : 27, 42 et 52 euros auprès de 070/345.345 , www.teleticketservice.com ou www.notp.com

pagina_community.indd 1 13-10-2008 14:28:21

Page 12: Night of the Proms 2008 - Programmaboek 2008

_p g

Page 13: Night of the Proms 2008 - Programmaboek 2008

THE PLACE TO BE...Donderdag 2 oktober vierde het Sportpaleis uitgebreid zijn 75-jarig bestaan met een histo-rische terugblik en een feestelijk programma. Op 11 januari 1932 werd in Merksem de eerste steen gelegd van wat de grootste indoorpiste van Europa moest worden. Bij de officiële opening op 1 oktober 1933 waren de oh’s en ah’s bij het zien van dit bouwwonder dan ook niet uit de lucht. In 1997 redde het Antwerps provinciebestuur de zaal van de ondergang. De erfpachtrechten werden gekocht door de organisatoren van Night of the Proms, die het Sportpaleis terug op de kaart plaatsten én aan de top brachten. Het Sportpaleis ontvangt nu jaarlijks meer dan 1,5 miljoen bezoekers en behoort daarmee tot de top tien van de meest succesvolle zalen ter wereld. Ook de aanpalende Lotto Arena, die in maart 2007 de deuren opende, groeide met 103 evenementen en meer dan 350.000 bezoekers tijdens haar eerste werkingsjaar uit tot een vaste waarde in de sport- en evenementensector. Met een heel gevarieerd aanbod aan evenementen van diverse organisatoren streven de uitbaters ernaar om Sportpaleis en Lotto Arena een nog grotere aantrekkingskracht te geven.

... OOK VOOR BEDRIJVENOok bedrijven vinden vlot de weg naar het Sportpaleis en de Lotto Arena voor relatie-mark etingactiviteiten, bedrijfsfeesten, product presentaties, seminaries, workshops en persconferenties. Het Sportpaleis1 zelf kan als multifunctionele evenementenzaal op een comfortabele manier tot 17.500 bezoekers ont-vangen. In de Backstage Lounge2, een ruimte met aparte toegang, sanitair, vestiaire en keu-ken, kunnen tot 500 personen welkom worden geheten. De Lotto Arena3 naast het Sportpaleis biedt plaats aan maximaal 7.500 bezoekers. De nieuwe zaal beschikt met de Lotto Suites4 over twee eigen ontvangstruimtes met cateringfaciliteiten voor tel kens 300 gasten. Het drie niveaus tellende Hospitality Center5, dat zowel met het Sportpaleis als met de Lotto Arena verbonden is, wordt gebruikt voor de ontvangst van vip genodigden. Bedrijven kunnen dit gebouw echter ook huren voor bedrijfsmeetings of -feesten, productvoor-stellingen, kleinere beurzen e.d.m. Er is een ontvangstcapaciteit van 1.100 (seated dinner) tot 1.800 gasten (receptiestijl). Vraag vrijblij-vend meer informatie over de verschillende mogelijkheden voor uw bedrijf.

... EN GOED BEREIKBAARMet initiatieven als het combiticket, carpooling en Dine&Ride besteedt het Sportpaleis blij-vende aandacht aan de mobiliteit naar en van de zalen. Uw toegangskaart is een combiticket waarmee u vrij gebruikmaakt van de trams en bussen van de Lijn naar een evenement. U parkeert op een Park+Ride-terrein of langs een tramlijn en stapt daar over op het openbaar vervoer om de drukte rond Sportpaleis/Lotto Arena en lang aanschuiven na afloop van het evenement te vermijden. Vlotte terugritten worden tot 00.30 uur door De Lijn gegaran-deerd. Hebt u nog plaats in de auto (of in de bus die u voor uw vereniging hebt gecharterd), dan kunt u dat via het carpool systeem op www.sportpaleis.be melden. U kunt er ook een carpoolvraag formuleren. Een lekker etentje vooraf? Het Sportpaleis stelt een drietal restaurants in de Lange Lobroekstraat voor die een shuttle service aanbieden naar de zalen en terug. Daarnaast is er de gloednieuwe formule DINE&RIDE: u parkeert op een Park+Ride-terrein of vlakbij de tramlijnen 3, 5, 6 of 12, gaat daar in de buurt gezellig tafelen en komt vervolgens via de directe tramverbinding naar het Sportpaleis of de Lotto Arena afgezakt.

