Mama Cash Verkort Jaarverslag 2011

10
(she changes the world) she’s pushy Mama Cash verkort jaarverslag 2011

description

Mama Cash's Nederlandstalige Verkort Jaarverslag 2011.

Transcript of Mama Cash Verkort Jaarverslag 2011

Page 1: Mama Cash Verkort Jaarverslag 2011

(she changes the world)

she’spushy

Mama Cash verkort jaarverslag 2011

Page 2: Mama Cash Verkort Jaarverslag 2011

2 MAMA CASH VERKORT JAARVERSLAG 2011

onze missieMoedige organisaties die overal ter wereld opkomen voor de rechten van vrouwenen meiden hebben geld en ondersteunende netwerken nodig om te kunnen groeienen positieve veranderingen te brengen in hun gemeenschappen. Mama Cash werftfondsen bij particulieren en instellingen en investeert deze gelden in vrouwen- enmeidengroepen. Daarmee kunnen ze bouwen aan netwerken en samenwerkings-verbanden die nodig zijn om vrouwenrechten wereldwijd te verdedigen en teversterken.

onze visie...Mama Cash streeft naar een vreedzame, rechtvaardige en duurzame wereld waarin elke vrouw en elk meisje de kracht en de mogelijkheden heeft om voluit en gelijkwaardig te participeren.

onze waardenWe omarmen diversiteit in onze organisatie en bij onze partners.

We staan open voor baanbrekende, innovatieve strategieën, reageren op veranderendeomstandigheden, staan klaar om strategische kansen te grijpen en zijn bereid derisico’s te delen die inherent zijn aan het verzet tegen en de transformatie van onder-drukkende structuren en systemen.

We werken toegewijd aan het realiseren van onze doelen, samen met donoren, met de groepen die wij steunen en met partnerorganisaties.

We zijn altijd bereid om verantwoording af te leggen, de resultaten van onze investe-ringen te communiceren en te evalueren, en met anderen te delen wat we hebbengeleerd over succesvolle filantropie op het gebied van sociale rechtvaardigheid.

We zijn vastbesloten om daadwerkelijke en blijvende verbeteringen in de levens vanmensen te brengen en om anderen te inspireren zich bij ons aan te sluiten en ons werkfinancieel te ondersteunen.

Page 3: Mama Cash Verkort Jaarverslag 2011

Highlights uit 2011

Overal en steeds opnieuw worden vrouwen gelabeld als luidruchtig, onfatsoenlijk, agressief of zeurderig als ze opkomen voor hun rechten. Maar de geschiedenis toont dat de strijd tegenseksisme, onrechtvaardigheid, discriminatie en geweld meestal niet gewonnen wordt door wie zich bescheiden en netjes opstelt. Bij Mama Cash juichen we vrouwen die pushy zijn toe.Ook in 2011 steunden we vrouwen-, meiden- en transgendergroepen die patriarchale normenen praktijken ondergraven door brutaal, koppig en provocerend te zijn. Zij ontmoeten veel weerstand, maar blijven vechten om een rechtvaardigere samenleving dichterbij te brengen.

Demonstratie voor het recht op een veilige abortus in Bogota, Colombia.

Mama Cash steunt groepen die door hun gemeenschap-pen en door mainstream sociale bewegingen naar demarge worden gedrongen. Wij focussen daarbij op het bieden van structurele en meerjarige steun voor organisa-tieopbouw en de ontwikkeling van langetermijnstrategieën. >> We kenden 87 subsidies toe aan 79 organisaties en

vrouwenfondsen in 45 landen, met in totaal €3,55 miljoen – een stijging van 11% ten opzichte van 2010.

>> 24% van de 87 subsidies die we verstrekten waren meer -jarig, een ruime verdubbeling ten opzichte van 2011.

Blijvende veranderingen vragen om collectieve actie.Daarom ondersteunen we niet alleen afzonderlijke organisaties, maar linken we groepen aan elkaar en bevorderen we kennisuitwisseling. >> In mei 2011 brachten we met een conferentie in Nairobi

verschillende Oost-Afrikaanse pleit bezorgers voor de rechten van lesbiennes, transgenders en sekswerkers incontact met internationale fondsen en lokale activisten opandere terreinen. Zo werd een begin gemaakt met een regionale agenda voor de decriminalisering van homo -seksualiteit en sekswerk in oostelijk Afrika.

