Newsletter D1620 december 2012

12
Pag. 1 Editoriaal Pag. 2 Water Pag. 3 Stichting RC Oostende Pag. 4 Ryla 2013 Pag. 5 - 6 Conventie 2013 - Lissabon Pag. 7 - 8 Rotary op zijn best - Giften Gouverneur Dirk Schockaert RC Eeklo Antwerpse Heirweg 60 9971 LEMBEKE 09 327 08 05 [email protected] Secretaris Robert Brees RC Gent-Noord Hoogpoort 48/A001 9000 GENT 09 230 04 17 [email protected] Penningmeester Luc Warreyn RC Nieuwpoort - Westhoek Ringweg 1 8670 KOKSIJDE 0495 50 37 13 [email protected] Follow d1620 on Pag. 9 Personalia Pag. 10-11-12 Agenda - rekeningen - artikel Geachte Vrienden Rotariërs, Deze tijd van het jaar zijn de dagen kort, de bomen kaal, de vruchten op het land gerooid en is de jacht open. De winter nadert en de feestdagen komen er aan. Wat gaat het toch allemaal vlug. Wat gebeurde er allemaal de laatste maanden? Wat staat er ons nog allemaal te wachten? De U.S.A. en China kozen nieuwe leiders: wat gaan zij er nu van maken? Heel wat conflicten in landen zoals Afghanistan, Syrië, Israël, Iran, de Arabische wereld, enz. geraken maar niet opgelost. Erger nog, dergelijke conflicten verwoesten onophoudelijk vele levens. Niets of te weinig wordt gedaan voor de oplossing van de bestaande menselijke ellende. De economische crisis en de financiële markten: hoeveel pijn brengen ze ons nog? Dichter bij ons: wat wordt het nu de lokale besturen herkozen zijn, straks de impact van de besparingsronde van de Federale overheid voelbaar wordt en de sociale gevolgen van de vele bedrijfssaneringen en sluitingen realiteit zijn? Of nog, misschien in uw directe omgeving zijn dingen gebeurd die ingrijpend zijn en best invloed hebben op uw verder leven. Kortom in deze turbulente en snel veranderende wereld zijn er weinig zekerheden en is er toch wel enige vrees voor wat nog kan komen. Welnu, te midden al deze problemen en vele onzekerheden hebben wij zeker een vast baken waar het goed is te leven namelijk daar waar gemeende warme vriendschap en liefde heerst en waar men veel voor elkaar doet. Hier denk ik in het bijzonder aan onze families en onze vele Rotaryclubs. Laten wij deze banden koesteren en er de kracht in vinden voor ons engagement om goed te doen en vrede te brengen: Peace Through Service. Bij deze wens ik u en al uw dierbaren een gelukkig jaareinde, aangename feesten maar vooral voor 2013 een goede gezondheid en een drive om verder de Rotarische waarden te beleven en uit te stralen. Tevens wens ik alle vrienden van harte te bedanken voor hun inzet en vriendschap. De resultaten zijn aanzienlijk. Belangrijker nog zij helpen noden lenigen van medemensen. Dat is zeer lovenswaardig. Daar mag je fier over zijn. Ik nodig u uit om daar nog meer dan in het verleden zowel binnen als buiten Rotary over te communiceren met uw omgeving. Met Rotarische groeten, Dirk Schockaert, Gouverneur district 1620 Nummer 5 - December 2012 - P 30 98 21

description

maandbrief D1620 12/2012

Transcript of Newsletter D1620 december 2012

Page 1: Newsletter D1620 december 2012

Pag. 1 Editoriaal

Pag. 2 Water

Pag. 3 Stichting RC Oostende

Pag. 4 Ryla 2013

Pag. 5 - 6 Conventie 2013 - Lissabon

Pag. 7 - 8 Rotary op zijn best - Giften

Gouverneur Dirk Schockaert RC Eeklo Antwerpse Heirweg 60 9971 LEMBEKE 09 327 08 05 [email protected]

Secretaris Robert Brees RC Gent-Noord Hoogpoort 48/A001 9000 GENT 09 230 04 17 [email protected]

Penningmeester Luc Warreyn RC Nieuwpoort - Westhoek Ringweg 1 8670 KOKSIJDE 0495 50 37 13 [email protected]

Follow d1620 on

Pag. 9 Personalia

Pag. 10-11-12 Agenda - rekeningen - artikel

Geachte Vrienden Rotariërs,

Deze tijd van het jaar zijn de dagen kort, de bomen kaal, de vruchten op het land gerooid en is de jacht open. De winter nadert en de feestdagen komen er aan.

