Nieuwsbrief SV Oase

of 24 /24

Embed Size (px)

description

Kwartaal 1

Transcript of Nieuwsbrief SV Oase

 • 2

  Voor jullie ligt het eerste nummer van de oase-nieuwsbrief van

  dit schooljaar! We werpen hierin opnieuw een blik op alle

  activiteiten van en voor bedrijfseconomen!

  Je leest in dit nummer iets over het jaarlijkse sponsordiner en de

  relatiedag van sv-oase, waarin studenten bedrijfseconomie onder

  het genot van een diner en tijdens een workshop op een ludieke

  manier in contact zijn gebracht met bedrijven.

  Daarnaast vind je fotos en belevingen van tweedejaars

  studenten die mee zijn geweest op buitenlandse reis, die

  afgelopen kwartaal plaatsvond in havenstad Hamburg. Daar,

  maar ook in Breda vinden mooie feestjes plaats. Eenieder is

  uitgenodigd voor de After intro AAFM party, waarover je meer

  leest op pagina 15.

  Op pagina 16 tref je studentenvereniging Virgo, een vereniging

  voor elke student van Avans die wel van een feestje houdt. Ook

  onze andere relaties hebben weer voor een interessante bijdrage

  gezorgd en vanzelfsprekend missen een woordje van de oude en

  de nieuwe voorzitter, de horoscoop en de wist je datjes niet. Tot

  slot zal Lennard Terpstra zich voorstellen, jullie misschien wel

  bekend als docent Bedrijfseconomie.

  Heel veel leesplezier!

  Redactie Martijn Duerinck Danil Poelman Margot de Rijk Uitgever Studievereniging OASE Advertentie SV OASE Hogeschoollaan 1 4818 CR Breda Studievereniging OASE Voorzitter Bryan van den Buijs Secretaris Joep Hofman Penningmeester Niels Gerritsen Disclaimer Hoewel wij de uiterste zorgvuldig-heid betrachten bij de vervaardiging van de nieuwsbrief aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid voor directe of indirecte schade die het gevolg is van onjuiste of onvolledige informatie, ongeacht de vorm waarin deze informatie wordt verstrekt. Deze nieuwsbrief is een uitgave van studievereniging OASE. Het zonder bronvermelding en zonder vooraf-gaande schriftelijke toestemming van de uitgever overnemen en vermenig-vuldigen van artikelen is niet toege-staan.

  Voorwoord

 • 3

  Inhoudsopgave

  Voorwoord 2

  De voorzitters spreken 4

  Welten in Suriname 5

  Buitenlandse reis 8

  Landgoed Bergvliet 10

  Horoscoop 11

  Introkamp 12

  Sv-oase.nl 13

  Online boekenmarkt 14

  After intro AAFM 15

  The chronicle of Virgo en Oase 16

  Relatiedag 17

  Conquaestor 18

  Prijsvraag 19

  Even voorstellen 20

  Sponsordiner 22

  Wist je datjes 23

  Agenda 24

 • 4

  De oude voorzitter spreekt Waarde studenten! Na een lang en uitdagend jaar is er in september een eind gekomen aan mijn periode als voorzitter van SV Oase. Ik kijk vol trots terug op mijn bestuursjaar, een periode waarin ik veel heb geleerd en meegemaakt. Afgelopen jaar is SV Oase uitgegroeid tot n van de belangrijkste studieverenigingen in Breda, gekenmerkt door de inmiddels legendarische oranje das! De groei die het afgelopen jaar is ingezet zal door de nieuwe voorzitter ongetwijfeld worden voortgezet, hiermee wens ik hem ook veel succes en plezier! Vanaf heden zal ik een toezichthoudende rol vertolken binnen SV oase, gericht op de continuteit van de vereniging. Proost! Jacco van de Griek

 • 5

  Mijn naam is Bryan van den Buijs. Ik ben vanaf 2012 actief lid van sv Oase. Ik ben binnen gekomen om de introkampcommissie te gaan versterken. Vanaf het begin van dit schooljaar bekleed ik de functie van voorzitter. Nieuwe ideen en invloeden zijn altijd goed voor een vereniging, zo ook voor Oase. Samen met mijn medebestuursleden, Joep Hofman en Niels Gerritsen, ga ik proberen onze ideen te realiseren en hiermee Oase naar het volgende niveau te brengen. We willen voor de bedrijfseconomiestudenten nog meer betekenen. Het voorgaande bestuur heeft een goede basis gelegd waarop wij kunnen voortborduren. Hiervoor wil ik Jacco van de Griek en Jasper de Hoon bedanken. We gaan met zijn allen ons best doen om er, door middel van verschillende activiteiten, weer een topjaar van te maken. Bryan van den Buijs Voorzitter sv Oase

