Merk-ik Magazine

download Merk-ik Magazine

of 24

 • date post

  18-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  216
 • download

  4

Embed Size (px)

description

Schoolopdracht over eigen merk idee

Transcript of Merk-ik Magazine

 • Maar 20

  11

  De visie van de schrijfster

  Het eerste exclusieve nummer

  Schrijfster: Maaike van Dorp

  Identiteit

  Het boek; het Geheim

  Toekomstvisie

 • Future Vison 23

  4

  5 Algemeen

  9 Logo & huisstijl

  17 Site

  21 Merkcampagne

  Inhoudsopgave

  Fantasi

  e

  t Geheim

  Wind

  Empathie

  Gedreven

  Ar istiek

  Lezer

  Leergierig

  Vakantie

  Tekenen

  Rood

  Paars

  RustigAdeqaat

  Fo ograf e

  Vlinders

  SimsFamiliemens

  Go hic

  Puzzels

  Sierlijk

  Kleurrijk

  Muziek

  Thriller

  Personages

  Wolken

  Zomer

  Ruines

  Dansen

  Rustig

  Schrijven

  3

 • Identiteit 7

  Mijn boek 11

  Verhalen 19

  Future Vison 23

  Inhoudsopgave

  Creatief

  Wensdiamanten

  Schrijfster

  Dichten

  Talent

  Sociaal

  Vrolijk

  Behulpzaam

  Bergen

  Dromer

  RozenNatuur

  Zon

  Sneeuw Boeken

  VerhalenEmo ies

  Lente

  Konijnen

  Water

  FilmsTalen

  ICT-programmas Sch

  oenen

  Geschiedenis

  Sneeuw

  Zonsondergang

  ZonsopkomstSchelpen

  4

  21 Merkcampagne

  Rustig

  Zomer

  Rustig

 • Op mijn dertiende ben ik begonnen met het schrijven van verhalen. Ik hield op jonge leeftijd al van veel le-zen. De eerste verhalen waren vooral kort en simpel. Nu zijn het langere verhalen met een betere inhoud. Naast de ver-halen, schrijf ik ook gedichten. Met deze gedichten heb ik in de jaren 2005 en 2006 geholpen met de Warchild actie van mijn middelbare school. Ik heb samen met twee vrien-dinnen, gedichtenbundels voor het goede doel gemaakt.

  Het genre is een mix van fantasie en thriller. Ik vind het vooral leuk om over mystieke wezens te schrijven. Dit soort verhalen zijn dan ook terug te vinden op mijn site.

  Ik schrijf voornamelijk voor de jeugd van 12 tot 18 jaar, maar ook volwassenen kunnen zich in de verhalen vinden. De verhalen zijn niet specifiek voor jongens of meisjes.

  Mijn broer Rex heeft een site voor mij ontworpen om mijn verhalen aan pu-

  bliek te laten zien. Op het moment werken we aan een nieuwe lay-out.

  Verder op in het magazine zult u lezen, hoe de ontwikkelingen er voor staan. Ook is er om-schreven hoe de ontwikkeling tot stand is gekomen.

  In 2009 heb ik een van mijn verhalen opgestuurd naar een

  printing-on-demand uitgever. Deze uitgever heeft mijn boek uitgegeven. Dit is mijn eerste echte boek en ik hoop dan ook meer boeken uit te gaan geven.

  Om wat meer bekendheid te creren heb ik besloten om deel te nemen aan een forum, waar verhalen worden ge-post.

  Het recenste project is de verhalen-wedstrijd van Brugge. Het verhaal: Wensdiamanten, is inmiddels opgestuurd. De sluitdatum was 18 maart 2011 het is nu nog even af-wachten of ik bij de winnaars zit. Mocht dit zo zijn, dan is

  mijn verhaal te vinden in een verha-lenbundel.

  Het genre is fantasie en thriller

  Spelen met w o o r d e n

  Jaar

  Creatief

  Met

  Woorden7

  5

 • 1Jeugd

  Boek

  In de

  Winkel

  A l g e m e e n

  Dit is het Merk-Ik ma-gazine PEN, van mij. Ik ben Maaike. Het magazine gaat over de merk-analyse van mijn schijfinteresse en mijn ontwikkelingen daar-bij.

  6

 • I d e n tDe innerlijke en uiterlijkeHet magazine van Maaikes verhalen, staat voor het schrijven en publiceren van verhalen. De merk-analyse zal infor-matie geven over het innerljk en het uiterlijk van het merk-IK. Hierdoor wordt duidelijk waar het merk voorstaat.

  Als eerste is dit merk gekozen, omdat ik heel veel van lezen en schrijven houd. Het magazine past dus heel erg bij mij. En dat probeer ik ook bij de lezer over te brengen. Niet alleen dat ik het heel erg leuk vind, maar dat lezen (en ook schrijven) erg leuk is om te doen.

  Ieder merk heeft zijn eigen waarde voor de consument. De waarden van mijn verhalen zijn dat ze spannend, fantasierijk en nog onbekend zijn en dat zorgt voor verassing en vermaak.

  Ik probeer dan ook iedere keer over een ander thema te schrijven, zodat het altijd een nieuw onderwerp is. Door de verhalen te lezen kunt u namelijk even ontsnappen uit de realiteit en kunt u ontspannen.

  De verassendheid zorgt tevens voor herkenbaarheid. Iedere schrijver heeft zijn eigen schrijftstijl en is daardoor her-kenbaar. In de verhalen van mij, probeert ik telkens een verassende wending te geven aan de verhaallijn. Dat geeft een merk persoonlijkheid. Mijn verhalen zijn herkenbaar aan de verassende wendingen die ik aan de verhaallijn geef.

