Mb december 2015

16
maandbrief december een vliegende start voor ieder kind Opperweg 8, 9890 Gavere Tel.: 09/384 10 31 - GSM 0498/51 25 32 E-mail: [email protected] Website: www.devliegenier.be Beste ouders en vrienden, Beste kinderen, Vrijdag 27 november was de voorlopig laatste werkdag van meester Pieter in onze school. Alle kinderen zongen op de tonen van ‘Zie ginds komt de stoomboot’ een liedje ter afscheid: Zie ginds komt de Peugeot uit Deftinge aan. Hij neemt onze Pieter nu mee hier vandaan. Hij leerde ons sporten en nog zoveel meer. Het 5de zal hem missen, het doet hen wel zeer. Hij maakte veel mopjes, dat deed ons wel deugd. Veel lessen gaf hij met heel veel vreugd. Toch moesten w’ ons gedragen in de klas. Die strengheid kwam later zeer goed van pas. Hij zocht een nieuw klasje wat dichter bij huis. En wij blijven achter met al dat gedruis. Hij ging mee op zeeklas, dat kan nu niet meer. En nu gaan we zwaaien, tot ziens dan maar weer. Oh, lieve meester Pieter, waarom ga je heen? We zullen je erg missen, maar danken je zeer! Een sterk verraste Pieter kreeg ZIJN RAPPORT voorgelezen, waarna hij een geschenk van de kinderen en het team in ontvangst mocht nemen. Vanaf maandag 30 november heten wij juf Lien en meester Robbe oprecht WELKOM in onze school. Hopelijk voelt iedereen zich snel thuis op de school en bij elkaar! Tengevolge van de personeelswissel zijn er enkele verschuivingen in het uurrooster van de kinderen. U vindt hierover meer in deze maandbrief en in betreffend geval ook in de agenda van uw kind. Ondertussen staat de laatste maand van 2015 reeds voor de deur. Het wordt opnieuw een drukke maand voor iedereen. De kinderen zijn nu volop toetsen aan het voorbereiden en de nieuwjaarsbrieven zorgen voor de nodige stress. Bijkomend zijn er nog de voorbereidingen op de feesten van Sinterklaas en de kerstmarkt. Het vele werk door de bijkomende activiteiten weegt echter niet op tegen het plezier dat wij ervaren op deze gezellige schoolmomenten. Elk jaar genieten we van het sinterklaasfeest dat al onze kinderen boeit! Vraag op 3 december zeker eens aan de kinderen wat voor fratsen de pieten en de sint voor ons in petto hadden! Na Sinterklaas starten de voorbereidingen voor de kerstmarkt. Door de aanhoudende terreurdreiging was er even twijfel in welke vorm we het evenement zouden laten doorgaan. We kozen voor een kleine, intieme, warme benadering van de kerstmarkt met een kerstvuur en sfeervolle muziek. Het wordt beslist de moeite waard om even langs te komen op 11 december! Brengen jullie ook vrienden mee om samen te vieren? En nu, in volle vaart, verder werken aan de voorbereidingen van het hele feestgebeuren! Christine Deschaumes Directeur Succes, meester Pieter in je verdere carrière!

description

maandbrief december 2015

Transcript of Mb december 2015

maandbrief december

een vliegende startvoor ieder kind

Opperweg 8, 9890 GavereTel.: 09/384 10 31 - GSM 0498/51 25 32E-mail: [email protected]: www.devliegenier.be

Beste ouders en vrienden, Beste kinderen, Vrijdag 27 november was de voorlopig laatste werkdag van meester Pieter in onze school. Alle kinderen zongen op de tonen van ‘Zie ginds komt de stoomboot’ een liedje ter afscheid:

Zie ginds komt de Peugeot uit Deftinge aan.Hij neemt onze Pieter nu mee hier vandaan.Hij leerde ons sporten en nog zoveel meer.

Het 5de zal hem missen, het doet hen wel zeer.

Hij maakte veel mopjes, dat deed ons wel deugd.Veel lessen gaf hij met heel veel vreugd.

Toch moesten w’ ons gedragen in de klas.Die strengheid kwam later zeer goed van pas.

Hij zocht een nieuw klasje wat dichter bij huis.En wij blijven achter met al dat gedruis.

Hij ging mee op zeeklas, dat kan nu niet meer.En nu gaan we zwaaien, tot ziens dan maar weer.

