Nieuwsbrief Tussen Hei en Maatjes 8 april 2015

4
www.kalmthout.be NIEUWSBRIEF tweewekelijkse nieuwsbrief van de gemeente Kalmthout 8 april 2015 Kapellensteenweg afgesloten ter hoogte van Zonnedauw tijdens paasvakantie Tijdens de paasvakantie, van donderdag 9 tot en met zaterdag 18 april 2015, wordt de Kapellensteenweg ter hoogte van Zonnedauw (Kapellensteenweg 170) onderbroken voor alle verkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid vanaf de kruispunten van Heide en Kalmthout-Dorp, via Putsesteenweg, Max Temmermanlaan en Heidestatiestraat. De handelszaken blijven steeds bereikbaar. Deze afsluiting gebeurt omdat er naast het parochiecentrum een nieuwe straat, Zoete Dreef, wordt aangelegd van de Kapellensteenweg in de richting van de verkaveling Kerkeneind- West. Het gaat om een doodlopende straat. Enkel een fietspad geeft verbinding tussen de verkaveling en de Kapellensteenweg. Langs de Zoete Dreef komen er 48 sociale verhuurappartementen. De riolering van deze nieuwe straat moet worden aangesloten op de riolering van de Kapellensteenweg. Dit kan niet zonder de Kapellensteenweg even af te sluiten. De werken gebeuren door firma Van den Bogerd uit Meerle voor 230.363,17 euro (incl. btw). Omdat het om een sociaal huisvestingsproject gaat, wordt een deel van deze kosten gesubsidieerd door de Vlaamse overheid, meer bepaald de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW). Het gaat over een bedrag van 182.260,53 euro (incl. btw). INFO: [email protected], 03 620 22 40 Speelpleinen gaat ‘on tour’ Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen in de paasvakantie in hun eigen buurt gratis kennismaken met Speelpleinen Kalmthout. Je kan elke dag komen meespelen. En kom gerust verkleed in het dagthema. Het hoofdthema is ‘LOS ER OVER’, dus hou je vooral niet in! • Maandag 13 april 2015, 14u-16u Nieuwmoer, speelterrein Roerdomp, thema: humor • Dinsdag 14 april 2015, 14u-16u Achterbroek, speelterrein Bloemstraat, thema: superhelden • Woensdag 15 april 2015, 14u-16u Centrum, Diesterweg, thema: speelpleinzot! • Donderdag 16 april 2015, 14u-16u Heide, speelterrein Guido Gezellelaan, thema: dieren • Vrijdag 17 april 2015, 14u-16u Heuvel-Dorp, speelterrein De Beek, thema: water Indien deze speeltuin niet klaar is, verhuizen ze naar het Muguetbos. INFO: [email protected], 03 620 22 65 www.speelpleinenkalmthout.be Blijf in Beweging tijdens de Week van de Valpreventie Van 20 tot 24 april 2015 is het Week van de Valpreventie. In Kalmthout worden er dan allerlei activiteiten georganiseerd in het thema ‘Blijf in Beweging’: een gezondheidsrally, curling, Wii-tennis, enz …. Hoe meer je beweegt, hoe minder kans je hebt om te vallen. Bovendien is bewegen ook gezond. Alle details over de activiteiten vind je in de flyer die je op DC De Groten Uitleg kan ophalen. Of ontdek ze in de kalender achteraan deze nieuwsbrief of op www.kalmthout.be/activiteiten.

description

Elke twee weken brengt het gemeentebestuur een nieuwsbrief uit, die op woensdag bedeeld wordt in alle Kalmthoutse bussen. Hierin vind je onder andere aankondigingen van wegenwerken en andere mededelingen vanuit het gemeentebestuur, maar er wordt ook aandacht besteed aan interessante weetjes, het Kalmthoutse verenigingsleven, human interest, ... Achteraan vind je steeds de activiteitenkalender voor de komende twee weken.

