Newsletter Stichting Gandong November 2016

2
STICHTING GANDONG Samen sterk voor de Zuid–Molukken Nr. 7 November 2016 Feestelijke opening eerste Rumah Baca op Seram! Het eerste leeshuis van stichting Gandong is in gebruik genomen. De feestelijke opening was op 30 juli 2016, in Horale, een klein kustdorpje op het eiland Seram. In aanwezigheid van het hele dorp, alle schoolkinderen en leraren, dorpshoofd, team Gandong en de voorzitter van stichting Gandong. De Rumah Baca is gebouwd door de dorpelingen zelf, onder bezielende coördinatie van Atha Hitijahubessy en met support vanuit Nederland. De kinderen kunnen niet wachten tot de school uit is. Ze hollen direct naar de Rumah Baca. Het is een echte In het leeshuis staan kasten gevuld met kinderboeken. Voor alle leeftijden, over uiteenlopende onderwerpen, lees-boeken, leerboeken, Engelse boekjes, stripboekjes, voor ieder wat wils! De kinderen kunnen zich verdiepen in alle verhalen en wegdromen bij de mooie afbeeldingen. Een inspirerende en uitnodigende omgeving!

Transcript of Newsletter Stichting Gandong November 2016

Page 1: Newsletter Stichting Gandong November 2016

STICHTING GANDONGSamen sterk voor de Zuid–Molukken

Nr. 7 November 2016

Feestelijke opening eerste Rumah Baca op Seram!Het eerste leeshuis van stichting Gandong is in gebruik genomen. De feestelijke opening was op 30 juli 2016, in Horale, een klein kustdorpje op het eiland Seram. In aanwezigheid van het hele dorp, alle schoolkinderen en leraren, dorpshoofd, team Gandong en de voorzitter van stichting Gandong.

De Rumah Baca is gebouwd door de dorpelingen zelf, onder bezielende coördinatie van Atha Hitijahubessy en met support vanuit Nederland. De kinderen kunnen niet wachten tot de school uit is. Ze hollen direct naar de Rumah Baca. Het is een echte ontmoetingsplek geworden!

In het leeshuis staan kasten gevuld met kinderboeken. Voor alle leeftijden, over uiteenlopende onderwerpen, lees-boeken, leerboeken, Engelse boekjes, stripboekjes, voor ieder wat wils! De kinderen kunnen zich verdiepen in alle verhalen en wegdromen bij de mooie afbeeldingen. Een inspirerende en uitnodigende omgeving!

Page 2: Newsletter Stichting Gandong November 2016

Heeft u nog andere ideeën of suggesties voor Stichting Gandong, neemt u dan vooral contact op. Contactpersoon: Arianne Sipman (voorzitter)Telefoon: +31 (0) 488 454119Email: [email protected]: 65560280www.gandongprojects.webs.com

Indien u zich wilt afmelden voor deze

nieuwsbrief, kunt u dit aangeven via

[email protected]

En hoe nu verder? Plan en visie van Atha en stichting Gandong is om meerdere leeshuizen op verschillende ZuidMolukse eilanden te realiseren. Een netwerk van Rumah Baca’s, waar ervaringen en boekcollecties uitgewisseld kunnen worden. Ontmoetingscentra die als uitvalsbasis kunnen dienen voor allerlei andere ontwikkelings initiatieven.

Koop een prachtig Moluks/Javaans Kookboek en steun stichting Gandong! Het kookboek “Spruitjes met sambal” is een eerbetoon aan alle Indische/Molukse oma’s en tantes in Nederland. Met de feestdagen in zicht is het een aanrader om cadeau te geven of gewoon een fijne verwennerij voor jezelf. En het goede nieuws is dat de makers van dit prachtige kookboek de projecten van stichting Gandong ondersteunen! Voor elk verkocht kookboek (€17,50 exclusief verzendkosten) komt namelijk €5,00 ten goede aan de projecten van Stichting Gandong!

Interesse in het kookboek én het ondersteunen van de projecten van Gandong? Ga dan naar www.gandongprojects.webs.com en plaats je bestelling via de contactpagina. Vervolgens ontvang je een bevestigings e-mail met meer info en krijg je het kookboek thuis opgestuurd.