Muzelinck special voorjaar 2013

24
Talent Emma van Schadewijk heeft het Kunstenaar/docent Han Klinkhamer 'ik ervaar het lesgeven amper als werk’ Amateurkunst Muzelinck maakt het mogelijk Cultuureducatie Positieve invloed op de ontwikkeling voorjaar 2013

description

 

Transcript of Muzelinck special voorjaar 2013

Page 1: Muzelinck special voorjaar 2013

TalentEmma van Schadewijk heeft het

Kunstenaar/docent Han Klinkhamer'ik ervaar het lesgeven amper als werk’

AmateurkunstMuzelinck maakt het mogelijk

Cultuureducatie Positieve invloed op de ontwikkeling

voorjaar 2013

Page 2: Muzelinck special voorjaar 2013

Niet alleen taleNt hebben, maar er ook iets mee doen.

Page 3: Muzelinck special voorjaar 2013

Twee jaar geleden ging ze naar een open dag van Muzelinck, waar ze verschillende instrumenten kon uitproberen. Ondanks dat ze twijfelde tussen cello en harp, is ze toch voor het strijkinstrument gegaan. Inmiddels speelt ze op een erg bijzondere cello. “Hij is meer dan honderd jaar oud en heeft de Eerste en Tweede Wereldoorlog overleefd. Dat is wel heel leuk”, vertelt Emma. Het muzikale zit in de familie. Haar vader drumt en haar moeder zingt en speelt piano en dwarsfluit. “Mijn vader zette toen ik jonger was altijd platen op. Daar mocht ik dan ’s avonds ook nog wel eens naar luisteren. Zo is het begonnen.” Toen de cello in huis kwam, begon ze met een half uur oefenen. Nu is dit opgelopen tot zo’n anderhalf uur per dag. Het resultaat is bekend. Haar ouders steunen haar waar mogelijk in haar muzikale carrière. “De stukken worden steeds moeilijker. Er zijn soms wel twintig stukken waar we tegelijk aan werken. Wij helpen allebei wanneer ze hulp nodig heeft”, ver-tellen Monic en Peter. Moeder helpt vaak met de

Ze speelt pas sinds twee jaar cello, maar dat ze talent heeft, dat staat vast. Emma van Schadewijk (9), leerling van Muzelinck, wist een derde plaats te behalen op het Prinses Christina Junior Concours, werd tweede bij de Maassluise Muziekweek en speelde live op de radio bij Edwin Rutte.

MUZIEK

melodie en vader met het ritmische gedeelte. Met de gedrevenheid waar Emma mee speelt, oefent ze soms op één dag een paar uur achter elkaar, maar er moet ook tijd zijn voor andere dingen. “We genieten er allemaal van, maar het moet niet teveel worden. Dus niet alleen maar cello spelen. Je leven moet in balans blijven.”

ToeKomsTIn juni gaat ze met haar muziekdocente naar Polen om daar met muzikanten uit andere landen te spelen. Verder staan er nog verschillende optre-dens en voorspeelavonden op de agenda. Muziek is haar grote passie en dat weet iedereen inmiddels wel. Wat ze later wil worden is voor Emma niet zo moeilijk. “Ik wilde eerst juffrouw worden, maar ik kon niet zo goed kiezen. Nu wil ik graag cellojuf worden.”

Sinds november 2012 vormt Emma met de talent-volle violiste Iris van Nuland het duo Decivo.

Emma van Schadewijk

Iris begon in 2008 op zesjarige leeftijd met vioolspe-len bij Muzelinck. Roos van Well is haar enthousiaste en toegewijde vioollerares.

In juni 2011 heeft ze succesvol auditie gedaan voor de talentenklas van Muzelinck én heeft ze het muziek-diploma A behaald.

In januari 2012 heeft ze meegedaan in categorie I van de Iordens viooldagen in Den Haag. De vakjury roemde Iris om haar muzikaliteit en podiumuitstraling.

In maart 2012 won Iris de eerste prijs in de leef-tijdscategorie 9 en 10 jaar van de 53e Maassluise Muziekweek waarbij ze op piano begeleid werd.

In november 2012 speelde zij tijdens een voorspeelavond het Concertino in Hongaarse stijl van O. Rieding, opus 21. Een filmpje van dit optre-den heeft ze ingestuurd voor het Prinses Christina Junior Concours. Iris werd beloond met een eervolle vermelding.

In januari 2013 begeleidde Iris in een orkest van 125 jonge violisten in de Grote Zaal van het Concert-gebouw in Amsterdam Janine Jansen en Noa Wildschut.

In februari 2013 won ze de eerste prijs in haar leeftijdscategorie van de 54e Maassluise Muziekweek. Ze speelde het Concertino in Hongaarse stijl van O. Rieding, opus 21 waarbij ze op piano begeleid werd door Iteke van de Graaf.

Iris van Nuland De weg naar succes

Instrumentale les

Er wordt les gegeven op: strijkinstrumenten: viool, altviool, cello, contrabas

tokkelinstrumenten: harp, klassiek gitaar (nylonsna-ren), akoestisch gitaar (stalen snaren), elektrisch gitaar, basgitaar, saz (Turks snareninstrument)

toetsinstrumenten: accordeon, piano, clavecimbel, keyboards

houten blaasinstrumen-ten: blokfluit, dwarsfluit, fagot, hobo, klarinet, saxofoon

koperen blaas-instrumenten: trompet, bugel, hoorn, euphonium (tenortuba), bastuba, (alt)trombone

slagwerk: slagwerk, drums, percussie

zang: klassiek, pop & jazz, stemvorming, musical

diverse lesmogelijkheden

snelle plaatsings-mogelijkheid

keuze tussen individueel- of groeples

proefles mogelijk

diverse oriëntatie-cursussen

mogelijkheid knipkaarten

mogelijkheid afleggen examens

indien beschikbaar gratis leeninstrument

Page 4: Muzelinck special voorjaar 2013

Zo is er het Kamer Orkest Muzelinck (KOM). Een orkest dat sinds 2003 bestaat en dat is uitgegroeid tot ongeveer twintig leden. De groep, onder leiding van dirigent Ad Verspaandonk, bestaat uit enthousiaste, enigszins gevorderde amateur-musici, die het leuk vinden om samen te spelen. Er worden voornamelijk klassieke werken gespeeld, maar ook komt er (film)muziek voorbij van bijvoorbeeld ABBA, James Bond, Pirates of the Caribbean en andere moderne werken. De resul-taten van de repetities zijn te beluisteren tijdens de verschillende concerten door het jaar heen. Daarnaast wordt er samen met andere cursisten en disciplines van Muzelinck regelmatig projecten of concerten georganiseerd. Het KOM biedt muzikanten de kans om op gevorderd niveau mee te spelen, regelmatig op te treden en mee te werken aan leuke projecten.

