Microsoft Cloud Services brochure nl versie - juni 2010

download Microsoft Cloud Services brochure  nl versie - juni 2010

of 9

 • date post

  19-Oct-2014
 • Category

  Technology

 • view

  2.462
 • download

  0

Embed Size (px)

description

MIcrosoft Cloud Services Brochure - NL versie

Transcript of Microsoft Cloud Services brochure nl versie - juni 2010

Cloud Services

Sneller kunnen reageren.Meer vrijheid.Meer keus.

Niet langer een droom: cloud computing is nu binnen ons bereik.

De volgende logische stap in zakelijk computergebruik'Cloud' is een veelgebruikt woord in de IT-wereld, dat voor iedereen iets anders betekent. Gaat het over webtoepassingen? Services die op het web worden gehost? Gecentraliseerde serverfarms en datacenters? Of heeft men het over platforms voor het ontwikkelen en uitvoeren van schaalbare toepassingen?

In feite kan de cloud voor al deze zaken worden gebruikt. En voor nog veel meer.

IaaS, PaaS en SaaS: de kern van cloud computingDe cloud gaat over het leveren van services: Infrastructure as a Service (IaaS), Platform as a Service (PaaS) of Software as a Service (SaaS). Met andere woorden: de cloud biedt een aantal oplossingen die allemaal samenwerken, eigenlijk alsof het n computer betreft.

De cloud wordt ook wel de volgende logische stap in zakelijk computergebruik genoemd. Het gaat nu niet meer zozeer over het managen van de infrastructuur, maar over het managen van informatie. Met cloud computing hebt u de beschikking over uw opslag, uw ontwikkelomgeving, uw toepassingen en uw beveiliging zodra u deze nodig hebt, allemaal gebaseerd op informatietechnologie.

Waarom overwegen over te stappen op het cloud-model? Waarom nu?Sneller kunnen reageren. Een cloud-model stelt u in staat effectiever op zakelijke uitdagingen te kunnen reageren en zorgt ervoor dat uw medewerkers altijd toegang hebben tot kritieke bedrijfsgegevens, klanten, partners en elkaar, via praktisch elk apparaat en vanaf praktisch elke locatie. Het resultaat is dat zij aan de meest kritieke zakelijke taken prioriteit kunnen geven.

Flexibeler gebruik van oplossingen. Er hoeft minder moeite te worden gestoken in het plannen en opbouwen van een overschot aan capaciteit in de IT-infrastructuur. Het resultaat: minder beheertaken, minder onderhoud en kortere implementatietijden. Daarbij komt nog het voordeel van grotere schaalbaarheid zodat pieken in aanvragen gemakkelijker opgevangen kunnen worden.

Beheerde kosten. Vanuit financieel oogpunt gezien, kunt u kosten boeken als kapitaalkosten of als operationele kosten, afhankelijk van wat uw bedrijf het beste uitkomt.

Kleinere CO2-Footprint. Het gebruik van een IT-infrastructuur die niet fysiek aanwezig is op de werkplek heeft het bijkomende voordeel dat u klimaatneutraler kunt werken doordat er minder hardware nodig is om systemen op de bedrijfslocatie te laten draaien.

Maar zijn er ook risico's verbonden aan cloud computing? Wat betekent het voor uw rol als IT-beheerder in uw organisatie? Moet u de controle uit handen geven? Met de cloud services van Microsoft bieden we verrassende antwoorden op deze vragen.

Wat is cloud computing?

Vermindering van overcapaciteit

Geen tekort aan capaciteit

Toegewezen IT-capaciteit Belastings-

prognose

Mogelijke vermindering

van IT-capaciteit bij verminderde

belastingWerkelijke belasting

Zonder cloudHistorische knelpunten in IT

Met cloudKnelpunten opgelost

IT-c

apac

iteit

Tijd

Teveel capaciteit

Tekort aan capaciteit

Toegewezen IT-capaciteit

Belastings-prognose

Vaste kosten voor IT-capaciteitIT

-cap

acite

it

Tijd

2 3

Cloud computing: de Microsoft-benadering.

Microsoft cloud services betekenen vrijheid voor ondernemingen. De vrijheid om de technologie te gebruiken die u nodig hebt, waar en wanneer u maar wilt. De vrijheid om de laatste technologie te gebruiken, geboekt als kapitaalkosten of operationele kosten. De vrijheid om u te richten op uw bedrijfsactiviteiten en niet op het laten draaien van IT-systemen.

Microsoft cloud services zijn uitbreidingen van Microsoft: ze bieden u de mogelijkheid de Microsoft-technologien die u al kent en vertrouwt, ten volle te benutten, met een 'pay-as-you-go'-betalingsmodel. Voor een enkele afdeling of een wereldwijde organisatie. Wel of niet in het bedrijfspand, of misschien een combinatie van beide mogelijkheden, afhankelijk van de behoeften van uw bedrijf.

Microsoft cloud services zijn als hulpprogramma's van Microsoft, maar het gaat om meer dan het gebruik van tools. Het zijn de toepassingen die u kent, de platforms die u kent en een datacenterinfrastructuur, en deze werken allemaal samen in een gentegreerd geheel. Het is Microsoft wanneer u het nodig hebt. Microsoft zoals u het wilt.

Wat zijn Microsoft cloud services?

