My mind my soul my world

of 267 /267

Embed Size (px)

description

Leerlingen van dé Academie Ieper bundelden hun gedachten in karton...

Transcript of My mind my soul my world

Page 1: My mind my soul my world
Page 2: My mind my soul my world
Page 3: My mind my soul my world

Ik heb twee passies: kunst en muziek. Bij kunst kan ik me uitleven, ben ik creatiefen bij muziek kom ik tot rust als ik het innerlijk moeilijk heb.

Jelle Meuleman - MG3

Page 4: My mind my soul my world
Page 5: My mind my soul my world

Ik ben geïnteresseerd in elektriciteit en ik hou veel van uitdagingen.

Augustin Demyttenaere - MG3

Page 6: My mind my soul my world
Page 7: My mind my soul my world

De zwarte kamer met spijkers - het kleine donkere deeltje in mezelf.Het grootste deel is vrolijk, speels en kleurrijk. Dat kun je zien aan de kleurrijke rietjes en de speelse compositie van de stokjes en de houtschilfers.

Ella Van Hooreweghe - MG3

Page 8: My mind my soul my world
Page 9: My mind my soul my world

Iedereen heeft zijn eigen manier om zijn gevoelens, gedachten en nog meer dingen te uiten; voor mij is dit kunst.

Mijn werk staat voor mijn manier van denken, voor de complexe manier waarop ik deze wereld zie. Daarom zit ik mezelf soms vragen te stellen zoals “waarom is er zwaartekracht? Waarom heeft de mens net lucht nodig om te leven? Waarom gebruikt de mens dingen waaraan meer nadelen dan voordelen zitten?”

Adam Dekeersmaecker - MG3

Page 10: My mind my soul my world
Page 11: My mind my soul my world

Wat je voelt, is soms moeilijk te zeggen.Kunst in het algemeen en deze doos in het bijzonder zijn manieren om ze te uiten. Iedere hoek en elk vlak is anders, zoals elke eigenschap in mijn karakter.Geen zelfportret met verf en model dus, maar een eenvoudige doos die minstens even veel zegt.

Michiel Dejonghe - MG3

Page 12: My mind my soul my world
Page 13: My mind my soul my world

Het labyrint stelt de zoektocht in mijn leven voor. De trap zegt dat ik altijd de lat ietsje hoger probeer te leggen.En het spel vind ik ook heel belangrijk in mijn leven.

Noah Devos - MG3

Page 14: My mind my soul my world
Page 15: My mind my soul my world

Ik hou veel van rally, maar vind ook de natuur belangrijk.Met mijn hindernissenbaan bedoel ik dat, als ik problemen heb, ik er altijd over moet geraken.

Jelle Herman - MG3

Page 16: My mind my soul my world
Page 17: My mind my soul my world

Ik hou ervan om creatieve en speciale dingen te maken.

Julien Slembrouck - MG3

Page 18: My mind my soul my world
Page 19: My mind my soul my world

Engeland is een leuk land. De Big Ben en de Tower Bridge moet je zeker zien.Rode telefooncellen en bussen geven een toffe sfeer weer in het straatbeeld.Wie weet kom je er “One Direction” of Mister Bean tegen.

Ilana Saelens - MG1

Page 20: My mind my soul my world
Page 21: My mind my soul my world

Edinburgh, hoofdstad van Schotland met mysterieuze kastelen vol schatkamers en geheimen.

Femke Leroy - MG1

Page 22: My mind my soul my world
Page 23: My mind my soul my world

“Manneken Pis” uit Brussel krijgt een nieuw standbeeld.Zie en geniet met een lekkere wafel en een kopje thee.

Emilien Demyttenaere - MG1

Page 24: My mind my soul my world
Page 25: My mind my soul my world

Amerika is een TOP land.Als ik in Hollywood ben, voel ik mij een echte ster.Obama zijn favoriete uitspraak is “Yes we can!”.De hamburgers zijn er super lekker.Kijk naar het vrijheidsbeeld en de prachtige skyline.

Marthe Meuleman - MG1

Page 26: My mind my soul my world
Page 27: My mind my soul my world

Een idyllisch stukje Parijs met een heerlijk ontbijt.

Elza Durnez - MG1

Page 28: My mind my soul my world
Page 29: My mind my soul my world

Marrakesh gelegen op de vruchtbare Haouzvlakte.Pittoreske steegjes en kraampjes met allerlei handelswaren.Een exotische sfeer met slangenbezweerders.

Ines Matthys - MG1

Page 30: My mind my soul my world
Page 31: My mind my soul my world

Nederland, een mengeling van kaas en tulpen.Heerlijk fietsen langs de windmolens.

Charlotte Frimout - MG1

Page 32: My mind my soul my world
Page 33: My mind my soul my world

Amerika, de beste films uit Hollywood en de vele beroemdheden.De “Golden Gate Bridge” is één van de zeven moderne wereldwonderen.

Lucca Strobbe - MG1

Page 34: My mind my soul my world
Page 35: My mind my soul my world

Amerika, de Route 66 van Chicago naar Los Angeles.Het land van de vrijheid, de grote gebouwen en de gezellige drukte.

Michiel Hardeman - MG1

Page 36: My mind my soul my world
Page 37: My mind my soul my world

De treurwilg bij de rand van het eikenbos heeft kromme vingers, vol neergeslagen grijs. Door zijn reuzenhand reist een trotse wijs Die op strijdbaar, toch vreedzaam voorjaar bouwt.

Ik voel me graag vogelvrij, weg van al de ruzie en regels van aarde, naar de vrede in de lucht. De kleuren vormen mijn geboortejaar: 5 oktober 2002. De woorden in één van mijn kamers formuleren mijn dyslectie. Voor de rest stelt mijn werk mijn warrig hoofd voor na de dood van mijn vader.

