Nieuwjaarsconcert 2012

8
Nieuwjaarsconcert 2012 12 e editie

description

Programmaboekje nieuwjaarsconcert 2012

Transcript of Nieuwjaarsconcert 2012

Page 1: Nieuwjaarsconcert 2012

Nieuwjaarsconcert 2012

12e editie

Page 2: Nieuwjaarsconcert 2012

Hartelijk Welkom

Jan-Ype Nota

Rotary Club en Inner Wheel Epe organiseren op zaterdag 14 januari 2012 voor de 12e keer het Nieuwjaars-concert in de Grote Kerk in Epe.

Twee goede doelen, medewerking van het Haydn jeugdorkest aangevuld met de winnaars van You’ve Got Talent 2012 en de sfeervolle, door Sjacco Gerritsen, aangeklede kerk. Ingrediënten voor een lange traditie inmiddels en in het teken van “Jong Talent”. Vorig jaar al

een daverend succes en ook voor deze 12e editie garanderen wij u een heerlijke avond met gepassioneerde jonge muzikanten: zowel de winnaars van de talentenjacht You’ve Got Talent, en het bekende Haydn Jeugd Strijk-orkest doen hun uiterste best u een onvergetelijke avond te bezorgen. Deze avond wordt voor een groot deel mogelijk gemaakt door onze hoofdsponsors AVK Nederland en de Rabobank Noordoost-Veluwe.

Jan-Ype Nota is sinds september 2005 verbonden aan het Haydn Jeugd Strijkorkest als artistiek leider en dirigent. Hij begon zijn cellostudie bij Jîri Prchal in zijn geboorteplaats Leeuwarden en vervolgde zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Jean Decroos. Daarna studeerde hij bij David Strange in London en soleerde met diverseorkesten in Nederland. Jan-Ype Nota is zeer actief als kamermusicus in diverse bezettingen en geeft vele masterclas-ses in binnen- en buitenland. Hij is plv. aanvoerder van het Noord Neder-lands Orkest en hoofdvakdocent cello, docent ensemblespel en coördinerend

docent Jong Talent Klas van het Prins Claus Conservatorium te Groningen en hoofdvakdocent cello van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Onder zijn leerlingen heeft hij veel prijswinnaars van diverse concoursen.

Page 3: Nieuwjaarsconcert 2012

You’ve Got Talent is een talentenjacht voor jeugd van 12 tot 21 jaar georganiseerd door Mamuze, Inner Wheel en Rotaryclub Epe. Op vrijdag 13 januari is in de Grote Kerk van Epe in twee leeftijds- en muziek categorieën te weten klassiek en pop gestreden om een eerste plaats.

Programma

You’ve Got Talent

Aanvang: 20:00 uur

• Optreden prijswinnaars You’ve Got Talent 2012• Jet van Oosterhout (viool) & Haydn Jeugd Strijkorkest o.l.v. Jan-Ype Nota (dirigent) Johan Svendsen (1840-1911) Romance op. 26 (1881)

Pauze

• Haydn Jeugd Strijkorkest o.l.v. Jan-Ype Nota (dirigent) Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791): Divertimento in D (1772) KV 136 I. Allegro-Presto Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847): Sinfonie für Streicher Nr. 9 C-moll “Schweizer Sinfonie” I. Grave - Allegro II. Andante III. Scherzo IV. Allegro vivace

Page 4: Nieuwjaarsconcert 2012

Haydn Jeugd Strijkorkest

Het Haydn Jeugd Strijkorkest is een jeugd strijkorkest in Noord-Nederland met de ambitie om een hoog muzikaal niveau te bereiken. Het orkest is samengesteld uit violen, altviolen, celli en contrabassen. De Stichting Haydn Jeugd Strijkorkest stelt zich ten doel het opsporen en begeleiden van extra getalenteerde jonge strijkers in de leeftijd van 9 t/m 19 jaar. Toelating tot het Haydn Jeugd Strijkorkest is mogelijk na een auditie. Het Haydn Jeugd Strijkorkest biedt het jong talent training in samenspel en begeleidt de leden zo mogelijk tot het niveau van de muziekvakopleiding. De leden van het orkest zijn afkomstig uit Noord-Nederland. Het orkest repeteert in de stad Groningen.

Veel leden zijn tevens toegelaten tot de Jong Talent Klas van het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Het Haydn Jeugd Strijkorkest biedt jonge strijkers de mogelijkheid om hun muzikale ontwikkeling te verbreden naar de specifieke strijkersklank en speeltechniek in ensembleverband, tijdens repetities, studieweekenden, cd-opnamen en concerten. Per seizoen worden ongeveer 20 concerten gegeven, deels in Nederland en deels in het buitenland tijdens de jaarlijkse concertreis in de zomer. Deze reis is in vele opzichten de climax van het seizoen. Het orkest maakte eerder meer dan twintig concertreizen naar vrijwel alle landen van Europa, naar de Verenigde Staten van Amerika en de Nederlandse Antillen.