  De nieuwe voorzitter spreekt

 • 6

  Suriname heeft de afgelopen jaren een economische groei gerealiseerd en speelt goed in op de wereldwijde ontwikkelingen. Bij deze ontwikkeling past ook de modernisering van de wet en regelgeving van de Bankwet. Om de uitvoering van deze wet en regelgeving te waarborgen is het van groot belang dat alle betrokken actoren in de financile sector deze wet en regelgeving volledig kunnen toepassen. Om dit te bewerkstelligen wordt er door Welten gewerkt aan de realisatie van de opleidingsmodule Financile Dienstverlening in Suriname. Met de invoering van deze eerste module zal er een gedegen basis ontstaan voor een stabiele financile sector.

  De module Financile Dienstverlening waar nu door mij aan gewerkt wordt is de eerste stap in de richting van de Suriname Financile Campus. De Centrale Bank van Suriname (CBvS) is onze opdrachtgever en heeft de ambitie om een financile campus op te zetten die binnen de regio (Caricom) fungeert als opleidingsinstituut voor de financile sector. Het motto hierbij is: ontwikkeling vr en dr de sector. Samen met benoemde werkgroepen, klankbordgroepen en een kwaliteitsteam vanuit de banken, de verzekeraars en de cambios (geldwisselkantoren) wordt de inhoud van de module bepaald en vorm gegeven. Het is van belang om vast te stellen welke taken de medewerkers moeten kunnen uitvoeren nadat ze de module succesvol hebben doorlopen. Daarom ben ik begonnen met het in kaart brengen van de taken van de medewerker. De invulling van deze taken is enerzijds te verdelen naar de financile dienstverlener waarvoor de kandidaat werkzaam is: een bank, een verzekeraar of een cambio. Anderzijds zijn de taken zelf weer onder te verdelen naar zaken die de medewerker moet kennen en moet kunnen.

  De overall hoofddoelstelling is als volgt geformuleerd:

  Elementaire financile kennis verkrijgen en deze kunnen toepassen in de meest voorkomende taken. luidt de hoofddoelstelling. Deze wordt verdeeld in een aantal taken, die ook op deze wijze zijn voorgelegd aan de sector:

  1. Het aangaan van een financile relatie

  2. Het informeren en het verlenen van service, met betrekking tot financile diensten

  3. Het adviseren van de klant

  Welten in Suriname

 • 7

  Welten in Suriname Inmiddels zijn de werkgroepen en de klankbordgroep druk bezig met het beoordelen van de content. Het is de bedoeling dat we in juni kunnen starten met de train-de-trainer en de eerste opleidingsgroepen die het traject gaan volgen. Hiervoor zal ik in samenwerking met het Trainingsinstituut (TNS) van de CBvS een draaiboek samenstellen. Overigens is TNS ook mijn dagelijkse werkplek als consultant van de CBvS. Tot op heden heeft TNS voornamelijk trainingen verzorgd voor medewerkers van de CBvS, echter verplaatst zich dit nu meer naar de sector en de bevolking in het algemeen. Financial Education staat hier hoog op het programma, waarbij wij als Welten echt worden zien als d partij om samen met TNS de sector te bedienen. Een mooi com-pliment en een unieke ervaring. Het is goed om te zien dat er niet alleen wordt genvesteerd in de sector, maar ook in het land. Iedereen kan zo een graantje mee pikken in het ontwikkelproces van Suriname. Voor mij persoonlijk gebeurt er veel. Ik heb in december voor het eerst mogen kennismaken met dit fantastische land, zonder ook maar enige context of know how. Natuurlijk heeft onze ervaringsdeskundige het nodige op inspirerende wijze verteld, echter is de beleving pas echt als je er bent. De lieve mensen, de mooie natuur, het klimaat, de chaos in het verkeer, de dingen die altijd anders lopen, het eten en drinken, de link met Nederland, je beleeft het pas echt als je er bent. En dan ook nog eens in een zakelijke rol in plaats van een vakantie. Het nodige aan-passingsvermogen is echt wel vereist en daarbij is het een grote ontdekkingsreis. Ik stap s morgens om kwart over zeven op mijn fiets om vanuit mijn appartement (Cabell gebouw) midden in het centrum van Paramaribo naar TNS. Volledig gekleed in pak met stropdas trotseer ik de file om zo veilig mogelijk op mijn werkplek te komen. De fiets dus.iedereen verklaart me voor gek; daar gaat die gekke bakra met zn jas op de fiets, fantastisch. Het verkeer is chaotisch hier en gevaarlijk. Daarnaast gebruik ik de fiets ook veel in mijn vrije tijd. Boodschappen doen, naar de sportschool of het caf, bijna alles in het centrum is op de fiets te doen. Inmid-dels ben ik ook al het binnenland van Suriname in geweest, wat een mooie natuur. Tropisch regenwoud wordt afgewisseld met savanne, de mooiste dieren leven hier in het wild. Daarnaast is het goed toeven in de kreek, lekker afkoelen in het water en ondertussen genieten van de stilte om je heen. Suriname heeft echt alles te bieden.