MEER INFO: Antwerps Sportpaleis nv, Schijnpoortweg 119, 2170 Merksem tel. +32 3 400 40 40 - fax +32 3 400 40 41 - [email protected]

www.sportpaleis.be en www.lotto-arena.be

t

r

e

w

q

BIJLAGE ANTwERPs sPORTPALEIs

Foto

: H

ende

ryck

x Lu

chtf

otog

rafie

Page 14: Night of the Proms 2008 - Programmaboek 2008

Live at SPORTPALEIS ANTWERPEN

ZATERDAG 18 APRIL 2009

Info & tickets: 0900/2 60 60www.proximusgoformusic.be

www.simplyred.com

Tickets are available from venues and all usual agents

New album ‘The Greatest Hits’ out November

advSportpaleis 30-09-2008 17:41 Pagina 1

Info & tickets:0900/2 60 60

www.proximusgoformusic.be

AnoukadvSportpaleis4 03-10-2008 15:45 Pagina 1

Page 15: Night of the Proms 2008 - Programmaboek 2008

THE ENTERTAINMENT GROUP PRESENTEERT

SPORTPALEIS ANTWERPENMAART 2009VRIJ 13 ZA 14 DI 17 WO 18VRIJ 20 ZA 21

Page 16: Night of the Proms 2008 - Programmaboek 2008

Een jaar na Clouseau20, dat in het teken stond van 20 jaar ‘plaatjes maken’, kiest Vlaande-rens populairste band opnieuw een bijzon-dere invalshoek voor zijn inmiddels negende Sportpaleisconcertreeks. Elk jaar gaan de broers Wauters en PSE-Belgium de enorme uitdaging aan om een show samen te stellen die min-stens even feestelijk, dynamisch en indrukwek-kend is als de vorige. Over de preciese inhoud van Clouseau Crescendo wordt nog in alle talen gezwegen, maar PSE-Belgium verklapte wel al dat het op muzikaal vlak een bijzonder ‘straffe’ productie wordt waarbij de fans van de ene verrassing in de andere zullen vallen.

Ook voor de overgang van oud naar nieuw te-kenen Koen en Kris in het Sportpaleis present. Hun oudejaarsspektakel Clouseau Party Concert zal bestaan uit twee delen: een liveconcert van Clouseau én gasten met alleen maar feestnum-mers, met tussendoor nieuwjaarswensen bij een gratis sprankelend drankje, gevolgd door een partyset met top-dj’s tot 7.00 uur ’s mor-gens. Regi bijt voor dat laatste om 01.30 uur de spits af. Wie dat wil, kan de avond begin-nen met een viparrangement met uitgebreid Silvesterdiner in het Hospitality Center van het Sportpaleis.

Vanaf 5 december slaan Koen en Kris Wauters weer hun tenten op in het Sportpaleis, eerst voor Clouseau Crescendo, op oudejaarsnacht ook voor Clouseau Party Concert.

CLOUsEAU CREsCENDO & CLOUsEAU PARTY CONCERT

Clouseau CrescendoData: vr 5, za 6, di 9, do 10, vr 12, vr 19 en za 20 december om 20.00 uur; zo 14 december om 16.00 uurPlaats: SportpaleisPrijs : € 18, 21, 26, 31 en 36

Clouseau Party ConcertDatum: wo 31 december van 22.30 tot 7 uurPlaats: SportpaleisPrijs: € 26, 29, 34, 39 en 44, incl. nieuwjaarsbubbels

Apassionata, met meer dan twee miljoen bezoekers het succesvolste paardengala van Europa, is een productie van EquiArte World en wordt in samenwerking met PSE-Belgium gepresenteerd in de Lotto Arena. Zaterdag 3 en zondag 4 januari begeeft Apassionata zich met de gloednieuwe show ‘Grand Voyage’ naar de meest afgelegen en geheimzin-nige plaatsen ter wereld, op zoek naar het mysterie dat mens en paard zo nauw met elkaar verbindt. Nooit eerder zag u zoveel verschillende paardenrassen en rijstijlen in

één show. ‘Grand Voyage’ is een betoverende productie voor een geslaagde uitstap tijdens de kerstvakantie met het hele gezin.

Datum: za 3 januari om 15 en 20 uur, zo 4 januari om 15 uurPlaats: Lotto ArenaPrijs: € 35, 45 en 55 ; t/m 13 jaar halve prijs

APAssIONATA ‘GRAND VOYAGE’

Page 17: Night of the Proms 2008 - Programmaboek 2008

PSE-Belgium is producent van tal van evenementen in het Sportpaleis

en de Lotto Arena. Niet alleen Night of the Proms is een productie van

PSE-Belgium, o.a. ook de Sportpaleisconcerten van Clouseau, Milk Inc. en

Soulsister, het concert 15 jaar Axelle Red en de bokskampen The Night Of

The Fight worden door PSE-Belgium georganiseerd. PSE-Belgium verleent

eveneens zijn medewerking aan de Apassionata-paardengala’s.

Axelle Red is al jarenlang een waar-dige ambassadrice van ons land. Niet alleen in België is ze een ster, ook in het buitenland en vooral door onze zuiderburen wordt ze op handen gedra-gen. Wereldwijd verkocht ze meer dan 4 miljoen platen; met al haar albums samen stond ze meer dan 250 weken in de albumhitparades in België en met 15 singles veroverde ze een plaats in de top tien. Successen in overvloed dus voor de samenstelling van een avond-vullend programma vol ‘greatest hits’. Haar concert op 2 mei in het Sportpaleis wordt het enige publieke concert in België in 2009 van de momenteel in Parijs residerende zangeres.

