Nieuwsbrief Inloophuis Jan-Feb 2011

6
Adres: Korenaarstraat 26 2153 BM Nieuw-Vennep www.inloophuisnieuwvennep.nl [email protected] Tel: 06 471 73 599 2011 Gezelligheid, kleding en een luisterend oor Inloophuis Kerstactie voor Roemenië 2010 zie het filmpje op www.inloophuisnieuwvennep.nl Terugkijken op 2010 Afgelopen jaar was een jaar waarin we een aantal positieve veranderingen hebben mogen zien. Naast dat er meer mensen in het Inloophuis zijn gekomen hebben we elkaar ook wat beter leren kennen. Veel inlopers voelen zich inmiddels al aardig thuis. Wat we vaak horen is dat men het fijn vind dat je hier gewoon jezelf mag zijn. Ook zijn een aantal inlopers op verschillende manieren aangeraakt door Jezus en de Heilige Geest. Praktisch gezien hebben we hele inboedels kunnen weggeven en woonomstandigheden kunnen verbeteren van gezinnen. Er zijn twee inlopers die zelfs (vrijwilligers)werk hebben gekregen door bemiddeling van het inloophuis. Ook zijn we vorig jaar 3 keer naar Roemenië geweest. Noden van Inlopers Het zal u vast niet zijn ontgaan maar de tijden zijn momenteel niet gemakkelijk voor mensen/gezinnen met een klein inkomen. We willen in 2011 gaan inventariseren wat wij verder praktisch zouden kunnen betekenen voor inlopers. Actie Kerstpakketten De kerstpakketten-actie was dankzij alle hulp en sponsoring een groot succes! We hebben heel wat weg kunnen geven zowel in Nederland als in Roemenië. December reis naar Roemenië Michiel en Roos hebben in December de pakketten opgevangen in Roemenië en samen met het team van Casa Lumina in Oradea en omstreken verdeeld. In deze nieuwsbrief kun je een verslag daarvan lezen. Kerstdiner Inloophuis 24 December hadden we het jaarlijks terugkerend Kerstdiner met een groot aantal inlopers. Wat een gezellige boel was dat! We hebben genoten van elkaars gezel- schap en zelfs spelletjes gespeeld. Ook hebben we heerlijk gegeten van al het verschillende eten wat de inlopers zelf hadden gemaakt en meegenomen. Gebed Al geruime tijd bidden we regelmatig voor allerlei mensen die het Inloophuis bezoeken. Er zijn verschillende mensen die dankzij Jezus genezen zijn van rugpijn, pijn in de benen, depressieve gedachten, oogklachten en nog ander kwalen. Wilt u ook gebed kom dan gerust naar iemand van ons team toe. Inhoud : Algemene informatie 2 Hetty, Petric", Goedkoper koken, opvoed tips 3 Kerstactie Roemenië 4 Verjaardagskalender 5 Misschien denk je dat niemand weet van jouw situatie en het niemand wat kan schelen maar JEZUS WEET HET EN HIJ GEEFT OM JOU! Nieuw - Vennep NIEUWS BRIEF 2011 JANUARI - FEBRUARI GRATIS 1

description

De eerste nieuwsbrief van 2011

Transcript of Nieuwsbrief Inloophuis Jan-Feb 2011

Page 1: Nieuwsbrief Inloophuis Jan-Feb 2011

Adres:Korenaarstraat 262153 BM Nieuw-Vennepwww.inloophuisnieuwvennep.nlinfo@inloophuisnieuwvennep.nlTel: 06 471 73 5992011

Gezelligheid, kleding en een luisterend oor

Inlo

ophu

is

Kerstactie voor Roemenië 2010 zie het filmpje op www.inloophuisnieuwvennep.nlTerugkijken op 2010

Afgelopen jaar was een jaar waarin we een aantal positieve veranderingen hebben mogen zien. Naast dat er meer mensen in het Inloophuis zijn gekomen hebben we elkaar ook wat beter leren kennen. Veel inlopers voelen zich inmiddels al aardig thuis. Wat we vaak horen is dat men het fijn vind dat je hier gewoon jezelf mag zijn. Ook zijn een aantal inlopers op verschillende manieren aangeraakt door Jezus en de Heilige Geest.