Een andere ensemble is ‘The Blue Stars’. Een groep voor mensen met een verstandelijke beperking, die elke week samen bekende liedjes spelen. Er is geen leeftijd aan verbonden dus jong en oud kan genieten van deze leuke lessen. Tijdens de cursus wordt er muziek gemaakt op verschillende instrumenten zoals keyboard, een kleine trom en ander slagwerk. Ook andere muziekinstrumenten zijn mogelijk in overleg met de docent. Tijdens de lessen wordt gebruik gemaakt van de methode ‘klinkende kleuren’ van de Jostiband. Op deze manier leren de cursisten noten lezen met behulp van een kleurensysteem. Het doel is dat cursisten hier zelfstandig mee leren werken zodat er ook thuis muziek gemaakt kan worden. Uiteraard is het ook de bedoeling om op gezellige manier met elkaar muziek te maken in orkestverband. Het repertoire bestaat uit verschillende bekende nummers en wordt zo divers mogelijk gemaakt.

PoPworkshoPdinsdag 19.50-20.40 uur en 20.40-21.30 uur

VocalkIdzwoensdag 17.00-18.00 uur

BegInnersensemBle ‘toontje hoger’ woensdag 18.30-19.30 uur

kom (Kamer Orkest Muzelinck) woensdag 19.45-21.45 uur

gItaarensemBle ‘chItarra dIVertImento’woensdag 19.10-20.10 uur

oude muzIek-ensemBle ‘rodrIgo’woensdag 19.30-20.30 uur

Volwassenen ensemBle ‘muzeloss’woensdag 20.30-21.30 uur

the Blue starsdonderdag 18.3-19.30 uur en 19.30-20.30 uur

PoPshoPdonderdag 19.30-21.30 uur

BlokfluItensemBle ‘flautI dolcI’vrijdag 19.30-20.30 uur

jso (jeugd symfonIe orkest)i.s.m. het RSO (Regionaal Symfonie Orkest) meer info op [email protected]

EnSEMblES

Op het gebied van samenspeelmogelijkheden zijn er verschillende opties. Er zijn diverse bands en orkesten waar cursisten aan deel kunnen nemen. Of je nu een beginner bent of wat meer gevorderd, er zit altijd iets tussen om bij aan te sluiten.

samen muzIeK maken

meeR INFo oP: WWW.muzeLINK.NL

Page 5: Muzelinck special voorjaar 2013

Kamer Orkest Muzelinck

Popshop

Blue Stars

Blokfluitensemble

Vocalkidz

Toontje hoger

Kamermuziekensemble

Page 6: Muzelinck special voorjaar 2013

Koffie & Kunst: een eeuw apartOnder deze titel gaat – al weer voor het vijfde seizoen- de cursus ‘Koffie & Kunst’ van start. Met een vers gezet kopje koffie of thee én iets lekkers worden de meest uiteenlopende kunstwerken uit wereldberoemde musea bekeken en besproken. “De cursisten vinden het prettig dat deze cursus overdag wordt gegeven en dat de sfeer zo ongedwongen is ”, aldus docent Marie Christine Walraven. “Tijdens de lessen van anderhalf uur staan kunstwerken uit de collectie van één bepaald museum centraal. Deze keer worden bekende en minder bekende werken uit de collectie van Musée d’Orsay in Parijs onder de loep genomen. Ik breng het museum naar Muzelinck

toe. Het is als het ware een virtuele rondleiding door de museumzalen. Het is een uitdaging om de cursisten

iets te laten zien dat ze nog niet eerder hebben gezien, of niet eerder zo hebben gezien. Elke

les is weer heel inspirerend door de afwis-seling van de onderwerpen: beeldhou-wkunst, schilderkunst, fotografie, meu-bels, mode, zilver en porselein komen voorbij. De cursus is chronologisch van opzet en zo ontstaat een goed overzicht van de cultuur uit die

dynamische 19e eeuw.” donderdag 10.00-11.30 uur, 10 lessen,

vanaf november 2013

‘Ik breng het museum naar muzelinck toe’

mARIe CHRIsTINe WALRAveN

algemene muzIekleermaandag 20.15-21.15 uur

PassIe en kunstdinsdag 20.00-22.00 uur

VerdI-wagner Project woensdag 19.00-20.30 uur

koffIe & kunstdonderdag 10.00-11.30 uur

muzIek Voor 55+dinsdag- en vrijdagochtend, diverse tijden

groePsles gItaar Voor 50+ diverse dagen en tijden

50+

veRdI-WAgNeR PRojeCT

Dit jaar is het 200 jaar geleden dat Richard Wagner en Guiseppe Verdi geboren zijn. Dit is een goede reden voor Muzelinck om deze twee wereldberoemde maar zeer verschillen-de componisten voor het voetlicht te brengen. Dit doet Muzelinck in de vorm van een korte cursus waarin muziek en beeldende kunst worden belicht, uitgediept en in perspectief gezet. Gekozen is voor Wagner’s opera Der fliegende Holländer en Verdi’s opera Aïda.

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten. In twee bijeenkomsten behandelen Oenke de Boer en Greet van Doorn de opera’s. Marie Christine Walraven gaat in op de kunsthisto-rische achtergronden. De derde bijeenkomst bekijken en beluisteren cursisten de opera’s met, net als in het theater, in de pauze een hapje en een drankje.woensdag 19.00-20.30 uur, 6 lessen,vanaf 25 september 2013

Page 7: Muzelinck special voorjaar 2013

muzIKAAL uITsTAPjeOok voor de wat ouderen zijn er verschil-lende (kunst) cursussen bij Muzelinck. Op meerdere ochtenden in de week wordt met een gezellige groep aandacht besteed aan de verschillende kunstvormen. Er zijn drie verschillende lessen gericht op muziek: een luisterles, een theorieles en het zangkoor vertelt docent Greet van Doorn. “In de luisterles kijken we naar muziek-werken van bepaalde componisten. Wat horen we, welke vorm of thema heeft het, wat zijn de belangrijkste instrumenten die je hoort et cetera. Daar krijgen de cursisten dan ook vragen over. Daarnaast is er een theorieles, waarin we dus de aandacht schenken aan de muziektheorie. Vaak doen cursisten dit in combinatie met het zang-koor. Op deze manier snappen ze nog beter hoe een muziekstuk in elkaar zit. Tijdens de repetities met het koor doen we onder andere stemvormingsoefeningen, we zingen vaak drie- of vierstemmig en ze leren hoe de adem goed op gang blijft”. De lessen voor ouderen zijn voor veel cursisten belan-grijk. Op deze manier zijn ze even uit huis en blijven ze ook sociaal actief. “Het is echt een uitstapje voor de cursisten. Er zit zelfs een cursist bij van 93 jaar! Sommigen ko-men naar alle drie de verschillende lessen. Ik geef nu zo’n 24 jaar de cursussen en het geeft zoveel voldoening. Het is een hele fijne groep met mensen die ik inmiddels al

heel lang ken.”

