NewSbrief april 2014

12
1 NewSbrief 4e editie april 2014 Jan Huber Financieel medewerker NewSkoolers renderen bij de Rabobank Interview met Daniel Roukema Global HR Systems Manager bij Rabobank International CPC loop Den Haag Wijnproeverij 2013

description

www.newskool.nl Werken én Studeren!

Transcript of NewSbrief april 2014

Page 1: NewSbrief april 2014

1

NewSbrief4e editie april 2014

Jan Huber Financieel medewerker

NewSkoolers renderen bij de Rabobank Interview met Daniel Roukema Global HR Systems Manager bij Rabobank International

CPC loop Den Haag

Wijnproeverij 2013

Page 2: NewSbrief april 2014

2

TerugblikOns lustrumjaar loopt alweer op zijn einde. In mei 2013 bestonden we 5 jaar en dit hebben we op verschillende manieren gevierd afgelopen jaar. Zo hebben we in de zomer een groot strandfeest gehouden met onze medewerkers en hebben we met onze klanten genoten van een kookworkshop en een wijn- proeverij. Maar er is meer gebeurd afgelopen periode. Het jaar 2013 is een goed jaar geweest voor ons. Ondanks de slechte markt-omstandigheden zijn we erin geslaagd afgelopen jaar onze omzet met 40% te laten groeien. Hier zijn we uiteraard best trots op.

Nu het voorjaar weer in de lucht hangt, lijkt ook de markt zich zichtbaar te verbeteren. Het gaat nog niet heel snel, maar we merken nu toch echt de eerste serieuze tekenen van herstel. Onze verwachtingen voor 2014 zijn dan ook positief.

We gaan er weer een mooi jaar van maken!

Alexander, Melchior en Ruud

Page 3: NewSbrief april 2014

3

Voorstellen Jan Huber Financieel medewerker

3

Jan Huber is sinds mei 2013 de financiële medewerker binnen NewSkool. Zijn dagelijkse bezigheden zijn zeer divers, zo is hij werkzaam als debiteuren-beheerder, maakt hij de financiele rapportages, verzorgt hij de salaris- administratie en is hij werkzaam als boekhouder. Zijn aandacht gaat niet alleen uit naar de administratie, hij heeft ook een aandeel in de optimalisatie van het business-proces. Zo zijn er recent nieuwe systemen ingevoerd om een efficiëntieslag te maken waarmee NewSkool zich klaarstoomt voor de toekomst.

Voordat hij de functie van financieel medewerker vervulde was Jan al in dienst bij NewSkool. Hij kwam 4 jaar geleden bij ons binnen als economie student. Sindsdien heeft hij ervaring opgedaan bij verschillende financiële projecten. Zo is hij van client finance manager uitgegroeid tot proces consultant en heeft hij vastgoedfondsen beheerd. Om bij een groeiend bedrijf als NewSkool de financiële functie te bekleden is voor Jan een mooie volgende stap in zijn carrière. Op termijn zal hij uitgroeien tot onze controller. Het is leuk om te zien hoe de eigen kweek van NewSkool zijn steentje bijdraagt in het groeiende bedrijf. Met Jan is er weer een medewerker met succes aan het eigen manage-mentteam toegevoegd!

Page 4: NewSbrief april 2014

4

Even voorstellen Daniel Roukema is Global HR Systems Manager bij Rabobank International. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de HR Systemen van Rabobank International in 23 landen waar 10.000 medewerkers gebruik van maken. Een van de uitdagingen waar Daniel voor staat is de implementatie van een nieuw softwarepakket (Peoplesoft Human Capital Management) voor Rabobank Interna-tional. Dit systeem is begin december succesvol live gegaan en NewSkoolers leveren een belangrijke bijdrage aan de functionele support op dit systeem.

