Milinda najaarsbrochure 2013

24
MILINDA uitgevers groep Asoka • Synthese • De Driehoek 2013 najaar

description

Lees alles over de boeken die in het najaar bij ons verschijnen. Met onder andere: het nieuwste boek van de Dalai Lama, Frits Koster & Krishnamurti.

Transcript of Milinda najaarsbrochure 2013

Page 1: Milinda najaarsbrochure 2013

MILINDAuitge ver s groep

Asoka • Synthese • De Driehoek

2013najaar

Page 2: Milinda najaarsbrochure 2013

DE LERAAR VOLGT DE LEERLING NICO TYDEMAN OVER INWIJDING, LERAAR EN LEERLING

HERSTEL HET CONTACT MET DE AARDE GRONDEN MET JENNIFER HINTON

COMPASSIE BEGINT BIJ JEZELFOPEN HARTIG PLEIDOOI VAN DE DALAI LAMA VOOR NIEUWE ETHIEK

30 jaar zen in actieWE MAKEN BROWNIES OM MENSEN IN TE HUREN!

VERSTERK JE GEZONDHEIDMET DO-IN TAO YOGA

4-5

9 18

16

6-7

Page 3: Milinda najaarsbrochure 2013

ASOKA Frits Koster, Erik van den Brink & Jetty HeynekampVier levensvrienden 8

Jan de Breet & Rob JanssenKlassieke TekstbibliotheekDeel 5 – Het grote Deel 10

BoeddhaMagazine 12

OOSTWEST boekenmagazine 13

SYNTHESEKrishnamurti Commentaar op het leven I 14

DE DRIEHOEKTop Negen! 17

Jennifer HintonMet je beide benen op de grond 18

Steven Kuei, Steven ComeeQi Gong voor beginners 19

Fondslijst 20

Ontmoet ons on- en offline 24

Ik wens u veel geluk!

De hoogste universele en meest fundamentele waarde in het leven is geluk. Geluk is een individuele onbevangen, ontspannen en mentale toestand. De toestand impliceert innerlijke vriendelijkheid en de afwezigheid van barrières als ongezond verlangen, onvrede, spanning, egoïsme en angst. Als we gelukkig zijn, kunnen en willen we dit delen met anderen. Dit najaar een nieuwe reeks boeken allen geschreven door auteurs die begaan zijn met ons geluk. Volgens de Dalai Lama sluiten we onze ogen voor de verandering die nodig is. In zijn nieuwste boek Vrij van Religie pleit hij voor een universele ethiek die niet gebaseerd is op religie en alle mensen verbindt. Bernie Glassman laat zien hoe hij al dertig jaar economi-sche, sociale en spirituele dimensies integreert in het dage-lijks leven. Het succes van zijn organisatie is gebaseerd op het creëren van een positieve sociale impact. In het luister-boek Vier levensvrienden krijgen we geleide meditatieoefenin-gen aangereikt voor het oefenen in vriendelijkheid, com-passie, medevreugde en gelijkmoedigheid. Zenleraar Nico Tydeman beschrijft welke rol een spiritueel leraar kan spe-len in de ontwikkeling van ons spirituele leven.Jiddu Krishnamurti’s boodschap is nog altijd even helder en actueel. De bundeling van zijn persoonlijke aanteke-ningen in Commentaar op het leven I laat ons zien hoe zijn levensbenadering de deur opent naar bevrijding van ang-sten en onzekerheden. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen om dichter bij geluk te komen. Na het succes van het boek De helende kracht van Do-In is het nu ook beschikbaar met dvd om thuis tao-yoga te beoefenen.

Misschien vraagt u zich af waarom sommige mensen meer voorspoed en voldoening kennen dan anderen. Mensen met geluk creëren toevallige mogelijkheden, merken deze op en doen er iets mee. Ze vertrouwen er op dat het goed komt en werken hard. Al zijn onze boeken maar een druppel op de gloeiende plaat, ik wens u veel leesplezier en bovendien veel geluk!