 • 8

  Maandagochtend 6 mei, fluitende vogeltjes, de lucht mooi blauw, prille

  zonnestralen en een grote groep enthousiaste studenten, die stonden te popelen

  om de bus in te stappen. Deze bracht ons naar d metropool van Duitsland: Freie

  und Hansestadt Hamburg, een grote havenstad, waar Rafael van der Vaart

  voetbalt bij HSV, waar vliegtuigen komen en gaan te Hamburg Airport, en waar je

  de lekkerste chocolade van Duitsland vindt in het Chocoversum,

  Deze schoolreis overtrof alle verwachtingen. Het was een reis van uitersten.

  Waar euforie de grootste impressie achterliet na het bezoek aan de Imtech Arena

  van HSV, iedereen met water in de mond terugdenkt aan de geproefde

  lekkernijen, aangeboden gekregen in het Chocoversum en de mooiste vrouwen zijn

  gesignaleerd aan de Reeperbahn. De andere kant van Hamburg liet zich zien in

  Neugengamme. Een concentratiekamp, waar in zeven jaar tijd 55.000 mensen de

  dood vonden door uitbuiting.

  Ook de aanwezigheid van docenten Lennard Terpstra, Ren-Pascal van den Boom,

  Joost van Hilst, Stef Schuurmans en Coen van Hout, maakten deze week tot een

  geweldig succes. Van karaokezingen tot het eten van citroenen tijdens de crazy 88

  opdracht, tot het spotten van vliegtuigen te Hamburg Airport.

  Het was een topweek, die zeker voor herhaling vatbaar is.

  Hopelijk tot volgend jaar!

  Margot de Rijk

  Buitenlandse reis

 • 9

  Bijna 25 jaar nadat het Nederlands elftal geschiedenis schreef in Hamburg, zou de stad opnieuw door een oranje delegatie op zijn kop gezet worden. Onder de bezielende leiding van een illuster drietal vertrok op maandagochtend 6 mei een groep van bijna 90 studenten en docenten verdeeld over 2 bussen naar de Duitse havenstad. De hele week overnachtten we in het generator hostel, zeer centraal gelegen aan het centraal station en een aanrader voor eenieder die nog naar Hamburg zou willen gaan. De maandagavond stond in het teken van het leren kennen van elkaar en van de stad. Dit geschiedde door een korte wandeling door de stad, alsmede de introductie van crazy88. Zo kwam het dat er op de Reeperbahn wildvreemde vrouwen ten huwelijk werden gevraagd, complete citroenen gegeten werden en zijn er enkele jumpfilmpjes gemaakt. De eerste avond eindigde uiteindelijk in een Irish pub alwaar een passionele versie van het Wilhelmus ten gehore werd gebracht. Uit zestig goed gesmeerde keeltjes klinkt dat best fijn! De rest van de week stond in het teken van de excursies waar het de buitenlandse reis eigenlijk om te doen is. Zo werd er een bezoek gebracht aan de Imtech Arena, sinds 2000 het nieuwe stadion van HSV. We kregen hier een rondleiding waarin uitleg werd gegeven over de bouw van het stadion, de rivaliteit met Sankt Pauli en de financile perikelen waarin de club verkeert. Ook stond er een indrukwekkend bezoek aan het concentratiekamp Neuengamme op het programma. Onderverdeeld in drie groepen werden we door gidsen rondgeleid over het terrein wat later nog dienst heeft gedaan als gevangenis. Als laatste is het vliegveld van Hamburg met een bezoek vereerd, alwaar we een rondleiding per bus kregen. Tevens kregen we via een miniatuurshow te zien wat er allemaal komt kijken bij de dagelijkse processen op een vliegveld. Maar het echte hoogtepunt van de week zat hem in de staart, de vertoonde cartoons die op menig lachspier werkte. Het was mooi om met twee verschillende blokken, de docenten en wat oase-leden een

  karaoketent op zijn kop te zetten en de eigenaar de avond van zijn leven te bezorgen. Wij

  kijken met trots en plezier terug op een fantastische week, waarbij we het gevoel hebben

  dat docenten, studenten en leden van oase dichter tot elkaar zijn gekomen!

