Maritieme & Offshore Carrièrekrant No. 4/2015

28
business, opleiding & carrière Herman aan het woord in de professional P09 Special OEEC 2015 P13 Published by VOOR DE MEEST ACTUELE VACATURES KIJK OP MaritiemeVacaturebank.nl Jouw netwerkskills verbeteren? Lees meer... P11 De visie van... FRANK VAN ES Ministerie van Defensie P06 Dat is even anders! Achter de schermen hebben wij hard gewerkt aan de krant, dat is je waarschijnlijk al opgevallen. Een nieuwe lay-out biedt ook kansen om de inhoud onder de loep te nemen. Daarom vind je in deze editie, en natuurlijk alle daaropvolgende, een aantal nieuwe rubrieken. Wij wensen je veel leesplezier!! Werken aan jouw carrière Wil jij op de hoogte blijven van al het carrière-gerelateerde nieuws uit de maritieme & offshore sector? Surf dan snel naar www.maritiemnieuws.nl. Daar is een pagina volledig gewijd aan carrière- en opleidingsnieuws – deze heet ook carrière! Lees meer over de laatste ontwikkelingen, mensen uit de branche en tips & tricks. Schonere lucht De DCMR heeft in opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam onderzoek gedaan. Waarbij is aangetoond dat de lucht in het westelijk deel van het Rotterdams haven- gebied zo’n 20% minder SO2 (zwaveldioxide) bevat dan 2014. Dit komt door de schonere brandstof die de scheepvaart sinds dit jaar moet gebruiken op de Noordzee en bij het binnenvaren van de haven. carrièrekrant maritieme & offshore JAARGANG 12 | NR 4 | OKTOBER 2015

description

Vierde uitgave van de Martieme & offshore Carrierekrant van 2015 - Offshore Energy Exhibition & Conference special

Transcript of Maritieme & Offshore Carrièrekrant No. 4/2015

Page 1: Maritieme & Offshore Carrièrekrant No. 4/2015

business, opleiding & carrière

Herman aan het woord in de professional P09

Special OEEC 2015 P13

Published by

VOOR DE MEEST ACTUELE VACATURES

KIJK OPMaritiemeVacaturebank.nl

Jouw netwerkskills verbeteren? Lees meer... P11De visie van...

FRANK VAN ESMinisterie van Defensie P06

Dat is even anders!

Achter de schermen hebben wij hard gewerkt aan de krant, dat is je waarschijnlijk al opgevallen. Een nieuwe lay-out biedt ook kansen om de inhoud onder de loep te nemen. Daarom vind je in deze editie, en natuurlijk alle daaropvolgende, een aantal nieuwe rubrieken. Wij wensen je veel leesplezier!!

Werken aan jouw carrière

Wil jij op de hoogte blijven van al het carrière-gerelateerde nieuws uit de maritieme & offshore sector? Surf dan snel naar www.maritiemnieuws.nl. Daar is een pagina volledig gewijd aan carrière- en opleidingsnieuws – deze heet ook carrière! Lees meer over de laatste ontwikkelingen, mensen uit de branche en tips & tricks.

Schonere lucht

De DCMR heeft in opdracht van het Haven bedrijf Rotterdam onderzoek gedaan. Waarbij is aangetoond dat de lucht in het westelijk deel van het Rotterdams haven-gebied zo’n 20% minder SO2 (zwavel dioxide) bevat dan 2014. Dit komt door de schonere brandstof die de scheepvaart sinds dit jaar moet gebruiken op de Noordzee en bij het binnenvaren van de haven.

carrièrekrantmaritieme & offshore

JAARGANG 12 | NR 4 | OKTOBER 2015

Page 2: Maritieme & Offshore Carrièrekrant No. 4/2015

ON TIME, WITHIN BUDGETIN THE BEST CONDITION

DAMEN.COM/PURCHASER

YOUR CHALLENGE: PURCHASE MATERIALS FORTHE VESSELS OF TOMORROW

We take pride in enabling your career

Kommer Damen

DS

AD

2015

_011

Our Supply Chain is a vital part of the production process that ensures the required quality, budget and timing of all procured parts. With our commercial and technical expertise we are part of the production process to build attractive vessels for our clients. As a Senior Technical Purchaser you will be responsible for the availability of all products, systems and supplies throughout the construction of the vessels.

Do you have what it takes? Check damen.com/purchaser.

Page 3: Maritieme & Offshore Carrièrekrant No. 4/2015

Onbemand satellietplatform voorziet zichzelf van energieHeerema Fabrication Group schaft een topside (het bovenste deel van een offshore platform, dat boven zeeniveau wordt geplaatst) en een jacket (de fundering waarop een topside wordt geplaatst) aan dat zal worden gebouwd door onderzoeks- en productiebedrijf Oranje-Nassau Energie B.V.

Het satellietplatform – dat zal worden geplaatst nabij het offshore-veld P11-E, 55 kilometer ten noordwesten van de Rotterdamse haven – zal zonder bemanning op zee opereren, want het wordt bediend vanuit een centrale post aan de Nederlandse kust. Daarnaast wekt ze haar eigen energie op door middel van zonnepanelen en windturbines en is ze voorzien van een helideck. Het P11-E platform is een offshore bewerkingsstation voor het aardgas dat wordt gewonnen uit het P11-E veld. Eind april 2016 staat de plaatsing in de Noordzee gepland, waarna er naar verwachting meerdere onbemande stations op de Noordzee zullen komen.

SPIE Nederland onderhoudt Noordzeekanaal

03

Rijkswaterstaat heeft SPIE Nederland geselecteerd voor het uitvoeren van het totaalonderhoud van o.a. alle mechanische- en bedieningsinstallaties van bruggen en sluizen, betonwerk, gebouwen en oevers van het Noordzeekanaal dat geopend is in 1876. Het project start dit jaar en duurt tot en met 2020, en omvat onderhoudswerkzaamheden met een totale waarde van meer dan € 40 miljoen. Hierbij staat centraal dat Rijkswaterstaat geïnformeerd wordt over de conditie en ontwikkelingen van het Noordzeekanaal, die gemonitord wordt door SPIE.

De belangrijkste onderdelen van deze opdracht zijn het onderhoud aan het Sluizencomplex in IJmuiden, het Gemaal in IJmuiden en de Oranjesluizen in Amsterdam. Het sluizencomplex in IJmuiden vormt sinds uit 1876 de verbinding tussen het Noordzeekanaal en de Noordzee. Het Grote Gemaal uit 1975 is een onderdeel van dit sluizencomplex en essentieel voor de waterhuishouding van twee derde deel van Nederland. De Oranjesluizen uit 1872 dragen bij aan het op peil houden van de waterhoogte in het Noordzeekanaal.

Nieuwe Suezkanaal geopendDonderdag 6 augustus 2015 is het Nieuwe Suezkanaal in Egypte geopend, 146 jaar na de opening van het Suezkanaal en slechts één jaar na de start van de aanleg van dit iconische kanaal. Aan het project werkten de Nederlandse baggerbedrijven Van Oord en Boskalis, het Belgische Jan De Nul NV en NMDC uit Abu Dhabi. Omdat schepen de laatste jaren veel groter zijn geworden, konden schepen in tegenovergestelde vaarrichting elkaar niet passeren. Met de komst van het nieuwe, parallel lopende kanaal is dit weer mogelijk. Na een miljardeninvestering, een jaar lang non-stop werken en na 200 miljoen m³ te baggeren, is een gedeelte woestijn veranderd in een 72 kilometer lang kanaal dat een belangrijk onderdeel van de vaarroute vormt van Europa naar Azië en andersom.

SEACONTRACTORS INVESTEERT IN B’sMaritiem servicebedrijf Seacontractors heeft haar vloot uitgebreid met zes nieuwe workboats. De B-type vessels zijn allemaal vernoemd naar een naam beginnend met de tweede letter van ons alfabet: Smit Bison, Smit Buffalo, Smit Bronco, Smit Barracuda, Smit Beluga en Smit Bulldog. De nieuwe workboats zijn momenteel eigendom van Koninklijke Boskalis Westminster N.V. Na aankoop van de zes boten komt de teller van de vloot van Seacontractors op ruim twintig te staan, waarmee ze een sterke positie willen behalen op de internationale markt. Hiervoor heeft Seacontractors een nieuwe strategie uitgerold.

WIST JE DAT?

90% van dewereldhandel

wordt per schip vervoerd.

In editie 1 van dit jaar stond een artikel over zeewierteelt op de Noordzee. Stichting Noordzeeboerderij is eind vorig jaar een proef gestart, 10 kilometer uit de kust van Texel. Twee testmodules met twee soorten zeewier gingen de zee in en de kiloproef ging van start. Goed nieuws, deze kiloproef was een groot succes. Op 5 juni werd de eerste kilo binnengehaald!

Koen van der Swam: “We zijn ontzettend blij met deze eerste kiloproef. Buiten het feit dat het succesvol is verlopen, was het ook een leermoment waar wij het liefst nog dit seizoen mee aan de slag gaan. Stip aan de horizon is het inrichten van een heuse Noordzeeboerderij.”

Bij ons op de redactie viel half augustus een fl ink pakketje op de mat. Inhoud? Het boek Stad Amsterdam (Smith & Huijs), vernoemd naar het gelijknamige schip wat centraal staat in het boek. Prachtige foto’s en een stijlvolle vormgeving maken het plaatje af. Dit boek ook op jouw koffi etafel hebben?

Het is te bestellen via www.vrijeboeken.com – geniet!

Scheepsbouwer Damen is sinds kort in het bezit van een drijvende beursstand van 41 bij 13 meter. Hierop kunnen meerdere schepen en producten tentoongesteld worden. De drijvende beursstand was onder andere te zien tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam en SAIL 2015 in Amsterdam.

Weet jij nog?

nieuws FLITS

Jan de Nul Group OEEC STANDNR. 11.023

Boskalis OEEC STANDNR. 10.023

OEEC STANDNR. 9.023

Van Oord Offshore bv OEEC STANDNR. 11.045

OEEC STANDNR. 11.088

Martieme en Offshore carrièrekrant | OKTOBER ‘15

Page 4: Maritieme & Offshore Carrièrekrant No. 4/2015

www.MOCE.biz

Powered by

WOENSDAG 20 APRIL 2016

Created and produced by

SAVE THE DATEBeurs-WTC Rotterdam

MAAK KENNIS MET ONZE WERELD

Boskalis is toonaangevend. En wil dat graag blijven. Daarom zijn we steeds op zoek naar talent dat kennis wil maken met onze wereld.

TECHNICAL SUPERINTENDENT Wordt een schip van 18.091 ton met 20 megawatt jouw verantwoordelijk heid? In de functie van technical superintendent bij Boskalis kan het werkelijkheid worden. Je gaat een cruciale rol spelen in het onderhouden, repareren en modificeren van onze dredging- en offshore vloot, waar onder andere de Prins der Nederlanden onderdeel van uitmaakt. De projecten waar jij je mee bezighoudt zijn technisch zeer complex en je gaat werken met high-end technische oplossingen.

BERGINGSMACHINISTAls bergingsmachinist bij SMIT Salvage, onderdeel van Boskalis, is letterlijk geen dag hetzelfde. Dit klinkt als een cliché, maar het is wel de werkelijkheid. Je weet immers nooit waar en wanneer een schip in nood gaat verkeren. Op het moment dat een schip in nood verkeert, ga je met een team bestaande uit o.a. een bergings-inspecteur, uitvoerder en technici naar de plaats des onheils. Samen met het team voer je reparaties uit aan de scheepsinstallatie zodat het systeem (tijdelijk) weer operationeel is. Alles is er aan gelegen om het schip zo snel mogelijk te bergen.

Interesse in onze wereld? Kijk voor informatie over de vacatures op: www.werkenbijboskalis.nl

Page 5: Maritieme & Offshore Carrièrekrant No. 4/2015

A breath of fresh air...

Wegens uitbreiding van onze activiteiten zijn wij op zoek naar een project engineer en tekenaar / constructeur scheepsbouw, bij voorkeur met werktuigbouwkundige kennis.

Wij vragen ervaring in de scheepsbouw, opleidingsniveau MBO/HBO, kennis van 2D- en 3D-tekensystemen, beheersting Engelse taal.

Wij bieden een uitdagende functie met goede arbeidsvoorwaarden.

Voor meer informatie raadpleeg onze website, www.breejen-shipyard.nl/tekenaar-constructeurwww.breejen-shipyard.nl/project-engineer

www.breejen-shipyard.nlHardinxveld-Giessendam 0184-676140

project engineer en tekenaar / constructeur scheepsbouw

[email protected]

Monster aan voor een wereldbaan!

www.redwise.com

VAKMANSCHAP AFWISSELING AVONTUUR

VAKMANSCHAP AFWISSELINGAVONTUUR

VAKMANSCHAP AFWISSELING

Page 6: Maritieme & Offshore Carrièrekrant No. 4/2015

Martieme en Offshore carrièrekrant | OKTOBER ‘15

spannend zo’n nabije missie, maar het kan ook rustig blijven. Dat weet je van tevoren niet”, vertelt Frank als wij vragen of hij het spannend vindt. Lastiger vindt hij het voor het thuisfront: “Ik ben weg om te gaan werken, thuis laat je een gat achter. Natuurlijk heb je tijdens de reis ups-and-downs, vijf maanden is een lange tijd, waarbij je het thuisfront meer mist dan op andere dagen maar met de moderne technieken is veel mogelijk.”

De Koninklijke Marine als werkgeverDe meeste Nederlanders zullen wel eens van het Ministerie van Defensie gehoord hebben. De Koninklijke Marine valt onder dit ministerie en zorgt voor vrede en veiligheid op en vanuit zee, waar dan ook ter wereld. Naast counterdrugs-operaties wordt de marine ook ingezet voor bijvoorbeeld anti-piraterijmissies, humanitaire hulp, zoek- en redoperaties op zee en hebben ze een

hydrografi sche dienst. 12.500 mensen zijn in dienst bij de marine, waarvan het grootse deel – 8.000 man – militair is. De bemanning van Zr. Ms. Friesland bestaat uit 55 man, waarvan 20 man behoren tot de Technische Dienst (TD) waar Frank direct onder het hoofd TD valt. “De TD is verantwoordelijk voor de materiële gereedheid van het schip en het onderhoud aan technische install aties en systemen aan boord, van de hoofdmotoren tot het kanon en van de brandbluspomp tot de marifoon. Daarnaast adviseren en assisteren wij het gebruik van het materiaal aan boord.” Naast de TD zijn er nog de Operationele Dienst en de Logistieke Dienst, die alle

We spraken eind augustus met Offi cier Technische Dienst van Zr. Ms. Friesland Frank van Es. Het schip is net afgemeerd in thuisbasis Den Helder, nadat Zr. Ms. Friesland heeft meegedaan aan de SAIL 2015 in Amsterdam. Op 7 september vertrekt ze weer met haar 55 bemanningsleden voor vijf maanden naar het Caribisch gebied voor een counterdrugs-operatie. “Het is altijd

verantwoordelijkheid afl eggen bij de Commandant Kapitein-Luitenant-ter-Zee Henk Suurveld. 

Duurzaamheid speelt een rolOp dit moment is Frank al zes jaar Offi cier en denkt nog niet aan weggaan bij de marine: “Wat ik uiteindelijk nog graag bij de marine wil doen is werken bij de Defensie Materieel Organisatie. Dit is laat maar zeggen het ingenieursbureau van de marine. Hier wordt nagedacht over nieuwbouwprojecten. Hier ben ik ook op afgestudeerd aan de TU Delft.” Eén van de onderwerpen waar volgens hem de toekomstige schepen van de marine steeds meer rekening mee moeten houden is de duurzaamheid van de schepen. “Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol en Zr. Ms. Friesland is daar een goed

NAAM Frank van EsLEEFTIJD 29FUNCTIE Luitenant ter Zee der 2e klasse Oudste Categorie Technische Dienst

Erik van Boom is door Alphatron Marine aangesteld als country manager voor de region

Scheldemonden in België. Alphatron Marine heeft recentelijk de sales- en serviceactiviteiten

van Astron NV op het gebied van maritieme navigatie- en communicatieapparatuur in deze regio overgenomen. Van Boom heeft 25 jaar ervaring in de maritieme navigatie-

en communicatiesector.

