Microsoft Cloud Services brochure nl versie - juni 2010

of 9 /9
Cloud Services Sneller kunnen reageren. Meer vrijheid. Meer keus.
 • date post

  19-Oct-2014
 • Category

  Technology

 • view

  2.462
 • download

  0

Embed Size (px)

description

MIcrosoft Cloud Services Brochure - NL versie

Transcript of Microsoft Cloud Services brochure nl versie - juni 2010

Page 1: Microsoft Cloud Services brochure  nl versie - juni 2010

Cloud Services

Sneller kunnen reageren.Meer vrijheid.Meer keus.

Page 2: Microsoft Cloud Services brochure  nl versie - juni 2010

Niet langer een droom: cloud computing is nu binnen ons bereik.

De volgende logische stap in zakelijk computergebruik'Cloud' is een veelgebruikt woord in de IT-wereld, dat voor iedereen iets anders betekent. Gaat het over webtoepassingen? Services die op het web worden gehost? Gecentraliseerde serverfarms en datacenters? Of heeft men het over platforms voor het ontwikkelen en uitvoeren van schaalbare toepassingen?

In feite kan de cloud voor al deze zaken worden gebruikt. En voor nog veel meer.

IaaS, PaaS en SaaS: de kern van cloud computingDe cloud gaat over het leveren van services: Infrastructure as a Service (IaaS), Platform as a Service (PaaS) of Software as a Service (SaaS). Met andere woorden: de cloud biedt een aantal oplossingen die allemaal samenwerken, eigenlijk alsof het één computer betreft.

De cloud wordt ook wel de volgende logische stap in zakelijk computergebruik genoemd. Het gaat nu niet meer zozeer over het managen van de infrastructuur, maar over het managen van informatie. Met cloud computing hebt u de beschikking over uw opslag, uw ontwikkelomgeving, uw toepassingen en uw beveiliging zodra u deze nodig hebt, allemaal gebaseerd op informatietechnologie.

Waarom overwegen over te stappen op het cloud-model? Waarom nu?Sneller kunnen reageren. Een cloud-model stelt u in staat effectiever op zakelijke uitdagingen te kunnen reageren en zorgt ervoor dat uw medewerkers altijd toegang hebben tot kritieke bedrijfsgegevens, klanten, partners en elkaar, via praktisch elk apparaat en vanaf praktisch elke locatie. Het resultaat is dat zij aan de meest kritieke zakelijke taken prioriteit kunnen geven.

Flexibeler gebruik van oplossingen. Er hoeft minder moeite te worden gestoken in het plannen en opbouwen van een overschot aan capaciteit in de IT-infrastructuur. Het resultaat: minder beheertaken, minder onderhoud en kortere implementatietijden. Daarbij komt nog het voordeel van grotere schaalbaarheid zodat pieken in aanvragen gemakkelijker opgevangen kunnen worden.

Beheerde kosten. Vanuit financieel oogpunt gezien, kunt u kosten boeken als kapitaalkosten of als operationele kosten, afhankelijk van wat uw bedrijf het beste uitkomt.

Kleinere CO2-Footprint. Het gebruik van een IT-infrastructuur die niet fysiek aanwezig is op de werkplek heeft het bijkomende voordeel dat u klimaatneutraler kunt werken doordat er minder hardware nodig is om systemen op de bedrijfslocatie te laten draaien.

Maar zijn er ook risico's verbonden aan cloud computing? Wat betekent het voor uw rol als IT-beheerder in uw organisatie? Moet u de controle uit handen geven? Met de cloud services van Microsoft bieden we verrassende antwoorden op deze vragen.

Wat is cloud computing?

Vermindering van overcapaciteit

Geen tekort aan capaciteit

Toegewezen IT-capaciteit Belastings-

prognose

Mogelijke vermindering

van IT-capaciteit bij verminderde

belastingWerkelijke belasting

Zonder cloudHistorische knelpunten in IT

Met cloudKnelpunten opgelost

IT-c

apac

iteit

Tijd

Teveel capaciteit

Tekort aan capaciteit

Toegewezen IT-capaciteit

Belastings-prognose

Vaste kosten voor IT-capaciteitIT

-cap

acite

it

Tijd

2 3

Page 3: Microsoft Cloud Services brochure  nl versie - juni 2010

Cloud computing: de Microsoft-benadering.

Microsoft cloud services betekenen vrijheid voor ondernemingen. De vrijheid om de technologie te gebruiken die u nodig hebt, waar en wanneer u maar wilt. De vrijheid om de laatste technologie te gebruiken, geboekt als kapitaalkosten of operationele kosten. De vrijheid om u te richten op uw bedrijfsactiviteiten en niet op het laten draaien van IT-systemen.