  Daan Verberne

  Joep Hofman

  Teun Boumeester

  Organisatoren 2013

  Hamburg is van oranje, Hamburg is van ons

 • 10

  Landgoed Bergvliet Beste Student van het Avans, Als student van het Avans mogen we je namens Golfbaan Landgoed Bergvliet een unieke kans aanbieden! Golfbaan Landgoed Bergvliet start vanaf 23 september namelijk met golf, speciaal voor Bredase studenten! Wanneer je ambitieus bent, en straks graag carrire wil maken, is golf een niet te onder-schatten netwerkmogelijkheid.

  Je komt op de golfbaan bijvoorbeeld in aanraking met mensen uit het bedrijfsleven, waardoor je de gelegenheid hebt jezelf te profileren en te praten over carriremogelijkheden.

  Wil je met nieuwe interessante jonge ambitieuze mensen in aanraking komen, zowel mannen als vrouwen, dan is golf de perfecte sport.

  Wanneer je meedoet met het Bergvliet Student Concours loop je samen met mensen uit het bedrijfsleven een ronde op de golfbaan. Zo'n rondje lopen kost je ongeveer 2 uur. Tijdens die twee uur heb je exclusieve aandacht van een manager uit het bedrijfsleven. Een unieke kans!

  Naast alle netwerkmogelijkheden is golf gewoon een bijzonder leuk spel waarbij het gezegde Jong geleerd is oud gedaan helemaal van toepassing is! Op de website van Golfbaan Landgoed Bergvliet kun je je voor slechts 10,00 inschrijven voor een introductie-les. Tijdens deze introductie-les maak je kennis met de golfsport en met onze golfpros en na de les wordt er gezamenlijk een drankje genuttigd. Wacht dus niet en meld je meteen aan voor een introductie-les op 23 of 30 september:

  Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en like onze facebookpagina! We zien je graag snel op onze driving range! Tot dan, Esther Welten en Brenda Thielen

 • 11

  Horoscoop

  20 januari 19 februari

  Waterman Toon dit kwartaal voldoende inzet en probeer niet teveel uit te stellen. Dan komt alles goed!

  20 februari 20 maart

  Vissen Er staan enkele geweldige uitdagingen in het verschiet. Grijp ze, maar let wel op dat je niet overmoedig raakt.

  21 maart 19 april

  Ram Jij hebt een geweldig eerste kwartaal gehad. Zet deze positieve lijn door en trek anderen mee in jou succes!

  20 april 20 mei

  Stier Jij kunt werkelijk alle uitdagingen aan dit kwartaal! Gebruik je energie en

  enthousiasme en je zult zien dat je het beter doet dan ooit.

  21 mei 20 juni

  Tweelingen Al heb je nog wat werk om een

  aantal problemen van de

  baan te krijgen, dit blok

  wordt alles beter.

  21 juni 22 juli Kreeft Probeer jezelf niet te overschatten. Alles komt

  op zijn pootjes terecht, maar

  dit komt je niet zomaar

  aanwaaien.

  23 juli 22 augustus Leeuw Dit kwartaal bloeit je liefdesleven flink op.

  Houdt je opleiding in je

  achterhoofd en maak

  doordachte keuzes.

  23 augustus 22 september Maagd Hoewel dit kwartaal alles soepeltjes zal

  verlopen, blijven de

  financin ook nu een

  aandachtspunt.

  22 november 21 december Boogschutter Jij trekt dit kwartaal de kar en helpt

  iedereen uit de put. Vergeet

  vooral jezelf niet!

  23 oktober 21 november Schorpioen Al snel krijg je kansen op je pad en door een

  tandje bij te zetten, zul je al je

  doelen bereiken!

  23 september 22 oktober

  Weegschaal Zolang je in jezelf blijft geloven, komt

  alles goed! Onthoudt dat

  ontspannen en genieten ook

  belangrijk is.

  22 december 19 januari

  Steenbok Je hebt de capaciteit en ervaring om

  alles vlot te doen verlopen.

  Maak daar dus gebruik van!

 • 12

  Zoals elk jaar is Oase ook dit jaar met de nieuwe tweedejaars studenten op introductie kamp geweest. Het doel van dit kamp is om op een leuke manier de medestudenten te leren kennen. Dit jaar was het thema Expeditie Oase, om dit thema terug te laten komen waren de groepen studenten vernoemt naar de acht windstreken. Door verschillende spellen tegen elkaar te spelen kwam er een uiteindelijke winnaar.

  Woensdagmiddag 21 augustus verzamelden de studenten zich voor de school, hier stond een vrachtauto voor hen klaar om de bagage in te leggen. Nadat alle bagage in de vrachtauto was gelegd, gaf Tommy Valk een kort college over wat iedereen de komende dagen kon verwachten. Hierna vertrok iedereen op de fiets naar Loon op Zand. Gelukkig was het mooi weer waardoor het een lekker fietstochtje was. Eenmaal aangekomen begon het eerste kennismakingsspel waarbij iedereen zijn of haar groepje leerde kennen. s Avonds was er nog de mogelijkheid om een drankje te drinken bij het kampvuur, waarna het feest binnen werd voortgezet. Helaas zat er op de geluidsinstallatie een timer waardoor de muziek om 12 uur uit ging.

