Milieu & ruimte

of 5 /5
Utopia Milieu & ruimte

Embed Size (px)

description

Utopia. Milieu & ruimte. ruimte. - PowerPoint PPT Presentation

Transcript of Milieu & ruimte

Milieu & ruimte

UtopiaMilieu & ruimte

ruimteWij hebben gekozen voor een plat dak op elk huis, flat of ander gebouw, zodat er zuiniger wordt omgegaan met de ruimte die we hebben. In plaats van de tuin naast het huis word aangelegd. Word het nu op het huis zelf gebouwd, zodat er een huis naast kan staan in plaats van een tuin. Het is tegelijkertijd leuk voor de bewoners in de flat zelf. Zo hoeven ze niet ergens anders heen te gaan om van de natuur te genieten en kunnen nu de mensen om hun heen ontmoeten.

MilieuOp het dak van de flat zit veel natuur. Er staan bomen en er licht veel gras. Ook is er een vijver.We besparende veel energie. Door:Zonnepanelen, regentonnen, een kas en windmolens te gebruiken.In de kas worden allerlei groenten en fruit gekweekt. De mensen het tras eten dat op. Zo hoeft er ook minder transport te reizen voor voedsel en word het milieu minder belast.

fitnesscentrumWe maken ook een fitnesscentrum waarbij de apparaten energie opwekken, zodat er stroom wordt bespaard. Dit is natuurlijk goed voor het milieu en ook goed voor de gezondheid. De mensen worden steeds dikker en moeten vaak ook steeds meer sporten om aftevallen. Het is natuurlijk voor iedereen van jong tot oud, tot dik en dun en lang en kort. Je kan voor heel weinig geld naar die sportschool, omdat de sportschool zelf energie voor terug krijgt. Om naar die sportschool te gaan hoef je niet in de buurt te wonen. Iedereen mag er naartoe!

Dakopbouw

Het dak kan natuurlijk niet zomaar op een normaal dak worden gebouwd. Dan zou het niet goed gaan met het dak. Er moeten speciale lagen worden gebouwd, zodat onze daktuin goed kan functioneren.