>> Dezelfde maand bracht onze eerste Voice Convening op de Filippijnen alle groepen uit onze Stem-portfolio bij elkaar.Activisten uit 20 landen wisselden kennis en ervaring uit engaven feedback op Mama Cash’s portfolio-strategie.

>> In september brachten we samen met Fondo Centro-americano de Mujeres vertegenwoordigers van 12 vrouwenfondsen en 8 meidenorganisaties bij elkaar voor de tweedaagse Community of Practice in Amsterdam. Zij discussieerden over de behoeften en prioriteiten vanmeidenactivisten en smeedden allianties met elkaar.

We hielden een tussentijdse evaluatie van ons Strategisch Plan 2009-2013. Mama Cash staat open voor groepen die pushy zijn. Dat wilzeggen: luisteren wanneer ze ons vertellen hoe we jonge acti-vistes effectiever kunnen steunen, of dat we creatiever moetenzijn in het denken over wat telt als succes of mislukking. >> We verzamelden feedback van de groepen die we steunen,

onze donateurs, institutionele donoren en stafleden. Opbasis hiervan verfijnden we onze strategische doelen, brach-ten onze resultaten in kaart en onderkenden een aantal essentiële gebieden waar ons werk versterking nodig heeft.

We ontwikkelden nieuwe communicatiemiddelen om hetpublieke bewustzijn over vrouwenrechten te vergroten. >> We maakten twee inspirerende video’s die het werk van

gesteunde groepen in beeld brengen en laten zien hoe de bijeenkomsten die we organiseren bijdragen aan hun werk.

>> We verdriedubbelden het aantal volgers op Twitter (van 374naar 1075) en verdubbelden ons aantal Facebook-fans (van736 naar 1534). Onze Engelstalige website trok bezoekersuit bijna alle landen ter wereld.

MAMA CASH VERKORT JAARVERSLAG 201133

Page 4: Mama Cash Verkort Jaarverslag 2011

4 MAMA CASH VERKORT JAARVERSLAG 2011

‘We bevorderen de onafhankelijkheid van gehandicapte vrouwen’

‘Van de ene op de andere dag was ik een vrouw met een handicap.’Dit citaat geeft treffend weer wat tienduizenden vrouwen de afgelo-pen jaren overkwam in de Indonesische provincie Yogyakarta. De aardbevingen in 2006 en 2007 en de uitbarsting van de vulkaanMount Merapi in 2010 veranderen levens in een oogwenk. Onder de slachtoffers waren veel vrouwen die sindsdien met een handicapverder moeten. Zij worstelen om hun ‘verplichtingen’ als echtgenote,moeder, huisvrouw en broodwinner te kunnen blijven vervullen. Hun wankele positie hierin – én hun toegenomen afhankelijkheid vanfamilie en hun gemeenschap – maakt hen extra kwetsbaar voorfysiek, emotioneel en seksueel misbruik.

SAPDA organiseert en empowert vrouwen die gehandicapt raaktenals gevolg van het natuurgeweld en bevordert hun onafhankelijkheid.Ook stimuleert deze ‘van en voor’-organisatie hun deelname aanonderhandelingen met de overheid én hun participatie in main-stream vrouwenrechtenorganisaties. Op grassrootsniveau helptSAPDA de vrouwen om lotgenotengroepen te vormen en de dia-loog met hun families en hun gemeenschap op gang te brengen.

Op beleidsniveau heeft SAPDA’s pleitwerk geleid tot een gratisziektekostenverzekering voor mensen met een handicap als gevolgvan het natuurgeweld. Hiervan maken inmiddels meer dan 2000vrouwen uit SAPDA’s netwerk gebruik. Door in het geweer tekomen tegen de marginalisering van gehandicapte vrouwen, weetSAPDA hun mensenrechten pontificaal op de agenda’s van socialerechtvaardigheidsbewegingen en beleidsmakers te plaatsen.

LICHAAMIn 2011 gaf Mama Cash 21 subsidies aan groepen die opkomen voor reproductieve rechten, vermindering van het geweld tegen meiden, vrouwen en transgenders endoorbreking van beperkende normen op het gebied van gender en seksualiteit.