  Donderdagochtend was er na het ontbijt een voetbaltoernooi georganiseerd. Het was nog steeds mooi weer en iedereen deed vol enthousiasme mee. Na de lunch was er traditioneel een 8-kamp met verschillende spellen. Helaas was het inmiddels gaan regenen, maar dat mocht de pret niet drukken. Met spellen als een stormbaan en een balk boven een zwembad waar je je tegenstander vanaf moest duwen hebben zowel de deelnemers als de toeschouwers hard kunnen lachen. Om de middag mooi af te sluiten was er savonds een barbecue geregeld en voor wat extra gezelligheid kwamen er ook nog verschillende docenten langs. s Avonds was er wederom een feestavond die helaas door de muziek die opnieuw om 12 uur uitging niet volledig tot zijn recht kwam.

  Vrijdagochtend hebben we nog met elkaar ontbeten en de accommodatie schoon

  gemaakt om vervolgens aan de fietstocht terug naar huis te beginnen. Wij als Oase

  kijken terug op een paar hele mooie dagen en hopen dat iedereen het erg naar

  zijn/haar zin heeft gehad!

  Niels Gerritsen

  Introkamp

 • 13

  Sinds kort is studievereniging Oase ook online te vinden! Op de website vind je meer informatie over ons en onze activiteiten.

  Daarbij kan gedacht worden aan de buitenlandse reis, het sponsordiner, de bedrijvendag en het introkamp waar verschillende

  commissies zich sterk voor maken.

  Er komt ook een online stageplaza op www.sv-oase.nl. Daar zullen bedrijven die op zoek zijn naar bedrijfseconomie studenten, adverten-

  ties plaatsen met stage en afstudeerplaatsen. Verderop in de nieuwsbrief lees je ook iets over de online boekenmarkt.

 • 14

  Het leven van een student is al zo zwaar. Zware tentamens, lessen volgen en

  daarnaast moet het allemaal ook nog zoveel kosten. Sinds kort kun je via sv Oase je

  overbodige studieboeken aanbieden. Andere leerlingen kunnen dan contact met

  jou opnemen om deze boeken over te nemen. Hierdoor kun je een hoop kosten

  besparen of geld verdienen, wat je dan natuurlijk weer uitgeeft aan andere

  studieactiviteiten (of bier/wijn). Neem eens een kijkje op onze site: www.sv-oase.nl

  Boeken nodig?

  Check de online boekenmarkt!

  Online Boekenmarkt

 • 15

 • 16

  The chronicle of Virgo en Oase Verborgen onder de grond op een geheime plek van Avans bevindt zich een magische plek genaamt de Virgo Sociteit. Bijna 40 jaar leefden hier de Virgonirs genietend van verschillende getapte elixers en een ruime voorraad bruisende toverdrankjes. Jarenlang ging dit in rust en vrede, zonder dat ze werden gestoord door (o)wazige outlanders. Tot er een dag kwam dat er een vreemd fenomeen zich voordeed, er stond een vreemd wezen in een witte polo aan de bar. Iedereen weet natuurlijk dat de Virgonirs alleen maar blauw dragen. Om het nog vreemder te maken, het witte wezen had ook nog eens een oranje touw om zijn nek. Het begon met 1 wezen maar dit liep snel op naar 4 wezens en paniek brak de sfeer op deze magische plek. Er werd naar deze wezens gekeken en iedereen vroeg zich af Waar is onze rust naartoe?. Het was duidelijk dat de 4 wezens elkaar niet vreemd waren want zij begroetten elkaar als oude vrienden. Na de groeting bestelden zij de getapte elixers van Virgo en goten deze naar binnen. Na een korte conversatie zijn de virgo-gangers er achter gekomen dat deze mensen uit het onbekende Oase komen en vertelden de Oazirs dat zij zouden terugkeren in grotere getalen. Dit deden zij ook zeker op de 4de dag van de week tussen half 3 en half 4 wanneer de getapte elixers nog maar de helft van de goudstukken kosten en hier genoten de Oazirs met veel vreugde van. Meter voor meter kwamen zij dichter bij de Virgonirs en werden ze kameraden met elkaar. Dit resulteerde er weer in dat ook tijdens feesten van de Virgonirs, de Oazirs steeds vaker langs kwamen en steeds bekender raakten. Het kwam zelf voor dat de oranje touwen werden gedeeld met de Virgonirs die ineens veel waarde hieraan hechten. Door de vele ontmoetingen die zich hebben voorgedaan, komen de Oazirs bijna dagelijks langs bij de Soos en worden zij voor feesten uitgenodigd waar anderen alleen maar van kunnen dromen. Ook zijn er al Oazirs opgenomen door de Virgonirs als broeders en staan er verschillende objecten van Oase in de Soos. Nu wordt er gedronken als vrienden onder elkaar en worden de Oazirs nooit meer raar aangekeken. Dit alles komt door die magische plek onder de grond, de prachtige Virgo Sociteit. Bij deze nodigen wij jullie dan ook uit om dit verhaal te delen en gezellig een drankje te komen doen als de soos open is! Tot in de soos!

