Nieuwsbrief eerste kwartaal

8
Introductieweek Wat een prachg weer jdens, voor veel eerstejaars, nogal spannende week. Sterrenslag, de eerste ontmoeng met je klasgenoten, water- skiën, gekke foto’s, feestjes en vooral heel veel lol. We hebben het over de introduceweek die plaats vond van twee tot en met zes september 2013. De week, met het leuke thema Neon meets Army, werd geor- ganiseerd door onze introducecommissie in samenwerking met het instuut voor Communicae, Media en IT. Deze week begon met het ontmoeten van de klasgenoten, mentor, Dean, het managemeneam en natuurlijk studieverenging KIC. De eerstejaars studenten werden de gehele week rondgeleid door ouderejaars die ook met hen mee gingen op kamp. Door middel van spellen hebben de eerstejaars studenten de school leren kennen. Naast spellen op school hebben de studenten ook op de twee dagen kamp heel wat leuke spellen gedaan. Het kamp vond plaats op het Grunopark te Harkstede, daar hebben ze sterren- slag gespeeld. De winnaars konden de dag erna waterskiën en bill- boarden. Maar de eerste avond was er natuurlijk nog een feest op het kamp. Daar kwam iedereen bijeen onder het genot van een drankje. De muziek werd verzorgt door DJ Niels. Na de twee speerende dagen op het Grunopark was er ook nog een vierde dag, namelijk de terugkomdag. Alle eerstejaars kwamen weer naar school om nog wat dingen door te nemen voor het komende jaar en de leuke dingen te bespreken die ze die week hadden meege- maakt. Om de week wat leuker te laten eindigen was er zelfs nog een eindfeest in het populairste danscafé van het noorden, Ocean41. Hier kwam niemand binnen zonder neonstrepen op zijn of haar gezicht. Nadat de klok twaalf uur had geslagen stond iedereen binnen, zodat we met z’n allen door konden gaan tot in de late uurtjes. Nieuwsbrief Eerste kwartaal Niemand kwam binnen zonder neonstrepen op z’n gezicht

description

 

Transcript of Nieuwsbrief eerste kwartaal

Page 1: Nieuwsbrief eerste kwartaal

IntroductieweekWat een prachtig weer tijdens, voor veel eerstejaars, nogal spannende week. Sterrenslag, de eerste ontmoeting met je klasgenoten, water-skiën, gekke foto’s, feestjes en vooral heel veel lol. We hebben het over de introductieweek die plaats vond van twee tot en met zes september 2013. De week, met het leuke thema Neon meets Army, werd geor-ganiseerd door onze introductiecommissie in samenwerking met het instituut voor Communicatie, Media en IT. Deze week begon met het ontmoeten van de klasgenoten, mentor, Dean, het managementteam en natuurlijk studieverenging KIC. De eerstejaars studenten werden de gehele week rondgeleid door ouderejaars die ook met hen mee gingen op kamp. Door middel van spellen hebben de eerstejaars studenten de school leren kennen. Naast spellen op school hebben de studenten ook op de twee dagen kamp heel wat leuke spellen gedaan. Het kamp vond plaats op het Grunopark te Harkstede, daar hebben ze sterren-slag gespeeld. De winnaars konden de dag erna waterskiën en bill-boarden. Maar de eerste avond was er natuurlijk nog een feest op het‘ ’

kamp. Daar kwam iedereen bijeen onder het genot van een drankje.De muziek werd verzorgt door DJ Niels. Na de twee spetterende dagen op het Grunopark was er ook nog een vierde dag, namelijk de terugkomdag. Alle eerstejaars kwamen weer

naar school om nog wat dingen door te nemen voor het komende jaar en de leuke dingen te bespreken die ze die week hadden meege-maakt. Om de week wat leuker te laten eindigen was er zelfs nog een eindfeest in het populairste danscafé van het noorden, Ocean41. Hier kwam niemand binnen zonder neonstrepen op zijn of haar gezicht. Nadat de klok twaalf uur had geslagen stond iedereen binnen, zodat we met z’n allen door konden gaan tot in de late uurtjes.