Schrijven over je levenIn de cursus schrijven over jouw leven is jouw leven jouw verhaal! Mis-schien speel je met de gedachte om je levenservaringen aan het papier toe te vertrouwen. Korte schrijfopdrachten en technieken helpen je om herinneringen op te halen en om te zetten in teksten. Schrijfervaring is niet nodig. Deze cursus organiseert Muzelinck i.s.m. Bibliotheek Maasland.Docent: Jacobina Kunnen donderdag 9.30-12.00 uur, 6 lessen, vanaf 19 september 2013

FOtOGRaF IeBAsIsCuRsusIedereen die bewuster en beter wil leren fotograferen, is welkom tijdens deze jaarcursus. Onder andere functie-instellingen - hoe en waarom - en belichtings-mogelijkheden worden behandeld. Er is volop gelegenheid om onder begeleiding te oefenen in de les of op locatie. Docent: Huub Smits, jaarcursus, donderdag 19.30 - 22.00 uur, vanaf 31 oktober 2013

gevoRdeRdeNCuRsusSpeciaal opgezet voor die personen die de technische kant van het fotograferen onder de knie hebben, maar meer verdieping zoeken om nog mooiere foto’s te kunnen maken. Er worden diverse opdrachten gegeven waarbij men anders naar onderwerpen gaat kijken en eigen beeldtaal en stijl leert ontwikkelen. Docent: Liesbeth van Asseldonk, jaarcursus, maandag 19.30 - 22.00 uur vanaf 16 september 2013

Tijdens bovenstaande cursussen wordt er tijdens de praktijkdagen gefotogra-feerd op een bijzondere locatie en als excursie wordt een bijzondere tentoon-stelling bezocht.

BAsIsCuRsus BeeLdBeWeRKINg Met het Adobe Photoshop Elements programma leert men via een stappenplan de belangrijkste beeldverbeteringsmogelijkheden goed te gebruiken. Diverse begrippen worden uitgelegd en toegepast. Men werkt met oefenmateriaal, maar ook met eigen foto’s. Basiskennis van Windows geldt als uitgangspunt om deze cursus te kunnen gaan volgen.Docent: Huub Smits, korte cursus, woensdag 19.30 - 22.00 uur vanaf 18 september 2013 en 15 januari 2014

Page 8: Muzelinck special voorjaar 2013

‘Ik ervaar het lesgeven amper

als werk’

cursussen volwassenenHan Klinkhamer:het atelIertekenen schIlderen Boetserendinsdag 19.30-22.00 uur

tekenen & schIlderen à la carte donderdag 9.15-11.45 uur

voor kinderen:kInderkunstexPress (6-12 jaar) maandag 16.00-17.30 uur maandag 17.45-19.15 uur

kInderatelIer (9-12 jaar)woensdag 15.30-17.00 uur

kInderknutselcluB (8-12 jaar) donderdag 16.00-18.15 uur

kInderkunstcarrousel (6-8 jaar) vrijdag 16.15-17.45 uur

voor volwassenen:Boetserenvan was naar bronsmaandag 9.45-12.15 uur

tekenen en schIlderen thematischdinsdag 9.30-12.00 uur

kleI | keramIek draaien en handvormendinsdag 9.00-11.30 uur en donderdag 19.30-22.00 uur

Beeldhouwen in hout en/of steenwoensdag 19.30-22.00 uur

edelsmeden/sIeraden maken donderdag 9.45-12.15 uur

bEEldEnd

Page 9: Muzelinck special voorjaar 2013

De groep bestaat uit personen met verschillende interesses en voorkeuren voor materialen en bestaat uit jong en oud. In de wekelijkse les is er ruimte om aan een eigen project te werken, maar ook worden er regelmatig gezamenlijke opdrach-ten uitgevoerd. “Het zijn allemaal cursisten die graag bezig zijn met hun hobby en met het vak. Ze zijn allemaal geïnteresseerd in kunst en het is ook belangrijk dat we met z’n allen kennis nemen van wat er in de kunstwereld speelt. Naast de eigen voorkeuren van de cursisten geef ik daarom ook regelmatig een bepaalde opdracht mee. Het werken met een model bijvoorbeeld of het maken van een collage. Op deze manier maak je kennis met de verschillende technieken die er zijn”, aldus Han. Door het jaar heen probeert hij momenten in te bouwen om op andere manieren met het vak bezig te zijn en eenheid in de groep te creëren. Zo staat er een jaarlijkse lunch op de agenda, een bezoek aan een museum en de mogelijkheid om buiten te schilderen. De gezelligheid en de een-heid in de groep is goed terug te vinden. “Er zijn een aantal cursisten die al dertig jaar op les zitten. Sommigen kunnen er geen genoeg van krijgen en spreken ook in de vakanties af om elkaar op te zoeken. Het is een wisselwerking. Als je het leuk vindt om les te geven, hebben de cursisten het ook naar de zin en andersom. Ik ervaar het lesge-ven amper als werk.” Centraal staat uiteraard wel dat er iets geleerd wordt en dat de cursisten ook van elkaar wat leren. Door te kijken naar ander werk, komen er andere visies en kwaliteiten aan bod en wordt er nieuwe kennis opgedaan. Dat is volgens Han toch wel een voorwaarde van de lessen. “De lessen zijn heel fijn en ontspannen. Iedereen kan zoveel mogelijk zijn of haar eigen ding doen en als je vragen hebt komt Han. Dat is erg prettig”, laat een van de cursisten weten.

De groep vertelt dat de onderlinge betrokken-heid erg groot is en dat iedereen voor elkaar klaar staat, maar dat je ook je eigen werk kunt doen als je daar behoefte aan hebt. “Aan het einde van de les bespreken en bekijken we altijd elkaars werk. De ‘Kruisgang’ zoals Han het noemt. Je leert op deze manier pas echt kijken. Je leert weer te geven wat je ziet en niet wat je denkt te zien. ”Tijdens de bespreking van de gemaakte kunstwerken krijgt iedereen de mogelijkheid te zeggen wat hij of zij ervan vindt. Ook wanneer iets minder mooi is of niet goed gelukt. De kritiek is eerlijk, maar nooit afbrekend.