Microsoft cloud services zijn uitbreidingen van Microsoft: ze bieden u de mogelijkheid de Microsoft-technologieën die u al kent en vertrouwt, ten volle te benutten, met een 'pay-as-you-go'-betalingsmodel. Voor een enkele afdeling of een wereldwijde organisatie. Wel of niet in het bedrijfspand, of misschien een combinatie van beide mogelijkheden, afhankelijk van de behoeften van uw bedrijf.

Microsoft cloud services zijn als hulpprogramma's van Microsoft, maar het gaat om meer dan het gebruik van tools. Het zijn de toepassingen die u kent, de platforms die u kent en een datacenterinfrastructuur, en deze werken allemaal samen in een geïntegreerd geheel. Het is Microsoft wanneer u het nodig hebt. Microsoft zoals u het wilt.

Wat zijn Microsoft cloud services?

4 5

Page 4: Microsoft Cloud Services brochure  nl versie - juni 2010

5 miljardhet aantal minuten in vergadering per jaar

2 miljardhet aantal zoekopdrachten

op Bing per maand

3 tot 4 miljardhet aantal e-mails dat elke dag wordt gefilterd voor meer dan

6 miljoen postvakken

1 miljardhet aantal verificaties van

Windows Live™ ID's per dag

Lagere eigendomskostenMicrosoft cloud services bieden u meer flexibiliteit in de financiering van uw ICT. Het is net als op een lichtknopje drukken: u hoeft niet de eigenaar te zijn van de elektriciteitscentrale om de service te krijgen die u nodig hebt. En wanneer er minder computercapaciteit op de werkplek nodig is, vermindert u ook het onderhoud en de operationele overhead, waaronder kosten voor hardware en faciliteiten. Tegelijkertijd vereenvoudigt en versnelt u de implementatie van toepassingen en hun updates.

Sneller kunnen reagerenMicrosoft cloud services bieden een dynamische infrastructuur waarmee u erop kunt vertrouwen dat u te allen tijde tegemoet kunt komen aan de behoeften, zodra deze zich voordoen. Dat betekent dat uw informatiewerkers van alles op de hoogte blijven en hun werk goed kunnen doen, ongeacht het apparaat waarop zij werken of waar ze dat doen. Uw ontwikkelaars kunnen zich bezighouden met het schrijven van code en zijn er zeker van dat hun producten efficiënt kunnen worden geïmplementeerd, omdat de benodigde infrastructuur altijd beschikbaar is. En uw organisatie als geheel kan sneller en doeltreffender reageren, sneller de markt op komen met producten en daardoor concurrerender zijn.

Beschikbaarheid, veiligheid en betrouwbaarheid op enterpriseniveauMicrosoft cloud services biedt u het platform dat u nodig hebt voor een robuuste infrastructuur voor cloud computing. Dankzij onze wereldwijde aanwezigheid, onze voortdurende aandacht voor beveiliging en een serviceniveau-overeenkomst van 99,9 procent beschikbaarheid, met service en ondersteuning 24 uur per dag, 7 dagen in de week, kunt u beschikken over een werkelijk bedrijfsklare infrastructuur.

Wat Microsoft cloud services kunnen betekenen voor uw sleutelmedewerkersIT-medewerkers: Benut de cloud om uw mogelijkheden uit te breiden en uw functie op te waarderen. Zorg voor actief beheer van hoogwaardige toepassingen op de werkplek; verplaats basistaken naar de cloud.

Ontwikkelaars: Minder complexiteit. Richt uw aandacht op het schrijven van code, niet op het oplossen van knelpunten, en maak u geen zorgen over hoe u toepassingen voldoende schaalbaar moet maken.

Informatiewerkers: De cloud als communicatiecentrum voor het bedrijf. Gebruik krachtige programma's voor communicatie en samenwerking, zodat u in verbinding blijft met collega's en voorbereid bent op alle mogelijke zakelijke uitdagingen.

De keuze is aan uCloud services van Microsoft gaan over keuze vrijheid - een hybride model van computerbronnen op en rond de werkplek, waarmee u zoveel of zo weinig als u wilt naar de cloud kunt verplaatsen.

Het is niet 'alles of niets'. Integendeel: u kunt sommige taken in uw eigen infrastructuur opnemen maar ook naar de infrastructuur in de cloud verplaatsen.

U kunt uw bestaande IT-bronnen dus aanvullen met services op het web. En omdat toepassingen beschikbaar zijn op internet, kunt u ervoor zorgen dat gebruikers op alle apparaten dezelfde gebruikservaring hebben.

De drie principes van de Microsoft- strategie voor cloud computing.

1) Wel of niet in het bedrijfspand, of een combinatie van beide mogelijkheden, afhankelijk van de behoeften van uw bedrijf.

