New WOUDLOPERS mining corporation · 2013. 7. 3. · belgië-Belgiue P.B. 2800 Mechelen Mail BC...

32
belgië-Belgique P.B. 2800 Mechelen Mail BC 10630 Afzender: Woudlopers VVKSM Stuivenbergbaan 166 2800 Mechelen P 508747 Maandelijkse uitgave (uitgezonderd juli/ agustus) Afgiftekantoor: 2800 Mechelen - Mail Kampcrosser 2013 WOUDLOPERS mining corporation ®

Transcript of New WOUDLOPERS mining corporation · 2013. 7. 3. · belgië-Belgiue P.B. 2800 Mechelen Mail BC...

Page 1: New WOUDLOPERS mining corporation · 2013. 7. 3. · belgië-Belgiue P.B. 2800 Mechelen Mail BC 10630 eer Woopers K eeraa 1 200 ecee P 0 Maandelijkse uitgave (uitgezonderd juli/ agustus)

belgië-BelgiqueP.B.

2800 Mechelen MailBC 10630

Afzender:Woudlopers VVKSMStuivenbergbaan 1662800 MechelenP 508747

Maandelijkse uitgave (uitgezonderd juli/agustus)Afgiftekantoor: 2800 Mechelen - Mail

Kampcrosser 2013

WOUDLOPERS mining

corporation ®

Page 2: New WOUDLOPERS mining corporation · 2013. 7. 3. · belgië-Belgiue P.B. 2800 Mechelen Mail BC 10630 eer Woopers K eeraa 1 200 ecee P 0 Maandelijkse uitgave (uitgezonderd juli/ agustus)
Page 3: New WOUDLOPERS mining corporation · 2013. 7. 3. · belgië-Belgiue P.B. 2800 Mechelen Mail BC 10630 eer Woopers K eeraa 1 200 ecee P 0 Maandelijkse uitgave (uitgezonderd juli/ agustus)

VoorwoordBeste ouders en leden,

Het is weer zover, de aangenaamste tijd van het jaar breekt opnieuw aan vakantie, nog vakantie en nog meer vakantie. De familie trekt naar verre oorden of genieten van BBQ onder de zomerzon. Toch wil al deze zomerse gezelligheid niet zeggen dat er geen tijd is voor wat actie en plezier, want ook in de maand juli draaien onze scoutsactiviteiten op volle toeren.

Natuurlijk weten jullie allen waar wij hierop doelen, namelijk ons geweldige kamp. Eens te meer nemen we een hele hoop leden onder onze hoeden om ze in alle veiligheid te laten kennis-maken met de natuur, de wereld en elkaar. Dit jaar trekken we ons terug in Olloy-sur-Viroin een pittoresk dorpje aan de Viroin op 150 km van Mechelen.

Welke geweldige plannen de leiding reeds voor jullie kinderen in elkaar hebben gestoken vin-den jullie terug in de rest van dit boekje. We hopen alvast zoveel mogelijk volk te mogen begroeten. Geniet nog van de BBQ en van het gezelschap.

En alvast het allerbeste voor de zomervakantie gewenst,

Stevige LinkerDe groepsleiding

Page 4: New WOUDLOPERS mining corporation · 2013. 7. 3. · belgië-Belgiue P.B. 2800 Mechelen Mail BC 10630 eer Woopers K eeraa 1 200 ecee P 0 Maandelijkse uitgave (uitgezonderd juli/ agustus)

“- Hier zie, Fonske. Dat is lang geleden.- Ja ja, Marcel. Dat is inderdaad lang geleden. ’t Zal zo’n 13 à 14 jaar geleden zijn zeker.- Ah ja, met de sluiting in 2013. Toen hebben we nog gezegd dat we in contact zouden blijven maar dat is er nooit van gekomen denk ik. - Nee, nee. Maar hoe is het eigenlijk met het Fonske?- Goed goed, ik mag niet klagen. ‘k ben nog goed in vorm, ik heb mij alleen nooit echt kunnen aanpassen aan het leven bovengronds.- Daar kan ik van mee spreken. Ondergronds was alles veel plezanter en simpeler. Geen internet, geen TV, geen elektronisch gedoe. Toen was het nog makkelijk. Maar hebt ge het al gehoord, Fonske? Ze hebben een nieuwe mijn geopend ergens in de Ardennen. Ik ben er al aangenomen om nieuwe werkers op te leiden en ze zoeken nog iemand met ervaring om datzelfde te doen. Ik heb hun gezegd dat ik nog wel iemand kende en dat ik het aan u eens ging vragen.- Echt? Geweldig! Ik heb momenteel toch niks om handen en terug naar de mijn zou wel heel plezant zijn. Maar de jeugd van tegenwoordig staat toch niet direct te springen om te gaan werken denk ik.- Dat valt wel goed mee. Ze hebben een groep van zo’n 20 gasten gevonden die dat wel eens willen proberen. Ze hebben zelfs al enkele mannen met ervaring, één met zelfs wel wat kennis van de grond en zo, om hun te begeleiden.- Ah, dat is wel handig. En wanneer komen die voor hun opleiding?- 23 tot 30 juli. 7 dagen moet genoeg zijn.- We zullen zien, we zullen zien.”