  Sebastian van der Veer Roel Bekers Kitzen

 • 17

  Op een mooie, zonnige laatste donderdagmiddag in mei, vond in het oude stadhuis van Breda de relatiedag van studievereniging Oase plaats. Een samenkomst van relaties, medewerkers van Avans Hogeschool, docenten en enthousiaste studenten leidde tot leuke en vooral interessante discussies! De bedrijvendag vond plaats in de raadzaal van het stadhuis van Breda, een historische ruimte voorzien van alle moderne technieken. Naast Welten waren Conquestor, Match & More opleidingen en de gemeente Breda aanwezig als gastsprekers. Het thema van deze dag was de economie van 2020. Saskia Boelema (wethouder Leren en Organisatie) gaf namens de gemeente Breda de aftrap en nam de aanwezigen mee in de diverse mogelijkheden die de gemeente biedt voor studenten en afgestudeerden. Match & More opleidingen gaf een blik in de toekomst van talentmanagement binnen organisaties. Conquestor gaf alvast een sneak preview van hun onderzoek naar de CFO van de toekomst.

  Peter Heesakkers, manager Proposities bij Welten, nam de studenten en docenten mee in vier toekomstscenarios die door economen van Rabobank zijn onderzocht en opgesteld. Vervolgens gaf hij zijn visie op de bank van de toekomst. De bank van de toekomst, is de bank die zichzelf misbaar maakt.

  Tussen de presentaties door was het woord aan vinoloog Jeroen van Mierlo, die ons voorzag van diverse wijnen en spijzen in een proeverij.

  Relatiedag 2013, een zeer geslaagde dag. We hopen jullie ook op de volgende editie te mogen ontmoeten!

  Relatiedag

 • 18

  ConQuaestor is een onafhankelijke adviesorganisatie voor de CFO. Meer dan 400 consultants en interim managers lossen de problemen op die op de agenda van financieel managers en financieel bestuurders staan. Oplossingen: inzicht in cijfers, control over processen, optimale bedrijfsvoering, advies over beslissingen en een heldere visie op de toekomst. ConQuaestor is zelfstandig en onafhankelijk adviseur voor de publieke en de private sector. Belangrijker, waar kies je voor wanneer je besluit om na je studie aan de slag te gaan bij ConQuaestor? Op de eerste plaats kies je voor een jong, dynamisch bedrijf waar je jouw vergaarde kennis en kunde op het gebied van finance optimaal in kunt zetten. Je werkt voor de top 250 publieke en private organisaties in Nederland aan bijvoorbeeld verander- of verbetertrajecten, of vervult tijdelijke een functie op een financile afdeling. Ook krijg je bij ConQuaestor de gelegenheid je verder te ontwikkelen, zowel door de inhoud van periodiek wisselende opdrachten voor onze klanten als door de opleidingsmogelijkheden die wij kunnen bieden. Niemand is ooit uitgeleerd. Werken bij ConQuaestor staat ook voor plezier, het moet natuurlijk wel leuk blijven. De open en ondernemende eigenschappen van onze medewerkers vertalen zich niet alleen in mooie projecten bij onze klanten. Ook wij houden wel feestje! Jaarlijkse hoogtepunten als het Beachvolleybal toernooi op het strand van Scheveningen, het SnowQuaestor skiweekend, het ConQuaestor-bedrijfshockeyteam en het Social Event ondersteunen onze bedrijfscultuur en staan hoe dan ook garant voor onvergetelijke herinneringen! Janine Baetsen Finance Specialist bij ConQuaestor

 • 19

  Voor de nieuwsbrief zijn wij op zoek naar een naam! Weet jij een leuke spannende of grappige naam voor het nieuwsblad van OASE? Laat dit ons weten via Facebook of Twitter voor 1 november 2013. De winnaar komt met een foto en een interview in de eerstvolgende uitgave en wint een overheerlijke iPad 2. We zien jullie creaties graag tegemoet!! Groetjes de nieuwsbriefcommissie