4 5

5 miljardhet aantal minuten in vergadering per jaar

2 miljardhet aantal zoekopdrachten

op Bing per maand

3 tot 4 miljardhet aantal e-mails dat elke dag wordt gefilterd voor meer dan

6 miljoen postvakken

1 miljardhet aantal verificaties van

Windows Live ID's per dag

Lagere eigendomskostenMicrosoft cloud services bieden u meer flexibiliteit in de financiering van uw ICT. Het is net als op een lichtknopje drukken: u hoeft niet de eigenaar te zijn van de elektriciteitscentrale om de service te krijgen die u nodig hebt. En wanneer er minder computercapaciteit op de werkplek nodig is, vermindert u ook het onderhoud en de operationele overhead, waaronder kosten voor hardware en faciliteiten. Tegelijkertijd vereenvoudigt en versnelt u de implementatie van toepassingen en hun updates.

Sneller kunnen reagerenMicrosoft cloud services bieden een dynamische infrastructuur waarmee u erop kunt vertrouwen dat u te allen tijde tegemoet kunt komen aan de behoeften, zodra deze zich voordoen. Dat betekent dat uw informatiewerkers van alles op de hoogte blijven en hun werk goed kunnen doen, ongeacht het apparaat waarop zij werken of waar ze dat doen. Uw ontwikkelaars kunnen zich bezighouden met het schrijven van code en zijn er zeker van dat hun producten efficint kunnen worden gemplementeerd, omdat de benodigde infrastructuur altijd beschikbaar is. En uw organisatie als geheel kan sneller en doeltreffender reageren, sneller de markt op komen met producten en daardoor concurrerender zijn.

Beschikbaarheid, veiligheid en betrouwbaarheid op enterpriseniveauMicrosoft cloud services biedt u het platform dat u nodig hebt voor een robuuste infrastructuur voor cloud computing. Dankzij onze wereldwijde aanwezigheid, onze voortdurende aandacht voor beveiliging en een serviceniveau-overeenkomst van 99,9 procent beschikbaarheid, met service en ondersteuning 24 uur per dag, 7 dagen in de week, kunt u beschikken over een werkelijk bedrijfsklare infrastructuur.

Wat Microsoft cloud services kunnen betekenen voor uw sleutelmedewerkersIT-medewerkers: Benut de cloud om uw mogelijkheden uit te breiden en uw functie op te waarderen. Zorg voor actief beheer van hoogwaardige toepassingen op de werkplek; verplaats basistaken naar de cloud.

Ontwikkelaars: Minder complexiteit. Richt uw aandacht op het schrijven van code, niet op het oplossen van knelpunten, en maak u geen zorgen over hoe u toepassingen voldoende schaalbaar moet maken.

Informatiewerkers: De cloud als communicatiecentrum voor het bedrijf. Gebruik krachtige programma's voor communicatie en samenwerking, zodat u in verbinding blijft met collega's en voorbereid bent op alle mogelijke zakelijke uitdagingen.

De keuze is aan uCloud services van Microsoft gaan over keuze vrijheid - een hybride model van computerbronnen op en rond de werkplek, waarmee u zoveel of zo weinig als u wilt naar de cloud kunt verplaatsen.

Het is niet 'alles of niets'. Integendeel: u kunt sommige taken in uw eigen infrastructuur opnemen maar ook naar de infrastructuur in de cloud verplaatsen.

U kunt uw bestaande IT-bronnen dus aanvullen met services op het web. En omdat toepassingen beschikbaar zijn op internet, kunt u ervoor zorgen dat gebruikers op alle apparaten dezelfde gebruikservaring hebben.

De drie principes van de Microsoft- strategie voor cloud computing.

1) Wel of niet in het bedrijfspand, of een combinatie van beide mogelijkheden, afhankelijk van de behoeften van uw bedrijf.

2) Services op enterpriseniveau zonder compromissen aan beschikbaarheid, betrouwbaarheid of veiligheid.

3) Consistente gebruikservaring, mt internetverbinding, op alle apparaten of platforms.

Microsoft cloud services: een nieuw model voor computergebruik binnen bedrijven.

Microsoft in de cloud: de cijfers.

6 7

Infrastructure as a Service (IaaS)Met IaaS krijgt u infrastructuur en opslagcapaciteit op verzoek, om toepassingen en services te hosten, schalen en beheren. Met behulp van de datacenters van Microsoft kunt u gemakkelijk en snel schalen zodat u kunt voldoen aan de behoeften op het gebied van infrastructuur van uw gehele organisatie of van afzonderlijke afdelingen, op wereldwijd of plaatselijk niveau.

Platform as a Service (PaaS)Het Windows Azure platform is een PaaS dat bestaat uit een besturingssysteem, een relationele database en webservices die extra beveiligde connectiviteit en federatieve toegangscontrole voor toepassingen bieden. Als verzameling van on-demand services biedt het Windows Azure platform uw organisatie een vertrouwde ontwikkelomgeving, on-demand schaalbaarheid en zijn uw toepassingen sneller klaar voor gebruik.

Software as a Service (SaaS)Microsoft Online Services zijn on-demand toepassingen en services op abonnementsbasis, die uw eindgebruikers een consistente ervaring bieden op allerlei verschillende apparaten.

De Business Productivity Online Suite (BPOS) levert extrabeveiligde, gehoste communicatie- en samenwerkingsprogramma's, waaronder Microsoft Exchange Online, Microsoft SharePoint Online, Microsoft Office Live Meeting en Microsoft Office Communications Online.

Exchange Hoste