Datum: za 2 mei om 20.30 uurPlaats: SportpaleisPrijs: € 20, 30, 40 en 60

Ook Milk Inc. is inmiddels een vaste klant van het Sport paleis geworden. Zopas sloten Regi en Linda hun Forever-concertreeks af, waarop bijna 100.000 dance-lustigen ge-spreid over zes avonden compleet uit de bol gingen. In 2006 bracht Milk Inc. zijn eerste Supersized-concert voor 15.000 bezoekers. De tweede editie leverde bijna 45.000 bezoekers gedurende 3 avonden op. Na het overdonderende succes dat hen dit jaar te beurt viel, kan een vierde concertreeks natuurlijk niet uitblijven. Voor volgend jaar zijn alvast 2 concertdata vastgelegd.

Data: vr 25 en za 26 septemberom 20.30 uurPlaats: SportpaleisPrijs: € 25, 27,50, 30 en 35

Na de optredens op Night of the Proms 2007 in België en Duitsland en drie succesvolle reünieconcerten in het Sportpaleis dit voorjaar is het meer dan duidelijk: Soulsister is helemaal terug! Hun nummers zijn nooit uit de ether geweest, maar het was van 1995 geleden dat Jan Leyers en Paul Michiels nog samen muziek hadden gemaakt. De hernieuwde samenwerking leidde inmiddels ook tot gesmaakte optredens op Markt-rock en VTM Live deze zomer, tot de nieuwe singles ‘Back In A Minute’ en ‘How Many Waterfalls’ en tot de nieuwe cd ‘Closer’. Volgend jaar staan Jan en Paul opnieuw voor een spet-terend concert in het Sportpaleis.

Datum: za 7 maart om 20.30 uurPlaats: SportpaleisPrijs: € 20, 25, 30 en 35

Met de organisatie van drie bokskampen zet-ten PSE-Belgium en Carl Huybrechts de Lotto Arena als bokstempel op de kaart. De suc-cessen die boksfenomeen Sugar Jackson Osei Bonsu er oogstte, wakkerden de belangstelling voor de bokssport in Antwerpen en Vlaanderen fel aan. Niet alleen talrijke echte bokskenners en -liefhebbers maar ook steeds meer beken-de mensen uit sport-, media-, culturele en poli-tieke kringen kwamen naar deze spectaculaire boksgala’s afgezakt en genoten geestdriftig van de strijd in de ring. Houd de kalender in de gaten voor de aankondiging van de volgende Night Of The Fight in de Lotto Arena.

THE NIGHT OF THE FIGHT

15 JAAR AXELLE RED MILK INC. LIVE 2009

sOULsIsTERDANCE FOR ME

Kaartjes via Tele Ticket Service 070/345.345(vanuit NL : 0900-45.000.45)www.teleticketservice.comwww.sportpaleis.bewww.lotto-arena.beVIP: www.sportpaleis.be/vip

Page 18: Night of the Proms 2008 - Programmaboek 2008

presenteert

van woen. 25 feb. t.e.m. zon. 1 maart ‘09

LOTTO ARENA ANTWERPEN

TICKETS 0900-45 045*(max. 0,45 � / min.)

*

www.skoda.be

LOTTO ARENA ANTWERPENZONDAG 17 MEI 2009 om 20u

TICKETS: 0900-260 60www.proximusgoformusic.be

0900-45 045www.teleticketservice.com

PROGRAMMABOEK NOTP 08-10-2008 10:41 Pagina 1

Page 19: Night of the Proms 2008 - Programmaboek 2008
Page 20: Night of the Proms 2008 - Programmaboek 2008

gezellig sportpaleizen...en feesten in de Lotto Arena

OKTOBER

ANTWERP DIAMOND GIANTSBASKET IN DE LOTTO ARENADATA TH U ISWEDSTRIJ DEN OP ONZE WEBSITES

MUNGO JERRYCHRIS MONTEZ

BILLY JOE ROYALDAVE BERRY

GERRY & THE PACEMAKERS DAVE DEE DOZY

BEAKY MICK & TICHTHE TROGGSTHE HOLLIES

SPORTPALEIS ANT WERPENZAT. 13 DECEMBER, 20.30 uur

TICKETS: 070/345.345w w w . s p o r t p a l e i s . b e

ANTWERPS SPORTPALEIS LOTTO ARENA

NIGHT OF THE PROMSvr 24, za 25, wo 29, do 30 en vr 31 om 20.30 uurzo 26 om 15.00 uur � 18, 25, 30, 34 en 38