Nina NanniniAlgemeen directeur

Page 4: Milinda najaarsbrochure 2013

asok

a

4

isbn 978 90 5670 295 3, nur 720formaat 13 x 21 cmomvang 256 p. uitvoering geb. met stofomslag

prijs ! 19,95oorspronkelijke titel Beyond Religionvertaling Bert van Baarverschijnt september

Hoe kunnen wij betere, menselijkere mensen worden? Z.H. de Dalai Lama houdt een openhartig pleidooi voor de kracht van goedheid. Iedereen die vervulling, welzijn en geluk wil bereiken, dient fundamentele menselijke waarden als compassie, vergeving, geduld en tolerantie te cultiveren.

Van oudsher richten mensen zich tot een religie om hun menselijke waarden te ontwikkelen. De Dalai Lama begrijpt dat dit tegenwoordig voor velen niet meer opgaat. Hij wil niet alleen tegenstellingen tussen gelovigen en ongelovigen overbruggen, maar ook die tussen aanhangers van religies onderling. Volgens hem is het belangrijk dat we een seculiere ethiek ontwikkelen, die gebaseerd is op wetenschappelijke grondslag in plaats van religieuze overtuiging. Het gaat hem om de universele educatie van hart en geest.

Het tweede deel van het boek gaat over de praktische training van de geest waarmee we onze innerlijke waarden kunnen ontwikkelen. Het is op iedereen, waar ook ter wereld, van toepassing en direct gericht op het omzetten van destructieve emoties in menselijke waarden.

Compassie begint bij jezelf! Een openhartig pleidooi van de Dalai Lama voor een nieuwe universele ethiek

‘Om een harmonieuze en vreedzame wereld te bouwen, hebben we meer nodig dan alleen tolerantie en begrip tussen de verschillende religies.’

baanbrekende visie

openhartig boek door de dalai lama zelf geschreven

universeel toepasbare training

Page 5: Milinda najaarsbrochure 2013

Dalai LamaVrij van Religie

Een pleidooi voor vrede, compassie en welzijn

Page 6: Milinda najaarsbrochure 2013

asok

a

6

isbn 978 90 5670 306 6nur 739formaat 13 x 21 cmomvang 196 pagina’s

uitvoering paperbackprijs ! 16,95verschijnt september 2013

Bernie Glassman & Rick FieldsZen in actie

Over spiritualiteit, zakendoen & sociale betrokkenheid

Dit boek beschrijft de oprichting, de missie en het succes van de Greyston Bakery in 1982 in de New Yorkse achter-standswijk Yonkers. De bakkerij werd opgericht om lokale werkloze en dakloze mensen aan het werk te helpen. Nu, dertig jaar later, is de succesvolle bakkerij een profit-bedrijf met een dubbele missie. Het is de kruisbestuiving van jarenlange boeddhistische beoefe-ning en sociaal engagement. Succes is gebaseerd op het creëren van een positieve sociale impact op het leven van de medewerkers en door het genereren van winst.

Het bedrijf onderscheidt zich door zijn ondernemende cultuur en de spiritueel gewortelde filosofie om de ontwikkeling van de gemeenschap en het menselijke groeipotentieel te stimuleren.

Glassman laat zien hoe we economische, sociale en spiritu-ele dimensies kunnen integreren in ons dagelijks leven. In die dertig jaar geeft hij niet alleen vorm aan een nieuwe wes-terse vorm van boeddhisme, maar ook aan het praktisch combineren van spiritualiteit, zakendoen en sociale betrok-kenheid. Na zijn beëdiging door zenleraar Taizan Maezumi Roshi was hij jarenlang abt in verschillende zencentra. Uit-eindelijk vond hij zijn persoonlijke pad door zijn meditatie-praktijk in de maatschappij te brengen. Alles komt bij elkaar in zijn bedrijf en de Greyston Mandala, een netwerk van bedrijven en non-profitorganisaties voor gemeenschaps-ontwikkeling in de achterstandswijk Yonkers (New York).

We huren geen mensen in om brownies te maken, we maken brownies om mensen in te huren

Glassman laat zien hoe we economische, sociale en spirituele dimensies kunnen

integreren in ons dagelijks leven.

