Nieuwe Renault MEGANE R.S. MEGANE R.S. TROPHY · 2. Turbo op keramische kogellagers Uitlaat met...

of 40 /40
Nieuwe Renault MEGANE R.S. & MEGANE R.S. TROPHY

Embed Size (px)

Transcript of Nieuwe Renault MEGANE R.S. MEGANE R.S. TROPHY · 2. Turbo op keramische kogellagers Uitlaat met...

 • Nieuwe

  Renault MEGANE R.S.& MEGANE R.S. TROPHY

 • De foto’s en teksten in deze brochure gelden voor het hele Renault Mégane R.S.-gamma. Raadpleeg de tabellen in de CARLAB om een gedetailleerd overzicht van de uitrustingen en de opties te verkrijgen.

 • Een design dat niet misstaat op circuits.

 • Competitie in het bloed.Nieuwe Renault MEGANE R.S. maakt indruk. Zijn 60 mm bredere vleugels en zijn specifieke bumpers met F1-spoilerlip vooraan en grote diffuser achteraan maken de piloot in u wakker. Hij staat op ruim bemeten 18” of 19” lichtmetalen velgen en beschikt vooraan over led-koplampen, bijgestaan door multifunctionele bijkomende R.S. Visionkoplampen. Uitlaat Met zijn centrale uitlaat, zijn zijdelingse luchtuitlaten, zijn brede achterspoiler en zijn exclusieve kleur Orange Tonic zet Nieuwe Renault MÉGANE R.S. zijn prestatiegerichte design in de verf.

 • Sportieve cockpitIn het carbongrijze interieur, getooid met rode accenten, krijgt u onmiddellijk zin om het stuur in handen te nemen. De perfect steunende kuipzetels in Alcantara, het lederen stuurwiel en het personaliseerbare dashboard nodigen u uit om hem te besturen. De ingekorte versnellingspook* en de aluminium pedalen dompelen u onder in een nieuwe dimensie, die van de sportieve R.S.-wereld.

  * Enkel op manuele versnellingsbak versie.

 • 40 jaar passieOnze ingenieurs, die al veertig jaar meedraaien aan de top van de autosport, hebben de oplossingen van Nieuwe Renault MÉGANE R.S. op het circuit getest. De efficiëntie, het kwalitatieve remsysteem, het nauwkeurigere weggedrag en de mechanische betrouwbaarheid zijn stuk voor stuk schatplichtig aan dat uitzonderlijke kampioenschap, net als de schakelhendels aan het stuur en het «launch control»-systeem

 • Nico Hülkenberg, Piloot Renault Sport Formula One™ Team

 • Met zijn prestatiegerichte design, dat nog wordt versterkt door talrijke verwijzingen naar de autosport, getuigt Nieuwe MÉGANE R.S. TROPHY van een unieke stijl. Kenners zullen hem herkennen aan zijn TROPHY-striping op de F1-spoiler en aan het specifieke design van de driekleurige 19” Jerez-velgen geïnspireerd op die van de concept-car Renault Sport R.S.01. Het sportieve karakter van deze wagen uit zich ook in de rode Brembo®-remzadels en kan nog worden versterkt met de emblematische koetswerkkleur Sirius Geel*, die is voorbehouden aan TROPHY-modellen. Binnenin sluiten de nieuwe (optionele) Recaro®-kuipjes in Alcantara® perfect aan bij de interieursfeer om een nog sportievere omgeving te creëren.

  Nieuwe MÉGANE R.S. TROPHY Alsmaar sportieve

 • Technologieën ten dienste van de prestaties

 • Nieuwe Renault MÉGANE R.S. TROPHY wijdt een nieuwe versie van de 1.8 Turbo in, die werd opgevoerd tot 300 pk door de turbo en de uitlaat te verbeteren met technologieën die rechtstreeks afkomstig zijn uit de Formule 1®.