Wat gaat het toch allemaal vlug. Wat gebeurde er allemaal de laatste maanden? Wat staat er ons nog allemaal te wachten?

De U.S.A. en China kozen nieuwe leiders: wat gaan zij er nu van maken?

Heel wat conflicten in landen zoals Afghanistan, Syrië, Israël, Iran, de Arabische wereld, enz. geraken maar niet opgelost. Erger nog, dergelijke conflicten verwoesten onophoudelijk vele levens. Niets of te weinig wordt gedaan voor de oplossing van de bestaande menselijke ellende.

De economische crisis en de financiële markten: hoeveel pijn brengen ze ons nog?

Dichter bij ons: wat wordt het nu de lokale besturen herkozen zijn, straks de impact van de besparingsronde van de Federale overheid voelbaar wordt en de sociale gevolgen van de vele bedrijfssaneringen en sluitingen realiteit zijn?

Of nog, misschien in uw directe omgeving zijn dingen gebeurd die ingrijpend zijn en best invloed hebben op uw verder leven.

Kortom in deze turbulente en snel veranderende wereld zijn er weinig zekerheden en is er toch wel enige vrees voor wat nog kan komen.

Welnu, te midden al deze problemen en vele onzekerheden hebben wij zeker een vast baken waar het goed is te leven namelijk daar waar gemeende warme vriendschap en liefde heerst en waar men veel voor elkaar doet.

Hier denk ik in het bijzonder aan onze families en onze vele Rotaryclubs.

Laten wij deze banden koesteren en er de kracht in vinden voor ons engagement om goed te doen en vrede te brengen: Peace Through Service.

Bij deze wens ik u en al uw dierbaren een gelukkig jaareinde, aangename feesten maar vooral voor 2013 een goede gezondheid en een drive om verder de Rotarische waarden te beleven en uit te stralen.

Tevens wens ik alle vrienden van harte te bedanken voor hun inzet en vriendschap.

De resultaten zijn aanzienlijk. Belangrijker nog zij helpen noden lenigen van medemensen. Dat is zeer lovenswaardig. Daar mag je fier over zijn.

Ik nodig u uit om daar nog meer dan in het verleden zowel binnen als buiten Rotary over te communiceren met uw omgeving.

Met Rotarische groeten,

Dirk Schockaert, Gouverneur district 1620

Nummer 5 - December 2012 - P 30 98 21

Page 2: Newsletter D1620 december 2012

Nummer 1 - Juli 2012 - P 30 98 21

Follow d1620 on

Nummer 3 - Oktober 2012 - P 30 98 21 Nummer 4 - November 2012 - P 30 98 21

Water Ongeveer 1,2 miljard mensen – bijna 20% van de wereldbevolking - hebben geen toegang tot zuiver drinkbaar water. En 2,6 miljard mensen leven zonder basis sanitaire voorzieningen. Besmet water en inadequaat sanitair bevorderen de verspreiding van vermijdbare door water overgebrachte ziekten. Dit resulteert in een dagelijkse dood van ongeveer 6.000 mensen, het merendeel kinderen. Deze problematiek is de aanleiding tot wereldwijde armoede en sociale instabiliteit. Rotariërs willen aan een oplossing voor dit probleem werken.

WASRAG, de Water and Sanitation Rotarian Action Group, hield haar eerste topconferentie op 12 juni 2008 in Los Angeles, net voor de Rotary International Conventie van 2008.

Tijdens deze bijeenkomst werd tijdens commissie vergaderingen gezocht naar de opzet en de financiering van haalbare water projecten; brainstorming liet de deelnemers toe in détail oplossingen te vinden voor specifieke regionale problemen.

Ondertussen schat Ronald Denham, voorzitter van R.I. Water Resource Group en WASRAG, dat Rotary clubs, in verscheidene landen, nu betrokken zijn in op zijn minst 6000 projecten, allen gericht op het tekort aan toegang tot zuiver water en sanitair. Dit gemis kost elk jaar meer dan 2 miljoen levens, het merendeel kinderen.