Kapoenen Rubriek

Page 5: New WOUDLOPERS mining corporation · 2013. 7. 3. · belgië-Belgiue P.B. 2800 Mechelen Mail BC 10630 eer Woopers K eeraa 1 200 ecee P 0 Maandelijkse uitgave (uitgezonderd juli/ agustus)

Kapoenen RubriekZo zou de inleiding van het kamp kunnen lopen maar zo gaat het natuurlijk niet. De inleiding vind je hieronder:

Geachte Heer, Hierbij laten we weten dat wij, de Woudlopers-Kapoenen NV, dringend op zoek zijn naar geschikte kandidaten voor het ondergrondse werk in onze mijn te Olloy-sur-Viroin. Wij zullen een korte opleiding-speriode voorzien van 23 tot 30 juli, om zo de geschik-theid de kandidaten te kunnen beoordelen. Hieronder alvast een korte stand van zaken in verband met onze mijn.Onze mijn werd opgericht in 2013 in samenwerking met enkele andere verenigingen die samen de organisatie ‘de Woudlopers’ vormen. Onze mijn bestaat al uit enkele uitstekend gegraven gangen en er zijn al WCs, een kookp-laats en slaapplaatsen in aangebracht. Tot op heden heb-ben we nog slechts goud en robijnen gevonden maar we hebben goede hoop om binnenkort toch iets waardevollers naar boven te kunnen halen zoals diamanten of zo. Onze Geoloog/Aardrijkskundige, Gibbon, heeft ons dit kunnen verzekeren.

Nee, grapje dit is ook niet de echte inleiding. Maar ik zweer het, de echte inleiding is op de volgende pagina te vinden.

Page 6: New WOUDLOPERS mining corporation · 2013. 7. 3. · belgië-Belgiue P.B. 2800 Mechelen Mail BC 10630 eer Woopers K eeraa 1 200 ecee P 0 Maandelijkse uitgave (uitgezonderd juli/ agustus)

Kapoenen RubriekZet je graag een helm op?Zwaai je al wel eens graag met een hamer of pikhouweel?Schrikt zwart en zwaar werk je niet af?

Schrijf je dan als de bliksem in voor het nieuwe kamp!Want dit en nog veel meer kan je allemaal doen op onze 7-daagse uitstap naar het verre Olloy-sur-Viroin.

We zullen gangen graven; goud, diamanten en edelstenen verzamelen; ons lichaam in uitstekende vorm brengen om af te kunnen dalen in die groen-blauwe bol die we de Aarde noemen.

8 dagen vol plezier, soms wat afzien maar vooral met an-deren die we al redelijk goed kennen en die net het zelfde willen als ons.7 nachten weg van mama en papa en slapen in tenten 8 dagen eten wat de pot schaft, opblijven tot het donker is en spelletjes spelen in en onder de natuur.8 dagen ons wassen in een rivier, zwemmen in diezelfde rivier en dammen bouwen tot onze armen er af vallen.8 dagen genieten van het al dan niet goede weer, de ge-zonde buiten lucht en het geweldige humeur van de leiding.

En dan nu even enkele praktische zaken:Vertrek: we verwachten jullie op dinsdag 23 juli om 8.30u stipt op de parking van de kapel (overkant van de scouts). Daar rekenen we op de goedwil van de ouders om te car-poolen tot op het kampterrein, waarvoor dank!

Page 7: New WOUDLOPERS mining corporation · 2013. 7. 3. · belgië-Belgiue P.B. 2800 Mechelen Mail BC 10630 eer Woopers K eeraa 1 200 ecee P 0 Maandelijkse uitgave (uitgezonderd juli/ agustus)

Kapoenen RubriekKapoenen mogen veldbedden meenemen maar zet deze thuis al eens op met papa of mama. Zo kan je dat op kamp lekker zelf en moet de leiding geen 20 veld-bedden opzetten en terug afbreken.

Pak je bagage in samen met mama of papa. Zo weet je (misschien) zelf waar wat steekt en wat je allemaal bij hebt. Gebruik ook zeker de lijst verder in deze kamp-crosser.

Vergeet zeker niet om je naam in al je kledij en op al je materiaal te zetten. Je zal sowieso iets kwijt raken op kamp en als we het dan terug vinden zijn we 100% zeker dat het van jou is.