NieuwsbriefEerstekwartaal

Niemand kwam binnen zonder neonstrepen op z’n gezicht

Page 2: Nieuwsbrief eerste kwartaal

Nerd borrelHet schooljaar is weer van start gegaan! Er werd voor de borrel op 12 september een passend thema bedacht: nerds! Rond een uurtje of tien verzamelden de eerste mensen zich bij Club Inc in de Peperstraat. De bretels, nerdbrillen en ruit-jesblousen waren uit de kast getrokken om dit feestje com-pleet te maken. Omdat het de eerste maandelijkse borrel van het jaar was, werd er nog een gratis fust bier ingegooid. Iedereen kon die avond veel plezier beleven zonder veel uit te geven. Bij deze eerste borrel van het jaar was de opkomst al behoorlijk hoog, wat het nog gezelliger maakte. Nu maar hopen dat dit feestje de studenten heeft aangezet tot veel studeeruren!

Op 3 oktober vond er een griezelig leuk feestje plaats in Club Inc. Verscheidene mensen kwamen als duivel, vampier of als een personage dat net uit een enge griezelfilm was gestapt. De feestcommissie verzorgde de aankleding van Club Inc. Er werden spinnenwebben, doodshoofden, vogelspinnen en an-dere attributen opgehangen. Ondanks het thema, was de sfeer opperbest. Met oude en nieuwe hitjes werd de dansruimte gevuld. De rode welkomstshotjes maakten het geheel af. Het bleef tot in de late uurtjes gruwelijk leuk!

Horror borrel

www.studieverenigingkic.nl De grootste communicatie studievereniging van het Noorden! www.studieverenigingkic.nl De grootste communicatie studievereniging van het Noorden!

Borrels

Page 3: Nieuwsbrief eerste kwartaal

www.studieverenigingkic.nl De grootste communicatie studievereniging van het Noorden! www.studieverenigingkic.nl De grootste communicatie studievereniging van het Noorden!

Block Ending Party KIC, BrainStorm en WSG organiseren op 20 november een Block Ending Party. Om het eerste blok mooi af te sluiten is iedereen welkom vanaf 22:00 in Club Bedroom, in de Oosterstraat 33 in Groningen. Het thema is Superheroes! Kom verkleed in je mooiste outfit en we maken er met z’n allen een spetterend feestje van! Dit gaat zeker lukken met de heerlijke en goedkope drankjes: Amsterdammer Grolsch bier, shotjes en fris kun je kopen voor maar €1,50 en de wijn is €2,-. De entree is slechts €2,. Tot snel in Club Bedroom! KIC, BrainStorm and WSG presents: The Block Ending Party on the 20th of November. We want to celebrate the end of the block in Club Bedroom, in the Oosterstraat 33 at Groningen. The theme is Superheroes! Dress up and we are going to make it a great party! This is definitely going to happen with our nice and cheap drinks: Big Grolsch beer, shots and soft drinks for only €1,50. The wine is €2,-. Entrance is €2,. We will see you in Club Bedroom!

Borrel novemberDonderdag 14 november 2013, de dag dat de eerste ten-tamens van dit nieuwe schooljaar er eindelijk op zaten. En wat is er nou lekkerder dan na de tentamens een drankje in de stad te doen met je vrienden? Aan de drukte en de gezelligheid te merken op deze donderdag in Club Inc. zijn er meer mensen met dit idee geweest. Ondanks het slechte weer kwamen er ruim 130 man op de borrel af en er werd dan ook gefeest tot in de late uurtjes. Dit was alweer de derde borrel van KIC en ze worden steeds gezelliger. Hopelijk allemaal tot de volgende!