Verder moet ook worden gezegd dat Rotary zich bovendien inzet om het VN Millennium Ontwikkelingsdoel waar te maken. Dit plan voorziet dat tegen 2015 het aantal mensen dat onvoldoende toegang heeft tot zuiver water en hygiëne met 50% moet verminderen.

Gezonde kinderen die naar school kunnen gaan is een belangrijke doelstelling. Zuiver water ter beschikking stellen is een middel om dit doel te bereiken. Kinderen op school laat toe dat de moeders kunnen werken en aldus wordt de gezondheid van de ganse gemeenschap verbeterd.

Hygiënische maatregelen drukken de kost van de gezondheidszorg, hebben impact op de school- en werkafwezigheden, en verminderen het risico van gewelddadigheid tegen vrouwen, waarvan velen nu verplicht zijn grote afstanden af te leggen om zuiver water te halen.

Anderzijds is het onderhoud van de installaties de sleutel tot het succes. Wij dienen de plaatselijke gemeenschap in het project te betrekken, hun noden en belangstellingen te achterhalen, de projecten op te volgen en de gepaste opleiding te bezorgen. Zij moet als het ware een zeker eigendomsrecht in het project hebben.

Beste vrienden, ook uw club kan deelnemen aan een Rotary waterproject. Heeft uw club geen rechtstreekse connectie met een club in de arme landen, voelt uw club zich niet geroepen om zelf een project op te zetten, steun dan één van de projecten die door de Commissie Internationale Actie van ons district worden geleid.

Alle verder informatie kunt u vinden op www.international projects-d1620.org

Tenslotte ben ik ter uwer beschikking voor alle problematiek omtrent zuiver water en sanitair.

Robert Gekiere

PDG 2003-2004

D1620 Water and Sanitation Coordinator

Nummer 5 - December 2012 - P 30 98 21

Page 3: Newsletter D1620 december 2012

Nummer 1 - Juli 2012 - P 30 98 21

Follow d1620 on

1. In de wereld van de beroepshistorici is het niet de gewoonte bepaalde vaststaande feiten opnieuw te gaan onderzoeken, tenzij duidelijke aanwijzing van grove fouten in de interpretatie.

2. Door oorlogsomstandigheden werden de archieven van RC Oostende in 1940 vernietigd.

3. Al jaren lang worden in de jaarlijks gepubliceerde directories volgende gegevens gepubliceerd:

Uit deze datums kan zonder discussie afgeleid worden dat de keure overhandiging aan RC Oostende 2 maanden eerder gebeurde dan aan RC Bruxelles, trouwens de stichtingsvergadering had ook eerder plaats!