Door de combinatie van gezelligheid, maar vooral het educatieve aspect van de lessen, is de jaar-cursus populair. Voor iedereen geldt hetzelfde: prettig met je hobby bezig zijn. “Ik zou het niet graag willen missen. Mocht het ooit nodig zijn, dan probeer ik weer een nieuwe manier te vinden om te zorgen dat het wel kan”, aldus een cursist.

Han KlinkhamerTeKeNeN | sCHILdeReN | BoeTseReN

Ook op het gebied van beeldende kunst heeft Muzelinck veel te bieden. Cursisten kunnen zich inschrijven voor cursussen als tekenen en schilderen, maar bijvoorbeeld ook boetseren is een onderdeel van deze vorm van kunst. Docent Han Klinkhamer zit inmiddels zo’n 35 jaar in het vak van kunstenaar en weet als geen ander de creativiteit over te brengen op deelnemende cursisten.

Page 10: Muzelinck special voorjaar 2013

aGeNDa2013-2014

AugusTus 2013

sePTemBeR

mAARTAPRIL

juNI 2014

meI

26 AugustusStart cursusjaar

Muzelinck organiseert en coördineert jaar-lijks (mede) een aantal stedelijke projecten in de gemeente Oss. Deze projecten zijn erop gericht om de Osse gemeenschap op een laag-drempelige manier met vormen van cultuur in aanraking te brengen. Cultuur verbindt en door middel van evenementen zoals Oss Zingt, de Week van de Amateurkunst en Fantastival hoopt Muzelinck de verschillende inwoners dichter tot elkaar te brengen.

Dat is ´De kunst van Samen’!

Eindpresentatie Dans

Eindpresentatie

toneel

Muzelinck organiseert mede het meezingfestijn Oss Zingt. Honderden enthousiaste zangers en zangeressen staan op de Heuvel met de wereldberoemde smartlappen en hits van toen en nu mee te zingen. Dankzij de tientallen sfeermakers op het podium is de sfeer uitstekend!

vrijdag 25 april t/m zondag 4 mei 2014

Page 11: Muzelinck special voorjaar 2013

aGeNDa2013-2014

sePTemBeR oKToBeR

jANuARI 2014

FeBRuARImAARTAPRIL

Halloweenconcert

DocEntEn-concErt in zaal De Linck

Fantastival Fantastival is hét jaarlijks terugkerend straattheaterfestival van Oss op de derde zondag in september. Helemaal gratis toegankelijk en altijd verrassend! Acts uit binnen- en buitenland laten het publiek lachen, versteld staan en genieten van hilarische en spectaculaire optredens. Maar ook de Osse verenigingen laten van zich horen op het gebied van zang, dans, muziek, toneel, beeldende kunst en literatuur en zijn op zo´n 20 podia te bewonderen.

Schrijf zondag 15 september alvast in je agenda en mis het niet!

Leerlingenconcert volwassenen

& Groot Kerstconcert in zaal De Linck

Musical door leerlingen

MusicalKlas in zaal De Linck

leerlingen-concert jongeren

muzeLINCK oN sTAgeCursisten van Muzelinck kom je op veel plaatsen tegen. Zij geven o.a. optredens tijdens Fantastival, exposeren op diverse locaties en verzorgen regelmatig concerten in zaal De Linck. Kom gerust eens een kijkje nemen, de toegang is veelal gratis! Ook laat Muzelinck vaak op een andere manier van zich horen: regelmatig treden cursisten, ensembles en koren van Muzelinck op tijdens diverse openingen, (openbare) concerten en exposities in de regio. Gedurende het cursusjaar worden in De Linck verschillende cursisten- en docentenconcerten gegeven. Toegang is veelal gratis. Dus kom gerust een kijkje nemen.

deCemBeR

Page 12: Muzelinck special voorjaar 2013

Angelique Almadansdocent

Zet een leuk muziekje op en kinderen beginnen te dansen. Bij Muzelinck kunnen kinderen al vanaf de peutertijd hun danstalenten ontwikkelen. Hier leren ze bewegingen en pasjes op de verschillende soorten muziek. “Er wordt al snel gedacht dat er alleen maar aan-dacht wordt gegeven aan ballet, maar dat is niet zo. De lessen zijn een combinatie van verschillende dansstijlen op afwisselende muzieksoorten”, vertelt docent Angelique Alma.

Er worden verschillende danscursussen aange-boden voor kinderen. Naast de peuterdans is er ook kleuter-, kinder-, ballet- en musicaldans en hiphop. “We gaan steeds een stapje verder tijdens de lessen. Bij peuters beelden we een verhaal uit. We lopen bijvoorbeeld als beren of doen alsof we een bloem zijn. Vanaf vier jaar werken we wat meer naar pasjes toe en leren ze bijvoorbeeld huppelen. Bij kinderdans gaan we meer in op de verschillende dansstijlen en leren ze deze ook benoemen. Daarna krijg je een beetje

de pubertijd en willen ze vaak meer hiphop en wat stoerdere dansen. Toch zet ik ook stiekem een ander muziekje tussendoor aan.” Het verschil met andere dansscholen in de buurt is dat cursisten bij Muzelinck breed geschoold worden tijdens één les. Het is een danspotpourri waarbij verschillende dansvormen in de les aan bod

komen. Daarnaast is de cursus heel goed te combineren met meerdere disciplines zoals toneel. Tijdens de les wordt er dan ook creatief met dans omgegaan. “Alles is mogelijk in de les. Een paars konijn bestaat niet, maar het is wel leuk om te doen alsof. Ik probeer de fantasie van de kinderen te prikkelen. Creatief bezig zijn op deze manier is goed voor het leerproces”, aldus Angelique. Om te laten zien wat de kinderen tijdens de cursus dans hebben geleerd, wordt er regelmatig een voorstelling gehouden en zijn er kijklessen voor ouders. Leerlingen kijken tijdens de voorstelling naar elkaar, wat onderdeel is van het leerproces. “Kinderen denken vaak dat dansen alleen voor meisjes is, maar dat is niet zo. Er ko-men steeds meer jongens bij en dat is leuk, maar natuurlijk kunnen er nog meer jongens bijkomen.” Om kennis te maken met het dansen biedt Muzelinck korte cursussen aan van achttien lessen. Daarnaast zijn er voor de verschillende leeftijdsgroepen jaarcursussen mogelijk.

