Moerdijkse Bode 18-05-2016

download Moerdijkse Bode 18-05-2016

of 24

 • date post

  30-Jul-2016
 • Category

  Documents

 • view

  234
 • download

  3

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Moerdijkse Bode 18-05-2016

 • W E E K B L A D

  W E E K B L A D

  t h u i s i n d e r e g i o

  M I D D E L B U R G S E & V E E R S E

  M O E R D I J K S E

  thuIS In DE REgIO

  W E E K B L A D

  W E E K B L A D

  t h u i s i n d e r e g i o

  M I D D E L B U R G S E & V E E R S E

  OplagE MOERDIJK 17.200tOtalE OplagE: 480.000

  Lees op pagina 5 Lees op pagina 3

  @moerdijkseBode

  /moerdijksebode

  www.internetbode.nl

  18 MEI 2016WEEK 20

  Eredivisiecompetitiede Lobbelaerweer van start

  Omloop van Moerdijk niet zo nat als gedachtJeugdrenners draaien hun rondjes t i jdens select iewedstr i jd voor NK

  MOERDIJK - Ondanks de dreigende wolkenluchten bleven de straten zondag zo goed als droog tijdens de negende jeugdronde van Moerdijk. De organisatie van de ronde, bestaande uit Kees Haanskorf, Johan Dingemans, Anton van Leest, Michel Jacobs en hun dertig vrijwilligers, kijken dan ook terug op een geslaagd gebeuren; een wielerevenement waar bijna alle jeugdige toppers uit Nederland op af kwamen. De koers telt dan ook als selectiewedstrijd voor de Nederlandse kampioenschappen, later dit jaar in Reeuwijk. De jongste jeugd reed 6 kilometer op het fraaie parkoers en de oudste groep 30 kilometer. FOTO TIES STEEHOUWER

  ZEVENBERGEN - Het CDA in Moerdijk heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders in Moerdijk over een in hun ogen ge-vaarlijke verkeerssituatie in de Ar-kelhof in Zevenbergen.

  DOOR PETER HOUTEPEN

  Het CDA stelt de vragen na hiertoe gespro-

  ken te hebben met bewoners van de straat. Een bijna-ongeval, waarbij recentelijk een kind en een pakketdienstauto waren be-trokken, was aanleiding voor de bewoners om bij het CDA aan de bel te trekken.

  WoonerfDe Arkelhof is een woonerf en kent een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. Nabij een kinderspeelplaats is een

  bocht opgenomen in deze straat als snel-heidsremmende maatregel. Ondanks ge-noemde verkeersmaatregelen wordt er, al-dus de ouders, op een zodanige wijze met onder andere autos gereden, dat hierdoor gevaar wordt veroorzaakt voor kinderen, schrijft het CDA aan het college. Overste-kende kinderen, kinderen die achter een bal aan de weg oprennen, kinderen die vanuit een brandgang willen oversteken

  naar de speelplaats et cetera. Dit gebeurt op onder meer het rechte deel van de Ar-kelhof, ter hoogte van de speelplaats.

  SnelheidsremmendDe bewoners stellen voor om om een paar snelheidsremmende drempels aan te leg-gen in het rechte stuk van de Arkelhof en van de Arkelhof een nrichtingsstraat te maken.

  Vragen CDA over gevaarlijke verkeerssituatie Arkelhof

  DOOR PETER HOUTEPEN

  Tot en met het weekend van 5 juni kunnen bezoekers van Willemstad hun auto par-keren op het terrein van Rijkswaterstaat bij de Volkeraksluizen. Vandaar worden zij met pendelbusjes naar de vesting ge-bracht.

