Moerdijkse Bode 04-02-2015

download Moerdijkse Bode 04-02-2015

of 20

 • date post

  07-Apr-2016
 • Category

  Documents

 • view

  239
 • download

  4

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Moerdijkse Bode 04-02-2015

 • W E E K B L A D

  W E E K B L A D

  t h u i s i n d e r e g i o

  M I D D E L B U R G S E & V E E R S E

  M O E R D I J K S E

  thuIS In DE REgIO

  W E E K B L A D

  W E E K B L A D

  t h u i s i n d e r e g i o

  M I D D E L B U R G S E & V E E R S E

  OplagE MOERDIJK 16.500tOtalE OplagE: 480.000

  Lees op pagina 5 Lees op pagina 3

  @moerdijkseBode

  /moerdijksebode

  www.internetbode.nl

  4 FEBRUARI 2015WEEK 6

  Actie voor behoud activiteitenbegeleider vindt gehoor

  Makkelijk Lezen Kast moet lezen bevorderen

  ZEVENBERGEN - Het voorstel van het college van Moerdijk over een nieuw combibad tussen Klundert en Zeven-bergen is van de baan. Met het aanne-men van een motie krijgen de burgeri-nitiatieven een kans om de bestaande zwembaden open te houden.

  DOOR MARISKA MARIS

  In Willemstad en Fijnaart zijn al burgerini-tiatieven actief. Met behulp van sponsors en vrijwilligers wordt gekeken deze zwem-baden open te houden voor een periode van tien jaar. Een gemeentelijke bijdrage blijft echter noodzakelijk, maar in afgeslankte vorm. Het huidige contract met Sportplaza loopt tot eind 2015. Voor 1 april moeten de busi-ness plannen geschreven zijn, zodat er in

  juli een definitief besluit genomen kan worden. De visie Zwemmen in Moerdijk is wel vastgesteld.

  OptieVolgens wethouder Eef Schoneveld kun-nen deze burgerinitiatieven leiden tot een andere zienswijze en besluit. Veel sugges-ties uit eerdere vergaderingen ziet hij te-rug in de motie en hij ondersteunt deze van harte. Het herinvoeren van schoolzwem-men kan een zwembad weer rendabel ma-ken. Deze optie verdient zeker aandacht bij de burgerinitiatieven. Het CDA waarschuwt voor een sterfhuis-constructie aangezien er veel ondernemer-schap wordt gevraagd bij het aangaan van burgerinitiatieven en ziet hier voor de gemeente een rol als sparring partner weggelegd.

  Combibad in gemeente Moerdijk van de baan

  www.brabantwerkt.nlVacatures bij jou in de buurt

  kijk opWWW.internetbode.nl

  ...Voor het

  laatste actuele lokale nieuws...

  Zilveruitjes en Augurken trekt volle zalen t Coul isse op de planken in Standdaarbui ten

  STANDDAARBUITEN - t Sandt in Standdaarbuiten zat vrijdag en zaterdag vol met toneelliefhebbers voor de klucht van het gezelschap t Coulisse. In Zilveruitjes en Augurken draaide het onder andere over de verwikkelingen rond boer Janus Zwanepoel, gespeeld door Jan Koevoets, en zijn nieuwe huishoudster Trui, een rol van Tonny Kouters. Het licht en het geluid werd verzorgd door Kevin van Eekelen en er werd gesouffleerd door Marjolein Oomen en Esther Danen. De regie was in handen van Netty Oomen. FOTO TIES STEEHOUWER

  DOOR PETER HOUTEPEN

  We zijn opnieuw, want het is niet de eerste keer, benaderd door projectont-wikkelaar Apron, over het ZNS terrein in Fjnaart, meldt wethouder Jaap Kamp na-mens het college. Meer concreet, of we niet eens konden praten over woningbouw in dat gebied.