Page 13: Muzelinck special voorjaar 2013

‘een paars konijn bestaat niet, maar het is wel leuk om te doen alsof’

dAnS

kennIsmakIng kleuterdans (4-5 jaar)woensdag 13.45-14.45 uur

dansPotPourrI (6-7 jaar)woensdag 14.45-15.45 uur

hIPhoP en jazzcursus (10-12 jaar)woensdag 15.45-16.45 uur

Peuterdans (3 jaar)vrijdag 13.15-14.00 uur kleuterdans (4 -5 jaar)vrijdag 14.00-15.00 uur

kInderdans (6 en 7 jaar)vrijdag 15.00-16.00 uur

klassIek Ballet en musIcaldans (8-10 jaar)vrijdag 16.00-17.00 uur

danswerkPlaats (14-18 jaar) vrijdag 17.00-18.00 uur

the dynamIc Body (volwassenen)dinsdagavond, tijd n.t.b.

meeR INFo oP: WWW.muzeLINK.NL

Page 14: Muzelinck special voorjaar 2013

toneel 4-6 jaarwoensdag 14.00-14.45 uur

toneel 7-9 jaarwoensdag 14.50-15.50 uur

toneel 10-12 jaarwoensdag 16.00-17.00 uur

toneelProductIegroeP 12-17 jaarwoensdag 18.15-19.30 uur

ImProVIsatIe jongeren en volwassenenmaandag 20.00-21.30 uur

toneel Volwassenendinsdag 20.00-21.30 uur

VocalkIdz (9-12 jaar) woensdag 17.00-18.00 uur

musIcalklas (9-11 jaar)maandag 16.30-17.45 uur

musIcalklas (12-14 jaar)maandag tussen 18.00-20.00 uur

musIcal ProductIeklas (16 jaar en ouder)10 lessen zaterdag 10.00 – 12.30 uur

audItIecoachIngdag en tijd n.t.b. ‘Geen grotere KIcK

dan toneelspelen’

ToneelTheater Musical

meeR INFo oP: WWW.muzeLINK.NL

Page 15: Muzelinck special voorjaar 2013

eline van den BoogaardDramadocent

“De liefde voor het vak is bij Muzelinck begon-nen. Er is geen grotere kick dan toneelspelen. Het is super leuk en spannend om elke keer naar iets toe te werken. Wat ik toen zelf voelde als cursist kan en wil ik nu doorgeven, zodat anderen dit gevoel ook krijgen”, vertelt Eline. In de toneellessen voor kinderen staat gezelligheid en spelplezier voorop, maar er is uiteraard ook veel aandacht voor het leren van het theatervak. Er is veel individuele aandacht en er wordt per persoon gekeken naar hoe iemand het beste verder kan worden geholpen. Daarnaast zorgen de toneellessen voor de persoonlijke ontwikke-ling van de cursist. “Op het toneel ben je heel erg bewust van jezelf en hoe je overkomt op anderen. Je wordt zelfverzekerder, leert sa-men te werken met anderen en je leert je ook heel goed inleven in een ander. We verzinnen bijvoorbeeld veel verhalen waar een bepaald thema aan is gekoppeld, zoals verjaardagen, superhelden of vogels. Hierbij wordt alles geïm-proviseerd en je ziet echt dat sommigen er hele-maal op ingaan. Dat is heel leuk om te zien.” De bedoeling is dat tijdens de les de fantasie wordt

geprikkeld. De verhalen worden, naast de eigen verbeelding, ondersteund door kostuums en theaterattributen. “Één les die heel goed aan-sloeg bij de kinderen was de les waarbij ze een denkbeeldig vogeltje bij zich hadden. Ze speel-den en dansten ermee en er kwamen steeds meer vogeltjes bij. Zelfs de week erop kwamen ze nog met de denkbeeldige vogel naar de les toe.” Aan het einde van het jaar wordt de cursus afgesloten met een voorstelling of presentatie waarbij alle opgedane kennis in de praktijk kan worden gebracht.

Naast de toneellessen voor kinderen biedt Eline ook de mogelijkheid om personen te begeleiden in de aanloop naar een auditie voor een theater-opleiding. Daarnaast zijn er productiegroepen, waarbij een jaar lang naar een voorstelling wordt gewerkt, er is een korte improvisatiecur-sus en er zijn verschillende musicalklassen. “Er is heel veel mogelijk op het gebied van theater en we staan overal open voor. Ook voor mij is het een mooie gelegenheid om mezelf continu te blijven ontwikkelen”, aldus Eline.

Eline van den Boogaard begon zelf als cursist bij Muzelinck met verschillende cursussen. Hier kwam ze achter haar grote passie: theater. Na een opleiding aan de Theateracademie in Tilburg is het dan ook niet gek dat Eline inmiddels zelf de liefde van het vak overdraagt aan anderen. Waar kan dat nu anders dan als docent bij Muzelinck.

Page 16: Muzelinck special voorjaar 2013

t He BaNDPROj ect Je kunt al spelen? Dan samen in een band! Met behulp van een bandcoach bouw je met de bandleden een repertoire op en sta je snel op het podium. Verschillende stijlen komen aan bod en er wordt uitgegaan van een bezetting bestaande uit gitaar, keyboard, bas, drums en zang.

zomeRCuRsus ‘Ooh…..op die fiets!’: Het hele jaar les gehad en nog niet in een band? Of gewoon eventjes wat anders: welkom bij deze zomercursus! We gaan popnummers in een nieuw jasje steken, in een nieuwe stijl en met eigen geluid. Samen werken we toe aan een voorstelling waarmee het nieuwe schooljaar geopend gaat worden. Je bent actief bezig met spelen en/of zingen en leert in een groep te werken. Voor iedereen die het leuk vindt om muziek te maken en liefst al een jaartje les heeft gevolgd.

PoPgrounD BAnDKLAS Als je gitaar of drums wilt leren spelen, dan wil je dat vooral omdat je in een bandje wilt spelen. In deze cursus leer je het allebei, en al gelijk vanaf het begin. Naast de ‘bandklas’ krijg je ook indivi-duele les, zo mogelijk voorafgaand of na afloop van de bandles. Er wordt toegewerkt naar tenmin-ste één live-optreden. De Popground Bandklas is bedoeld voor zowel de beginnende én gevorderde leerling. De groepen worden ingedeeld op basis van leeftijd, ervaring en muzikale interesses.

Er is een speciale informatie- en inschrijfavond op vrijdag 16 augustus van 19.00 - 20.30 uur.

muzIek

zomercursusdinsdag 6 t/m vrijdag 9 augustus 9.30-12.00 uur

PoPtheorIe (vanaf 14 jaar)maandag 20.00-21.00 uur

sInger/songwrIter (vanaf 14 jaar)dinsdag 19.00-20.30 uur

the BandProjectdonderdagavond, tijd in overleg

PoPground Bandklasdiverse dagen/tijden

ask - algemene stemtechnIeken (vanaf 15 jaar)

audItIecoachIngdag en tijd n.t.b.