Angie Vuylsteker - MG2

Page 38: My mind my soul my world
Page 39: My mind my soul my world

Voor mij is familie erg belangrijk, niet iedereen staat in mijn doos, maar ze betekenen allemaal even veel voor mij. Mijn 3 katten zijn mijn beste vrienden. Ik ben een game nerd, Nintendo rules! Muziek is erg belangrijk, ik speel piano. De quote inspireert mij heel erg, de ruimte is het mooiste dat er is. De constructie van mijn doos is heel erg strak, zo ben ik ook wel een beetje. Er zijn altijd wel dingen die je niet zult denken van mij, vandaar die aparte kamertjes.

Romee Noyelle - MG2

Page 40: My mind my soul my world
Page 41: My mind my soul my world

Ik hou van voorwerpen uit de natuur.Het haar van mijn mannetje, dat mijn konijn Pluisje voorstelt, vind ik super leuk!Al mijn driehoeken vormen samen een ster.Hoe moet je mijn gordijn openen?Je trekt de twee ijzerdraadjes naar boven en draait het rondt het kurkje.Hoe sluit je mijn gordijn?Je haalt de twee ijzerdraadjes van het kurkje en je trekt het witte papier voorzichtig naar beneden.

Flore Fiems - MG2

Page 42: My mind my soul my world
Page 43: My mind my soul my world

Wat je ontdekt in mijn doos, is wat ik graag doe of zie: computer, geschiedenis, Star Wars, de oertijd.

Demothi Hoflack - MG2

Page 44: My mind my soul my world
Page 45: My mind my soul my world

Een kamer met verschillende betekenissen: mijn gsm, mijn dieren en mijn gezin op de foto, want ik hou van foto’s nemen. Evenzeer een kamer voor de natuur, waar ik veel van hou. De kubus staat voor wiskunde omdat ik daar heel goed in ben. De tekeningen erin spreken voor zich.

Diethe Verhack - MG2

Page 46: My mind my soul my world
Page 47: My mind my soul my world

Ik construeerde een boshut. Ik hou wel van de natuur.De abstracte driehoeken en vormen vind ik heel mooi. Ik vind het moderne goed passen bij de houten muren en meubels.

Mira Leys - MG2

Page 48: My mind my soul my world
Page 49: My mind my soul my world

Voetbal is heel speciaal voor mij,Als ik een match speel, ben ik superblij.Voetbal is gewoon mijn leven,en in Gold Star Voormezele zal ik alles geven.Ik supporter voor Club Brugge met heel m’n hart,want dat is een ploegje heel apart.Dino’s en dieren zijn mijn passie.Maar als ik weer eens aan het wegdromen ben,heb ik veel fantasie.Ik zou dan dromen van een verre reis naar Rome.Met al die historische gebouwendie ze daar in die oude stad hebben behouden.Maar waar ik ook ga, ik neem altijd mijn gsm mee,Naar het strand en de rotsen waar de golven tegen botsen.En als ik thuis kom, dan is de vakantie gedaan.Dan moet ik terug naar school toe gaan.Maar geloof me, dat is echt niet uit te staan.

You want shit of mouse?

Lore Declercq - MG2

Page 50: My mind my soul my world
Page 51: My mind my soul my world

Ik hou van paarden met heel m’n hartJammer genoeg heb ik er geen… Maar deze hoeve is wel al een goeie startPaardrijden is mijn leven.Op de rug van een paard, voel ik me zweven.

Kitana David - MG2

Page 52: My mind my soul my world
Page 53: My mind my soul my world

Ik ben een natuurmens.Ik zocht een beeld in de natuur.Dat beeld moest ik ongeveer kunnen nabouwenDat werd een boom.Ik heb de stam voor jullie gemaakt.Jullie moeten de takken erop zetten.Het gaat als volgt: de letter A op de letter A, de letter B op de letter B en de letter C op de letter C.

Flore Decaestecker - MG2

Page 54: My mind my soul my world
Page 55: My mind my soul my world

In de kamer bovenaan zie je muzieknootjes, ik hou van muziek te spelen.De andere kamer is mijn slaapkamer. In die kamer zie je mijn tweelingzus en ik en mijn klein hondje.Onderaan de eetkamer.Bovenaan kan het dak openflappen.

Delfien Barbier - MG2

Page 56: My mind my soul my world
Page 57: My mind my soul my world

Mijn huisje is een puzzel en een honingraat. De honingraat van de bijen, waar er steeds ijverig gewerkt wordt, is onderverdeeld in kamers. Die lijken op een deel van mij, een persoonlijkheid. Ze zijn allemaal uniek. De middelste is mijn ziel en mijn gedachten: het is een brandend kaarsje voor mijn vader. Je hebt ook een wolk: daar kan je vanalles in zien. Boven aan de top zie je een vogeltje op een stok, van vooraan zie je het niet maar achter hem groeien besjes, hetgeen waar hij zijn buik mee vult.En een potlood voor de lijnen van het leven, nooit recht maar vol bochten. De flappen zijn zwart, voor de nacht. Hij schenkt ons rust en pracht. Door onze straatlantaarns kun je de sterren niet zien, maar ze zijn er wel. Als je op een amper verlichte heuvel ligt, kun je ze zien. Daarom gaan ze het nooit opgeven, ze blijven altijd schitteren.

Laticha Vuylsteker - MG2

Page 58: My mind my soul my world
Page 59: My mind my soul my world

Rechthoekige vormen

Jitse Vanhaverbeke - MG2

Page 60: My mind my soul my world
Page 61: My mind my soul my world

Ik hou van sport, creativiteit met wol, lezen…Quotes helpen mij door moeilijke periodes.Familie en vrienden zijn belangrijk.

Sam Wyffels - MG2

Page 62: My mind my soul my world
Page 63: My mind my soul my world

VOELDOOS 1:

Vanuit onze knusse plek, “zacht”... kijken we de grote wereld in.

Manon Malbranque Noor ParmentierManon ArfeuilleTessa PhillipsLG5-6

Page 64: My mind my soul my world
Page 65: My mind my soul my world

VOELDOOS 2:

Ieper, de kerstmarkt, gezellig, “zacht”, onze thuis en de wereld.