Transcript of Nieuwsbrief Tussen Hei en Maatjes 8 april 2015

www.kalmthout.be

NIEUWSBRIEFtweewekelijkse nieuwsbrief van de gemeente Kalmthout

8 april 2015

Kapellensteenweg afgesloten ter hoogte van Zonnedauw tijdens paasvakantie Tijdens de paasvakantie, van donderdag 9 tot en met zaterdag 18 april 2015, wordt de Kapellensteenweg ter hoogte van Zonnedauw (Kapellensteenweg 170) onderbroken voor alle verkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid vanaf de kruispunten van Heide en Kalmthout-Dorp, via Putsesteenweg, Max Temmermanlaan en Heidestatiestraat. De handelszaken blijven steeds bereikbaar.

Deze afsluiting gebeurt omdat er naast het parochiecentrum een nieuwe straat, Zoete Dreef, wordt aangelegd van de Kapellensteenweg in de richting van de verkaveling Kerkeneind-West. Het gaat om een doodlopende straat. Enkel een fietspad geeft verbinding tussen de verkaveling en de Kapellensteenweg. Langs de Zoete Dreef komen er 48 sociale verhuurappartementen.

De riolering van deze nieuwe straat moet worden aangesloten op de riolering van de Kapellensteenweg. Dit kan niet zonder de Kapellensteenweg even af te sluiten.

De werken gebeuren door firma Van den Bogerd uit Meerle voor 230.363,17 euro (incl. btw). Omdat het om een sociaal huisvestingsproject gaat, wordt een deel van deze kosten gesubsidieerd door de Vlaamse overheid, meer bepaald de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW). Het gaat over een bedrag van 182.260,53 euro (incl. btw).

INFO: [email protected], 03 620 22 40

Speelpleinen gaat ‘on tour’

Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen in de paasvakantie in hun eigen buurt gratis kennismaken met Speelpleinen Kalmthout. Je kan elke dag komen meespelen. En kom gerust verkleed in het dagthema. Het hoofdthema is ‘LOS ER OVER’, dus hou je vooral niet in!• Maandag13april2015,14u-16u Nieuwmoer, speelterrein Roerdomp, thema: humor• Dinsdag14april2015,14u-16u Achterbroek, speelterrein Bloemstraat, thema: superhelden• Woensdag15april2015,14u-16u Centrum, Diesterweg, thema: speelpleinzot!• Donderdag16april2015,14u-16u Heide, speelterrein Guido Gezellelaan, thema: dieren• Vrijdag17april2015,14u-16u Heuvel-Dorp, speelterrein De Beek, thema: water Indien deze speeltuin niet klaar is, verhuizen ze naar het Muguetbos.

INFO: [email protected], 03 620 22 65 www.speelpleinenkalmthout.be

Blijf in Beweging tijdens de Week van de Valpreventie

Van 20 tot 24 april 2015 is het Week van de Valpreventie. In Kalmthout worden er dan allerlei activiteiten georganiseerd in het thema ‘Blijf in Beweging’: een gezondheidsrally, curling, Wii-tennis, enz …. Hoe meer je beweegt, hoe minder kans je hebt om te vallen. Bovendien is bewegen ook gezond.Alle details over de activiteiten vind je in de flyer die je op DC De Groten Uitleg kan ophalen. Of ontdek ze in de kalender achteraan deze nieuwsbrief of op www.kalmthout.be/activiteiten.

KALMTHOUT, als je van natuur houdtKALMTHOUT, als je van natuur houdt

Energiefit-sessieRaam- en muurisolatie

Bij traditionele woningen gaat tot 35% van de warmte verloren langs ramen en muren. Door je ramen en buitenmuren beter te isoleren, kan je het warmteverlies drastisch beperken. Zo zorg je niet alleen voor een lagere energiefactuur maar ook voor een beter wooncomfort. Om je hierbij te helpen, organiseren de gemeente Kalmthout en Eandis de Energiefit-sessie ‘Raam- en muurisolatie’.

Je woning energiezuinig maken door de vervanging van ramen en via na-isolatie van muren, kan je leren van een architect! Door je goed te informeren voor je aan de slag gaat, vermijd je immers verrassingen, doorprik je verkooppraatjes en maak je betere keuzes. Eandis en architectenvereniging NAV ontwikkelden een avondsessie waarmee je alle kennis meekrijgt die je nodig hebt over buiten-, binnen- en spouwmuurisolatie, superisolerend glas en de verschillende soorten schrijnwerk. Voorkennis is niet nodig. Technische aspecten worden meegegeven in mensentaal door

een ervaren architect. Zo krijg je onafhankelijk advies over de voor- en nadelen van materialen en technieken. Dit alles wordt geïllustreerd aan de hand van zowel goede als slechte praktijkvoorbeelden en verduidelijkt met typische bouwproblemen, zoals bouwknopen of koudebruggen.