  1. De turbine van de turbocompressor is voortaan gemonteerd op keramische kogellagers om de responstijd in te korten. En voor het eerst biedt Nieuwe Renault MÉGANE R.S. TROPHY de keuze tussen twee transmissies: een handgeschakelde versnellingsbak (400 Nm) en een EDC-transmissie (420 Nm).

  2. Het nieuwe uitlaatsysteem is de tweede factor die aan de basis ligt van de betere motorprestaties van Nieuwe Renault MÉGANE R.S. TROPHY. De achterste demper werd voorzien van een mechanische klep die het mogelijk maakt om de klank bij te regelen. Opnieuw een primeur voor het R.S.-gamma. De positie van de klep, die wordt aangestuurd volgens de R.S. Drive-modus, het motortoerental en de motorbelasting, biedt een dubbele klankervaring. In geopende toestand reduceert de klep de uitlaatweerstand door de uitlaatgassen directer af te voeren, zodat de bestuurder het sportieve en auditieve potentieel van de motor optimaal kan benutten.

  Nieuwe MEGANE R.S. TROPHYMeer vermogen

  1.

  2.

  Turbo op keramische kogellagers

  Uitlaat met mechanische klep

 • 1.

  2.

  De knowhow die Renault Sport heeft opgebouwd in de aanpassing van autosporttechnologieën voor seriemodellen, biedt Nieuwe Renault MÉGANE R.S. en MÉGANE R.S. TROPHY een onovertroffen uitrusting. Nieuwe Renault MEGANE R.S. TROPHY plukt de vruchten van alle nieuwigheden die op MÉGANE R.S. werden voorgesteld, zoals het 4Control-systeem met vier sturende wielen. In combinatie met het Cup-chassis onderscheidt hij zich door een stijvere demping en een mechanisch Torsen®-differentieel met beperkte slip. De remmen uitgevoerd in twee materialen verzekeren van hun kant een hoger uitrustingsvermogen terwijl de Brembo®-remklauwen optimale remprestaties verzekeren.

  1. Ophanging met hydraulische aanslagpunten: dankzij de hydraulische aanslagpunten worden schokken beter geabsorbeerd door de schokdempers. Die technologie levert spectaculaire resultaten op het gebied van progressiviteit, comfort en prestaties.

  2. Nieuw Torsen®-differentieel met beperkte slip: het differentieel, dat samenwerkt met het Cup-chassis, kreeg een asymmetrische overdrachtsverhouding bij acceleraties en vertragingen.

  Effi ciëntie en prestaties

  Acceleratiefase Vertragingsfase

 • 4 cilinders motor1,8 l - 280 pk / 390 Nm

  R.S. MonitorTelemetriesysteem

  Vooras met onafhankelijke fuseepen

  Vier hydraulische aanslagpunten

  4CONTROL

  Uitlaat met mechanische klep

  Remschijven vooraan in alu/gietijzer

  Turbo op keramische kogellagers

  Torsen®-diff erentieel met beperkte slip

  R.S Vision

  Manueel en EDCversnellingsbak

 • Wendbaarheid en stabiliteitHet snedige stuurgedrag, de geoptimaliseerde wegligging en de 4CONTROL-technologie met vier sturende wielen dragen bij tot het veilige en nauwkeurige rijgedrag. Bij lage snelheden laat het systeem de achterwielen in de omgekeerde richting van de voorwielen draaien. Vanaf 60 km/u (100 km/u in de Race-modus) draaien de vier wielen in dezelfde richting. U beheerst de weg.

 • Visualiseer, Analyseer en deel uw prestatiesUw talenten als piloot verdienen het om erkend, gememoriseerd en geanalyseerd te worden. Het geïntegreerde telemetriesysteem R.S. Monitor biedt u de mogelijkheid om de parameters van uw wagen en rijgedrag in real time weer te geven op het R-LINK 2-scherm.Tot slot kunt u de analyse vervolledigen en al uw gegevens vergelijken op de website www.renaultsport.com/rsreplay.