Sentra Advokasi Perempuan Difabel Dan Anak – Indonesië

‘Wij komen op voor veilige engezonde werkomstandigheden voor sekswerkers’

Danaya So (‘Huis van Vertrouwen’) komt sinds 2002 op voor demensenrechten en arbeidsrechten van sekswerkers en hun kinderenin Mali. De organisatie heeft inmiddels 3000 leden, verspreid overheel Mali. Nationaal coördinator Marie Denou: ‘We komen op voorons recht om ons werk in veilige omstandigheden te doen, zondergevaar voor geweld, afpersing en discriminatie door klanten enpolitiemensen. Ook werken we aan betere gezondheidszorg.’

Een paar jaar geleden ontwikkelde Danaya So het ‘health ticket’. ‘Dit ticket geeft sekswerkers het recht op een maandelijkse gezond-heidscheck. We introduceerden het in samenwerking met de politie,nadat we politiemensen trainden in een menswaardiger benaderingvan sekswerkers. Het ticket heeft de toegang tot de gezondheids-zorg voor sekswerkers aanzienlijk verbeterd. Bovendien blijkt dat de bezitters van zo’n ticket meestal met meer respect behandeldworden door de autoriteiten. Ze lopen minder kans op willekeurigearrestaties of intimidatie door politiefunctionarissen en gezondheids-zorgmedewerkers.’

In november 2011 belegde Danaya So een eerste netwerkbijeen-komst voor sekswerkersorganisaties uit heel Franstalig Afrika. ‘Hetdelen van ervaringen was heel zinnig. Door dit netwerk kunnen weelkaar steunen in onze strijd voor vermindering van de isolatie vansekswerkers en de decriminalisering van sekswerk. We onder-houden nu contact via Skype en e-mail en plannen inmiddels eenvolgende bijeenkomst in Senegal of Ivoorkust.’

GELDIn 2011 steunde Mama Cash 24 organisaties die zich inzetten voor economische rechten voor vrouwen, meiden en transgenders, of ze nu opkomen voor betere arbeids-omstandigheden, eigendoms- en erfrechten of het recht om natuurlijke hulpbronnen te gebruiken.

Danaya So – Mali

Page 5: Mama Cash Verkort Jaarverslag 2011

5 MAMA CASH VERKORT JAARVERSLAG 2011

‘Wij zijn radicaal, pushy envasthoudend!’

Nasawiya is een feministisch collectief dat opkomt tegen racisme,seksisme, klassenongelijkheid, corruptie, hokjesdenken en intole-rantie. ‘Zaken waarvan de Libanese maatschappij tot in haar haar-vaten doordrenkt is’, aldus coördinator Farah Salka. Gestart als eenkleine groep van vrouwenrechtenactivisten tussen de 20 en de 35jaar is Nasawiya – Arabisch voor feminisme – aan het uitgroeien toteen nationale sociale beweging.

De afgelopen jaren lobbyde Nasawiya met een coalitie van 50 orga-nisaties voor een wet die huiselijk geweld en verkrachting binnen hethuwelijk strafbaar stelt. ‘Hoewel de wet niet is aangenomen, is hetpolitieke landschap voorgoed veranderd. We hebben veel steunweten te mobiliseren en 1000 sympathisanten de straat op gekre-gen, en dat in een land waar mensen moeizaam in beweging tekrijgen zijn. Steeds meer Libanezen onderschrijven het belang vanfysieke en seksuele zelfbeschikkingsrechten voor vrouwen.

Nasawiya richt haar pijlen ook op het sectarisch-religieuze systeem.‘De huidige Libanese grondwet erkent 18 religieuze stromingen, die elk hun eigen familierecht mogen toepassen. Dit systeem paktslecht uit voor vrouwen en verzwakt hun collectieve strijd. Wijdringen aan op één rechtssysteem dat de mensenrechten van allevrouwen waarborgt.’

Nasawiya is daarnaast zeer actief op het internet en sociale media.‘We ontwikkelen online campagnes, hiermee bereiken we veelmensen, vooral jongeren.’

STEMMama Cash gaf 18 subsidies aan organisaties die vrouwen, meiden en transgenders stimuleren van zich te laten horen en zeggenschap op te eisen – met name infundamentalistische en gemilitariseerde gemeenschappen.

