Nicolette Akerboom Curriculum Vitae

Click here to load reader

 • date post

  09-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  216
 • download

  2

Embed Size (px)

description

Personal Magazine as Curriculum Vitae

Transcript of Nicolette Akerboom Curriculum Vitae

 • nicoletmagazine

  kMedia, Informatie & Communicatie Ik wil meer leren...

  Werkervaring VPRO, Glossy, Grazia, Greetz.nl & Sony Music

  Ik ben het typische voorbeeld van een doorzetter

  Eigenschappen

  februari 2014

  2BACHELORS OP ZAK Whats next?

 • 6xcvNicolettes CV

  We hebben m allemaal: een curriculum vitae. dit artikel is een greep uit mijn cv. Zes dingen die ik belangrijk vind: opleiding, stages, Werkervaring, computervaardigheden en een bijZonder kort antWoord op de vraag Wie ben ik?

  Im a Bachelor Met een Bachelor Communicatie en een Bachelor Media, Informatie & Communicatie op zak, ben ik hard op weg om mijn dromen waar te maken. Schrijven, fotograferen, grafisch ontwerpen, dingen creren en organiseren, dat doe ik het liefst. Ik vond het allemaal in de opleiding Communicatie. Al vroeg in deze opleiding moest ik kiezen. Kiezen voor een specialisatie. Schrijven? Grafisch ontwerpen? Of toch Eventmanagement? Ik koos voor het laatste. Mijn wens om beter te leren schrijven bracht me naar Amsterdam, naar de opleiding Media, Informatie & Communicatie.

  Wie ben ikNaam: Nicolette AkerboomGeboortedatum: 15 februari 1988 (en dus 25 jaar)Woonplaats: UtrechtNationaliteit: NederlandseEmail: nicoletteakerboom@hotmail.comWebsite: www.nicoletteakerboom.nlWeblog: www.nicoletteakerboom.wordpress.com

  b

  i

 • Op de redactieIk ben verliefd. Verliefd op mijn verzameling pennen en opschrijfboekjes. Ze zitten in elke tas, en ze liggen overal door mijn huis verspreid. Op deze manier gaat er geen enkel idee verloren en kan ik overal doen wat ik het liefste doe: schrijven! Het was dan ook niet meer dan logisch dat ik stage liep op de redacties van Glossy en Grazia.

  SEO Assistent GREETZ.NLAls seo assistent bij Greetz maak ik nieuwe producten aan en voorzie ik deze producten van specificaties, een gepaste titel en een beschrijving. Verder koppel ik keywords aan de producten, zodat deze producten kunnen worden gevonden in zoekmachines en op de website.

  Computer skillsMijn computer wijkt zelden van mijn zijde. Ik houd me namelijk graag bezig met het ontdekken en aanleren van nieuwe programmas. Ik vind het heerlijk om mijn vrije tijd in te vullen met grafische vormgeving. Op dit moment beheers ik de volgende programmas: Microsoft Office, Indesign, Photoshop, Illustrator, After Effects, Premiere Pro, Flash & Dreamweaver.

  Social media queenAls social media artist leader beheer ik de facebookpaginas van diverse internationale Sony artiesten. Op deze paginas plaats ik dagelijks originele content in de vorm van filmpjes, beeld en natuurlijk tekst. Kort maar krachtig is het kenmerk van deze berichten. De facebookpaginas zijn een onderdeel van Sony I AM Music. Momenteel heb ik de volgende artiesten onder mijn hoede: Britney Spears, The Script, Chris Brown en Cher Lloyd.

  a

  qb

  w

 • 5xnicolet

  Nicolets favoritesWie ben ik en Wat doe ik graag in mijn vrije tijd? vijf dingen die belangrijk Zijn in mijn leven. vijf dingen die bij mij passen; mijn favorieten!

 • I w designnaast schrijven ben ik dol op vormgeving. mijn vrije tijd gaat dan ook voornamelijk op aan schrijven en vormgeven. uren kan ik achter mijn computer zitten om te photoshoppen of indesignen, heerlijk vind ik dat! sinds mijn 18e speel ik met het programma photoshop. al gauw volgde indesign. sinds kort hou ik me ook bezig met illustrator en videos maken in after effects. hiermee daag ik mezelf uit om mijn kwaliteiten uit te breiden en te verbeteren.

  Eindeloos theeleutenthee, ik sta er mee op en ik ga er mee naar bed. als ik een stuk tekst moet schrijven of iets moet vormgeven dan duik ik eerst op de bank met een grote kop thee. ik schrijf alles op wat in me opkomt en ga vervolgens aan de slag met de opdracht, wederom onder het genot van een warm kopje thee. daarnaast is thee ook heerlijk om even mee te ontstressen. absoluut mijn favoriete drankje dus.

  kofferspakkenhet avontuur opzoeken is n van de dingen die zorgen voor een uitdaging in mijn leven. een half jaar studeren in Zuid-korea was n van die uitdagingen. een totaal andere wereld met een totaal andere cultuur is natuurlijk ontzettend leuk, maar ook ontzettend interessant. het avontuur hoeft natuurlijk niet aan de andere kant van de wereld te liggen. het zit m voor mij bijvoorbeeld ook in het aanleren van een nieuwe competentie.

  Klik!Zoals elke vrouw sjouw ik elke dag met een grote tas. en van de belangrijkste dingen in die tas is mijn fotocamera. Zo kan ik altijd belangrijke momenten op beeld vast leggen, als ik de camera op tijd uit mijn grote tas heb gevist tenminste. beelden zijn voor mij dierbare herinneringen, ze brengen mij even naar een andere tijd. het was voor mij dan ook een logische keuze om in de vrije ruimte van mijn opleiding communicatie het vak fotografie te volgen.

