Multimedia 2 taak

download Multimedia 2 taak

of 13

 • date post

  25-Jul-2016
 • Category

  Documents

 • view

  213
 • download

  0

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Multimedia 2 taak

Multimedia 2

Multimedia 2Mauri Van Coillie 2COMF

Scan de foto met de layar-app1. Internet Of Things: Nest Thermostat

Nest ThermostatIk koos voor de Nest Thermostat omdat wij die zelf enkele weken in huis hebben gehaald en ik behoorlijk geboeid werd door de slimme uitvinding (hoera technologie!).Wat is het precies? Het komt erop neer dat het eigenlijk een slimme thermostaat is. Na ongeveer een week van gegevens bijhouden weet de thermostaat welke temperaturen je verkiest op welk moment van de dag. Het gaat je leefritme gaan bijhouden (met behulp van licht en bewegingssensoren. Hij leert van het gedrag van de gebruikers.

Nest ThermostatZoals gezegd maakt de thermostaat dus gebruik van sensoren. Die sensoren meten onder andere de temperatuur in huis en de snelheid dat die temperatuur zich aanpast. De thermostaat houdt ook in de gaten of er iemand thuis is. (auto-away functionaliteit)De thermostaat licht op wanneer je in de buurt komt. Dat licht past zich dan ook nog eens aan aan het omgevingslicht. Zelf de luchtvochtigheid in huis wordt bijgehouden.

Nest ThermostatDe temperatuur buiten wordt bijgehouden (van het internet) om zo te kunnen bijhouden hoe lang het duurt voor een huis zal opgewarmd zijn.Je krijgt ook elke maand een overzicht van je gebruik.Via een app (de Nest-app) kun je vanaf je smartphone de temperatuur bedienen. Als de temperatuur wordt aangepast via de app, wordt de temperatuur dus automatisch in huis aangepast. Om af te sluiten kan de thermostaat ook communiceren met andere apparaten (naast je smartphone ook bijvoorbeeld je Mercedes)

2. AppIk heb ervoor gekozen om een app te maken rond mijn zus. Ik dacht dat dat misschien leuk was, omdat ze bezig is met zingen en ook sterk met sociale media zoals Instagram. De app bestaat uit een homepage, waaruit je kan doorklikken naar verschillende paginas. (Wie ben ik?, Fotogalerij, Social Media en Zang)De app werd gemaakt via http://www.paptap.comHet was eventjes zoeken om de app tot een goed einde te brengen. Op zich is de site best gebruiksvriendelijk, maar in het begin is het altijd wat prutswerk. Ik ben er toch wel een paar uur mee bezig geweest.

3. Google AnalyticsIk heb Google Analytics verbonden aan mijn blog van het vak Communicatieve Vaardigheden. Bij Blogger was het voldoende om de code die je krijgt via google te plaatsen bij instellingen (other, Google Analytics ID)http://www.mvccomva.blogspot.com

Grafiek

Op deze grafiek zien we duidelijk het aantal bezoekers per dag. Onderaan kunt u dus de dagen vinden (horizontale as) en op de verticale as vindt u het aantal bezoekers. Op 2 januari bijvoorbeeld had mijn website 1 bezoeker. Tabel

4. Layar-toepassing maken

Hier was ik bezig met het maken van mijn toepassing. Een foto uploaden en hieraan content toevoegen. Test