6 maart 2014 17 april 2014 8 mei 2014 5 juni 2014

12 december 2013 9 januari 2014 12 januari 2014 6 februari 2014

Borrel data

Page 4: Nieuwsbrief eerste kwartaal

Bedrijfsbezoeken

Politie Noord-NederlandOp 7 november vond de eerste studiegerelateerde activite-it plaats van het jaar. Om drie uur verzamelden we met tien studenten op de Rademarkt in Groningen voor het politiebu-reau. We werden opgevangen Robert-Jan Valkema en Paul Heidanus van de Politie Noord-Nederland. Bij aankomst kregen we heerlijke lekkernijen en drankjes, waarna de presentatie begon. Eerst vertelde Robert-Jan iets over de ontwikkelingen en samenstelling van de Politie Noord-Nederland. Toen vertelde Paul iets over persvoorlichting en social media. Hij legde ons uit hoe ze om gingen met social media, omdat dit in opkomst is. De politie moet hier natuurlijk ook op inspelen. Ook besprak hij met ons wanneer iets op social media vermeld wordt en wanneer niet. Daarna vertelde Robert-Jan iets over advies en redactie. Dit gebied is meer intern in de politie, in tegenstelling tot persvoor-lichting en social media. Daarnaast vertelde de stagaire, een derdejaars communicatiestudente van de Hanzehogeschool, nog hoe ze haar stage ervaart bij de politie. Tot slot vroeg Paul wie een stage bij de politie ook wel zag zitten. Bijna iedereen stak zijn of haar hand op. Het was een erg interessante en informatieve middag. We willen de Robert-Jan en Paul bedanken voor deze middag en voor de mogelijkheid.

‘De Slimste Mens’Onze volgende studiegerelateerde activiteit zal binnenkort plaatsvin-den. Op 28 november gaat Studievereniging KIC met 23 studenten naar Hilversum om daar een uitzending bij te wonen van het televisie-programma ‘De Slimste Mens’. De uitzending zal ongeveer anderhalf uur duren. Ook mogen we een kijkje achter de schermen nemen.

De Slimste Mens is een televisieprogramma van de NCRV waarbij de kennis getest wordt van bekende Nederlanders. Het programma wordt gepresenteerd door Philip Freriks en vaste gast is Maarten van Rossem. We zullen de trein nemen van kwart voor drie. Je kunt je OV-chipkaart gebruiken. Als je deze niet hebt, kun je met een ander (die wel een OV-kaart heeft) meereizen met 40% korting. Ook kun je een goedkope dagkaart voor de trein kopen. Rond een uurtje of elf die avond zijn we weer terug en dan is er nog tijd om een borrel te doen in de stad! Het evenement is nu vol, maar we hebben een reservelijst opgesteld. Wil je op de reservelijst gezet worden? Stuur dan een mailtje naar [email protected]! Ook voor meer informatie en vragen kun je mailen of langskomen op het KIC-kantoor (E2.06 in de Van OlstToren)!

www.studieverenigingkic.nl De grootste communicatie studievereniging van het Noorden! www.studieverenigingkic.nl De grootste communicatie studievereniging van het Noorden!

Page 5: Nieuwsbrief eerste kwartaal

Bedrijfsbezoeken

www.studieverenigingkic.nl De grootste communicatie studievereniging van het Noorden! www.studieverenigingkic.nl De grootste communicatie studievereniging van het Noorden!

ReizenWintersportBen jij ook toe aan heerlijk winterweer na deze lange zomer? De SNOWcommissie is alweer een tijdje bezig met de eerste voorbereidingen voor een geweldige wintersport. Van 1 t/m 8 februari gaan wij een week lang naar Saint François Longchamp in Frankrijk. Natuurlijk weten wij dat er ook onder de studenten bezuinigd moet worden. Daarom bieden wij de leukste en de meest betaalbare wintersport aan. Voor maar €275,00 kun je een week lang genieten met een grote, gezellige groep studenten.

Le Grand Domaine is een ideaal gebied voor ervaren en on-ervaren wintersporters. Door de perfecte ligging boven de wolken geniet je altijd van de zon. Direct vanuit het dorp ligt de 152 km piste aan je voeten. Na een lange dag skiën kun je lekker een koud biertje drinken in de après-skibar ‘La Grotte du Yeti’.