Wärtsilä’s raad van bestuur heeft Jaakko Eskola aangesteld als de nieuwe

CEO van het bedrijf. Hij zal beginnen op 1 november en volgt dan Björn

Rosengren op. Eskola is de huidige plaatsvervangende CEO en is werkzaam bij Wärtsilä sinds 1998 in verschillende

leidinggevende functies.

Het College van Bestuur van de STC-Group heeft Frits Gronsveld aangesteld. Op 1 oktober volgt hij

Erik Hietbrink op als voorzitter van het College van Bestuur. Gronsveld was

eerder lid van het College van Bestuur van de Hogeschool Utrecht en heeft

diverse directiefuncties vervuld bij het ministerie van OCW.

ERIC VAN BOOMcountry manager

JAAKKO ESKOLACEO

FRITS GRONSVELDvoorzitter

06

MENSEN IN HET NIEUWS

“HET AVONTUUR OPZOEKEN“

FRANK VAN ESDE VISIE VAN

OEEC STANDNR. 9.028 OEEC STANDNR. 11.024

Page 7: Maritieme & Offshore Carrièrekrant No. 4/2015

Martieme en Offshore carrièrekrant | OKTOBER ‘15

voorbeeld van. Het is een relatief nieuw schip uit 2010, dat is uitgerust met hybride voortstuwing. Milieubewustheid wordt steeds belangrijker vanwege de schaarser wordende brandstoffen, dus een elektrische voortstuwing voor de lage vaart levert een mooie besparing op. Voor de nieuwere schepen wordt hier goed over nagedacht. In het verduurzamen speelt echter niet alleen de voortstuwing een rol. Zo hebben wij aan boord van het schip een bioreactor welke rioolwater door middel van bacteriën op een biologische wijze afbreekt, zodat het in zee geloosd kan worden zonder dat dit schadelijk is. Ook het scheiden en storten van afval gebeurt volgens een strikt beleid.”

Op zoek naar avontuur“Na het vwo wist ik niet goed wat ik wilde. Mijn vader attendeerde mij op de

Landmacht  en zo kwam ik in de Defensie hoek terecht. De marine leek mij vanaf het begin het leukst, vooral omdat je daar als technisch offi cier echt met de techniek bezig bent, veel meer dan een technisch offi cier bij bijvoorbeeld de Land- en Luchtmacht. Ik ben dus gestart met de opleiding offi cier, waarbij ik na voltooiing van de opleiding nog altijd erg enthousiast over de marine was. Als je op zoek bent

naar een uitdagende, veelzijdige baan, waar je veel van de wereld kunt zien en je niet bang bent voor een beetje avontuur dan denk ik dat je bij de marine hartstikke goed zit. Dat heeft voor mij destijds de keuze bepaald,

toch een beetje het avontuur opzoeken in combinatie met wat van de wereld zien.”

Anti-piraterijmissieAls we Frank vragen naar het moment dat hem tot nu toe het meest heeft geleerd, moet hij even nadenken: “Eigenlijk leer ik elke dag nog. Tijdens mijn eerste echte missie vertrok ik met Zr. Ms. Rotterdam voor zes maanden

naar Somalië voor een antipiraterijmissie. Toen was ik voor het eerst echt bezig. Voor die missie maakte ik ook deel uit van het scheepsboarding-team. Als een piratenboot geboard [geënterd, red.] werd,

maakte ik deel uit van het doorzoekings-team. Je komt dan als tweede aan boord van het verdachte schip, na de Special Forces van het Korps Mariniers, om het schip te doorzoeken en bewijsmateriaal te vergaren. Hierdoor krijg je ook wat mee van de juridische kant.”

Hij vervolgt: “Je leert dan pas echt wat het inhoudt om ook operationeel bezig te zijn. Tijdens de pressiesituaties leer je pas hoe stressbestendig je eigenlijk bent, en discipline wordt dan nog belangrijker. In het militair bedrijf is discipline natuurlijk al een belangrijk onderwerp. Wat je ook merkt als je iets voor het ‘echie’ gaat doen is dat het team alleen maar hechter wordt. Een interessante en vooral leerzame periode.”

07

“VEEL VAN DE WERELD ZIEN“

FRANK VAN ES

Ben jij op zoek naar een leuke job in de olie, gas of energie industrieën? Of denk je aan een passende opleiding of cursus? Kom dan zeker langs het Training & Development Pavilion tijdens OEEC. Je treft daar onder andere defensie! Na het mooie verhaal van Frank van Es ben je vast benieuwd geraakt naar verdere mogelijkheden. Wandel even langs in hal 8!

Overige deelnemers zijn:• MaritiemeVacaturebank.nl• The Well Academy• Vitalitas Recruitment / Elivesto• Qualifi ed People

Wil je overigens op de hoogte blijven van de meest recente vacatures? Surf dan naar: www.MaritiemeVacaturebank.nl www.OffshoreEnergy.jobs www.OffshoreWind.jobs

OEEC STANDNR. 8.130

Page 8: Maritieme & Offshore Carrièrekrant No. 4/2015

WIJ ZOEKEN OFFSHORE MEDEWERKERS VOOR INTERESSANTE PROJECTEN

OP ZOEK NAAR PRIMA OFFSHORE WERKZAAMHEDEN?

Meld je nu aan op primametaal.nlOf bel: 088 - 004 52 00 Echte vakmensen die hebben meestal aan een half woord genoeg als ze elkaar ontmoeten. Daarom schudden we je graag persoonlijk de hand. We nodigen je uit voor een kop koffie en een korte introductie van jezelf. Is jouw CV overtuigend? Dan gaan we direct voor je aan de slag om een passende klus te vinden. Want wij zijn geen praters, maar doeners. Net als jij.

Wij zoeken onder andere: pijpfitters, supervisors, lassers, E&I monteurs en technicians, monteurs rotating, torque & tensioning, rope access technicians (IRATA) en QA/QC inspecteurs.

Vragen? Bel. Dan maken we tijd voor een kennismaking en een kop koffie. Groeten, Jeffrey

CAREERS. FOR INGENIOUS PEOPLE. “Just 15 months – that’s all we had for the design, engineering, procurement and installation of

the 56 foundations, power cables and complete electrical infrastructure, including a substation

25 nm off shore and grid connection onshore. Now that’s what we call a record-breaking time.”

Ingenious people visit vanoord.com/careers

MEET US

AT OFFSHORE ENERGY 2015,

RAI AMSTERDAM,

13/14TH OF OCTOBER, STAND 11.045.

Page 9: Maritieme & Offshore Carrièrekrant No. 4/2015

Martieme en Offshore carrièrekrant | OKTOBER ‘15

HOOGVLIEGER LEGT SCHEPEN VAST

“DE MOOISTE FOTO’S MAAK JE ONVERWACHT” Herman IJsseling is sinds 1984 eigenaar van Flying Focus, gespecialiseerd in maritieme luchtfotografi e. Schepen van groot tot klein, olieplatforms, offshore windparken, speciale-lading-transporten, Herman heeft het allemaal voor zijn lens gehad. Per jaar voert hij zo’n 250 vluchten uit, waarvan ongeveer 90% in opdracht. “Maar de mooiste foto’s maak je toch onverwacht”, zegt Herman met een glimlach. Flying Focus werkt vooral op de Noordzee vanuit Texel: “Een strategische plek, want Texel ligt dichtbij de scheepvaartroute, offshore wind parken en olie- en gasplatforms.”

SAMENSPEL TUSSEN VLIEGER EN FOTOGRAAF Herman heeft de fotovakschool gedaan en in 2001 ook zijn vliegbrevet gehaald. “Het is een lastig metier, daarom hebben mijn freelance piloten allemaal ruime ervaring bij bijvoorbeeld de KLM en de Marine. Het samenspel tussen de vlieger en de fotograaf is belangrijk en sinds ik mijn brevet heb, maak ik mooiere foto’s omdat ik beter weet hoe het vliegtuig werkt en wat ik aan de vlieger kan vragen.”

STORMVLUCHTEN Herman geniet vooral grote bekendheid door zijn foto’s van schepen in zwaar weer, die hij tijdens freelance stormvluchten neemt: “We maken zo’n vier tot vijf stormvluchten per jaar. Zulke vluchten zijn zowel ontzettend leuk als een geweldige uitdaging. Onze tweemotorige Cessna 337 kan tot windkracht tien blijven vliegen, dat levert prachtige foto’s op.”

HEFTIGE VLUCHT De vlucht van 1 november 2006 vergeet Herman niet gauw: “De heftigste storm ooit, een combinatie van noordwesterstorm en springtij. Binnen vijf minuten na het opstijgen, zagen we een reddingsactie van de KNRM. Die nacht zijn golven van 21 meter gemeten, wij hebben gevlogen bij een golfhoogte van 15 meter en mooie foto’s kunnen maken.”

09

HERMAN IJSSELINGProfessional

aan ‘t woord

Herman IJsseling voor zijn Cessna 337

Herman in actie

De Eit Paloma van CombiLift door de lens van Herman

Foto: Flying Focus

Foto: Flying Focus

Foto: Gerrit de Boer

Foto: Gerrit de Boer

Page 10: Maritieme & Offshore Carrièrekrant No. 4/2015

Wil je werken bij een top employer die jou inspireert tot meer?

Vind je inspiratie op www.portofantwerp.com/jobs als

technicus automatisering technisch beheer vloot sleepbootkapitein

5

BinnenvaartHavenlogistiekMaritieme Techniek

Scheeps- en jachtbouwOcean TechnologyZeevaart / Zeevisvaart

maritiem

eacademieholland.nl

3 NOVEMBERSneek - mboScheeps- en jachtbouwHarste 4-6 (0515) 48 16 00Urk - mbo - Binnenvaart,Zeevisvaart, HavenlogistiekLange Riet 2 (0527) 63 49 00 7 NOVEMBERAmsterdam - hbo - ZeevaartWeesperzijde 190 (020) 599 5422 21 NOVEMBERIJmuiden - vmboBinnenvaart, HavenlogistiekBriniostraat 10 (0255) 54 69 00Leeuwarden - hboMaritieme TechniekRengerslaan 10 (058) 251 1888

23 NOVEMBERIJmuiden - mbo – Binnenvaart,Havenlogistiek, ZeevaartKanaalstraat 7 (023) 530 29 00Harlingen - vmbo - mboBinnenvaart, Havenlogistiek,ZeevaartAlmenumerweg 1 (0517) 41 23 00

28 NOVEMBERDelfzijl - mbo - ZeevaartDuurswoldlaan 2a (0596) 61 02 19Terschelling - hboZeevaart, Ocean TechnologyDellewal 8 (0562) 44 66 00 MEER WETEN? Kijk op maritiemeacademieholland.nl

OPEN DAGEN

vmbo - mbo - hbo

water vergroot je wereldIJMUIDEN | AMSTERDAM | HARLINGEN | SNEEK | LEEUWARDEN | TERSCHELLING | DELFZIJL | URK

Page 11: Maritieme & Offshore Carrièrekrant No. 4/2015

Martieme en Offshore carrièrekrant | OKTOBER ‘15

Breng je netwerk in kaart!Wie ken jij al? En wie zou jij moeten kennen om jouw doel te bereiken? Breng dit in kaart.

11

netwerken

Wees zeker van je kwaliteiten. En goede, verzorgde kleding doet wonderen.

En als je gaat netwerken, vergeet dan deze niet!Bestel online visitekaartjes. Het is geen enorme investering en het komt professioneel over als je dit kunt overhandigen na een gesprek. Daarnaast blijf jij langer hangen. Vaak gaan bedrijven na een evenement of beurs eerst hun visitekaartjes door en dan lig jij daar mooi tussen!

Het bezoeken van netwerk-bijeenkomsten is een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen. Zo wordt ieder jaar tijdens de eerste avond van de Offshore Energy Exhibition & Conference een netwerkborrel georganiseerd.

“Je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk. Tussen de 0 en 30 seconden is doorgaans voldoende tijd om een eerste indruk van iemand te krijgen. Het eerste contactmoment is het meest bepalend. Of dit contact nu persoonlijk is, via de telefoon verloopt of online plaatsvindt, het beeld dat de ander op dat moment van jou krijgt, is leidend

voor de volgende contactmomenten.”

Aldus Gertien Beijering, loopbaancoach.

Houd contact!Deel af en toe iets leuks met jouw netwerk. Benader jouw contacten niet alleen maar om jouw doel te bereiken, maar onderhoud jouw netwerk. Wees dus attent, af en toe een telefoontje plegen om de persoon te vragen hoe het gaat draagt echt bij aan de kwaliteit van jouw netwerk.

Social mediaHoud deze nauwkeurig bij. Plaats af en toe berichten die relevant zijn voor jou, jouw doel, maar zeker ook jouw netwerk.

Wat moet ik doen? Weet wat je kan betekenen voor de ander. Netwerken is zogezegd een kwestie van geven en nemen.

En als je gaat

Netwerken is niet het verzamelen van contacten.

Netwerken is het planten van relaties.

Elementen voor het versterken van jouw netwerk!

Page 12: Maritieme & Offshore Carrièrekrant No. 4/2015

MULTRASHIP MAKES THE DIFFERENCE

WWW.MULTRASHIP.COM +31 (0) 115 645 000 (24/7)

KAPITEINS M/V HAVEN- EN ZEESLEEPDIENSTU bent minimaal in het bezit van een STCW ‘95 vaarbevoegdheid <3000gt. U heeft (meerdere jaren) ervaring met het werken in de sleepvaart/projecten op zee/offshore op sleepboten met verschillende aandrijfsystemen zoals ASD/Voith. U heeft de juiste leidinggevende capaciteiten, waarbij het goed aansturen maar ook motiveren van de crew voorop staat. Een eventuele omscholing vanuit de visserij, baggerij en/of zeevaart behoort tot de mogelijkheden.

HOOFDWERKTUIGKUNDIGEN M/VHAVEN- EN ZEESLEEPDIENSTU bent in het bezit van een STCW ’95 vaarbevoegdheid als Chief Engineer, het liefst onbeperkt (minimaal 3000kw). U heeft aantoonbare ervaring met het werken met diverse motoren, maar specifiek met middelsnel lopende dieselmotoren (MGO). Het managen van een (gehele) machinekamer heeft al eerder tot uw takenpakket behoord.

STUURMANNEN M/V ZEESLEEPDIENSTU bent minimaal in het bezit van een STCW ‘95 vaarbevoegdheid <3000gt. U heeft (meerdere jaren) ervaring met het werken in de sleepvaart/projecten op zee/offshore op sleepboten met verschillende aandrijfsystemen zoals ASD/Voith. U heeft de juiste leidinggevende capaciteiten, waarbij het goed aansturen maar ook motiveren van de crew voorop staat.

WIJ VRAGEN: U bent bekend met het implementeren, bijhouden en verbeteren van een ISM kwaliteit- en veiligheidssysteem aan boord. U heeft zeer goede kennis van de Engelse taal, zowel schriftelijk als mondeling.

PERSOONLIJKE KENMERKEN: U bent inventief, organisatorisch sterk, houdt van aanpakken en u heeft een groot doorzettingsvermogen.

WIJ BIEDEN:Wij bieden u een verantwoordelijke baan in een dynamische en snelgroeiende organisatie. U verdient een prima basissalaris en daarnaast zijn er diverse goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Het vaar/verlofschema varieert van 1 week op/af (havensleepdienst) tot maximaal 4-6 weken op/af (zeesleepdienst – afhankelijk van het werkgebied).

