Nieuwsbrief Beukenhorst juni 2012

4

Click here to load reader

description

Coert Zachariasse: "Het is een showcase van wat we doen", Opening experience centre op Park 20|20; Seminar met William McDonough in Reistheater Fox; Crocs meer dan welkom in Hoofddorp; Park 20|20 CV winnaar Share Award; Jongeren duurzaam leren denken; Warm welkom bij Parkcafé Groen

Transcript of Nieuwsbrief Beukenhorst juni 2012

Page 1: Nieuwsbrief Beukenhorst juni 2012

Juli 2008 - nummer 2

Uitgave / redactieGemeente Haarlemmermeerwww.haarlemmermeer.nl

ContactLiesbeth [email protected]: 0900-1852

INHOUD

1‘Het is een showcase van wat we doen’

Seminar met William McDonough

2 Crocs meer dan welkom

Bouw panden Schneider Electric en Sonion vordert gestaag

Trots op resultaten

Expositie bij Fox Vakanties

3 Park 20|20 CV winnaar SHARE Award

Jongeren duurzaam leren denken

4 Warm welkom bij Parkcafé Groen!

Nieuwsflitsen

Nieuwsbrief

BeukenhorstJuni 2012 - nummer 2

1

Met de opening van het 20|20 Experience Center in het technisch paviljoen op Park 20|20, bereikte Park 20|20 CV op 31 mei jl. een mijlpaal. “Living what you preach! Het is hier een showcase van wat we doen”, aldus Coert Zachariasse, CEO van Delta Development Group en directielid van Park 20|20 CV.

In het center komen kennis en kunde over Cradle-to-Cradle samen. “Eindelijk kunnen we het nieuwe werken toepassen in het hart van wat we zelf ontwikkelen”, vertelt Zachariasse bij de opening. Het 20|20 Experience Center is mede gerealiseerd door 38 participanten die middelen, kennis en kunde geleverd hebben. Je ontdekt er het principe van de gesloten kringloop en hoe dit wordt toegepast op het gebied van materialen, energie, afval en waterbeheer. Ook de inrichting van het duurzame kantoor voldoet aan de Cradle-to-Cradle-filosofie.

Van Park 20|20 is inmiddels een derde in realisatie. Het project omvat naast duur-zame kantooroppervlakte ook inspirerende ruimten, vergaderfaciliteiten, Parkcafe GROEN, beveiliging, schoonmaakservice en inmiddels ook een autocleaning service. Daarnaast maakt Park 20|20 werk van vorming en educatie van jongeren.

In het indrukwekkende nieuwe Reistheater van FOX Vakanties op Park 20|20 vond op 31 mei een seminar plaats. Speciale gast: architect William McDonough. Samen met Michael Braungart is hij bedenker van de Cradle-to-Cradle-filosofie. Deze gaat uit van samen werken. Samenwerken aan een betere samenleving, een symbiose waarin iedereen profiteert. McDonough wist zijn gehoor opnieuw te inspireren en motiveren. “Park 20|20 is a fotosynthetic place. We want to do more and we want to do more here.” www.park2020.com

In 20|20 Experience Center komen kennis en kunde van Cradle-to-Cradle samen

‘Het is een showcase van wat we doen’

Seminar met William McDonough in Reistheater van Fox

De opening van het Experience Center, tevens kantoor van Delta Development Group.

William McDonough, architect van Park 20|20.

Schoolkinderen assisteren op 31 mei 2012 bij de opening van Parkcafé Groen, de kassen, het 20|20 Experience Center en kantoor Delta op Park 20|20.

Page 2: Nieuwsbrief Beukenhorst juni 2012

2

Het schoenenmerk Crocs heeft zich in mei gevestigd naast Crown Plaza aan de Planeetbaan. Wethouder Arthur van Dijk bezocht het bedrijf op 1 juni om de 130 medewerkers in Hoofddorp welkom te heten. Onder zijn arm: een taart!

Edith Koevoets, HR Director Europa van het schoenenmerk, bekeek meer dan 25 panden in de regio voordat haar oog viel op het markante gebouw in Hoofddorp. Waarom een bestaand pand? “We hebben daar onze focus op gezet omdat er veel leeg staan.Dan kun je zo’n verhuizing snel realiseren. Als merk hebben we onze eigen unieke uitstraling. Dat heeft het pand ook. Het heeft een aparte vorm die lijkt op een oog of boot, omgeven door water. Dat vinden we leuk. Onze schoen is van origine ook in een waterrijke omgeving ontstaan. Die combinatie biedt veel mogelijkheden voor onze creativiteit.”

Waarom Hoofddorp? “De internationale werkomgeving in Hoofddorp past bij onze wereld-wijde organisatie en de locatie dicht bij de luchthaven is ideaal. Collega’s reizen geregeld naar Amerika en andere Europese landen. En we zijn er goed bereikbaar voor collega´s en expats uit Amerika en Azië.” Wethouder Arthur van Dijk heeft de taart samen met managing director Vince Gunn aangesneden en zo ‘geproost’ op groei en een succesvolle toekomst samen.