Inclusief: · 5-daagse skipas · Gediplomeerde en spontane skileraar · Royal club touringcar · Thema feest · Appartement met keuken · Ontbijt via KIC · Online groepspagina · Gratis WIFI bij de receptie · Opstapplaats: Groningen

Het materiaal zit niet bij de prijs inbegrepen, maar dit kun je wel voor een spotprijs online reserveren. Je kunt je tot 8 december aanmelden via [email protected]

HanzehuisOp 18 en 19 december zal KIC in het Atrium van de Van OlstToren geld ophalen voor het goede doel. Met veel andere verenigingen doen wij mee aan het Hanzehuis. Het Hanzehuis is een intiatief van Word Actief, Happy Hour FM, Studentendesk Rode Kruis Groningen en HanzeVAST. Het is een event voor en door studenten van de Hanzehogeschool Groningen om geld in te zamelen voor 3FM Serious Request. Alle verenigingen bedenken een ludieke actie om zo zoveel mogelijk donaties op te halen. Bij KIC kun je op de foto met verschillende attributen. De foto wordt dan met Photoshop bewerkt en komt uiteindelijk op de Facebook van KIC. Op de foto gaan kost maar één euro en je steunt het goede doel ermee!

Kom ons opzoeken en doneer voor het goede doel!

Page 6: Nieuwsbrief eerste kwartaal

www.studieverenigingkic.nl De grootste communicatie studievereniging van het Noorden! www.studieverenigingkic.nl De grootste communicatie studievereniging van het Noorden! www.studieverenigingkic.nl De grootste communicatie studievereniging van het Noorden! www.studieverenigingkic.nl De grootste communicatie studievereniging van het Noorden!

Everyone has a talent for innovation, but exploring that talent is not so easy.

Are you a second, third or fourth-year CMI student? Then you have the chance to attend this honours guest lecture by Lidi Brouwer of Studio Rosengaarde. Studio Rosengaarde is one of the world’s leading design companies in the field of innovation.

The lecture is on 20 Nov at 15.30, in the Auditorium in the ZP11 building. There are limited places, so don’t forget to sign up (mail to [email protected])! Iedereen heeft talent voor innovatie, maar dat talent ontdekken is nog niet zo makkelijk.

Ben jij een tweedejaars, derdejaars of vierdejaars CMI-student? Dan heb je de kans een gastlezing door Lidi Brouwer van Studio Rosengaarde bij te wonen. Studio Rosengaarde is een van de belangrijkste de-sign bedrijven op het gebied van innovatie.

De lezing is op 20 november om 15:30 uur in het Auditorium in de Van OlstToren (ZP 11). Vol is vol, dus vergeet je niet aan te melden via [email protected]!

Let op: De lezing is in het Engels!

Lezing Lidi Brouwer

Bestuur van KICIn deze eerst nieuwsbrief van het jaar hebben we de bestuursleden even op een rijtje gezet. Jullie weten dan wie achter Studievereniging KIC zitten. Voor vragen kunnen jullie altijd bij ons terecht of kom eens langs voor een kop koffie op het kantoor.

Nina ten Hoor Voorzitter 19 jaar Communicatie [email protected]

Willemijn Engberts Secretaris 19 jaar Communicatie [email protected]

Robbert Andringa Penningmeester 22 jaar Communicatiesystemen [email protected]

Niek van der Goot Extern Coordinator 21 jaar Communicatiesystemen [email protected]

Brenda Schrik Intern Coordinator 19 jaar Communicatie [email protected]

Page 7: Nieuwsbrief eerste kwartaal

www.studieverenigingkic.nl De grootste communicatie studievereniging van het Noorden! www.studieverenigingkic.nl De grootste communicatie studievereniging van het Noorden! www.studieverenigingkic.nl De grootste communicatie studievereniging van het Noorden! www.studieverenigingkic.nl De grootste communicatie studievereniging van het Noorden!

CommissiesStudievereniging KIC is nog steeds op zoek naar enthousiaste, gemotiveerde en gezellige studenten die graag meer willen halen uit hun studietijd. Als je de vereniging wil helpen draaiende te houden en in samenwerking met anderen leerzame en gezellige momenten wil be-leven, is actief lid worden echt iets voor jou! De onderstaande commissies kunnen jouw hulp nog wel gebruiken:

1. Congrescommissie 2. Acquistiecommissie 3. Feestcommissie 4. Promotiecommissie 5. Almanakcommissie 6. KIC TV

De Extern Coördinator heeft hulp nodig bij het zoeken van sponsoren. Heb jij een vlotte babbel? Ben jij niet bang om contacten te leggen met bedrijven? Wil jij je netwerk uitbreiden? Dan is deze commissie wellicht iets voor jou.