 • Race-modus : streef naar de polepositieGebruik R.S. Drive om de gewenste rijmodus (Neutraal, Sport of Race) te kiezen en de sturing van de versnellingspook, het gedrag van het ESPsysteem, de stuurinrichting en de gevoeligheid van het gaspedaal aan te passen. Speel met de schakelhendels aan het stuur om ultrasnel te schakelen. Beleef de sensaties van de start van een Grote Prijs met «launch control»: plaats uw linkervoet op de rem en uw rechtervoet op het gaspedaal. Vervolgens dient u alleen het rempedaal los te laten om een adembenemende adrenalinestoot te ervaren.

  Launch control

  STAP 1

  STAP 2

  STAP 3

 • 1.

 • Dankzij de talloze rijhulpsystemen waarmee Nieuwe Renault MÉGANE R.S. is uitgerust, paart hij als geen ander sportiviteit aan veiligheid. Zo beschikt hij ook over een head-up weergave van de snelheid, een parkeerhulpsysteem, een waarschuwing voor overdreven snelheid en een noodremhulp. Een indrukwekkend geheel!

  1. R.S. Vision : door de functies van de standlichten, de grootlichten, de mistkoplampen en de bochtverlichting te verenigen biedt R.S. Vision een uiterst krachtige verlichting.

  2. Dodehoekwaarschuwing : dankzij de sensoren aan beide zijden van de voor- en achterbumpers informeert het systeem u over de aanwezigheid van andere voertuigen binnen het detectiebereik.

  3. Rijstrookwaarschuwing : deze functie wordt geactiveerd zodra u meer dan 70 km/u rijdt en waarschuwt u wanneer u een doorlopende of onderbroken lijn overschrijdt zonder uw richtingaanwijzers te gebruiken.

  Sportief en veilig tegelijk 2.

  3.

 • Chromo zone De kleuren van uw Renault MEGANE R.S.

  Creatief atelier De interieuraankledingen en uitrustingen

  Velgen Kies uw stijl

  Afmetingen Volumes en maatschema’s

  Uitrusting en opties De volledige lijst

  Vrijloop De motoren

  Essentiële accessoires Uitrustingen die staan voor een stijl

 • CARLAB Chromo Zone

  Vlamrood (NNP)**

  Siriusgeel (ENV)***

  Ijswit (369)*

  * Niet-metaalkleur** Speciale metaalkleur*** Speciale R.S.-metaalkleur

  Tonicoranje (EQC)***

 • Wit Nacre (QNC)**

  Platiniumgrijs (D69) Titaniumgrijs (KPN)

  Sterzwart (GNE)

 • CARLAB Interieuraankledingen

  STANDAARDUITRUSTING R.S.

  ABS met remhulpsysteem Centrale armsteun achteraan met bekerhouders Vertrekhulp op hellingen HSA Bestuurdersairbag met geprogrammeerde ontplooiing

  Ontkoppelbare passagiersairbag met geprogrammeerde ontplooiing

  Zijdelingse airbags vooraan Gordijnairbags voor- en achteraan Rijstrookwaarschuwing In de hoogte regelbare hoofdsteunen achteraan Achterbank met antidoorglijuitrusting en neerklapbare rugleuning 1/3-2/3

  Sport voor- en achterbumpers in koetswerkkleur Renault handenvrije instap- en startkaart 3-puntsveiligheidsgordels achteraan met geïntegreerde krachtbegrenzer op de zijdelinge zitplaatsen

  In de hoogte regelbare veiligheidsgordels vooraan met dubbele gordelspanner

  Renault Sport 4Control-chassis met vierwielsturing Automatische omschakeling dim/grootlichten Automatische deurvergrendeling tijdens het rijden

  Centrale deurvergrendeling met radiofrequentie afstandsbediening

  Afzonderlijk instelbare automatische airconditioning met antivervuilingssensor

  Luchtroosters voor de achterste plaatsen Centrale opbergconsole met armsteun tussen de voorzetels