  Structuurvisie

  Apron Development B.V. is ervaren als het gaat om projectontwikkeling, van wonin-gen tot winkels en van kantoren tot be-drijfsgebouwen. Al bijna tien jaar vraagt de ontwikkelaar aandacht voor de heront-wikkeling van het ZNS terrein. De plannen bestonden in een eerder stadium uit het bouwen van 62 woningen: 22 twee-onder-een-kapwoningen, 26 eengezinswoningen en 14 appartementen. In de Structuurvisie tot 2030 heeft het college weliswaar op

  laten nemen dat het voor wat betreft deze locatie uit gaat van herstructurering naar woningbouw, maar in het uitvoeringspro-gramma tot 2020 is de herstructurering van het ZNS terrein niet opgenomen. Op grond van de teruggelopen groei van het aantal inwoners, is er voor de gemeente Moerdijk ook geen aanleiding om woning-bouw op deze locatie eerder mogelijk te maken.

  OnderzoekWe hebben ons in de Structuurvisie na-drukkelijk uitgesproken voor woningbouw aan de westzijde van Fijnaart in de periode tot 2020. En daar wil het college voorals-nog aan vasthouden, aldus Jaap Kamp.

  Dat neemt dus niet weg dat er geen wo-ningen op het ZNS terrein komen, alleen op dit moment niet. Pas na 2020 kan daar eventueel sprake van zijn. Voor wat be-treft de westzijde van Fijnaart gaat het om de bouw van woningen aan de Westkreek. Toch is daar van enige bedrijvigheid ook nog geen sprake. De wethouder: Daar wordt thans onderzoek naar gedaan. Het duurt geen jaren meer vooraleer we daar als college iets van gaan vinden.

  SchriftelijkHet college van burgemeester en wethou-ders van de gemeente Moerdijk zal Apron Development B.V. schriftelijk informeren over het gemeentelijk standpunt.

  Voorlopig geen woningbouw op terrein ZNSWe hebben ons nadrukkel i jk ui tgesproken voor woningen aan de Westkreek in F i jnaart

  FIJNAART - Als er al woningen gebouwd gaan worden op het terrein van Zuid-Nederlandse Staalbouw (ZNS) aan de Beneden Kadedijk - Boom-gaardstraat in Fijnaart dan gaat dat nog jaren duren. In elk geval worden er de komende jaren - sowieso tot het jaar 2020 - geen woningen op deze locatie gebouwd.

  ZEVENBERGSCHEN HOEK - Martinus van der Horst is donderdag 29 januari overle-den. Dat heeft zijn familie laten weten. Op zondag 18 januari vierde Tinus in woon-zorgcentrum St. Martinus in Zevenberg-schen Hoek nog zijn 104e verjaardag. Een dag later kwam burgemeester Jac Klijs van de gemeente Moerdijk hem felicite-ren. De wieg van Tinus van der Horst stond in het buurtschap Nieuwemolen even ten westen van Fijnaart. Vanwege de gezond-heid van zijn vrouw moest het stel destijds verhuizen naar een aanleunwoning. Omdat die niet in Fijnaart voorhanden was, kwam het echtpaar in Zevenbergschen Hoek te-recht.

  Tinus van der Horst (104) overleden

  FIJNAART - Het Commissariaat voor de Media heeft RTVM ook de komende vijf jaar aangewezen als lokale publieke me-dia-instelling voor de gemeente Moerdijk. Dat betekent dat de medewerkers zeker tot 1 maart 2020 hun programmas kunnen blijven maken. Per gemeente is ruimte voor maximaal n lokale publieke omroep. Het Commissariaat voor de Media verleent toestemming aan deze organisatie. Het laat zich daarvoor adviseren door de ge-meenteraad. Die toetst of de omroep vol-doet aan de Mediawet. In november heeft de Moerdijkse gemeenteraad vastgesteld dat RTVM voldoet aan de wettelijke eisen.