  ParkeerdrukDe parkeerdruk in Willemstad is al langere tijd een probleem. Op mooie (zomerse)

  dagen zijn de parkeerplaatsen op het ha-venhoofd en bij jachthaven de Batterij vaak snel vol. Veel bezoekers van Willem-stad rijden daardoor vaak oneindig lang rond op zoek naar een parkeerplaats in en rond de vesting. De gemeente werkt aan structurele oplossingen om meer parkeer-gelegenheid te bieden voor recreanten en bezoekers van Willemstad. Om overlast in en rond de vesting te beperken en het voor iedereen mogelijk te maken om op mooie dagen te genieten van de vesting, was

  een tijdelijke oplossing voor de parkeer-problemen op korte termijn noodzakelijk. De gemeente heeft daarom voorlopig voor een maand met een taxibedrijf uit Zeven-bergen afspraken gemaakt over de inzet van pendelbusjes op zon- en feestdagen. Daarnaast is de gemeente ook bezig om aanvullende oplossingen voor het parkeer-vraagstuk te onderzoeken.

  ErvaringenVorig jaar heeft de gemeente Moerdijk een eerdere proef met een pendeldienst gedaan tijdens het drukbezochte Shanty-korenfestival. De ervaringen daarmee wa-ren zo positief dat bekeken werd of deze service tijdens het toeristisch seizoen mo-

  gelijk ook een oplossing kan bieden.

  BordAls de in het pinksterweekend van start gegane pendeldienst een succes blijkt te zijn, wordt deze mogelijk tijdens het hele verdere seizoen ingezet. De pendeldienst staat klaar tussen 13.00 en 19.00 uur. Bezoekers aan de vesting worden met een bord gewezen op de mogelijkheid om bij de sluizen te parkeren en van de gra-tis pendelbus gebruik te maken. De bus brengt bezoekers van het parkeerterrein bij het sluizencomplex tot het havenhoofd bij de ingang van de vesting. Bij grote drukte worden extra bussen in-gezet.

  Pendeldienst moet drukte het hoofd biedenGemeente Moerdi jk laat op proef een maand busjes r i jden in Wil lemstad op zondag

  WILLEMSTAD - De gemeente Moerdijk is van start gegaan met een pendel-dienst om de drukte op zondagen van dagjesmensen aan Willemstad het hoofd te kunnen bieden. De proef, die afgelopen pinksterweekend voor het eerst is gehouden, duurt voorlopig een maand.

  Jubileumvieringbij Seolton groot feest

  NOORDHOEK - Op zaterdag 21 mei orga-niseert Stichting Kerkgebouw Noordhoek de Noekse Markt, een eigentijdse jaar-markt. De markt duurt van 10.00 tot 18.00 uur, vindt plaats in en om het kerkgebouw en bestaat uit twee gedeelten. In de eer-ste plaats een braderie die binnen in de kerk en buiten wordt gehouden en in de tweede plaats een rommelmarkt. Er wordt op 21 mei tevens een terras met horeca en muziek ingericht; de muziek zal wor-den verzorgd worden door feestorkest De Noekers en het Niervaertkoor uit Klundert. Voor kinderen zijn diverse attracties aan-wezig zoals schminken, een springkussen en jumpen.

  Noekse Markt in en om kerk Noordhoek

  MOERDIJK - 24 gemeenten in Hart van Brabant en West-Brabant willen samen n grote woningmarktregio vormen. De gemeenten hebben daarvoor een verzoek ingediend bij de minister voor Wonen en Rijksdienst. Volgens de gemeenten worden de volkshuisvestelijke opgaven hiermee het beste gediend. Woningcor-poraties mogen alleen in hun eigen werk-gebied investeren in nieuwbouw; buiten het kerngebied mogen ze alleen bestaand bezit onderhouden. Door de regio groter te trekken moet de lokale binding van corpo-raties versterkt worden. Het voorstel ligt nu bij de woningcorporaties. Zij krijgen zes weken de tijd om hun mening te geven.

  Gemeenten willen grotere woningmarkt

  MOERDIJK - Waterschap Brabantse Delta roept mensen op die in hun tuin aan de slag gaan om te kiezen voor meer groen en voor minder tegels. Op deze manier hoeft er minder regenwater te worden afgevoerd. Bij veel woningen stroomt het hemelwater door alle stenen direct via het riool naar de rioolwaterzuivering. Steeds meer mensen kiezen er voor om hun tuin te betegelen. Daardoor veroorzaakt het regenwater bij hevige buien soms overlast, doordat het water niet weg kan. Groen neemt water op, waardoor dit niet hoeft weg te stromen via het riool. Hierdoor hoeft het riool niet overbelast te raken en wordt ook de biodi-versiteit gestimuleerd.