Page 5: Nieuwjaarsconcert 2012

Jet van Oosterhout (‘95) begon op haar vijfde met vioollessen bij Mamuze. Sinds vijf jaar heeft ze les van Caroline Woltjer.

Jet treedt regelmatig op met haar zussen (Fasna trio). Ook speelt ze in Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel en sinds 2 jaar speelt ze in Jeugdorkest Nederland. Afgelopen zomer is ze op tournee geweest naar Frankrijk en Schotland.

Jet zit in in 5 vwo in de muziekklas van het Meander College Zwolle. Ze maakt met veel plezier muziek en vindt het heel leuk om dit optreden te mogen geven!

Solowerk van Jet van Oosterhout

Page 6: Nieuwjaarsconcert 2012

AVK Nederland en de Rabobank Noordoost-Veluwe zijn hoofdsponsors van het Nieuwjaars concert. Beide bedrijven hebben zich voor drie jaar als hoofdsponsor verbonden aan dit evenement dat dit jaar voor de 12e keer wordt georganiseerd.

Hoofdsponsoren

Bouw van een weeshuis in Kenia Stichting Kenya Kinderen zet zich in om de leefomstandigheden van kinderen in de Rift Valley in centraal Kenia te verbeteren. De projecten die hiervoor zijn opgezet, hebben betrekking op hygiëne, voeding, opvang en scholing.

De stichting onderhoudt persoonlijke contacten met haar partner in Kenia “Boresha Maisha ya Mtoto Mkenya”

(verbetering van het leven van een kind in Kenia) om zodoende een goed inzicht te hebben en te behouden in de plaatselijke omstandigheden.

Om de grote toestroom van wees-kinderen te kunnen opvangen, wil de stichting in haar weeshuiscomplex een vierde huis bouwen waar 12 kinderen als gezin worden opgevoed.

Internationaal project

Stichting Kenya Kinderen

www.kenyakinderen.nl

Page 7: Nieuwjaarsconcert 2012

Van Scouting naar Welzijn & ZorgStichting Scouting Buys Ballot Epe-Heerde wil graag in samen- werking met Stichting Koppel en De Passerel op het scoutingterrein een zgn. natuur BuitenSchoolse Opvang realiseren én tevens de klanten van De Passerel inzetten bij deze BSO voor het onderhoud van het gebouw, het terrein en de omgeving.

Voor het aanpassen van het huidige gebouw van de Scouting aan de eisen van alle medegebruikers en t.b.v. de continuïteit is veel geld nodig.

Lokaal project

Stichting Scouting Buys

Ballot Epe-Heerde

www.verbouw.scoutingbuysballot.nl

Page 8: Nieuwjaarsconcert 2012

Sponsoren

Aalberts Elektrotechniek B.V.ABS Tiemessen Autoschade B.V. ACM Fleetforce B.V.Auto & Service van de Mars B.V.Autoschadebedrijf De WildeAVK Nederland B.V. Belimo Servomotoren B.V. Benelux Boon AccountantsBouw- en aannemingsbedrijf Van Laar Boven Banket B.V.Breed in Beeld CreatiesBroekhuis Epe B.V.Brood en Banket Marcel Commandeur C1000 van AndelCafé De PosthoornCare-Full Constantia Packaging B.V. De hypotheekspecialist HuismanDesyver B.V. Dhr. A.H. van Ekeren en Mevr. Van Ekeren-Van VelzenDrukkerij Manuel Fleur Inn Sjacco Gerritsen Gelderland Vakbladen B.V.Hanzehoff & Partners HBV Beveiliging Hunink Dorgelo financieel advies Juwelier HuijssoonKieskamp Accountants

Maxx Mobilion B.V.Muziekcentrum Oostendorp B.V.NVB Ubbens B.V. Party Event Vaassen QolorTech B.V. Rabobank Noordoost-Veluwe Restaurant Partycentrum “De Keet van Heerde” Ridderhof & Schwankhaus Notariaat Ronald Guliker AV- en IT Technicus Steenbergen en Partners advocaten SchaapskooiSchildersbedrijf F. van TriestService Apotheek Epe Slagerij Ter Weele Tandartspraktijk Smits Tempress Systems B.V. Van Essen banden- en autoserviceVan Vemde Schilderwerken B.V. Veldhuis Advies Vereecken FruitVerzameld Werk W. Herms & Zn. B.V.Wassink & Vermeulen Notarissen We MatterWijnkoperij KroeseZeilstra Opticiens Van Huffelen & Meenink

www.nieuwjaarsconcertepe.nl