KEANEma 27 om 20.00 uur � 36

ALICIA KEYS di 28 om 20.30 uur � 34, 40 en 46

DE KREUNERS 30 JAAR vr 31 om 20.00 uur � 22,50, 25, 30 en 35

DE KREUNERS 30 JAARza 1 om 20.00 uur � 22,50, 25, 30 en 35

NIGHT OF THE PROMSza 1, wo 5, do 6, vr 7, za 8 en ma 10 om 20.30 uur

� 18, 21, 25, 30, 34 en 38

NATALIA SINGSTAR GLAMOROUS TOUR vr 7, za 8 en ma 10 om 20.00 uur zo 30 om 19.00 uur � 20, 25 en 35

THE UNHOLY ALLIANCE TOUR, Chapter IIIwo 12 om 19.00 uur � 48

JAN SMITvr 14 en za 15 om 20.00 uur � 25, 30 en 35

CREATIVITY WORLD FORUM 2008 wo 19 en do 20 om 10.00 uur

THE KOOKSwo 26 om 20.00 uur � 33

GOROD 312 vr 28 om 19.00 uur � 27

DE GROTE SINTERKLAASSHOW za 29 om 10.45, 14.00 en 17.15 uurzo 30 om 10.00 en 14.00 u � 5, 12,50, 19, 25 en 30

HOLIDAY ON ICE ‘SPIRIT’ wo 3, do 4 en vr 5 om 20.00 uur � 19,50, 27,50, 34,50, 39,50 en 49,50 (t/m 12 jaar: � 10 korting)

za 6 om 15.00 en 20.00 uur, zo 7 om 12.00 en 16.00 uur � 22,50, 30,50, 37,50, 42,50 en 52,50 (t/m 12 jaar: � 10 korting)

CLOUSEAU CRESCENDO vr 5, za 6, di 9, do 11, vr 12, vr 19 en za 20 om 20.30 uurzo 14 om 16.00 uur � 18, 21, 26, 31 en 36

ANOUKdo 11 om 20.00 uur � 43

THE GOLDEN YEARSza 13 om 20.30 uur � 22,50, 27,50, 37,50 en 42,50

SLIPKNOT WITH GUESTS zo 14 om 20.00 uur � 41

CLOUSEAU PARTY CONCERTwo 31 om 22.30 uur � 26, 29, 34, 39 en 44

APASSIONATA ‘GRAND VOYAGE’ za 3 om 15.00 en 20.00 uur, zo 4 om 15.00 uur

� 35, 45 en 55; t/m 13 jaar: halve prijs

TINA TURNER LIVE do 22 en vr 23 om 20.30 uur � 60, 85 en 105

GOLDEN HIGH JUMPza 24 om 20.00 uur � 10, 20 en 30

LAURA LYNN vr 30 om 20.00 uur � 20, 25 en 28

FIGHTS AT THE BORDERzo 8 om 18.30 uur vanaf � 55

TINA TURNER LIVE wo 11 en do 12 om 20.30 uur � 60, 85 en 105

STAN VAN SAMANG IN CONCERT za 14 om 20.00 uur � 18, 22, 26 en 32

DISNEY ON ICEwo 25 en do 26 om 15.00 uurvr 27 om 15.00 en 18.30 uurza 28 om 11.00 en 18.30 uur � 29, 35 en 40

DISNEY ON ICEzo 1 om 11.00 en 15.00 uur � 29, 35 en 40

AC/DCzo 1 om 20.30 uur � 44 en 64

SOULSISTER DANCE FOR ME za 7 om 20.30 uur � 20, 25, 30 en 35

NOVEMBER

DECEMBER

FEBRUARI

MAART

JANUARI

TICKETVERKOOPwww.teleticketservice.com070/345.345 - vanuit NL: 0900-45.000.45Online boeken, vipaanbod en updates opwww.sportpaleis.bewww.lotto-arena.beSchrijf in als e-abonnee en blijf op de hoogte

MARCO BORSATOvr 13, za 14, di 17, wo 18, vr 20 en za 21 om 20.30 uur

� 29,50, 37,50, 43,50, 44,50 en 49,50

SIMPLY REDza 18 om 20.30 uur � 36, 39, 44 en 52

NEKKA-NACHTmet Zjef Vanuytsel en Yevgueni za 25 om 20.30 uur � 18, 22, 28 en 33

15 JAAR AXELLE REDza 2 om 20.30 uur � 20, 30, 40 en 60

JAMES LAST zo 17 om 20.00 uur � 64, 69, 74 en 79

MILK INC. LIVE 2009vr 25 en za 26 om 20.30 uur � 25, 27,50, 30 en 35

NIGHT OF THE PROMSvr 23, za 24, do 29, vr 30 en za 31 om 20.30 uur

� 19, 22, 26, 31, 35 en 39

NIGHT OF THE PROMSdo 5, vr 6 en za 7 om 20.30 uur

� 19, 22, 26, 31, 35 en 39

ELS DE SCHEPPER RODDELTvr 13 om 20.00 uur � 25, 30 en 40

NOVEMBER

SEPTEMBER

MEI

APRIL

OKTOBER

ADV PROGRAMMA NOTP 2008 13-10-2008 21:08 Pagina 1

Page 21: Night of the Proms 2008 - Programmaboek 2008

Verzamel de volledige reeks!