Guinevere ErardStefanie DequidtAllegra StrynckxFrederik ColsonLG5

Page 66: My mind my soul my world
Page 67: My mind my soul my world

VOELDOOS 3:

Vulkaan, bos, thuis in de natuur…Soms hard, soms zacht.

Marte LernoutEsther LacanteJolien De PlanckeAlixe VanrenterghemLG5-6

Page 68: My mind my soul my world
Page 69: My mind my soul my world

VOELDOOS 4:

Doolhof, glijbanen, attracties, dolle pret en gezelligheid.

Charlotte VerkinderenJanne VandelannooteGaëlle DecroosSarah LerougeLG5-6

Page 70: My mind my soul my world
Page 71: My mind my soul my world

VOELDOOS 5:

Ieper, onze plek... veel voelplezier!

Sara PhillipsJosephine MaesJulie VanrenterghemAnaïs DepoverLG5-6

Page 72: My mind my soul my world
Page 73: My mind my soul my world

De vos zegt tegen de kleine prins:“Enkel met het hart kan men goed zien.Het essentiële is onzichtbaar voor de ogen.”

Rani Muyllaert - LG6

Page 74: My mind my soul my world
Page 75: My mind my soul my world

“Wat de woestijn mooi maakt, is het feit dat hij ergens een waterput verschuilt.”

Uta Boeten - LG4

Page 76: My mind my soul my world
Page 77: My mind my soul my world

Op mijn planeet Aqua hebben de bewoners een extravagant kapsel.

Charlotte Vanrenterghem - LG4

Page 78: My mind my soul my world
Page 79: My mind my soul my world

Ik ben geland op mijn fantastische planeet.Het landschap ziet er prachtig uit.

Lisanne De Roo - LG4

Page 80: My mind my soul my world
Page 81: My mind my soul my world

Vondom is de naam van mijn planeet.Mijn huis ziet er fantastisch uit!

Amber Veramme - LG4

Page 82: My mind my soul my world
Page 83: My mind my soul my world

“Teken een schaap voor mij.”

Tijdens hun eerste ontmoeting vraagt de kleine prins aan de piloot om voor hem een schaap te tekenen.De kleine prins vindt dat het schaap er op de eerste tekening ziek uitziet.Over de tweede tekening is hij ook niet tevreden omdat het schaap horens heeft.Hij weigert de derde tekening omdat hij het schaap te oud vindt.De piloot wordt ongeduldig, maakt een krabbeltje en zegt:“Dit is de kist. Je schaap zit erin.”Tot zijn grote verbazing zegt de kleine prins:“Ja, zo wilde ik het precies hebben!”

Lara Veramme - LG4

Page 84: My mind my soul my world
Page 85: My mind my soul my world

Mijn planeet heet Resi.Een spaceshuttle schoot mij als een komeet in de lucht.Een fantastische ervaring!

Ona Verstraete - LG4

Page 86: My mind my soul my world
Page 87: My mind my soul my world

Je hebt een paradijs, maar daar zijn ook slechte mensen…Dus is er ook een gevangenis. En die heb ik gemaakt.De gevangenis van een paradijs.

Klaar Desodt - MG1

Page 88: My mind my soul my world
Page 89: My mind my soul my world

Een mysterieuze stad in Sjwata, een onbekende planeet in het universum. De scheefstaande gebouwen met de kleine raampjes liggen onder de sneeuw. Voor het stadje zweeft een alien, wat heel normaal is.

Lente Hermans - MG1

Page 90: My mind my soul my world
Page 91: My mind my soul my world

Het verdwaalde bos.Deze nacht waren er ontdekkers in het bos. Maar opeens hoorden ze een geluid. Ze waren heel erg bang en liepen gillend in het rond. Tot ze opeens verdwaald waren en niet meer wisten waar ze naartoe moesten. Bij het opkomen van de dageraad, gingen ze op zoek naar de uitweg uit het bos. Eén iemand zag opeens een reusachtige berg. Iedereen ging ernaartoe en klom er op. Zo zagen ze waar ze waren en vonden ze snel de weg terug.

Sarah Lacante - MG1

Page 92: My mind my soul my world
Page 93: My mind my soul my world

Er was eens een meisje, ze was verdwaald in bolletjesland. Ze moest van mama, haar oma koekjes brengen. Als ze het witte pad volgt, gaat ze naar oma. Volgt ze het zwarte pad, dan gaat ze naar de grote boze wolf.

Vanesa Kien Nche Fru - MG1

Page 94: My mind my soul my world
Page 95: My mind my soul my world

Aan de binnenwand van de doos zie je een fotoreportage. Die stelt mijn avontuurlijke zelf voor. Reizen in hoge gebieden, tent opslaan in zonnige oorden, zijn jaarlijkse vakantieverlangens die ik koester. De doorkijkvakjes: openheid en oprechtheid.Het knopentapijtje en de-met-draad-omwonden hokjes: creatie! En dat op een net iets andere manier.

Isolde Smagghe - MG5

Page 96: My mind my soul my world
Page 97: My mind my soul my world

In de doos zie je een organische vorm, een cocon die bescherming biedt voor mezelf, mijn diepste zelf die aan de buitenkant onzichtbaar is.Uiterlijk ben ik heel dynamisch en ik hou van uitdagingen en avontuur.

Lotte Beernaert - MG4

Page 98: My mind my soul my world
Page 99: My mind my soul my world

Een doos.Vijf zijden en een deksel.Leeg.Een leegte die moet gevuld worden.Mijn leegte die gevuld moet worden.Oorlog maakt me boos.Laat het toch gewoon stoppen!

Siebe Jansegers - MG4

Page 100: My mind my soul my world
Page 101: My mind my soul my world

Mijn boom is een stabiel object dat ruimte biedt aan mezelf, aan de mens.De boomhut en de wolken: het creatieve en het dromerige in mezelf.

Louis Dewitte - MG2

Page 102: My mind my soul my world
Page 103: My mind my soul my world

Een schildersezel: ik hou ontzettend van schilderen.Ik heb ook een natuurkamer omdat ik van de natuur hou.De gekleurde stofjes vertellen iets over mijn opgewekt karakter.