  Check onze Facebook pagina voor meer fotos: www.facebook.com/svOase

  http://www.facebook.com/svOase

  Gebruik @svOase

  https://twitter.com/svOase

  Gebruik @svOase met #prijsvraag

  Prijsvraag

 • 20

  Het is een van de gezelligste docenten van de AAFM en de blokcordinator van blok 5. Iedereen heeft les van hem gehad, of heeft wel eens wat over hem gehoord. Natuurlijk omschrijft het voorgaande dhr. Terpsma. De meeste studenten hebben een idee over wie dhr. Terpsma is, maar door de onderstaande vragen leer je hem toch wat beter kennen. Ten eerste, een eenvoudige en algemene vraag namelijk, Wie is Lennard Terpsma? Ik ben 38 jaar en ik woon in Breda. Ik heb twee dochters van zeven en vijf jaar oud. Voetbal is altijd al mijn hobby geweest. Daarnaast ben ik al zn 7-8 jaar bezig met racefietsen en mountainbiken. Meer echte hobbys heb ik niet zo veel. Ik kom graag in de stad, want wanneer ik door Breda loop word ik gelukkig, vooral wanneer er de mogelijkheid is om een terrasje te pakken. Daarnaast ben ik al vanaf 1983 een NAC supporter, dit is een belangrijk deel van mijn leven. Op de middelbare school heb ik het VWO gedaan in Dongen. Hierna heb ik de opleiding HEAO(Hoger Economisch en Administratief Onderwijs) Accountancy gevolgd. Hierna ben ik naar Engeland gegaan, waar ik in aan de University of Derby een master heb gevolgd. Iedereen maakt deel uit van het dagelijks roddelcircuit van Avans. Hierin wordt ook de naam Terpsma & een AAFM vriendin samen in een zin genoemd. Enige toelichting hierbij? Ik moet toegeven dat het niet echt alleen een roddel is. Het is op dit moment ook geen geheim meer voor onze collegas en enkele studenten hadden het al langer in de gaten. Tijdens het stappen in Breda komen wij ook studenten tegen die bij ons in de les zitten die wellicht ook al vermoedens hadden. Deze studenten weten wel over wie ik het heb ;-) Hoe was uw studietijd en wat is het gekste wat u toen heeft gedaan? Vanaf mijn tweede studentenjaar ben ik op kamers gegaan en woonde ik in Breda Noord. Ik had toen een flatje met vrienden. Dit was echt een fantastische tijd, waarin ik vooral veel in de stad te vinden was. Ik was een echte student zonder echter actief deel uit te maken van een studentenvereniging. Gekke dingen, dat valt op zich wel mee. Het gekste wat ik nu kan bedenken is dat ik in een winkelwagen van het centrum naar mijn kamer ben gereden. Ik werd daarbij voortgetrokken door een vriend op zijn fiets. Ik ben redelijk eenvoudig, want ik ben met plezier, gezelligheid en simpele dingen al tevreden. Ik zoek geen gekke dingen op tijdens het stappen. Ik wil gewoon genieten van leuke avonden van vrienden, maar heb wel genoeg leuke verhalen meegemaakt. Ik zelf heb n keer een boete gekregen voor wildplassen tegen de kerk. (Toen was hij al student af)

  Even voorstellen

 • 21

  Lennard Terpsma

  Ik heb dus een jaar in Derby gestudeerd, dat was het mooiste jaar van mijn leven. Dat mag je wel noteren! Ik zat met 300 studenten gehuisvest in een soort van campus, allemaal internationaal dus dat was een grote chaos ;-)). Ik heb toen gewerkt in een eettentje om bij te verdienen. Het beeld van het Engelse volk dat ik toen heb gekre-gen is heel anders dan wat je op tv ziet, ze zijn echt geweldig. En ik ben sindsdien ook soort van fan van Derby County! Waarom bent u met uw huidige kennis en opleidingen niet het bedrijfsleven ingegaan? Ik heb negen jaar in de praktijk gewerkt. Daarbij heb ik vijf banen versleten. Ik ben niet mislukt op kennis gebied, maar kon mijn draai niet vinden binnen het bedrijfsleven. Ik vind het leuk om te praten en op zijn tijd informeel te zijn, daarnaast vind ik het prettig om mensen te helpen. In het bedrijfsleven heb je dat niet, maar in de educatieve wereld wel. Daarom ben ik docent ge-worden. Hoe denkt u over de veranderingen van studiefinanciering naar sociaal leenstelsel? Uhm, ik ken niet alle ins en outs, maar ik ben een beetje in dubio. Ik vind dat je als student voldoende faciliteiten moet krijgen zoals stufi en ov. Ik vind het aan de andere kant wel goed dat er een bepaalde dwang achter wordt gezet. Daarnaast vind ik het wel zonde als activiteiten zoals Sv Oase en andere activiteiten zouden verdwijnen, omdat mensen bang zijn studievertraging op te lopen. Dit zou betekenen dat ze meer moeten betalen door het sociaal leenstelsel. Helaas heb ik zelf ook niet de oplossing. berhaupt vind ik de gehele ontwikkeling niet positief. Zoals ik eerder zei is het goed dat er dwang achter wordt gezet, maar door teveel dwang krijg je minder creativiteit en innovatie. Er moet een balans komen, maar die is moeilijk te vinden. Hoe denkt u over het uitgebreid BSA van jaar 1 en implementatie in jaar 2 & 3? Ik denk dat je het niet moet doen. Door middel van het ov en leenstelsel moet je de balans vinden om leerlingen te motiveren om de studie te halen. Waardoor er in het tweede en derde jaar geen norm ingesteld hoeft te worden. Heeft u nog tips voor de BE studenten? De gouden tip van mij is, zorg ervoor dat je communicatief heel sterk bent en dat je van jezelf af kan bijten. Wees niet te bescheiden.