_ _ p_ j _ p g

Page 22: Night of the Proms 2008 - Programmaboek 2008

SinéadO’Connor

Een rebelse zangeres met een ijzingwekkende stem en parels van liedjes. Na eerdere pogingen kunnen we eindelijk de Ierse zangeres Sinéad O’Connor, al zo lang aanwezig op uw verzoeklijstjes, voor u op het podium brengen. Kippenvel gegarandeerd!

De in een voorstad van Dublin geboren Sinéad O’Connor kende eind jaren tachtig haar eerste successen met ‘Mandinka’ en ‘Troy’. In 1990 brak ze wereldwijd door met ‘Nothing Compares 2 U’, oorspronkelijk een song van Prince maar een echte popklassieker geworden in haar versie.

Bekendheid verwierf ze niet alleen met haar muziek maar ook door haar verschijning met kaalgeschoren hoofd, haar turbulente levens­loop en haar rebelse standpunten over de kerk en de plaats van de vrouw in de maatschappij. Dat ze de controverse niet uit de weg gaat,

wordt ook in haar latere muziek gereflecteerd. In een brede waaier aan stijlen zijn religie en spiritualiteit als onderwerpen nooit veraf.

Na haar debuutplaat ‘The Lion And The Cobra’ (1987) werden van ‘I Do Not Want What I Haven’t Got’ (1990) 7 miljoen exemplaren verkocht. Daarna verschenen ‘Am I Not Your Girl’ (1992), Universal Mother (1994), het Best Of­album ‘So Far’ (1997), ‘Faith And Courage’ (2000), ‘Sean­Nós Nua’ (2002, een mini­album met Keltische traditionals in een eigentijds jasje), ‘She Who Dwells In The Secret Place Of The Most High Shall Abide Under The Shadow

Of The Almighty’ (2003), ‘Collaborations’ (2005), ‘Throw Down Your Arms’ (2005, een reggae­album) en vorig jaar ‘Theology’, een album met een religieus geïnspireerde oproep tot vrede.

Uit het repertoire van Sinéad O’Connor krijgt u ‘Troy’ te horen, een liedje dat ze zelden nog vertolkt. Het is één van die zeldzame parels die bijna geschreven lijken te zijn voor uitvoering op Night of the Proms. Uiteraard zal ook haar bijzonder emotionele wereldhit ‘Nothing Compares 2 U’, een meezinger voor iedereen, niet ontbreken.

www.sinead-oconnor.com

Page 23: Night of the Proms 2008 - Programmaboek 2008

Midge Ure is een pop icoon met verschillende muzikalelevens. Als frontman vanUltravox raakte hij wereld-wijd bekend met het indruk wekkende ‘Vienna’.Als mede-initiatiefnemer van Band Aid zette hij zijn muzikaal talent in voor de strijd tegen de honger.

De in Schotland geboren muzikant begon zijn carrière in de jaren zeventig met de band Slik. Die stootte met de hit ‘Forever And Ever’ zo­waar Abba’s ‘Mama Mia’ van de eerste plaats in de Britse charts. Later vervoegde hij de punkpopband The Rich Kids van Glen Matlock, ex­bassist van de Sex Pistols.

In 1979 werd Midge Ure de nieuwe frontman van Ultravox. De combinatie van Midge’s krachtige gitaarrifs met overweldigende syn­thesizermotieven, mysterieuze beeldspraak en state­of­the­art beelden werden het handelsmerk van deze elektropopgroep. Ultravox groeide uit tot één van de succesvolste en meest toonaan­gevende bands in de ‘New Wave’ en ‘New Romantics’ stroming en werd in een en dezelfde adem genoemd met bands als Depeche Mode en The Cure. Begin 1981 had Ultravox zijn eerste en allergrootste hit: ‘Vienna’, uit het ge­lijknamige album. Andere hits waren ‘Dancing With Tears In My Eyes’ en ‘Love’s Great Ad­venture’. Op amper zes jaar tijd had Ultravox zeven opeenvolgende top 10­albums.

Tussendoor schreef Midge Ure aan andere hoofdstukken in zijn muziekverhaal. Met Ultravoxlid Billy Currie maakte hij ook deel uit van de synthesizerpopband Visage, die begin 1981 scoorde met ‘Fade To Grey’. Ure en Currie stapten in 1982 uit Visage en datzelfde jaar bracht Midge Ure onder eigen naam een eerste single uit: ‘No Regrets’, een cover van de klassieker van de Walker Brothers.