Als je medicatie moet innemen, steek die dan in een plastieken zakje en steek er een papiertje bij met de instructies (wat, hoeveel, wanneer) en geef dit af aan Tapir.

Een kaartje om naar huis te sturen kost, met postze-gel, €2,00.

Je inschrijvingspapier ingevuld en afgegeven?Je kamp betaald?

Dan houdt niets je nog tegen om er samen met ons een onvergetelijk kamp van te maken!Stevige linker,Calidris, Gibbon, Tapir, Goendi, Baarkoekoek en Dhole

Page 8: New WOUDLOPERS mining corporation · 2013. 7. 3. · belgië-Belgiue P.B. 2800 Mechelen Mail BC 10630 eer Woopers K eeraa 1 200 ecee P 0 Maandelijkse uitgave (uitgezonderd juli/ agustus)

Welpen RubriekBeste Welpen,

Wees welkom in ons iddylisch mijnwerk-ersdorpje Olloy-sur-Viroin. Ons dorp is gelegen in het Zuiden van België te mid-den van de Ardense bossen. Net buiten het dorp is onze mijn gelegen.

Uit onze mijn halen we allerlei dingen uit de grond, zoals: goud, steenkool, grani-et, … . Om dit te volbrengen beschikken over een fantastisch team van mijnwerk-

ers, ik zal ze even kort voor u voorstellen.

MijnwerkersOnze eerste mijnwerker heet Alessandro. Deze mijnwerker voelt zich goed thuis onder de grond. Hij heeft een voorliefde voor de duistere dieren onder de grond, zoals spinnen, ratten, mollen, … . Zijn collega Andrea daarentegen, heeft een helse schrik voor deze dieren. Hij heeft daarom altijd verschillende wapens (rattenver-gif, ribbentikker) op zak om deze wrede beesten te lijf te gaan.

Elio di Pico ,de derde mijnwerker van het gezelschap is de benjamin van ons team. Hij loopt dikwijls

Page 9: New WOUDLOPERS mining corporation · 2013. 7. 3. · belgië-Belgiue P.B. 2800 Mechelen Mail BC 10630 eer Woopers K eeraa 1 200 ecee P 0 Maandelijkse uitgave (uitgezonderd juli/ agustus)

verstrooid en verward rond, maar desondanks levert hij al-tijd sterk werk met zijn schop.

Geovanni is ons voorlaatste teamlid. Hij is de meest robuuste van het team. Hij kan zelfs zonder houweel, stenen in twee splijten, daarom wordt hij ook wel ‘Je-rommeke’ genoemd.

Ten laatste hebben we Michele hij is de chef van ons team. Hij speelt mee in het muziekkorps van de mijnwerkers van Olloy-sur-Viroin en hij houdt zich voorts ook bezig met fietsen.

‘Het leven zoals het is: de mijn’Zoals alle normale werkdagen kwam het mijnwerkersteam al vroeg uit de veren. Net voor zonsopgang vertrokken ze tezamen richting de mijn van Olloy. Aangekomen aan de mijn stapten ze samen in de lift en verdwenen meters diep in de grond.

De lift bracht hen tot 300 meter onder grond. Nadat ploegbaas Michele de dagtaken overlopen had, begon

Welpen Rubriek

Page 10: New WOUDLOPERS mining corporation · 2013. 7. 3. · belgië-Belgiue P.B. 2800 Mechelen Mail BC 10630 eer Woopers K eeraa 1 200 ecee P 0 Maandelijkse uitgave (uitgezonderd juli/ agustus)

Welpen Rubriekhet team met werken. Ales-sandro en Andrea hielden zich bezig met het herstellen van de spoorlijnen van de mijnkarretjes. Elio en Geovanni daarentegen vlogen er tegenaan om massa’s goud te delven.

Na de middag gebruikten ze dyna-miet om enkele rotswanden weg te blazen. Op het moment van de ont-ploffing gebeurde er echter iets heel ergs. Een deel van de mijnschacht stortte in en Elio werd afgesloten van zijn kompanen. Een grote pan-iek brak uit onder de overige team-leden, hoe zouden ze Elio bevrijden uit de mijn?

PraktischHoe zou het afgelopen zijn met Elio en de andere mijnwerk-ers? Als je dit te weten wil komen, kom dan zeker en vast mee op kamp. Hiervoor vertrekken we op dinsdag 23 juli. We spreken op deze dag af om 8.30 uur aan de Sint-Jacobskapel in perfect uniform. Vandaar gaan we carpoolen naar onze mijnsite.