Heike Rommens - MG1

Page 104: My mind my soul my world
Page 105: My mind my soul my world

Reizen over de hele wereld, avontuur, vriendschap, elk hoekje van de wereld zien, mysterie.

Sarah Decroix - MG2

Page 106: My mind my soul my world
Page 107: My mind my soul my world

History is my life, my love is Egypt ...

Suzannah Verhaeghe - MG2

Page 108: My mind my soul my world
Page 109: My mind my soul my world

In mijn werk zit van alles, gebruik je fantasie net zoals ik deed ...

Jules Vanryckeghem - MG2

Page 110: My mind my soul my world
Page 111: My mind my soul my world

Bouwen, computeren, sport, het is een passie.Maar toch is er nog een geheim, diep verscholen...

Hesse Soetaert - MG2

Page 112: My mind my soul my world
Page 113: My mind my soul my world

Soms een uitbarsting van... een tekening, creativiteit, muziek, vriendschap...

Aline Cheroutre - MG2

Page 114: My mind my soul my world
Page 115: My mind my soul my world

In het leven leiden verschillende wegen naar een middelpunt, een doel…Maar wat is het??

Marthe Verschaeve - MG2

Page 116: My mind my soul my world
Page 117: My mind my soul my world

Een doolhof naar een huis met geheimen ...

Lise D’Hondt - MG2

Page 118: My mind my soul my world
Page 119: My mind my soul my world

Alle dromen die je dag opfleuren en het leven kleuren komen samen in een parel ...

Morgane Dehem - MG2

Page 120: My mind my soul my world
Page 121: My mind my soul my world

De rode draad is de weg die ik wil afleggen om de wereld te verkennen, proeven van andere culturen...

Phebe Vandamme - MG2

Page 122: My mind my soul my world
Page 123: My mind my soul my world

De weg naar een droom is soms een moeilijke weg ...

Zoe Verhaeghe - MG2

Page 124: My mind my soul my world
Page 125: My mind my soul my world

Mijn verbondenheid met de natuur beeld ik uit met boomstronken, zij vormen de weg naar het midden, een geheim ...

Britt Cardinael - MG2

Page 126: My mind my soul my world
Page 127: My mind my soul my world

Het leven is als een doolhof, soms ga je de verkeerde richting uit, maar heel dikwijls bereik je je doel en vind je de weg naar geluk ...

Paulien Kesteloot - MG2

Page 128: My mind my soul my world
Page 129: My mind my soul my world

Vriendschap en liefde opgesloten in een doos, en meestal heel broos ...

Marthe Devos - MG2

Page 130: My mind my soul my world
Page 131: My mind my soul my world

Een doolhof met woorden verbonden, op zoek naar de kern, op zoek naar bescherming ...

Thibo Verstrynge - MG2

Page 132: My mind my soul my world
Page 133: My mind my soul my world

Met letters maak je woorden, met woorden maak je zinnen. Zijn ze positief of negatief? Je kan er alle kanten mee uit …

Margot Vanthorre - MG2

Page 134: My mind my soul my world
Page 135: My mind my soul my world

Liefde, vriendschap, familie... de sleutels van geluk. Een kwestie van de juiste sleutel te vinden ...

Manon Duprez - MG2

Page 136: My mind my soul my world
Page 137: My mind my soul my world

Haat, pijn, verdrietig zijn - soms is het leven een kromme lijn. Wat gebeurde in Parijs, ineens werd ik bang want die oorlog duurt al veel te lang, maar... het is de liefde die overwint... Je suis Charlie...

Celeste Devoldere - MG2

Page 138: My mind my soul my world
Page 139: My mind my soul my world

Mijn droom: spoedarts worden, vrienden en kennissen ondersteunen in moeilijke tijden en de wereld zien.

Julie Bonte - MG2

Page 140: My mind my soul my world
Page 141: My mind my soul my world

Tekening …Twinkeling ...Glinstering ...

Karo Nevejan - MG2

Page 142: My mind my soul my world
Page 143: My mind my soul my world

De weg naar mijn droom: “een wereldreis”, de schoonheid van paarden, tekenen als ontspanning en de verfrissing van water.

Zoë Lernout - MG2

Page 144: My mind my soul my world
Page 145: My mind my soul my world

Ik heb eens gedroomd over een kindje dat verdwaald was.Het kindje was geschrokken.Ze liep nog even verder.Plots zag ze nog een kindje.Ze was blij.Dat kindje zei: “Er is feest, kom je mee?Kom we gaan samen feesten!”En vierden heel veel feest!

Ulrieke Bode - LG4

Page 146: My mind my soul my world
Page 147: My mind my soul my world

Er was eens een meisje ...Ze wandelde rond en rond en plots wist ze niet meer waar ze was.Ze was verdwaald in Parijs!

Louise Fourni - LG4

Page 148: My mind my soul my world
Page 149: My mind my soul my world

Ik zou graag eens verdwalen in een kasteel.Een kasteel dat erg ruim is met prinsen, koningen en een butler.Ik krijg kippenboutjes om te eten en ijs als dessert.Later vertrek ik naar het bos.

Aaron Quidousse - LG4

Page 150: My mind my soul my world
Page 151: My mind my soul my world

Ik droom vaak over een bos met hele lieve diertjes waar ik super veel van hou.

Athina Roegiers - LG4

Page 152: My mind my soul my world
Page 153: My mind my soul my world

Ik hou van spelen in de staden ik hou van voetbal en de Kampioenen.

Kiran Fiey - LG4

Page 154: My mind my soul my world
Page 155: My mind my soul my world

Ik zou wel eens willen weten hoe het in de hel is!