Praktisch gezien hebben we hele inboedels kunnen weggeven en woonomstandigheden kunnen verbeteren van gezinnen. Er zijn twee inlopers die zelfs (vrijwilligers)werk hebben gekregen door bemiddeling van het inloophuis. Ook zijn we vorig jaar 3 keer naar Roemenië geweest.

Noden van Inlopers

Het zal u vast niet zijn ontgaan maar de tijden zijn momenteel niet gemakkelijk voor mensen/gezinnen met een klein inkomen. We wi l len in 2011 gaan

inventariseren wat wij verder praktisch zouden kunnen betekenen voor inlopers.

Actie Kerstpakketten

De kerstpakketten-actie was dankzij alle hulp en sponsoring een groot succes! We hebben heel wat weg kunnen geven zowel in Nederland als in Roemenië.

December reis naar Roemenië

Michiel en Roos hebben in December de pakketten opgevangen in Roemenië en samen met het team van Casa Lumina in Oradea en omstreken verdeeld. In deze nieuwsbrief kun je een verslag daarvan lezen.

Kerstdiner Inloophuis

24 December hadden we het jaarlijks terugkerend Kerstdiner met een groot aantal inlopers. Wat een gezellige boel was dat! We hebben genoten van elkaars gezel-schap en zelfs spelletjes gespeeld. Ook hebben we heerlijk gegeten van al het verschillende eten wat de inlopers zelf hadden gemaakt en meegenomen.

Gebed

Al geruime tijd bidden we regelmatig voor allerlei mensen die het Inloophuis bezoeken. Er zijn verschillende mensen die dankzij Jezus genezen zijn van rugpijn, pijn in de benen, depressieve gedachten, oogklachten en nog ander kwalen. Wilt u ook gebed kom dan gerust naar iemand van ons team toe.

Inhoud :

Algemene informatie! 2Hetty, Petric", Goedkoper koken,

opvoed tips! 3Kerstactie Roemenië # 4Verjaardagskalender ! 5

Misschien denk je dat niemand weet van jouw situatie en het niemand wat kan schelen maar JEZUS WEET HET EN HIJ GEEFT OM JOU!

Nie

uw -

Venn

epNIEUWSBRIEF

2 0 1 1 J A N U A R I - F E B R U A R I GRATIS

1

Page 2: Nieuwsbrief Inloophuis Jan-Feb 2011

Kleding en spullen doneren aan het InloophuisWe zijn heel blij met alle spullen en kleding die we elke week weer mogen ontvangen via

vele donaties. Om misverstanden en extra werk te voorkomen willen we jullie graag vragen om met de volgende punten rekening te houden:

1. Kleding die gebracht wordt dient goed schoon en heel te zijn

2. Tweedehands spullen zijn handig en welkom als ze niet kapot of incompleet zijn

3. Inleveren tijdens de “inloop-uren”, dus elke donderdag tussen 13:00 - 15:00

4. Ingebrachte kleding graag in de keuken plaatsen of aan medewerkers geven

5. Neem voor andere tijden altijd even contact met ons op 06 471 73 599

Inloophuis afspraken

NETJES HOUDENWe hebben een dringende oproep: Houdt alsjeblieft de kledingbakken netjes, dus leg na

het bekijken van de kleding alles weer gevouwen terug. Willen jullie de bak ook op de juiste plaats weer terug zetten? Dit scheelt ons veel nawerk.

KLEDING MEENEMENWanneer je in het inloophuis komt, kun je zelf in de kledingbakken zoeken naar

kledingstukken in de maten die je nodig hebt. We stellen geen limiet aan het aantal kledingstukken dat je meeneemt, wel vragen we je rekening te houden met de andere ‘inlopers’, die mogelijk dezelfde maat nodig hebben. Wanneer je niet onder de modale inkomensgrens zit, vragen we je om kleding om te ruilen.