MULTRASHIP MAKES THE DIFFERENCE

WWW.MULTRASHIP.COM/RECRUITMENT+31 (0) 115 645 000 (24/7)

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

REAGEREN: MULTRASHIP TOWAGE & SALVAGET.A.V. MEVR. J. [email protected]

POSTBUS 724530 AB

TERNEUZENInteresse in deze functies? Stuur dan een schriftelijke sollicitatie met CV naar:

MULTRASHIP ZOEKTPROFESSIONALSWegens continue groei versterken wij ons team:

Page 13: Maritieme & Offshore Carrièrekrant No. 4/2015

Offshore Energy conference program

Price

Exhibition Free of charge

Technical Sessions € 75 per session

Marine Energy € 125

Keynotes Free of charge

Ms. Femke Perlot-HoogeveenConference ManagerTel: +31 (0)10 2092634Email: [email protected]

Ms. Lieke Heijnis Conference CoordinatorTel: +31 (0)10 2092689Email: [email protected]

Ms. Annemieke den OtterExhibition ManagerTel: +31 (0)10 2092606Email: [email protected]

Mr. Laurens Kuiper Sales ManagerTel: +31 (0)10 2092649Email: [email protected]

Contact informationDelegate fees

Created and produced by

Investing in the future of energy

Conference program

www.offshore-energy.bizSupported by

Stay in touch @NavingoOE #OEEC Facebook.com/OffshoreEnergy Offshore Energy Amsterdam

[email protected] +31 (0)10 2092600

Tuesday 13 OcTOber

09.30 10.00 10.30 11.00 11.30 12.00 12.30 13.00 13.30 14.00 14.30 15.00 15.30 16.00 16.30 17.00 17.30

Park Foyer

arena 1 (Hall 8)

arena 2 (Hall 8)

Master class room (Hall 8)

F-rooms

Halls 8, 9, 10 and 11

Wednesday 14 OcTOber

09.30 10.00 10.30 11.00 11.30 12.00 12.30 13.00 13.30 14.00 14.30 15.00 15.30 16.00 16.30 17.00 17.30

Park Foyer

arena 1 (Hall 8)

arena 2 (Hall 8)

Master class room (Hall 8)

Halls 8, 9, 10 and 11

Keynote - drilling & dollars Panel special event: Marine energy: status, vision and roadmap

HPHT developments Technical data Management

Supply chain optimization

Master class

Well intervention vessels

side event: SPE-NL dutch hydrocarbons symposium

Offshore safety subsea processing

risks and rewards in challenging jurisdictions decommissioning

Master class Master class

Offshore Energy Exhibition

Offshore Energy Exhibition

Opening Keynote - Industry Panel Keynote - Human capital Panel

www.offshore-energy.bizStay in touch @NavingoOE #OEEC Facebook.com/OffshoreEnergy Offshore Energy Amsterdam

[email protected] +31 (0)10 2092600

OE15_InsertMH_A3naarA4_28aug2015_v2.indd 1-2 28-08-15 16:57

Martieme en Offshore carrièrekrant | OKTOBER ‘15 13

SPECIAL

INVESTING IN THE FUTURE OF ENERGYOok in moeilijke tijden toont de offshore energie-industrie altijd veel veerkracht. Olieprijzen zijn zelden voor langere tijd stabiel en de industrie heeft het vermogen zich aan te passen aan veranderingen. Tijdens Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) op 13 en 14 oktober in de Amsterdam RAI staat de vraag centraal hoe de toekomst er uit gaat zien. En vooral hoe effi ciënt kan worden ingesprongen op recente ontwikkelingen en mogelijkheden. Inzicht in mogelijke veranderingen boren vaak nieuwe ideeën aan.

OEEC vindt alweer voor de achtste keer plaats, ook dit jaar in de RAI in Amsterdam. Twee dagen lang zullen meer dan 13.500 unieke bezoekers en 650 exposanten uit meer dan 80 verschillende landen zich bezighouden met vraagstukken over de ontwikkelingen en veranderingen in de gas, olie en energie-industrie. Een mooie mix van leiders uit de business, kopers, investeerders, engineers en andere

geïnteresseerden uit de offshore energie-sector, krijgt zo de kans met elkaar in contact te komen in vier grote hallen van Amsterdam RAI, die in totaal een oppervlakte van ongeveer 23.000 m2 bestrijken. De recente ontwikkelingen in de offshore-industrie vragen ook om een programma-aanbod dat hierop aansluit. “We willen tijdens Offshore Energy 2015 inspringen

op de mogelijkheden en innovaties in de industrie”, vertelt Femke Perlot-Hoogeveen, Offshore Energy Conference Manager. “Dit is ook de reden dat we voor het thema ‘Investing in the future of energy’ hebben gekozen.”

In deze special lees je meer over de beurs en haar conferentieprogramma en uiteraard wat je als bezoeker verder kunt ondernemen!

FEITEN EN CIJFERS #OEEC 2014

UNIE

KE B

EZOE

KERS

13,4

52

13,452 630 21.000 M2 81 1.069

EXPO

SANT

EN

630

BEUR

SVLO

ER

21.00

0 M2

VERS

CHIL

LEND

E NA

TION

ALIT

EITE

N

81

CONF

EREN

TIED

EELN

EMER

S

1.06

9

Page 14: Maritieme & Offshore Carrièrekrant No. 4/2015

Martieme en Offshore carrièrekrant | OKTOBER ‘1514

Hall 11

Hall 10Outdoor area

Hall 8

Hall 9Outdoor lounge& smoking area

Ground floor

Ground floor

Ground floor - Toilets

and Park Foyer

Restaurantoffice

Bar area

Park Foyer

Park Lobby

Jade Lounge

F002 F003 F004 F005

Bar area

Terrace

Restaurant

Bar area

Bar area

Terrace

InContext Master

Class Area

Seafox Lounge

Media café

Vacancy wall

Vacancy wall

Conference room 2

Degates lounge

Speaker lounge

Conference room 1

Offshore Energy Conference Arena

REDEEM YOUR FREE

COFFEE VOUCHER

HERE!

Holland lobby

Hall 11 Hall 10

Hall 8

Hall

9, 10 and 11

Entrance FEntrance C

Media corner

& Press room

11.128E

11.128G11.128J 11.128I 11.128H

11.128B 11.128C11.128D

11.138A

11.126A 11.126C

11.12511.12411.123

11.138B 11.141 11.142 11.143 11.144 11.145 11.146 11.147

9.069B 9.070 9.071

11.148

11.021 11.024B

11.024C

11.024D

11.024E

11.024A11.022

11.015C 11.015B 11.015A 11.014 11.013 11.012 11.011 11.009 11.008 11.007 11.006 11.005 11.004 11.003

11.00011.001

10.001

10.023

10.011

10.021

10.020

10.019B

10.019A

10.022

10.024

10.029

10.04810.049

10.04710.046

10.045

10.05710.056

10.06310.06410.044

10.05310.054

10.05210.051

10.059

10.06910.070

10.086

10.07410.072

10.101A10.100

10.081

10.10510.107

10.06210.060

10.026B

10.026A

10.025

10.027

10.028

10.016

10.010A

10.01310.012

10.03210.033

10.11610.114

10.11210.111

10.11010.109

10.10810.115

10.03610.037

10.04010.041

10.04210.043

11.149

9.066

9.060

9.057

9.055B

9.055A

9.054

9.051

9.0499.039

9.056

9.059

9.065

9.061C9.061D

9.0649.063

9.062B9.013T

9.013S

11.10911.091

11.070

11.045

11.044B

11.047

11.046

11.053B

11.053C

11.044A

11.043B

11.043A

11.042

11.039

11.034

11.020

11.023

11.024F

11.035A

11.032

11.033

11.035B

11.036A

11.036B

11.037

11.038B

11.038A11.097

11.129

11.128A

11.150

9.014

11.121B 11.121A

11.10111.100A 11.100B 11.098

11.092

11.084

11.071 11.072 11.074A 11.074B11.075 11.07811.076

11.082 11.081B11.081C

11.081A 11.080 11.07911.083

11.120

9.034

9.044B

9.0439.042 9.0409.041

9.046 9.047 9.048

9.044A

9.033

9.035

9.050

9.0539.061F

9.061A

9.061E

9.061B

9.083 9.082

9.058B

9.058A

9.052B

9.052A

9.036 9.037 9.038

9.0289.026

9.025

9.024

9.016

9.012

9.013G 9.013D

9.013C9.013B9.013A

9.013F

9.013E

9.013

9.013K

9.013S

9.013U

9.013Z

9.013J

9.013N

9.013P

9.013V 9.013Y9.013W

9.085

9.013X

9.086

9.013I9.013H

9.013L

9.013Q 9.013O

9.013M

9.017 9.018 9.019 9.020

9.011 9.010

9.0029.001 9.003A 9.003B 9.0069.005

10.002

10.088 10.089 10.090 10.091 10.092 10.093 10.094 10.095 10.096

10.004 10.005 10.006

10.014

10.101B

10.018

10.031

10.010B

10.050 10.061

10.058

10.055

10.068 10.080

10.071

10.084

10.102

10.097

10.098

10.103

10.104

10.034

10.007 10.008 10.009

9.023

9.0219.022

9.031 9.030 9.0299.032

11.119A11.119B 11.118 11.117

11.110 11.111 11.112A 11.112C

11.093A 11.093B 11.09511.099

11.113 11.114 11.115 11.116

11.137

11.103 11.102

11.089A 11.089B

11.10411.088

11.090

11.08511.086

11.067 11.068

11.08711.066

11.069

11.056

11.051

11.055

11.052

11.05711.050

11.053A

11.048

11.028 11.029 11.030

11.049 11.031

11.016

11.026 11.025

11.018

11.01911.127

11.13611.135

11.13411.131

11.05811.059

11.06111.062

11.06311.064

11.06511.060

11.132

11.122B

11.105 11.108

11.106 11.107

11.122A

11.05411.053D

9.0739.074

9.0769.077

9.0789.080

9.0819.072

9.007

11.128F

G A

BF

E CD

H

8.023

8.022

8.020 8.027

8.026 8.046

8.010 8.009 8.008 8.006 8.005 8.004 8.003 8.002 8.001 8.0008.007

8.039 8.040

8.035

8.036

8.041

8.075

8.042

8.0838.118

8.115

8.116

8.117

8.104 8.103

8.105 8.106

8.107 8.108

8.110 8.109

8.084A

8.084B

8.081

8.112

8.111

8.113

8.114

8.079

8.0458.044 8.0438.021

8.048 8.049 8.070 8.071 8.0858.100 8.120 8.129

8.101 8.102 J8.119

8.024

8.025

8.019

8.018

8.017

8.016

8.028

8.029

8.030

8.031

8.068

8.069

8.088

8.086

8.062 8.067

8.063 8.066

8.064 8.065

8.091 8.092 8.126

8.127

8.121

8.090 8.093

8.089 8.094

8.131

8.130

8.1258.124

8.1238.122

8.0478.034

8.0158.014

8.0138.012

8.011

8.033

8.072

8.082

8.074

8.0788.077

8.076

8.032

8.087

10.066A 10.066G10.066

F

10.066B

10.066E

10.066C

10.066D

10.066H

10.066J

10.066I

10.066K

V

V

Display Zone Display Zone

Floor Plan Offshore Energy 2015

V

Toilets

Emergency exit

Restaurant

Elevator

Stairway

Escalator

First aid

Cloakroom

Bar area / Terrace

Stand

Conference Rooms

Visitors Info Desk

Outdoor area - Registration area Cloakroom - Conference Rooms

Exhibition Halls - Park Foyer

Hall 11

Hall 9

Hall 10Seafoxlounge

Hall 8

Park FoyerOutdoor area

Registration areaCloakroom

Conference Rooms

Registration area

Hall 11

Hall 10Outdoor area

Hall 8

Hall 9Outdoor lounge& smoking area

Ground floor

Ground floor

Ground floor - Toilets

and Park Foyer

Restaurantoffice

Bar area

Park Foyer

Park Lobby

Jade Lounge

F002 F003 F004 F005

Bar area

Terrace

Restaurant

Bar area

Bar area

Terrace

InContext Master

Class Area

Seafox Lounge

Media café

Vacancy wall

Vacancy wall

Conference room 2

Degates lounge

Speaker lounge

Conference room 1

Offshore Energy Conference Arena

REDEEM YOUR FREE

COFFEE VOUCHER

HERE!