Gelieve alle kleren van uw zoon te voorzien van naam-lintjes of dergelijke. Elk jaar blijft er namelijk

Page 11: New WOUDLOPERS mining corporation · 2013. 7. 3. · belgië-Belgiue P.B. 2800 Mechelen Mail BC 10630 eer Woopers K eeraa 1 200 ecee P 0 Maandelijkse uitgave (uitgezonderd juli/ agustus)

Welpen Rubriekeen grote stapel met verloren voorwerpen aan ons lokaal achter.Wie medicatie moet inne-men kan dit bij vertrek af-geven aan de leiding, ver-meld ook wanneer en wat er moet ingenomen worden op een briefje. Vergeet ook niet je sis-kaart af te geven.

Wie kaartjes wil sturen naar de mama, de papa of andere fami-lieleden kan best de adressen op etiketten meenemen. Dit is de ge-makkelijkste oplossing. Voor een kaartje vragen we € 1.00 en voor een postzegel vragen we ook € 1.00.

Neem zeker en vast ook een kampuniform mee. Dit wil zeg-gen dat je verkleedkleren meeneemt in het thema van mijnwerkers.

Een stevige linker,

Alessandro Andrea Elio Giovanni Michele

Page 12: New WOUDLOPERS mining corporation · 2013. 7. 3. · belgië-Belgiue P.B. 2800 Mechelen Mail BC 10630 eer Woopers K eeraa 1 200 ecee P 0 Maandelijkse uitgave (uitgezonderd juli/ agustus)

Beste vrienden,

Het is weer zover, de tijd waar we zolang naar heb-ben uitgekeken. Niet alleen is de school gedaan en de vakantie van start gegaan. Maar binnenkort vertrek-ken wij ook met z’n allen op een fantastisch kamp!! Hier zijn we 10 dagen weg van de dagelijkse sleur van het schoolleven en kunnen we 10 dagen non-stop ravotten en ons amuseren.

Bij een kamp hoort uiteraard ook een kampthema. Dit jaar nemen we jullie mee naar de tijd waar de stoere mannen met een helm en een petzl (pillamp op hun hoofd), de donkere gangen in trokken om te zoeken naar het zo geliefde, blinkende, schitterende goud.

Dit was geen simpele opdracht en daarom was deze job ook enkel weggelegd voor de sterkste en stoerste mannen van de omliggende dorpen. Deze kwamen dan samen, leefde samen, aten samen,… En gingen samen op zoek naar het dure product.

Het thema is zoals velen van jullie ondertussen wel door hadden: “Mijnen”.

Voor de gemakkelijkheid verbleven de mijnwerkers in een soort samengesteld dorpje vlak bij de mijn. Dit bestond veelal uit houten constructies en tenten. Hier verbleven de mijnwerkers beschut tegen weer en wind.

JV Rubriek

Page 13: New WOUDLOPERS mining corporation · 2013. 7. 3. · belgië-Belgiue P.B. 2800 Mechelen Mail BC 10630 eer Woopers K eeraa 1 200 ecee P 0 Maandelijkse uitgave (uitgezonderd juli/ agustus)

Het wassen deden ze in de rivier, want zoals we allemaal weten is hygiëne een van de grootste troeven om te over-leven.

Hun eten maakten ze op een houtvuurtje waar ze allemaal gezellig rond stonden met hun gamel en bestek. Dit gaan jullie ook moeten doen op het kamp.

En uiteraard hadden ze in hun dorp ook sanitaire voorzien-ingen.

Iedereen had wel zijn eigen job in het dorp. Er werd sa-mengewerkt als een echte gemeenschap en ‘s morgens vertrokken ze met z’n allen naar de mijnen.

Vandaar ook de uitspraak: “De ochtendstond heeft goud in de mond.”

Sommige mijnen bestonden uit een super lang gangenstel-sel dat de mijnwerkers iedere dag moesten aflopen. Daar-om waren zij ook voorzien van stevige stapschoenen.

JV Rubriek

Page 14: New WOUDLOPERS mining corporation · 2013. 7. 3. · belgië-Belgiue P.B. 2800 Mechelen Mail BC 10630 eer Woopers K eeraa 1 200 ecee P 0 Maandelijkse uitgave (uitgezonderd juli/ agustus)

JV RubriekConcreet willen we hiermee zeggen dat we hopen dat de jv’s ook dit jaar weer de beste kampuniformen zullen dra¬gen, laat je fantasie er op los en knutsel een mi-jnachtig kampuniform!

Wat kunnen jullie zoal verwachten op het jongverken-ner – mijnkamp? Wel we kunnen jullie vertellen dat er zal gestapt worden, zorg dus voor degelijke stapschoenen en een rugzak waar slaapzak+matje+wat kleding inpast en die je gedurende lange tijd kan dragen, kortom een trek-rugzak. Een poncho is hier ook aan te raden.

We trekken dit jaar naar Olloy sur Viroin alwaar we met de hele groep een mijndorp zullen vormen en ons eens goed kun¬nen laten gaan.

