Nieuwsflits maart 2014

8
Nieuwsflits Nr. 2 - 2014

description

 

Transcript of Nieuwsflits maart 2014

Page 1: Nieuwsflits maart 2014

Nieuwsflits Nr. 2 - 2014

Page 2: Nieuwsflits maart 2014

• Huishoudelijke mededelingen – Interne verhuizing – Statafels in de Flexroom – Best Practice leaflets – E-mail ondertekening – TU/e Innovation Lab op LinkedIn

• Personeel – Gérôme Friesen stelt zich voor

• Events – Brains Award – Race of the Classics

In deze nieuwsflits

2

Page 3: Nieuwsflits maart 2014

Flexroom Zoals jullie weten is op 15 januari j.l. de Flexroom in gebruik in genomen. Er staan binnenkort ook enkele statafels, dus aarzel niet om daar gebruik van te maken als je een kort overleg hebt!

Interne verhuizing & Flexroom

3

Interne verhuizing We kunnen wederom een interne verhuizing melden:

– Bart de Jong is verhuisd naar 0.40 – Ewit Roos is verhuisd naar 0.38 – Gérôme Friesen is te vinden in 0.05

De telefoonnummers blijven hetzelfde.

Page 4: Nieuwsflits maart 2014

Om buitenstaanders een idee te geven wat wij als TU/e Innovation Lab doen, zijn we in het najaar van 2013 gestart met het opzetten van leaflets. Tot nu toe zijn dat er 30 in de categorieën Recruitment en Incubation. Dit jaar komen daar nog de volgende categorieën bij: • Entrepreneurship, • Financing, • Partnerships, • Valorization Academy, • Housing Het doel: om uiteindelijk alle projecten, initiatieven en spin-offs van het TU/e Innovation Lab in beeld te brengen. Loop eens binnen (MMP 0.45) om te kijken of er nog iets interessants tussen zit. De leaflets zijn ook digitaal te verkrijgen in PDF en via ISSUU publicaties.

Best Practice leaflets

4

Page 5: Nieuwsflits maart 2014

E-mail ondertekening In het kader van uniformiteit, willen wij je graag wijzen op de e-mail ondertekening. We zouden graag zien dat je deze volgens TU/e huisstijl opmaakt. Aangezien TU/e Innovation Lab ook actief is op social media hebben wij desbetreffende iconen (inclusief hyperlink) ook opgenomen in de handtekening. In de bijlage die is meegestuurd met de mail kun je de online media iconen, en een link naar de CEC handtekening tool vinden. Het is een kwestie van knippen en plakken en je e-mail ondertekening is aangepast. Mocht je er toch niet uitkomen, kom dan naar 0.45 en dan zal MarCom je helpen. LinkedIn Voor de collega’s onder ons die nog niet op de hoogte zijn: TU/e Innovation Lab is actief op LinkedIn! Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes door je te abonneren op onze bedrijfspagina. www.linkedin.com/company/technical-university-of-eindhoven-innovation-lab Mocht je een interessant nieuwtje hebben of een leuk krantenartikel lezen dat van toepassing is op TU/e Innovation Lab? Mail ons!

E-mail ondertekening & LinkedIn

5

Page 6: Nieuwsflits maart 2014

Mijn naam is Gérôme Friesen, sinds 3 maart verantwoordelijk voor Strategic Industry Alliances in de groep ' Innovation Strategy and Partnerships' van TU/e Innovation Lab. De afgelopen 20 jaar is de onderzoekswereld internationaler geworden waarbij universiteiten nog meer dan voorheen met elkaar moeten concurreren. Daarnaast neemt de concurrentiedruk voor fundamenteel onderzoek op universiteiten toe door nieuwe spelers in de vorm van onafhankelijke topinstituten zoals CERN, NASA, ESA. Tegelijkertijd zijn kennisintensieve multinationals geneigd hun R&D gedeeltelijk uit te besteden. Hierdoor is het opportuun geworden om Key Account Management specifiek voor multinationals op te zetten met als doel R&D allianties die leiden tot versterking en extra financiering van onze academische kerncompetenties. Bij Philips ben ik de afgelopen 13 jaar vanuit de industrie betrokken geweest bij het vormgeven van universiteitsrelaties alsook het optuigen van publiek, private samenwerkingen op R&D thema's en de vereiste politieke beïnvloeding die daarbij hoort. Mijn academische achtergrond is wat ongewoon. Naast mijn technische opleiding aan het KIM in Den Helder heb ik een doctoraal in de culturele antropologie en in de filosofie behaald aan de Radboud universiteit in Nijmegen en mijn doctoraat in de psychologie aan de RuG. Ik kijk ernaar uit om voor de TU/e de weg naar grote industriële spelers verder te ontsluiten.

Personeel

6

Page 7: Nieuwsflits maart 2014

Brains Award Voor studenten die goede ideeën of oplossingen hebben die het leven van mensen (en dan vooral de inwoners van Eindhoven) prettiger maken, is de Brains Award in het leven geroepen. De inzendingen worden beoordeeld door experts uit het bedrijfsleven, onderwijs en de overheid. Aan de winnaars worden verschillende cheques uitgedeeld tot 5000 euro. Op 22 mei vindt de finale plaats in het Muziekcentrum, Eindhoven, dus kom gerust een kijkje nemen! www.brainseindhoven.nl

Race Of The Classics Ook dit jaar is TU/e Innovation Lab hoofdsponsor van Team TU Eindhoven tijdens Race Of The Classics. Gedurende de wedstrijd van Nederland naar Engeland en weer terug, strijden 27 studententeams van Nederlandse hogescholen en universiteiten om de winst. Op 31 maart is er een meevaardag georganiseerd waar zakenrelaties, studenten en medewerkers van TU/e Innovation Lab meevaren.

Events

7

Page 8: Nieuwsflits maart 2014

Einde