Holland lobby

Hall 11 Hall 10

Hall 8

Hall

9, 10 and 11

Entrance FEntrance C

Media corner

& Press room

11.128E

11.128G11.128J 11.128I 11.128H

11.128B 11.128C11.128D

11.138A

11.126A 11.126C

11.12511.12411.123

11.138B 11.141 11.142 11.143 11.144 11.145 11.146 11.147

9.069B 9.070 9.071

11.148

11.021 11.024B

11.024C

11.024D

11.024E

11.024A11.022

11.015C 11.015B 11.015A 11.014 11.013 11.012 11.011 11.009 11.008 11.007 11.006 11.005 11.004 11.003

11.00011.001

10.001

10.023

10.011

10.021

10.020

10.019B

10.019A

10.022

10.024

10.029

10.04810.049

10.04710.046

10.045

10.05710.056

10.06310.06410.044

10.05310.054

10.05210.051

10.059

10.06910.070

10.086

10.07410.072

10.101A10.100

10.081

10.10510.107

10.06210.060

10.026B

10.026A

10.025

10.027

10.028

10.016

10.010A

10.01310.012

10.03210.033

10.11610.114

10.11210.111

10.11010.109

10.10810.115

10.03610.037

10.04010.041

10.04210.043

11.149

9.066

9.060

9.057

9.055B

9.055A

9.054

9.051

9.0499.039

9.056

9.059

9.065

9.061C9.061D

9.0649.063

9.062B9.013T

9.013S

11.10911.091

11.070

11.045

11.044B

11.047

11.046

11.053B

11.053C

11.044A

11.043B

11.043A

11.042

11.039

11.034

11.020

11.023

11.024F

11.035A

11.032

11.033

11.035B

11.036A

11.036B

11.037

11.038B

11.038A11.097

11.129

11.128A

11.150

9.014

11.121B 11.121A

11.10111.100A 11.100B 11.098

11.092

11.084

11.071 11.072 11.074A 11.074B11.075 11.07811.076

11.082 11.081B11.081C

11.081A 11.080 11.07911.083

11.120

9.034

9.044B

9.0439.042 9.0409.041

9.046 9.047 9.048

9.044A

9.033

9.035

9.050

9.0539.061F

9.061A

9.061E

9.061B

9.083 9.082

9.058B

9.058A

9.052B

9.052A

9.036 9.037 9.038

9.0289.026

9.025

9.024

9.016

9.012

9.013G 9.013D

9.013C9.013B9.013A

9.013F

9.013E

9.013

9.013K

9.013S

9.013U

9.013Z

9.013J

9.013N

9.013P

9.013V 9.013Y9.013W

9.085

9.013X

9.086

9.013I9.013H

9.013L

9.013Q 9.013O

9.013M

9.017 9.018 9.019 9.020

9.011 9.010

9.0029.001 9.003A 9.003B 9.0069.005

10.002

10.088 10.089 10.090 10.091 10.092 10.093 10.094 10.095 10.096

10.004 10.005 10.006

10.014

10.101B

10.018

10.031

10.010B

10.050 10.061

10.058

10.055

10.068 10.080

10.071

10.084

10.102

10.097

10.098

10.103

10.104

10.034

10.007 10.008 10.009

9.023

9.0219.022

9.031 9.030 9.0299.032

11.119A11.119B 11.118 11.117

11.110 11.111 11.112A 11.112C

11.093A 11.093B 11.09511.099

11.113 11.114 11.115 11.116

11.137

11.103 11.102

11.089A 11.089B11.104

11.088

11.090

11.08511.086

11.067 11.068

11.08711.066

11.069

11.056

11.051

11.055

11.052

11.05711.050

11.053A

11.048

11.028 11.029 11.030

11.049 11.031

11.016

11.026 11.025

11.018

11.01911.127

11.13611.135

11.13411.131

11.05811.059

11.06111.062

11.06311.064

11.06511.060

11.132

11.122B

11.105 11.108

11.106 11.107

11.122A

11.05411.053D

9.0739.074

9.0769.077

9.0789.080

9.0819.072

9.007

11.128F

G A

BF

E CD

H

8.023

8.022

8.020 8.027

8.026 8.046

8.010 8.009 8.008 8.006 8.005 8.004 8.003 8.002 8.001 8.0008.007

8.039 8.040

8.035

8.036

8.041

8.075

8.042

8.0838.118

8.115

8.116

8.117

8.104 8.103

8.105 8.106

8.107 8.108

8.110 8.109

8.084A

8.084B

8.081

8.112

8.111

8.113

8.114

8.079

8.0458.044 8.0438.021

8.048 8.049 8.070 8.071 8.0858.100 8.120 8.129

8.101 8.102 J8.119

8.024

8.025

8.019

8.018

8.017

8.016

8.028

8.029

8.030

8.031

8.068

8.069

8.088

8.086

8.062 8.067

8.063 8.066

8.064 8.065

8.091 8.092 8.126

8.127

8.121

8.090 8.093

8.089 8.094

8.131

8.130

8.1258.124

8.1238.122

8.0478.034

8.0158.014

8.0138.012

8.011

8.033

8.072

8.082

8.074

8.0788.077

8.076

8.032

8.087

10.066A 10.066G10.066

F

10.066B

10.066E

10.066C

10.066D

10.066H

10.066J

10.066I

10.066K

V

V

Display Zone Display Zone

Floor Plan Offshore Energy 2015

V

Toilets

Emergency exit

Restaurant

Elevator

Stairway

Escalator

First aid

Cloakroom

Bar area / Terrace

Stand

Conference Rooms

Visitors Info Desk

Outdoor area - Registration area Cloakroom - Conference Rooms

Exhibition Halls - Park Foyer

Hall 11

Hall 9

Hall 10Seafoxlounge

Hall 8

Park FoyerOutdoor area

Registration areaCloakroom

Conference Rooms

Registration area

Page 15: Maritieme & Offshore Carrièrekrant No. 4/2015

Martieme en Offshore carrièrekrant | OKTOBER ‘15 15

Hall 11

Hall 10Outdoor area

Hall 8

Hall 9Outdoor lounge& smoking area

Ground floor

Ground floor

Ground floor - Toilets

and Park Foyer

Restaurantoffice

Bar area

Park Foyer

Park Lobby

Jade Lounge

F002 F003 F004 F005

Bar area

Terrace

Restaurant

Bar area

Bar area

Terrace

InContext Master

Class Area

Seafox Lounge

Media café

Vacancy wall

Vacancy wall

Conference room 2

Degates lounge

Speaker lounge

Conference room 1

Offshore Energy Conference Arena

REDEEM YOUR FREE

COFFEE VOUCHER

HERE!

Holland lobby

Hall 11 Hall 10

Hall 8

Hall

9, 10 and 11

Entrance FEntrance C

Media corner

& Press room

11.128E

11.128G11.128J 11.128I 11.128H

11.128B 11.128C11.128D

11.138A

11.126A 11.126C

11.12511.12411.123

11.138B 11.141 11.142 11.143 11.144 11.145 11.146 11.147

9.069B 9.070 9.071

11.148

11.021 11.024B

11.024C

11.024D

11.024E

11.024A11.022

11.015C 11.015B 11.015A 11.014 11.013 11.012 11.011 11.009 11.008 11.007 11.006 11.005 11.004 11.003

11.00011.001

10.001

10.023

10.011

10.021

10.020

10.019B

10.019A

10.022

10.024

10.029

10.04810.049

10.04710.046

10.045

10.05710.056

10.06310.06410.044

10.05310.054

10.05210.051

10.059

10.06910.070

10.086

10.07410.072

10.101A10.100

10.081

10.10510.107

10.06210.060

10.026B

10.026A

10.025

10.027

10.028

10.016

10.010A

10.01310.012

10.03210.033

10.11610.114

10.11210.111

10.11010.109

10.10810.115

10.03610.037

10.04010.041

10.04210.043

11.149

9.066

9.060

9.057

9.055B

9.055A

9.054

9.051

9.0499.039

9.056

9.059

9.065

9.061C9.061D

9.0649.063

9.062B9.013T

9.013S

11.10911.091

11.070

11.045

11.044B

11.047

11.046

11.053B

11.053C

11.044A

11.043B

11.043A

11.042

11.039

11.034

11.020

11.023

11.024F

11.035A

11.032

11.033

11.035B

11.036A

11.036B

11.037

11.038B

11.038A11.097

11.129

11.128A

11.150

9.014

11.121B 11.121A

11.10111.100A 11.100B 11.098

11.092

11.084

11.071 11.072 11.074A 11.074B11.075 11.07811.076

11.082 11.081B11.081C

11.081A 11.080 11.07911.083

11.120

9.034

9.044B

9.0439.042 9.0409.041

9.046 9.047 9.048

9.044A

9.033

9.035

9.050

9.0539.061F

9.061A

9.061E

9.061B

9.083 9.082

9.058B

9.058A

9.052B

9.052A

9.036 9.037 9.038

9.0289.026

9.025

9.024

9.016

9.012

9.013G 9.013D

9.013C9.013B9.013A

9.013F

9.013E

9.013

9.013K

9.013S

9.013U

9.013Z

9.013J

9.013N

9.013P

9.013V 9.013Y9.013W

9.085

9.013X

9.086

9.013I9.013H

9.013L

9.013Q 9.013O

9.013M

9.017 9.018 9.019 9.020

9.011 9.010

9.0029.001 9.003A 9.003B 9.0069.005

10.002

10.088 10.089 10.090 10.091 10.092 10.093 10.094 10.095 10.096

10.004 10.005 10.006

10.014

10.101B

10.018

10.031

10.010B

10.050 10.061

10.058

10.055

10.068 10.080

10.071

10.084

10.102

10.097

10.098

10.103

10.104

10.034

10.007 10.008 10.009

9.023

9.0219.022

9.031 9.030 9.0299.032

11.119A11.119B 11.118 11.117

11.110 11.111 11.112A 11.112C

11.093A 11.093B 11.09511.099

11.113 11.114 11.115 11.116

11.137

11.103 11.102

11.089A 11.089B

11.10411.088

11.090

11.08511.086

11.067 11.068

11.08711.066

11.069

11.056

11.051

11.055

11.052

11.05711.050

11.053A

11.048

11.028 11.029 11.030

11.049 11.031

11.016

11.026 11.025

11.018

11.01911.127

11.13611.135

11.13411.131

11.05811.059

11.06111.062

11.06311.064

11.06511.060

11.132

11.122B

11.105 11.108

11.106 11.107

11.122A

11.05411.053D

9.0739.074

9.0769.077

9.0789.080

9.0819.072

9.007

11.128F

G A

BF

E CD

H

8.023

8.022

8.020 8.027

8.026 8.046

8.010 8.009 8.008 8.006 8.005 8.004 8.003 8.002 8.001 8.0008.007

8.039 8.040

8.035

8.036

8.041

8.075

8.042

8.0838.118

8.115

8.116

8.117

8.104 8.103

8.105 8.106

8.107 8.108

8.110 8.109

8.084A

8.084B

8.081

8.112

8.111

8.113

8.114

8.079

8.0458.044 8.0438.021

8.048 8.049 8.070 8.071 8.0858.100 8.120 8.129

8.101 8.102 J8.119

8.024

8.025

8.019

8.018

8.017

8.016

8.028

8.029

8.030

8.031

8.068

8.069

8.088

8.086

8.062 8.067

8.063 8.066

8.064 8.065

8.091 8.092 8.126

8.127

8.121

8.090 8.093

8.089 8.094

8.131

8.130

8.1258.124

8.1238.122

8.0478.034

8.0158.014

8.0138.012

8.011

8.033

8.072

8.082

8.074

8.0788.077

8.076

8.032

8.087

10.066A 10.066G10.066

F

10.066B

10.066E

10.066C

10.066D

10.066H

10.066J

10.066I

10.066K

V

V

Display Zone Display Zone

Floor Plan Offshore Energy 2015

V

Toilets

Emergency exit

Restaurant

Elevator

Stairway

Escalator

First aid

Cloakroom

Bar area / Terrace

Stand

Conference Rooms

Visitors Info Desk

Outdoor area - Registration area Cloakroom - Conference Rooms

Exhibition Halls - Park Foyer

Hall 11

Hall 9

Hall 10Seafoxlounge

Hall 8

Park FoyerOutdoor area

Registration areaCloakroom

Conference Rooms

Registration area

Hall 11

Hall 10Outdoor area

Hall 8

Hall 9Outdoor lounge& smoking area

Ground floor

Ground floor

Ground floor - Toilets

and Park Foyer

Restaurantoffice

Bar area

Park Foyer

Park Lobby

Jade Lounge

F002 F003 F004 F005

Bar area

Terrace

Restaurant

Bar area

Bar area

Terrace

InContext Master

Class Area

Seafox Lounge

Media café

Vacancy wall

Vacancy wall

Conference room 2

Degates lounge

Speaker lounge

Conference room 1

Offshore Energy Conference Arena

REDEEM YOUR FREE

COFFEE VOUCHER

HERE!

Holland lobby

Hall 11 Hall 10

Hall 8

Hall

9, 10 and 11

Entrance FEntrance C

Media corner

& Press room

11.128E

11.128G11.128J 11.128I 11.128H

11.128B 11.128C11.128D

11.138A

11.126A 11.126C

11.12511.12411.123

11.138B 11.141 11.142 11.143 11.144 11.145 11.146 11.147

9.069B 9.070 9.071

11.148

11.021 11.024B

11.024C

11.024D

11.024E

11.024A11.022

11.015C 11.015B 11.015A 11.014 11.013 11.012 11.011 11.009 11.008 11.007 11.006 11.005 11.004 11.003

11.00011.001

10.001

10.023

10.011

10.021

10.020

10.019B

10.019A

10.022

10.024

10.029

10.04810.049

10.04710.046

10.045

10.05710.056

10.06310.06410.044

10.05310.054

10.05210.051

10.059

10.06910.070

10.086

10.07410.072

10.101A10.100

10.081

10.10510.107

10.06210.060

10.026B

10.026A

10.025

10.027

10.028

10.016

10.010A

10.01310.012

10.03210.033

10.11610.114

10.11210.111

10.11010.109

10.10810.115

10.03610.037

10.04010.041

10.04210.043

11.149

9.066

9.060

9.057

9.055B

9.055A

9.054

9.051

9.0499.039

9.056

9.059

9.065

9.061C9.061D

9.0649.063

9.062B9.013T

9.013S

11.10911.091

11.070

11.045

11.044B

11.047

11.046

11.053B

11.053C

11.044A

11.043B

11.043A

11.042

11.039

11.034

11.020

11.023

11.024F

11.035A

11.032

11.033

11.035B

11.036A

11.036B

11.037

11.038B

11.038A11.097

11.129

11.128A

11.150

9.014

11.121B 11.121A

11.10111.100A 11.100B 11.098

11.092

11.084

11.071 11.072 11.074A 11.074B11.075 11.07811.076

11.082 11.081B11.081C

11.081A 11.080 11.07911.083

11.120

9.034

9.044B

9.0439.042 9.0409.041

9.046 9.047 9.048

9.044A

9.033

9.035

9.050

9.0539.061F

9.061A

9.061E

9.061B

9.083 9.082

9.058B

9.058A

9.052B

9.052A

9.036 9.037 9.038

9.0289.026

9.025

9.024

9.016

9.012

9.013G 9.013D

9.013C9.013B9.013A

9.013F

9.013E

9.013

9.013K

9.013S

9.013U

9.013Z

9.013J

9.013N

9.013P

9.013V 9.013Y9.013W

9.085

9.013X

9.086

9.013I9.013H

9.013L

9.013Q 9.013O

9.013M

9.017 9.018 9.019 9.020

9.011 9.010

9.0029.001 9.003A 9.003B 9.0069.005

10.002

10.088 10.089 10.090 10.091 10.092 10.093 10.094 10.095 10.096

10.004 10.005 10.006

10.014

10.101B

10.018

10.031

10.010B

10.050 10.061

10.058

10.055

10.068 10.080

10.071

10.084

10.102

10.097

10.098

10.103

10.104

10.034

10.007 10.008 10.009

9.023

9.0219.022

9.031 9.030 9.0299.032

11.119A11.119B 11.118 11.117

11.110 11.111 11.112A 11.112C

11.093A 11.093B 11.09511.099

11.113 11.114 11.115 11.116

11.137

11.103 11.102

11.089A 11.089B

11.10411.088

11.090

11.08511.086

11.067 11.068

11.08711.066

11.069

11.056

11.051

11.055

11.052

11.05711.050

11.053A

11.048

11.028 11.029 11.030

11.049 11.031

11.016

11.026 11.025

11.018

11.01911.127

11.13611.135

11.13411.131

11.05811.059

11.06111.062

11.06311.064

11.06511.060

11.132

11.122B

11.105 11.108

11.106 11.107

11.122A

11.05411.053D

9.0739.074

9.0769.077

9.0789.080

9.0819.072

9.007

11.128F

G A

BF

E CD

H

8.023

8.022

8.020 8.027

8.026 8.046

8.010 8.009 8.008 8.006 8.005 8.004 8.003 8.002 8.001 8.0008.007

8.039 8.040

8.035

8.036

8.041

8.075

8.042

8.0838.118

8.115

8.116

8.117

8.104 8.103

8.105 8.106

8.107 8.108

8.110 8.109

8.084A

8.084B

8.081

8.112

8.111

8.113

8.114

8.079

8.0458.044 8.0438.021

8.048 8.049 8.070 8.071 8.0858.100 8.120 8.129

8.101 8.102 J8.119

8.024

8.025

8.019

8.018

8.017

8.016

8.028

8.029

8.030

8.031

8.068

8.069

8.088

8.086

8.062 8.067

8.063 8.066

8.064 8.065

8.091 8.092 8.126

8.127

8.121

8.090 8.093

8.089 8.094

8.131

8.130

8.1258.124

8.1238.122

8.0478.034

8.0158.014

8.0138.012

8.011

8.033

8.072

8.082

8.074

8.0788.077

8.076

8.032

8.087

10.066A 10.066G10.066

F

10.066B

10.066E

10.066C

10.066D

10.066H

10.066J

10.066I

10.066K

V

V

Display Zone Display Zone

Floor Plan Offshore Energy 2015

V

Toilets

Emergency exit

Restaurant

Elevator

Stairway

Escalator

First aid

Cloakroom

Bar area / Terrace

Stand

Conference Rooms

Visitors Info Desk

Outdoor area - Registration area Cloakroom - Conference Rooms

Exhibition Halls - Park Foyer

Hall 11

Hall 9

Hall 10Seafoxlounge

Hall 8

Park FoyerOutdoor area

Registration areaCloakroom

Conference Rooms

Registration area

Page 16: Maritieme & Offshore Carrièrekrant No. 4/2015

WIJ BRENGEN OFFSHORE AAN WAL

OFFSHORE EXPERIENCEO� shore, een van de meest innovatieve bedrijfstakken in Nederland en van onmetelijk belang voor onze economie en ons dagelijks leven. Waarom dan toch zo onbekend bij velen? De O� shore Experience die eind 2016 van start gaat in het Maritiem Museum Rotterdam, brengt hier voorgoed verandering in.

SPECTACULAIRE EXPOSITIEIn de O� shore Experience (800 m2) die bestaat uit een boven- en onderwaterwereld inclusief 360 graden fi lmprojectie, wanen bezoekers zich aan boord van een boorplatform.

MARITIEM MUSEUM ROTTERDAMHet museum behoort tot de top drie maritieme musea in de wereld en verwelkomt jaarlijks bijna 190.000 bezoekers.