Het werk Op zijn afdeling heeft Daniel 2 NewSkoolers in dienst als Functional Application Support. Zij zijn verantwoordelijk voor het beantwoorden van gebruikersvragen over verschillende HR-Systemen. Daarnaast maken zij ook (kwartaal-) rapportages voor verschillende afdelingen. Daniel vertelt dat NewSkoolers voor deze functie perfect zijn. De gebruikers van de systemen zijn namelijk vaak mensen met weinig kennis van IT. Aan de andere kant zijn de specialisten die de systemen bouwen en onderhouden niet altijd communica-tief genoeg om de eindgebruikers te woord te staan en zich goed in te leven in hun problemen. Een systeem moet immers gebruikt worden en een techneut snapt niet altijd dat een gebruiker verder moet met werken. Dit besef hebben NewSkoolers juist

NewSkoolers renderen bij de Rabobank Interview met Daniel Roukema Global HR Systems Manager bij Rabobank International

Page 5: NewSbrief april 2014

5

Daniel kende Alexander Kist nog van een vorige werkgever en wist op die manier van het bestaan en de kwaliteit in dienstverlening van NewSkool af. Omdat Alexander en Daniel elkaar al goed kennen kon er snel worden geschakeld. Toen hij Alexander vroeg om ‘communicatief vaardige pittbulls’ wist de laatste precies wat Daniel wilde hebben. Namelijk slimme, snel ingewerkte en proactieve medewerkers die van aanpakken weten. Nu, een jaar later, werken er twee NewSkoolers succesvol op zijn afdeling.

wel. Zij kunnen zich in de wereld van de gebruiker inleven en zijn daarnaast goed in staat om de problemen van de gebruiker uit te leggen aan de techneuten die de problemen moeten oplossen.

Pro-actief en flexibelRabobank International werkt ‘unplugged’. Dat houdt in dat iedereen een laptop en een smartphone krijgt waardoor thuiswerken erg makkelijk is. Dit levert veel voor-delen op, maar Daniel legt uit dat medewerkers er ook mee om moeten kunnen gaan. Het gaat namelijk om het werk dat je levert en niet wanneer je dat doet. Daarnaast wordt er door het internationale karakter van de Rabobank flexibiliteit gevraagd. Een gebruiker in Australië helpen kan om 07.00 ’s ochtends al, dan moet je weleens vroeg beginnen. Terwijl een gebruiker in de VS juist pas zit te werken als het in Nederland alweer avond is. Ook zijn hier het inlevingsvermogen en de communi-catieve vaardigheden van een medewerker heel belangrijk. Het is een vak apart om aan niet-IT’ers IT problemen uit te kunnen leggen. Niet iedereen kan tegen deze flexibele werktijden en grote mate van vrijheid. Je kunt niet achter je bureau gaan zitten wachten tot je baas werk naar je toe brengt. Zélf werk ophalen en herkennen is belangrijk en de NewSkoolers doen dit erg goed, aldus Daniel.

Daniel en NewSkool

Page 6: NewSbrief april 2014

6

Daniel vindt het ook een groot voordeel dat NewSkoolers nog een opleiding volgen en vanuit NewSkool certificaten als ITIL en Prince2 halen. Daardoor zijn ze leergierig, in voor verandering en pikken ze nieuwe informatie snel op.

ToekomstZolang het project loopt zullen de NewSkoolers bij Daniel werkzaam blijven. Verder zijn er binnen Rabobank volgens hem genoeg taken voor NewSkoolers en hij raadt ze dan ook zeker bij andere afdelingen aan. Dit heeft er zelfs al toe geleid dat er onder-tussen op een andere afdeling een derde en een vierde NewSkooler is aangenomen. Rabobank International is hiermee weer een voorbeeld van een tevreden klant.

De NewSkoolers bij de Rabobank

Page 7: NewSbrief april 2014

7

lustrum kookworkshop bij Kooklokaal in Den Haag

Page 8: NewSbrief april 2014

8

Arwin

Door zijn kennis en ervaring in zowel de ICT als de financieel/administratieve hoek is Arwin uitstekend gepositioneerd als Junior SAP Consultant. Hij heeft meer dan twee jaar ervaring als medewerker SAP Support en Junior Functioneel Beheerder SAP bij een vooraanstaand accountants- en consultancy-organisatie. Hij is bezig met het afronden van het SAP Fi/Co Application Associate Certificate. Arwin is ijverig, klantvriendelijk, flexibel en

resultaatgericht. In deeltijd studeert hij Bedrijfseconomie. Hij woont in Voorburg en is in het bezit van een auto.