Nieuwsbrief Beukenhorst

Crocs meer dan welkom in HoofddorpTrots op resultatenTerugkijkend op de afgelopen weken ben ik enorm trots op de geweldige resultaten die we met alle partners hebben bereikt bij de ontwikkeling van Beukenhorst en Park 20|20. Een greep: de netwerkmeeting SHARE op 23 april, de vestiging van Crocs en Lucent Alcatel op ons kantorenpark, een geweldig seminar met inspirator William McDonough op 31 mei, de opening van twee paviljoens en het indrukwekkende, duurzame gebouw van FOX Vakanties op Park 20|20… Tegelijkertijd is er onderhandeld met nieuwe belangstellende bedrijven. Het resultaat: een contract dat Park 20|20 CV heeft gesloten met Bluewater. Gefeliciteerd! Al met al concludeer ik dat het goed gaat op Beukenhorst, zowel in het bestaande vastgoed als op het nieuwe deel. Arthur van Dijk, Wethouder Economie

Bouw panden Schneider Electric en Sonion vordert gestaagHet hoogste punt van de naast elkaar gelegen gebouwen voor Schneider Electric en Sonion is inmiddels bereikt. Ontwikkelaar Triodos/OVG BV bouwt deze en andere duurzame kantoorgebouwen waarbij people, planet en profit samengaan en elkaar versterken. De gebouwen van Triodos/OVG BV garanderen een gezonde en schone werkomgeving.

Op 12 juni is het duurzame gebouw van FOX Vakanties, als tweede op Park 20|20, officieel geopend. Speciaal voor de opening organiseert FOX in het FOX Theater een expositie van unieke ‘memory boxes’. “Deze kisten, die ooit dienst deden als hutkoffers en

dekenkisten aan boord van de VOC-schepen, zijn in Sri Lanka kleurrijk en in verschillende stijlen beschilderd. Voorzien van een onderstel vormen zij bruikbare en decoratieve meubelstukken”, aldus FOX. Organisator is de stichting Orange Angel.

Expositie ‘memory boxes’ in nieuw gebouw FOX Vakanties

Managing director Vince Gunn van Crocs (links) snijdt de taart aan met wethouder Arthur van Dijk.

Page 3: Nieuwsbrief Beukenhorst juni 2012

Nieuwsbrief Beukenhorst

3

De andere twee genomineerden waren Bouwmaat en Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Syntrus Achmea investeert in bestaande kantoorgebouwen om deze ook op lange termijn aantrekkelijk te houden, zowel voor gebruikers als beleggers. Rick Christiaans, manager kantoorbeleggingen van Syntrys Achmea: “Belangrijk is de timing wanneer je een gebouw gaat verduurzamen. Dat is vaak als het gebouw leeg komt. Dat was ook het geval bij het

gebouw Centre Court in Hoofddorp. Wij hebben geïnvesteerd in nieuwe technische installaties, in nieuwe daglichtafhankelijke tl-verlichting met bewegingssensoren en in nieuwe isolerende beglazing met hoge hr-waarde.” Het gebouw had voorheen het energie-label G en is gemoderniseerd naar label B. Sinds april is het kantoorgebouw verhuurd aan Alcatel-Lucent.

TrendwatcherTijdens het evenement benadrukte trendwatcher Adjiedj Bakas de kansen die een crisis biedt. Innovaties hebben een crisis nodig om door te breken. In de jaren 30 en 80 zijn ook veel mooie

producten ontstaan zoals de auto, gloeilamp en computer. Hij voorspelde dat er in de toekomst anders wordt omgegaan met grondstoffen, energie en transport. Natuurlijke energiebronnen gaan een belangrijkere rol spelen en voedsel zal steeds meer door stadsboerderijen worden verzorgd. www.sharehaarlemmermeer.nl

* SHARE: Sustainable HAarlemmermeer Real Estate; duurzaam ondernemen in Haarlemmermeer.

Park 20|20 CV winnaar SHARE Award Tijdens het eerste lustrum van het netwerkevenement SHARE* op 23 april in Hoofddorp, ontving Park 20|20 CV de SHARE Award. De ontwikkelcombinatie zet zich er al jaren voor in om van het duurzame kantorenpark Park 20|20 een succes te maken en werd hiervoor door de jury geprezen.

Jongeren duurzaam leren denken

In mei gingen architecten van Park 20|20, Delta Develop ment Group en andere duurzaamheidsexperts aan de slag met 35 scholieren van de Katholieke Scholen gemeenschap in Hoofddorp.

De opdracht: ontwerp je eigen kantoor, maar dan wel duurzaam. John Nederstigt, wethouder duurzaamheid: “Van het fantastische resultaat mocht ik als juryvoorzitter van de Kidz SHARE Award getuige zijn. De jongeren waren geïnspireerd geraakt en bedachten in één week geweldige, creatieve oplossingen en ontwerpen.”