JOIN US! Bij hét verhaal van de o� shore mag je als bedrijf niet ontbreken. Bel Lucie Kuijpers, 010 413 26 80 of mail [email protected]

in Nederland en van onmetelijk belang voor onze economie en ons dagelijks leven. Waarom dan toch zo onbekend bij velen? De O� shore Experience die eind 2016 van start gaat in het Maritiem Museum Rotterdam, brengt hier voorgoed verandering in.

VANAF NAJAAR 2016

ADV201508.indd 1 17-09-15 14:45

Page 17: Maritieme & Offshore Carrièrekrant No. 4/2015

Martieme en Offshore carrièrekrant | OKTOBER ‘15 17

EXPOSANTENLIJSTBEDRIJFSNAAM HAL STANDNR.

DeepOcean 11 11.054

DÉGRA WINCHES B.V. 11 11.103

Deltastaal 10 10.031

Den Helder Aircraft Systems BV 11 11.054

Den Helder Airport 11 11.054

DERC Salotech 11 11.074 A

DGI 11 11.109

DGS Interparts 8 8.103DHSS - A Den Helder Support Service Company 11 11.054

DHTC bv 11 11.054

Dialight Europe 8 8.125

Dieseko Group BV 11 11.049

DISA International 8 8.113

DistributionNOW 9 9.052 B

DMT MARINE EQUIPMENT 10 10.025

DNV GL 8 8.030

Doedijns BV 11 11.109

Dolphin Electro Industrie bv 11 11.024 A

Dräger Nederland B.V. Fire & Gas 11 11.047Dräger Nederland B.V. Marine & Offshore 11 11.047

Dromec BV 9 9.034

DSE Oil and Gas | Eprofs 11 11.142

DSR CORP 11 11.112 A

Dutch Drilling Consultants B.V. 11 11.049

Dutch Marine Contractors 11 11.024 A

Dutch Offshore Energy Solutions B.V. 11 11.024 ADVV Media Group (Ship&Offshore and Schiff&Hafen Magazines)

11 11.014

Dylan Beheer B.V. 10 10.019 B

Eagle Eye Inspection Services B.V. 11 11.076

East of England Energy Group (EEEGR) 8 8.013

Efectis Nederland BV 8 8.006

EGA MASTER 8 8.092

EKB 9 9.017

ELA Container Offshore GmbH 11 11.099

Elcee Holland B.V. 11 11.108

Elcometer NL 9 9.038

Electric Marine Support B.V. 8 8.070

Electromach B.V. 11 11.092

Elspec 9 9.020

Elsto Transmissions 11 11.039

eL-Tec Elektrotechnologie 10 10.033

Emcé Winches 11 11.039

EMHA B.V. 11 11.147

Enersys B.V. 8 8.119

Engeldot-Water 8 8.074Ensto Energieeffi ziente Lösungen GmbH 10 10.107

EQIN B.V. 11 11.022

Escher Process Modules b.v. 10 10.116

Etihad Airways 10 10.012

euro HÜBNER Benelux b.v. 9 9.013 R

Europort – Ahoy Rotterdam 9 9.003 A

Euro-Rigging B.V. 11 11.115

Eurotronic B.V. 10 10.004

EverSea NV 11 11.078EWA - Dutch Energy from Water Association

8 8.114

Exova 10 10.059

Expro North Sea Ltd. 10 10.069

Fabricom Offshore Services B.V. 11 11.127

FC Utrecht 8 8.026

Federal-Mogul DEVA GmbH 11 11.141

Femto Engineering 9 9.071

FibreMax BV 9 9.030

First Point Assessment Limited 10 10.041

Flowline Specialists Limited 10 10.100

Formaco Forging & Casting 11 11.091

FoundOcean Group 11 11.063

Friesland Staal 10 10.031

Fugro 10 10.016

Geberit 9 9.013 B

Gebr. Kooiman Holding B.V. 8 8.034

Gebreuder Rensing GmbH & Co. KG 8 8.019

Geeve Hydraulics B.V. 8 8.005

Gemeente Zaanstad 11 11.024 A

Geo Plus 10 10.063

GKC Repairs and Maintenance 8 8.016Global Container Trade & Rental Services BV

11 11.024 A

Global Renewables Shipbrokers 8 8.081

Globecomm Europ BV 11 11.121 A

GMT Benelux B.V. 11 11.126 A

Goltens Rotterdam BV 8 8.106

GS Hydro 11 11.019

GSS Marine Services 11 11.121 B

Gunneman Group 10 10.090

H.J. Grimbergen B.V. 9 9.074

H2M 11 11.129

H2O Biofouling Solutions B.V. 9 9.013 U

Hamburg Messe und Congress 8 8.065

Harland and Wolff Heavy Industries Ltd 10 10.047

Hatenboer-Water 9 9.013 Q

Haven en Scheepvaart Vereniging 11 11.054

HaVeP Workwear / Protective wear 10 10.014

HAZO Techniek BV 10 10.057

Heating Group International b.v. 10 10.081

Heatmaster BV 10 10.049

Height Specialists B.V. 11 11.100 B

Heila Cranes Nederland B.V. 9 9.013 D

Heinen & Hopman 10 10.088

HEMPEL (The Netherlands) B.V. 10 10.071

Hendrik Veder Group 11 11.097

Herikon BV 9 9.052 A

HGG Profi ling Contractors B.V. 11 11.081 A

Holland Marine Hardware 8 8.009

Holland Marine Services Amsterdam BV 9 9.013 G

Holland Shipyards 10 10.028

Holmatro 10 10.080

HONOR Safety & Consultancy 9 9.083Hoondert Services & Decommissioning BV

11 11.112 C

Horn International 8 8.090

HSM Offshore BV 11 11.053 C

HYDAC – HYCOM BV 11 11.053 B

HydraulIQ 11 11.132

Hydrauvision 10 10.060

Hydrodiesel 11 11.111

Hydrofl ex Hydraulics B.V. 11 11.074 A

BEDRIJFSNAAM HAL STANDNR.

Hydrotek BV 11 11.057

Hydrowear B.V. 10 10.010 A

Hytorc Benelux 10 10.026 B

Identico Bedrijfskleding 11 11.024 D

igus b.v. 11 11.100 A

Imbema Groep 11 11.075

INDRA srl 10 10.066 F

Industrial Pump Group Nederland b.v. 11 11.007

Innovative Input 9 9.013 F

InnoVfoam B.V. 11 11.107

Internationaal Afval Management BV 11 11.024 A

INTRAMAR insurances 11 11.054

IOORS 11 11.072

iPS Powerful People 11 11.119 A

IRO-NOGEPA 9 9.014

Isolectra 9 9.017

Istimewa Elektro 10 10.084

ITALGRU SRL 10 10.066 I

IVB Limited 11 11.083

Iv-Oil& Gas 11 11.038 B

iXBlue 9 9.065

J.B. Hydraulics B.V. 10 10.064

Jack-Up Barge B.V. 8 8.018

Jacquet Nederland BV 10 10.044

Jan De Nul Group 11 11.023

JB Hydraulics 10 10.064

JB Systems Industrial Automation BV 11 11.128 A

Jeveka 8 8.021

JICS GROUP B.V. 8 8.070

Joop van Zanten Staalservice BV 10 10.104

Jotun 10 10.024

Jumbo 11 11.033

JUWEL - Schraubtechnik 9 9.047

Kabelschlepp Metool 10 10.111KAMAG Transporttechnik GmbH & Co. KG

10 10.101 B

KARO Elektrotechnik GmbH 10 10.107

KCI the engineers B.V. 10 10.026 A

Kenbri Fire Fighting B.V. 9 9.033

Kenniscentrum Wind op Zee 11 11.054

Kenz Figee Group 11 11.035 A

Keppel Verolme B.V. 11 11.046

KEUMYONG 8 8.089

Klip BV 8 8.044

KNVTS/SWZ Maritime 8 8.004

Kobato BV 11 11.144

Koike Europe B.V. 10 10.095

Kongsberg Maritime Holland B.V. 11 11.082

KOTUG Offshore B.V. 10 10.051

KS Profi el B.V. 8 8.076

KTR Benelux B.V. 9 9.013 S

KVSA Logistics 11 11.008

Lagendijk Equipment 9 9.060

Lankhorst Ropes 11 11.122 A

Lashuis Haprotech 11 11.024 ALeemberg Specialists in Pipeline Systems 8 8.043

Leenstra B.V. 10 10.054

LEUSCH GmbH Industriearmaturen 9 9.050

Liebherr Maritime Benelux B.V. 11 11.116

LIFT-TEX HEAVY LIFT SLINGS 11 11.146

LKAB MInerals B.V. 10 10.032

LKL Oceantrade BV 11 11.114

LLC “SHIPPING COMPANY “RICHFLOT” 11 11.004

Lloyd’s Register 10 10.101 A

LNEVER Industry Technology Ltd. 9 9.061 B

London Offshore Consultants 8 8.012

LSI-Robway - A Trimble Company 8 8.022

Lubbers Transport Group 11 11.016

Lubrication Equipment B.V. 10 10.074

Lufthansa German Airlines 8 8.064Machine- & Lierenfabriek C. Kraaijenveld 9 9.013 E

Machinefabriek G. van der Ploeg 9 9.013 H

Machinefabriek Geurtsen Deventer b.v. 9 9.051

Machinefabriek Heerbaart BV 9 9.025

Machinefabriek Saedt bv 11 11.024 D

Magnaparts B.V. 10 10.112

Malin Group 8 8.041

Mammoet Nederland B.V. 11 11.024 C

Man Diesel & Turbo B.V. 11 11.128 G

Mane B.V. 9 9.072

MARECHAL ELECTRIC 10 10.040

MarFlex 9 9.012Marine and Offshore Protection and Preservation BV

10 10.061

Maritieme Academie Holland | ROC Nova College MyTec en Nova Contract Maritiem

11 11.024 A

MaritimeZone 10 10.093

Marsh Nederland 11 11.150

Mascot 10 10.019 AMatecs B.V. - Machining . Construction . Service

11 11.081 B

MCW Creative Agency 10 10.056

MechDes Engineering bv 10 10.043

Mercator Media (Maritime Journal) 10 10.007

Merford Cabins 11 11.093 B

METAGRO BV 9 9.054

MF Emmen BV 11 11.060

Micanti BV 9 9.013 V

Middle Point 8 8.025MILANO INNOVAZIONI TECNOLOGICHE SRL -MIT SRL-

10 10.066 E

Ministerie van Defensie 8 8.130 J

Mistras Group B.V. 11 11.024 A

MME GROUP 11 11.101

MMT 9 9.006

Morgan Advanced Materials 11 11.087

MOSES. 8 8.015MP Holland International Freight Forwarding

9 9.069 B

MPI Offshore 11 11.053 D

MULLER DORDRECHT 10 10.020

Multi Engineering 8 8.024

Multimetaal 11 11.042

Multraship Towage and Salvage 10 10.084

Municipality Velsen 11 11.024 A

National Oil Corporation Libya 8 8.029

Nautikaris bv 10 10.109

Navigation Solutions Europe BV 9 9.061 D

Navingo BV 8 8.023

Nederhoed B.V. 11 11.015 C

BEDRIJFSNAAM HAL STANDNR.

A.F. Installatietechniek b.v. 8 8.045

Aandrijf Technisch Buro B.V. 11 11.126 A

Abtech Limited 10 10.004

Abuco B.V. 10 10.055

ACE Winches 8 8.062

Acta Marine 11 11.021

Action-Hydro BV 9 9.013 X

ADEDE 8 8.047

ADS van STIGT Drive lines 8 8.071

AE Sensors B.V. 9 9.036

AEG Power Solutions B.V. 11 11.026

Aggreko Nederland BV 11 11.062

AGILLOX GmbH 9 9.007

ALE Heavylift B.V. 8 8.112

Alewijnse Marine Systems 9 9.013 I

ALFAGOMMA 10 10.066 G

ALLARD - EUROPE 9 9.049

Alphatron B.V. 9 9.028

ALTEC industrial identifi cation B.V. 8 8.000

Altheris BV Sensors & Controls 9 9.021

Amasus Offshore BV 10 10.058

Ampelmann 11 11.070

Amphenol 11 11.143

Anamet Europe B.V. 8 8.104

AncoferWaldram Steelplates BV 10 10.034

Anglo Belgian Corporation NV 9 9.055 B

Applus RTD 11 11.037

Aproco BV 8 8.061

Aquality b.v. 9 9.013 J

ASK Romein Offshore B.V. 10 10.084

ASTAVA B.V. 10 10.115

Atlas Copco Rental 11 11.119 B

Atlas Professionals 11 11.093 A

AVEVA GmbH 9 9.057

B.V. VEGA Meet- en Regeltechniek 11 11.025

Bakker Groep Coevorden B.V. 11 11.018

Bakker Sliedrecht Electro Industrie B.V. 10 10.050

Balluff 11 11.134

Bampro Marine 11 11.059

Barge Master BV 11 11.031

Bastion Hotels 8 8.002

Bayards Aluminium Constructies 11 11.128 E

BC BASCO 11 11.148

Bea Nederland BV 9 9.073

Bek & Verburg 11 11.024 A

Bestolux BV 8 8.009

Bexco NV 10 10.105

Biardo Survival Suits B.V. 11 11.071

BigLift Shipping 11 11.131

BK ingenieurs 11 11.024 A

Blue Offshore B.V. 10 10.100

Bluestream Offshore B.V. 11 11.053 A

Bluewater Energy Services B.V. 11 11.081 C

Bodac bv 8 8.075

Bolidt Synthetic Products & Systems 9 9.043

BOM-BE 8 8.126

Boon Oil & Gas Services 11 11.006

Bosch Rexroth B.V. 11 11.036 B

Boskalis 10 10.023

Bouwman Hydrauliek B.V. 11 11.084

BOW Terminal 10 10.084

Brand Energy & Infrastructure Services 11 11.035 B

Bredenoord BV 11 11.079

Breman Offshore 11 11.009

Brevini Group Benelux 9 9.013 C

Broekman Logistics 10 10.029

BROSA B.V. 8 8.108

Brϋck 8 8.115

BSB Staalbouw B.V. 9 9.039

BULK srl 10 10.066 C

Bumaco 9 9.064

Bureau Veritas 9 9.011

Busch BV 8 8.082cad2reality Holland

LobbyCAPE Holland 11 11.061

Cargo Masters b.v. 9 9.061 C

Carlson Wagonlit Travel 10 10.012

Cavotec Nederland B.V. 9 9.085

CBOX Containers Netherlands BV 11 11.024 A

CCR Containers 9 9.003 B

CEJN-Product GmbH 8 8.032

Central Mudplant and Fluid Services B.V. 11 11.024 A

Chalmit Lighting 10 10.090

Chapman Freeborn Airchartering 8 8.105

Chero Piping S.p.a. 10 10.066 H

Chevalier Floatels 10 10.046

CIG Maritime 9 9.024

CIV Offshore & Shipping 11 11.054

C-Job Naval Architects 9 9.018

CKT 11 11.020

C-Nav 9 9.028

Combifl oat Systems B.V. 10 10.114

Compressor Systems Holland BV 11 11.111

Conbit Engineering BV 9 9.001

Conquest Offshore 8 8.079

Consilium B.V. 11 11.126 C

Consmema B.V. 9 9.005

Constructiebedrijf Hillebrand B.V. 10 10.084

Controllab Products B.V. 10 10.008

Coops & Nieborg b.v. 9 9.013 TCrane Inspection Services B.V. / 2 Go Access

11 11.076

Crowe Horwath Peak 8 8.102

CSC Crewing B.V. 9 9.056

CT SYSTEMS 10 10.001

Cuffl inks, Ties & Accessories 10 10.042

C-Ventus 8 8.113

CzechTrade 8 8.072

D. Koronakis SA 8 8.123

Dagin Marine Technology 9 9.013 T

Damen Shipyards 9 9.023

Danbor BV 10 10.013

DBR Generatorsets 9 9.013 A

De Back Coating Services BV 11 11.024 D

De Boer Staal BV 9 9.019

De Jong & Lavino B.V. 10 10.068

Deep BV 10 10.036

BEDRIJFSNAAM HAL STANDNR.