Oh, lieve meester Pieter, waarom ga je heen? We zullen je erg missen, maar danken je zeer!

Een sterk verraste Pieter kreeg ZIJN RAPPORT voorgelezen, waarna hij een geschenk van de kinderen en het team in ontvangst mocht nemen. Vanaf maandag 30 november heten wij juf Lien en meester Robbe oprecht WELKOM in onze school. Hopelijk voelt iedereen zich snel thuis op de school en bij elkaar! Tengevolge van de personeelswissel zijn er enkele verschuivingen in het uurrooster van de kinderen. U vindt hierover meer in deze maandbrief en in betreffend geval ook in de agenda van uw kind.

Ondertussen staat de laatste maand van 2015 reeds voor de deur. Het wordt opnieuw een drukke maand voor iedereen. De kinderen zijn nu volop toetsen aan het voorbereiden en de nieuwjaarsbrieven zorgen voor de nodige stress. Bijkomend zijn er nog de voorbereidingen op de feesten van Sinterklaas en de kerstmarkt.Het vele werk door de bijkomende activiteiten weegt echter niet op tegen het plezier dat wij ervaren op deze gezellige schoolmomenten. Elk jaar genieten we van het sinterklaasfeest dat al onze kinderen boeit! Vraag op 3 december zeker eens aan de kinderen wat voor fratsen de pieten en de sint voor ons in petto hadden! Na Sinterklaas starten de voorbereidingen voor de kerstmarkt. Door de aanhoudende terreurdreiging was er even twijfel in welke vorm we het evenement zouden laten doorgaan. We kozen voor een kleine, intieme, warme benadering van de kerstmarkt met een kerstvuur en sfeervolle muziek. Het wordt beslist de moeite waard om even langs te komen op 11 december! Brengen jullie ook vrienden mee om samen te vieren? En nu, in volle vaart, verder werken aan de voorbereidingen van het hele feestgebeuren!

Christine Deschaumes Directeur

Succes, meester Pieter

in je verdere carrière!

Kerstmarkt

gezellig genieten

Gezellig genieten van vuur, warmte, muziek, ontmoeting en vriendschap

op vrijdag 11 december 2015 vanaf 18.30 uur tijdens de kerstmarkt van

Vrije Basisschool De Vliegenier Semmerzake

De kinderen van de school en enkele ouders zorgen voor de muzikale opening van de kerstmarkt. Om 18.30 uur laten zij ons, bij het kerstvuur in de schooltuin, genieten van prachtige kerstliederen. Breng zeker een bezoekje aan het prachtige bloemenkraam, de kraampjes met geschenkjes, de posterbeurs, de diverse drank- en sneukelstandjes en het worsten- en pizzakraam. Voor de kinderen is er kinderanimatie.

Onze kerstmarkt is beslist een bezoekje waard!

‘Kerst op onze school’, dat doen wij samen!

Wij zouden het fijn vinden mochten jullie kinderen aanwezig zijn bij het muzikaal startmoment en op de kerstmarkt. Mogen wij op hun deelname rekenen? De kinderen verzamelen om 18.15 uur bij hun juf rond het kerstvuur.

Praktisch:

Wil je graag een handje helpen of kan je ons materialen bezorgen?Je kan ons helpen! Laat ons zo snel mogelijk weten waarmee je ons van dienst kan zijn. Vul bijgevoegd briefje in en geef het - via uw kind - mee naar school.

Wij zoeken mensen om te helpen: van dinsdag 8 tot donderdag 10 december:

- Ophangen van kerstverlichting binnen en buiten, dit zowel overdag als ‘s avonds.- Inrichten en versieren van de turnzaal.- Meehelpen bij het bloemschikken bij juf Carine (zie verder). - Versieren van de kerstbomen.

op vrijdag 11 december:

- Helpen opzetten van de tenten.- Klaarzetten van de eet- en drankkraampjes.- De handen uit de mouwen steken op de kerstmarkt: vb. openhouden van een verkoopsstand, een handje toesteken in de cafetaria, …

op zaterdag 12 december:

- Opruimen en afbreken van de kerstmarkt.