Dit jaar gaan we weer een almanak, oftewel jaarboek, uitbrengen. Je mag met je commissie een thema bedenken en je kunt de inhoud geheel zelf invullen. Bij het maken van de almanak zul je de andere commissies ook beter leren kennen. Tot slot leer je hoe je goed moet schrijven.

Dit jaar houden we ook een congres. Samen met je commissie zul je een thema bedenken en daarbij sprekers uitnodigen en workshops houden. Je kunt het geheel invullen zoals het je leuk lijkt!

Elke maand hebben we een borrel in Club Inc. Zonder een gezellig team kunnen we natuurlijk geen feestje bouwen. Ook zullen er thema’s bedacht moeten worden en daar hebben we jouw hulp bij nodig!

De borrels, activiteiten en reizen kunnen natuurlijk niet zonder een goede promotie gehouden worden. Daarom zoeken we enthousiaste mensen die ons daarbij kunnen helpen!

[[[[[

We zoeken nog studenten die willen helpen bij het filmen en presenteren voor KIC TV. De belangrijkste en leukste activiteiten worden gefilmd en elk kwartaal wordt er een aflevering van KIC TV uitgezonden. Kan je goed filmen of sta je graag voor de camera? Geef je dan op!

[

Met het bestuur hebben we laatst heerlijk gegeten bij Tapasco!

KIC-leden kunnen nu ook met fikse korting onbeperkt tapas eten bij Tapasco.Van zondag t/m woensdag betaal je slechts €16,- in plaats van €22,50,-. Je hoeft alleen maar lid te zijn van KIC en de Facebook pagina van Tapasco te liken.

Elk KIC-lid mag drie niet-leden mee-nemen die gebruik kunnen maken van dezelfde korting!Zeg er wel even bij dat je onbeperkt komt eten. Deze actie is geldig tot 31-12-13.

Tapasco

Nieuwe websiteWe zijn druk bezig met het opzetten van een nieuwe website. We hebben nu een tijdelijke website, maar binnenkort zullen we een prachtige nieuwe website in gebruik nemen. Deze website is gemaakt door het bedrijf Genereerverkeer van de student Communicatiesystemen Jeen Koster. Hou de website in de gaten!

Page 8: Nieuwsbrief eerste kwartaal

www.studieverenigingkic.nl De grootste communicatie studievereniging van het Noorden!

Emolife Street Groningen werft donateurs voor goede doelen en op een leuke en pro-fessionele manier. Door middel van dagelijkse communicatie en mindset trainingen kun je jezelf positief blijven ontwikkelen. Daarnaast ben je het visitekaartje van het goede doel dus sta je goed voorbereid op straat en zorg jij ervoor dat de goede doelen hun werk kunnen blijven doen. Alle studenten die bij EmoLife Street werken, zien het werk als een toevoeging aan hun studententijd. Naast de reguliere werkzaamheden, is er ook ruimte voor gezellig-heid! Het team onderneemt regelmatig leuke dingen, zoals samen naborrelen. Ben je geïnteresseerd of juist kritisch? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en uitleg. (Proberen is leren!)

Activiteit Wanneer WaarBlock Ending Party: Superheroes! 20 november 2013, 22:00 Club Bedroom, Groningen

Lecture Lidi Brouwer 21 november 2013, 15:30 Auditorium (Van DoorenVeste)

Bedrijfsbezoek ‘De Slimste Mens’ 28 november 2013 Hilversum

KIC maandelijkse borrel 12 december 2013, 22:00 Club Inc.

HanzeHuis 18 en 19 december 2013 Atrium (Van OlstToren)

KIC maandelijkse borrel 9 januari 2014 Club Inc.

Wintersport met KIC 1 t/m 8 februari 2014 Frankrijk

Agenda

Website www.emolifestreet.nl Facebook http://www.facebook.com/pag es/Emolife-Street-Groningen/ 213793042016799?fref=ts E-mail [email protected] Telefoon 06-28357167

De theorie van je studie direct kunnen toepassen en verder ontwikkelen in de praktijk is natuurlijk een mooie combinatie, vandaar de samenwerking tussen

Studievereniging KIC en Emolife Street Groningen!