N-VA Bornem was actief deze zomer p.2 Uw mening over ons … · 2016-09-26 · Taxshift 2016 2018...

3
BORNEM [email protected] I www.n-va.be/bornem I jaargang 2016 nr. 3 september V.U.: KRISTOF JOOS, SINT-JANSBEEKVELD 10, 2880 BORNEM N-VA Bornem wil veiligere, propere en minder gevaarlijke stationsbuurt Vandalisme, fietsdiefstallen en zwerfvuil zijn schering en inslag. De N-VA bracht het probleem al meermaals ter sprake op de gemeenteraad, maar tot op heden heeft de meerderheid geen concreet plan om deze buurt op te waarderen en veiliger te maken. Zo is er nog altijd geen nieuwe bestemming voor het wachtlokaal en kan de reiziger ook geen gebruik maken van de toiletten en andere nutsvoorzieningen. Veiligheidsgevoel moet omhoog Aan het begin van een nieuw schooljaar kunnen de schoolgaande jeugd en pendelaars verwachten dat hun fietsen gestolen worden en de drankautomaten vernield. Zwerfvuil en vuile banken maken deel uit van het dagelijkse straatbeeld in de stationsomgeving en op het perron. N-VA Bornem vraagt dat het schepencollege werk maakt van een degelijk actieplan om deze wantoestanden aan te pakken. Door sensibilisering, preventie, kordaat optreden en eventueel het aanwenden van nieuwe technologieën kunnen we het veiligheidsgevoel verhogen. Erwin Van den Abeele Voorzitter N-VA Bornem 0499 71 07 02 [email protected] De euforische aankondiging in de kranten dat de burgemeester 22 veiligheidscamera’s liet installeren in Klein-Brabant staat in schril contrast tot de onveilige, gevaarlijke en vuile Bornemse stationsbuurt. De N-VA vraagt een dringende oplossing. Gespreksavond met Theo Francken N-VA Bornem nodigt u graag uit voor een gespreksavond met staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken. Toegang is gratis voor iedereen, ook niet-leden. Na Philippe Muyters, Ben Weyts, Liesbeth Homans en Annick De Ridder slaagt onze afdeling er opnieuw in een nationale klepper naar Bornem te halen. Samen met de N-VA-afdelingen van Puurs, Sint-Amands en Willebroek nodigen wij u dan ook van harte uit op 28 oktober in Zaal Kloosterheide. Programma: 18.30 uur I 20.00 uur: Breugelbuffet +1 glas cava/fruitsap voor wie zich inschrijft voor dit buffet (niet verplicht) 20.00 uur I 20.30 uur: Verwelkoming leden en sympathisanten 20.30 uur I 22.00 uur: Presentatie (inclusief vragen & antwoorden) Theo Francken 22.00 uur I 23.30 uur: Napraten Vrijdag 28 oktober 18.30 uur Zaal Kloosterheide Kloosterstraat 89, Bornem Wil je deelnemen aan het breugelbuffet, schrijf je dan in vóór 18 oktober. Het buffet kost 20 euro voor volwassenen en 10 euro voor kinderen tot 12 jaar. Het juiste bedrag stort je op rekeningnummer BE44 9730 5505 8345. Vermeld daarbij steeds je naam, gemeente en het aantal deelnemers. Bevestig je inschrijving ook via e-mail of telefoon bij Erwin Van den Abeele: [email protected] – 0499 71 07 02. N-VA Bornem was actief deze zomer p.2 Uw mening over ons dorpshart p.3

Transcript of N-VA Bornem was actief deze zomer p.2 Uw mening over ons … · 2016-09-26 · Taxshift 2016 2018...

Page 1: N-VA Bornem was actief deze zomer p.2 Uw mening over ons … · 2016-09-26 · Taxshift 2016 2018 Laagste lonen +€1.000/jaar +€1.500/jaar 1,1 miljard Terugsturen naar: N-VA, Koningsstraat

BORNEM [email protected] I www.n-va.be/bornem I jaargang 2016 • nr. 3 • september

V.U.: KRISTOF JOOS, SINT-JANSBEEKVELD 10, 2880 BORNEM

N-VA Bornem wil veiligere, propere en minder gevaarlijke stationsbuurt

Vandalisme, fietsdiefstallen en zwerfvuil zijn schering en inslag. De N-VA bracht het probleem al meermaals ter sprake op de gemeenteraad, maar tot op heden heeft de meerderheid geen concreet plan om deze buurt op te waarderen en veiliger te maken.

