Mark Brenninkmeijer, Presentatie wijk tv

5
WijkTV/DoelgroepTV Mark Brenninkmeijer 0643585545 [email protected]

Transcript of Mark Brenninkmeijer, Presentatie wijk tv

Page 1: Mark Brenninkmeijer, Presentatie wijk tv

 WijkTV/DoelgroepTV  

Mark  Brenninkmeijer  06-­‐43585545  [email protected]  

Page 2: Mark Brenninkmeijer, Presentatie wijk tv

De  Glaset  WijkTV, De Glaset, is een nieuwe en eenvoudige manier om TV te maken. Voor en door bewoners, buurt- en sportverenigingen en wijkorganisaties. De Glaset is een innovatief project van de Stichting Bewoners Netwerken Amersfoort (SBNA), gefaciliteerd door ICASUS, waarbij bewoners zelf TV maken. De Glaset is een enorm succes. Wat er om de hoek van de straat gebeurt is belangrijk en versterkt het saamhorigheidsgevoel in de wijk! televisie voor en door bewoners. Niet afhankelijk van kijkcijfers, authentiek en actueel!

Page 3: Mark Brenninkmeijer, Presentatie wijk tv

Voorbeelden  van  WijkTV  DorpsTV Hooglanderveen In mei 2009 werd op DorpsTV Hooglanderveen de eerste reportage uitgezonden, over de marathon Amersfoort die ook Hooglanderveen aandeed. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en is DorpsTV een enorm succes. Wat er om de hoek gebeurt is belangrijk en versterkt het saamhorigheidsgevoel in het dorp, televisie voor en door bewoners. Niet afhankelijk van kijkcijfers, authentiek en actueel!

Hoogland TV Hoogland TV is het kanaal waar het heden, verleden en de toekomst van Hoogland aan bod komt. Het laatste nieuws, archiefmateriaal van de stichting Fotobios, verslagen van evenementen als het Dorpsfeest en de carnavalsoptocht, een concert van St Caecilia, enz., enz.! Alles is te zien via dit kanaal, voor en door bewoners.

KEIk nou EENS! Eindelijk! Onze eerste stap naar onze eigen zender! De jongeren van Amersfoort hebben hun eigen zender! De computerclub van DJO (De Jonge Onderzoekers) komt met een gameprogramma, er zijn plannen om een jeugd cabaretfestival à la X-Factor op te zetten en via KEIk Nou Eens uit te zenden. Alles wat belangrijk is voor de jeugd en aanspreekt komt op tv. Ook problemen waar jongeren mee te maken hebben komen aan bod, tenslotte wordt de Jongerenzender voor en door jongeren gemaakt.

Page 4: Mark Brenninkmeijer, Presentatie wijk tv

De  rol  van  de  SBNA   •  Inspireren van gemeenschappen •  Juridisch kader; commercieel omroepbestel •  Opleidingen voor videoreportages •  Opleidingen voor redacties •  Faciliteren van technologie •  Coachen

Wij maken TV maken eenvoudig en leuk! De Glaset op TV en internet

Organiseren van cursussen

Eenvoudig TV maken vanachter je PC

Page 5: Mark Brenninkmeijer, Presentatie wijk tv

Maatschappelijk  succes!  

ICASUS mobiliseert uw potentiele klanten/doelgroepen en creëert een gemeenschappelijk doel. Gezamenlijk worden projecten opgezet die vervolgens vanuit de doelgroep zelf worden opgepakt, wat zorgt voor maatschappelijk borging. Aan de hand van een helder en duidelijk plan en wederzijdse commitment wordt gewerkt aan het realiseren van de doelstelling. ICASUS werkt volgens het in de praktijk bewezen ICA methodiek Voor doelgroep mobilisatie en maatschappelijke borging:

•  Interactie •  Commitment •  Activatie

www.icasus.nl http://kijk.glaset.tv

WijkTV de Glaset is een maatschappelijk succes en is gebaseerd op 3 pijlers 1.  Doelgroep mobilisatie 2.  Technologische innovatie 3.  Maatschappelijke borging