In 1984 was Midge Ure samen met Bob Geld­hof initiatiefnemer van Band Aid. Deze gelegen­heidsband van Britse popmuzikanten bracht het door Midge Ure geschreven en geproduceerde ‘Do They Know It’s Christmas’ uit ten voordele van het door hongersnood geteisterde Ethiopië. Het werd één van de succesrijkste popsongs al­ler tijden. Het plaatje ging meer dan 5,5 miljoen keer over de toonbank. Het daaropvolgende Live Aidconcert van 13 juli 1985 – een mijlpaal in de geschiedenis van de popmuziek – werd door 1,5 miljard mensen gevolgd. In 2004 kwam onder de naam Band Aid 20 een nieuwe versie van ‘Do They Know It’s Christmas’ uit, waarvoor opnieuw Sir Bob Geldhof en Midge Ure tekenden. Opnieuw bekleedde het liedje wekenlang de eerste plaats in de hitparades.

In 1985 verliet Midge Ure de band Ultravox om zich volledig op zijn solocarrière toe te leggen. Algauw stond hij met ‘If I Was’, een nummer uit zijn album ‘The Gift’, weer op 1 in Engeland. Latere soloalbums waren ‘Answers’, ‘Pure’, ‘Breathe’, ‘Move Me’ en ‘Little Orphans’, naast een aantal livealbums.

MidgeUre

www.midgeure.com

midge Ure is dit jaar de leider van onze electric Band. Hij vervangt John miles, die net als vroeger toert met tina turner. midge Ure was in 2005 al te gast op night of the proms in Duitsland. Zijn toenmalige vertolking van ‘Vienna’ met il novecento is te zien op de tweede dvd ‘Best of night of the proms’.

Page 24: Night of the Proms 2008 - Programmaboek 2008

Een uitvoering van klassieke muziek kan best bijzonder

hilarisch en vermakelijk zijn. De sopraan Natalie Choquette

demonstreerde dit al in 1999. Dit jaar leveren ook de bij zondere muzikanten

Igudesman & Joo hiervan het bewijs.

Joo

Igudesman&

Aleksey Igudesman werd geboren in Leningrad en won nooit competities, simpelweg omdat hij er nooit aan deelnam. Tijdens zijn studies aan de prestigieuze Yehudi Menuhin School las hij alle toneelwerken van Bernhard Shaw, Oscar Wilde en Anton Tsjechov, wat zijn vioolspel helaas niet ten goede kwam (uitermate verve­lend voor een violist!). Na zijn studies aan het conservatorium van Wenen, waar velen zich zorgen maakten over zijn toekomst, startte hij een succesvolle carrière als muzikant, compo­nist en arrangeur voor zijn strijkerstrio Triology. Zij namen verschillende cd’s op, werkten in Hol­lywood samen met de vermaarde filmcomponist Hans Zimmer en traden op met o.a. Bobby McFerrin, Julian Rachlin en Janine Jansen.

Richard Hyung­ki Joo is Brits maar ziet er Koreaans uit. Of is het omgekeerd? Al van toen hij nog in de luiers stak demonstreerde hij zijn komische talent. Ook zijn liefde voor de muziek, van Mozart tot Bee Gees, kwam al snel aan de oppervlakte. Hij leerde piano spelen op achtjarige leeftijd en ging twee jaar later aan de Yehudi Menuhin School studeren. De moeilijke jaren daar leverden een nieuw soort pianospel (hij noemt het ‘karatepiano’) en een nog grotere liefde voor de muziek op. Hij

kwam er tot het besef dat de wereld van de klassieke muziek nog maar weinig te maken had met de geest waarin de muziek was ge­schreven en begon te dromen over een manier om die muziek naar een veel groter publiek te brengen. Die droom zou hij uiteindelijk samen met Aleksey Igudesman verwezenlijken.

Igudesman & Joo leerden elkaar op 12­jarige leeftijd kennen aan de Yehudi Menuhin School. Ze gingen samenwerken en koppelden humor aan virtuoze muziekuitvoeringen. De samen­werking van deze komische maestro’s bereikte een hoogtepunt in de baanbrekende hilarische show ‘A Little Nightmare Music’, die in 2004 in de Weense Musikverein in première ging. De vermaarde violist Gidon Kremer zag hen verschillende keren bezig en verlangde niets liever dan het plezier met hen te delen. Dat resulteerde in ‘Cinema & Comedy’, een show waarin ze samen met Gidon Kremer en zijn Kremerata Baltica optreden. Sindsdien zijn Igudesman & Joo het script van hun optreden miljoenen keren aan het schrijven en herschrij­ven geweest. Om uiteindelijk te komen tot iets wat bij iedereen in de smaak valt. En dan komt opeens de vraag om aan Night of the Proms deel te nemen…

www.igudesmanandjoo.com

Page 25: Night of the Proms 2008 - Programmaboek 2008

www.harlemgospelchoir.com

AngelsHarlem

Gospel Choir

Het koor schaart zich moeiteloos achter het unieke Promsconcept dat in de ware geest van de muziek alle grenzen overstijgt. “Dit past per­fect bij onze betrachting om naties en mensen samen te brengen en hen iets terug te geven. Elk optreden is voor ons een unieke culturele uitwisseling van muziek, vitaliteit en energie.”

