max van bakel stage verslag aps bb 2009

37

description

max van bakel stage verslag aps bb 2009

Transcript of max van bakel stage verslag aps bb 2009

Page 1: max van bakel stage verslag aps bb 2009
Page 2: max van bakel stage verslag aps bb 2009

Max van Bakel, OssSint Lucas, BoxtelAPS BB, Heeswijk Dinther

Page 3: max van bakel stage verslag aps bb 2009

InhoudOver APSSolicitatie gesprek

Tendris Manders Modehc BerlicumIKK overtref meTauschEsveco

Euretco

POP gelukt / of nietBedrijfs Beoordeling

SLot

Page 4: max van bakel stage verslag aps bb 2009

APS Building Brands. Een communicatie bureau. Zij maken merken. En ze bedenken alles er om heen. Ze maken concepten voor je een logo website. Elke manier van communicatie word over na gedacht en uitgevoerd. Ik ben hier aangenomen omdat ze wel iemand konden gebruiken die verstand had van html en flash. Ik zit aan mijn bureautje achter een pc, wel met dubbel scherm. Volgens mij de enige van het hele pand, maar goed mag niet klagen. Ik zit daar samen met 2 andere stagiaires een van de rode pannen en een van de grafische school in Utrecht.

Page 5: max van bakel stage verslag aps bb 2009

Mijn stage begeleider is Willem Nikkelen. Hij doet Grafisch vormgeven, maar heeft naast het grafische vormgeven ook kennis van html en flash. Dan hebben we Edwin, hij is de gene die verantwoordelijk is voor afdeling creatie. Dan hebben we nog een afdeling concept en een afdeling PM. De afdeling PM hebben en houden contact met de klanten. En zij zorgen voor de planning. Onzen Jaques die zorgt er voor dat we klanten hebben die gaat naar allerlei bij een komsten en van dat soort dingen John Lom-mers onze baas die zij laatst dat hij de klanten knuffelaar was.

Meer weten klik hier

Page 6: max van bakel stage verslag aps bb 2009

Solicitatie Tijdens mijn sollicitatie heb ik mijn pop vastgelegd. Dit was als volgt. Ik wilde mij zelf ontwikkelen in actionscript. Een vaak voor komende computer taal op het internet waarmee ik dingen kan laten bewegen op bijvoorbeeld een muis klik of op een muis beweging, verzin het maar. En ik wilde mijn vormgeving vaardigheden verbeteren. Beter kunnen photoshopen. Beter met letter types omgaan. Kleurkeuzes. Maar ik wilde vooral kijken naar hoe zij de klant benaderde en zich zelf als communicatie bureau ver-kochten. Hier ben ik zeker in geslaagd hier leest u dadelijk meer over.

Page 7: max van bakel stage verslag aps bb 2009

Werk

Tendris, Mandersmode, HC Berlicum, IKKovertrefme, Tausch, Esveco, Euretco.

Mijn favoriete en meest leerzame opdrachten tijdens mijn stage.

Page 8: max van bakel stage verslag aps bb 2009
Page 9: max van bakel stage verslag aps bb 2009

Het eerste wat ik moest doen op stage was werken aan de tendris website.We beginnen nog even lekker simpel. Het ging hier om een banner die ik moest uploaden, deze ban-ner had ik nog niet zelf gemaakt. Het werd gevolgd door nog een banner up te loaden. En wat pdfjes uploaden bij de news pagina. Maar de week erna mocht ik zelf een banner vormgeven en uploaden uiteraard.

Tendris(.nl)

www.tendris.nl

Page 10: max van bakel stage verslag aps bb 2009
Page 11: max van bakel stage verslag aps bb 2009

Weer een banner uploaden. Alleen moest ik hem zelf maken en animeren. Om dit goed te kunnen zien moet u even op de link klikken die ook op de internet pagina staat. Of ga even naar www.manders-mode.nl . En ga dan naar MENS WEAR. Het waren vier verschillende animaties. Best een makkelijke opdracht. De banners moesten in een loop, van links naar rechts of andersom en op een manier dat het oneindig lijkt.

Manders Mode(.nl)

www.mandersmode.nl

Page 12: max van bakel stage verslag aps bb 2009
Page 13: max van bakel stage verslag aps bb 2009

Meerdere banners uploaden. Dit keer voor een Hocky Club. U zult wel denken wat een saaie stage. Klopt de opdrachten die ik tot nu toe deed waren niet zo denderend en niks nieuws. Het was minder uitdagend dan ik dacht. tot dat....