  Elektronische trajectcontrole ESC met antislipsysteem ASR

  Luchtdiffuser met geïntegreerde uitlaateindpijp Interieursfeerverlichting Kofferverlichting Begeleidingsverlichting Ruitenwissers vooraan met regelbare interval en regensensor

  LED-dagrijlichten achteraan LED-dagrijlichten «Edge Light» vooraan Elektrische parkeerrem (280 EDC) Aanduiding van de buitentemperatuur Alu 18”-velgen «Estoril» - Gun Metal Grey Bandenopblaaskit met compressor Elektrische ruiten voor- en achteraan met impulsbediening

  Verlichte make up-spiegel aan bestuurders- en passagierszijde

  Boordcomputer Schakelpeddels achter het stuur (280 EDC) Aluminium pedalen Opbergzakjes op de rugleuning van de zetels vooraan Deurhandgrepen buiten in koetswerkkleur Deurhandgrepen binnen in «glanzend chroom» Lederen versnellingspookknop 12V-aansluiting voor- en achteraan LED-koplampen «R.S. Vision» met automatische ontsteking

  Achteruitrijradar Verkeersbordherkenning met snelheidsalarm Snelheidsregelaar en -begrenzer Renault Multi-Sense Renault R-Link 2 : multimediasysteem met aanraakscherm 7” in kleur, bediening aan het stuur, spraakbediening, navigatie TomTom® LIVE, Europa-wegenkaart, radio dual tuner DAB Auditorium, Bluetooth®, Plug & Music, compatibel met Apple CarPlay, 8 LS en internet diensten «TomTom Traffic + Connectivity» gedurende 3 jaar

  Elektrische en verwarmde buitenspiegels in «glanzend antracietgrijs», elektrisch inklapbaar

  Zelfdimmende achteruitkijkspiegel Stoffen zetelbekleding «R.S.» Deurdrempels met monogram Renault Sport Bestuurderszetel met verstelbare lendensteun In de hoogte regelbare R.S.-zetels vooraan met geintegreerde hoofdsteunen

  Isofix-bevestiging voor kinderzitje op de zijdelingse plaatsen achteraan

  Bandendrukcontrolesysteem TFT-instrumentenbord 7” in kleur Donkergetinte ruiten achteraan In de diepte en hoogte regelbaar nappa lederen R.S.-stuurwiel

 • R.S. TROPHY UITRUSTING = R.S. +

  Verlaagd chassis met sperdifferentieel Torsen Remschijven vooraan in alu/gietijzer Rode remklauwen Elektrische parkeerrem (300 EDC) Alu 19”-velgen «Jerez» met diamant-look Schakelpeddels achter het stuur (300 EDC) R.S. Monitor Recaro-zetels in leder/alcantara

 • CARLAB Zetelbekleding

  R.S.Stofzetelbekleding

  leder/alcantara zetelbekleding

  Recaro zetel® : leder alcantara zetelbekleding

 • Alu 18”-velgen Estoril Alu 19”-velgen Interlagos Black

  Alu 19”-velgen Interlagos met diamant-look

  Alu 19”-velgen Jerez

  CARLAB Velgen

  CARLAB Afmetingen

  101 mm

  1 418 mm 1 420 mm 1 111 mm

  1 615 mm

  1 596 mm

  1 874 mm

  916 mm 2 669 mm

  4 364 mm

  786 mm

  1 428 mm

 • R.S. 280 GPF R.S. 280 EDC GPF R.S. 300 GPF TROPHY R.S. 300 EDC GPF TROPHY

  RENAULT SPORT TECHNOLOGIEËN4Control-systeem met vierwielsturingSport chassis met Vier hydraulische aanslagpuntenCup-chassis met vier hydraulische aanslagpunten inclusief Torsen-differentieel met beperkte slip, rode remzadels, specifieke veren/schokdempers ¤ (cup-pack) ¤ (cup-pack)

