Middag powersessie Software

download Middag powersessie Software

of 31

 • date post

  20-Oct-2014
 • Category

  Technology

 • view

  85
 • download

  0

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Middag powersessie Software

PowerPoint-presentatie

Software

De dos en donts van zakelijke app stores

Automatiseer

DO 1

Het automatiseren van IT-activiteiten is een belangrijk onderdeel van een allesomvattende IT-store oplossing. De meeste zakelijke appstores die nu op de markt verschijnen hebben weliswaar een gebruiksvriendelijke voorkant, maar laten het nog aan de IT-afdeling overom de apps te installeren, al dan niet met handmatige acties. Dat kost veel tijd en de eindgebruikers willen graag direct toegang totde software die ze nodig hebben. Door aan de achterkant van de store het installeren van de apps, maar ook andere IT-verzoeken, teautomatiseren kun je gebruikers dezelfde moeiteloze en snelle ervaring bieden als die ze bij de consumenten app stores gewend zijn.Zelfs de goedkeuringsprocessen die worden gebruikt bij het toekennen van software of andere diensten kun je automatiseren, zodat dezakelijke richtlijnen automatisch worden nageleefd.

Doordat je op deze manier handmatige en administratieve taken elimineert met behulp van automatisering, zorg je ervoor dat de ITafdelingzich bezig kan houden met initiatieven die het bedrijf verder helpen, in plaats van dat die tijd wordt verspild aan aanvragenvoor een IT-diensten.

3

Maak het Proactief

DO 2

IT kan voorspellen welke diensten een gebruiker nodig heeft op basis van zijn of haar functie binnen de organisatie. Deze diensten kunnen op een proactieve manier worden geleverd, zonder dat de gebruiker hiervoor een aanvraag hoeft in te dienen.

4

Cross-platform en multi-device

DO 3

Vele bekende app stores zoals Apple iTunes of Google Play ondersteunen slechts een enkel platform, maar in de zakelijke wereld zaleen IT-store ondersteuning moeten bieden voor alle platforms die binnen de organisatie gebruikt worden. Zo kun je je medewerkersnaadloos bedienen wanneer zij van het ene platform naar het andere verplaatsen (bijvoorbeeld van de PC naar de smart phone of detablet). De IT-store zelf moet natuurlijk ook functioneren op alle devices die in het netwerk aanwezig zijn. Zolang de hoeveelheid zelfmeegebrachte apparatuur (Bring Your Own Device) van werknemers blijft groeien, zal de uitdaging om alles toegankelijk te houdenook steeds groter worden. Werknemers willen immers altijd toegang hebben tot de bedrijfsdata en de software waar ze mee werken,onafhankelijk van het apparaat waar ze op werken. Het zou daarom slim zijn als organisaties zouden investeren in een IT-store die opelk platform en op elk apparaat bruikbaar is, waarbij integratie van platformen essentieel is.

5

Alleen Apps

DONT 1

Het leveren van software is slechts een onderdeel van de IT-diensten die medewerkers nodig hebben om productief te kunnen zijn.Medewerkers vragen de IT-afdeling immers ook voor bijvoorbeeld hardware, extra capaciteit, reset van wachtwoorden en aanpassingenin handtekeningen. Voor een bevredigende gebruikservaring heb je een complete IT-store nodig die meer levert dan alleen applicaties.

6

One size, fits all

DONT 2

De consumentenversies van app stores geven gebruikers ongelimiteerde toegang tot alles wat er maar beschikbaar is in de store. In hetbedrijfsleven wil je natuurlijk graag bepalen waar je werknemers wel en geen toegang toe hebben; niet iedereen hoeft toegang tot alleste hebben. Je wilt dat de toewijzing van de IT-dienst gebeurt op basis van de rol van een medewerker, de projecten waarbinnen hij of zijwerkzaam is, de werklocatie, de apparaten waarop gewerkt wordt en ga zo maar door. Deze extra, contextbewuste laag voorkomt nietalleen ongeautoriseerde toegang, maar zorgt ook voor een betere gebruikservaring, omdat gebruikers niet door bergen irrelevante appsen diensten heen hoeven te spitten om te vinden wat ze nodig hebben. En het goede nieuws is dat veel van de informatie die je nodighebt om deze regels in te stellen al aanwezig is in de HR-systemen van de organisatie, die alleen maar gentegreerd hoeft te worden inde IT- store!Apps en diensten die zeker nodig zijn voor een specifieke doelgroep, kunnen dan ook automatisch worden geleverd, in plaats van opaanvraag. Deze automatische levering van diensten op basis van context zorgt voor een soepele IT-ervaring voor de gebruikers.

7

Stoppen bij het begin

DONT 3

En ga als winnaar over de finish. Veel projecten focussen erg op het begin van de cyclus van het leveren van apps en andere IT Diensten. Het einde van de levering van zon app of dienst is minstens net zo belangrijk. De redenen hiervoor zijn legio. Denk bijvoorbeeld aan het retourneren van software licenties voor gebruik door anderen of het verwijderen van toegangsrechten tot bepaalde IT diensten op het moment dat deze niet meer nodig zijn. Dit kan natuurlijk om diverse redenen zijn: ontslag maar ook een promotie of een andere functie zijn voorbeelden.

Het creeren van een volledig gemanagede lifecycle van een IT dienst is dus cruciaal. Niet alleen vanwege de importantie van de het hergebruik van apps en IT diensten maar ook vanwege security en compliancy doeleinden.

8

Samenvatting Software Apps

Verander hoe gebruikers IT-diensten consumeren door op een gebruikersvriendelijke manier, proactief, veilig en geautomatiseerd IT-diensten te leveren en retourneren ongeacht welke device ze gebruiken of waar ze zijn.

Software

Gamification

Know your subject and define what to achieve

Use visual aids(e.g. Lego, stickies, toys)

Keep it simple

Consider the game as more important than the outcome

Use complex software or a complex process flow

Make it to serious

BYOD & Apps

CITE2014

Thierry LammersCo-Founder / CEOe-office mobile

13

Enterprise Mobility Management inzetten voor tunneling en containerisation

secure data tunnel

FIREWALL

VPN

Traditional

per app tunneling

AppTunnel

AppTunnel

AppTunnel

MDMMAM

Gartners EMM magic quadrant

bepaal uw development strategie op basis van personas en use cases

investeer in degelijke koppelvlakken, reken op repeterende kosten voor app development

levensduur is niet alleen hardware gerelateerd

levensduur is niet alleen hardware gerelateerd

02/2009

09/2009

10/2009

05/2010

12/2010

02/2011

08/2012

10/2011

02/2013

denken dat een appje bouwen spotgoedkoop is

uw app development boodschappenlijst

interaction + grafisch design:bouw back-end koppelvlak:bouw van uw app (ca. 5 schermen):test & bugfixing:overleg en projectleiding:totaal:

2 - 5 dagen2 - 10 dagen5 - 15 dagen2 - 5 dagen 1 - 3 dagen12 - 38 dagen

> 8.500

besparen op interaction designbij enterprise apps

slechts enkelen kunnen met ASCII wegkomen

virtual / remote desktop zien alsmobile holy grail

last resort: remote desktop

VS

thierry.lammers@e-office.com

06-45696110