  Brabantse Delta: Kies voor groen in tuin

  LANGEWEG - Op zaterdag 25 juni wordt voor de tweede keer de open dag voor de Nederlandse akkerbouwsector georgani-seerd. Akkerbouwbedrijven n toeleve-rende en verwerkende bedrijven openen hun deuren. Iedereen die wil weten hoe gewassen zoals aardappelen, granen, suikerbieten en verschillende groenten geteeld en verwerkt worden, is welkom. In de regio Moerdijk/Steenbergen gooien vijf bedrijven hun deuren open. Een ervan is akkerbouwbedrijf Bossers aan de Mo-lenweg 8 in Langeweg. Hier worden uien, consumptieaardappelen, graszaden en sui-kerbieten geteeld. De producten worden ook verwerkt tot conserven.

  Akkerbouwbedrijf gooit deuren open

 • De hele maand mei:Olie massageof Thaise massage van 55,-Bisschopsmolenstraat 167Alle dagen van 10.30 - 21.00 uur Zondag op afspraak 076-8891985

  Openingsaktie

  Thaise Massage

  De hele maand mei:De hele maand mei:

  55,-55,-

  voor 45,-55,-

  45,-45,-

  Autobedrijf VAN DRIMMELEN

  MELASSESTRAAT 2ZEVENBERGEN

  TEL. 0168-371501www.vandrimmelenford.nl

  Feel the difference

  Zevenbergen, 0168 - 37 15 01

  Breda 076 - 528 14 00Etten-Leur 076 - 503 44 50Oosterhout 0162 - 48 14 00

  Autobedrijf HOPMANS

  DE LANGEWEG 12AZEVENBERGEN

  TEL. 0168-328040 www.hopmans.com

  Autobedrijf SCHEERDERS

  TOUWSLAGERIJ 20ZEVENBERGEN

  TEL. 0168-335531www.garagescheerders.nl

  Autobedrijf AARSMAN

  TOUWSLAGERIJ 18ZEVENBERGEN

  TEL. 0168-370500www.aarsmanzevenbergen.nl

  TOPPER VAN DE MAAND TOPPERRRRR VAN DE WEEK

  Renault Captur TCe 90 Expression Radio Renault cd USB, Bluetooth, Airco, L.M. velgen03-2014, 27.493 km Prijs: 16.450,-

  in b

  eeld

  Zeve

  nber

  gen

  op on

  ze w

  ebsit

  es vi

  ndt u

  nog v

  eel m

  eer o

  ccas

  ions

  Fiat Punto 1.2 dynamic airco

  BJ 2004, 113.745 km Prijs: 2.950,-

  Fiat 500 Cabrio Loungeo.a. met leer

  BJ 2015, 12.987 km Prijs: 15.950,-

  Fiat 500L Lounge 105PK

  BJ 2013, 66.744 km Prijs: 12.950,-

  Fiat Idea 1.4-16V dynamic plus

  BJ 2004, 120.652 km Prijs: 3.950,-

  TOPPER VAN DE MAAND

  Fiat 500 Cabrio Lounge

  BJ 2015, 9.614 km Prijs: 14.950,-

  Opel Zafira 1.8i-16v Cosmoairco climate control, navigatie, grijs mt.2-2010, 92.077 km Prijs: 13.750,-

  TOPPER VAN DE MAAND

  Opel Insignia 14i-16v turboclimate control, navigatie, blauw mt.4-2012, 7.196 km Prijs: 15.500,-

  Renault Twingo 1.2 Authentique Airco, Radio Renault CD 01-2015, 47.611 km Prijs: 4.950,-

  Renault Laguna Estate 2.0 DCI 175 Autom. Initiale Lederen bekleding, Tomtom, Climate controle, Glazen Panorama dak. 01-2011, 206.194 km Prijs: 12.950,-

  Renault Twingo TCe 70 Ex