Nasawiya - Libanon

‘We stimuleren het activismeonder plattelandsvrouwen,jonge meiden en transgenders’

Het vrouwenfonds Apthapi-Jopueti Bolivia (FMBAJ) ondersteuntorganisaties die opkomen voor de rechten van vrouwen, meiden en transgenders in Bolivia. FMBAJ heeft drie speerpunten. Heteerste speerpunt is de empowerment van inheemse en platte-landsvrouwen. Het fonds ondersteunt hun politieke participatie metsubsidies voor onder meer leiderschaps- en vaardigheidstraining.Met geld van FMBAJ werden in 2011 bijvoorbeeld alle leden van de Organizacion Indigena Chiquitana getraind op het gebied vanleiderschap, gelijke rechten, inheemse autonomie en lokale wetgeving.

Het tweede FMBAJ-programma richt zich op jonge activistes, zoalsLas Gafas Violetas (LGF) in Santa Cruz. Deze jonge feministen vech-ten voor een seksualiteitsagenda waarin ook het recht op abortus,de scheiding tussen kerk en staat en de rechten van lesbiennesworden meegenomen. LGF zet straattheater en graffiti in om hetmaatschappelijk bewustzijn over dergelijke onderwerpen te vergro-ten. Zo organiseerde de groep in 2011 een graffiti-tentoonstellingover de legalisatie van abortus in de Santa Cruz Kathedraal.

Tot slot financiert FMBAJ groepen die opkomen voor seksuelediversiteit en transgenderrechten. Zo kreeg National Network ofTravesti, Transsexual and Transgender Bolivian Women (TREBOL)een subsidie om met de Nationale Ombudsman te onderhandelenover een protocol ten aanzien van de gerechtelijke vervolging bijklachten over mensenrechtenschendingen van transvrouwen. Eensuccesvol project: een dergelijk protocol is inmiddels ingevoerd.

VROUWENFONDSENMama Cash gaf financiële steun aan 24 collega vrouwenfondsen die, verspreid over de hele wereld, werken aan de versterking van feministisch activisme in hun regio.

Fondo de Mujeres Apthapi-Jopueti – Bolivia

Page 6: Mama Cash Verkort Jaarverslag 2011

6 MAMA CASH VERKORT JAARVERSLAG 2011

2011 in cijfers samenvatting

Subsidies per regio

Subsidies per thema

21

24

24

23

LichaamGeld

StemVrouwenfondsen

AfrikaAzië & de Pacific Europa & Gemenebest van Onafhankelijke Staten Latijns-Amerika & de Cariben Midden-Oosten & Noord-AfrikaOverig (internationaal & interregionaal)

18

16

198

318

Inkomstenbronnen 2011

29%

32%

31%

Particuliere donateursPublieke en particuliere instellingenDerden (de Nationale Postcode Loterij)Overheden Overige inkomsten

8%

<1%

Waar ging het geld naartoe?

Van al onze uitgaven, die samen bijna €6,3 miljoen bedroegen,hebben we €5,2 miljoen (82%) besteed aan het realiseren vanonze doelstellingen. Ruim €3,5 miljoen daarvan ging rechtstreeksnaar de 79 vrouwen-, meiden- en transgendergroepen en vrouwen-fondsen die wij steunden. Dit bedrag was ruim €150.000 hoger danwe hadden begroot voor 2011, en een stijging van bijna 11% tenopzichte van 2010.

De resterende €1,65 miljoen werd ingezet voor de begeleiding van gesteunde groepen, het faciliteren van kennisuitwisselingtussen groepen en het aanboren van financiële steun voorvrouwen-, meiden- en transgenderorganisaties door lobbywerk in de filantropische sector.

Waar kwam het geld vandaan?

In 2011 verwierf Mama Cash bijna €6,3 miljoen aan inkomsten, dat is 5% meer dan we hadden begroot. We wierven €4,4 miljoenaan inkomsten van institutionele donoren (95% van ons doel van €4,66 miljoen). Dit representeerde 71% van ons totale inkomen.

32% van onze totale inkomsten is afkomstig van de Nederlandse,Zweedse en Ierse overheid en 31% van instellingen. We ontvingenverder een subsidie van de Nationale Postcode Loterij (€500.000)die wordt geclassificeerd als ‘inkomsten van derden’. Dit droegvoor 8% bij aan de inomsten.

Hoewel we €1,9 miljoen ontvingen via institutionele donoren, was dit toch 22% lager dan het doel dat we ons in 2011 haddengesteld voor institutionele donoren. Daar staat tegenover dat deontvangen overheidssubsidies de begroting met 19% oversteeg.