HC Berlicum(.nl)

www.hcberlicum.nl

Page 14: max van bakel stage verslag aps bb 2009
Page 15: max van bakel stage verslag aps bb 2009

IKK overtref me. Ik ben hier maanden bezig geweest. Personen vrij staand maken. DTP werk. Pagina’s aanmaken. Maar dat was niet het mooiste. Op deze website heb ik alle flash applicaties mogen maken. Eindelijk kon ik laten zien waar ik goed in ben. Action Script en Flash werk, Animeren. Er kwam ook alles bij kijken. Ik heb hier ook veel van geleerd met name het naderhand aanpassen van foto’s of effecten of zelfs bewegingen die niet goed gingen. Nieuwe bestanden geleerd toe te passen genaamd XML. Met dit bestand kun je aparte foto’s inladen door middel van een pad. Dit was een opdracht om trots op te kun-nen zijn. Ook erg veel complimenten over gehad.

IKKovertrefme .nl

www.ikkovertrefme.nl

Page 16: max van bakel stage verslag aps bb 2009
Page 17: max van bakel stage verslag aps bb 2009

personen_cases.swfHet zijn Afbeeldingen van personen waar dan ongeveer vijf buttons omheen zweven. Die buttons zijn dan gelinkt naar profiel pagina’s. De snelheid van de zwevende buttons hangt af van je muis positie.

www.ikkovertrefme.nl

Page 18: max van bakel stage verslag aps bb 2009
Page 19: max van bakel stage verslag aps bb 2009

Bussines_cases_slider.swf || Personen_cases_slider.swf

Deze applicatie staat onder aan de site. Hij word gebruikt als een navigatie systeem. Hier had ik het ook over toen ik het net over XML had. De foto’s die worden weergegeven kunnen zo vervangen worden, omdat ze dus door een pad worden ingeladen, hoef je alleen maar in dat mapje de foto’s te vervangen. Dit moest zodat NetOnline. Het bedrijf die alles online heeft gezet makkelijker veranderin-gen kon inbrengen indien nodig.

www.ikkovertrefme.nl

Page 20: max van bakel stage verslag aps bb 2009
Page 21: max van bakel stage verslag aps bb 2009

Tausch(.nl)

Tausch. Het is niet lang geleden dat ik hier nog mee bezig was. Twee woorden. SUPER VET. In Flash cs4 heb je de optie om beelden 3D te zetten. Met de 3D toepassing heb ik dus een van de onderdelen van de website van Tausch mee gemaakt. Dit betekend dat ik een website 3D heb gemaakt. Zoek eens op! Hoeveel websites zijn er nou 3D. ECHT SUPER VET. Maar super vette dingen krijg je natuurlijk niet zo maar. Ik heb 54 x A4 aan code hier voor geschreven. De ene code triggers de andere. En als er dan op het laatste moment een klein dingetje veranderd moet worden. Dan word dat dus zoeken naar een zin in 54 x a4tjes tekst van een vreemde taal waarvan je het dialect niet kent, waar van ook nog bijna alle zinnen op elkaar lijken.

Page 22: max van bakel stage verslag aps bb 2009
Page 23: max van bakel stage verslag aps bb 2009
Page 24: max van bakel stage verslag aps bb 2009
Page 25: max van bakel stage verslag aps bb 2009

Esveco(.nl)

APS BB, had ooit eens een drukker. Ja ik ga hier geen sprookjes verhaal over vertellen. Maar zo begon het wel. Maar naast dat ze lang en gelukkig leven hebben ze ook nog een website. Aps mocht voor Esveco een website maken en alweer met flash elementen. En alweer mocht ik mijn hersens kraken over lappen script. Heerlijk. Als eerste had ik de banner gemaakt die je hier links boven ziet. Maar ook de smart product selector daar rechts onder. Een klein onderdeel van de website, maar wel grandioos uitgebreid. Maar ook de cases slider een simpele animatie banner van de cases. En als laatst een Team foto die geen kleur bevat tenzij je met je muis over een persoon gaat, en dat als je er op klikt krijg je informatie over deze persoon te zien.