Zo is er nog altijd geen nieuwe bestemming voor het wachtlokaal en kan de reiziger ook geen gebruik maken van de toiletten en andere nutsvoorzieningen.

Veiligheidsgevoel moet omhoogAan het begin van een nieuw schooljaar kunnen de schoolgaande jeugd en pendelaars verwachten dat hun fietsen gestolen worden en de drankautomaten vernield. Zwerfvuil en vuile banken maken

deel uit van het dagelijkse straatbeeld in de stationsomgeving en op het perron. N-VA Bornem vraagt dat het schepencollege werk maakt van een degelijk actieplan om deze wantoestanden aan te pakken.

Door sensibilisering, preventie, kordaat optreden en eventueel het aanwenden van nieuwe technologieën kunnen we het veiligheidsgevoel verhogen.

Erwin Van den AbeeleVoorzitter N-VA Bornem0499 71 07 [email protected]

De euforische aankondiging in de kranten dat de burgemeester 22 veiligheidscamera’s liet installeren in Klein-Brabant staat in schril contrast tot de onveilige, gevaarlijke en vuile Bornemse stationsbuurt. De N-VA vraagt een dringende oplossing.

Gespreksavond met Theo FranckenN-VA Bornem nodigt u graag uit voor een gespreksavond met staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken. Toegang is gratis voor iedereen, ook niet-leden. Na Philippe Muyters, Ben Weyts, Liesbeth Homans en Annick De Ridder slaagt onze afdeling er opnieuw in een nationale klepper naar Bornem te halen. Samen met de N-VA-afdelingen van Puurs, Sint-Amands en Willebroek nodigen wij u dan ook van harte uit op 28 oktober in Zaal Kloosterheide.

Programma:18.30 uur I 20.00 uur: Breugelbuffet +1 glas cava/fruitsap voor wie

zich inschrijft voor dit buffet (niet verplicht)20.00 uur I 20.30 uur: Verwelkoming leden en sympathisanten20.30 uur I 22.00 uur: Presentatie (inclusief vragen & antwoorden)

Theo Francken22.00 uur I 23.30 uur: Napraten

Vrijdag 28 oktober18.30 uurZaal KloosterheideKloosterstraat 89, Bornem

Wil je deelnemen aan het breugelbuffet, schrijf je dan in vóór 18 oktober. Het buffet kost 20 euro voor volwassenen en 10 euro voor kinderen tot 12 jaar. Het juiste bedrag stort je op rekeningnummer BE44 9730 5505 8345. Vermeld daarbij steeds je naam, gemeente en het aantal deelnemers. Bevestig je inschrijving ook via e-mail of telefoon bij Erwin Van den Abeele: [email protected] – 0499 71 07 02.

N-VA Bornem was actief deze zomer p.2 Uw mening over ons dorpshart p.3

Page 2: N-VA Bornem was actief deze zomer p.2 Uw mening over ons … · 2016-09-26 · Taxshift 2016 2018 Laagste lonen +€1.000/jaar +€1.500/jaar 1,1 miljard Terugsturen naar: N-VA, Koningsstraat

2 DENKEN.DURVEN.DOEN. 3DENKEN.DURVEN.DOEN.

www.n-va.be/[email protected]

N-VA is actief in Bornem: Feestmarkt Bornem 2016

Uw mening over ons dorpshartRaad van bestuur Gezellige Woningen wordt democratischer De aanstelling van een bestuurder voor huisvestingsmaatschappij Gezellige Woningen liep niet van een leien dakje in de OCMW-raad. Tot consternatie van CD&V stemde niet alleen de oppositie maar ook coalitiepartner Groen voor een oppositielid.

Daarmee werd de meerderheid doorbroken en zorgen de oppositiepartijen ervoor dat het democratische gehalte van de raad van bestuur van de Gezellige Woningen verhoogt. In heel wat andere commissies, bestuursraden en adviesorganen worden de postjes vooral onder leden van de grootste coalitiepartner verdeeld. Daardoor zijn de organen geen afspiegeling of doorsnede van de maatschappij. In vele gevallen volgen deze afgevaardigden vooral wat de verantwoordelijke schepen en zijn partij aangeven en komt het algemene maatschappelijk belang op de tweede plaats. Ook oppositiepartijen zijn een bouwsteen van onze democratie en op gemeentelijk vlak. Zij kunnen zeker mee het verschil maken.