Enkele praktische zaken:

- vertrek: we verwachten jullie op zaterdag 20 juli om 8.30u stipt op de parking van de kapel (overkant van de scouts). Daar rekenen we op de goedwil van de ouders om te car-poolen tot op het kampterrein, waarvoor dank!

- jongverkenners mogen een zakmes meenemen op kamp maar dit is geen verplichting!

- In de mijnen is er geen bereik, dus laat uw gsm en an-dere technische toestellen maar thuis op de kast!!

- wat je wel moet meenemen ontdek je verder in deze kampcrosser en in bovenstaande tekst

Page 15: New WOUDLOPERS mining corporation · 2013. 7. 3. · belgië-Belgiue P.B. 2800 Mechelen Mail BC 10630 eer Woopers K eeraa 1 200 ecee P 0 Maandelijkse uitgave (uitgezonderd juli/ agustus)

JV Rubriek- SIS-kaart + klevertje van het ziekenfonds meene-men.

Uw leiding kijkt al enorm uit naar het kamp en we zijn ervan overtuigd dat jullie dat ook doen! We beloven er weer een fantastische 10 dagen van te maken zoals we elk jaar doen. Dit kan niet mislopen met zulk fantastisch kampthema en de energie die deze jongverkennertak heeft! vragen? contacteer ons! Tot dan,

KAAIMAN IJSVOGEL KOELAN FRET

Page 16: New WOUDLOPERS mining corporation · 2013. 7. 3. · belgië-Belgiue P.B. 2800 Mechelen Mail BC 10630 eer Woopers K eeraa 1 200 ecee P 0 Maandelijkse uitgave (uitgezonderd juli/ agustus)

Gegroet beste verkenners,

Bij deze onze laatste maandelijkse afspraak in de boscrosser, of kampcrosser in dit geval. Want we zijn weer zover, het is eind juni en jullie krijgen tussen de brochetten en de worsten dit boekje op jullie schoot.

Dat kan natuurlijk maar 1 ding betekenen: over een tweetal weken grijpen we in alle vroegte onze fiets en vertrekken naar de diepe Ardennen. Natuurlijk hoort bij 15 daags spelplezier met onze Waalse vrienden ook een kampthema. Zoals jullie waarschijnlijk al hebben ontdekt op de cover en de vorige pagina’s van deze kampcrosser, trekken we ons dit jaar diep terug in de Waalse mijnen en steengroeven. Het kampthe-ma is dan ook als volgt bekend: Woudlopers Mining Corporation®.

VK Rubriek

Page 17: New WOUDLOPERS mining corporation · 2013. 7. 3. · belgië-Belgiue P.B. 2800 Mechelen Mail BC 10630 eer Woopers K eeraa 1 200 ecee P 0 Maandelijkse uitgave (uitgezonderd juli/ agustus)

Haal dus al maar gauw jullie beste overall, petzl, helm en kanarie boven en stop dit allemaal in jullie rugzak met de andere kampbenodigdheden. Ondertussen worden jullie toch al verondersteld om te weten wat er op zo’n kamp moet worden meegenomen, maar voor de echt achter-lijken onder ons werd er zoals elk jaar een lijstje toege-voegd. Misschien is het zelfs belangrijker om op de lijst te ontdekken wat jullie vooral niet moeten meenemen.

Zo kunnen jullie je slechte plannen om hele blikken ravioli in te slaan en goedkope alcohol bevattende rommel aan te schaffen maar beter zo snel mogelijk opbergen. Immers ook eten zal door ons en onze schitterende cateringploeg worden voorzien. En zoals steeds telt er gedurende onze tweeweekse terugtrekking in de groene wouden een abso-lute nultolerantie op het vlak van drank, drugs, sigaretten, snoepgoed, gameboys, gsm’s en ik denk dat jullie wel in staat zijn om dit lijstje zelf aan te vullen.

Maar laat ons na al dit klassiek gepreek even terugkomen op de essentie, namelijk dat we ons gedurende twee wek-en geweldig gaan amuseren in Olloy-sur-Viroin. Een char-mant dorpje tegen de Franse grens waar jullie waarschijn-lijk nog wel wat herinneringen als jong-verkenners hebben overgehouden. De afstand bedraagt een bescheiden 150km wat voor beren zoals jullie geen enkel probleem zou mogen inhouden. We zouden kunnen zeggen dat dit een gelijkaardige afstand is als vorig jaar, maar toen zaten jullie natuurlijk in Tsjechië.

VK Rubriek

Page 18: New WOUDLOPERS mining corporation · 2013. 7. 3. · belgië-Belgiue P.B. 2800 Mechelen Mail BC 10630 eer Woopers K eeraa 1 200 ecee P 0 Maandelijkse uitgave (uitgezonderd juli/ agustus)

Het leiden van zo’n complexe mijnbouwoperatie zoals we gaan uitvoeren in de Ardennen vraagt natuurlijke een grote organisatie en een nauwkeurige leiding. Wij zorgen voor verblijf en schaft en sterke armen zorgen voor de nodige arbeid.

