Moerdijkse Bode 06-04-2016

Moerdijkse Bode 06-04-2016 page 1
download Moerdijkse Bode 06-04-2016

of 1

 • date post

  27-Jul-2016
 • Category

  Documents

 • view

  212
 • download

  0

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Moerdijkse Bode 06-04-2016

 • Mevrouw Gossen verhuisde bijna vijftig jaar geleden van Limburg naar Brabant met haar man en drie kinderen. We heb-ben een mooi leven opgebouwd in Ouden-bosch met veel vrienden en kennissen. We hebben jarenlang met veel plezier in hetzelfde huis gewoond. Eerst met ons gezin en later met zijn tween. Vanwege de gezondheid van meneer Gossen be-sloot het echtpaar te verhuizen naar een woning met zorg in de buurt. Al snel bleek er een geschikt appartement vrij te zijn in centrum voor Wonen & Zorg Kroonestede. Het was toch nog even wikken en wegen, maar onze kinderen hakten de knoop door. Mijn zoon heeft alle papieren geregeld en samen hebben ze de verhuizing geregeld. s Avonds kwamen wij thuis in ons nieuwe appartement met al onze eigen meubelen. Het is echt luxe, de woonkamer is ruimer dan in ons oude huis. Natuurlijk moet je nog wel even je weg vinden, maar het voelde meteen erg prettig!

  RustHelaas heeft meneer Gossen maar kort van het appartement kunnen genieten. Mijn man heeft hier zeven maanden ge-woond en is toen overleden. Het was fijn

  om de zorg voor hem in de buurt te hebben. Dat gaf rust. Ook hebben we nog genoten van de faciliteiten die er hier zijn, zoals de duofiets waardoor mijn man nog heeft kun-nen genieten van de omgeving. En de so-ciale contacten tijdens een kopje koffie in het restaurant. Ik ben blij dat we hier nog samen hebben gewoond. En we hebben mooi afscheid van hem genomen. Na bijna 65 jaar huwelijk mis ik hem nog elke dag. Gelukkig heb ik veel steun van de kinderen, familie en vrienden en genoeg bezigheden om toch mijn leven op te pakken. Genoeg te doenIk ben altijd bezig geweest en nog steeds. Twee keer per week ga ik bridgen. Ik rijd mee met een vriendin of ik ga er met het busje naartoe. Ook bezoek ik regelmatig vrienden of ze komen naar mij. Binnen Kroonestede is ook genoeg te doen. Ik ga naar vitaliteitstraining, gym en naar de kerk. Koken doe ik nog regelmatig zelf. Het is fijn dat het in dit appartement kan. De kinderen komen wekelijks en dan koken en eten we samen. En op zondag ga ik naar het restaurant. Het is hier allemaal goed geregeld. En ik ben geen held, maar ik voel me hier veilig n thuis!

  Het was wennen, maar inmiddels voel ik me hier thuis!, vertelt Gerda Gossen-Hanssen (88 jaar). Mevrouw Gossen kwam een jaar geleden in het centrum voor Wonen & Zorg Kroonestede in Hoeven wonen. Ze heeft een comfortabel appartement van Buitengewoon Wonen. Achter de geraniums zit ze zeker niet, want ze is nog erg actief.

  Gerda Gossen-Hanssen (88) woont bui tengewoon f i jn in centrum voor Wonen & Zorg Kroonestede

  Ik voel me hier veilig en thuis!

  Met plezier kom ik binnen bij Kroonestede

  Lianne Kuijpers (63 jaar), dochter van Gerda Gossen-Hanssen. Als ik Kroone-stede binnenkom, voelt het als een warme jas. Het geeft ons zon fijn gevoel dat mama hier verzorgd en veilig zit. Het geeft rust voor ons, maar ook voor haar! Mijn moeder is erg actief en sociaal. In Kroonestede is er altijd wel iemand om een praatje mee te maken. Sowieso natuurlijk met de zorgcordinator die regelmatig even koffie komt drin-ken om te vragen of alles naar wens is. Daarnaast is er elk dagdeel wel iets te doen. Ik ga wel eens mee naar optredens in het restaurant. Het is dan fijn om te merken dat het personeel mijn moeder kent en ook belangstelling heeft voor ons. Mijn moeder heeft nu gelukkig geen dagelijkse zorg nodig. Toch is wonen in een centrum voor Wonen & Zorg handig. Dat merkten we toen ze laatst gevallen was en haar voet had bezeerd. Door het alarmsysteem was ze snel geholpen. We hopen dat ze hier nog lang mag genieten.

  Gerda Gossen-Hanssen woont fijn in haar ruime appartement in Hoeven

  2016-04-04T08:08:29+0200Preflight Ticket Signature