De tent is vermist!In het bestuursakkoord van 2013 beloofde de Bornemse coalitie de formule ‘met de tent de boer op’ twee maal per jaar te organiseren. Een mooie vorm van burgerparticipatie. Op papier tenminste, want veel geluisterd naar de noden en bezorgdheden van de burgers werd er de voorbije twee jaar niet.Geen tent meer sinds 2014Boskant kwam al vlug aan bod: op 15 april 2013. Ook Buitenland en Wintam hebben de tent op bezoek gehad. Maar daar vinden we op de gemeentelijke website geen enkel verslag van terug. Werden er te lastige vragen gesteld? We hebben vernomen dat er in andere wijken ook heel wat interesse is vanwege de bewoners.Wat met de andere Bornemse wijken en straten?

Ondertussen lijkt het dat de tent van de burgemeester ‘zoek’ is. Is het daarom dat dit initiatief doodgebloed is? Of heeft het gemeentebestuur geen interesse

meer in wat er leeft onder de bevolking? Zaaltjes om zoiets te organiseren, zijn er trouwens genoeg in Bornem.

Daarvoor heb je geen tent nodig. Of gaat de tent toevallig opnieuw tevoorschijn komen in aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen?

Burgerparticipatie N-VA Bornem pleit voor meer echte burgerparticipatie, bijvoorbeeld in de vorm van wijkraden. De structuur van deze wijkraden kan vastgelegd worden in een gemeentelijk reglement waarin een minimum aantal vergaderingen per jaar bepaald kan worden. Deze wijkraden, waarop burgemeester en schepenen aanwezig zijn, worden bijgestaan door de wijkagent of deskundigen van gemeentelijke diensten die er toelichting komen geven over alles van stedenbouwkundige plannen tot groenonderhoud en wegenwerken.

N-VA Bornem verwelkomde de bezoekers van de feestmarkt met lekkere zelfgemaakte cupcakes, vergezeld van een frisse cava, witte of rode wijn of een biertje en frisdrank. Voor de liefhebbers maakten we een pittige gin-tonic of gin-orange. Het was gezellig keuvelen aan onze stand.

Dwars door Bornem, Puurs, Sint-Amands en WillebroekEen veertigtal N-VA-leden en -sympathisanten uit Bornem, Puurs, Sint-Amands en Willebroek fietsten op 27 augustus sportief en gezwind door Klein-Brabant. We bezochten een viertal brasserieën en rondden de dag af met een lekker en gezellig dineetje in Willebroek.

Verkeers(on)veiligheid93 procent van de deelnemers maakten het voorbije jaar een verkeersonveilige situatie mee. Vooral met drie of meer naast elkaar fietsende jongeren, voet-gangers die zonder te kijken oversteken en hoge snelheid worden als gevaarlijk omschreven. Infrastructureel moet men voet- en fietspaden duidelijker afbake-nen. De politie en school moeten hier een belangrijke rol vervullen. Ons voorstel voor een terrasbeleid met kansen voor de horeca en aandacht voor toegankelijkheid krijgt bijval.

Dichtslibben BoomstraatBijna de helft van de mensen die op onze

enquête antwoordden, spreekt zich uit voor een autovrije (27 procent) of autoluwe (21 procent) Boomstraat. Dit voorstel uitproberen in het weekend (bij voorkeur op zaterdag) krijgt de meeste steun. 45 procent zou vaker winkelen in een verkeersvrije of verkeersluwe Boomstraat. Voor 35 procent maakt het geen verschil en 20 procent zou hier niet mee gediend zijn.

Toekomst CardijnpleinSlechts één op vier is voorstander van een autovrij plein met openbaar groen en terrassen. Bijna de helft vindt dat er parkeerplaatsen moeten blijven, maar met afgevlakte klinkers voor een betere toe-gankelijkheid. N-VA Bornem plaatste dit

voorstel al meermaals op de agenda. Dit is noodzakelijk voor de veiligheid en biedt een minimum aan comfort voor fietsers, wandelaars en rolstoel- of rollatorgebrui-kers. Tot slot zijn bijkomende parkeer-plaatsen, een toegankelijke omgeving en overdekte fietsstallingen de belangrijkste hiaten op het vlak van mobiliteit.

N-VA Bornem blijft vragende partij voor een degelijke toekomstvisie voor de Boomstraat en het Cardijnplein met aandacht voor bereikbaarheid, veiligheid en toegankelijkheid voor iedereen, met bruisende cafés en handelszaken, en zal deze prioriteiten op de agenda plaatsen van de COVEMO, en de gemeente- en politieraad.