Zo komen we uiteindelijk dan toch bij de rol die jullie zullen opnemen in dit schitterende geheel. Jullie zullen instaan voor de begeleiding van de lagere mijnwerkers en optreden als ploegbazen. Ik zie de vreugde in jullie ogen reeds opwellen bij het vooruitzicht van 5 kapoenen, 10 welpen en enkele JV’s te begeleiden tijdens het groepsspel :).

Natuurlijk moeten we zoals altijd nog altijd even de prak-tische details samenvatten. Bij jullie leiding kunnen jullie zoals steeds

VK Rubriek

Page 19: New WOUDLOPERS mining corporation · 2013. 7. 3. · belgië-Belgiue P.B. 2800 Mechelen Mail BC 10630 eer Woopers K eeraa 1 200 ecee P 0 Maandelijkse uitgave (uitgezonderd juli/ agustus)

terecht voor de praktische afspraken, we zullen jullie dan ook de komende dagen laten weten om hoe laat we ex-act zullen vertrekken en wanneer jullie je rugzakken kun-nen komen inladen. Voor de rest zijn de regels die gelden vanzelfsprekend dezelfde als onze wetten die doorheen het jaar gelden.

Voor het fietsen voorzie je uiteraard een perfect uitgeruste fiets (lampen, remmen, misschien een paar versnellingen, plakgerief en de volledige rimram).

Je kan een beetje zakgeld meenemen, maar houd dit bin-nen te perken, overdadige budgetten zullen eveneens in beslag worden genomen. Om jullie na al dit gepreek toch wat gerust te stellen krijgen jullie alleszins nog een stripje cadeau.

Tot op kamp,

Sneeuwhoen, Barry, Ara en Beermarter

VK Rubriek

Page 20: New WOUDLOPERS mining corporation · 2013. 7. 3. · belgië-Belgiue P.B. 2800 Mechelen Mail BC 10630 eer Woopers K eeraa 1 200 ecee P 0 Maandelijkse uitgave (uitgezonderd juli/ agustus)

Route1. Start aan het lokaal alwaar u afspreekt met de tak-leiding

2. Neem de 1e afslag links, Uilmolenweg/N109 opGa verder op de N109

3. Flauwe bocht naar rechts naar deBedrijvenlaan

4. Neem op de rotonde de 1ste afslag richting Brussel/Antwerpen

5. Houd links aan bij de splitsing, volg de borden voor E19/Brussel en voeg in op E19

6. Houd links aan bij het knooppuntMachelen en volg de borden E40 richtingE411/Namen/Luik/Leuven/Brussel/Luchthaven Zaventem

7. Weg vervolgen naar R0

8. Houd rechts aan bij het knooppunt Ittre en volg de borden E19 richting Paris/Mons

9. Neem afslag 19 en voeg in op de A54/E420 richting Liège/Namur/Charleroi

10. Houd links aan bij de splitsing, volg de borden voor Ring en voeg in op E420

Page 21: New WOUDLOPERS mining corporation · 2013. 7. 3. · belgië-Belgiue P.B. 2800 Mechelen Mail BC 10630 eer Woopers K eeraa 1 200 ecee P 0 Maandelijkse uitgave (uitgezonderd juli/ agustus)

11. Neem afslag 30-Porte de Philippevilleen voeg in op de Pont de Philippeville/N5richting Châtelet/CouilletGa verder op de N5

12. Sla linksaf naar de Rue de L’adujoir

13. Weg vervolgen naar Rue des Monts

14. Weg vervolgen naar Pl. du Bati

15. Sla linksaf naar de Rue Général de Monge/N99Ga verder op de N99

16. Sla rechtsaf naar de Rue des Mines/N990Ga verder op de N990

17. Sla linksaf naar de Rue des Frères Bouré/Rue Saint-Eloi/N990

Vandaar kan u normaliter dan de bordjes met woudlopers vol-gen naar het kampterrein.

Voor de verkenners zal het vertrek aan het lokaal zijn op maandag 15 Juli om-streeks een 6 uur des ochtends met de fiets.

Route

Page 22: New WOUDLOPERS mining corporation · 2013. 7. 3. · belgië-Belgiue P.B. 2800 Mechelen Mail BC 10630 eer Woopers K eeraa 1 200 ecee P 0 Maandelijkse uitgave (uitgezonderd juli/ agustus)

PraktischOmdat een kampterrein en al het eten niet gratis is vragen wij een dagprijs van €10,00.Hiervoor krijgt uw zoon:

- Een geweldig grasveld, met zwem mogelijkheid in de beek en rivieren.- Een pracht van een tent om in te slapen- ontbijt, middageten, een vieruurtje, avondeten en een avondpapje- spannende activiteiten

Merk op dat voor kinderen onder de 12 jaar ditbedrag fiscaal aftrekbaar is. Een attest om vol-gend jaar bij uw belastingsaangifte te voegen, ont-vangt u bij de inschrijvingen van volgend scoutsjaar op onze jaarlijkse mosselsouper.