Particuliere donaties bedroegen €1,81 miljoen in 2011. Dit was45% meer dan begroot, voornamelijk dankzij een grote gift vaneen particuliere donateur. Donaties van particuliere donateursdroegen voor 29% bij aan onze inkomsten.

Een samenvatting van de inkomsten en bestedingen is te vinden in tabel 2 op pagina 8.

€887.518€882.700

€939.800

€843.407

Page 7: Mama Cash Verkort Jaarverslag 2011

7 MAMA CASH VERKORT JAARVERSLAG 2011

Alle bedragen zijn in euro’s

31-12-2011 31-12-2010

Activa

Materiële activa 199.035 57.052

Immateriële activa 23.984 93.534

Vorderingen 161.574 424.744

Effecten 800.276 880.203

Liquide middelen 3.839.360 3.230.277

Totaal activa 5.024.229 4.685.810

Passiva

Reserves

- Continuïteitsreserve 1.223.577 988.533

Fondsen

- Fonds activa bedrijfsvoering 233.020 150.585

- Bestemmingsfondsen 237.476 70.851

- Fondsen op naam en themafondsen 1.264.264 1.771.669

Totaal fondsen 1.734.760 1.993.105

Langlopende schulden 326.215 220.473

Kortlopende schulden 1.739.677 1.483.699

Totaal passiva 5.024.229 4.685.810

Tabel 1: Balans per 31 december 2011

BestuurMama Cash heeft een bestuur met internationale leden.Eind 2011 bestond het bestuur uit elf leden. De bestuurs-samenstelling op 31 december 2011 was als volgt: • Marjo Meijer en Geetanjali Misra (co-voorzitters)• Eveline de Jong (penningmeester)• Lin Chew, Marijke Kuijpers, Jessica Horn, Idelisse

Malavé, Myra ter Meulen, Barbara Limanowska, Cecilia Alemany en Khadijah Fancy (leden).

Bestuursleden ontvangen geen vergoeding. De ledenkunnen een onkostenvergoeding indienen voor kostengemaakt tijdens de uitoefening van hun bestuurstaken. In 2011 waren de onkosten van het bestuur in totaal€27.400. Hiervan werd €16.200 gereserveerd voor eenproject waarmee de geschiedenis van Mama Cash in beeld wordt gebracht via een website.

DirectieMama Cash wordt geleid door de algemeen directeur Nicky McIntyre. Bij het vaststellen van het salaris van dedirecteur volgt Mama Cash de richtlijn met betrekking totdirecteurssalarissen van de Vereniging van Fondsen-wervende Instellingen (VFI), alsmede de Commissie Codevan Goed Bestuur voor Goede Doelen (Code Wijffels).

In 2011 was het jaarinkomen van de directeur €105,259. De totale bezoldiging, inclusief werkgeverslasten (zoalsverzekeringen en pensioen) bedroeg €128,991.

De directeur was het gehele jaar full-time werkzaam bij Mama Cash met een werkweek van 36 uur.

Page 8: Mama Cash Verkort Jaarverslag 2011

8 MAMA CASH VERKORT JAARVERSLAG 2011

Tabel 2: Inkomsten en bestedingen

INKOMSTEN Realisatie 2011 Budget 2011 Realisatie 2010

Baten uit eigen fondsenwerving 3.733.519 3.715.492 5.414.480

Inkomsten van derden 500.000 500.000 500.000

Subsidies van overheden en andere partijen 2.004.925 1.690.000 1.376.723

Overig 37.012 60.000 85.352

Totaal inkomsten 6.275.456 5.965.492 7.376.555

BESTEDINGEN Realisatie 2011 Budget 2011 Realisatie 2010

Bestedingen aan doelstellingen

Strategisch financieringsprogramma 4.073.381 3.984.052 3.770.060

Begeleiding van gesteunde groepen 349.042 379.731 361.927

Leren en evalueren voor verandering 208.949 274.120 251.794

Filantropisch ondersteuningsprogramma 533.709 556.719 548.775

Subtotaal bestedingen aan doelstellingen 5.165.081 5.194.622 4.932.556

Uitgaven ten behoeve van fondsenwerving

Kosten eigen fondsenwerving 754.618 976.722 830.824

Kosten verkrijging overheidssubsidie + aandeel derden 85.898 15.640 22.912

Subtotaal bestedingen ten behoeve van fondsenwerving 840.516 992.362 853.736

Kosten Management en Administratie 293.161 283.860 286.960

Totaal bestedingen 6.298.758 6.470.844 6.073.252

RESULTAAT -23.302 -505.352 1.303.303

Resultaatbestemming

Fonds activa bedrijfsvoering 82.435 51.415

Bestemmingsfondsen 166.625 521.250 -140.440

Fondsen op naam en themafondsen -507.406 1.380.911

Continuïteitsreserve 235.044 11.417

Resultaat -23.302 521.250 1.303.303

Vrijwilligers van Ponton geven seksuele voorlichting aan jongeren in het conservatieve Polen.