Voor het bloemschikken zijn we op zoek naar:

- ‘Groen’ van spar, taxus, pinus, hulst, …- Vruchten van lork, ceder, kleine rode appeltjes, rozenbottels, bessen, hortensia’s, eucalyptus, schors, mos, kaneelstokken- Creatieve bloemschikkers die een handje willen toesteken in het atelier in de Sint Pietersstraat 7 te Semmerzake op: woensdag 2 december van 09.00 uur tot 16.00 uur vrijdag 4 december van 09.00 uur tot 12.00 uur maandag 7 december van 13.00 uur tot 17.00 uur dinsdag 8 december van 13.00 uur tot 17.00 uur woensdag 9 december van 09.00 uur tot 16.00 uur donderdag 10 december van 09.00 uur tot 12.00 uur Alvast van harte bedankt

Je mag op mij rekenen!

Naam:

Ouder/grootouder/kennis van:

1. zal een handje toesteken bij:

2. kan zorgen voor volgende materialen:

3. wil graag meehelpen bloemschikkenmet juf Carine op volgende momenten:

%

Wijziging vanaf 30 november

uurrooster bewegingsopvoedingMeester Pieter verliet onze school op 27 november.

In het 5de leerjaar zal juf Lien zijn klasopdracht invullen en meester Robbe zal de lessen bewegingsopvoeding geven aan

alle klassen van het lager en 1 lestijd aan de 2de kleuterklas.

Door de opsplitsing van de opdracht van meester Pieter zijn er wijzigingen aangebracht in de lessenroosters

van verschillende klassen.De leerkrachten zullen u hiervan op de hoogte brengen.

Concreet betekent het ook dat de lessen bewegingsopvoeding nu voor alle klassen op gelijke dagen vallen,

onafhankelijk of het een zwemweek of een turnweek is.

Mochten er vragen zijn, aarzel niet ons hierover aan te spreken.

Onze tuinplannen

wat gaat er gebeuren in de maand december?De school kreeg,

dankzij de steun van enkele ouders, een subsidie van € 5000 van

het regionaal landschap Vlaamse Ardennen voor het aanleggen van

een plekje speelnatuur in de schooltuin.

De bedoeling is dat de speeltuin avontuurlijker wordt, en dit met uitdagende

natuurelementen, zoals een speelheuvel en stapstenen.

In december starten

de voorbereidende werken.

Via bijgevoegd plannetje krijgt u een zicht op de globale uitwerking van het project.

Tijdens de werkzaamheden zal de hinder voor de kinderen uiterst beperkt zijn.

$+

!.

!.

!.

!.

!.

!.

!.

LegendeAfsluiting

BetonplatenVerwijderen

Behouden

Honingraatplaten

!. Nieuwe bomen

Plukjes

!. Te rooien boom

!. Bestaande boom

Bestaande haag

Insectentoren

Klimplanten

$+ Totempaal

Houtblokken

Stam gerooide Berk

Zandbak

Speelheuvel

Wadi

Plantbakken

Takkenwal

Bloemenmengsel inzaaien

0 2 4 6 8 101Meters

f

Bestaandezandbak

0 m

0,25 m

0,5 m

0,75 m1 m

1,25 m

Bestaande Linde

Nieuw te realiseren

speelheuvel

Berging

-0,25 m- 0,5 m

0 m

Nieuw terealiserendepressie

Tuinhuis

Aanplanten vanLeilinden op2 m van de

perceelsgrens

Bestaandedolomiet

verharding

SchoolgebouwInsecten

toren

Ontwerpplan speelruimte vrije basisschool Semmerzake

Beukenhaag

Draadafsluitingop de

perceelgrens

Gazon

Schoolgebouw

Schoolgebouw

Speelkoer

Gazon

Profiel

1,50 m

Ruimte voor

containers

Nieuwe schooltoegang -->verharding in Honingraatplaten:

waterdoorlatend

Gazon

Gazon

Educatieveplantbakken

Bloemenweide

Helling

Takkenwal

Bestaandepetonplatenverwijderen

Aanplanten van plukjes

--> streekeigengroen

Bestaande betonplatent.o.v. buurman behouden

Honingraatplateninzaaien met gras

Gerooide boomhergebruiken

als speelelement

Houtblokken

Totempaal

Ma

an

da

gD

insd

ag

Do

nd

erd

ag

Vri

jda

g

WEE

K VA

N

30/1

1/20

15TO

T

04/1

2/20

15

Tom

aten

soep

Gevo

gelte

burg

erW

orte

len

Pete

rsel

ieaa

rdap

pele

n

Gro

ente

soep

Chip

olat

aBlo

emko

olBi

eslo

okaa

rdap

pele

n

Bloe

mko

olso

ep

Balle

tjes i

n to

mat

ensa

usFr

ietje

s

WEE

K VA

N

07/1

2/20

15TO

T

11/1

2/20

15

Tom

aten

soep

Blin

de v

ink

Groe

ne b

oont

jes

Natu

uraa

rdap

pele

n

Spin

azie

soep

Visfi

let

Wor

telst

oem

p

Wor

tels

oep

Spag

hetti

bol

ogna

iseGe

mal

en k

aas

Kerv

elso

epSt

oofv

lees

Appe

lmoe

sFr

ietje

s

WEE

K VA

N

14/1

2/20

15TO

T

18/1

2/20

15

Cham

pign

onso

epBr

aadw

orst

Rode

koo

lNa

tuur

aard

appe

len

Pom

poen

soep

Fish-

stic

ksGe

men

gde

groe

ntje

sAa

rdap

pelp

uree

Spin

azie

soep

Vark

ensla

pje

Broc

coli

Natu

uraa

rdap

pele

n

Tom

aten

soep

Kipfi

let

War

m fr

uit

Duc

hess

e aa

rdap

pele

n

WEE

K VA

N

21/1

2/20

15TO

T

25/1

2/20

15W

EEK

VAN

28/1

2/20

15TO

T

01/0

1/20

16

on

s ta

felt

jeword

t gedekt

va

n 1

de

ce

mb

er

tot

31

de

ce

mb

er

20

15

Van elke dag een betere dag maken

Hoe doen ze het in de klas?

drijven of zinken onze bootjes ? 2de leerjaar

Science, Technology,Engineering, MathematicsSTEM

In het 2de leerjaar werkten we de voorbije weken rond het thema ‘Een drijfnatte herfst’. In dat kader bouwden we zelf een bootje dat we vervolgens in de klas testten op hun drijfvermogen (of bij sommigen: hun zinkvermogen!). Op de foto’s ziet u enkele van onze bootjes voor ze te water werden gelaten… Als voorbereiding op deze activiteit voerden we eerst enkele proefjes uit. Hierbij ontdekten we welke materialen blijven drijven: hout, kurk, plastiek, … Maar ook welke gingen zinken: steen, me-taal, plasticine, … We noemden ze de ‘echte drijvers’ en de ‘echte zinkers’. We voelden ons als ‘tovenaars’ toen we erachter kwamen dat we de ‘echte zinkers’ toch konden laten drijven! We lieten die materialen immers in verschillende vormen te water en aanschouwden met welke vorm het zinkende materiaal toch bleef drijven! Zo zagen we dat een pannenkoek van plasticine, een stenen bord en een metalen deksel toch bleven dobberen! Immers, wanneer we het gewicht van de plasticine, de steen en het metaal verdelen over een grotere oppervlakte, vergroot de druk van het water naar boven toe en blijven de plasticine, de steen en het metaal toch drijven! Hierdoor begrepen we hoe het komt dat de zware metalen boten op de rivier de Schelde toch niet op de bodem terecht komen! Tot slot probeerden we uit welk gewicht elk van onze zelfgebouwde schuitjes kon dragen. We hanteerden hiervoor de gewichtsmaten die we in het tweede leerjaar moeten leren, namelijk 100 g en 1 kg. De sterkste boot van onze groep kon wel 4 kg en 5 x 100 g (of 4,5 kg) dragen! Hierbij ondervonden we tevens hoe we een lading idealiter over een drijvend voorwerp verdelen en zagen we in waarom het ruim het best de vorm van een ‘grote bak’ heeft. Tenslotte begrepen we ook waarom er bij echte schepen tussen-schotten in de ladingsruimte nodig zijn. Bij elk bootje namen we alle bovenstaande technische aandachtspunten onder de loep en bedachten we welke verbeteringen we nog konden aanbrengen…Het was een leuke en leerrijke activiteit! Of zoals Lars het uitdrukte: “Juf, we zijn als echte ‘professoren’ in onze klas!”.

kleuterboemeldag 3de kleuterklasVol ongeduld zaten we 's morgens bij Eric op de bus.

We keken er echt naar uit om een hele dag te gaan bewegen in de sporthal van De Pinte.

De rit 's avonds was een héél stuk rustiger. Allemaal uitgeteld, op 4 kleuters na (een groepje klets…….),

keerden we moe maar voldaan terug naar huis.