Page 26: max van bakel stage verslag aps bb 2009

Home_banner.swf 6 klikbare buttons24 overgangen / animaties

Page 27: max van bakel stage verslag aps bb 2009

Slider_cases.swf 0 klikbare buttons7 overgangen / animaties

Page 28: max van bakel stage verslag aps bb 2009

smart_product_selector.swf 112 klikbare buttonsAnimaties gescript

Page 29: max van bakel stage verslag aps bb 2009

Team_Info.swf 36 klikbare buttonsAnimaties gescript

Page 30: max van bakel stage verslag aps bb 2009
Page 31: max van bakel stage verslag aps bb 2009

EuretcoGrafisch werk heb ik ook gedaan. Ik heb voor Euretco bijvoorbeeld deze visuals gemaakt. Een super simpel principe met een mega- mooi effect. Edwin had deze poster ontworpen en daar wilde hij dan een digitaal visual voor. Ik heb toen een kartonnen presentatie bord nagemaakt in photoshop. Erg uitdagend omdat ik nog niet goed wist hoe ik de schaduw er in kon brengen.

Page 32: max van bakel stage verslag aps bb 2009

POP Gelukt / of niet IK ben zeker in geslaagd om mijn actionscript vaardigheden te verbeteren. Je zou kunnen zeggen dat ik er een tweede taal bij heb geleerd.

Qua vormgeving heb ik weinig ontdekt, maar ik heb er wel een hoop tips en trucs over gekregen. En als ik terug kijk heb ik denk ik ook wel het idee dat het een hele vooruitgang is.

Leren hoe aps de klant benaderd, binnen haalt en tevreden stelt heb ik zeker. Aps gaat elke laatste vrijdag van de maand naar de locale kroeg om daar met zijn alle te presenteren over wat er gebeurt bij iedereen op zijn afdeling of om je zelf voor te stellen. Maar dus ook allemaal technieken van doelgroep

Page 33: max van bakel stage verslag aps bb 2009

benaderen en ook klanten. John Lommers had het de vorige keer over de nieuwe huisstijl van APS BB. En over het boekje dat we uitbrengen ik zal het boekje hier wel bij leveren het is zeker de moeite waar om dit te lezen. Het boekje heet road to Awsomeness. En het gaat over dingen Inspirerend zijn. En erg typisch voor het bedrijf. Over het algemeen is het echt perfect om een bedrijf te leren kennen. En het is geweldig iedereen te zien presenteren. Het is jammer dat ik er nooit geen foto’s van heb kun-nen maken. Het mooiste vond ik nog, (misschien heb ik er dan niks van geleerd maar ja) Hans. Hans is een collega en hij werkte al een paar maanden bij aps. Maar Hans had nog niet de kans gekregen om een presentatie te houden waar bij zichzelf kon voorstellen. Dus zij hij jullie kennen me al dus ik ga geen simpele presentatie houden. Wij gaan met zijn allen een potje Hanzen Borden. Hij had een bord

Page 34: max van bakel stage verslag aps bb 2009

en Speel poppetjes van zichzelf ontworpen. En als je op een vraag vak kwam kreeg je een vraag als: waar heeft de vriendin van Hans een hekel aan. Hans zijn stink voeten washet juiste antwoord. Verder hadden we met heel APS ook nagedacht over 2015. Om een beetje te kijken waar we ons op moeten richten en wat nou de toekomst is met communicatie. Het blijkt dat ik in het juiste vak zit. Iedereen die heeft meegedacht kwam op het zelfde idee. Reclame word veel persoonlijker, interactiever en word waarschijnlijk meerendeels op je telefoon (Wat in de toekomst dan geen telefoon meer zal zijn) bezichtigd. Nou dan zit ik wel snor met mijn interactieve richting.

Page 35: max van bakel stage verslag aps bb 2009

Bedrijfs beoordelingZie onderkant website.

Page 36: max van bakel stage verslag aps bb 2009

Tot slot Er is geen moment geweest dat ik spijt had van mijn keuze voor APS BB. De tijd is voorbij gevlogen. Ik werd voortdurend voorzien van werk en kreeg veel werk aangeboden waar ik me in moest verdiepen. Grote en kleine opdrachten waar ik erg veel van heb geleerd. Ik vond het elke keer weer spannend en mooi om het eindresultaat te zien. Het heeft mij een heel voldaan gevoel gegeven en heeft me super gemotiveerd om verder te gaan met dit vak. Ik ben ook heel blij dat ik voor de richting Digitaal Media Design heb gekozen. Ik heb gemerkt dat dingen die ik heb geleerd op het Sintlucas nu ook werkelijk kan toepassen. Ik geloof dat er nu een goede basis is gelegd om me nog verder te ontwikkelen in dit vak. Ik heb dus ook veel zin om aan de volgende stage te beginnen.Daarover meer in het volgende stageverslag. Ik hoop dat dan met net zoveel plezier te maken als dit verslag.

Page 37: max van bakel stage verslag aps bb 2009

Max van Bakel

interactief

APS Building Brands