  RTVM kan weer vijf jaar vooruit

  FIJNAART - De single Magic van OG3NE heeft de gouden status bereikt. De zusjes Lisa, Amy en Shelley uit Fijnaart ontvingen de gouden plaat tijdens een optreden dat ze gaven in All You Need is Love bij RTL4. Presentator Robert ten Brink overhandigde hen de award. Yesssss! Het is gebeurd! Magic is goud! Ontzettend bedankt alle-maal, zo reageerden de winnaressen van The Voice Of Holland op Facebook na het uitreiken van de gouden plaat. De dames van OG3NE werden in All You Need Is Love compleet overrompeld door Robert ten Brink. Lisa, Amy en Shelley dachten dat ze zelf voor een verrassing in het pro-gramma moesten zorgen.

  Gouden plaat voor Magic van OG3NE

  ZEVENBERGEN - Het college van Moer-dijk heeft het convenant ondertekend be-horende bij het Jeugd Preventie Overleg (JPO). Tijdens dit JPO zitten verschillende partijen om de tafel die te maken hebben met jeugdoverlast. In het plan van aanpak jeugdoverlast It takes a village staat on-der andere dat jongeren recht hebben op een plek in de buurt. Om jeugdoverlast te bestrijden zullen de professionele partijen dus de handen ineen moeten slaan met de jongeren en de buurt. Om tot concrete af-spraken en acties te komen, is het nodig dat er met alle professionele betrokken partijen een convenant wordt gesloten waarin ieders rechten en plichten staan.

  College tekent convenant JPO

  De Donk 26 Zevenbergen 0168-750653

  www.degordijnenconcurrent.nl

  Kwaliteitsstoffen tegen bodemprijzen!

  Noordhaven 102 Zevenbergen Tel. 0168-323489Facebook: Nagelkerke Zevenbergen

  belgische croissants nu 5 voor maar 2.00

  dagelijks gebakken ontbijtkoek of kandijkoek

  Hypotheekrente10 jaar 2,84%

  www.aaz-adviesgroep.nlTel. 0168 - 33 10 10

 • BELIEVE ZonnestudioZonnebanken van het merk

  20 minuten zonnen 10,00GEOPEND

  Din. en woe. van 10.00 uur tot 20.00 uurDon. en vrij. van 10.00 uur tot 21.00 uur

  Zaterdag van 10.00 uur tot 19.00 uurZuidhaven 83, Zevenbergen, telnr. 0168-371517

  www.believezevenbergen.nl Like us on

  BELIEVE Nagel- en BeautysalonGelnagels, nailart, airbrush, gellak, manicure.Gezichtsbehandelingen met/zonder ELT lamp

  Massage, Hotstone, Voetverzorging,Semi-permanente Wenkbrauwen tattoo

  Telefoonnummer: 06-52878283

  UW WONING DIRECT EN ZONDER ZORGEN VERKOPEN?

  www.bagrovastgoed.nl

  Bagro Vastgoed koopt uw huis!Bagro VastgoedOostvoorstraat 25Dinteloordinfo@bagrovastgoed.nl

  0167 522622

  Bel geheel vrijblijvend voor het hoogste bod met...

  DE VOORDELEN: geen makelaarskosten geen verkoop-stress geen dubbele woonlasten snelle afwikkeling geen ontbindende

  voorwaarden ook als uw woning

  al te koop staat

  Kantoor Voordeel.com1000m2 PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR

  bureaus - kasten - stoelen - tafels

  Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63

  STALENDRAAIDEURKASTEN

  NIEUW IN VERPAKKING

  Met 4 legbordenLet op: afhaalprijzen!

  (... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden)

  Alle prijzen exclusief BTW.voorvan 125.-

  95.-95.-Uitsluitend verkoop

  contant. Pinnen mogelijk.

  50t/m80%van de catalogusprijzen

  KORTING VAN

  restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

  IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u.

  80b x 38d x 178h

  ZEELANDHALLEN * 9-16.30 uur

  dewitevenementen.nl / 0251-31 90 90

  snuffelmarkt goes7 + 8 feb.ZeelanDHallen *9.00-16.30 uur

  gratIs Parkere