  Het innerlijk van een merk geeft aan wat er gevoeld, gezien, geproefd en gehoord wordt. Bij boeken is het een beetje lastig om iets te proeven of te horen. Helemaal bij de digitale boeken die sinds kort uit zijn. Mijn online verhalen kunt u vergelijken met digitale boeken. U kunt er altijd bij en het neemt nauwelijks ruimte in. Bij digitale verhalen zult u niets proeven, horen of tastbaars voelen. Echter kunt u bij verhalen wel iets van emotie voelen.

  Schrijven is erg leuk om te doen!

  Herkenbare schrijfstijl

  7

 • Zoals onbegrip, medeleven, blijheid, woede of andere emoties. Bij mijn verhalen is het vooral de bedoeling dat u spanning voelt. Deze spanning kan een genot voor uw ogen zijn die de letters in zich opnemen. Uw hart die sneller klopt en handen die snel de bladzijden willen omslaan.

  Er is een mogeljikheid dat u iets tastbaars kunt voelen. Er is namelijk een boek op de markt, genaamd: Het Geheim. Mocht u dit in uw (tijdelijke) bezit hebben, dan kunt u wel iets voelen. Het boek zelf als u het vasthoudt. De bladzij-den als u deze omslaat. U kunt dan het geritsel van de bladzijden horen. Herkenbaar voor ieder boek. Zo is er ook een geur bij het tastbare boek. De geur van nieuw papier en de geur van een boek dat vaak gelezen is. Dat geeft een boek net iets meer waarde voor een lezer. Het geeft het verhaal iets meer kleur.

  De taal van de verhalen is Nederlands. Soms is er een accent van een personage in de verhalen te vinden, verder is het gewoon Algemeen Bekend Nederlands.

  i t e i tannalyse van mijn merk-ik

  Geschreven woorden die een

  ongekende indruk en emotie

  achterlaten

  8

 • Een goed logo voldoet aan de KIS-regel: Keep It SIMPEL, STUPID

  L O G OHet logo voor het magazine heeft verschillende vormen aangenomen tijdens het ontwik-kelingsproces. Het logo moest aan de KIS regel voldoen. Keep It Simpel, Stupid. Het be-gon met de titel Pen en een ganzenveer, zoals hier onder te zien is.

  Omdat het magazine over mijn eigen verhalen gaat, heb ik besloten toch de titel van mijn eigen site te nemen als de naam van het magazine. En dat ook als logo te gebruiken. Daarom is het logo nu: Maaikes Verhalen in een sierlijke typografie.Ik heb gekozen voor dit logo omdat sierlijk heel erg bij mij past. Daarnaast is deze typogra-fie handgeschreven, zoals ik ook sommige verhalen van mij nog met pen en papier schrijf.

  Dit logo geeft net dat beetje meer charme aan de site, omdat de rest allemaal rechte ty-pografie is.

  9

 • H u i s s t i j lIk heb gekozen voor de kleuren rood, groen en zwart omdat deze het beste bij mijzelf, mijn magazine en mijn eigen site passen.

  De kleur rood is al sinds ik klein ben mijn lievelingskleur. Deze kleur is daarnaast goed toepasbaar in de nieuwe lay-out van mijn site.

  De kleur groen heb ik gekozen, omdat ik op mijn site graag een achtergrond met bos wil hebben. En groen is natuurlijk de kleur van bomen, gras en andere natuur.

  Ik heb zwart gekozen om het rood en groen met elkaar te combineren. Daardoor komen de paginas met elkaar overeen. Het zwart is terug te vinden bij de omlijning van de il-lustraties. Het zwart heb ik expres niet overheersend terug laten komen, omdat er anders wellicht een depressieve tint over het magazine heen zou komen.

  Er zijn vier lettertypen gebruikt. Voor de titels heb ik een sierlijk lettertype gebruikt en voor de gewone tekst, een duidelijk leesbaar lettertype.

  Ik heb gekozen voor de lettertypen:

  Lucida HandwritingFuture is backMV BoliMyriad Pro

  R = 197 ; G = 23 ; B = 7

  R = 0 ; G = 0 ; B = 0

  R = 254 ; G = 254 ; B = 240

  R =7 ; G = 111 ; B = 59

  10

 • Omschrijving van het boekDe mensen en de Angels of Darkness zijn opzoek naar een geheim. Iets met zoveel macht, dat ervoor kan zorgen dat je de totale macht krijgt over de aarde. Tussen de mensen en de Angels of Darkness zijn spanningen die eerder voor oorlogen hebben gezorgd. Zullen de zoektochten leiden tot een nieuwe oorlog? Het geheim is alle reden daartoe. Wie zal het geheim vinden? Wie is in staat het ge-heim dat zoveel macht heeft te beheersen?

  Mijn boekHet Geheim is ontstaan door een vriendin van mij. Zij wilde graag een boek over Angels of Darkness, ofwel de Engelen van de Duisternis.

  Ik heb de uitdaging aangepakt en schreef er een verhaal over. In eerste instantie niet met het idee om er een boek van te maken, dat is pas veel later gekomen. Het verhaal heeft in de tussentijd veel wijzigingen en uitbereidingen gehad.

  Het resultaat mag er wezen, op zeventienjarige leeftijd heb ik mijn droom verwezelijkt om een eigen boek te hebben. Met een boek op de plank is er smaak naar meer. Ik hoop dan ook in de toekomst meer boeken te kunnen uitgeven.

  De cover van het boek is ontworpen door mijn broer, Rex. Op de voorkant is de hoofdpersoon te zien van het boek, genaamd Muis.

  Het boek is exclusief verkrijgbaar op de site van Boekscout.nl http://boekscout.nl/?pagina=Etalage

  11

 • Het G