Hier krijgt u nog een overzicht van de kampprijzen:

Kapoenen 80 euroWelpen 80 euroJV’s 110 euroVK’s 160 euroLeiding 96 euro

De bedragen kunnen naar volgende rekening overg-schreven worden. (rek.nr. BE51 4061 0890 7162)

Page 23: New WOUDLOPERS mining corporation · 2013. 7. 3. · belgië-Belgiue P.B. 2800 Mechelen Mail BC 10630 eer Woopers K eeraa 1 200 ecee P 0 Maandelijkse uitgave (uitgezonderd juli/ agustus)

o Voldoende ondergoed/sokkeno Korte broekeno Lange broekeno Warme truio Voldoende T-shirtso Regenjas/ponchoo Perfect uniform bij vertreko Zwemgerief + handdoek

o Slaapzako Matje (of veldbed voor kap/wlp)o Extra dekentjeo Knuffelbeer

o Bottinnen/stapschoeneno Watersandaleno Sportschoeneno Laarzeno Washandjeso Handdoekeno Tandenborstel/Tandpastao Scheergeriefo Er wordt biologisch afbreekbare zeep en shampoo voorzien. Gelieve geen zeep/shampoo mee te nemen die de beek kan vervuilen

o Zonnecreme/Aftersuno Petje/hoedje tegen de zono Drinkbuso Adressen (stickers met adressen zijn altijd handig)o Postzegels & enveloppen

Hé, moeten wij

Page 24: New WOUDLOPERS mining corporation · 2013. 7. 3. · belgië-Belgiue P.B. 2800 Mechelen Mail BC 10630 eer Woopers K eeraa 1 200 ecee P 0 Maandelijkse uitgave (uitgezonderd juli/ agustus)

dingen meenemen?o Briefpapier & balpeno Eventueel geld om postkaartjes te kopeno 2 keukenhanddoeken

o Kampuniform (thema = zie tak)o Persoonlijke EHBO/Medicatie (elke tak heeft een EHBO- verantwoordeli-jke, gelieve deze persoon in te lichten bij vertrek)o SIS-kaart + 2 plakkertjes mutualiteit

Voor JV’s, VK’s, leiding:o Gamellen + besteko Drinkbekero Rugzako Zakmeso Kompas / Seinkaart / Roomer / Notaboekje / Potloodo Zakgeld (niet in overdrijven)o Schoenblink / Naaigerief / Extra vetersWat nemen we niet mee:o Alles wat biep zegt (gsm’s, radio’s, tv, laptop, gameboy, PSP,…). Dit wordt afgepakt en zie je na het kamp pas terug.o Snoep. Dit wordt afgepakt en zie je niet meer terug,tenzij je dit op voorhand afgeeft en het voor je verjaardag is.o Dolken, rambomessen, kostbaar geriefo Alcoholische dranken, drugs en andere oppeppende/verdovende middelen zijn absoluut verboden.Scouting is kicken zonder drugs!!OPMERKING!!!Gelieve in alle kledingstukken & accesoires de naam van uw zoon te schrijven/naaien. Elk jaar blijven er vele naamloze spul-len (kledij, slaapzakken, handdoeken,..) achter. Maak samen met u zoon zijn zak

Page 25: New WOUDLOPERS mining corporation · 2013. 7. 3. · belgië-Belgiue P.B. 2800 Mechelen Mail BC 10630 eer Woopers K eeraa 1 200 ecee P 0 Maandelijkse uitgave (uitgezonderd juli/ agustus)

Inspiratie voor het kampuniform

http://www.youtube.com/watch?v=649dZPCTD30

http://www.youtube.com/watch?v=3uXDhwsWppI

Page 26: New WOUDLOPERS mining corporation · 2013. 7. 3. · belgië-Belgiue P.B. 2800 Mechelen Mail BC 10630 eer Woopers K eeraa 1 200 ecee P 0 Maandelijkse uitgave (uitgezonderd juli/ agustus)

Kleurplaatje

Page 27: New WOUDLOPERS mining corporation · 2013. 7. 3. · belgië-Belgiue P.B. 2800 Mechelen Mail BC 10630 eer Woopers K eeraa 1 200 ecee P 0 Maandelijkse uitgave (uitgezonderd juli/ agustus)

Brieven, pakjes en ander leesvoer van de ouders, vrienden, familie, lieven, huisdieren, andere lieven kan u allemaal kwijt aan het onderstaand adres.