NEN 8 8.084 A

Neptune Shipyards BV 9 9.042Netherlands Maritime Technology Pavilion 9 9.013

NICOLAS Industrie S.A.S. 10 10.101 B

Nijhuis & Wigger Flanges and Fittings 10 10.091

Niron Staal Amsterdam B.V. 11 11.005

NOORDWEST Services & Security 11 11.054

Nord-Lock Benelux B.V. 11 11.051

Norsco Oilfi eld Services B.V. 11 11.137

Nortek B.V. 10 10.108

NOVEK Constructions B.V. 9 9.055 A

Oac-Group 10 10.088

Oceanwide Offshore Services BV 9 9.002

OCRE Offshore Services 10 10.089

Offshore Engineer 8 8.129

Offshore Ship Designers BV 9 9.013 K

Offshore Visie / Offshore Holland 11 11.030

Oil & Gas Netherlands 8 8.087

OILES Deutschland GmbH 8 8.010

Orga Offshore 11 11.090

OSBIT Power 11 11.011

Overlasko Konstruktie B.V. 10 10.084

P. Hoenderop 9 9.028P.C. Jansen Marine & Offshore Trading BV 11 11.012

Palfi nger Marine GmbH 11 11.028

PANOLIN 10 10.102

Parker Hannifi n BV 8 8.085

Patriot International 11 11.106

Paul Meijering Stainless Steel 9 9.029

Pentair - Fairbanks Nijhuis 9 9.013 W

Peterson 11 11.054

Peterson IJmuiden B.V. 11 11.024 A

Peutz bv 11 11.050

PFF Engineering & Production 11 11.098

PipingCare Benelux B.V. 8 8.007

PIRIOU 11 11.067

Platforma K 8 8.122

Plating Solutions BV 10 10.112

Pleuger Water Solutions 11 11.068

PlusPort B.V. 8 8.086

PMF Mechanical 8 8.111

Pon Power 11 11.044

Port of Amsterdam 11 11.024 A

Port of Blyth 8 8.046

Port of Den Helder 11 11.054

Port of Rotterdam Authority 11 11.074 B

POWER EUROPE SRL 10 10.066 D

Powerfl ex Fluid Handling Products B.V. 10 10.096

PPG Coatings Europe B.V. 9 9.061 F

Praxair BV 8 8.068

Progressive Global Energy 10 10.097

Promac B.V. 10 10.098

Pronk Multiservice 11 11.024 A

Q Plus B.V. 8 8.116

Qualifi ed People 8 8.130 G

Rabobank 10 10.018

RAD Torque Systems B.V. 10 10.002

RADAC BV 10 10.110RÄDER-VOGEL®, RÄDER- UND ROL-LENFABRIK GMBH & CO.KG

9 9.032

Ravestein 11 11.128 F

Rebo Systems 9 9.076

REDWAVE B.V. 10 10.027

Regus Amsterdam B.V. 9 9.082

Reikon BV 9 9.040

RentOcean 9 9.022

Repair Management Nederland B.V. 9 9.044 B

Resato International B.V. 8 8.083

Reym B.V. 11 11.036 A

Ridderinkhof 9 9.041

RINA Services 8 8.079

Ringo Valvulas 9 9.050

Robertson Geologging 11 11.124

ROSE Systemtechnik GmbH 10 10.045

Roxtec BV 9 9.013 L

Royal Dirkzwager 11 11.008

Royal HaskoningDHV 11 11.024 A

Royal IHC 9 9.010

Royal Wagenborg 9 9.016

RR Holland BV 9 9.013 O

RUD 11 11.110

Rusch Offshore Services 8 8.088

S.C. Petro Jobs Recruitment SRL 9 9.037

SA Equip LLP 10 10.052

Saab Seaeye Ltd 10 10.103

SAB 1950 11 11.024 A

SABIK Offshore 8 8.107

Safe Site 8 8.033

Safehouse Habitats (Scotland) Ltd 11 11.015 A

Sagro 10 10.084

Salomon’s Metalen bv 11 11.013

Salzgitter Mannesmann Handel GmbH 10 10.031

SAM Electronics 11 11.149

SAMSON REGELTECHNIEK B.V. 9 9.050

Sandvik Materials Technology 11 11.089 A

Sapa Extrusion 8 8.078

Saricon Safety and Risk Consultancy 8 8.099

Sauer Compressors 9 9.062 BScaldis Salvage & Marine Contractors NV 11 11.078

Scan-Sense AS 11 11.113

Schelde Exotech 10 10.084

SCHEUERLE Fahrzeugfabrik GmbH 10 10.101 BSea First Foundation, NGO for ocean conservation

8 8.124

Sea Mar Group 11 11.024 A

Seacontractors 11 11.088

Seacrew Crewing & Planning Software 11 11.104

Seafox 11 11.048

Seal for Life Industires 9 9.070

SEASCAPE BV SUBSEA TECHNOLOGY 11 11.145

Seaway Heavy Lifting 9 9.044 A

SeaZip Offshore Service 10 10.037

Selmers 11 11.024 D

SENSY LOAD CELLS S.A. 11 11.105

Shipyard de Schroef 10 10.084

Shipyard Reimerswaal 10 10.084

Shipyard Trico B.V. 8 8.070

ShoreTension BV 8 8.069

BEDRIJFSNAAM HAL STANDNR.

SHPI 8 8.109

Sif Group bv 9 9.061 A

SIOEN 10 10.053

Siri Marine 9 9.066

Sky-Access B.V. 11 11.043 A

SKYLOTEC GmbH 8 8.033

Slaapschepen.nl 11 11.138 A

SMC Ship Motion Control 11 11.135

SMST Designers & Constructors 11 11.032

Snel Staal B.V. 9 9.058 B

Snijders & Van Daalen BV 10 10.074

Software Innovation 8 8.040

Solar Solve Marine 10 10.094

SOMA Training 11 11.054

Sonardyne International Ltd 9 9.080

Sondex B.V. 10 10.006

SPT Offshore 10 10.048

SSAB Swedish Steel BV 11 11.136

SST Staalsnijtechniek B.V. 10 10.005

STAR Oil Gas and Power Projects 11 11.138 B

STC-Group 11 11.024 A

STEELCON 8 8.003

Stemat Marine Services 11 11.120

Steuer Nederland B.V. 10 10.072

Stokvis Trading B.V. 10 10.072

Supermaritime International B.V. 10 10.084

Sypack B.V. 11 11.109

T&A Survey 8 8.008

TAL Holland 10 10.086

Tarka Systems BV 9 9.077

Team Relocations 9 9.082

Tebodin Netherlands B.V. 8 8.031

TechNed Benelux BV 10 10.010 B

Technip 11 11.064

TECNICA TRE 10 10.066 A

TECNICOMAR SPA 10 10.066 J

Teesing BV 11 11.122 B

Tele Radio Benelux B.V. 8 8.042

Teledyne RESON 10 10.062

Telesis Europe BV 9 9.058 A

Temporary Works Design bv 11 11.031

Tercoo bv 9 9.063

The Faraday Centre Ltd 8 8.084 B

The Prospector Magazine 8 8.014

The Well Academy 8 8.130 A

Thielco Steel Solutions Group 9 9.046

Thrustmaster Europe B.V. 8 8.101

Tideland Signal Ltd 9 9.035

Tideway BV 11 11.078

TKF 9 9.017

TMA Group 11 11.024 ATME, Tosec Machinebouw & Engineering BV 11 11.038 A

TNO 9 9.013 M

TOP Offshore b.v. 8 8.130 C

TOS – Energy & Maritime Manpower 11 11.085

Tosec B.V. 10 10.022

Trelleborg Engineered Products 8 8.027

Trelleborg Sealing Solutions 8 8.027

Trimble 8 8.022

Trimergo BV 11 11.029

Triofast BV 9 9.078

Truphone 8 8.035

Tschudi Offshore & Towage 10 10.021

ULO Systems 11 11.083

ULSTEIN 11 11.052

Unique Lights Group 11 11.003

Unishore B.V. 11 11.075

United Offshore Services V.O.F 11 11.117

Uptime International As 9 9.059

Uson Marine AB 8 8.001

Vacon Benelux B.V. 8 8.039

VACTRA BV 8 8.011

Valfacts 11 11.065

Valmiera Glass 8 8.094

Van Aalst Group 11 11.125

Van Beest B.V. 11 11.069

Van der Ende Valve Services 8 8.048

Van der Leun 11 11.066

Van der Wees Groep BV 8 8.110

Van Leusden BV 11 11.132

Van Oord Offshore BV 11 11.045

Van Rijsoort Buigwerk 9 9.031

VandeGrijp Pipes & Parts 10 10.070

VAPO Hydraulics NV 11 11.015 B

VBMS 10 10.023

VCK Marine Travel 11 11.089 B

Venko Groep 11 11.118

Venus & De Waard BV 11 11.024 A

Verbrugge Terminals B.V. 9 9.048

Verebus Engineering 9 9.013 N

Verkerk Groep 11 11.123

Verspaning Sas van Gent B.V. 10 10.084

VETEC Ventiltechnik GmbH 9 9.050

Veth Propulsion 10 10.011

Victor Lighting 10 10.004

Viking Life-Saving Equipment B.V. 11 11.054

Vitalitas Recruitment & secondment 8 8.130 E

VOITH TURBO B.V. 9 9.026

Vroon Offshore Services BV 11 11.053 D

W&O Europe 9 9.013 P

Wanted Oil & Gas 11 11.086

WEG Netherlands 11 11.034

Welding Company 10 10.092

Wijngaarden VeiligGoed 9 9.081

Wilhelmsen Ships Service B.V. 11 11.095

WIND cable logistics 8 8.120

Windcat Workboats 11 11.024 A

Winteb B.V. 9 9.013 Z

WRS Group of companies 9 9.013 Y

Wurth Group 8 8.121

Yellow & Finch Publishers 10 10.009

YOKE Industrial Corp. 11 11.080

Zeehaven IJmuiden N.V. 11 11.024 A

Zeeland Airport 10 10.084

Zeeland Seaports 10 10.084

ZERO CORROSION 11 11.000

Page 18: Maritieme & Offshore Carrièrekrant No. 4/2015

ELKE KRAAN IS EEN STUK VAN JEZELF

WWW.KENZ-FIGEE.COM/JOBS

MAAK ER OOK JOUW WERK VAN

BEZOEK

ONS TIJDENS

OFFSHORE ENERGY

STAND11.035 Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang

dagelijks het laatste nieuws in je mailbox!

Altijd op de hoogte zijn van het laatste maritieme en offshore nieuws en de laatste vacatures in binnen- en buitenland?

www.maritiemnieuws.nl

Lees

het laatste

maritieme

nieuws!

Navingo BV T +31 (0)10 209 2600 F +31 (0)10 436 8134 E [email protected] I www.navingo.com

Powered by

MaritiemNieuwsNL_Adv_MOCG_210x297_fc_1dec2014.indd 1 01-12-14 12:06

Page 19: Maritieme & Offshore Carrièrekrant No. 4/2015

Martieme en Offshore carrièrekrant | OKTOBER ‘15 19

MIS DIT NIET:Tijdens de opening van OEEC kun je kennismaken met Scarlett Mummery, alias Offshore Blondie. Zij is een 23-jarige geotechnical engineer binnen de offshore industrie. Zij houdt een leuke blog bij en is, binnen deze tamelijk mannen-

gedomineerde wereld, een fi jne verschijning. Zij zou graag zien dat meer vrouwen hun plek vinden binnen de offshore industrie. Haar komst slaat direct een mooie brug met het thema van OEEC dit jaar; Investing in the future of energy!

Er zijn vier hallen met ruim 650 exposanten. Daarnaast tref je in hal 8 natuurlijk het Training & Development pavilion – volledig gericht op arbeid binnen de offshore energie industrie. Zoek jij een uitdaging? Dan moet je hier zeker even langslopen.

Meer informatie vind je op pagina 7.Wellicht heb je het de hele dag al gedaan, maar de borrelgelegenheden zijn altijd het netwerkmoment. Tips over netwerken vind je op pagina 11!

Offshore Wind ConferenceOp de dag voorafgaand aan OEEC, vindt de Offshore WIND Conference (OWC) plaats. Met het thema “Building an industry without borders” hoopt OWC 2015, met meer dan 20 sprekers en ruim 150 professionals, niet alleen de barrières in de wetgeving, maar ook de mentale barrières op het gebied van windenergie te doorbreken, zodat er ruimte is voor verdere groei van de industrie.

Het OWC programma kaart de nationale benaderingen aan om windparken te ontwikkelen. Business leiders uit alle onderdelen van de waardeketen zullen bespreken wat nodig is om een internationale visie en ambitie te ontwikkelen om op grote schaal offshore wind energie uit te rollen.

Rehearsal Video Role-Play ExperienceBen je een salesmanager en zoek je een manier om de sales van je team voor Q4 te vergroten? Een technisch specialist die zijn communicatieve of leiderschapsvaardigheden wil ontwikkelen? Of een young professional die zijn inwerktijd wil verkorten en snel en effi ciënt kennis wil opdoen van nieuwe producten of QHSE?

Maak dan kennis met Rehearsal Video Role-Play, een nieuw systeem dat de voordelen biedt van traditionele rollenspellen en trainingsmethodes maar de kosten sterk reduceert, de toegankelijkheid vergroot en voorziet in een platform waar werknemers veilig en comfortabel kunnen oefenen. Het creëert een omgeving waarin mensen van elkaar leren, waar feedback mogelijk is, de beste voorbeelden bewaard blijven en versnelling optreedt in het aanleren van vaardigheden en kennis.

In de InContext Masterclass room, bij ingang hal 8, verzorgt InContext demo’s en heb je als bezoeker of exposant de gelegenheid om Rehearsal VRP zelf te ervaren. Winnaars komen in aanmerking voor een teambegeleidingssessie of business coaching.

Vacancy walls!Voor het eerst dit jaar kun je op twee verschillende plekken openstaande vacatures binnen de olie- en gasindustrie bekijken. De zogenaamde vacancy walls zijn te vinden in hal 8 (bij het Training & Development pavilion) en in de Holland lobby nabij hallen 9, 10 en 11. Zo zie je direct wat de exposanten van OEEC te bieden hebben.

WIST JE DAT? OEEC vijf paviljoens telt. AYOP, China, Den Helder, Italië en NMT (het Holland pavilion) staan gezamenlijk op de beurs!

Page 20: Maritieme & Offshore Carrièrekrant No. 4/2015

Jumbo is market leader in the transport of oversized and

heavyweight cargo. Jumbo currently operates a large fl eet of

dedicated Heavy Lift Vessels with lifting capacities of up to

3,000t. Two of which are used by Jumbo Offshore for

offshore installation work.

To strengthen our team, we are currently looking for:

• Sales Manager

• Project Manager

• Draftsman (Inventor & AutoCAD)

For more information or more vacancies please visit

www.jumbojobs.nl or contact our recruiter

Carolien Molenaar: +31 10 7900 300.

Can we rely on youto strengthen our team?

QUICK ON-BOARDING | VISA & IMMIGRATION DESTINATION SERVICES | DEPARTURE SERVICES

PROPERTY & TENANCY MANAGEMENT (HOME/HOST LOCATION)

We currently provide the following services to many multinational organisations within the maritime and offshore industry:

At Team Relocations, we understand how easy it is to get lost in the world of mobility. As Europe’s leading provider of global mo-bility solutions, we do all the hard work for you to make sure your employees are up and running in their new location in the shortest time frame.

Team Relocations is the preferred relocation partner for the maritime and offshore industry.