Beeldend

tekenen & schIlderen (13-17 jaar)vrijdag 18.30-20.00 uur

Project catwalk4u (mode voor 13-17 jaar)dinsdag 16.00-17.30 uur

graffItI (13-17 jaar)vrijdag 19.00-21.00 uur

young @rt

PoPsCHooL

meeR INFo oP: WWW.muzeLINK.NL

Page 17: Muzelinck special voorjaar 2013

PoPsCHooL

& PopkollektiefWanneer je bij Muzelinck één of meerdere jaren les hebt gehad, wil je wel ‘s je eigen band oprichten. Gelukkig hebben we in Oss het Popkollektief zodat je verzekerd bent van een goede repetitieruimte met goede apparatuur. je kunt er zelfs in de geluidsstu-dio je eigen eerste demo opnemen. En een demo heb je nodig om optredens te kunnen regelen, zoals op het grote podium in Groene Engel.Popkollektief Regio Oss valt onder de verant-woordelijkheid van het bestuur van Muzelinck en vind je aan de Landweerstraat-zuid in Oss en natuurlijk op het web: WWW.pOpKOllEKTIEf-OSS.nl

Groene Engel is een afdeling van Muzelinck en vind je aan de Kruisstraat in Oss. Kijk voor meer info en het complete programma op

WWW.GROEnE-EnGEl.nl

gRAFFITI (9-12 eN 13-17 jAAR) Graffiti is al lang geen taboe meer, integendeel! Deze kunst-vorm is in rap tempo te leren.In 4 lessen leer je alles over graffiti: hoe is het begonnen, hoe verzin je een ‘tag’ (naam), hoe bouw je een tekening op? Natuurlijk krijg je alle moge-lijkheden om daar wat moois mee te maken! Je gaat canvas doek met kleuren bewerken en leert m.b.v. mallen letters spuiten.docent: Bart de Ruijtervrijdag van 19.00-21.00 uurstart: 20 september 2013 (groep 13-17 jaar) en 1 november 2013 (groep 9-12 jaar)

Graffiti

Page 18: Muzelinck special voorjaar 2013

eduCATIeve dIeNsTDe Educatieve Dienst van Muzelinck organiseert en coördineert kunstprojecten voor het basis- en het voortgezet onder-wijs. Voor onderwijs voldoen wij aan de eisen die gesteld worden aan Cultuuredu-catie met Kwaliteit; eisen die sinds 2012 steeds belangrijker worden, zeker als het aankomt op toekenning van subsidies voor cultuureducatie voor het (basis-)onderwijs.

Muzelinck verzorgt niet alleen cursussen op het gebied van muziek, theater en dans en beeldende kunst, maar werkt ook samen met het onderwijs in Oss en omge-ving. Kinderen kunnen bij Muzelinck terecht voor ver-nieuwende educatieve cur-sussen in samenwerking met basis- en middelbare scholen.

eduFoRumVia Eduforum, gehuisvest bij Muzelinck, kunnen personen vanuit het onderwijs terecht met vragen over kunst en cultuur. Het team van Eduforum bestaat uit (oud)docenten die de onderwijswereld erg goed kennen. Zij gaan voor scholen op zoek naar een kunst- en cultuuraanbod dat aansluit bij het onderwijs. Astrid Albers is een van de teamleden die zich hiervoor inzet. “De creatieve ontwikkeling bij kin-deren is een belangrijk onderdeel binnen het onderwijs. Uit onderzoek is gebleken dat muziek een positieve invloed heeft op de ontwikkeling van de intelligentie. Wij proberen met cursussen en trainingen deze competenties aan te boren door ze als onderdeel in het leerprogramma op school toe te passen”, aldus Astrid.

Scholen kunnen bij Muzelinck terecht voor bijvoorbeeld nascholing, dat bestaat uit onder andere workshops over meer-voudige intelligentie in combinatie met cultuureducatie en inhoudelijke kennis over één van de kunstdisciplines.

doCeNT IN de KLAsDaarnaast is er ook de dienst ‘docent in de klas’, waarbij een vakleerkracht lessen muziek of handvaardigheid en beeldende kunst geeft. De docent kan onder andere werken aan te behalen doelen en/of het uitwerken van een vakwerkplan waarin wordt gewerkt aan de verschillende doelen van het kunstonderwijs. Andere voorbeelden waarin Muzelinck een rol kan spelen binnen het onderwijs zijn weke-lijkse muzieklessen en bijvoorbeeld het opstarten van een schoolkoor of school-orkest in samenwerking met de plaatselijke harmonie of fanfare.

“cultuureducatie is leuk, omdat het belangrijk is.”“Door de samenwerking met onderwijs en een culturele instelling laten scholen ieder kind kennis maken met kunst. Het is niet alleen maar leuk, maar ook ontzet-tend leerzaam. Door deel te nemen aan een schoolorkest of schoolkoor, werken kinderen ook aan hun ontwikkeling. Zingen is goed voor het luisteren, informa-tie verwerken en leren lezen. Het stimu-leert, inspireert en motiveert de kinderen”, aldus Astrid. Enkele andere competenties die de kinderen zich eigen maken zijn het nadenken over wat ze doen en hoe ze dat doen, het vermogen om samen te werken, maar ook om zelfstandig te werken, zelf iets leren maken en het leren analyseren. “De vakken die op school worden gegeven doen een ander beroep op de hersenen dan het bezig zijn met muziek of kunst. Vaak heeft het ook een positief effect op de concentratie van het kind. Cultuuredu-catie is leuk, omdat het belangrijk is.”

PRojeCTeNKunstdocent in de klas Bijvoorbeeld muziekdocent; gedurende min. half jaarClassic ExpressRijdende concertzaal komt bij scholen langs!Alle remmen losImprovisatie muziek, dans en dramaMusical coachingOndersteuning bij de (eind)musical op scholenReis om de wereldTijdens een ééndaags theaterproject (drama, dans, acrobatiek) wordt aan een voorstelling gewerktElektruckMobiel muzieklokaal vol moderne apparatuur waar leerlingen kunnen sleutelen aan hun favoriete muziekde veranderingVeranderingen die brugklassers meema-ken op school, met vrienden, worden behandeld in alle kunstdisciplines

stimuleren, motiveren, inspireren

Page 19: Muzelinck special voorjaar 2013

oKvo, osse KuNsTINsTeLLINgeN vooR oNdeRWIjsMuzelinck is onder andere bekend van projecten op basisscholen: alle Osse basisscholen bezoeken namelijk met groep 3 en 5 muziek- en dans-voorstellingen die onderdeel zijn van het OKVO-kunstmenu.