Het Angels In Harlem Gospel Choir is een reizende tak van het Harlem Gospel Choir dat in 1986 werd opgericht door Allen Bailey. Bailey werkte met o.a. Michael Jackson, The Commodores en Prince. Hij kreeg het idee voor zijn koor nadat hij in de Cotton Club in Harlem een viering had bijgewoond ter ere van Martin Luther King. Met het allerbeste zangtalent uit de New Yorkse zwarte kerken tracht hij sindsdien mensen dichter bij elkaar te brengen via de gospelmuziek. Streven naar een meer liefde­ en vredevolle wereld, dat is het nobele doel van het Harlem Gospel Choir. Met bijzonder dynamische optredens wordt de boodschap van liefde en bezieling vertolkt naar het grote publiek overal ter wereld.

Het koor bracht zijn meeslepende muziek op 20 april j.l. voor Paus Benedictus XVI in het New Yorkse Yankee Stadium. Het trad vroeger ook al op voor de vorige Paus Johannes­Paulus II en voor Nelson Mandela. Het deelde het po­dium met o.a. Paul McCartney, The Chieftains, Diana Ross, Jimmy Cliff, Cindy Lauper, André Rieu, Elton John, Razorlight en... U2. Het was trouwens Bono die het koor de naam ‘Angels in Harlem’ meegaf. In 2004 trad het gospelkoor op met Bono en U2 in het Rockefeller Center in New York t.v.v. de Afrikaanse aidsslachtof­fers. Een jaar later ging het koor op tournee om steun te bieden aan de slachtoffers van de orkaan Katrina.

“The Harlem Gospel Choir are tremendous!”, zei Elton John na hun optreden op het feest

voor zijn 60ste verjaardag. We zijn er zeker van dat u

hem niet zult tegenspreken. Het Angels In Harlem Gospel Choir is een religieus gedreven koor dat ‘rockt’. Op Night of

the Proms doet het er nog een schepje bovenop door op een bijzonder unieke en energieke

manier gospel met klassieke muziek te combineren.

Page 26: Night of the Proms 2008 - Programmaboek 2008
Page 27: Night of the Proms 2008 - Programmaboek 2008
Page 28: Night of the Proms 2008 - Programmaboek 2008

www.skynet.be

&

gèven beuzze oep

entertainment

Tv Gids

Games

Showbizz

Agenda

Film

Muziek

Page 29: Night of the Proms 2008 - Programmaboek 2008

www.skynet.be

&

gèven beuzze oep

entertainment

Tv Gids

Games

Showbizz

Agenda

Film

Muziek

Simple Minds Alive And Kicking Soulsister The Way To Your HeartTears For Fears Everybody Wants To Rule The WorldIl Novecento & Fine Fleur Raider’s March Mike Oldfield - Miriam Stockley Moonlight ShadowI Muvrini - Paul Michiels Fields Of GoldSteve Harley Make Me Smile (Come Up And See Me)Kid Creole & The Coconuts Annie, I’m Not Your DaddyRobert Groslot & Il Novecento Ritual Fire DanceMichael McDonald Sweet Freedom

Tracklist volume 3

Bestellen kan online via www.notp.com

VOLUME 3NU VERKRIJgBAAR

j

Met onze derde dvd ‘Best of Night of the Proms’ herbeleeft u thuis een hele reeks unieke Promsvertolkingen van de allermooiste popsongs. De dvd is verkrijgbaar tegen 20 euro (exclusief verzendingskosten) via www.notp.com en www.teleticketservice.com, maar kan goedkoper, al dan niet in combinatie met de Volumes 1 en 2, tijdens de concerten aangekocht worden. Toto Rosanna

Paul Carrack The Living YearsJohn Miles You’re The VoiceLara Fabian AdagioRoby Lakatos Lakatos MedleyRoger Hodgson DreamerAlphaville Big In JapanHuey Lewis The Power Of LoveStatus Quo Rockin’ All Over The WorldIke Turner River Deep, Mountain High

Page 30: Night of the Proms 2008 - Programmaboek 2008

plaats en datum Handtekening (verplicht)

Stuur deze bestelbon naar TELE TICKET SERVICE • POSTBUS 220 - 2100 DEURNE 1 • FAX 03/400.40.50

€ 26 en € 31 met beperkt zicht excl. service- en portkosten en contributie vrij gebruik P+R, tram & bus

staanplaatsen

€ 19 € 22

zitplaatsen

€ 26 € 31

€ 35 € 39

www.notp.com www.teleticketservice.com

of met de bestelbon op deze pagina (voor groepen)

telefonisch via 070/345.345 vanuit NL : 0900-45.000.45

Boek nu voor de25ste editie van

NAAM

VOORNAAM

ORGANISATIE

STRAAT & NR

POSTCODE & PLAATS

TEL. PRIVE

TEL. WERK

FAX

E-MAIL

KLANTNR TELE TICKET SERVICE

BEStELBON (bij voorkeur alleen te gebruiken bij bestellingen voor grotere groepen; invullen in drukletters en aankruisen wat past a.u.b.)