De Energiefit-avond ‘Raam- en muurisolatie’ is volledig gratis en vindt plaats op donderdag 30april2015 van 19u30 tot 21u in de raadzaal van het gemeentehuis. Vooraf inschrijven bij de milieudienst op het gemeentehuis of via

www.eandis.be/energiefit is wel vereist.

INFO: 03 620 22 64, [email protected]

Twee kinderfilmsop woensdag 15 april 2015

Elke schoolvakantie nodigt de jeugddienst kinderen uit om gezellig naar de film te komen kijken in de raadzaal in het gemeentehuis. In de paasvakantie zijn ze welkom op woensdag15april(op de flyer die de kinderen via school meekregen stond verkeerde datum 10 april). Om 13u speelt ‘Tinkerbel en de Piraten’. Om 14u45 ‘Koemba, de zebra die zijn strepen kwijt is’. Beide films zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Toegang bedraagt 2,5 euro per film. Je krijgt een gratis drankje.

INFO: [email protected], 03 620 22 65 www.facebook.com/jeugddienstkalmthout

Voordracht op open milieuraad ‘Bijvriendelijke tuinen en openbaar groen’

Bijen zijn belangrijk voor heel wat bestuivingstaken, zowel in de vrije natuur, als in tuinen, als voor de landbouw. Helaas hebben de bijen het de laatste jaren zeer moeilijk. Ieder voorjaar sterven heel wat bijenkolonies of komen ze verzwakt de winter door. Wat is er aan de hand? Wat kunnen we doen om de bijen te helpen?

Op deze vragen trachten we een antwoord te geven via een open milieuraad. Daarom organiseert het natuureducatief centrum ‘De Vroente’ in samenwerking met de milieudienst op donderdag 23april2015de voordracht ‘Bijvriendelijke tuinen en openbaar groen’. Gastspreker Bart Vandepoele geeft ons nuttige tips voor de inrichting van erven, openbaar groen, grote en kleine tuinen. Tijdens de voordracht worden zowel goede als slechte voorbeelden besproken. Bovendien passeren ook heel wat andere nuttige insecten de revue. De voordracht start om 20u en vindt plaats in het NEC De Vroente, Putsesteenweg 129. Iedereen is van harte welkom.

INFO: [email protected], 03 620 22 64

Het gemeentebestuur van Kalmthout werft aan (met aanleg werfreserve):

ADMINISTRATIEF MEDEWERKER CULTUUR (M/V)contractueel - voltijds - Niveau C1+ADMINISTRATIEF MEDEWERKER OPENBARE WERKEN (MV)contractueel - halftijds - Niveau C

Aanwervingsvoorwaarden• beschikkenovereendiplomavanhet secundaironderwijsof daarmee gelijkgesteld onderwijs• slagenvoordeselectieprocedure.

Ons aanbod voor deze functies• Eenaangenamewerkomgevingeneengunstigevakantieregeling.• Extralegalevoordelen zoalsmaaltijdcheques, fietsvergoeding, terugbetaling van het abonnement voor het openbaar vervoer, hospitalisatieverzekering en een groepsverzekering pensioenplan voor de contractuele personeelsleden.• Relevanteprivéjarenwordeninaanmerkinggenomenvoorde bepaling van de wedde voor max. 6 jaar.

Interesse voor (een van) deze functie(s)?De kandidaturen (sollicitatiebrief met cv, kopie diploma en recent uittreksel strafregister), moeten worden verstuurd aan het college van burgemeester en schepenen, Kerkeneind 13, 2920 Kalmthout of tegen ontvangstbewijs afgegeven op de personeelsdienst ten laatste op 24 april 2015.