CuLTuReLe mARKTPLAATsOok verzorgt Muzelinck projecten op maat voor scholen. En heb je wel eens het enorme graffiti kunstwerk in het Bergkwartier gezien? Osse scho-lieren hebben hier onder leiding van Muzelinck aan gewerkt. De culturele marktplaats is bij Muzelinck gevestigd: het is de plek waar vraag naar culturele activiteiten binnen scholen en aan-bod van culturele instellingen bij elkaar komen.

CRoss KuNsTRALLY ossKunstrally CROSS is een multidisciplinaire kunst-manifestatie voor het Osse middelbaar onderwijs. Een initiatief van Muzelinck en een samenwerking met het Maaslandcollege, het Hooghuis en Mon-driaancollege. Leerlingen uit de leerjaren 1, 2 en 3 van het middelbaar onderwijs hebben meegedaan in één van de vijf disciplines (beeldend, muziek, dans, literatuur of drama).

De voorrondes zijn op de scholen gehouden, waar de selectie van de finalisten binnen de verschil-lende disciplines gekozen zijn. Ook de workshops voor de finalisten waren een groot succes! Tijdens deze workshops hebben de finalisten de juiste tools gekregen om in de spotlights te staan.

Tijdens de expositie van Kunstrally CROSS in de hal van het gemeentehuis worden de kunstwerken tot en met medio juni tentoongesteld. Ga gerust eens een kijkje nemen! Heb jij de finaleavonden in Groene Engel en in De Linck gemist? Je kunt alle winnaars ook nog zien tijdens Fantastival op15 september a.s.!

KUnST- & cUlTUUR

EdUcaTIEstimuleren, motiveren, inspireren

Page 20: Muzelinck special voorjaar 2013

Naast het verzorgen van de opleidingen voor de diverse muziekverenigingen in deze regio, zoals OBK uit Ravenstein, Concordia uit Berghem, Jong Leven uit Macharen, Per Ardua Ad Astra uit Megen, KVA en Hartog uit Oss, Wik uit Geffen en Aurora uit Heesch, wil Muzelinck graag ook voor de andere amateurkunst-verenigingen het lokale aanspreekpunt zijn. Voor alle inhoudelijke vragen, voor ondersteuning bij subsidieverzoeken, voor repetitieruimte, voor het lenen van een piano of zanginstallatie, voor het lenen van een schildersezel, een vitrine, voor het gezamenlijk opzetten van projecten, bij Muzelinck is men aan het juiste adres. Daarnaast voert Muzelinck de landelijke en provinciale projecten uit zoals de Week van de Amateurkunst, maar ook het Talenspalet (wedstrijd voor amateurschilders) en diverse andere activiteiten van de landelijke en provinciale partners waaronder Kunstconnectie en Kunstbalie.

Huis voor de

amateurkunst

expositiesAmateur- en professionele kunstenaarskomen ruimschoots aan hun trekken tijdens de vele exposities die Muzelinck jaarlijks ver-zorgt. Vier maal per jaar tonen overwegend hedendaagse jonge kunstenaars hun werk. Kees van den Boogaart, Margaretha Louwers en Annette Bouw zijn daar enkele spraak-makende voorbeelden van.Ook u als cursist van Muzelinck krijgt natuurlijk de kans om uw werk te exposeren. Zo wordt er voortdurend werk tentoongesteld uit de cursussen keramiek, tekenen en schilderen en ruimtelijk werk.Ook de cursisten fotografie krijgen regel-matig gelegenheid om hun foto’s te laten zien. De expositie ‘Kinderkunst’ geeft kin-deren de mogelijkheid zelfgemaakte werken, tekeningen en schilderijen te tonen.

Repetitie Jeugd Symphonie Orkest

Page 21: Muzelinck special voorjaar 2013

jeugd sYmFoNIe oRKesTHet RSO (Regionaal Symfonie Orkest Oss) heeft samen met Muzelinck het plan opgevat om een jeugdorkest te gaan formeren. Als pilot hebben we daarvoor al in het voorjaar een echt concert gegeven waarvoor al vele repetities zijn geweest. Dat concert is in het kader van de week van de amateurkunst georganiseerd. In het volgende cursusjaar is het de bedoeling dat het jeugdorkest echt bestaansrecht opbouwt.Concreet zijn we op zoek naar leerlingen die op de middelbare school zitten, en die het leuk vinden om met leeftijdgenoten te musiceren. Het wordt een echt concert met mooie belichting, officiële affiches, programma’s en alles wat daarbij hoort.

de repetities zijn op vrijdagavond van 18.15 uur tot ongeveer 19.45 uur onder leiding van de dirigent van het RSO, Jacco nefs, in de bongerd, Staringstraat 4 te Oss.Er wordt o.a. muziek gespeeld van lord of the Rings, Michael Jackson, e.a.dEElnAME iS gRATiS !!! Je kan je opgeven via [email protected], of even aangeven via Muzelinck dat je graag wilt deelnemen.

Elk jaar vindt in mei het landelijk evenement Week van de Amateurkunst plaats. In deze week laten alle verenigingen zien wat zij in huis heb-ben op het gebied van muziek, zang, theater, dans, literatuur en beeldende kunst. Muzelinck verzorgt in Oss de coördinatie, begeleidt vereni-gingen met de organisatie van hun activiteit en zorgt voor de publiciteit. Oss kan gelukkig rekenen op een zeer actief en divers cultureel aanbod, voor elk wat wils dus!

Repetitie Jeugd Symphonie Orkest

Page 22: Muzelinck special voorjaar 2013

zALeN & LoKALeNMuzelinck beschikt over verschillende lokalen die zowel door cursis-ten als niet-cursisten gebruikt kunnen worden. Zo is het mogelijk om een toneelzaal, danszaal of een teken- en schilderlokaal te huren tegen een interessante prijs. Denk aan lokalen voor bijvoorbeeld een repetitie van een band, of het geven van workshops, cursussen of kinderfeestjes. De mogelijkheid bestaat ook om de zaal te huren voor bijvoorbeeld schooluitvoeringen. Neem daarvoor contact op met Muzelinck. Muzelinck biedt de ruimtes ook aan via het “makelpunt” van de gemeente oss: www.oss.nl/makelpunt

doCeNTeNWanneer het nodig is kan er door Muzelinck een docent worden gere-

geld voor een bepaalde workshop. Op deze manier worden er geen kosten in rekening gebracht voor het gebruik van de ruimte. Uiteraard is het ook mogelijk een eigen docent mee te nemen. Dan is het alleen nodig om de huur van het lokaal te betalen.