Hiermee bedoelen we dat je naast het meenemen ook inbrengt. Zo komen we voor iedereen nooit te kort !

BROOD MEENEMENWekelijks krijgen we brood van Luxe Bakkerij Jongeneel om uit te delen. Door de drukte

raken we echter wel eens door het brood heen en dan is er voor degene die later komen soms niks meer. Daarom delen we bij minder dan 4 kratten zelf het brood uit. Bij het uitdelen van het brood houden we rekening met jouw financiële situatie en de grootte van je gezin. Graag willen we je vragen niet meer dan 2 broden mee te nemen, mocht je meer nodig hebben overleg dan even met iemand van het team.

AUTOBESTUURDERSWillen jullie ons helpen geen overlast te bezorgen aan onze buren in de straat? Parkeer

de auto’s alleen recht voor het huis en verder netjes in de straat. FIETSERSPlaats fietsen graag in het daarvoor aangeschafte fietsenrek. Of in ieder geval voor het

Inloophuis, niet op het pad bij de buren a.u.b. Onze voordeur moet ivm veiligheidsredenen altijd vrij zijn dus daar ook graag geen fietsen plaatsen. Bedankt voor jullie medewerking.

God houdt van jou. Hij wil graag dat jij Hem leert kennen. Christen zijn is niet alleen gered zijn voor de eeuwigheid, het is hier op aarde een relatie hebben met een levende, liefhebbende God. "Het eeuwige leven is dat zij U kennen als de enig ware God, en Jezus als de Christus die U naar de aarde hebt gestuurd" (Joh. 17:3)

Wist u dat?NationaliteitenIn het inloophuis komen mensen van ongeveer 8 verschillende natio-naliteiten. Er komen mensen onder andere uit; Irak, Iran, Afghanistan, Marokko, Egypte, Roemenië, Neder-land en Zuid-Amerika. Er komen mensen uit Nieuw-Vennep maar ook uit Haarlem, Alphen a/d Rijn en Katwijk. En we hebben mensen gehad uit Aalsmeer, Amsterdam en ook Brabant.

Koffie, thee, taart en koekjesInlopers drinken graag een lekkere kop koffie en snoepen daar ook graag bij. Af en toe maken onze teamleden daarvoor een eigen gemaakte taart of cake. Wilt u ook eens iets lekker maken voor op de donderdag? Uw koekjes, gebakjes etc. zijn van harte welkom!

VerjaardagskalenderWe proberen rekening te houden met ieders verjaardag en/of de verjaardagen van de kinderen. We verzorgen dan ook vaak een taart of andere speciale verrassing. Hiervoor kijken we op de kalender die hangt in het inloophuis. Zorg er dus voor dat je ook op de kalender komt te staan, en vertel het onze nieuwkomers.

Nieuwe vrijwilligers/stersHans Rietvink zou zich eigenlijk in deze nieuwsbrief voorstellen maar door werkzaamheden in het buiten-land is hij daar nog niet aan toe gekomen. In deze nieuwsbrief stellen Petric" Bu!urc" en Hetty van Veen zich voor.

HIGH TEA voor de damesWe gaan een High Tea organiseren voor de dames van het Inloophuis. Ter zijner tijd horen jullie hier meer van.Verder zijn er ideeën om samen een wandeling op het strand te gaan maken of samen te gaan picknicken.

Waarom het Inloophuis?

Het Inloophuis is bedoelt voor mensen met weinig financiële middelen, voor mensen die gezelligheid en een luisterend oor zoeken. We geloven dat Jezus Christus, de Zoon van God is en dat Hij van jou houdt. Jij bent welkom, in het Inloophuis,ook als je niet gelooft in Jezus.