INFO: 03 620 22 20, [email protected] www.kalmthout.be/vacatures

www.kalmthout.be

Digidak en Gitokdelen computerkennis tijdens Digitale Week

De Digitale Week is een week vol multimedia activiteiten in heel België, steeds gratis of heel goedkoop. Technologie speelt een grote rol in ons dagelijks leven. Toch denkt iedereen wel eens: “Ik ben niet meer mee!”. Bovendien blijft voor vele groepen in onze samenleving de toegang tot en het gebruik van een computer onbereikbaar. Men spreekt wel eens van de digitale kloof. Om het brede publiek en kansengroepen te sensibiliseren, informeren en activeren rond mediawijsheid wordt van 20 tot 30 april 2015 de Digitale Week georganiseerd.

De activiteiten zijn heel divers, zowel beginners als mensen met wat meer ervaring zijn welkom. Ook in Kalmthout organiseert Digidak laagdrempelige activiteiten, waarbij het gebruik van multimedia centraal staat. Voor een deel van de activiteiten wordt samengewerkt met Gitok. Op die manier worden jongeren en volwassenen samengebracht en geven jongeren hun kennis, die voor hen vanzelfsprekend is, door aan de oudere generatie(s).

Alle activiteiten vind je in de kalender achteraan deze nieuwsbrief en op www.kalmthout.be/activiteiten.

INFO: 014 71 11 03, [email protected]

Welzijnsraad wil weten hoeveel water Kalmthoutenaar drinkt

De gemeentelijke welzijnsraad werkt in het kader van ‘Gezonde Gemeente Kalmthout’ rond (kraantjes)water. Om te kijken hoeveel water de Kalmthoutenaar drinkt en of dit vooral over flessen- of kraantjeswatergaat,verspreidtdewelzijnsraadeenkorteenquêtedie slechts twee minuutjes van je tijd inneemt. Je maakt bovendien kans om een waterkaraf met zes glazen van Pidpa te winnen.

Deenquête loopt tot15mei2015enkan je invullenviawww.kalmthout.be/enquetewater. De welzijnsraad bekijkt dan op welke vlakken Kalmthout beter kan scoren en welke aangepaste initiatieven kunnen genomen worden. Zo gaat er alvast aandacht uit naar loden leidingen en drinkwaterfonteinen.

INFO: [email protected], 03 620 22 69

Warm welkom aanalle mantelzorgers

Je zorgt voor je ouders, grootouders, kind, partner, buur ... Je bent mantelzorger en dus de belangrijkste schakel in de zorg. Soms weegt deze verantwoordelijkheid zwaar. We willen deze zorg graag met je delen. Daarom nodigen we je graag uit op de eerste ‘Avond met de Mantelzorger’ op donderdag 23 april om 19u30 in het DC De Groten Uitleg (Kerkeneind 20).

Dr. Erna Claes zal mantelzorg van een kader voorzien en toelichten hoe je de balans bewaakt tussen zorg voor anderen en zorg voor jezelf. Verder kan je op onze infomarkt terecht voor informatie en advies over de brede dienstverlening rond zorg in Kalmthout. Schrijf tijdig in want het aantal plaatsen is beperkt. Dat kan via [email protected] of 03 641 63 50.

Halt aan zwerfvuil

Zwerfvuil langs fietspaden, in bermen en tussen aanplantingen vormt voor velen een doorn in het oog. Ook voor de gemeente. Het tast de openbare netheid aan en vraagt heel veel tijd van de groenarbeiders. Tijd die ze liever in het onderhoud van plantsoenen en aanplantingen steken. Bovendien is dit afval gemakkelijk te vermijden dankzij de 171 vuilnisbakjes die in Kalmthout staan.

Om het zwerfvuil een halt toe te roepen, organiseert het gemeente-bestuur op zondag26april2015 een grote zwerfvuilactie in kader van ‘Let’s do it, Kalmthout!’. Alle jeugdverenigingen werden opgeroepen om vanaf 10u mee de handen uit de mouwen te steken en een buurt vrij te maken van zwerfvuil.

Natuurlijk kunnen ook sportclubs, natuurverenigingen, wandelclubs ofbuurtcomitésmeehelpen.Doenjulliemee?Laatdanietswetenaan de milieudienst vóór 17 april 2015. Dan krijg je het nodige materiaal om het zwerfvuil in jouw buurt aan te pakken. Samen maken we komaf met zwerfvuil!