4. Over de stichting van RC Oostende werd het volgende gepubliceerd en terug te vinden op Internet:

Warren TEELE, vertegenwoordiger van Rotary International te Zürich, bezocht België in mei 1923. Oostende en Brussel stonden als prioritaire opdrachten in zijn agenda ingeschreven.Met Oostende, als eerste afspraak, kwam Warren Teele terecht bij John Bauwens, op nr. 76 in de Hendrik Serruyslaan. Destijds was er de zetel van de “Société de pëcherie” van de nv “Arme- ment Ostendais” gevestigd. Bekend met de Rotary was het een gemakkelijke taak voor de Rotarygezant om John Bau-wens te overtuigen. Beiden ontmoetten nu bankier Washington Serruys, als eerste, om hier een Rotaryclub op te richten. Het duo maakte in hem een overtuigd lid.Enkele dagen vol afspraken, in een vervolle agenda, overtuigden een achttiental Oostendenaars toe te treden tot de Internationale Rotary. Het bezoek van Warren Teele aan België had niet enkel Oostende als doel. Ook Brussel stond op zijn agenda. In de hoofdstad had hij een afspraak met dokter Lepage. Hier eveneens had het bezoek het oprichten van een Rotaryclub tot doel. Bij het ziek worden van dokter Lepage werd de stich ting van Rotaryclub Brussel verdaagd. Inmiddels werd te Oostende al maar verder onderhandeld en vergaderd om tot een resultaat te komen. Het best vertrouwd met de Rotary was aspirant lid John Bauwens. Alles duidde hem aan als stichtend voorzitter van Rotaryclub Oostende. De omstandigheden beslisten er echter anders over. Een project in uitvoering belette hem evenwel de functie te aanvaarden. Washington Serruys en John Bauwens gooiden het op een akkoord. Serruys zou, met de volle steun van Bauwens, stichtend voorzitter worden, om op een later tijdstip het voorzitterschap over te nemen. Toen, in december 1923, Washington Serruys naar het buitenland vertrok, was de machtsoverdracht een voldongen feit. Verder zetelden in het bestuur : inkomend voorzitter, J. Bauwens; vice-voorzitter, Templer, consul van Engeland; secreta-ris Aug. Borgers en als schatbewaarder, Louis De Ridder. Van de 27 stichtende leden konden wij de namen van 22 onder hen terugvinden : Fr. Jooris, A. Lanoye, Achille De Cock, Camille Snauwaert, Devreese, A. Fobert, Jos. Londes, Dr. Kesteloot, Pierre Valcke, Hungs, Gust. Vandenberghe, A. Poupaert, Albert Bouchery, H. Vandeputte, Charles Elle-boudt, L. Van Wynendaele en Dr. Degueldre. Voortaan werden de stichtingsvergaderingen ten huize van W. Serruys gehouden. Op 7 juli 1923 werd Rotaryclub Oostende officieel gesticht. De erkenning volgde op 29 augustus 1923, bij overhandiging van Charter nr. 1512 aan Rotaryclub Oostende.

Club Oostende Bruxelles

Stichtingsvergadering 7.7.1923 24.7.1923

Officiële erkenning 29.8.1923 24.7.1923

Keureuitreiking 29.8.1923 7.11.1923

Nummer 3 - Oktober 2012 - P 30 98 21 Nummer 4 - November 2012 - P 30 98 21

S�ch�ng Rotary Club Oostende

Nummer 5 - December 2012 - P 30 98 21

Page 4: Newsletter D1620 december 2012

Nummer 1 - Juli 2012 - P 30 98 21

Follow d1620 on

Nummer 3 - Oktober 2012 - P 30 98 21 Nummer 4 - November 2012 - P 30 98 21 Nummer 5 - December 2012 - P 30 98 21

Page 5: Newsletter D1620 december 2012

Nummer 1 - Juli 2012 - P 30 98 21

Follow d1620 on

Nummer 3 - Oktober 2012 - P 30 98 21 Nummer 4 - November 2012 - P 30 98 21 Nummer 5 - December 2012 - P 30 98 21

CONVENTIE 2013 : LISSABON

Beste vrienden en beste vriendinnen,

Ter gelegenheid van de Conventie 2013 in Lisboa van 23 tot 26 juni 2013 organiseren wij een reis van 21 tot 27 juni 2013 in samenwerking met het reisagentschap ALMATOURS in Hornu. Zo kunnen we de Conventie volgen en tevens de mooie stad Lisboa bezoeken.

Het reispakket omvat de vluchten, de transfers van de luchthaven naar het hotel en terug en ook 6 overnachtingen, ontbijt incluis, in het centraal gelegen hotel Lisboa, ****.

De inschrijvingen voor de Conventie worden individueel genomen op het internet (met een voorkeurtarief tot 15 december). Idem voor de betalende aangelegenheden (maaltijden), die door de Rotary worden georganiseerd in het kader van de Conventie.

Tarief voor de Conventie : 265 USD tot 15/12/2012, voor de rotariërs en reisgenoten

315 USD van 16/12/2012 tot 31/03/2013

365 USD van 01/04/2013 tot 15/06/2013, ter plaatse te regelen.

INBEGREPEN in uw PROGRAMMA

1° Vluchten met TAP

Vertrek uit Brussel op vrijdag 21/06/2013 om 11u40 met aankomst in Lisboa om 13u25.

Terugvlucht uit Lisboa op donderdag 27/06/2013 om 11u55 met aankomst in Brussel om 15u40 .

2° Transfers heen en terug luchthaven, hotel, luchthaven.

3° Verblijf in het hotel Lisboa, tweepersoonskamer, ontbijt inbegrepen.

4° Een halve dag rondrit in de stad Lisboa en één dag het bezoek van Sintra en Cascais.