Page 7: Milinda najaarsbrochure 2013

met epiloog: een interview van kees klomp met bernie glassman over 30 jaar zen in actie en de toekomstplannen

inclusief niet eerder gepubliceerd fotomateriaal

Page 8: Milinda najaarsbrochure 2013

asok

a

8

isbn 978 90 5670 304 2nur 739formaat 14 x 25 cmomvang 63 pagina’s / 160 minuten

uitvoering luisterboek met cd’s prijs ! 16,95verschijnt oktober 2013

Frits Koster, Erik van den Brink & Jetty HeynekampVier levensvrienden

Geleide meditatieoefeningen voor vriendelijkheid, compassie, medevreugde en gelijkmoedigheid

Maak kennis met de vier verheven gemoedstoestanden (brahmaviha-ra’s) : vriendelijkheid, compassie, (mede)vreugde en gelijkmoedigheid. Deze vier ego-overstijgen-de levensvrienden bestrijken alle vier een ander terrein. Als je spreekt van een welzijnsthermometer dan richt compassie zich op het gebied onder nul graden. Vriende-lijkheid richt zich op het gebied boven nul, terwijl mede-vreugde zich specifiek richt op de extra aangename en warme temperatuur. Gelijkmoedigheid dient als een beschermend omhulsel en bij extreme temperaturen.

Net zoals we onze lichamelijke conditie, concentratie of mindfulness (open aandacht) kunnen trainen en ontwikke-len, zo blijken we de vier levensvrienden te kunnen ontwik-kelen door regelmatige beoefening. Het bijzondere van deze beoefening is dat ze religie overstijgend is; ieder mens kan zijn of haar leven verrijken met de kracht van mildheid.

Op de cd’s staan geleide meditatieoefeningen om de vier verheven gemoedstoestanden tot ontwikkeling te bren-gen. Het boekje dient als ondersteuning, biedt achter-grondinformatie en beschrijft de valkuilen die op kunnen treden bij de beoefening.

De heilzame kracht van vriendelijkheid, compassie, vreugde en gelijkmoedigheid

Eerder verschenen bij Asoka: Mildheid – Geleide meditatie-oefeningen voor vriendelijkheid en compassieBasisprincipes vipassana-meditatie – Mindfulness als weg naar bevrijdend inzicht.

inclusief cd met meditatie-oefeningen

met een voorwoord van han de wit

Met 2 CD’s

Page 9: Milinda najaarsbrochure 2013

9

asok

a

isbn 978 90 5670 303 5nur 739formaat 16 x 24 cmomvang 448 p.

uitvoering paperbackprijs ! 29,95verschijnt november 2013

Nico TydemanTransmissie van transcendentie

Bespiegelingen over inwijding, leraar en leerling

Elke spirituele traditie steunt op transmissie, de over-dracht van leraar op leerling. Maar wat gebeurt er precies? Wat is het geestelement dat leraar en leerling uitwisselen, van hart tot hart? De veelzijdigheid van dit spirituele pro-ces wordt door Nico Tydeman geïllustreerd met een rijk-dom aan historisch en zeer persoonlijk materiaal.

Deel één beschrijft de geschiedenis van de spiritualiteit aan de hand van leermeesters als Socrates, Jezus, Boed-dha, Teresa van Avila, Zarathoestra, in hun leerlingfase en hun positie als leraar. Deze historische transmissies bie-den inspirerende mystagogische modellen.

In deel twee schetst Tydeman het actuele leraarschap, de omgang met zijn eigen leraar, hun gesprekken, crisismo-menten, verwijdering en onwankelbare erkenning. Met intense reflecties op de kern van spiritueel onderricht; de leraar als goeroe, mystagoog en spirituele vriend; het cen-trale belang van wederzijdse transcendentie van leraar en leerling; en tot slot een vurig pleidooi voor de mystiek als werkelijke toekomst van de religie.

De leerling beslist bij wie hij zijn oor te luisteren legt

‘De leerling volgt de leraar om de meester in zichzelf te ontdekken’

Een magistraal boek over het onzichtbare, innerlijke leraar-leerlingproces!