Page 9: Mama Cash Verkort Jaarverslag 2011

9 MAMA CASH VERKORT JAARVERSLAG 2011

Tabel 3: Verdeling kosten

Directe programmakosten 3.553.425 37.068 966 11.510 4.398 424 811 3.608.602 3.400.000 56% 3.201.200

Overige directe kosten 62.891 37.735 25.157 193.918 229.204 22.106 52.555 623.566 697.270 10% 645.467

Kosten van gezamenlijke acties 12.236 12.236 0%

Personeelskosten 395.722 237.433 158.289 280.468 453.432 43.731 210.378 1.779.453 2.018.829 28% 1.917.590

Huisvestingskosten 20.854 12.513 8.341 16.254 22.976 2.216 10.001 93.155 107.045 1% 111.016

Kantoor- en alg. kosten 29.574 17.744 11.830 23.051 32.583 3.142 883 14.182 132.989 169.060 2% 148.900

Afschrijvingen 10.915 6.549 4.366 8.508 12.025 1.160 5.234 48.757 68.000 1% 49.079

Totaal 4.073.381 349.042 208.949 533.709 754.618 72.779 12.236 883 293.161 6.298.758 6.460.204 98% 6.073.252

% van totale kosten 65% 6% 3% 8% 12% 1% 0% 0% 5% 100%

% van begroting 98%

Kosten voor doelstellingen Kosten voor fondsenwerving Totaal Begroot % van Totaalwerkelijk 2011 begroting werkelijk2011 2011 2010

trat

egis

ch fi

nan-

cier

ings

prog

ram

ma

Bege

leid

ing

van

gest

eund

e gr

oepe

n

Fila

ntro

pisc

h on

der-

steu

ning

spro

gram

ma

Lere

n en

eva

luer

envo

or v

eran

derin

g

Fond

senw

ervi

ng

en c

ampa

gnes

Geza

men

lijke

act

ies

Inve

ster

inge

n

Behe

er e

n ad

min

istr

atie

Verk

rijgi

ng s

ubsi

die

over

hede

n

De totale uitgaven van Mama Cash bedroegen €6,3 miljoen. Een toename van 3,5% ten opzichte van 2010. De uitgaven bleven 2% onder de begroting als gevolg van het kritisch monitoren van de kosten.

Goede doelen organisaties met een CBF-keurmerk mogenmaximaal 25% van de inkomsten uit fondsenwerving uitgeven aan fondsenwerving. Mama Cash zit daar met een percentage van 13% ruim onder.

Meer informatie

De complete Engelstalige versie van ons jaarverslag She’s pushy en gedetailleerde jaarcijfers over 2011, zie www.mamacash.nl/jaarverslag. Wil je een geprint exemplaar ontvangen? Stuur een mail naar [email protected], of bel naar Janine van Doorn via 020-5158700.

Bedankt! Veel dank aan iedereen die ons het afgelopen jaar heeft gesteund en zo meehielp om 79 organisaties over de helewereld te steunen in hun werk en daarmee bij te dragenaan vrouwen-, meiden- en transgenderrechten!

Page 10: Mama Cash Verkort Jaarverslag 2011

Onze visieMama Cash streeft naar eenvreedzame, rechtvaardige enduurzame wereld waarin elkevrouw en elk meisje de krachten de mogelijkheden heeftom voluit en gelijkwaardig te participeren.

Stichting Mama Cash is in 1983 opgericht enstaat ingeschreven bij de Kamer van Koophan-del in Amsterdam onder nummer 41202535.Het kantoor van Mama Cash bevindt zich aande Eerste Helmersstraat 17 in Amsterdam.

Mama Cash / Fonds voor vrouwenPostbus 156861001 ND Amsterdam

T 020 515 87 00F 020 515 87 99E [email protected] www.mamacash.nl

ING Bank 528

www.facebook.com/mamacashfundTwitter.com/mamacash