  Uitschakeltoets R.S. DriveRenault Multi-SenseMulti-Change Down (systeem om meerdere versnellingen tegelijk terug te schakelen) - -Schakelpeddels achter het stuur - -Launch Control (systeem voor snelle acceleraties vanuit stilstand) - -Remschijven in alu/gietijzer (noodzakelijk met Cup-pack) ¤ ¤R.S. Monitor (realtime weergave van de prestaties op het R-LINK 2-scherm) ¤ ¤

  DESIGNBUITENDESIGNVerbrede R.S.-voorvleugels met luchtuitlaten en Renault Sport-opschriftVerbrede R.S.-achtervleugelsSpecifieke verbrede voorbumper met F1-lamel in Gun Metal Grey, een radiatorrooster met honingraatmotief en R.S.-opschrift.Specifieke verbrede achterbumper met functionele diffuser en centrale uitlaatR.S.-zijschorten met vlakke-bodemeffectR.S.-achterspoiler3D LED-dagrijlichten "Edge Light" vooraanDagrijlichten met led-rails en 3D-effectAlu 18”-velgen "Estoril" - Gun Metal Grey - -Alu 19”-velgen "Interlagos" Full Black ¤ ¤ - -Alu 19”-velgen "Interlagos" met diamant-look ¤ ¤ - -Alu 19”-velgen "Jerez" - -Sierstrip in "chroom" onderaan de zijruitenElektrisch panoramisch glazen open dak ¤ ¤ ¤ ¤Metaalkleur ¤ ¤ ¤ ¤Speciale metaalkleur ¤ ¤ ¤ ¤Speciale R.S.-metaalkleur ¤ ¤ ¤ ¤Deurhandgrepen binnen in "glanzend chroom"R.S.-koplampen "Full Led VISION"-koplampen met drie functies (mistlichten, hoekverlichting, groot bereik)"Full Led PURE VISION"-koplampen met geïntegreerde C-Shape-richtingaanwijzersElektrische en verwarmde buitenspiegels in "glanzend antracietgrijs"Welkomstanimatie Renault Sport bij opening van het voertuig met ingeschakelde lichtsignatuurWelkomstanimatie bij het naderen van de auto met verlichte lichtsignatuur, grondverlichting en sfeerverlichtingNieuwe R.S.-signatuur achteraanDonkergetinte ruiten achteraan

  INTERIEURDESIGNSpecifieke R.S.-hemelbekleding in zwarte sfeer. (Uitgezonderd panoramisch dak)Deurdrempels met monogram Renault SportTFT-instrumentenbord 7” in kleurCentrale opbergconsole met armsteunInterieursfeerverlichtingAluminium pedalen en voetsteunZwart leder-alcantara R.S. zetelbekleding met rode sierstiksels ¤ (alcantarapack) ¤ (alcantarapack) - -Donker carbon stof R.S. zetelbekleding met rode sierstiksels - -RS-zetels vooraan met geintegreerde hoofdsteunen - -

  Lederen Recaro-zetels ¤ (recaro alcantarapack) ¤(recaro alcantarapack)

  R.S. nappa lederen R.S.-stuurwiel en versnellingspookknop - -R.S. lederen en alcantara stuurwiel - -In de diepte en hoogte regelbaar stuurwielDashboardsierlijsten en R.S.-deurenCentrale opbergconsole met armsteun tussen de voorzetels

  CARLAB Uitrusting en opties

 • R.S. 280 GPF R.S. 280 EDC GPF R.S. 300 GPF TROPHY R.S. 300 EDC GPF TROPHY

  COMFORT & MULTIMEDIACOMFORTCentrale armsteun achteraan met bekerhoudersIn de hoogte regelbare hoofdsteunen achteraanAchterbank met antidoorglijuitrusting en neerklapbare rugleuning 1/3-2/3Licht- en regensensorRenault handenvrije instap- en startkaartCentrale deurvergrendeling met radiofrequentie afstandsbedieningAfzonderlijk instelbare automatische airconditioning met antivervuilingssensorAanduiding van de buitentemperatuurElektrische ruiten voor- en achteraan met impulsbedieningVerlichte make up-spiegelsLed-plafondlampjes voorin en achterinZelfdimmende achteruitkijkspiegelElektrische en verwarmde buitenspiegelsElektrische neerklapbare buitenspiegelsVerwarmde zetels vooraan ¤ (alcantarapack) ¤ (alcantarapack) - -Bestuurderszetel met verstelbare lendensteun - -In de hoogte regelbare bestuurderszetelIn de hoogte regelbare passagierszetel vooraan