2015 Offshore Energy Exhibition13th & 14th OCTOBER

Stand number 9082

Contact: Jeroen DotingT: +31 10 245 1444 M: +31 6 295 56 711

E: [email protected]

Subscribe now!Europe: € 79 | Outside Europe: € 129 | Students: € 40 | Digital € 39.99

www.maritimeholland.com/subscriptions

Stay up to date with

Maritime Holland on developments and innovations of the Dutch maritime industry

Page 21: Maritieme & Offshore Carrièrekrant No. 4/2015

Martieme en Offshore carrièrekrant | OKTOBER ‘15 21

DIT MOET JIJ WETEN OVER HET CONFERENTIEPROGRAMMA

ook gesproken over het creëren van een gedeelde visie voor de gehele Nederlandse marine energy sector.”

HUMAN CAPITAL PANELOffshore Energy kent een drietal paneldiscussies (keynotes) waar experts samen ontwikkelingen, innovaties, uitdagingen en mogelijkheden bespreken. “Een daarvan is het human capital panel, waar de panelleden de huidige trends bespreken op het gebied van de arbeidsmarkt. Welke uitdagingen brengt de onrustige markt met zich mee? O.a. Alexander van Noort van Koninklijke IHC en Marcel Bechger van Fluor delen hun ervaringen.”

De masterclasses!Voor een selecte groep studenten en young professionals bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan de Master Classes. “Grote namen uit de olie- en gasindustrie delen hun visie en kennis met de nieuwe generatie. De masters Bram Roelse, CEO van Koninklijke IHC en Durk-Jan Nederlof, managing director Damen Shiprepair & Conversion worden begeleid door trainers van adviesbureau InContext. De derde master Bob Baister, Completions & Well Interventions Learning and Development Leader van Shell wordt begeleid door een trainer van trainingsinstituut the Well Academy.”

OFFSHORE SAFETY“Om ongelukken binnen de olie- en gasindustrie te beperken publiceerde de EU in juni 2013 een ‘Safety Directive’ waarin afspraken met betrekking tot licenties, milieubescherming, noodmaatregelen en veiligheid staan vastgelegd. Alle lidstaten moeten deze regelgeving in 2015 invoeren. Tijdens deze technische sessie krijgen deelnemers een beeld van de consequenties van deze regelgeving en delen de sprekers hun ervaringen met het implementeren van de nieuwe wetgeving. Daarnaast wordt er gekeken naar de mogelijkheden tot samenwerking tussen bijvoorbeeld oliemaatschappijen en aannemers en hoe deze regelgeving voor ieder land zijn eigen uitdagingen kent.”

WELL INTERVENTION VESSELS“Er wordt veel groei verwacht binnen de well intervention vessels markt. Met name op de Noordzee zie je veel nadruk op het verlengen van de levensduur van olie – en gasvelden. In samenwerking met brancheorganisatie Netherlands Maritime Technology (NMT) kunnen aanwezigen ontdekken welke nieuwe ontwerpen zijn gelanceerd en wat de ervaringen hiermee zijn.”

MARINE ENERGY: STATUS VISION AND ROADMAP“Een special event tijdens OEEC! Samen met de Nederlandse vereniging voor energie uit water (EWA) hebben we een middagprogramma georganiseerd dat deelnemers op de hoogte brengt van de ontwikkelingen op het gebied van golf- en getijden, salinity power en OTEC. Naast updates over het getijdenenergieproject op Texel en de Afsluitdijk (salinity gradient power – energieopwekking op het punt waar zoet en zout water elkaar ontmoeten) wordt

InContext. De derde master Bob Baister, Completions & Well Interventions Learning

Shell wordt begeleid door een

VERGEET VOORAL NIET!

Femke Perlot-Hoogeveen, conference progam manager bij NavingoAl bijna zes jaar werkt Femke elke OEEC hard aan het creëren van een uitdagend

en informatief conferentieprogramma – voor alle sectoren binnen de offshore

industrie. Een behoorlijke uitdaging! Ook dit jaar is zij weer geslaagd in het samenbrengen van prikkelende kennispartners, sprekers en panel-

leden. Tot het conferentieprogramma behoren keynotes, technische sessies, side events en master classes. Samen met Femke lichten wij een aantal sessies uit.

Page 22: Maritieme & Offshore Carrièrekrant No. 4/2015

T +31 (010) 400 48 00 E [email protected] www.anthonyveder.com

“WE ARE LOOKING FOR EXPERIENCED GAS TANKER O� ICERSAND APPRENTICES WITH A PASSION FOR TECHNOLOGY”

“WE ARE LOOKING FOR EXPERIENCED GAS TANKER O� ICERS

Op zoek naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van scheepsefficiency, technologisch leiderschap, nieuwe marktkansen en human capital? Bezoek Europort en kom in contact met leiders uit de wereldwijde maritieme industrie. Neem deel aan één van

de vele congressen en social events. Voor meer informatie en registratie voor een gratis bezoek: www.europort.nl.

Registreer nu voor een

gratis bezoek! www.europort.nl/

registratie

Supported by Conference partners Organised by

ADVANCING MARITIME LEADERSHIP

www.europort.nl

adv_Europort2015_265x196mm-bezoekers-NL.indd 1 9/7/2015 2:02:30 PM

Page 23: Maritieme & Offshore Carrièrekrant No. 4/2015

Martieme en Offshore carrièrekrant | OKTOBER ‘15

ONDERZOEK

Zomaar een aantal cijfers, verzameld door de Monitoring van Arbeid van onderzoeksinstituut TNO over de stress die de Nederlandse werknemer ervaart. Scheepvaart, zowel op zee als in de binnenvaart, stelt ook hoge eisen aan mensen. Werknemers aan boord ervaren daardoor een nog hogere mate van stress dan tijdens een baan aan wal. Wij doken in de wereld van onderzoek, simulatoren en indicatoren en onderzochten waar die hoge stress door veroorzaakt wordt. En is er een oplossing voor deze stress?

Stress gezond?Even simpel gezegd is stress niets anders dan de spanning of druk die wordt ervaren. Het ervaren van stress betekent niet meteen dat er sprake is van een ongezonde situatie;

een klein beetje stress zorgt er namelijk voor dat je je goed kan concentreren. Pas wanneer er sprake is van een langere periode waarin constant stress wordt ervaren, wordt dit als ongezond gezien en kan dit invloed hebben op bijvoorbeeld het uitvoeren van je werkzaamheden.

“Stress is de reactie die jouw lijf of brein oproept. In het geval van werkstress wordt die veroorzaakt door het werk dat je uit moet voeren of de omgeving waarin je dat werk uitvoert.” Legt Wendie Uitterhoeve, project manager human factor bij onderzoeksinstituut MARIN, uit. “Bij de mens komt informatie binnen via je zintuigen, je oren of ogen bijvoorbeeld. Deze informatie gaat naar het brein, waar het verwerkt wordt en besloten

wordt welke actie vereist is. Dit wordt beïnvloed door externe factoren, zoals de hoeveelheid werk die je nog moet doen of de herrie om je heen, en individuele factoren, de hoeveelheid slaap die je hebt gehad of de stabiliteit van je privésituatie. Deze twee factoren hebben invloed op de manier waarop jij informatie verwerkt en uiteindelijk ook hoe je presteert en reageert op de stressvolle situatie.”

Gevaren Werkstress kan onder meer veroorzaakt worden door slechte werkomstandigheden, teveel werkzaamheden, ploegendienst, lange werkdagen, onduidelijkheid over

23

Stress in de

maritieme sector.

Een pijn- of een

verbeterpunt? 1 op de 8 werknemers heeft last van werkstress

31% van ziektegerelateerd verzuim wordt veroorzaakt door stress

1 miljoen werknemers lopen jaarlijks het risico om uit te vallen met burn-outklachten

vervolg pagina 24

Page 24: Maritieme & Offshore Carrièrekrant No. 4/2015

Martieme en Offshore carrièrekrant | OKTOBER ‘15

je functie, of een slechte werkrelatie met bijvoorbeeld je baas of collega’s, leggen J. Rengamani en Dr. M. Sakthivel Murugan uit in hun publicatie Factors infl uencing seafarers’ stress (2012). Ook de gevaren van langdurige stress lichten zij toe: “Stress kan zich uiten door hoofdpijn, slaapstoornissen, concentratieproblemen, opvliegendheid, maagklachten, ontevredenheid en een laag moreel. Uiteindelijk kan het zelfs leiden tot ernstige ziekte en een vroegtijdige dood, waarschijnlijk veroorzaakt door hartziekten.”

Uitterhoeve: “Iedereen heeft te maken met het eerder genoemde informatie-verwerkingsproces. En iedere persoon heeft zijn eigen verantwoordelijkheden, afhankelijk van zijn functie. In een brugteam kan de stress oplopen, afhankelijk van de situatie en handelingen die uitgevoerd moeten worden.

Stress aan boordIn 2009 verschenen in het International Journal of Public Health (2009) de resultaten van het onderzoek genaamd Seafaring stressors aboard merchant and passenger ships. In dit onderzoek werd bij 134 mannelijke zeevarenden onderzocht waardoor zij stress aan boord ervaren. Uit de resultaten bleek dat de (lange) scheiding van hun familie als belangrijkste stressfactor werd aangewezen. Ook de tijdsdruk, lange werkdagen, hitte op de werkplaats en ontoereikende kwalifi caties van ondergeschikte bemanningsleden werden in hoge mate aangewezen als belangrijke oorzaken van de ervaren stress. Drie jaar later laat het onderzoek van Rengamani en Sakthivel onder 385 zeevarenden dezelfde resultaten zien. Opvallend is ook dat de crew op kleinere schepen een hogere mate van stress ervaren. Een mogelijke oorzaak hiervan is dat men werkt met een kleinere crew en dus meer verantwoordelijkheden heeft, korter in havens blijft en er niet genoeg ruimte is voor recreatie. Wel werd het werken op grote containerschepen als stressvol ervaren, vanwege de eentonigheid en isolatie van de bewoonde wereld tijdens langere zeereizen. Daarnaast is het noemenswaardig dat machinekamerpersoneel minder stress

ervaart dan ander personeel aan boord. Aangenomen werd dat hun werkdagen minder lang zijn, en er minder sprake is van tijdsdruk. Wel ervoeren zij aanzienlijk meer stress door hitte.

Een sociale oorzaak van stress aan boord zijn de multinationale crews die tegenwoordig de schepen bemannen. 80 procent van de schepen wordt door een multinationale crew bemant, een factor die aanzienlijk bijdraagt in een gevoel van eenzaamheid aan boord door een gebrek aan communicatie en/of herkenning bij de anderen aan boord.

Voeding en sportDeze, en nog meer, studies onderzochten vooral de veroorzaker van de stress. Dat er meer aandacht besteed moet worden

aan de gezondheid van zeevarenden is duidelijk. Stress voorkomen lijkt echter nog steeds de meest voor de hand liggende oplossing. Captain Kelly Sweeney benoemt enkele aandachtspunten in At sea, stress management is now a critical part of the job (2015)

Zo wijst hij erop dat bepaalde voeding helpt bij het verlagen van een verhoogde cortisolspiegel, veroorzaakt door stress. Ook meer aandacht voor recreatieve lichaamsbeweging aan boord helpt negatieve gevolgen van stress te verlagen.

Voorbij de oorzaakHet MARIN, in samenwerking met de Technische Universiteit Berlijn en k+s projects, is nu een onderzoek gestart waarin ze verder willen gaan dan de oorzaak

STRESS KAN

ZICH UITEN DOOR

HOOFDPIJN, SLAAP-

STOOR NISSEN,

CONCEN TRATIE-

PRO BLEMEN,

OPVLIEGENDHEID,

MAAGKLACHTEN,

ONTE VREDEN-

HEID EN EEN

LAAG MOREEL.

UITEINDELIJK

KAN HET ZELFS

LEIDEN TOT

ERNSTIGE ZIEKTE

EN EEN VROEG-

TIJDIGE DOOD,

WAARSCHIJNLIJK

VEROORZAAKT DOOR

HARTZIEKTEN.

24

Onderzoek vervolg van pagina 23

Wendie Uitterhoeve | Project manager MARIN

Leesmateriaal• Factors infl uencing seafarers’ stress (2012)

• Journal of public health (2009)

• Seafaring stressors aboard merchant and passenger ships

• At sea, stress management is now a critical part of the job

Onderzoek in simulator

Page 25: Maritieme & Offshore Carrièrekrant No. 4/2015

DE MARITIEME

SECTOR LIJKT ZICH

STEEDS BEWUSTER

TE WORDEN VAN

HET FEIT DAT DE

SCHEEPVAART EEN

HOGE MATE VAN

STRESS VOOR DE

CREW MET ZICH

MEEBRENGT.

25

aan te wijzen. Uitterhoeve: “Wij willen bijdragen aan het schoner, slimmer en veiliger maken van de maritieme sector. Daarbij heeft de operator onze speciale aandacht. Hoe kunnen wij bijdragen aan effi ciënte operaties? Die vraag willen we beantwoorden vanuit een human factor-perspectief. Daarom willen we weten hoe informatie verwerkt wordt en hoe beslissingen worden genomen. Maar ook welke rol vermoeidheid en werkbelasting hebben op deze cognitieve processen.”

Het team van het werkdrukonderzoek heeft afgelopen juni het eerste pilot experiment uitgevoerd, ter voorbereiding op het echte experiment in september. Drie sleepbootkapiteins kregen in een simulator verschillende scenario’s voorgeschoteld waarbij de breinactiviteit

en fysieke parameters gemeten werden. In het experiment krijgen de kapiteins verschillende situaties en opdrachten voorgespiegeld in een situatie waarin ze een groter schip moesten slepen. Zo kan er opeens dichte mist optreden. Even niet opletten kan er dan voor zorgen dat je overvaren wordt.”

BadmutsTerwijl de kapitein de opdrachten uitvoert, werd zijn respons gemeten. Zo kreeg hij een badmuts met EEG-sensoren op. Ook de hartslag, ademhaling en huidgeleiding werd gemonitord. Het meten van de hartslag, ademhaling, huidgeleiding en hersenactiviteit (EEG) tijdens het uitvoeren van de run, geeft inzicht in de mate van inspanning van de testpersoon. Wat wordt er met de gevonden data gedaan?

Op basis van de resultaten zal er, door de Universiteit van Berlijn, een real time werkbelastingsindicator opgesteld worden waarmee iemands werkbelasting gemeten kan worden. Uitterhoeve: “Met deze resultaten kunnen wij onze klanten aanraden om bijvoorbeeld bepaalde procedures of taakverdelingen te veranderen. Zo kunnen wij meten welk effect deze verandering heeft op de werkbelasting.” Ze vervolgt: “Wij willen als team een langere termijnrelatie aangaan met andere geïnteresseerde partijen , zowel vanuit de wetenschappelijke als uit de maritieme hoek. Hiervoor zijn we op zoek naar meer partners, waarmee we langdurig onderzoek kunnen gaan doen. 18 september is er een demodag voor mensen die geïnteresseerd zijn. Daarmee wordt het volgende experiment afgesloten. Eén week lang worden er per dag twee kapiteins getest met verschillende scenario’s, waaronder het eerder genoemde scenario, maar ook een offshore scenario.”

Bewustzijn creëren De maritieme sector lijkt zich steeds bewuster te worden van het feit dat de scheepvaart een hoge mate van stress voor de crew met zich meebrengt. De human factor moet niet onderschat worden. Onderzoeken hebben uitgewezen welke stressors verantwoordelijk zijn voor deze verhoogde stressniveaus, maar wat kan en gaat er aan gedaan worden?

Belangrijk zijn nu onderzoeken zoals deze onderzoek van MARIN, k+s projects en de TU Berlijn, waarin voor de onderzoekers de human factor de essentie is en het creëren van bewustzijn over het bestaan van stress het belangrijkste. Niettegenstaande dat veel, voornamelijk grote westerse, rederijen al belangrijke veranderingen hebben doorgevoerd. Zo beschikt een groot aantal van de hedendaagse schepen over gratis Wi-Fi voor de crew, zodat het contact met het thuisfront makkelijker te realiseren is en ook het belang van goede voeding. Ook lijkt tijd voor beweging niet langer onderschat te worden.