==============================================================

Prijs per persoon = 830,00 euro

==============================================================

Aantal plaatsen beperkt - single room ook beschikbaar

Page 6: Newsletter D1620 december 2012

Nummer 1 - Juli 2012 - P 30 98 21

Follow d1620 on

Nummer 3 - Oktober 2012 - P 30 98 21 Nummer 4 - November 2012 - P 30 98 21

DE CONVENTIE

Sakuji Tanaka, R.I. voorzitter, nodigt u uit op de Conventie 2013 in Lisboa, een vredige oase. (cfr de brief van de voorzitter).

Door deel te nemen aan deze Conventie kunt u

• het internationaal karakter van Rotary ervaren

• Andere rotariërs ontmoeten in het Huis van de Vriendschap, en bij de niet officiële gelegenheden

• Luisteren naar sprekers met faam

• Uw actiemogelijkheden bevorderen door nieuwe ideeën op te doen in samenspraak met andere rotariërs voor een actie in het buitenland

• U informeren over Polio-Plus en de andere programma’s van de Foundation, tijdens de plenaire vergaderingen en de work-shops.

• U beter te bekwamen in leadership, andere leidinggevende rotariërs te ontmoeten, ook deel te nemen aan de bijzondere workshops voor de verkozen clubvoorzitters en de lunch bijwonen van de verkozen voorzitter.

• De gastvrijheid van de plaatselijke rotariërs waarderen. Zij zullen u de stad Lisboa helpen bezoeken

• U ontspannen in gezelschap van uw familie en uw vrienden.

==============================================================

INSCHRIJVING voor de CONVENTIE

Zie de site : www.riconvention.org.

Rechts boven vindt u een rubriek : te downloaden

In deze rubriek vindt u meerdere linken. De twee linken hieronder vermeld laten u toe alle inlichtingen te bekomen voor deze Conventie ( een promotie brochure) en u tevens in te schrijven.

Inschrijvingsformulier en bestelbon voor de ticketten

=====================================================

Voor alle inlichtingen betreffende de reis:

Voyages Almatours : Antoinette D’ONOFRIO 069-52.97.92. [email protected]

ROTARY : Alain WIBOU 0475-94.73.29 – 069-57.68.13- [email protected]

Nummer 5 - December 2012 - P 30 98 21

Page 7: Newsletter D1620 december 2012

Nummer 1 - Juli 2012 - P 30 98 21

Follow d1620 on

Rotary op zijn best !

Nummer 3 - Oktober 2012 - P 30 98 21 Nummer 4 - November 2012 - P 30 98 21 Nummer 5 - December 2012 - P 30 98 21

Geachte dames, juffrouwen en heren, waarde vrienden Rotariërs,

“De Week van de Vriendschap” voorstellen is een aangename en eervolle opdracht.

Sinds enkele jaren werkt Rotary Club Oostende 1 samen met de Vlaamse Liga tegen Kanker mee aan de organisatie van een vakantieweek voor adolescente kankerpatiënten. Voor sommigen is er genezing, voor anderen is het dan weer misschien hun laatste vakantie.

Van enkel vervoer door de leden van RC. Oostende 1 in 2001, is dit gegroeid tot een hechte vriendschap en samenwerking tussen de begeleiders van Vlaamse Liga tegen Kanker, de jongeren en onze Rotary Club. Dank zij de prachtige hulp en inzet van meer en meer sympathisanten zijn we er vorig jaar alweer in geslaagd enkele uren van verzet en geluk te kunnen bieden aan onze bezoekers. Van rondrit met old timers tot luchtdopen. Niets is te veel.

Onze “Week van de Vriendschap“ ,

- een week van zéér intense emoties met momenten van blijdschap en dipjes van moeheid , zowel

voor onze jonge vrienden als voor allen die erbij waren,

- een week van 5 dagen les in nederigheid voor allen die hieraan hebben meegeholpen,

- een week van onmetelijke bewondering voor de moed en de waardigheid waarmee deze

prachtige jongeren hun euvel moeten beleven en bekampen,

- een week van immense waardering voor allen die ze hierin bijstaan,

- een week van hechte vriendschap die hopelijk voor iedereen langer dan één week zal mogen

duren!