2

Page 3: Nieuwsbrief Inloophuis Jan-Feb 2011

Petric" Bu!urc" (www.bnm-koerier.nl)

Hetty van Veen

Opvoed tip!Benader je kinderen zoveel mogelijk positief en reageer ook altijd op goed gedrag. Voorkom dat je kind alleen aandacht van je krijgt wanneer het “verkeerd” gedrag vertoont. Onthoudt, een kind IS niet vervelend of stout, maar het gedrag wat een kind vertoont kan wel vervelend of stout zijn. Vermijd het woord ‘niet’ om te voorkomen dat je kind onthoudt wat het juist niet moet doen. Vervang ‘Niet op straat lopen!’ door ‘Op de stoep blijven, dat is veiliger’. Je kind is dan sneller geneigd om te luisteren.

Goedkoper koken, TIPS

Kies voor huismerken.

Huismerken zijn tot 30% goedkoper dan merkproducten.Koop (streekeigen) seizoensgroenten en -

fruit.

Seizoensgroenten- en fruit zijn niet enkel goedkoper maar smaken ook veel beter. Heb je een diepvriezer dan kan je meteen ook een voorraad opslaan. Heb je toch een groente of fruit nodig die te duur is buiten het seizoen, koop dan de diepvriesvariant.Leg een mini kruidentuintje aan. Plant dragon, tijm, salie, munt, oregano, laurier, rozemarijn, basilicum, enz. in potten of in volle grond. Als je geen tuin hebt, is een op ’t zuiden gerichte vensterbank een ideale plek om kruiden te kweken. Kook energie bewust.

Leg altijd een deksel op de kookpot, zo verbruik je tot 3 x minder energie.Kook je elektrisch ? Draai 5 minuten voor het einde van de kooktijd de warmtebron uit. De kookplaten geven nog voldoende warmte.Investeer in een diepvriezer

Een energiezuinige diepvriezer is bij aankoop een dure investering maar de aankoopprijs is snel terug verdiend. Vul de diepvriezer vooral met vlees- en visproducten die in de aanbieding of tot 50% goedkoper zijn omdat ze de einddatum bereiken, koop seizoens-groenten en vries een voorraad in. Kijk op de groenten kalender om te weten wanneer het aanbod groot is en de prijzen laag natuurlijk.Ga net voor sluitingstijd naar de

groenten- en fruitmarkten

Net voor het sluiten van de markt zijn er interessante koopjes te doen, zeker als je groenten of fruit per bak koopt.Maak gerechten klaar in een

snelkookpan

Een snelkookpan is duur in aankoop maar ook deze kostprijs is snel terugverdiend door de energiebesparende kortere kooktijden. Een ander voordeel is dat door de korte en afgesloten bereiding de smaak, kleur, vitamines en mineralen beter behouden blijven dan in een gewone pan.

(Bron: www.budgetkoken.be)

Ook een stukje schrijven?

Stuur een mailtje naar [email protected]

3

Mijn naam is Hetty van Veen, ik ben 43 en ik woon in Nieuw-Vennep. Ik ben

de trotse moeder van 3 jongens. Timo (17), Paul (14) en Daniel (13).

Eigenlijk kom ik uit Aalsmeer, mijn ouders hadden daar vroeger een roos

veredelingsbedrijf. In het dagelijks leven ben ik deels postbode en deels

oppasmoeder van 6 kindjes. Ik werk via een oppasbureau. Ik ben nog

beschikbaar dus als mensen me nodig hebben kunnen ze me mailen op

[email protected]. Het is mijn wens omdat fulltime te gaan doen in detoekomst. Ik geloof in God. God zou ik omschrijven als een opa, bij wie je op schoot kunt

kruipen. Wat ik fijn vind van God is dat je altijd bij Hem terecht kunt, met alles. Dat ik mezelf kan

zijn bij Hem. Van huis uit ben ik gereformeerd opgevoed. Op mijn 18e heb ik bewust belijdenis

gedaan. Ik vind het belangrijk om mensen om me heen te hebben die ook geloven. Via mensen