  MULTIMEDIABose® Sound System (noodzakelijk met Renault R-LINK 2 met scherm 8,7”) ¤ ¤ ¤ ¤12V-aansluiting voor- en achteraanRenault R-LINK 2 : multimediatablet met aanraakscherm 7” in kleur, bediening aan het stuur, spraakbediening, navigatie TomTom® LIVE, Europa-wegenkaart, radio dual tuner DAB Auditorium, Bluetooth®, Plug & Music, compatibel met Apple CarPlay, 8 LS en internet diensten "TomTom Traffic + Connectivity" gedurende 3 jaarRenault R-LINK 2 multimediasysteem met aanraakscherm 8,7” in kleur ¤ ¤ ¤ ¤

  VEILIGHEID EN RIJHULPSYSTEEM

  VEILIGHEIDBestuurdersairbag met geprogrammeerde ontplooiingOntkoppelbare passagiersairbag met geprogrammeerde ontplooiingZijdelingse airbags vooraanGordijnairbags voor- en achteraan3-puntsveiligheidsgordels achteraan met geïntegreerde krachtbegrenzer op de zijdelinge zitplaatsenIn de hoogte regelbare veiligheidsgordels vooraan met dubbele gordelspannerAutomatische deurvergrendeling tijdens het rijdenABS met remhulpsysteemElektronische trajectcontrole ESC met antislipsysteem ASRBandenopblaaskit met compressorIn de buitenspiegels geïntegreerde led-richtingaanwijzersIsofix-bevestiging voor kinderzitje op de zijdelingse plaatsen achteraanSpecifiek R.S.-remsysteemBandendrukcontrolesysteem

  RIJHULPSYSTEEMAchteruitrijradarParkeerhulp vooraan ¤ (parking-pack) ¤ (parking-pack) ¤ (parking-pack) ¤ (parking-pack)Head-up display ¤ ¤ ¤ ¤RijstrookwaarschuwingDode hoek-waarschuwing ¤ (parking-pack) ¤ (parking-pack) ¤ (parking-pack) ¤ (parking-pack)Verkeersbordherkenning met snelheidsalarmAchteruitrijcamera ¤ (parking-pack) ¤ (parking-pack) ¤ (parking-pack) ¤ (parking-pack)Easy Park Assist ¤ (parking-pack) ¤ (parking-pack) ¤ (parking-pack) ¤ (parking-pack)Snelheidsregelaar en -begrenzerVertrekhulp op hellingen HSAManuele parkeerem - -Elektrische parkeerrem - -

  : serie ; ¤ : optie ; - : niet beschikbaar.

 • CARLAB Motoren

  VERSIES R.S. 280 GPF R.S. 280 EDC GPF R.S. 300 TROPHY R.S. 300 EDC GPF TROPHY

  HOMOLOGATIEHomologatieprotocol WLTP WLTP WLTP WLTPFiscaal vermogen (pk) 10 10 10 10Aantal plaatsen 5 5 5 5

  MOTORMilieunorm Euro 6 Euro 6 Euro 6 Euro 6Cilinderinhoud (cm3) 1798 1798 1798 1798Boring x slag (mm) 79,7 x 90,1 79,7 x 90,1 79,7 x 90,1 79,7 x 90,1Aantal cilinders / Aantal kleppen 4 / 16 4 / 16 4 / 16 4 / 16Max. vermogen kW (pk) bij tr/min 205 (279) - 6000 205 (279) - 6000 221 (300) - 6000 221 (300) - 6000Max. koppel Nm bij tr/min 390 - 2400 390 - 2400 420 - 3000 420 - 3000Type injectie turbo / direct turbo / direct turbo / direct turbo / directType distributie ketting ketting ketting kettingBrandstof benzine benzine benzine benzineStop & Start serie serie serie serieRoetfilter (FAP) - - - -