Page 10: Milinda najaarsbrochure 2013

10

asok

a

De oorspronkelijke toespraken van de historische Boeddha in een unieke Nederlandse vertaling

isbn 978 90 5670 233 5nur 720, 739formaat 13 x 21 cmomvang 448 pagina’s

uitvoering gebonden prijs ! 44,95verschijnt november 2013

Reeks: Klassieke Tekstbibliotheek, deel 21

Jan de Breet & Rob JanssenDe verzameling van thematisch geordende leerredes

Deel 5 – Het grote Deel (Maha-Vagga)

Dit deel in de Klassieke Tekstbibliotheek (deel 21) bevat een integrale vertaling van het vijfde en laatste deel (Vag-ga) van de Samyutta-Nikaya (SN), ‘De verzameling van thematisch geordende leerredes’ van de Boeddha. De SN is in de traditionele telling na de Digha-Nikaya en de Majjhima-Nikaya de derde verzameling in de Sutta-Pita-ka (de Mand van de leerredes van de Boeddha) behorend tot de Pali-Canon. De hele SN bestaat uit 56 boeken (sam-yutta’s), die elk een bepaald thema behandelen.

Deze nieuwe publicatie wordt het Maha-Vagga ‘Grote Deel’ genoemd, omdat het qua omvang het grootste Deel van de SN is. ‘Groot’ wordt dit Deel waarschijnlijk ook genoemd, omdat het de kern van de Leer van de Boeddha bevat. De eerste zeven samyutta’s zijn namelijk gewijd aan de 37 factoren die bijdragen aan het ontwaken’ (sattatimsa bodhipakkhiya dhamma): de vier vormen van het cultive-ren van de aandacht, de vier vormen van juiste inspanning, de vier grondslagen van magische kracht, de vijf geestelijke vermogens, de vijf krachten, de zeven factoren van het ont-waken en het edele achtvoudige pad. De overige vijf sam-yutta’s bevatten sutta’s over de eerw. Anuruddha, de jha-na’s, aandachtig in- en uitademen, het betreden van de stroom en de vier edele waarheden.

De integrale Nederlandse vertaling van De verzameling van thematisch geordende leerredes verschijnt in 5 delen:

1: Het Deel der verzen (Sagatha-Vagga);2: Het Deel der oorzaken (Nidana-Vagga);3: Het Deel der geledingen (Khandha-Vagga);4: Het Deel der zes zintuiggebieden (Salayatana-Vagga);5: Het grote Deel (Maha-Vagga).

Page 11: Milinda najaarsbrochure 2013

asok

a

11

De verzameling van thematisch geordende leerredes

deel 1 – Het Deel der verzen (Sagatha-Vagga), 978 90 5670 229 8

deel 2 – Het Deel der oorzaken (Nidana-Vagga), 978 90 5670 230 4

deel 3 – Het Deel der geledingen (Khandha-Vagga), 978 90 5670 231 1

deel 4 – Het Deel der zes zintuiggebieden (Salayatana-Vagga) verschijnt najaar 2014

in deze reeks zijn eerder verschenen:

Page 13: Milinda najaarsbrochure 2013

OOST WEST boekenmagazine wordt gratis verspreid bij diverse boekhandels in Nederland en België. Met OOST WEST boekenmagazine willen we het brede aanbod van Milinda

Uitgevers onder de aandacht brengen. Het blad verschijnt in 2013 in juni en november.

Wilt u OOST WEST boekenmagazine graag aanbieden aan uw klanten? Stuur dan een e-mail aan [email protected].

Page 14: Milinda najaarsbrochure 2013

syn

thes

e

14

Krishnamurti’s boodschap is helder en nog even actueel als altijd. Als doel van het leven ziet hij het leven zelf, het leven in het hier en nu, vrij van bindingen van de tijd. Commentaar op het leven I is de eerste bundeling van de persoonlijke aan-tekeningen die Krishnamurti maakte op basis van ontmoe-tingen met mensen uit alle sectoren van het leven. Het gaat daarbij veelal om intense emotionele ervaringen, niet om zuiver filosofische overdenkingen of een verstandelijke, speculatieve zoektocht naar oplossingen.