Beschikbare medewerkers

Kevin

Kevin is een flexibele, enthousiaste en hard werk-ende medewerker. Hij heeft uitstekende communi-catieve vaardigheden, is representatief en heeft een klant- en servicegerichte houding. Kevin spreekt vloeiend Nederlands en Engels. De afgelopen jaren heeft hij als verkoper in een wijnhandel en als call-centermedewerker tijdens zijn voltijdstudie, al de nodige werkervaring opgedaan in dienstverlenende, client-facing rollen.

Naast de Prince2 en Itil foundation certificaten is Kevin in het bezit van MCITP en studeert hij naast zijn werk bij NewSkool in deeltijd Informatica.

Page 9: NewSbrief april 2014

9

Mike

Mike is een ‘commerciële techneut’. Naast zijn recente ervaring als Servicedeskmedewerker heeft hij enige jaren ervaring in de verkoop en daarin een aantal certificaten behaald. Hij helpt anderen graag, volgt een technische opleiding en is altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Naast verkoop heeft hij administratieve ervaring met betrekking tot financiën, klachten-afhandeling en klantcontact. Mikes recente werkervaring is

voornamelijk in de spraak gerelateerde ICT, maar hij heeft veel affiniteit met ICT in het algemeen en ambieert ook een loopbaan in die richting. Hij woont in Den Haag.

Ibrahim

Ibrahim is een echte ICT’er met ervaring op de Servicedesk (eerste- en tweedelijns) en op het gebied van Functioneel Beheer. Deze ervaring heeft hij opgedaan bij een aantal concerns in o.a. de bank- en utilities-wereld. Hij zit in het laatste jaar van de deeltijd HBO opleiding Informatica aan de Hogeschool Rotterdam. Ibrahim is gemotiveerd, doelgericht en kan goed in teamverband werken. Hij heeft een sterke affiniteit met ICT-beheer en wil

zich in die richting graag verder ontwikkelen. Ibrahim woont in Rotterdam en is in het bezit van een auto.

Page 10: NewSbrief april 2014

10

Wijnproeverij 2013

De traditionele jaarlijkse wijnproeverij voor klanten en relaties van NewSkool heeft weer plaatsgevonden. Wijnkenner Joost van den Hurk heeft ons meegenomen in zijn passie voor wijn. De proeverij heeft de vorm van een wedstrijd waarin aan de hand van een beschrijving van de smaak en de kleur de wijnen bepaald moet worden welke wijn er geproefd wordt. Dat dit niet eenvoudig is bleek ook dit jaar weer. Het wedstrijdelement voerde de spanning tussen de verschillende teams behoorlijk op, het was wederom een geslaagd evenement.

Page 11: NewSbrief april 2014

11

Afgelopen zondag 9 maart deed NewSkool alweer voor het 5e jaar op rij mee met de CPC loop in Den Haag. Het evenement trok dit jaar maar liefst 40.000 deelnemers!

NewSkool was deze keer met 19 deelnemers op iedere afstand vertegen-woordigd, van de Ernst & Bobbie kinderloop tot en met de halve marathon. De snelste NewSkooler op de 10 km was Justin Bronsgeest. Op de halve marathon waren Harm Hotke, Isa Verweijen en Martijn van Spijker het snelst en finishten gezamenlijk na 1 uur en 55 minuten.

CPC loop9 maart 2014 • Den Haag

Deze editie stond ook enigzins in het teken van het nieuwe hardloopoutfit. Alle mannen die in zo’n legging over straat durven zijn natuurlijk winnaars! Chapeau voor het lef!

Page 12: NewSbrief april 2014

12

Wil je meer weten over onze dienstverlening, onze medewerkers of wat onze klanten vinden van NewSkool, kijk op

www.newskool.nl

Je kunt ook bellen of e-mailen met Isa Verweijen 070 335 10 22

[email protected]

Werken én StuderenNewSkool richt zich op medewerkers met een aantoonbaar HBO/WO werk- en

denkniveau, die om welke reden dan ook (nog) niet zijn afgestudeerd. NewSkoolers zijn fulltime in dienst, worden gedetacheerd bij voor hen relevante

bedrijven en wij stimuleren ze om naast hun werk hun studie af te ronden.

like ook onze Facebookpagina