Muzelinck verhuurt ook ruimtes aan zgn. netwerkdocenten: particuliere aanbieders met een eigen lespraktijk die als zelfstandige docent een samenwerkingsovereenkomst met Muzelinck hebben gesloten.

mATeRIALeN & FACILITeITeNDaarnaast zijn de overige faciliteiten - zoals bijvoorbeeld de grote keramiek-ovens - te gebruiken en/of te huur door amateurkunstenaars en amateur-kunstverenigingen uit de regio. Er kan gratis gebruik worden gemaakt van muziekinstrumenten en materialen bij Muzelinck indien deze aanwezig zijn. Denk hierbij aan gitaarversterkers, computerlokaal, keyboards en het gebruik van een 3d-printer.

“Dit is absoluut voor meerdere partijen interessant”

Peter Vrehen is één van de huurders bij Muzelinck. Hij geeft Tai Chi cursus-sen in een van de lokalen. “Ik was op zoek naar een oefenruimte voor overdag, maar daar is bijna niet aan te komen. Veel ruimten worden overdag gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een gymzaal die wordt gebruikt voor de sportlessen. Het was dus niet makke-

lijk om iets te vinden en uiteindelijk ben ik bij Muzelinck terecht gekomen om te kijken wat daar de mogelijkheden waren.” Volgens Peter is het een ideale locatie voor zijn lessen. Hij vertelt dat het even zoeken was naar de juiste formule omdat het zowel voor hem als voor Muzelinck een nieuw concept was, maar dat het uiteindelijk een perfecte locatie is. “Muzelinck is er voor culturele activiteiten en Tai Chi past daar heel goed bij. Ik denk ze-ker dat er voor in de toekomst veel mogelijkheden zijn voor Muzelinck en eventuele huurders die zich hier bij aan willen sluiten. Dit is absoluut voor meerdere partijen interessant. De samenwerking verloopt erg goed en het is een fijne ruimte. Ik ben heel blij dat ik hier terecht kan”, aldus Peter.

Per 1 mei 2013 verhuren we een ruimte binnen ons pand aan Marant. Marant is een onderwijsadvies-bureau uit Elst en heeft daarnaast onderzoekslocaties in Groenlo, Zevenaar, Apeldoorn en Leerdam. Door de groeiende vraag van ouders en scholen naar de dienstverlening van Marant in de regio Oss, hebben zij ervoor gekozen de onderzoeks-locatie voor diagnostiek dichter naar ouders toe te brengen. Marant onderscheidt zich op het gebied van vergoede dyslexiezorg doordat de behandelingen op school plaats-vinden. Voor meer informatie over deze organisatie kunt u kijken op WWW.MaRanT.nl, of contact opnemen met Kim du Long, Relatiemanager Oss: [email protected] .

Page 23: Muzelinck special voorjaar 2013

BuuRtcultuuRPROject zelf aan de slag in je buurt!

Ben je graag creatief bezig maar liever niet alleen? Kan jouw buurt wel een creatieve oppepper gebruiken? Ga dan aan de slag met je eigen BuurtCultuurProject! Je kunt hiervoor een beroep doen op een speciaal fonds dat door Brabant Wonen voor de gemeente Oss is opgezet. Alles is mogelijk, als het maar cultureel is: van een samenzingavond tot een nieuw kunstwerk in het parkje om de hoek. Heb je al ideeën maar weet je niet zo goed hoe je die uit kunt voeren? Neem dan contact op met Muzelinck, wij helpen je graag verder!

INscHRIjveN.

Interesse in een cursus bij Muzelinck? U kunt op twee manieren inschrijven; digitaal via onze website of u vult een formulier in bij de balie van Muzelinck. Ons volledig cursusaanbod vindt u op onze website: www.muzelinck.nl. Bezoek ons ook op facebook, twitter en pinterest.

MuzelinckBezoekadres/hoofdgebouw:

Raadhuislaan 18 in OssPostadres: postbus 815, 5340 AV Oss

Telefoon: 0412- 623 727E-mail: [email protected] Internet: www.muzelinck.nl

KlantenserviceGeopend op werkdagen van maandag t/m

donderdag van 9.00 tot 16.30 uur en op vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur.

colofonTekst: Melanie Ariëns en Muzelinck

Vormgeving: Wolters CreativeFoto’s: Dennis Demont en Muzelinck

Wijzigingen, druk- en zetfouten voorbehouden

groepsarrangementenCollega’s, families, vriend(inn)en en alle andere groepen kunnen bij Muzelinck terecht voor creatieve (teambuilding)activiteiten. Het aanbod

is heel divers, op elk creatief gebied is er wel iets. Of je nu handig bent of niet, gevoel voor muziek hebt of helemaal geen ritme kan houden: samen maak je van elke workshop iets moois! Wat dacht je van edelsmeden, graffiti spuiten, tekenen op muziek, of zelf muziek maken op djembé’s?

Kijk op onze site www.muzelinck.nlvoor alle mogelijkheden!

Ben je op zoek naar een uniek en origineel kado? Geef dan met deze Muzelinck kadobon ‘Muzeprise’ een belevenis cadeau! Deze bon is in te wisselen voor heel veel leuke, creatieve en grensverleggende activiteiten, zowel in je eentje als samen met anderen. Wat denk je van: je favoriete individuele muziekles kiezen, een dansworkshop volgen voor de hele familie, leef je uit tijdens een workshop tekenen en schilderen met vrienden, een theaterworkshop met collega’s, kortingsbon voor een nieuw in te schrijven cursus en nog veel meer.

Met de Muzelinck cadeaubon verleg je je grenzen

Page 24: Muzelinck special voorjaar 2013

ZONDAG 2 JUNI 12.00 - 16.00 UUR

voor volwassenen & kinderen Raadhuislaan 18 Oss

demoNsTRATIes

• pixelation-animatie

• Interactieve computergame met live cellomuziek

• Edelsmeden en sieraden

• Beeldhouwen en keramiek

• Tekenen en schilderen

• Toneelpresentaties

• danspresentaties

• Seniorenkoor

Info over alle cursusmogelijk-heden (voor baby’s, peuters, kleuters, kinderen, volwassenen)

Veel docenten zijn aanwezig om al uw vragen te beantwoorden.

eN Nog veeL meeR..Mogelijkheid om in te schrijven voor een gratis proefles muziek

Uitproberen van muziekinstrumenten

Kunstmarkt volwassen cursisten beeldend

Han Klinkhamer geeft zijn visie op uw kunstwerk! neem uw eigen werk mee en laat Han het beoordelen.

diverse optredens muziek,musical, theater en dans in zaal de linck en op het buitenpodium.

WoRKsHoPs12.00 - 16.00 uJungle tekenen GraffitiKnutselclub 12.30 - 14.00u potten draaien

14.00 - 15.00u Tekenen en schilderen voor volwassenen doorHan Klinkhamer