De in dit boek opgenomen gesprekken vormen een waar-heidsgetrouwe weergave van de gevoerde discussies, niets is door hem bedacht of verzonnen. Ze laten duidelijk zien hoe Krishnamurti’s levensbenadering de deur opent naar een alle omwegen en uitvluchten vermijdende aanpak van de vele angsten en onzekerheden die de mens in zijn vrijheid belemmeren. De gesprekken over politiek, deugd, liefde, het individu, de maatschappij, macht, denkbeelden en fei-ten zijn verfrissend, opbouwend en niet aan tijd gebonden.

isbn 978 90 6271 111 6nur 730formaat 13,5 x 21 cmomvang circa 250 pagina’s

uitvoering paperbackprijs ! 19,50verschijnt oktober 2013

KrishnamurtiCommentaar op het leven I

De eerste bundeling van persoonlijke aantekeningen van Krishnamurti

Commentaar op het leven: persoonlijke aantekeningen van Krishnamurti

één van de meest oorspronkelijke

denkers van onze tijd

de eerste bundeling van persoonlijke aantekeningen

van krishnamurti

Page 15: Milinda najaarsbrochure 2013

syn

thes

e

15

tevens verschenen bij synthese van krishnamurti:

in het voorjaar van 2014 verschijnt

commentaar op het leven ii

Page 16: Milinda najaarsbrochure 2013

16

drie

hoe

k

isbn 978 90 6030 726 7nur 861formaat 17 x 23 cmomvang 184 pagina’suitvoering paperbackprijs ! 22,50verschijnt september 2013

isbn 978 90 6030 734 2nur 861formaat 17 x 23 cmomvang 184 pagina’suitvoering paperback mét dvdprijs ! 29,50verschijnt september 2013

Do-In is geschikt voor iedereen die graag wil bewegen, meer energie wil hebben, lekkerder in zijn of haar vel wil zitten, de lichaamshouding wil verbeteren en meer gees-telijke kracht wil opbouwen.

Er wordt gewerkt met een systeem van twaalf meridianen (en acht wondermeridianen) die de namen hebben van onze organen. Do-In-oefeningen zijn nauw verwant aan geneeswijzen zoals shiatsu en acupunctuur. De strekkin-gen en massages werken in op de energiebanen (meridia-nen). Hierdoor ontspannen de spieren en raken ze goed doorbloed, zodat afvalstoffen beter worden afgevoerd. Naast de verschillende houdingen horen bij Do-In ook zelf-acupressuur en zelfmassage waardoor het zich onderscheidt van andere yogavormen.

Versterk je energie en verbeter je afweersysteem!

een inleiding tot do-in

extra: - een korte serie voor

de wondermeridianen- een korte ademhalings-

en meditatiebegeleiding

de twee lesseries in beeld

Over de auteur:Lilian Kluivers geeft Do-In-lessen, shiatsu

massages en schrijft als journalist over yoga, voeding en acupressuur.

Lilian KluiversDe helende kracht van Do-In

Taoïstische oefeningen voor gezondheid en energie

Nu met DVD !

Page 17: Milinda najaarsbrochure 2013

17

onze top negen!

Page 18: Milinda najaarsbrochure 2013

drie

hoe

k isbn 978 90 6030 735 9 nur 770formaat 13,5 x 21 cmomvang 152 pagina’s

uitvoering paperbackprijs ! 16,95verschijnt september 2013

Jennifer HintonMet beide benen op de grond

Herstel het contact met de aarde

illustratie: Rob Horreé

Gronden is het lichamelijk en geestelijk herstel van het contact met de aarde. Als we het contact verliezen met de aarde kunnen we overvallen worden door gevoelens van angst en twijfel. Ons verstand wipt van de hak op de tak zonder een duidelijke richting te vinden. De behoefte aan gronden wordt gevoed naarmate je je meer bezig houdt met spirituele activiteiten, sterke emotionele ervaringen of vervreemding van de maatschappij en je directe omge-ving.

Dit boek gaat in op het begrip gronden, het al dan niet gegrond zijn. Het is een aanrader voor iedereen die dit wil leren, zijn energie wil leren observeren. Je hoeft geen chakra expert te zijn om grondingstechnieken te kunnen toepassen. De achtergrond, verschillende doe-het-zelf-technieken en oefeningen met anderen komen aan de orde. Oefeningen voor de gewone doordeweekse dagen én voor in noodsituaties.