 • 22

  Op maandag 22 april vond het jaarlijkse sponsordiner van sv-Oase plaats in eetcaf Walkabout. Gedurende een 3-gangendiner maakten studenten kennis met

  bedrijven Welten, ConQuaestor en Fagro. Per gang zaten circa vijf studenten met een bedrijf aan tafel en na ieder gerecht schoven ze door naar een ander bedrijf

  voor een nieuwe ontmoeting.

  Onder het genot van een bord soep, een lekker hoofdgerecht en tot slot een dame blanche stelden finance medewerkers Lon Koolen en Janine Baetsen van

  ConQuaestor, recruiters Martijn Otker en Lieke van Dongen van Welten en de afgevaardigden van Fagro zich allereerst voor aan de studenten. Er werden

  interessante gesprekken gevoerd over de bedrijven en wat zij voor studenten kunnen betekenen, met name voor de meeloopstage en de afstudeerstage. Ook de actualiteiten op de economische markt en de studententijd van de gasten kwamen aan bod. Daarnaast vertelden de werknemers van Welten over een summercourse die zij deze zomer aanbieden en een heel bijzondere stageplaats als CEO, waarin de stagair de mogelijkheid heeft een half jaar mee te lopen met Cees Welten, CEO en

  oprichter van Welten.

  Ook dit jaar was het sponsordiner een succes. Er zijn leuke ontmoetingen tot stand gekomen en zowel de studenten als de vertegenwoordigers gingen met een

  voldaan gevoel weer huiswaarts.

  Wij hopen jullie volgend jaar te zien op het sponsordiner van sv-Oase!

  Sponsordiner

 • 23

  Wist je dat:

  Schooljaar 2013/2014 met het introkamp memorabel is ingeluid?

  Nieuw Oase lid Jordy daar bewees graag op Sligro karretjes te slapen?

  Wij de reden hiervan niet vermelden?

  Je het hem wel kunt vragen, tijdens een van onze vergaderingen?

  Wij hem en Maikel als nieuwe leden graag verwelkomen bij Oase?

  Wij dit jaar afscheid nemen van menig (vooralsnog) actief lid?

  Er daarom nog steeds ruimte is voor nieuwe actieve leden?

  Oase leiders het onderspit delfden voor Remko Nieuwkerk en zijn team?

  Zijn team kampioen werd op het Introkamp?

  Sommige studenten de sanitaire voorziening misbruikten?

  Het aan Pieter was om deze op te ruimen?

  Er dit jaar limited edition Virgoase pasjes voor actieve Oase leden zijn?

  Dit in ieder geval een collectors item zal worden?

  Oase in mei een weekendje weg ging naar Susteren?

  Iemand daar een ongelukje heeft gehad?

  Hij flauwviel door de combinatie: niet eten, wel drinken en hardlopen?

  Hij zich hier niets meer van herinnert?

  Een ander reisje plaats vond afgelopen voorjaar, in Hamburg?

  Daar citroenen zijn gegeten en in lantaarnpalen is geklommen?

  Dat allemaal gebeurde ten bate van de uitdagende crazy 88 lijst?

  Chantal na deze twee excursies nog niet genoeg vakantie heeft gehad?

  Zij haar bezoek aan Rome aandoet op een zeer ongunstig moment?

  Er ook dit jaar weer leuke activiteiten op het programma van Oase staan?

  Je onze relaties nog dit kwartaal kunt ontmoeten tijdens de bedrijvendag?

  Wij alle BE-studenten uitnodigen voor een feestje, 26 september in Peddels?

  Wist je datjes

 • 24

  http://www.facebook.com/svOase

  https://twitter.com/svOase

  Donderdag 26 september After intro AAFM party