  VERSNELLINGSBAKType manueel EDC manueel EDCAantal versnellingen vooruit 6 6 6 6

  STUURINRICHTINGDraaicirkel (m) tussen stoepranden/muren 10.3 10.3 10.3 10.3

  WIELEN - BANDEN

  Velgen (”) en -banden

  RS RS TROPHY TROPHY8,00 J 18 - 48 8,00 J 18 - 48 8,50 J 19 - 54 8,50 J 19 - 54

  235 / 40 R18 95Y 235 / 40 R18 95Y 245/35 R19 93Y 245/35 R19 93YRS (O) RS (O)

  8,50 J 19 - 54 8,50 J 19 - 54245/35 R19 93Y 245/35 R19 93Y

  Stalen reservewiel - - - -

  REMMENVertrekhulp voor hellingen HSA serie serie serie serieElektronische trajectcontrole ESC serie serie serie serieVoorwielen: geventileerde schijven 355 355 355 355Achterwielen: Volle Schijven 290 290 290 290

  INHOUDBrandstoftank (l) 50 50 50 50

  PRESTATIESTopsnelheid (km/u) 255 250 260 2550-100 km/u (s) 5”80 5”80 5”70 5”70400 m vanuit stilstand (s) 14” 14” - -1000 m vanuit stilstand (s) 25” 25” 24”80 24”80

  THEORETISCH VERBRUIK - NEDC cyclusCO2-uitstoot (g/km) 182 171 183 176Categorie CO2/Verbruik F E F FStadscyclus (l/100 km) 10,7 9,1 10,4 9,4Wegcyclus (l/100 km) 6,4 6,6 6,6 6,7Volledige cyclus (l/100 km) 8,0 7,5 8,0 7,7

  GEWICHTEN (kg)Rijklaar leeggewicht 1512 1535 1494 1518Hoogst toegelaten gewicht 1905 1931 1899 1923Hoogst toegelaten gewicht van de sleep - - - -Aanhanger met remmen - - - -Aanhanger zonder remmen - - - -

 • 1.

  3.

  4.2.

  1. Haaienvinantenne. Geef uw wagen een sportieve toets met deze haaienvinantenne die naadloos aansluit bij de lijnen van uw wagen.

  2. Renault biedt u een exclusieve Renault Sport 2018 Merchandising collectie, met een sportieve en elegante stijl. U vindt de catalogus terug op Renault.be.

  3. Tapijt confort. Deze op maat gemaakte tapijten garanderen een totale bescherming van de vloer van de passagiersruimte. Onderhoudsvriendelijk en verwijderbaar, deze tapijten zijn gemakkelijk te bevestigen dankzij twee daartoe voorziene veiligheidsclips en interfereren niet met de pedalen.

  4. GoPro sportcamerahouder. Voor liefhebbers van de autosport! Neem uw GoPro camera mee in de auto. Bevestig het op de voorruit of op het koetswerk door middel van de zuignappen of maak het vast aan het stuur met de boogbevestiging. Zo filmt u uw reizen en maakt u adembenemende foto’s.