Zelf leren gronden met verschillende doe-het-zelf-technieken

om te kunnen afdalen, moet energie vrij kunnen stromen

18

Page 19: Milinda najaarsbrochure 2013

19

drie

hoe

kisbn 978 90 6030 557 7nur 861formaat 17 x 23 cmomvang 135 pagina’s

uitvoering paperbackprijs ! 16,50verschijnt september 2013

Steven Kuei, Steven ComeeQi Gong voor beginners

De oude Chinese methode voor een optimale gezondheid

Qi Gong zorgt voor een solide gezondheid en een lang leven op basis van een uitgewogen oefeningensysteem waarvan de doeltreffendheid in China al eeuwenlang bekend is. Qi Gong maakt deel uit van de Chinese gehei-men ten aanzien van gezondheid en een lang leven; de kunst of techniek van Qi Gong werd vroeger mondeling doorgegeven.

De oefeningen bestaan uit in elkaar overgaande bewegin-gen waarin de ademhaling haar eigen plaats inneemt. Consequent oefenen leidt tot een verbluffende vitalisering van lichaam en geest. Beoefening van Qi Gong is ideaal om stress te voorkomen en is het middel bij uitstek om Qi, dat wil zeggen de eigen levenskracht in al zijn aspecten, te intensiveren en harmoniseren.

Qi Gong voor beginners is een bondige uitleg van een aan-tal belangrijke oefeningenreeksen voorzien van tekenin-gen. De basisprincipes van de leer worden in een afzonder-lijk hoofdstuk belicht. De lezer kan een persoonlijk oefenprogramma samenstellen op basis van de benodigde uitwerking en moeilijkheidsgraad.

qi gong-stretchoefeningen voor iedere dag

draagt bij aan een optimale gezondheid, kracht en vitaliteit

van lichaam en geest

Qi Gong: een oude Chinese methode voor een optimale gezondheid

Page 21: Milinda najaarsbrochure 2013
Page 22: Milinda najaarsbrochure 2013
Page 23: Milinda najaarsbrochure 2013
Page 24: Milinda najaarsbrochure 2013

ONTMOET ONS ON- EN OFFLINE!

U komt onze auteurs, onze boeken en ons team tegen op de onderstaande festivals en evenementen:

• Libris/Blz boekenvakbeurs, 2, 3 en 4 september in Hoevelaken

• Happinez festival, op 6, 7 en 8 september in Fort Voor-dorp in Groenekan

• GAU/Selexyz Retail market, op 9, 10 en 11 september in Houten

Online zijn we te vinden op:

@uitg_Milinda

Milinda uitgevers

Milinda uitgevers

Wij organiseren graag ontmoetingen tussen uw klanten en onze auteurs. Doe samen met ons inspiratie op en kijk wat we voor u kunnen betekenen!

Een workshop koken met aandacht, een lezing over het boeddhisme, zen tekenen in de buitenlucht, een mini workshop voetzone-massage, een cursus mediteren of een boekpresentatie met signeersessie: wij organiseren het graag. Dit houdt in dat we bemiddelen in de agenda van de auteurs, de locatie regelen én verantwoordelijk zijn voor de organisatie en marketing.

Neem contact op

Wilt u met ons praten over een evenement? Of wilt u een of meerdere van onze auteurs in contact brengen met uw klanten? Stuur dan een e-mail naar [email protected] of bel: 010-411 38 67.

BRENG BOEKEN TOT LEVEN!

milinda uitgevers bv PostadresPostbus 61220 3002 HE RotterdamBezoekadresMathenesserlaan 3263021 HX Rotterdamwww.milinda-uitgevers.nlE [email protected] 010-411 3867F 010-411 3932

besteladressen nederlandCentraal Boekhuis Postbus 125 4100 AC CulemborgT 0345-475888E [email protected]

vertegenwoordiging nederlandAnna Neuvel T 06-55821966 E [email protected] van ZielT 06-12712668E [email protected] Reinoud DouwesT 06-5581304E [email protected]

verkoop vlaanderenDistriboek NV De Vunt 5, 3220 HolsbeekT 0032(0)16310600 F 0032(0)16310608E [email protected]

vertegenwoordiger vlaanderenYoeri Dewallef T 0032(0)476675527E [email protected]