Uitstekende presentatie“Met hun goed doordachte ideeën, de toepasbaar-heid ervan en een uitstekende presentatie, waren Jeanita Berkhout, Ani Zalinyan, Rebecca Roelvink en Esther Dingemanse uit 5 VWO de terechte winnaars. Zij ontvingen de award van niemand minder dan

William McDonough. Duurzaamheid zal bij deze jongeren voor altijd deel zijn van hun denken. Grote dank aan iedereen die zich hiervoor heeft ingezet.”

De winnaressen van de Kidz SHARE Award uit 5 VWO.

Coert Zachariasse, directielid van Park 20|20 CV, ontvangt uit handen van wethouder John Nederstigt de SHARE Award.

Page 4: Nieuwsbrief Beukenhorst juni 2012

Nieuwsbrief Beukenhorst

4

VestigingsvragenGeïnteresseerd in het vestigen van uw

onderneming op kantorenpark Beukenhorst-Zuid?

Neem hierover contact op met projectmanagers Martine van Bergen

of Marianne Filius Tel. 0900-1852 (lokaal tarief)

of kijk op www.beukenhorstzuid.nl

De

gem

eent

e H

aarle

mm

erm

eer

denk

t aa

n he

t m

ilieu

, daa

rom

is F

SC

pap

ier

gebr

uikt

voo

r de

ze n

ieuw

sbrie

f.

Aan

dez

e ka

art

kunn

en g

een

rech

ten

wor

den

ontle

end.

Jun

i 201

2.P+R

BAM Hotelontwikkeling

Park20I20FOX Vakanties

Park 20I20 Park 20I20 / FIFPRO Park 20I20 / BSH Park 20I20 /Bluewater

Biologischpaviljoen

Technischpaviljoen

Dura / Dura divisie Infra /

Advin

OVG / Schneider Electric Boerderij Den Burgh

OVG / Asics Reserveringsovereenkomst

Fortress / Irdeto OVG / TNT

Beukenhorst-Zuid

8

2 3

4

1 WATERGANG 2 GROENE KADE 3 BRUGGEN 4 CUL-DE-SAC 5 OVOTONDE 6 GENIEDIJK 7 TAURUSAVENUE 8 WATER

6

75

1

Op Park 20|20 met collega’s biologisch lunchen, een goed kop koffie drinken, borrelen of vergaderen… Dat kan sinds kort in Parkcafé Groen aan Scorpius 151. De eigenaren van Parkcafé Groen zijn Martijn van den Elzen en Pepijn Rijks. Rijks: “Het idee ontstond toen Delta een kookworkshop bij ons bedrijf Heat aan ’t IJ in Amsterdam deed. Ze waren heel enthousiast over de gastvrijheid, de kwaliteit van het biologische eten en de combinatie met ons andere restaurant Magazzino. Daarop is Parkcafé Groen ontwikkeld om diezelfde ingrediënten in te zetten voor de extra beleving in Park 20|20.”

Met liefde gemaaktBedrijfsleidster Claudette Blauwendraat kwam via een kennis in contact met de eigenaren en ging voor het concept. Ze heeft al ruim tien jaar ervaring in de horeca en kent de klappen van de zweep. “Veel ingrediënten komen uit onze eigen tuin, kas en kippenren. Lekker, gezond en duurzaam. Vaak biologisch en altijd met liefde gemaakt.”

Openingstijden?“We zijn altijd open van maandag tot en met woensdag van 10 tot 17 uur en donderdag en vrijdag van 10 tot 20 uur. Mensen kunnen bij ons de werkweek afsluiten met een gezellige borrel. Afhankelijk van de bedrijvigheid in de directe omgeving is Groen ook open op zaterdag. Iedereen kan bij ons ook terecht voor privédiners, bedrijfscatering, vergaderarrangementen en evenementen. Afhankelijk van de vraag zijn we open. Ik hoor graag wat de wensen zijn!” www.parkcafégroen.nl

Warm welkom bij Parkcafé Groen!

vrijuitgeefbaar

OVG / Sonion

OVG BV

NieuwsflitsenHoeve de Vogel levert groenten en fruit aan omliggende bedrijvenWaarom kopen van ver, als het dichtbij wordt geproduceerd? Marianne van Arkel van Hoeve de Vogel aan de Rijnlanderweg, levert groenten, fruit en eieren aan bedrijven op Beukenhorst (L’Oreal, Sanoma Media, Dura Vermeer en Adse). Zodra de kassen op Park 20|20 klaar zijn, kweekt zij daar ook gewassen voor het nieuwe Parkcafé Groen. Belangstellenden voor leveringen kunnen contact opnemen met Marianne van Arkel, telefoon 06-10 356 978. www.hoevedevogel.nl

Marianne van Arkel met William McDonough.

Via nieuwe voetgangersbrug wandelen op GeniedijkWerknemers en bezoekers van bedrijven op Beukenhorst kunnen sinds dit voorjaar via een nieuwe voetgangersbrug een wandeling maken op de Geniedijk. De brug ligt vlak achter NS-station Hoofd-dorp bij het gebouw van soft-ware bedrijf Irdeto.

Bedrijfsleidster Claudette Blauwendraat van Parkcafé Groen hoort graag wat uw wensen zijn!

(Fot

o: J

ur E

ngel

chor

)