  CARLAB Accessoires

 • Renault verkiest

  Surf voor nog meer Renault Megane R.S.naar www.renault.be

  Alles werd in het werk gesteld opdat deze publicatie exact en up-to-date zou zijn op de dag van het drukken (januari 2019). Dit document werd opgesteld aan de hand van voorreeksen of prototypes. De foto’s en teksten in deze brochure gelden voor het hele Renault Mégane R.S.-gamma. In het kader van zijn beleid van voortdurende verbetering van de producten, behoudt Renault zich het recht voor op elk moment wijzigingen aan te brengen aan de kenmerken en aan de beschreven en afgebeelde voertuigen. Deze wijzigingen worden zo snel mogelijk gemeld aan de offi ciële Renault-verdelers. Afhankelijk van het land waar zij verhandeld worden, kunnen de versies verschillen en kunnen bepaalde uitrustingselementen niet beschikbaar zijn (standaard, als optie of als accessoire). Raadpleeg uw plaatselijke Renault-verdeler om de meest recente informatie te krijgen. Vanwege de technische beperkingen bij het drukken, kunnen de in dit document afgebeelde kleuren lichtjes verschillen van de werkelijke kleur van de lak of de binnenbekleding. Alle rechten voorbehouden. De reproductie, in welke vorm of met welk middel ook, van het geheel of een gedeelte van deze publicatie is verboden zonder de voorafgaande schrift elijke toestemming van Renault.

  Foto’s : P. Curtet, X. Querel, A. Klein, J. Moy Photography, XPB, ADDITIVE, © Renault Design, © Renault Marketing 3D-Commerce - Printed in EC – FR 77 11 757 764 / NL 77 11 757 765– januari 2019.Renault s.a.s. Société par actions simplifi ée au capital de 533941113,00 € / 13-15 quai Le Gallo – 92100 Boulogne-Billancourt Cedex – R.C.S. Nanterre B 780 129 987 / tél. 0810 40 50 60.

  /ColorImageDict > /JPEG2000ColorACSImageDict > /JPEG2000ColorImageDict > /AntiAliasGrayImages false /CropGrayImages false /GrayImageMinResolution 300 /GrayImageMinResolutionPolicy /OK /DownsampleGrayImages true /GrayImageDownsampleType /Average /GrayImageResolution 90 /GrayImageDepth -1 /GrayImageMinDownsampleDepth 2 /GrayImageDownsampleThreshold 1.50000 /EncodeGrayImages true /GrayImageFilter /DCTEncode /AutoFilterGrayImages true /GrayImageAutoFilterStrategy /JPEG /GrayACSImageDict > /GrayImageDict > /JPEG2000GrayACSImageDict > /JPEG2000GrayImageDict > /AntiAliasMonoImages false /CropMonoImages false /MonoImageMinResolution 1200 /MonoImageMinResolutionPolicy /OK /DownsampleMonoImages true /MonoImageDownsampleType /Average /MonoImageResolution 90 /MonoImageDepth -1 /MonoImageDownsampleThreshold 1.50000 /EncodeMonoImages true /MonoImageFilter /CCITTFaxEncode /MonoImageDict > /AllowPSXObjects false /CheckCompliance [ /None ] /PDFX1aCheck false /PDFX3Check false /PDFXCompliantPDFOnly false /PDFXNoTrimBoxError true /PDFXTrimBoxToMediaBoxOffset [ 0.00000 0.00000 0.00000 0.00000 ] /PDFXSetBleedBoxToMediaBox true /PDFXBleedBoxToTrimBoxOffset [ 0.00000 0.00000 0.00000 0.00000 ] /PDFXOutputIntentProfile (U.S. Web Coated \050SWOP\051 v2) /PDFXOutputConditionIdentifier (CGATS TR 001) /PDFXOutputCondition () /PDFXRegistryName (http://www.color.org) /PDFXTrapped /False

  /CreateJDFFile false /Description > /Namespace [ (Adobe) (Common) (1.0) ] /OtherNamespaces [ > /FormElements false /GenerateStructure true /IncludeBookmarks false /IncludeHyperlinks false /IncludeInteractive false /IncludeLayers false /IncludeProfiles true /MarksOffset 14.173230 /MarksWeight 0.250000 /MultimediaHandling /UseObjectSettings /Namespace [ (Adobe) (CreativeSuite) (2.0) ] /PDFXOutputIntentProfileSelector /UseName /PageMarksFile /RomanDefault /PreserveEditing true /UntaggedCMYKHandling /UseDocumentProfile /UntaggedRGBHandling /UseDocumentProfile /UseDocumentBleed false >> > ]>> setdistillerparams> setpagedevice