die in Cross Point komen hoorde ik van het Inloophuis. Nu kom ik er al ruim een jaar. De eerste

keer dat ik kwam dacht ik; “wat is het hier druk!” Ik ben een beetje verlegen maar nu ik meer

mensen leer kennen wordt het steeds leuker en ik kom inmiddels bijna elke week. Ik kom niet voor

de kleding maar vooral voor de gezelligheid en voor het brood. Wat ik ook leuk vind is dat je

hier met veel verschillende culturen te doen hebt, ik leer er veel van. Dat is ook een van de

dingen die me aanspreken aan het inloophuis. Dat het niet uitmaakt uit welke cultuur je komt, je

bent hier altijd welkom. Zelf denk ik dat er hier een goed evenwicht is tussen uitdragen van het

geloof en gewoon gezellig bij elkaar zijn. Als je een dieper gesprek wilt dan kan het en iedereen

hier weet wel zo’n beetje hoe het hier werkt. Dat jullie met mensen bidden als ze dat willen. Ik

was blij verrast dat zelfs twee van mijn jongens mee wilden naar het Kerstdiner in het Inloophuis.

Ze vonden het erg leuk. Waarschijnlijk gaat mijn oudste de volgende keer ook mee. Het lijkt me

leuk om zelf in de toekomst ook wat voor het Inloophuis te gaan doen.

Hallo, ik heet Petric" Bu!urc" ik ben 37 en ik woon sinds 2 jaar in

Nieuw-Vennep. Samen met mijn vrouw Alexandra en dochter Nina (3

jr)Ik ben geboren in Gala!i, Roemenië. Ik ben ZZP-er en werk als

koerier. “No stress, no panic, BNM koerier komt er aan!” In Roemenië

kwam ik in een kerk. Daar heb ik gehoord wat er in de Bijbel staat.

Alleen sommigen mensen zeggen dat ze dingen in de naam van God

doen maar uiteindelijk blijkt dan dat ze alleen dingen voor hun zelf

doen. Ze willen geld of mensen verzamelen. Sinds een paar weken

lees ik in de Bijbel. Een week geleden heb ik samen met mijn vrouw

mijn hart aan Jezus gegeven en voor me laten bidden. Ik merkte dat er een kracht in mijn buik

kwam. Ik weet nu dat dat de Heilige Geest was. Ook voelde ik dat de zware dingen die ik altijd

voelde op mijn schouders van mij afvielen.

Dat was heel bijzonder. Toen het me gevraagd

werd of ik Jezus in mijn hart wilde was ik een

beetje huiverig. Ik wilde het wel doen maar wist

niet precies hoe en wilde het alleen maar voor

God doen en niet voor mensen of zo. Toen het

me nog eens uitgelegd werd, begreep ik wat er

gevraagd werd en toen wilde ik het graag. Dat

de Heilige Geest in me zou komen. Eigenlijk

zou iedereen het moeten doen! Ik denk dat je

moet vertrouwen in God dat alles goed zal

komen, Ik denk zo , maar ik hoop dat andere

mensen ook zo gaan denken.

Page 4: Nieuwsbrief Inloophuis Jan-Feb 2011

Hoe kunt u ons

helpen te helpen?

Naast wat we doen in en rond het inloophuis zijn we ook actief bezig in en voor Roemenië1. Kleding + schoenen + SpeelgoedMet kleding en schoenen die schoon zijn en niet kapot kunnen we echt veel gezinnen blij maken. Vooral in de winter. Maar ook goed speelgoed voor klein en groot.

2. Geld voor transport en hulpKunt u maandelijks een bijdrage missen? Zo kunnen we de kleding /speelgoed/hulpmiddelen transporten binnen NL en naar Roemenië blijven betalen. Maar ook onderstaande werkzaamheden.