De impact van deze week op onze jonge vrienden is van onvoorstelbare en onschatbare omvang en waarde. Dit is nog maar eens gebleken uit onze gesprekken van verleden jaar. In cijfers uitgedrukt zou ik er gerust 5000% willen op plakken. Wij koestern deze week door ons allen met alle mogelijke steun die we maar kunnen geven of vinden want deze vakantie, met de mogelijkheid tot vrije contacten en gesprekken onderling is onontbeerlijk geworden. Velen van onze jonge Vrienden putten er de moed en de kracht uit om daarna verder te vechten !!!

Dit jaar, 2012, is het de 10de maal dat we deze clubactie houden. We hebben er een groot feest van gemaakt, zowel voor de nieuwe vrienden als voor de “anciens” die nog steeds op het afscheidsfeest op donderdag avond willen en kunnen komen.

De jongeren zijn maandag morgen als fragiele plant toe gekomen in Oostende, maar vrijdag middag zijn ze vertrokken als een ruiker bloemen vol pracht, kleur en energie.

Graag doen wij een oproep aan alle Rotary Clubs, om 1 dag in te richten in het jaar opdat zij ook eens kunnen genieten van jullie streek. Bel, mail ons. Wij staan klaar om raad te geven. Wij zijn verheugd dat RC. Antwerpen-Amerloo al toe-gezegd heeft.

Thierry Koch, Patrick Vermandel,

De commissie “Week van de Vriendschap”

Contact adressen “Week Van de Vriendschap”:

Thierry KOCH Sleepy Gistelsesteenweg 1 8400 Oostende

Tel: 059/56.58.50 Mob: 0475/578 .411 e-m: [email protected]

Patrick Vermandel Slijkensesteenweg 1 8400 Oostende

Tel:059/32.16.87 Mob: 0479/595.514 e-m:[email protected]

Rotary Club Oostende

Page 8: Newsletter D1620 december 2012

Nummer 1 - Juli 2012 - P 30 98 21 Nummer 3 - Oktober 2012 - P 30 98 21 Nummer 4 - November 2012 - P 30 98 21 Nummer 5 - December 2012 - P 30 98 21

26/11/2012

Page 9: Newsletter D1620 december 2012

Nummer 1 - Juli 2012 - P 30 98 21

Follow d1620 on

Personalia Welkom aan onze nieuwe leden

Thierry Scorniciel Rc Chimay-Couvin 03.35 Chocolaterie

Glenn Reynaert Rc Diksmuide-Westkust 06.20 Architect

Dieter De Wael Rc Renaix 06.40 Architecte d’intérieur

IN MEMORIAM

René Victor Görtz

Rc Charleroi-Sud

Wim Vandenberghe

PHF

Rc Izegem

Georges Marcours

PHF

Rc Kortrijk-Groeninghe

Jean-Pierre Parys

PHF

Rc Mons

Jean-Louis Dupont

Rc Renaix

Emile Vandenbroucke

Honorary

Rc Saint-Ghislain

Vertrokken leden

Frank Van der Mijnsbrugge Rc Deinze

Gilbert Honorez Rc Dour-Quiévrain-

Haut-Pays

Olivier Willemot Rc Gent-Haven Gand-

Mari=me

Yves Dehaene Rc Gent-Noord

Jan Vanhoecke Rc Ieper

Josef De Smet Rc Lokeren

Jeroen Kelders Rc Maldegem

Ingrid Maenhout Rc Oostende-Mari=em

Voor assistentie of bijkomende informatie over de PHF-aanvragen:

YVES VANDERMARLIERE (Rotary Club Ieper)

Email: [email protected]

Nummer 3 - Oktober 2012 - P 30 98 21

Transferts

Raymond Lebeau

Rc Thuin-Thudinie > Rc Binche-Lep=nes

PHF

Joost Bouquillon

Rc Diksmuide-Westkust

PHF**

Nummer 4 - November 2012 - P 30 98 21 Nummer 5 - December 2012 - P 30 98 21

Page 10: Newsletter D1620 december 2012

Nummer 1 - Juli 2012 - P 30 98 21

Follow d1620 on

Future Vision Plan - Zedelgem

13/12/2012 om 19u

Rotary International Convention - Lisbon - Portugal

23/06/2013 >> 26/06/2013

Rekeningen

Redactie

E-mail: [email protected]

DICO:

Guido DUTOICT (Rc Renaix)