INFO: [email protected], 03 620 22 64

Fiets- en wandelpad heraangelegd

De asfalt van het fiets- en wandelpad tussen de Voetbooglaan en de Statiestraat wordt vervangen door klinkers. Dit was nodig omdat de boomwortels de asfalt omhoog drukten. Dankzij deze oplossing kunnen de bomen blijven. Ook het rondpunt aan het einde van de Voetbooglaan verdwijnt en er komt daar een nieuw fietspad.

Info: Communicatiedienst, 03 620 22 16, [email protected], www.kalmthout.beVerantw. uitg.: Lukas Jacobs, burgemeester - Kerkeneind 13, 2920 Kalmthout www.kalmthout.be

ACTIVITEITENKALENDER

DONDERDAG 9 APRIL 2015Paulus, Wit gekalkt graf, lezing 1 door Charles Vergeer. 20u30, Strijboshof. Org: vzw Het Gemenebest. Info: [email protected] 10 APRIL 20151-Metersessie, tentfuif. 21u-3u, Heidestatieplein. Org: 44ste St-Maarten Heide. Prijs: vvk €3, adk €5. Info: www.eenmetersessie.44ste.be.ZATERDAG 11 APRIL 2015Wandeling Grenspark, Steertse Heide ‘ontwakende lente, olv natuurgids José Van Horne. 10u-12u30, vertrek manège De Wolf (Staartsestraat 55 Huybergen 4635 RC). Org: Natuurgidsen Regio Kalmthout. Prijs: gratis. Inschr: nee. Info: [email protected], 047667 65 41.3D Videomapping, workshop voor jongeren vaanf 16 jaar met interesse in grafische vormgeving, fotografie, video, vj’en. 10u-17u, JH Govio. Org: JH Govio en VIO. Prijs: niet leden €6, leden 6ptn (incl. lunch). Info: [email protected] Workshop. 13u30-17u, PaperArtStudio (Kijkuitstraat 141). Org: Jella Verelst (Certified Zentangle Teacher). Info: www.paperartstudio.be. ZONDAG 12 APRIL 2015Wandeling naar de Beerzelberg, Groene Haltewandeling (15km). Org: ATB De Natuurvrienden. Info: 03 669 81 29, [email protected] Kalmthoutse Heide, op zoek naar lentevogels. 8u-12u30, vertrek parking Zuid (Verbindingsstraat). Org: Natuurpunt Noorderkempen. Info: 03 667 33 83.Adventure Planet, scoutsattracties, terrras met live-muziek, Parijs-Roubaix op groot scherm. 13u-17u, Heidestatieplein. Org: 44ste St-Maarten Heide. Prijs: €6 voor toegang tot alle attracties. Info: www.adventureplanet.44ste.be. MAANDAG 13 APRIL 2015Bloed geven. 18u-20u30, Zonnedauw. Org: Rode Kruis. Info: 03 666 75 87.Speelpleinen on tour, thema humor. 14u-16u, speelterrein Roerdomp (Nieuwmoer). Meer info zie deze nieuwsbrief.DINSDAG 14 APRIL 2015(Groot)ouders en kleinkinderen samen de natuur in, met kinderen vanaf 4 jaar en hun (groot)ouders gaan we in de heide rond het thema ’Ondergronds‘ aan de slag. 10u-12u30 of 13u30-16u, NEC De Vroente. Inschr: verplicht via 03 620 18 30 of [email protected]. Info: www.devroente.be.Stoelturnen, oefeningen voor minder mobiele mensen. 13u45-14u15, DC De Groten Uitleg (Kerkeneind 20). Prijs: gratis. Inschr: nee. Info: 03 641 63 54, [email protected] on tour, thema superhelden. 14u-16u, speelterrein Bloemstraat (Achterbroek). Meer info zie deze nieuwsbrief.WOENSDAG 15 APRIL 2015SWAP: Kookworkshop, de wereld in je kookpot. 9u45-13u, Zonnedauw. Org: Jeugddienst Kalmthout. Prijs: € 10. Inschr: www.kalmthout.be/swap. Info: [email protected], 03 620 22 65.Speelpleinen on tour, thema speelpleinzot. 14u-16u, Diesterweg (Centrum). Meer info zie deze nieuwsbrief.Kinderfilms. 13u, raadzaal gemeentehuis. Meer info zie deze nieuwsbrief.DONDERDAG 16 APRIL 2015SWAP: Subtropisch zwembad Sportiom. 10u30-18u, vertrek marktplein Kalmthout met bus. Org: Jeugddienst Kalmthout. Prijs: € 15. Inschr: www.kalmthout.be/swap. Info: [email protected], 03 620 22 65.Gezelschapsspelen, breng tijdens de vakanties gerust je kleinkinderen mee. 13u30, DC De Groten Uitleg (Kerkeneind 20). Prijs: gratis. Inschr: nee. Info: 03 641 63 54, [email protected]: Nebraska, Amerikaanse tagikomedie (2013). 20u, O*KA cultuurcentrum. Org: Curieus. Prijs: €5 (incl. drankje). Info: www.okacentrum.be.Speelpleinen on tour, thema dieren. 14u-16u, speelterrein Guido Gezellelaan (Heide). Meer info zie deze nieuwsbrief.VRIJDAG 17 APRIL 2015Speelpleinen on tour, thema water. 14u-16u, speelterrein De Beek (Heuvel-Dorp). Meer info zie deze nieuwsbrief.ZONDAG 19 APRIL 2015Verzamelen van postzegels, informatieuitwisseling + voordracht: informatie over Engels zegels. 10u-12u, fanfarelokaal (Schooldreef41). Org: Postzegelkring De Noorderkempen. Info: 03 666 21 23.Mastenbos en haar bunkers & loopgraven, historische wandeling (6km) met gids Jan Ingelbrecht in het teken van het militair erfgoed uit WOI. 14u-16u30, ingang Mastenbos (Oude Galgenstraat Putte-Kapellen). Prijs: €5. Inschr: verplicht vooraf via [email protected], 03 666 61 01.MAANDAG 20 APRIL 2015Week van de Valpreventie: Curling, probeer al staand of zittend de ronde schijf zo precies mogelijk in de cirkel te schuiven. 9u30-11u30, DC De Groten Uitleg (Kerkeneind 20). Prijs: gratis. Inschr: nee. Info: 03 641 63 54, [email protected] van de Valpreventie: Wii-bowling, probeer dit binnenhuisspel uit onder begeleiding van een ‘expert’. 13u30-16u, DC De Groten UItleg. Prijs:

gratis. Inschr: nee. Info: 03 641 63 54, [email protected], boomke whist. 13u30, WZC St. Vincentius (Kapellensteenweg 81). Prijs: €3. Info: 03 666 63 08.Digitale week: Ik fit, jij fit, wii fit!, blijf op een leuke manier in conditie. 13u30-16u, Diamond Stables. Meer info zie deze nieuwsbrief. DINSDAG 21 APRIL 2015Zitdag pensioenen. 13u-15u, DC De Groten Uitleg (Kerkeneind 20). Prijs: gratis. Inschr: nee. Info: 03 641 63 54, [email protected] week: Veiligheid en privacy, hoe bescherm ik mij online? 13u30-16u, Bakkersdreef 27. Meer info zie deze nieuwsbrief. Week van de Valpreventie: stoelturnen, oefeningen met behulp van een stoel. 13u45-14u15, DC De Groten UItleg (Kerkeneind 20). Prijs: gratis. Inschr: nee. Info: 03 641 63 54, [email protected] week: Wat is digidak?, kennismaking met digidak. 19u-22u, DC De Groten Uitleg (Kerkeneind 20). Meer info zie deze nieuwsbrief. WOENSDAG 22 APRIL 2015Week van de Valpreventie: Curling. 9u30-11u30 en 13u30-15u30, DC De Groten Uitleg (Kerkeneind 20). Prijs: gratis. Inschr: nee. Info: 03 641 63 54, [email protected] in groep, gezellig samen pasta eten. 18u-20u, Zonnedauw. Org: Welzijnsschakels Kalmthout. Prijs: €1, kinderen gratis. Info: 03 666 10 68.DONDERDAG 23 APRIL 2015Uitstap REVA-beurs, voor ouderen en mensen met een beperking. 9u14, DC De Groten Uitleg (Kerkeneind 20). Prijs: gratis, zonder vervoer (trein + tram). Inschr: vóór 18/4. Info: 03 641 63 54, [email protected] week: Probleem met mijn tv, digitale tv van Belgacom. 9u30-12u, DC De Groten Uitleg (Kerkeneind 20). Meer info zie deze nieuwsbrief.Week van de Valpreventie: ont-stressen, met behulp van technieken je eigen rust terugvinden. 10u-11u, DC De Groten UItleg (Kerkeneind 20). Prijs: gratis. Inschr: nee. Info: 03 641 63 54, [email protected]. 13u30-16u30, DC De Groten UItleg (Kerkeneind 20). Prijs: €0,5 voor 2 bingoblaadjes. Inschr: nee. Info: 03 641 63 54, [email protected] week: You Tube, filmpjes op het internet. 13u30-16u, DC De Groten Uitleg (Kerkeneind 20). Meer info zie deze nieuwsbrief.Klasconcert gitaar, door de leerlingen van Michel Gillain. 19u-19u45, Muzarto (Kerkeneind 21). Prijs: gratis. Info: 03 666 90 11.Lezing 2 door Charles Vergeer: Dwaze Galaten. 20u30, Strijboshof (Achterbroekstw. 69). Org: Het Gemenebest. Info: [email protected] tuinen en openbaar groen, voordracht op open milieuraad. 20u, De Vroente (Putsesteenweg 129). Meer info zie deze nieuwsbrief.Avond met de Mantelzorger. 19u30, DC De Groten Uitleg (Kerkeneind 20). Meer info zie deze nieuwsbrief.VRIJDAG 24 APRIL 2015Week van de Valpreventie: Curling. 13u30-15u30, DC De Groten Uitleg (Kerkeneind 20). Prijs: gratis. Inschr: nee. Info: 03 641 63 54, [email protected] Friday. 14u, O*KA-centrum (Kapellensteenweg 234). Org: O*KA. Prijs: €4. Info: 03 298 55 77, www.okacentrum.com.ZONDAG 26 APRIL 2015Chiro Brunch Sloepi, brunchen en kennismaken met de vereniging. 10u, chirolokalen Kroonstraat Nieuwmoer. Prijs: volw €10, kind -12j €5. Inschr: vóór 12 april via www.chirosloepi.beDONDERDAG 30 APRIL 2015Energiefit-sessie, raam- en muurisolatie. 19u30-21u, raadzaal gemeentehuis (Kerkeneind 13). Meer info zie deze nieuwsbrief.