WAT DOEN WIJ IN ROEMENIË?1. Geestelijke ondersteuning en onderwijsWilt u ons helpen om regelmatiger af te kunnen reizen naar Roemenië? Onze voorkeur gaat uit naar kleine projecten of gezinnen. Wij geven persoonlijke aandacht, bemoediging en een luisterend oor. Daarnaast dienen we graag met gebed, bijbels -onderwijs, gezins- en huwelijksadvies. Met uw hulp kunnen we gezinnen helpen aan (Studie)Bijbels en lectuur ter ondersteuning van hun geloofs-leven. Voor zowel de ouders als de kinderen.

2. Voeding en medicatieVeel gezinnen hebben echt grote problemen hun kinderen eten te geven. Laat staan medicatie te kopen. Wanneer wij persoonlijk gezinnen bezoeken nemen we een aantal boodschappen mee. Zo’n tas met noodzakelijke boodschappen kost vaak net zoveel als hier in Neder-land.

3. De bemoedigers bemoedigenVaak een vergeten groep. Er zijn vele teams bezig in Roemenië. Zij lopen al jaren tegen verschillende dingen aan. Vaak hebben ze het zo druk dat ze zelf weinig geestelijke voeding en input krijgen. Dat kan uiteindelijk bijzonder vermoeiend zijn. We willen ze graag eren door ze te be-moedigen met onze aandacht en gebed, maar ook door ze bij-voorbeeld eens mee uit eten te nemen. Help ons ook hen te helpen en ze in het zonnetje te zetten.

Roemenië en het Inloophuis

Kerstactie in RoemeniëEr is door Geertje en Michelle Delport

en nog een boel andere vrijwilligers heel hard gewerkt om de kerstdozen te organiseren. Nadat alle spullen waren verzameld en alle dozen waren ingepakt zijn ze in een kleine bus van Oost-Europa zending vervoerd naar een grotere opslag in Krimpen a/d IJssel. Vandaar heeft een grote vrachtwagen ze verder vervoerd naar de plaats van bestemming in Roemenië. Voor ons was het een warm weerzien met het team van Casa Lumina in Oradea. Veel tijd om te kletsen was er niet omdat er een boel dozen en gezinnen op ons stonden te wachtten.

Alle kerstdozen moesten worden verdeeld. Medicatie en vitaminen moest worden verdeeld. Er waren gezinsdozen maar ook veel dozen voor kinderen. We hebben veel gezinnen blij kunnen maken. Het team van Casa Lumina vertelde ons dat de kerstactie echt een geschenk uit de hemel was, omdat ze zelf geen financiën hadden om de mensen wat extra’s te geven met kerst.

‘s Middag hebben we eerst heel wat gezinnen ontvangen in Casa Lumina en hun de kerstpakketten overhandigd. Maar ook Bijbels en kinderbijbels. Er waren veel alleenstaande (jonge) ouders. Maar ook oudere mensen en grote gezinnen. Wat de kerstvreugde nog meer vergrote was dat een man die middag besloot zijn hart aan Jezus te geven. ‘s Avonds hebben we gezinnen thuis bezocht. Zo kregen we ook een goede indruk van hoe sommige mensen moeten leven. Bijvoorbeeld zonder lopend water, in vochtige, winderige flats.

Veel van de mensen die door Casa Lumina worden geholpen komen van de straat of zijn hun huis uitgezet. Daarnaast helpt CL ook Roma’s die vaak in erbarmelijke omstandigheden leven met veel mensen bij elkaar. We hebben veel gezinnen blij kunnen

maken in Oradea en omgeving met de kerstdozen, Bijbels en onze komst. In de volgende nieuwsbrief zullen we ingaan op specifieke bezoeken. Naast alle bezoekjes hadden we ook tijd ingepland om met een aantal van het team kwaliteitstijd te

hebben. Gewoon om te horen hoe het hun vergaat maar ook om samen te bidden, elkaar te bemoedigen en bijbelstudie te hebben. De zondag ochtend heeft Michiel in hun kerksamenkomst gesproken.

