Niels Goedvolk Magazine

Click here to load reader

 • date post

  30-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  220
 • download

  3

Embed Size (px)

description

Personal Magazine

Transcript of Niels Goedvolk Magazine

 • / Niels Goedvolk

  Het beste en slechtste van het webMijn CV & Portfolio

  Mijn passie voor nieuwe media

  Simpele websites maak ik al 10 jaar.Nu is het tijd voor het grotere werk

  Case: De Oosterpoort

  Wat staat e-readers nog in de weg?

 • / Inhoudsopgave

  / Het beste en slechtste van het web

  / Toekomstvisie

  / Portfolio

  / Interview: een leven met en zonder MacBook

 • / Voorwoord

  2006-2010 | Media & Entertainment ManagementStenden Hogeschool, Leeuwarden

  2003-2006 | Human TechnologyAlfa-college, Groningen

  2000-2002 | Sociaal Pedagogisch WerkerAlfa-college, Groningen 1996-2000 | MAVOVincent van Gogh, Assen

  / Curriculum Vitae

  2010 - Brandnew Stores, SneekOnderzoek naar brandstores in Parijs (scriptie); Con-ceptontwikkeling nieuwe belevenisconcepten; Visuali-satie van concepten voor de klant.

  2007 - Stichting Icare de Trans, RoldeVerbeteren intranet; van orienterend onderzoek onder medewerkers tot doorvoeren wijzigingen.

  2006 - Fenner Dunlop Europe, DrachtenOntwerpen promotie cd-rom; Digitale presentatie Fenner Dunlop, voor wereldwijd gebruik. Geschreven in HTML, basis video editing.

  2005 - LODE B.V., GroningenMarktbeleidsonderzoek, klanttevredenheidsonder-zoek; ontwerpen en opmaken van handleidingen diverse medische producten.

  Opleidingen

  Stages

  - Nieuwe media projecten, Social Media, Augmented reality, Marketing & Reclame, Apple, iPhone, iPad;- In opdracht en als hobby ontwikkel en beheer ik websites;- Lid van Scouting Anthonie van Diemenstam en Johannes Post Groep te Assen;- Hou van vakantie, de kleur blauw, een Weizen op een snikhete dag, Jamiroquai en mijn MacBook.

  Hobby / Interesses

  Hoi lezer,

  Dit tijdschrift is geschreven door mij, voor jou. Het gaat over mijzelf, wat mijn interesses zijn, wat mij bezig houdt en wat mij boeit. Ik vertel wie ik ben, wat ik voor werk ik heb gedaan, wat ik mooi vindt en wat niet. Hoe ik de toekomst van inter-net zie en dat ik graag nieuwe con-cepten bedenk. Dat ik met mensen ideeen wil uitwisselen om samen tot nog grootsere ideeen te komen.

  Hopelijk ben ik straks een zoemer in je

  hoofd

  Ben je klaar met lezen, dan hoop ik dat je mij onthoud. Ergens achterin je gedachten. En mocht je dan voor je werk of op persoonlijk vlak een internet vraagstuk hebben, dat je dan aan mij denkt. Dat er dan er-gens een zoemer in je hoofd afgaat en mij mail, belt of twittert. Want ik vind internet leuk. En geen uitdaging is mij te groot.

  Niels Goedvolk

  Niels GoedvolkMedia & Entertainment ManagerMoesstraat 57b, 9741 AA, Groningen06-53510865nielsgoedvolk@gmail.comhttp://www.nielsgoedvolk.nl

  Personalia

 • / Focus

  PLUS

  + Opvallend design+ Indrukwekkend portfolio+ Dynamische content+ Ook iPhone / Touch versie+ Sitemap+ Snelle laadtijd+ Keyboard navigatie

  MIN

  - Continue beweging- Onduidelijke navigatie- Onrustige opmaak- Onoverzichtlijke indeling

  / The Media Archttp://the-media-arc.com

 • / Focus

 • PLUS

  + Directe mogelijkheid tot zoeken naar vluchten;+ Uistraling website past bij imago vliegmaatschappij;+ Koppeling met hotelboekin-gen en verhuur;+ Topnavigatie altijd zichtbaar

  MIN

  - Onoverzichtelijke indeling;- Te drukke blokken op de homepagina;- Geen duidelijk overzicht in prijzen en reisproducten;- Aanbiedingen waarmee geadverteerd wordt op de homepagina zijn vaak niet terug te vinden;- Er zijn veel paginas om te doorlopen voordat reser- veringsproces is voltooid.

  / Ryanairhttp://www.ryanair.com

  / Het beste en slechtste van het web

 • PLUS

  + Eerste AR videoclip+ in 3D!+ Origineel en creatief+ Passende graphics bij song+ AR logo ook op smartphone+ Koppeling twitter

  MIN

  - Zonder AR geen videoclip- Graphics soms korrelig- Moet AR Logo continue om- hoog houden. 4 min. is dan best lang.

  / John Mayer Augmented Reality Videohttp://www.johnmayer.com/ar/

  / Focus

 • / Toekomstvisie

  De iPad en andere e-readershebben de toekomst.

  Apple is begin 2010 begonnen met de verkoop van de iPad. Er zijn al meer dan 3 miljoen exemplaren verkocht (Juli 2010). Dit aantal zal naar verwachting alleen maar toenemen.

  Deze stijgende verkoopcijfers zullen de concur-renten als Amazon en Sony aanzetten nog betere producten te maken. En hopelijk zorgt dit bij de redacties van magazines en kranten voor een verhoogde interesse in de digitale markt.