Ziggy D’ Alleine - LG4

Page 156: My mind my soul my world
Page 157: My mind my soul my world

... juli 1995. Servische strijders vermoorden, in de buurt van de stad SREBRENICA, meer dan zesduizend moslimmannen…

Marie-Paul Lewyllie - atelier keramiek

Page 158: My mind my soul my world
Page 159: My mind my soul my world

Zo is Liefhebben Liefhebben is beschutten zonder vast te houden, ruimte scheppen in tijd en eeuwigheid. En daarom zeggen: doe maar, ga maar, zo lang, zo ver als nodig is. Kijk maar niet om. Ik wacht. Ik blijf. Liefhebben heeft te veel voeten in de aarde om zonder verdriet te kunnen zijn. (Kris Gelaude - uit ‘Yasmine houdt woord’)

Serafien Metsu - atelier keramiek

Page 160: My mind my soul my world
Page 161: My mind my soul my world

ik draai een kleine revolutie af...ik draai een kleine revolutie afik draai een kleine mooie revolutie afik ben niet langer van landik ben weer waterik draag schuimende koppen op mijn hoofdik draag schietende schimmen in mijn hoofdop mijn rug rust een zeemeerminop mijn rug rust de windde wind en de zeemeermin zingende schuimende koppen ruisende schietende schimmen vallenik draai een kleine mooie ritselende revolutie afen ik val en ik ruis en ik zing

Lucebert

Melle Van Lysebeth - atelier keramiek

Page 162: My mind my soul my world
Page 163: My mind my soul my world

African Dream

Het doel van mijn werk is om een positief beeld van Afrika, meer specifiek van Ghana te tonen. Ghana is het land waar ik jaarlijks naar toe ga: de warmte, de gastvrijheid, de kracht van de mensen wil ik delen met de wereld. Daarom heb ik mijn ervaringen, wat in mijn hart zit, gestopt in deze doos.

De baobabboom symboliseert de sterkte van de mensen, de touwen verwijzen naar de wirwar van mensen en drukte die je kan ervaren in Ghana. De zelfgenomen foto’s zijn een boodschap naar de wereld toe: ze tonen de mensen jong en oud, de natuur, de milieuprojecten, de marktvrouwen, het waterprobleem,… De zwart/wit zijde verwijst naar de problemen waar Afrika mee te kampen heeft. Maar telkens ervaar ik dat deze problemen voor hen eerder uitdagingen zijn. De kleurfoto’s symboliseren de kracht van de Ghanese bevolking in hun kleurrijke samen-leving.

Sandra Leleu - atelier keramiek

Page 164: My mind my soul my world
Page 165: My mind my soul my world

Aangezien ik graag in de tuin werk en ik zelf een vijver had aangelegd, was de onderwerpkeuze snel gemaakt.Het was een bekroning van een driejaarlijkse avondcursus tuinaanleg. Jaren nadien is het nog steeds een rustpunt in mijn tuin.In elk seizoen weer anders en telkens vol leven ... niet alleen dieren maar ook bloemen en planten.

Kurt Vantomme - atelier keramiek

Page 166: My mind my soul my world
Page 167: My mind my soul my world

Dit werk is om mensen meer van het leven te laten genieten dan voorheen.

Doreen Grant - atelier keramiek

Page 168: My mind my soul my world
Page 169: My mind my soul my world

“Stads-toekomst”

Antoine Meskens - atelier keramiek

Page 170: My mind my soul my world
Page 171: My mind my soul my world

Help, wie ben ik in deze chaotische wereld?Zoveel mensen om me heen...Wie kan ik vertrouwen, op wie kan ik bouwen?

Evelien Demeyer - atelier keramiek

Page 172: My mind my soul my world
Page 173: My mind my soul my world

Wat is verveling?Spellen uitvinden kan iedereen.Waar is de fantasie?

Maria Sichien - atelier keramiek

Page 174: My mind my soul my world
Page 175: My mind my soul my world

De cellen zijn leeg.CO2 is ontsnapt.De gist deed zijn werk.DELEN IS EEN OPTIE.

Johan De Rynck - atelier keramiek

Page 176: My mind my soul my world
Page 177: My mind my soul my world

Doos uit het atelier van Pigmentus.

Pigmentus is een kleine, sympathieke kleurentovenaar die gespecialiseerd is in kleuren.Elke dag verzamelt hij blaadjes en planten uit de natuur.Daar maakt hij poeder van om kleuren mee te toveren.

1ste, 2de, 3de leerjaar - Ieper

Page 178: My mind my soul my world
Page 179: My mind my soul my world

Doos uit het atelier van Pigmentus

Op het einde van het jaar laat de kleurentovenaar alle kleuren los.Samen vormen ze één mooie regenboog.

1ste en 2de leerjaar - Ieper

Page 180: My mind my soul my world
Page 181: My mind my soul my world

Doos uit het atelier van Pigmentus

Pigmentus maakt penseeltjes met takjes die hij in het bos vindt.

2de leerjaar - Ieper

Page 182: My mind my soul my world
Page 183: My mind my soul my world

Het prinsje woont op een kleine planeet met een roos en drie vulkaantjes,waarvan er twee werken. (En de derde...nou ja, je weet maar nooit.)

3de leerjaar - Ieper

Page 184: My mind my soul my world
Page 185: My mind my soul my world

Ik ben een kerk.Soms zitten er mensen voor mij en dat vind ik niet zo leuk. Soms bidden ze in me en dat is natuurlijk gezellig.

Remi Meyfroodt - MG1

Page 186: My mind my soul my world
Page 187: My mind my soul my world

Tafel

Mijn tafel is zwart, of nee wit, goh… ik weet het niet! Mijn tafel is niet leeg! Mijn tafel staat ook niet vol! Een tas thee en een lekker gebakje maakt mijn dagje heel! Ook bestek mag je niet vergeten! Nu alles op tafel staat, ga ik eens lekker smullen.

Emme Neirynk - MG1

Page 188: My mind my soul my world
Page 189: My mind my soul my world

Kerstman

In het bos zijn alle bomen bedekt met sneeuw.Op het einde staat een huis.Opeens komt de kerstman.De rendieren lopen in de richting van het huis.