Na Oradea hebben Roos en Michiel deze keer ook een project in Cluj-Napoca bezocht. Hier werken Bert en Margriet Looij al 20 jaar op de vuilnisbelt met de aller- armsten. Wat een ellendige situatie waarin deze kinderen en families moeten leven. Maar ook heel indrukwekkend, om te zien wat God hier doet o.a ook door Bert en zijn team heen. Met -13 graden liepen er kinderen op hun blote voeten en/of in hun blote billen. Er zijn gezinnen die net voor de vuilnisbelt wonen maar ook op de vuilnisbelt zelf. Het is er vies en soms ook gevaarlijk. Bert investeert samen met anderen in de mensen die daar wonen en bouwt o.a. houten huizen voor de mensen. Er is ook een voorschoolse kinderopvang en een schooltje met daarnaast een kerkgebouwtje gebouwd. We noemen hieronder de website van hun project www.proromi.nl.

In 2011 hopen we weer een aantal keren Roemenië te kunnen bezoeken om te kunnen helpen. We houden u op de hoogte. Alle sponsors en vrijwilligers ENORM BEDANKT! Dankzij jullie konden we dit doen.

Een bezoek aan een familie in Oradea in een zeer slecht onderhouden flatwoning

Giften Wilt u ons ondersteunen met een gift? Dat is fijn, want we maken al best wat kosten. Neemt u voor giften a.u.b. contact met ons op via de mail sponsor@inloophuisnieuwve

4

Page 5: Nieuwsbrief Inloophuis Jan-Feb 2011

Kinderbijbels en Bijbels die we mochten uitdelen aan hun nieuwe eigenaars en eigenaressen in Roemenië.

Verjaardagen

9 jan! ! Jalicea, Willeke 13 jan! ! Lahyan 16 jan# T Petric" en Alexandra17 jan! ! Charlie24 jan! ! Jonathan25 jan! ! Lani

10 feb! ! Mart13 feb! ! Sjak

9 mrt! ! Halima11 mrt! ! Natalie28 mrt! ! Charissa

3 apr! ! Zegerine 6 apr! ! Hetty17 apr! ! Timo

18 mei ! ! Angelique19 mei! ! Denise

1 jun # # Petric" 8 jun! Emmanuel12 jun! ! Nina14 jun! ! Herman15 juni ! T Herman & Bianca16 jun! ! Bianca19 jun! ! Fabio27 jun! ! Geert

1 jul ! ! Abbas 4 jul! ! Andre, ! ! Roos 5 jul ! ! Coby 7 jul! ! Hawa12 jul! ! Simone16 jul! ! Sadaf

22 jul! ! Jawad31 jul! ! Marcel

3 aug ! ! Ilias 7 aug! ! Lisanne 20 aug ! ! Hassan

2 sept ! ! Hind 9 sept! ! Jayden, ! T Michiel ! & Roos11 sept! ! Daniel 19 sept ! ! Paul 24 sept! ! Jedidja25 sept! ! Ettiene29 sept ! ! Baida

5 okt! ! Michelle 6 okt# # Mylène 8 okt! ! Keltoum

11 okt! ! Esther 12 okt! ! Sammy-Yo13 okt! ! Malissa16 okt! Alexandra 19 okt ! ! Michiel20 okt! ! Marianne

3 nov! ! Chantal16 nov ! ! Naija

25 dec! ! Sahaam31 dec ! ! Melissa

Medewerkers(sters)Wij kunnen nog heel wat vrijwilligers gebruiken. Ben je een enthousiast Christen die goed in teamverband kan werken en heb je een paar uur t jes over in de week/maand? Ook Chr i s t e l i j ke professionals en ZZP’ers zijn van harte welkom.

Contactpersoon: Michiel ErdtsieckE-mail: [email protected]: 06 579 350 71 5

Nederlandse les

Elke vrijdagavond van 20:30 - 22:00 wordt er Nederlandse les gegeven in het Inloophuis voor anderstaligen die de Nederlandse taal willen leren en/of verbeteren.Er wordt aandacht besteed aan de taalvaardigheid, aan woordenschat en aan de communicatievaardigheden en gewoonten van Nederlanders.