2) Services op enterpriseniveau zonder compromissen aan beschikbaarheid, betrouwbaarheid of veiligheid.

3) Consistente gebruikservaring, mét internetverbinding, op alle apparaten of platforms.

Microsoft cloud services: een nieuw model voor computergebruik binnen bedrijven.

Microsoft in de cloud: de cijfers.

6 7

Page 5: Microsoft Cloud Services brochure  nl versie - juni 2010

Infrastructure as a Service (IaaS)Met IaaS krijgt u infrastructuur en opslagcapaciteit op verzoek, om toepassingen en services te hosten, schalen en beheren. Met behulp van de datacenters van Microsoft kunt u gemakkelijk en snel schalen zodat u kunt voldoen aan de behoeften op het gebied van infrastructuur van uw gehele organisatie of van afzonderlijke afdelingen, op wereldwijd of plaatselijk niveau.

Platform as a Service (PaaS)Het Windows Azure platform is een PaaS dat bestaat uit een besturingssysteem, een relationele database en webservices die extra beveiligde connectiviteit en federatieve toegangscontrole voor toepassingen bieden. Als verzameling van on-demand services biedt het Windows Azure platform uw organisatie een vertrouwde ontwikkelomgeving, on-demand schaalbaarheid en zijn uw toepassingen sneller klaar voor gebruik.

Software as a Service (SaaS)Microsoft Online Services zijn on-demand toepassingen en services op abonnementsbasis, die uw eindgebruikers een consistente ervaring bieden op allerlei verschillende apparaten.

De Business Productivity Online Suite (BPOS) levert extrabeveiligde, gehoste communicatie- en samenwerkingsprogramma's, waaronder Microsoft Exchange Online, Microsoft SharePoint Online, Microsoft Office Live Meeting en Microsoft Office Communications Online.

Exchange Hosted Services is een verzameling programma's waarmee uw organisatie beschermd is tegen spam en malware, en kan voldoen aan wettelijke vereisten voor bewaring, waarmee gegevens kunnen worden versleuteld om de vertrouwelijkheid te waarborgen en waarmee toegang tot e-mail wordt veiliggesteld tijdens en na noodsituaties.

Microsoft Dynamics® CRM Online biedt oplossingen op het gebied van marketing, verkoop en klantenservice via Microsoft Office Outlook of een internetbrowser, zodat uw eindgebruikers workflows efficiënt kunnen automatiseren en klantinformatie gecentraliseerd kunnen opslaan.

Office Web Apps, binnenkort verkrijgbaar, bieden on-demand toegang tot de webversies van Microsoft Office-toepassingen, zoals Microsoft Word, Microsoft Excel en Microsoft PowerPoint.

IaaS, PaaS en SaaS: het aanbod van Microsoft cloud services

"Dankzij de flexibiliteit van Windows Azure kunnen we al onze aandacht richten op het bouwen en leveren van nieuwe functionaliteit voor onze klanten. Daarmee versterken wij onze concurrentiepositie."

Andy Lapin | Director of Enterprise Architecture | Kelley Blue Book

Met Microsoft cloud services bepaalt u zelf in welke verhouding u lokaal geïnstalleerde oplossingen en oplossingen in de cloud gebruikt. Kies voor hosting door Microsoft of een Microsoft-partner en pas deze verhouding aan als uw behoeften veranderen, ongeacht of het IaaS, SaaS, PaaS of een combinatie van deze drie mogelijkheden betreft.

Microsoft biedt u de juiste combinatie van technologieën, on-premise en in de cloud, op basis van wat u nodig hebt. Begin klein in de cloud of werk met ons of onze partners samen als u hybride oplossingen met ongeëvenaarde service en ondersteuning wenst.

De kracht van Microsoft cloud services ligt in gemakkelijke implementatie en gemakkelijk beheer. Daarmee kunt u tegemoet komen aan veranderende behoeften op de werkvloer en kunt u uw gebruikersbeleid centraal beheren met behulp van één beheertoepassing.

En omdat u voort kunt bouwen op de Microsoft-technologieën die uw organisatie al kent en gebruikt, kunt u uw kennis en al gedane investeringen optimaal benutten en kunt u uw bestaande identiteitssysteem gemakkelijk naar de cloud uitbreiden.

Het resultaat daarvan is dat u zich kunt richten op IT-strategie, met andere woorden op informatiebeheer, in plaats van op infrastructuur.

Wat biedt Microsoft?

8 9

Het Microsoft platform biedt keuzemogelijkheden aan de klant

Client

AzureWindows® TM

Communicatie

Samenwerking

Bedrijfstoepassingen

Opslag

Identiteit

SaaS

SaaS

SaaS

*PaaS

IaaSAD/Live ID

on-premises Cloud services

virtualisatie

Page 6: Microsoft Cloud Services brochure  nl versie - juni 2010

Is Microsoft de juiste keuze? Hier is het bewijs.