Ignate Odent - MG1

Page 190: My mind my soul my world
Page 191: My mind my soul my world

Hier staat mijn doos dan, in het donkere woud met de wilde uilen. Andere levens kunnen er niet leven. Het mooie pad op de grond vormt een pad naar de dood. Sommige uilen kunnen er niet leven want ze worden meegenomen met het monster naar de dood. Wie het pad durft volgen zal het zich beklagen...

Xanthippe Pauwels - MG1

Page 192: My mind my soul my world
Page 193: My mind my soul my world

Tienduizenden jaren

Ik woon hier al tienduizenden jaren en pas nu valt het me op:Er staat daar in het midden van mijn land een toren.Nee geen één toren... meer!Vier torens, op elkaar gestapeld. Het lijken wel lasers, lasers als torens, torens als lasers. Op mijn land, op mijn land, op mijn land...

Rune Thieren - MG1

Page 194: My mind my soul my world
Page 195: My mind my soul my world

Snoepeiland

Het begon allemaal met een kale, droge plek. Met een klein stadje. Het “Niemandsdal”, gelukkig woonden er wel mensen. Op en dag kwam er een klein, dik eskimomeisje in de stad wonen. Ze kwam in de stad en stikte bijna, er was geen sneeuw, het was er warm en er was geen snoep! Oh, wat miste ze dat. Op school werd ze gepest omdat ze te dik was. Niemand wist hoe het voelde om het te warm te hebben.

Maar op zekere dag was het zelfs voor de bewoners te warm, minstens 35°C! De mensen begonnen te klagen. De burgemeester van Niemandsdal sprak:“Wie koude en sneeuw haalt, krijgt een prijs!” Het eskimomeisje besloot de koude te halen, zo kon ze zich weer thuis voelen. Ze zocht dagenlang. ze kwam in een donker bos. Ze keek rond en zag kale bomen, en in de verte stond iemand. “Niet bang zijn”, zei hij, “ik ben slechts de boswachter. Ik ben hier al lang en oud, en jij bent ver van de bewoonde wereld, wat kom jij hier doen?” “Ik ben op zoek naar de sneeuw en de winter. Het is te warm in de stad,” antwoordde het meisje. “Ik weet de koude zijn, het zit in één van de potten. In de ene zit sneeuw, en de andere bevat slechte dingen,” fluisterde de boswachter. “Waar staat de goede pot”, vroeg het meisje. De boswachter antwoordde; “hij staaa…..”, en de boswachter was gestorven.

Het meisje nam de twee potten en twijfelde, welke zou ze openen? Ze koos er dan toch voor ze allebei tegelijk te openen. In de ene zat het goede: de winter en de sneeuw. In de andere zat het slechte: ongezonde dingen zoals snoep, koeken, chocolade…

Zo veranderde Niemandsdal in snoepeiland. De inwoners van snoepeiland woonden er nog lang en gelukkig.

Anouk Vancoppenolle - MG1

Page 196: My mind my soul my world
Page 197: My mind my soul my world

Doe je deze doos open…Zie je veel vormen: groot, klein en bizar.Maar kijk je goed achteraan in de doos, dan zie je daar een klein maar eenvoudig vogeltje dat zich thuisvoelt in deze doos met grote, kleine en bizarre vormen…

Angie Lehouck - MG1

Page 198: My mind my soul my world
Page 199: My mind my soul my world

Vind je weg in deze doos door het doolhof. Gebruik het ventje, want hij zegt wat je moet doen.

Robbe Moeres - MG1

Page 200: My mind my soul my world
Page 201: My mind my soul my world

cirkel, cirkel, cirkeldozen, dozen, dozencirkeldoos

Léonie Vanhamme - MG1

Page 202: My mind my soul my world
Page 203: My mind my soul my world

De Holocaust

Deze doos is ontstaan door een herinnering die mij achtervolgt:

- Toen ik 19 was, ben ik naar Terezin( een werk- en concentratiekamp) in Praag geweest. - 1 jaar later had ik de compaan en verzetsstrijder van een grootnonkel in m’n leefgroep en kreeg ik het boek met hun verhaal in handen. Hetzelfde jaar bezocht ik ook kazerne Dossin. - 2 jaar nadien ging ik in het voetspoor van de Duitse Joden en kreeg ik ook de vraag of ik mee ging naar Auschwitz.

Melanie Timperman - atelier 2D/3D

Page 204: My mind my soul my world
Page 205: My mind my soul my world

“Verloren emoties”

Als een oude motorfiets kon praten, dan vertelde hij verhalen vol spanning en avontuur maar ook over arbeid, spel, ergernis, plezier en verdriet.

Denis Vangheluwe - atelier 2D/3D

Page 206: My mind my soul my world
Page 207: My mind my soul my world

KAZIMIR MALEWITCH - inspirator

Filip De Cock - atelier 2D/3D

Page 208: My mind my soul my world
Page 209: My mind my soul my world

Geheimen uit de kloostertuin.

Marie-Françoise Laroye - atelier 2D/3D

Page 210: My mind my soul my world
Page 211: My mind my soul my world

Mijn rijk der dieren.

Ilva Denturk - atelier 2D/3D

Page 212: My mind my soul my world
Page 213: My mind my soul my world

We spelen een spel vandaag!

Imke Denturck - atelier 2D/3D

Page 214: My mind my soul my world
Page 215: My mind my soul my world

Indruk, afdruk ... door iets of iemand achtergelaten.Blijk van vroegere aanwezigheid of handeling.

Lena Depyper - atelier 2D/3D

Page 216: My mind my soul my world
Page 217: My mind my soul my world

“Planetair stelsel”

Luc Timperman - atelier 2D/3D

Page 218: My mind my soul my world
Page 219: My mind my soul my world

DROMEN

Een eindeloze fantasie die je overal naartoe kan leiden. Soms leuk en vrij en ongebonden, soms iets dramatischer en chaotisch.

Luz Bauters - atelier 2D/3D

Page 220: My mind my soul my world
Page 221: My mind my soul my world

In het spoor van Prospero, Hertog van Milaan.