DOORLOPENDE ACTIVITEITEN

Elke dinsdag en vrijdag tot 1 mei 2015. Zentangle Tekenmoment. 9u30-11u15, PaperArtStudio (Kijkuitstraat 141). Org: Jella Verelst (Certified Zentangle Teacher). Info: www.paperartstudio.be.Elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 7 t/m 17 april 2015. Ponydagen, rijden, opzadelen, poetsen, enz. 9u-17u, B-Ranch vzw (Hollekelderstraat 63). Org: Manege 2b. Prijs: €25 (incl. eten en drinken). Info: khavi.mail.be, 0491 74 54 30.Maandag 13 t/m vrijdag 17 april 2015. Voetbalomnikamp, voor kinderen geboortejaar 2000-2008. 10u-16u, voetbalterreinen Achterbroek. Org: Voetbalclub Achterbroek. Prijs: leden AVV €12/dag, €50/week; niet-leden AVV €14/dag, €65/week. Inschr: [email protected]. Opm: voor - en nabewaking: 9-10u en 16-17u. 1euro/uur.Zaterdag 18 april tot zaterdag 20 juni 2015. Start tot run: van 0 naar 5km, 3 lessen per week. 19u30 (ma + wo), 19u30 (za), atletiekpist Kalmthout. Org: Gemeente Kalmthout ism sportraad, Kineso en ACK. Prijs: €30. Inschr: [email protected], 03 666 95 02.Maandag 20 tot vrijdag 24 april 2015. Week van de Valpreventie: Gezondheidsrally, wandel ongeveer 2,5 km en los ondertussen enkele vragen op. Deelnameformulieren af te halen in het DC De Groten Uitleg vanaf maandag 20 april, elke werkdag tussen 9u en 16u.