Mocht je mee willen doen, bel of spreek even met Marianne, tel nr. 06-47173599

We verwachten wel dat je wekelijks komt, wanneer je je aangemeld hebt!

Aangeboden en gevraagdIn het inloophuis hangen lijsten met spulletjes die aangeboden worden of waarop jullie kunnen schrijven wat jullie nodig hebben.

! Kijk daar regelmatig op en schrijf gerust op wat jij of je gezin nodig hebben. Wie weet kunnen we ervoor zorgen. Het kan ! voorkomen dat je zelf voor transport zult moeten zorgen, vooral bij grotere dingen als inboedels etc. Mocht je iets hebben waar ! je een ander blij mee wilt maken schrijf het dan op de aangeboden-lijst.

Gezocht / hulp gevraagdTijdelijke woonruimte gezocht voor zelfstandige dame in de omgeving Haarlemmermeer.Wie wil een dame min. 1 uur per week op weg helpen met Nederlandse grammatica?Neem contact met ons op via [email protected]

HuisbezoekenDe afgelopen 2 maanden zijn we bij 4 gezinnen langs geweest. Waarvan 1 gezin elke week. Daarnaast hebben we een aantal mensen thuis ontvangen. Vind je het leuk als we ook eens bij jou thuis langs komen ? Laat iemand van het team het dan gerust weten.

Volgende nieuwsbrief Maart 2011Graag uw stukjes voor 20 maart 2011 inleveren. Heb je een stukje gemaakt stuur het dan in via de mail of geef het af aan Michiel of Roos.

Wilt u als gemeente, stichting of bedrijf dat we langs komen?Het is mogelijk om iemand van ons team bij u uit te nodigen om iets te vertellen over de motivatie en de doelstellingen van het inloophuis. Denkt u erover hoe u ons met uw bedrijf, organisatie of kerk kan ondersteunen? We willen u graag spreken, stuur uw mailtje naar [email protected] en we nemen contact met u op.

Page 6: Nieuwsbrief Inloophuis Jan-Feb 2011

Inlo

ophu

is_N

V

Aan:

INLOOPHUIS NIEUW-VENNEPKORENAARSTRAAT 262153 BM NIEUW-VENNEPWWW.INLOOPHUISNIEUWVENNEP.NL

Bedrijfssponsors

Om de bedrijfssponsors te bedanken noemen we hier graag even hun bedrijf met hun website. Dank weer voor uw hulp! Maar ook alle vrijwilligers en mensen die kleding en spullen doneren, enorm bedankt!

Wilt u met uw bedrijf ons sponsoren? We kunnen uw hulp goed gebruiken. Neemt u contact met ons op via ! [email protected].

Delport Consult! ! ! heeft 94 kerstpakketten gerealiseerdGeertje Delport! ! ! voor zowel het Inloophuis als voorwww.delport.nl# # # Roemenië. Bijbels en de reis naar

# # # # Roemenië bekostigd.

Parfumerie & Drogisterij heeft een grote hoeveelheid

Splinter! ! ! ! vitaminen, paracetamol en www.splinter-symfonie.nl! ! antigriep medicatie gedoneerd

Bakkerij Jongeneel ! ! levert elke donderdag brood www.bakkerij-jongeneel.nl

Drukkerij Efac! ! ! drukt deze nieuwsbrief afwww.efac.nl

Cross Multi Media! ! ! verzorgt de nieuwsbrief, Videoproductie - Fotografie - Presentaties! website, fotografie en videowww.cross-multimedia.nl

Life Impact gemeentegroepen# # heeft de dvd’s voor in de pakkettenwww.gemeentegroepen.nl! ! en de transportkosten v/d pakketten# # # # naar Roemenië betaald

Gezelligheid, gratis kleding en een luisterend oor

Elke donderdag middag

van 13:00 - 15:00

Ook jij bent van harte welkom!

6