Nieuwjaarskaart 2012

4
Uitnodiging Nieuwjaarsbijeenkomst 2012 Is de maatschappelijk werker 2012 een Werker Nieuwe Stijl? Debat met Nico de Boer, Hans van Ewijk, Jos van der Lans, Margot Scholte, Ard Sprinkhuizen en Sjef de Vries.

description

Uitnodiging Nieuwjaarsbijeenkomst 2012 NVMW

Transcript of Nieuwjaarskaart 2012

Page 1: Nieuwjaarskaart 2012

U i t n o d i g i n gNieuwjaarsbijeenkomst 2012Is de maatschappelijk werker 2012 een Werker Nieuwe Stijl? Debat met Nico de Boer, Hans van Ewijk, Jos van der Lans, Margot Scholte, Ard Sprinkhuizen en Sjef de Vries.

Page 2: Nieuwjaarskaart 2012

Het bestuur van de NVMW nodigt u van harte uit voor de Nieuwjaarsbijeenkomst 2012.

In een geanimeerd debat discussiëren we met Nico de Boer, Hans van Ewijk, Jos van der Lans, Margot Scholte, Ard Sprinkhuizen en Sjef de Vries over de vraag is de maatschappelijk werker anno 2012 een maatschappelijk werker nieuwe stijl?

Aansluitend vindt de nieuwjaarsreceptie plaats met het bestuur en de medewerkers. Er is gelegenheid met het NVMW-bestuur in gesprek te gaan en elkaar de beste wensen over te brengen.

Wij hopen u te mogen begroeten!

Namens het NVMW-bestuur en het bureauJan Laurier en Lies Schilder

Wanneer: Maandag 16 januari 2012.

Tijd: 14.00 uur tot 17.30 uur, start programma 14.30 uur.

Waar: Ontmoetingscentrum In de Driehoek, Willemsplantsoen 1C, 3511 LA Utrecht.

Aanmelden: Vóór 7 januari via [email protected]

Page 3: Nieuwjaarskaart 2012

Is de maatschappelijk werker anno 2012 een maatschappelijk werker nieuwe stijl? Deze vraag refereert aan de discussie over Welzijn Nieuwe Stijl en Burgerkracht. Ook spelen vragen als gaan maatschappelijk werkers wel of niet op in een brede professional. Moet het AMW achter het bureau of achter de voordeur, specialistisch of generalistisch, brutaal of bescheiden, naar buiten of naar binnen gekeerd werken. Vanuit onze achterban komen er de laatste tijd signalen dat maatschappelijk werkers zich miskend voelen door suggesties van beleids- en opiniemakers dat alles anders moet. Volgens hen wordt de discussie teveel over hen en zonder hen gevoerd. Veel van wat als nieuw wordt voorgesteld doen zij al regelmatig. Anderen reageren dat dat hun eigen schuld is. Moeten zij zich maar actiever opstellen. In Maatwerk verschijnen dergelijke bijdragen onder de titel  ‘Tegengeluid.’

Page 4: Nieuwjaarskaart 2012

De Nederlandse Vereniging van Maatschappelijk Werkers/NVMW is hét platform en hét netwerk voor ruim 4000 social professionals. De NVMW is een representatieve beroepsvereniging die zichtbaar is in de maatschappij, en met lef de collectieve belangen van maatschappelijk werkers behartigt. De NVMW borgt de kwaliteit van het beroep, maakt kennisoverdracht mogelijk en biedt individuele dienstverlening aan leden De NVMW vertegenwoordigt het maatschappelijk werk in alle sectoren waarin maatschappelijk werkers actief zijn. Leden houden zich aan de beroepscode en zijn hieraan toetsbaar.