Laten we jullie vooral even meegenieten van ons fysiek avontuur, misschien wordt u daar ook een beetje moe van.

Het thema waarin alles gebeurde was 'het circus'. Wij hadden vooraf in de klas een oranje olifant mogen kleuren

op een sticker. Wij waren het groepje oranje olifanten. Een groep studenten verwelkomde ons met een openingsdans.We kregen dan een extra begeleidster: een studente eerste jaar

kleuteronderwijs. Het meisje deed haar best om ons te entertainen. Maar veel extra hadden de kinderen niet nodig om zich

helemaal te laten gaan. Het was een dag vol actie.

Enkel tijdens de pauze, viel het even stil.

We hadden wat reclamefolders van speelgoed, kleurplaten en muziek mee. ‘t Was best wel gezellig daar in ons kleedhokje.

Enkele kinderen van andere scholen bleven zelfs in ons deurgat staan om ons te observeren.

Het materiaal in de sporthal was zeer uitnodigend. Rollend materiaal - zoals fietsen, autobanden, planken op wieltjes, … - werd onderworpen aan een stevigheidstest.De omlopen daagden de kinderen uit om hun beste beentje voor te zetten. Ze kregen een beetje hulp daar waar het echt nodig was. Maar ze verlegden ook hun grenzen. Waardoor ze op het einde van de namiddag ook trots waren op zichzelf.

Ook wat kleiner materiaal zoals blokken en puzzels prikkelden onze kleinere motorische vaardigheden. Goed dat we tussendoor wat minder intensief moesten bewegen, zoals een dansje over onze talenten. Zo hebben we het kunnen uithouden tot op het einde.

We moesten wachten op de parachute. Om daarna af te sluiten met een knaller. Het luchtkussen bleek ons allemaal samen te kunnen houden.

Niemand zal moeite gehad hebben om in te slapen die avond.

't Was reuze leuk.

Sportieve groeten De kleuters van de 3de kleuterklas en Juf Katja

o, kom er eens kijkenwat ik in mijn schoentje vind 2de kleuterklas

Welke activiteiten hebben we gedaan ter voorbereiding van

het feest van Sinterklaas?

Dag Sinterklaas en pieterbaas, ‘k droom van snoep en speculaas. Dit jaar was ik beleefd en lief, op de schoorsteen staat mijn brief. Trippel trappel, trip trip trap. ‘k Hoor ze komen, stap na stap.

We maakten een mijter

We schilderden veren aan de pieten- mutsen

We genoten van prachtige verhalen, liedjes en versjes over de komst van Sinterklaas

We kropen in de kleren van Sint en Piet.

Voelen in de zak van zwarte piet is leuk!

We speelden met schoenen en leuk sinterklaasspeelgoed.

Een suikerklontje en een biet,

jullie paard vergeet ik niet.

Nu maar wachten en dromen

van het speelgoed

dat zal komen.

Trippel trappel, trip trip trap,

kom maar binnen,

klap, klap, klap

In schrijfdans (bewegingen in de lucht en op papier) tekenden we met behulp van muziek,

rijmpjes en spelletjes, de krullen van zwarte piet!

Oone tekende een mooie Sinterklaas.

bloembollen planten 4de leerjaarMevrouw en Leen zetten in de tuin met stokjes de omtrek van een vliegtuig uit. De leerlingen van het vierde leerjaar bereken-

den de omtrek van het vliegtuigje met behulp van een touwtje. Ze zochten de afstand tussen 2 bloembollen.

In totaal werden 192 bloembollen van krokussen door de leerlingen van het derde en vierde leerjaar geplant.

Hopelijk zien we de omtrek van het vliegtuig verschijnen in februari/maart.

Maar het belangrijkste is, dat wij er samen voor zorgen dat de bijen in het voorjaar voedsel vinden.

En… terwijl we toch bezig waren in de tuin hebben we ook de bloembollen van de tulp en de narcis geplant.

Langs deze weg willen wij nogmaals iedereen bedanken die ons bloembollen bezorgde.

vertellen over sinterklaas 1ste kleuterklasNa het vertellen in de klas over Sinterklaas en zwarte piet bouwden de kleuters de stoel van Sinterklaas en maakten zij een bedje voor de Sint.

IJverig tekenden zij op een blad papier Sinterklaas en zwarte piet.