alle aanvragen komen terecht bij tele ticket service. schriftelijke bestellingen worden in volgorde van binnen-komst verwerkt. Wie het eerst bestelt, heeft de grootste kans op kaarten van zijn/haar voorkeur. Bij online boeken wor-den automatisch de best beschikbare plaatsen toegekend. Grotere groepen dienen telefonisch of schriftelijk te reserve-ren. Vanaf 50 personen geniet u van een reductieprijs (niet geldig voor staanplaatsen balkon e 19 en zitplaatsen met beperkt zicht onder balkon e 26). De vermelde data zijn onder voorbehoud. Wanneer we de eerste namen bekend-maken, krijgt u een betaalformulier toegestuurd. pas door betaling verzekert u zich definitief van uw plaatsen.

n vrijdag 23/10, 20.30 uur n zaterdag 24/10, 20.30 uur n donderdag 29/10, 20.30 uur n vrijdag 30/10, 20.30 uur

n zaterdag 31/10, 20.30 uur n donderdag 05/11, 20.30 uurn vrijdag 06/11, 20.30 uurn zaterdag 07/11, 20.30 uur

ik wens het volgende aantal kaarten

……. kaarten € 19……. kaarten € 22……. kaarten € 26……. kaarten € 31……. kaarten € 35……. kaarten € 39 ……. kaarten H € 31

middenplein telkens met staanplaatsen vooraan (e 22) en zitplaatsen op verhoogd platform achteraan (e 39)

Ik wens de Night of the Proms mee te maken op (data onder voorbehoud)

BELCOMPANY - FORTISOPEL - STELLA ARTOISvoor hun hoofdsponsoring DAG ALLEMAAL - DONNA - EENHET LAATSTE NIEUWS - SKYNETATV - RTV - TVLvoor de media-ondersteuning

alle bedrijven met een hospitality-arrangementom (weer) voor ons te kiezen

het Vlaamse GewestProvinciebestuur AntwerpenStad AntwerpenLokale Politie AntwerpenRode Kruis AntwerpenBrandweer AntwerpenDe Lijn Antwerpenvoor hun logistieke steun 3Plus, Amalthea, Ambi Rent, Astrid Park Plaza Hotel, Atsa Schoonmaak, Autocars De Polder, Beat The Street,

Bizibi, Concertpix, Corelio Printing, Dranaco, Express by Holiday Inn Antwerp City-North, GE Capital, Gemo Screen, Gun Productions, GVA-bvba, Icarus vzw, Icarus Event Control, Lettershop Deurne, Mieke Van Den Ouweland (M-idea), Neuropia, Outside Broadcast, PAS-Print, Philippe Le Clef, Pieter Smit Trucking, Pre-Text PR & Events, Procon, Ramada Plaza Antwerp, Randstad Interim, Rent-Event, Ritmo

Interim, Riverwoods, Rock The Pots, Roels Printing, SD Worx, Sense Lighting, ShowTex, Sony Pictures Releasing (met dank aan Agnes Meyer), Stacco, Stedelijk Slachthuis, Strobbe Ticket, Tele Ticket Service, Vanbreda Risk & Benefitsvoor het leveren van diverse diensten alle medewerkers, de pers, en ons trouwe publiekvoor uw enthousiasme

Patrick De Smet, endorsed by Sabian and Latin Percussion, www.patrickdesmet.com

PROGRAMMABOEK

Realisatie en teksten: Paul VlaminckVormgeving: www.m-idea.beLive-foto’s: www.concertpix.beDruk: Corelio Printing

WIJ DANKEN

NIGHT OF THE PROMS © IS A PSE BELGIUM PRODUCTION - De naam en het concept zijn wettelijk beschermd. Tegen elk ongeoorloofd gebruik en elke navolging zal worden opgetreden.

Page 31: Night of the Proms 2008 - Programmaboek 2008

Een klassieker?Zwaaien met die gsm!

HET GEBEURT BIJ

www.belcompany.be

sponsor van

ad belcompanyDEF.indd 1 08-10-2008 17:04:58

Page 32: Night of the Proms 2008 - Programmaboek 2008

Night of the promise...

De langverwachte Opel Insignia eindelijk op het podium.Het belooft een heel speciale avond te worden met sterren die – speciaal voor u - hun allergrootste successen nog eens brengen. Maar vanavond valt er met de Opel Insignia ook een nieuw beloftevol talent te ontdekken, dat alles heeft om een grandioos succesnummer te worden.

1717_M_C4_BackCover.indd 1 10/9/08 9:46:05 AM