Het uitzicht in de simulator

Martieme en Offshore carrièrekrant | OKTOBER ‘15

Page 26: Maritieme & Offshore Carrièrekrant No. 4/2015

ColofonOktober 2015, jaargang 12 (nr. 56)De Maritieme & Offshore Carrièrekrant is een uitgave van Navingo BV en MaritiemeVacaturebank.nl. Niets uit deze uitgave mag worden gerepro-duceerd of openbaar gemaakt worden zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Navingo BV aanvaardt geen aan sprakelijkheid bij eventuele onjuist heden. Copyright © 2015 Navingo BV.

Martieme en Offshore carrièrekrant | OKTOBER ‘1526

Navingo BV T +31 (0)10 209 2600 F +31 (0)10 436 8134 E [email protected] I www.navingo.com

www.maritiemevacaturebank.nl

Alle maritieme & offshore vacatures passend bij jouw ambities!

Created and produced by

Navingo BV T +31 (0)10 209 2600 F +31 (0)10 436 8134 E [email protected] I www.navingo.com

www.maritiemevacaturebank.nl

Alle maritieme & offshore vacatures passend bij jouw ambities!

Created and produced by

Navingo BV T +31 (0)10 209 2600 F +31 (0)10 436 8134 E [email protected] I www.navingo.com

www.maritiemevacaturebank.nl

Alle maritieme & offshore vacatures passend bij jouw ambities!

Created and produced by

HoofdredacteurRebecca van den Berge - [email protected] Aan dit nummer werkten meeAnne KregtingNancy BrouwerTimo MeesterFemke HoogeveenGail van den HanenbergMichelle Tijsterman

VormgevingGrafi sch Bedrijf Crezee

DrukGrafi sch Bedrijf Crezee

Oplage11.000 exemplaren

AdvertentieverkoopT : +31 (0)10 2092 600@ : [email protected]

Contact, vragen, opmerkingenNavingo BVLas Palmas BuildingWilhelminakade 3023072 AR Rotterdam

T : +31 (0)10 2092 600F : +31 (0)10 436 81 34@ : [email protected]

www.maritiemecarrierekrant.nlwww.maritiemevacaturebank.nlwww.maritiemnieuws.nl

Wil je de Maritieme & Offshore Carrièrekrant thuis ontvangen?

Neem een abonnement via:www.maritiemecarrierekrant.nl

Je kunt ook mailen of bellen:• [email protected] • +31 (0)10 2092 600

Page 27: Maritieme & Offshore Carrièrekrant No. 4/2015

27

vacaturevensterDe ‘online mvb’-vacatures zijn te vinden op

BEDRIJFSNAAM FUNCTIE STANDPLAATS MEDIUM

BINNENVAART

Canal Company Rondvaartschippers Amsterdam MVB

Heijmen Schipper / Verkoper Millingen aan der Rijn MVB

Slurink Bunkerstations Schipper / Verkoper Lobith Lobith/Tolkamer MVB

Slurink Bunkerstations Schipper / Verkoper Dordrecht Zuid-Holland MVB

Swets Matroos Zwijndrecht MVB

DREDGING

Boskalis Technical superintendent Internationaal pagina 4

Boskalis Bergingsmachinist Internationaal pagina 4

Damen Shipyards Projectmanager DTC (Russisch sprekend) Internationaal pagina 2

iPS - Powerful People Ervaren HWTK Nederland MVB

iPS - Powerful People Bagger Elektricien Nationaal MVB

iPS - Powerful People Global Product and Sales Manager Dredge Nederland / Vlaanderen MVB

iPS - Powerful People Business Development Manager Rotterdam MVB

Van Oord Dredging and Marine Contractors Planner New Vessels and Modifi cations Zuid-Holland pagina 8

Van Oord Dredging and Marine Contractors Crew Tender Skippers Kazakhstan Internationaal pagina 8

Van Oord Dredging and Marine Contractors Electrical Superintendent Nederland pagina 8

Van Oord Dredging and Marine Contractors Uitvoerders projecten Nederland Landelijk pagina 8

Van Oord Dredging and Marine Contractors Team Manager Ship Management Support Rotterdam pagina 8

Van Oord Dredging and Marine Contractors Geotechnical Engineer Rotterdam pagina 8

Van Oord Dredging and Marine Contractors Subsea installation engineer Landelijk pagina 8

HAVENS

Port of Amsterdam Inspecteur Gevaarlijke Stoffen & Milieu Noord-Holland MVB

Port of Antwerp Technicus automatisering technisch beheer vloot Antwerpen pagina 10

Port of Antwerp Sleepbootkapitein Antwerpen pagina 10

Venturn Manager Techniek & Onderhoud (kranen) Laurenshaven Rotterdam MVB

Venturn Manager Techniek & Onderhoud Europoort Rotterdam Rotterdam MVB

JACHTBOUW

Amels BV Projectleider Productie Vlissingen MVB

De Klerk Binnenbouw B.V. Moordrecht Hoofd bedrijfsbureau Moordrecht MVB

Middle Point Projectmanager Jachtbouw Omgeving Rotterdam MVB

MARITIEM ONDERWIJS

Oceanwide Docenten met een nieuwe mindset gezocht Nederland MVB

MARITIEME DIENSTVERLENING

ABB Service Engineer Marine & Ports Internationaal MVB

Feadship Vormgever Visualisatie Nederland MVB

iPS - Powerful People “ASD” Stuurman Zuid-Holland MVB

iPS - Powerful People Ervaren Stuurman met baggerervaring Internationaal MVB

iPS - Powerful People Ervaren HWTK in de sleepvaart Landelijk MVB

iPS - Powerful People stuurlieden met baggerervaring Nederland MVB

iPS - Powerful People 3de werktuigkundige Noord-West Europa MVB

iPS - Powerful People Service Engineer Maritiem Nederland MVB

iPS - Powerful People QHSE kandidaten Nederland MVB

Lowland Stuurman ASD Sleepboot Angola MVB

Lowland HWTK ASD sleepboot Angola MVB

Lowland Stuurman ASD Anchorhandling tug Noordzee MVB

Lowland HWTK havensleepboot Antwerpen MVB

Lowland Matroos multicat Guernsey (Frankrijk) MVB

Lowland ASD chief offi cer en chief engineer sleepboot Rotterdam MVB

Lowland 2e en 3e engineers Wereldwijd MVB

Lowland Project Manager Rotterdam MVB

Lowland Marine & Offshore Chief Cook Internationaal MVB

Multraship Towage & Salvage BV Stuurmannen Terneuzen pagina 12

Multraship Towage & Salvage B.V. Kapiteins Havensleepdienst Terneuzen pagina 12

Multraship Towage & Salvage B.V. Hoofd Werktuigkundigen havensleepdienst Terneuzen pagina 12

Oceanwide Offshore Services B.V. Senior Field Intervention Technician Nederland MVB

Oceanwide Offshore Services B.V. Ervaren AHTS / Sleepvaart personeel Nederland MVB

Oceanwide Offshore Services B.V. Maroff’svoor de offshore, sleepvaart en koopvaardij Internationaal MVB

Oceanwide Offshore Services B.V. HWTK’s & WTK’s voor de offshore, bagger, sleepvaart en koopvaardij

Internationaal MVB

Redwave Offi ce Recruiter Noord-Holland MVB

Redwave Operator Mechanic Ampelmann Internationaal MVB

Redwave Sales Manager Noord-Holland MVB

Redwave Commercieel Manager Noord-Holand MVB

Redwise HWTK voor Multicat Europa pagina 5

Redwise Maritime Recruitment B.V. Chief Engineers Ship Delivery Internationaal pagina 5

Sima Charters bv Technical Coördinator Zuid-Holland MVB

Topec Document Controller Papendrecht MVB

U-people BV B.U. Manager Marine & offshore (Electrical) Oud-Beijerland MVB

U-people BV Lead Electrical Engineers Marine & Offshore Oud-Beijerland MVB

W.E.C. lines B.V. Vessel planner / operational coördinator Zuid-Holland MVB

MARITIEME TOELEVERANCIERS

Geveke Werktuigbouw B.V. Werkplaatsmonteur Amsterdam MVB

Geveke Werktuigbouw B.V. Service Technieker (tijdelijk) Internationaal MVB

Huisman Equipment BV Sales Engineer Schiedam MVB

Marine Service Noord Technisch Projectmedewerker Zuid-Holland MVB

SAM Electronics Nederland Inbedrijfsteller op het gebied van navigatie / communicatie

Overig MVB

OFFSHORE

Fabricom Offshore Services B.V. Operator E&I Offshore Noordzee MVB

Lloyd’s Register Surveyor Offshore Rotterdam MVB

Lowland Marine & Offshore Operator Nederland MVB

Middle Point Manager Motion Control Delft MVB

Middle Point Marine Superintendent Noord-Holland MVB

Prima personeel Offshore medewerkers Nederland pagina 8

Redwave Stralers / Schilders Offshore MVB

Redwave Steigerbouwer Offshore MVB

Redwave Roustabouts / Riggers Offshore MVB

Redwave Rope access technician Offshore MVB

BEDRIJFSNAAM FUNCTIE STANDPLAATS MEDIUM

Temporary Works Design BV Naval Lead Engineer Zuid-Holland MVB

Tideway Structural engineer Breda MVB

Tideway Draftsman Offshore pagina 5

SCHEEPBOUW- EN REPARATIE

Abis Shipping HWTK Harlingen pagina 18

Abis Shipping Ladinginspecteur / Port Captain Harlingen pagina 18

Anthony Veder Mechanical Engineer Shipbuilding (Shipowner) Nederland pagina 22

Damen Shipyards Voorman Scheepsreparatie Schiedam pagina 2

Damen Shipyards Begroter Schiedam pagina 2

Damen Shipyards Estimator Frankrijk pagina 2

Damen Shipyards Projectmanager (Senior) Gorinchem pagina 2

Damen Shipyards Sales Manager Brest pagina 2

Damen Shipyards Senior Engineer Rotary Equipment Nijkerk pagina 2

Damen Shipyards Senior Engineer Structural / FEM Engineer Nijkerk pagina 2

Damen Shipyards Project Analist Zuid-Holland pagina 2

Damen Shipyards Project Engineer Services team Noord en Zuidwest Europa Internationaal pagina 2

Damen Shipyards Manager Supply Chain Documentation Internationaal pagina 2

Damen Shipyards Design & Proposol Engineer Offshore & Transport Zuid-Holland pagina 2

Damen Shipyards Sr. Engineer / Teamleider Outfi ting Vlissingen pagina 2

Damen Shipyards Teamleader SharePoint Specialist Nederland pagina 2

Damen Shipyards Service Monteur Nederland pagina 2

Damen Shipyards Lead Engineer Bergum pagina 2

Damen Shipyards Project Engineer Services team Africa Nederland pagina 2

Damen Shipyards Project Estimator Frankrijk pagina 2

Damen Shipyards Medewerker Inkoop Nijkerk pagina 2

Damen Shipyards Solution Manager Sales & Marketing Nederland pagina 2

Den Breejen Shipyard Engineer Scheepsbouw Hardinxveld-Giessendam pagina 5

Den Breejen Shipyard Tekenaar / constructeur Hardinxveld-Giessendam pagina 5

Feadship Project Engineer Scheepsbouw Haarlem MVB

Feadship Ervaren HVAC Engineer Haarlem MVB

Feadship Design Engineer Nederland MVB

Holland Shipyards Lead Engineer Hardinxveld Giessendam MVB

Holland Shipyards Yardmanager Freetown MVB

Koninklijke IHC Master Thesis Project : Hybrid Solutions Nederland MVB

Koninklijke IHC Afstudeeropdracht : Onderzoek Noorse Scheepsbouwmodel

Nederland MVB

Koninklijke IHC Afstudeeropdracht : Produceren zonder tekeningen Nederland MVB

Koninklijke IHC Stage- / Afstudeeropdracht : Marktonderzoek bagger equipment

Nederland MVB

Koninklijke IHC Afstudeeropdracht : Design Rules Nederland MVB

Koninklijke IHC Contract Manager Kinderdijk MVB

Lloyd’s Register Marine Surveyor Amsterdam MVB

Middle Point Sr. Project Engineer Scheepsbouw Zuid-Holland MVB

Royal Bodewes Project Manager Hoogezand MVB

Royal Bodewes Logistiek Assistent Hoogezand MVB

Royal Bodewes Project Engineer Hoogezand MVB

Scheepswerf Slob Voorman pijpfi tten Nederland MVB

WATERSPORT

Vrolijk Watersport Een enthousiaste verkoper Scheveningen MVB

ZEESCHEEPVAART

Abis Shipping Junior Technical Superintendent Harlingen pagina 18

Atlas Professional Hoofdwerktuigkundige Capelle aan den Ijssel MVB

Atlas Professional Maritiem Offi cier Capelle aan den Ijssel MVB

Atlas Professional Sleepboot Kapitein Capelle aan den Ijssel MVB

Atlas Professional Sleepboot Stuurman Capelle aan den Ijssel MVB

Atlas Professional Stortbaas Capelle aan den Ijssel MVB

CFL Shipmanagement B.V. QHSE Offi cer / Manager Nederland MVB

Damen Shipyards Technical Specialist Electrical Systems Nederland pagina 2

Damen Shipyards Sales Manager Frankrijk pagina 2

Delta Marine Crewing B.V. 2e Werktuigkundige Dive Support Vessel Noordzee MVB

Delta Marine Crewing B.V. 1e Stuurman Dive Support Vessel Noordzee MVB

Delta Marine Crewing B.V. Stuurman / werktuigkundige (Maroff tot 3000 GT/KW) Internationaal MVB

Delta Marine Crewing B.V. Maroff alle schepen Wereldwijd MVB

Delta Marine Crewing B.V. HWTK alle Schepen Overig MVB

Holwerda Shipmanagement B.V. Kapiteins Heerenveen MVB

iPS - Powerful People Shoalbuster Kapitein Internationaal MVB

Jumbo Sales Manager - Spot Market Schiedam pagina 20

Jumbo Sales Manager Nederland pagina 20

Jumbo Project Manager Shipping Schiedam pagina 20

Jumbo Draftsman (inventor & AutoCAD) Schiedam pagina 20

Lowland HWTK Noord-West Eruopa MVB

Lowland (H)wtk’s voor koopvaardij, sleepvaart, bagger, offshore en AHTS

Internationaal MVB

Lowland Kapiteins voor koopvaardij, sleepvaart, bagger, offshore en AHTS

Internationaal MVB

Lowland Master Wereldwijd MVB

Lowland 1e- en 2e stuurman voor een multipurpose ship Internationaal MVB

Lowland Marine & Offshore Stuurman Afrika MVB

Muller Dordrecht Sleepboot Kapitein Dubbelschroever Dordrecht MVB

Muller Dordrecht Sleepvaart Kapitein met ASD ervaring Dordrecht MVB

Oceanwide Marine Services B.V. Medewerker ships Coordination Department Vlissingen MVB

Rederij Chr. Kornet & Zn. BV Superintendent Nederland MVB

Rederij Clipper Stad Amsterdam 2nd Engineer / Technician Amsterdam MVB

RollDock Shipping B.V. Tweede Werktuigkundige B.V. Capelle aan den Ijssel MVB

Seacontractors Technical Assistant Middelburg MVB

Seacontractors Finance Assistant Middelburg MVB

Sherakhan Yachting Projects BV HWTK / chief engineer / maritiem offi cier Internationaal MVB

Seatrade Groningen Technical Superintendent Internationaal MVB

Seatrade Groningen Junior Technical Superintendent Groningen MVB

Vroon Recruiter Breskens MVB

Martieme en Offshore carrièrekrant | OKTOBER ‘15

Page 28: Maritieme & Offshore Carrièrekrant No. 4/2015

WE ARE LOOKING FOR

TALENTED PROFESSIONALS TO JOIN OUR GROWING

FORWARD-THINKING COMPANY

Sr RecruiterEmily [email protected]