  Bedenk maar eens wat er allemaal mogelijk is voor de adverteerders: videos in plaats van statisch beeld. Interactie met de gebruikers. Zonder het tijd-schrift te verlaten een e-mail nieuwsbrief opvragen, een auto personaliseren, een vlucht boeken, actuele reisinformatie van de ANWB bij een artikel over rei-zen naar Frankrijk... de mogelijkheden zijn eindeloos.

  Er zijn echter wel een paar zaken die de on-twikkeling tegenhouden. Er ontbreekt een stand-aard formaat voor publicatie van de e-boeken met multimediale content. ePub biedt (momenteel) alleen ondersteuning voor flash, die niet werkt op de iPad. PDFs kunnen geen multimedia embedden. De Kin-dle heeft geen support voor ePub bestanden.

  Hopelijk zien de fabrikanten in dat het het beste is voor de uitgevers en ontwikkelaars dat er snel een standaard komt. Dan kunnen de mooie toekom-stplannen zo snel mogelijk worden verwezenlijkt. Ik kan niet wachten!

  Case:

  Theater De Oosterpoort

  Mobiel internetToename gebruik mobiel internet en groei bezit smartphones. Groei uitgaven mobiele online marketing en overname van AdMob en opzetten iAds door Apple onderstrepen het belang van mobiel adverteren.

  Augmented RealityGroei van geschikte smartphones voor AR zet door. Apps als Layar laten een virtuele wereld zien via de camera en GPS op je mobiel.

  Widgets, QR Codes en Layar kunnen leiden tot groter bereikVerschuiving pull > pushDoor toename van breedband internet en betere grafische mogelijkheden in mobiele telefoons kan er met RFID tags, bluetooth en gps positie advertenties of filmpjes gestuurd worden naar passanten van een reclame-bord, voorbijgangers van een winkel, pas-sagiers in het OV of TV kijkers thuis.

  Social MediaTwitter: steeds meer bedrijven gebruiken dit medium om vragen van klanten rechtstreeks te beantwoorden. Twitter moet echter wel gebruikt worden om te reageren op klanten, ipv eenzijdige communicatie.

  In mijn opleiding Media & Entertainment Management kregen we de volgende case voorgelegd: ontwikkel een nieuwe media campagne aan de hand van de nieuwste trends en ontwikkelingen. Deze moeten kaartverkoop en verbetering van online be-reik teweeg brengen. Een overzichtje van de laatste trends en ontwikkelingen.

 • / Toekomstvisie

  Social media gamesAdvertenties worden niet geplaatst als ban-ners maar als interactieve spelletjes, filmpjes of games. Dit verhoogt de interactiviteit met de gebruiker en bij juist gebruik ook een betere awareness van het merk.

  Interactieve banners (widgets)Het toepassen van interactieve banners zgn. widgets, waarbij een gebruiker informatie toevoegd in plaats van alleen maar passief toekijkt laat een flinke toename zien in expo-sure en effectiviteit van de campagne.

  QR codes op postersDirect kaarten reserveren via mobiel reserveringssysteem.

  Widgets ipv conventionele bannersPlaatsing op sociale websites of cultuur / muziekpaginas van bv. Nu.nl. Widget zoekt onbekendere artiesten bij jouw muzieks-maak en vertelt direct of er nog kaarten zijn. Door gebruik van widget vind alles plaats binnenin de widget en hoeft de ge-bruiker zijn eigen website niet te verlaten.

  Layar

  De uitkomsten van dit onderzoek werdengebruikt om nieuwe methoden voor DeOosterpoort te ontwikkelen. Een aantal voor-beelden heb ik op een rijtje gezet.

 • / Portfolio

  In mijn stage bij Brandnew Stores heb ik in teamverband diverse concepten opgemaakt en bedacht voor verschillende klanten. Vervolgens heb ik deze verwerkt tot zichtbare visuals van de store.

  Dit ondersteunt de beeld-vorming van het bedachte concept en zorgt ervoor dat klanten makkelijk de verschil-lende mogelijkheden kunnen zien.

  Naast visuals heb ik ook veel drukwerk opgemaakt. Vaak overeenkomend met de stijl van de stores of het bedrijf van de klant.

  Gebruikte programmas:- Adobe Photoshop CS4- Adobe Illustrator CS 4- Adobe InDesign CS4- Adobe Acrobat 9 Pro

  Als onderdeel van mijn stage Human Technology heb ik een cd-rom ontwikkeld die ingezet wordt door de sales depart-ment om digitale presentaties te geven.

  Opgemaakt in HTML/CSS.

  Gebruikte programmas:- Adobe GoLive CS- Adobe Photoshop CS2- Adobe Premiere Pro

  / Brandnew Stores

  / Fenner Dunlop Europe

  promotional cd-rom

  Contents:

  - A nice and colourful presentation of all the products and industries

  - 7 different movies which demonstrate several products, the product line and the production process.

  - Information about Fenner Dunlop Europe and the Fenner Group PLC

  - Multilanguage brochures and Reference lists

  - Contact information

  Promotional cd-romThis cd-rom is made to give a digital presentation of Fenner Dunlop Europe and the products we are producing. It contains a lot of interesting material like photo's, movies and brochures, wrapped in a HTML structure. Navigating this disc can be accomplished via any Web browser.

  System requirements:A PC with Windows 98, Windows 2000 or Windows XP with Microsoft Internet Explorer (or any other web browser like Mozilla Firefox), A Pentium II processor or higher, 8xcd-rom drive (16x+ recommended). A mediaplayer like Windows Media Player i