Prospero werd verbannen naar het eiland “Utopica”. Hier bouwde hij een bibliotheek met tienduizend boeken. Hij studeerde magie en ontketende een zware storm. Een Napolitaanse vloot met zijn broer aan boord strandde op Utopica. Prospero was uit op wraak maar zijn dochter Miranda werd verliefd op de prins van Napels. Prospero zag in dat wraak nergens toe leidt en sloot vrede.De doos van Utopica bevat nuttige en nutteloze dingen die men nodig heeft om te overleven op het eiland. Ga jij in het spoor van Prospero naar Utopica? Neem de doos mee! Succes!

Patrick Deldaele - atelier 2D/3D

Page 222: My mind my soul my world
Page 223: My mind my soul my world

oog(t)natuurlijk

Rika Dumont - atelier 2D/3D

Page 224: My mind my soul my world
Page 225: My mind my soul my world

Bovenal Bemin

Véronique Declercq - atelier 2D/3D

Page 226: My mind my soul my world
Page 227: My mind my soul my world

ZELFPORTRET

Wat zou je doen als er geen school was?Meer spelen.

Welk dier wil je het liefst zijn?Tijger omdat die mooi is en groot.

Hoe ziet je ideale huis eruit?Een heel groot huis.

Wat zou je in een doos stoppen?Eten en drinken.Een tijger, boerderijdieren, speelgoed.

Niels Liessens - LG5

Page 228: My mind my soul my world
Page 229: My mind my soul my world

ZELFPORTRET

Wat zou je doen als er geen school was?Heel veel spelen.

Welk dier wil je het liefst zijn?Een vogel, want die vliegt rond.

Hoe ziet je ideale huis eruit?Een kasteel met veel kamers.

Wat zou je in een doos stoppen?Mijn poes, hond en eten.

Eva Vlaeminck - LG5

Page 230: My mind my soul my world
Page 231: My mind my soul my world

ZELFPORTRET

Wat zou je doen als er geen school was?Met mijn broer spelen.

Welk dier wil je het liefst zijn?Een hond omdat het schattig is.

Hoe ziet je ideale huis eruit?Groot met zwembad.

Wat zou je in een doos stoppen?Mijn broer, mijn hond en de natuur.

Jules Boury - LG5

Page 232: My mind my soul my world
Page 233: My mind my soul my world

ZELFPORTRET

Wat zou je doen als er geen school was?Met mijn gsm spelen.

Welk dier wil je het liefst zijn?Een dino.

Hoe ziet je ideale huis eruit?Gezellig, warm, mooi.

Wat zou je in een doos stoppen?Een tank.

Birger Leyn - LG6

Page 234: My mind my soul my world
Page 235: My mind my soul my world

ZELFPORTRET

Wat zou je doen als er geen school was?Heel veel breinbrekers maken.

Welk dier wil je het liefst zijn?Ik wil een luipaard zijn, dan kan ik rap lopen.

Hoe ziet je ideale huis eruit?Een huis met veel licht binnen.

Wat zou je in een doos stoppen?Mijn lievelingsspelletje: kwartet.

Als je maar één ding mee mocht doen?Mijn mondharmonica.

Eva Creus - LG4

Page 236: My mind my soul my world
Page 237: My mind my soul my world

ZELFPORTRET

Wat zou je doen als er geen school was?Meer ontspanning, tennis.

Welk dier wil je het liefst zijn?Een varken, om in de modder te spelen.

Hoe ziet je ideale huis eruit?Een grote boerderij met veel dieren.

Wat zou je in een doos stoppen?Eenden, koeien, varkens, een tennisbal.

Lies Liessens - LG6

Page 238: My mind my soul my world
Page 239: My mind my soul my world

ZELFPORTRET

Wat zou je doen als er geen school was?Dieren verzorgen.

Welk dier wil je het liefst zijn?Een paard omdat het een lief dier is.

Hoe ziet je ideale huis eruit?Een groot huis met veel ramen.

Wat zou je in een doos stoppen?Een hond.

Femke Devoogdt - LG4

Page 240: My mind my soul my world
Page 241: My mind my soul my world

ZELFPORTRET

Wat zou je doen als er geen school was?Spelen in mijn kamer.

Welk dier wil je het liefst zijn?Een paard want een paard is mooi.

Hoe ziet je ideale huis eruit?Een villa met een zwembad en terras, supermooi.

Wat zou je in een doos stoppen?Mijn knuffel, een kussen, een spel.

Gitte Leyn - LG4

Page 242: My mind my soul my world
Page 243: My mind my soul my world

ZELFPORTRET

Wat zou je doen als er geen school was?Met lego spelen, tennissen en knutselen.

Welk dier wil je het liefst zijn?Een hond die niet in een asiel zit.

Hoe ziet je ideale huis eruit?Groot, met tien garages en een waterbed.

Wat zou je in een doos stoppen?Een PS3.

Sander Descamps - LG5

Page 244: My mind my soul my world
Page 245: My mind my soul my world

ZELFPORTRET

Wat zou je doen als er geen school was?Acteren, films maken, mode ontwerpen en met mijn vrienden spelen.

Welk dier wil je het liefst zijn?Ik wil een dolfijn zijn, dan kan ik rondzwemmen in de zee.

Hoe ziet je ideale huis eruit?Een grote villa met een grote tuin en een zwembad.

Wat zou je in een doos stoppen?Een potlood, mijn gsm en Kisa (mijn beste vriendin).

Cameron Clabau - LG5

Page 246: My mind my soul my world
Page 247: My mind my soul my world

ZELFPORTRET

Wat zou je doen als er geen school was?Meer ontspannen, zelf lezen over leuke dingen. Meer hobby’s: dansen, turnen en knutselen.

Welk dier wil je het liefst zijn?Een vogel om te kunnen vliegen.

Hoe ziet je ideale huis eruit?Een grote tuin, een gezellig huis met een zalig zwembad.

Wat zou je in een doos stoppen?Mijn poes Puma, mijn computer en mijn allerbeste, allerbeste, allerbeste vrienden en vriendinnen.

Kisa Jaecques - LG6

Page 248: My mind my soul my world
Page 249: My mind my soul my world

ZELFPORTRET

Wat zou je doen als er geen school was?Zingen, dansen, tekenen, tv-kijken.