E-mail: [email protected]

Correspondent Nederlandstalige clubs Michel VANHOOREN (Rc Oostende ter Streep)

Nieuwpoortsesteenweg 44/6 - 8400 Oostende - Tel: 059/70.06.58 - Fax: 059/31.91.51

E-mail: [email protected]

Nummer 3 - Oktober 2012 - P 30 98 21

D 1620: BE94 0682 2929 7014

Rotary Foundation: BE83 0682 2929 7115

PolioPlus : BE27 0682 5070 1173

EXCHANGE RATE 12/2012

1$ US = 0.77 EURO

1 EURO =1.29870130 $ US

Belangrijk !

Nummer 4 - November 2012 - P 30 98 21 Nummer 5 - December 2012 - P 30 98 21

Page 11: Newsletter D1620 december 2012

Nummer 1 - Juli 2012 - P 30 98 21

Agenda van de gouverneur

Nummer 3 - Oktober 2012 - P 30 98 21 Nummer 4 - November 2012 - P 30 98 21

Rotary op zijn best ! Rotary Gent - Portus Ganda

03.12.12 LUN S LESSINES

04.12.12 MAR M CHARLEROI-EUROPE

04.12.12 DIN A JABBEKE

05.12.12 MER M COLFONTAINE -BORINAGE

10.12.12 LUN M SOIGNIES

11.12.12 DIN M OOSTENDE

12.12.12 MER S COURCELLES 2000

14.12.12 VRIJ M MENEN

20.12.12 DON M LOKEREN

20.12.12 DON A TIELT

21.12.12 VRIJ M IEPER

Nummer 5 - December 2012 - P 30 98 21

Vrijdag 16 november 2012 werd de stichtingsvergadering gehouden van Rotary Club Gent - Portus Ganda in aanwezigheid van vertegenwoordigers van het district 1620, DG Dirk Schockaert, Past Gouverneur Guy Esselen & speciaal afgevaardigde van de gouverneur voor Portus Ganda, Inkomende Gouverneur Werner Braemscheute, Adjunct Gouverneur Kathleen Van Rysseghem, IPDG Jean-Paul Deconinck en voorzitters of leden van de andere Gentse clubs, Clubvoorzitter RC Gent Haven Edouard Moreels, Clubvoorzitter RC Gent Prinsenhof Paul Dobbelaere, Past Gouverneur Jean-Pierre De Buck (Gent Zuid), Past Voorzitter RC Gent Haven Thierry Eeman & speciaal afgevaardigde van de gouverneur voor Portus Ganda, Past Voor-zitter RC Gent Philippe M. Caron, Past Voorzitter RC Gent Pierre Huyghebaert, Marc Cloquet (Gent Haven) Jan Degeest (Gent Prinsenhof), Karina Matthijs (Gent Zuid) en Dino Barillari (Gent Zuid).

Na een korte presentatie over het ontstaan van de club, mooie toespraken van onze gouverneur Dirk Schockaert,PDG Guy Esselen en voorzitter Edouard Moreels en de voorstelling van de oprichtende leden werd het glas geheven op de stichting van een zesde Gentse club.

Deze mooie avond werd afgesloten met een gezellige receptie waarbij de aanwezigen nog uitgebreid met elkaar konden napraten.

Page 12: Newsletter D1620 december 2012

Nummer 1 - Juli 2012 - P 30 98 21

Follow d1620 on

Agenda van de clubs 09.12: RC Fontaine-l’Evêque: Frank Michaël

13.12: RC Eeklo: An Nelissen komt naar Eeklo !

14.12: RC Charleroi 7 & Gilly-Chàrlerwé: Souper Africain

14.12: RC Tournai Haut-Escaut: Sapin de Noël

14.12: RC Damme: Els de Schepper “Niet geschikt als moeder”

29.12: RC Poperinge: Een fijne Kerst met Free Souffriau

13.01.2013: RC Torhout Houtland: Nieuwjaarsconcert 2013

19.04.2013: RC Oostende: 90 jarig bestaan !!!

Nummer 3 - Oktober 2012 - P 30 98 21

DOSSIER IN BIJLAGE

Nummer 4 - November 2012 - P 30 98 21

Ar�kel

Nummer 5 - December 2012 - P 30 98 21