SCOUTS WOUDLOPERS MECHELEN NAAM LID (vb: Barry)

MARC ROCHER RUE DE MARIEMBOURG 1

DOURBES 5670

Voor de jongere takken vragen wij wel niet te veel post te sturen aangezien dit de heimwee in de hand werkt.

Voor de leden is er de mogelijkheid om op kamp zowel kaartjes als postzegels aan te kopen en te ver-sturen. Dit aan de prijs van 1,50 euro voor kaart en postzegel tesamen.

Post

Page 28: New WOUDLOPERS mining corporation · 2013. 7. 3. · belgië-Belgiue P.B. 2800 Mechelen Mail BC 10630 eer Woopers K eeraa 1 200 ecee P 0 Maandelijkse uitgave (uitgezonderd juli/ agustus)

Mocht zich een noodgeval voordoen kan u ons altijd bereiken via één van de onderstaande nummers.

Bemerkende kapucijaap (Van den Berghen Rob)0476/49 97 38

Indien Kapucijnaap niet bereikbaarZelfgenoegzame Gibbon (Cabuy Michiel)

0486/34 97 28

Deze nummers dienen enkel gebruikt te worden in noodgevallen!

Probleem?

Page 29: New WOUDLOPERS mining corporation · 2013. 7. 3. · belgië-Belgiue P.B. 2800 Mechelen Mail BC 10630 eer Woopers K eeraa 1 200 ecee P 0 Maandelijkse uitgave (uitgezonderd juli/ agustus)

AfhalenDinsdag 30 Juli kan u uw waarschijnlijk aardig vermoeide zoon komen afhalen als de zon ongeveer tussen het Zuiden en het Westen staat, maar iets meer in het Westen dan in het Zuiden.

Om 15:30 zullen wij de allerlaatste eindformatie houden aan de Sint-Jakobskapel tegenover het lokaal. Alwaar u uw kleine spruit kan komen ophalen.

Indien u afspraken gemaakt heeft met de takleiding in ver-band met een vroeger vetrek gelieve dan deze zo goed mo-gelijk te volgen. Dit om te voorkomen dat de planning van de tak in de war loopt. Alvast bedankt

Page 30: New WOUDLOPERS mining corporation · 2013. 7. 3. · belgië-Belgiue P.B. 2800 Mechelen Mail BC 10630 eer Woopers K eeraa 1 200 ecee P 0 Maandelijkse uitgave (uitgezonderd juli/ agustus)

KapoenenleidingTapir Stuivenbergvaart 17 (0478)30.14.92 2800 MechelenGibbon Turfbeemd 23 (0486)34.97.28 2800 Mechelen Calidris Brusselsesteenweg 268 (0499)29.90.51 2800 MechelenGoendi Velkgerstraat 46 (0474)70.39.63 2800 MechelenDhole Turfbeemd 44 (0477)32.80.28 2800 MechelenWelpenleidingSika Velkgerstraat 46 (0476)06.12.45(Raksha) 2800 Mechelen Fuutkoet Tivolilaan 133 (0487)60.86.88 2800 MechelenKiang Landbouwstraat 14 (0498)07.59.26 2800 MechelenEkster Vekestraat 17 (0474)71.04.32JongverkennerleidingIJsvogel Stwg. Op Heidonk 67 (0497)83.44.04 2801 HeffenFret Kleinebareelstraat 60 (0489)35.96.50 2800 Mechelen Koelan Landbouwstraat 14 (0478)86.39.22 2800 MechelenKaaiman Stuivenbergvaart 17 (0477)19.76.19 2800 MechelenVerkennerleidingBeermarter Kerkhoflei 63 (0487)40.19.38 2800 MechelenBarry G. De Stassartstraat 115 (0471)37.72.93 2800 MechelenAra Goudbloemstraat 19 (0498)56.73.41 2800 MechelenSneeuwhoen Turfbeemd 23 (0485)98.47.15 2800 Mechelen

Kapucijnaap G. De Stassartstraat 115 (0476)49.97.38(Groepsleiding) 2800 Mechelen

Het e-mailadres van de leiding is [email protected](voorbeeld: [email protected])Rekeningnummer Woudlopers : BE51 4061 0890 7162 EUR

Contact

Page 31: New WOUDLOPERS mining corporation · 2013. 7. 3. · belgië-Belgiue P.B. 2800 Mechelen Mail BC 10630 eer Woopers K eeraa 1 200 ecee P 0 Maandelijkse uitgave (uitgezonderd juli/ agustus)
Page 32: New WOUDLOPERS mining corporation · 2013. 7. 3. · belgië-Belgiue P.B. 2800 Mechelen Mail BC 10630 eer Woopers K eeraa 1 200 ecee P 0 Maandelijkse uitgave (uitgezonderd juli/ agustus)