  Altijd sociaalof ik nou boodschappen doe of een interessant gastcollege heb, iedereen kan mij en mijn belevenissen volgen. ik gebruik de sociale netwerken om mezelf en mijn website te profileren. daarvoor ben ik eindeloos online. resultaat: ik zit vastgeplakt aan mijn telefoon. via mijn telefoon zorg ik voor updates, houd ik contact met mijn vrienden, stuur ik berichten de wereld in en ben ik op de hoogte van het laatste nieuws.

  k

 • MEMEMEAVONTuuRLIjK. REIZEN dooR oost-AZI Is EEN vERRIjkINg vooR mIjN pERsooNlIjkhEId gEwEEst EN hEEft mE EEN schAt AAN oNuItwIsbARE ERvARINgEN opgElEvERd.

  ambitieus. Ik pak kansen met beide handen aan. Een half jaar studeren en wonen in seoul was een kans die ik niet kon laten liggen.

  een autodidact. mezelf dingen aanleren is n van mijn kwaliteiten. Ik ben altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging om mijn kennis te verbreden.

  fLExIBEL. Ik bEN NIEt bANg om mIjN mENINg AAN tE schERpEN of AAN tE pAssEN

  CREATIEf. ER Is AltIjd EEN NIEuwERE, lEukERE, spANNENdERE oplossINg! Ik bEN IN stAAt om dEZE cREAtIvItEIt om tE ZEttEN IN pRAchtIgE IdEEN EN pRoductEN.

  sterk in organiseren. met een afgeronde minor Eventmanagement & -styling op zak, ken ik de fijne kneepjes van het organisatievak. ook ga ik zelf altijd planmatig te werk.

  een teamspeler. samenwerking geeft mij de kans om te leren van anderen.

  NICOLETTE IS...

  NAuWKEuRIG. Ik wERk hEEl NAuwkEuRIg; ZoNdER hEt puNtjE op dE I bEN Ik NIEt tEvREdEN.

  leergierig. Nieuwe dingen leren, nieuwe vaardigheden in de praktijk brengen, nieuwe visies uitproberen. Ik ben altijd op zoek naar manieren om mijn kennis uit te breiden en te gebruiken.

  dol op schrijven. tijdens mijn verblijf in Zuid korea ontdekte ik het plezier van schrijven. Ik kreeg veel positieve reacties op mijn reisblogs. Eenmaal thuis ben ik verder gaan bloggen en ook hier ontving ik positieve reacties op.

  gedreven. Ik ben een typisch voorbeeld van een doorzetter. Als ik iets wil, dan zal dat me lukken. Ik geef niet gauw op en streef altijd naar het beste resultaat. met hard werken en veel inzet gaat het altijd lukken.

  w

 • wGeen clich cadeaus, maar een blijvende, unieke herinnering. Dat was het idee achter de Personal Glossy die voor een jarig familielied werd geproduceerd. Een Personal Glossy is een tijdschrift voor de jarige, geschreven door familie en vrienden. Het tijdschrift werd destijds enthousiast ontvangen en al gauw stroomden de aanvragen binnen. Ik had een gat in de markt gevonden.

  Het bleef alleen niet bij personal glossys. Gedreven door mijn creativiteit startte ik een nieuw avontuur: personal boekjes. In deze boekjes speelt de ontvanger van het boekje de hoofdrol in een zelf geschreven verhaal. Het verhaal wordt ondersteund door de door mij zelf getekende afbeeldingen. Wederom een succes.

  Ik besloot gelijk gebruik te maken van mijn lang verborgen gebleven tekentalent. Het potlood maakte overuren. En dit keer kwamen er ook kwasten en verfpotjes bij kijken. Resultaat: mijn vrolijke tekeningen op tasjes, T- shirts en truien. Op dit moment zijn de tekeningen op aanvraag verkrijgbaar op textiel naar wens.

  Om al deze producten onder de aandacht te brengen en eventueel te verkopen ben ik momenteel bezig een klein bedrijfje op te zetten onder de naam: misspersonal.

  miss personalGepersonaliseerde cadeaus

  dromen

 • PORTFOLIO BloggenIemand d

  ie van schrijven ho

  udt,

  heeft natuurlijk ee

  n blog. mijn

  meest recente blo

  g is te volgen

  via www.nicolette

  akerboom.

  wordpress.com.

  In 2008 heb ik een

  weblog bij

  gehouden over mij

  n belevenissen

  in seoul, Zuid-kore

  a. deze avon-

  turen zijn te vinden

  op www.

  nicoletinseoul.waa

  rbenjij.nu

  Redactiestagesstage lopen bij een tijdschrift was n van mijn ambities toen ik aan de opleiding media, Informatie & communicatie begon. Zowel in het tweede als in het vierde jaar slaagde ik er in om deze droom te verwezenlijken door een stagplek te bemachtigen bij respectievelijk glossy en grazia. belangrijke dingen die ik heb geleerd zijn: doelgroepgericht schrijven, het uitbreiden van mijn woordenschat, het schrijven van lange en korte artikelen en het stellen van prioriteiten. de redacties hebben me niet alleen voorzien van nieuwe kennis, maar hebben me ook ervaring en een goed gevuld portfolio opgeleverd.

  VPRO stagegidstijdens mijn stage bij de vpRo heb ik een stageplan ontworpen in de vorm van de vpRo gids. met deze gids laat ik zien dat ik ook grafische kwaliteiten beheers. de uiteindelijke opmaak en de teksten in de gids zijn allemaal door mezelf gerealiseerd.

  video cvuitdagingen, ik houd er van. mijn meest recente uitdaging is een video cv in de vorm van kinetic typography. de uitdaging lag in het programma AfterEffects, dat ik tot voor kort nog nooit had geopend. binnen een maand heb ik