Er waren al heel knappe tekeningen bij, hoor!

We laten jullie meegenieten:

sintgedichten van g. de kockere 3de leerjaar

Ik heb een laars gezet,de grootste die ik vond.Eentje van mijn vader -een reus van een vent-die nog buiten stond

Dag lieve Sint, vul je hem tot aan de rand? Met pepernoten?

Alstublieft?

Ik vraag het u heel beleefden hoop dan van hartedat mijn vadergeen zweetvoeten heeft….

Zwarte Piet is een kwajongen, een echte deugniet. Elk jaar gooit hij met letterkoekjes, door de ramen,door de muren, tot in de kleinste hoekjes

Ik schrik mij dan rot, val van mijn stoel, wip op en neer. Maar het is wel spannend. Pietje, kom je dit jaar weer?

De Sint, echt waar, is een grote goochelaar!Zelfs zonder toverspreukweet hij mij te vinden, jaar na jaar, in regen, sneeuw of noordenwinden. En in zijn zakpassen auto’s, ballen, treinen, naast beren, poppen, konijnen. Het is een wonder hoe hij dat doeten alles brengt waar het moet,te paard of zelfs te voet ...

Maar kijk,je hoort mij echt niet klagenzolang ik hem maar iets mag vragenen de Sint mij niet vergeetgeloof ik graagdat hij alles kan en weet

Sinterklas draagt geen hoed,

Maar een mijter.

En nooit zet hij die af,

Ook niet als hij groet.

En als hij eet?

Ook niet als hij eet.

En als hij boos is?

Nee, ook niet als hij boos is.

En als hij zweet?

En als hij …. ?

Nu ja, je weet wel …?

Nee, want dan komt hij niet,

Dat doet hij niet.

Want stel je voor:

Sinterklaas op het …..

Nee, dat kan echt niet hoor!

Schoen gezet en dan naar bed.

Hophop, zegt mama nog,

slaap maar snel,

dan is het vroeger dag.

Maar ik wil niet slapen,

wil hem horen,

blijf wakker tot hij is geweest!

Kraakt daar al niet het dak?

Hoor ik geen geritsel door de schouw?

Piept daar geen kelderdeur?

Is dat geen gefluister in de hal?

Plots staat de Sint naast mij!

Met een pak zo groot,

dat hij kreunt en zucht.

En nog een en nog een!

Nu ben ik moe, zegt de Sint.

Mag ik hier een dutje doen?

En toen?

Toen werd ik wakker

en was het licht ...

is er in een hoekje van jouw zak

nog wat plaats dit jaar

voor klein geluk?Het mijne is weer stuk.

Het hoeft niet luxueus,

het moet niet groot,

ik hoef geen uitgebreide keus.

Gewoon wat klein geluk,lieve Sint,als je nog wat vindt,

wie weet,

in een restje Spaanse zuidenwind?

Dan ga ik weer geloven

dat alles kan,

van zwart tot wit,

dat geluk bestaat

en soms in kleine hoekjes zit.

Kleur deze tekeningen en breng ze terug mee naar school om de klas te versieren.

Leuke doe-dingetjes

voor nu of straks

1 16

2 17

3 18

4 19

5 20

6 21

7 22

8 23

9 24

10 25

11 26

12 27

13 28

14 29

15 30

31

- VM: Verkeersles door de politie voor de 3de kleuterklas

- Tutti Frutti

- Tutti Frutti- NM: Sinterklaasfeest- Nieuwe kleuters zijn welkom!

- NM: Zwemmen voor 3de en 4de leerjaar- NM: Zitdag CLB

- NM: Zwemmen voor 3de en 4de leerjaar- Kerstrapport- Maandbrief

- Kerstvakantie

- VM: Project “Wild van techniek” voor 6de leerjaar Hout/bouw en landbouw

KERSTMIS

- VM: Zwemmen voor 1ste en 2de leerjaar- NM: Verkeersles door de politie voor 1ste graad

- Tutti Frutti

- Vanaf 18.30 uur: Kerstliedjes bij het kerstvuur. Aansluitend kerstmarkt. Iedereen welkom!

- VM: Verkeersles door de politie voor 2de en 3de graad over de dode hoek- NM: Zwemmen voor 5de en 6de leerjaar

- VM: Zwemmen voor 1ste en 2de leerjaar

decemberMaandkalender