Technische innovatieMicrosoft is al lange tijd actief in de cloud en doet grote investeringen in innovaties die de technologie verder zullen brengen. Met voortdurende verdere toevoegingen en aanpassingen aan de technologie is de geschatte investering in de cloud-omgeving al miljarden dollars hoog en dat is nog maar het begin. Dit is betrokkenheid op een enorme schaal.

Ons ecosysteem van ontwikkelaars en partnersDuizenden bedrijven over de hele wereld leveren software, services en ondersteuning die waarde toevoegen aan uw investering in Microsoft-producten. Miljoenen ontwikkelaars over de hele wereld schrijven code voor Microsoft platforms en nog veel meer van hen zullen gebruik gaan maken van Microsoft cloud computing, dankzij onze ondersteuning voor interoperabiliteit met oplossingen van andere leveranciers. Daarom is er geen andere leverancier van cloud computing die ontwikkelaars en hun toepassingen kan ondersteunen zoals Microsoft dat doet.

Beveiliging en betrouwbaarheidDe Microsoft cloud infrastructuur en security teams hosten en beheren meer dan 200 Microsoft-services en portals en leveren daarmee vertrouwde online services, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Hoe vertrouwd? Microsoft datacenters beschikken over de beveiligingscertificeringen SAS 70 en ISO 27001, die worden gecontroleerd door een onafhankelijke instantie.

De lange gestage opmars van Microsoft cloud services

(15 jaar) > 450 milj. actieve

gebruikers

(13 jaar) 550 milj.

gebruikers/maand.

(12 jaar) Grootste niet-ICP/IP cloud service x100 milj.

gebruikers

(11 jaar) > 320 milj. actieve gebruikers

(11 jaar) 2 miljard

query's/mnd.

(9 jaar) > 20 milj. actieve

gebruikers

(7 jaar) 5 miljard

vergaderminuten/jaar.

(6 jaar) 2 miljard

e-mails/dag

Windows LiveHotmail

WindowsUpdate

Windows LiveMessenger

Innovatie, schaalbaarheid en betrouwbaarheid in de cloud.

Proofpoints

10 11

Page 7: Microsoft Cloud Services brochure  nl versie - juni 2010

Bouw voort op de kracht van uw Partner-relaties.

Partners

De gehele of gedeeltelijke verplaatsing van uw on-premise IT-omgeving naar een cloud-omgeving hoeft niet al te ingewikkeld te zijn. Het hangt allemaal af van uw behoeften en uw huidige IT-architectuur.

Microsoft-partners kunnen helpen. Microsoft werkt voortdurend met zijn uitgebreide partner-ecosysteem van onafhankelijke softwareleveranciers en systeemintegratiebedrijven aan het ontwikkelen van een overtuigend aanbod SaaS-, IaaS- en PaaS-oplossingen die aansluiten op de meest uiteenlopende zakelijke behoeften.

Of u nu partners nodig hebt voor ondersteuning in de transitie, het benutten van hun hosted services, of gebruik wilt maken van hun gespecialiseerde toepassingen of maatwerk oplossingen, Microsoft helpt ervoor te zorgen dat onze partners een doorslaggevende bijdrage aan uw onderneming kunnen blijven leveren en aan de visie van Microsoft op cloud computing.

Met bijna 9000 Microsoft partners die wereldwijd cloud services aanbieden, worden er elk jaar zelfs meer dan 1 miljard consumenten en 20 miljoen zakelijke klanten bereikt.

Vind een partner op pinpoint.microsoft.com.

12 13

Page 8: Microsoft Cloud Services brochure  nl versie - juni 2010

Volgende stappen

Hoe kunnen Microsoft cloud services uw onderneming sterker maken? Lees er nu meer over.

Vraag het onsStel vragen over cloud services van Microsoft aan uw Microsoft-vertegenwoordiger.

Vraag het uw Microsoft-partnerBespreek met uw Microsoft-partner hoe zij u kunnen helpen de juiste beslissingen ten aanzien van cloud computing te nemen voor uw organisatie. Vind een partner op pinpoint.microsoft.com.

Meer informatieLees meer over de voortdurende inspanningen van Microsoft voor de ontwikkeling van cloud computing, waaronder onze investering in zeer veilige datacenters en onze bijdragen aan een duurzaam milieu op www.microsoft.com/cloudservices.

Patrick Hines, technologist14 15

Page 9: Microsoft Cloud Services brochure  nl versie - juni 2010

Cloud Services

Een betere cloud-oplossing

bouwen met onze partners