Het gebrek aan overleg en toekomstvisie voor het kloppend dorpshart van onze gemeente veroorzaakte het voorbije jaar proteststemmen van horeca-uitbaters, bewoners en bezoekers. Voor de werkgroep Veilig Verkeer hoog tijd om de Bornemnaars te betrekken bij ons onderzoek naar de concrete pijnpunten.

N-VA Bornem blijft vragende partij voor een veilige en toegankelijke Boomstraat en Cardijnplein.

N-VA Bornem verwelkomt nieuw provincieraadslidOp 22 september legde Bornems gemeenteraadslid Saadet Gülhan de eed af als kersvers provincieraadslid. De 30-jarige Saadet volgt de Mechelse Danielle Van Neck op, die omwille van professionele redenen haar mandaat ter beschikking van de partij stelde.

Als advocate houdt ze zich binnen de Bornemse gemeenteraad vooral bezig met sociale zaken, zoals gezinsbeleid en welzijn, domeinen die ze ook binnen de provincieraad zal opnemen. Tijdens de twee resterende jaren tot de verkiezingen in 2018 zal Saadet zich natuurlijk ook met

extra aandacht focussen op de Bornemse en Klein-Brabantse dossiers. Tijdens de lokale verkiezingen van oktober 2012 behaalde de N-VA in het arrondis-sement Mechelen 28,6 procent van de stemmen, goed voor twee verkozenen in de provincieraad.

Page 3: N-VA Bornem was actief deze zomer p.2 Uw mening over ons … · 2016-09-26 · Taxshift 2016 2018 Laagste lonen +€1.000/jaar +€1.500/jaar 1,1 miljard Terugsturen naar: N-VA, Koningsstraat

Grootste pensioen-hervorming sinds ontstaan sociale

zekerheid

pensioen- sinds Grondige

van de provinciesHervorming van

de kinderbijslagGrootste fiscale

hervorming sinds1963

€€€ €

€€€

€€€€

sindsKordate én humane

aanpak van grootste asielcrisis sinds

WOII

kinderbijslag

Eindelijk een veiligheidsbeleiddie naam waardig

€€€€€ €€€€€€

€€

€€€€€€ €€€€€€

€€

€€€€€€€€€€€ €€€€€€€€€€€€€€€€ €€€€€€€€€€€ €€€€€ €€€€€€ €€€€€ €€€€€

€€

€€€

€€€€€€€€

€€

€€€€

€ €€€€€€€ €€€€

€€

€€ €€ €€€ €€ €€€ €€ €€€€€ €

€€€€ €€€

€€€€€€€€€€€€€€€€ €€€€€€€€€€€€€€ €€€€€€€€ €€€€ €€€€€€ €€€€€€ €€€€ €€ €€ €

De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!De verandering werkt!

42,9%Meer vacaturesmei 2016 vs. mei 2015

Hoogste aantal sinds 2006 in Vlaanderen

Jonge werklozen1ste kwartaal 2016 vs. 1ste kwartaal 2015

55.489

+37.500

+140.000JOBS

WERKLOZEN2015

2015-2018

-62.500Daling van deRVA-uitgaven met

2015Werkende 55-65-jarigen2016

45%

2005

32%

-15%VACATURES

Koopkracht Handelsbalans

0%

1%

2%

3%

4%

5%

+1,8%

+5,3%

2015 2018

Grootste inkomensstijging in meer dan 5 jaar

+0,6%

+2,1%

2015 2018

De verhouding tussen de in- en uitvoer van een land

Taxshift

2016 2018

Laagstelonen

+€1.000/jaar+€1.500/jaar

1,1 miljard

Terugsturen naar: N-VA, Koningsstraat 47 bus 6 in 1000 Brussel of faxen naar: 02 217 35 [email protected] - www.n-va.be

JA, DE N-VA SPREEKT ME AAN

De informatie die op dit document wordt vermeld is bestemd voor het interne gebruik van de diverse diensten van de N-VA. De wet van 8 december 1992 in verband met de bescherming van de persoonlijke levensfeer ten opzichte van de gegevensverwerking voorziet toegangsrecht tot de gegevens, het verbeteren of verwijderen ervan.

Ja, ik wil graag lid worden. Stuur mij de nodige informatie

Ja, ik wens een infobrochure over de N-VA te ontvangen

De heer Mevrouw

Naam: Voornaam:

Straat:

Postcode: Gemeente:

Tel.: E-mail: Geboortedatum: / /

2016-07 De verandering werkt.indd 1 12/09/2016 14:35:25