Welk dier wil je het liefst zijn?Een baby-ijsbeertje omdat die zo schattig zijn.

Hoe ziet je ideale huis eruit?Een roze herenhuis met een sprookjesbalkon.

Wat zou je in een doos stoppen?Mijn Nintendo, mijn droomhuis.

Louise Vanhamme - LG4

Page 250: My mind my soul my world
Page 251: My mind my soul my world

ZELFPORTRET

Wat zou je doen als er geen school was?Knutselen, helpen met mijn papa op de boerderij, dansen en muziek beluisteren, reizen.

Welk dier wil je het liefst zijn?Een hond omdat hij goed kan waken en omdat hij kan zien in het donker.

Hoe ziet je ideale huis eruit?Een boerderij met veel dieren.

Wat zou je in een doos stoppen?Een poes en een hond.

Marie-Julie Vandorpe - LG6

Page 252: My mind my soul my world
Page 253: My mind my soul my world

Winestirs the spring, happinessbursts through the earth like a plant,walls crumble,and rocky cliffs,chasms close,as song is born.

by Pablo Neruda

Patrica Germonpré - atelier keramiek

Page 254: My mind my soul my world
Page 255: My mind my soul my world

De geboortebomen van mijn 3 kinderen die de grootvader destijds plantte. Deze traditie gaan wij voortzetten en uitbreiden met onze kleinkinderen.

Fabienne Sercu - atelier keramiek

Page 256: My mind my soul my world
Page 257: My mind my soul my world

De opgestapelde afwas!

Christiane Becue - atelier keramiek

Page 258: My mind my soul my world
Page 259: My mind my soul my world

Ieper, zoals elke stad een zoektocht naar balans tussen werk en ontspanning, bewoner en toerist, kunst en commerce, evenwicht tussen Van Ostaijen en McCrae.

Ik ben er geboren, ik heb er school gelopen, gewoond, gewerkt, mijn eerste lief, mijn liefste lief, nuchter en zat, gewonnen en verloren.

De toerist wandelt in vrede stad, bewondert en bezoekt, rouwt en zingt en koopt er bonbons als laatste post.

Ieper , een doos vol verhalen

Steden(P. Van Ostaijen)

En elke nieuwe stadbloem die welktherfst vergeelt het bladzijn alle steden zozijn zij alle zozo zijn alleOveraloveral en nergensoveral en nergensoveraldezelfde bonbons droef in glazenparelt drank er is geen dorsteen liedje is overal van liefde en overspelzijn alle steden zozijn zij alle zozo zijn zij alle

In Flanders fields John McCrae

In Flanders fields the poppies blowBetween the crosses, row on row,That mark our place; and in the skyThe larks, still bravely singing, flyScarce heard amid the guns below.

We are the Dead. Short days agoWe lived, felt dawn, saw sunset glow,Loved, and were loved, and now we lieIn Flanders fields.

Take up our quarrel with the foe:To you from failing hands we throwThe torch; be yours to hold it high.If ye break faith with us who dieWe shall not sleep, though poppies growin Flanders fields.

Geert Parmentier - atelier keramiek

Page 260: My mind my soul my world
Page 261: My mind my soul my world

Stoel

Overal staat zij bijin een hoek met haar rugtegen de muurkaarsrecht en op 4 poten.Zelden onderwerp van gesprekof affectie (je neemt een stoel nietop de schoot) blijft zij trouw overeind,kiest geen partij, altijd beschikbaar.Ontroerend goed in al haar eenvoud.Zelfs in dromen weigert zij te lopen,staande slaapt zij met mijn kleren aan.

J.Bernief

Martine Debruyne - atelier keramiek

Page 262: My mind my soul my world
Page 263: My mind my soul my world

Wilfried en José

Wilfried en José hadden een beenhouwerij in het landelijke dorp waar ik als kind woonde. Niks modern, alles puur!

Als kind moest ik er wekelijks wat boodschappen doen. Telkens vroegen ze mij “Isabelleke moe je ê spekke en?” Dan kreeg ik een Frutella uit een blikken doosje.

Later, na het studeren en na enkele verhuizingen, keerde ik naar m’n dorp terug.

Ik ging wat vlees halen bij, jawel, Wilfried en José. Bij het verlaten van de beenhouwerij vroeg José mij “Isabelleke moe je ê spekken en?” Nog altijd waren het Frutella’s uit hetzelfde blikken doosje!Pure nostalgie dus…

Isabelle Sissau - atelier keramiek

Page 264: My mind my soul my world
Page 265: My mind my soul my world

Laat het gras maar groeien.

Lut Maerten - atelier keramiek

Page 266: My mind my soul my world
Page 267: My mind my soul my world

Op een dag, in september 2014 vindt Bernard , vlak bij dé Academie, een scherf van een pot.“Kijk, een oude potscherf, daar kan jij wel iets mee.”Wat is er met jou gebeurt kommetje? Hoe zag je er uit en hoe oud ben je eigenlijk? Wat is jou verhaal?In gedachten gaan we terug in de tijd….

April 1678In de Ganzenstraat staart Moedre voor zich uit. “eindelijk de Spanjaard buiten maar nog steeds geen werk voor ons jongens.En met Vader ziek van ‘t werk in de ijskelders, wat moet er van ons worden?”Dan opeens vliegt de deur open en Cornelis stormt binnen.”Moedre goed nieuws!!” brult hij. “Ik heb werk in de briekterie, Vauban gaat beginnen met de hernieuwing van de vesten en heeft 30 miljoen bakstenen nodig!”Moedre schrikt zo dat ze de kom, die ze in haar handen hield, laat vallen.“Geen zorg, ik ruim het wel rap op en met mijn eerste loon krijg je een nieuwe kom “Cornelis brengt de scherven weg en merkt niet dat hij een stukje laat vallen.

Op een dag, in september 2014 vindt Bernard , vlak bij dé Academie, een scherf van een pot.

Ineke Alting - atelier keramiek