maken.wikiwijs.nl · Web viewIs dit niet gelukt, dan nog een keer de video bekijken! Opdracht 1: Ga...

of 3 /3
Thema 1 - OLC les 1 – Je eigen omgeving Stap 1: Sla dit document op in je mapje van M&M en daarbinnen in het sub-mapje Thema 1 Noem het document: Thema 1 - OLC les 1 – Je eigen omgeving Stap 2: Bekijk het onderstaande filmfragment: https://www.youtube.com/watch?v=t7KAlZeorw0 (werken met afbeeldingen) In deze video heb je het volgende geleerd: - maken van afbeelding van je beeldscherm - een afbeelding in Paint bewerken (aanpassen) - de afbeelding opslaan en plaatsen in een Word-document. Is dit niet gelukt, dan nog een keer de video bekijken! Opdracht 1: Ga naar Google Maps: maps.google.nl en probeer in te zoomen in jouw woonwijk net zolang totdat je een aantal straten om jouw huis heen ziet liggen zoals in de afbeelding.

Embed Size (px)

Transcript of maken.wikiwijs.nl · Web viewIs dit niet gelukt, dan nog een keer de video bekijken! Opdracht 1: Ga...

Thema 1 - OLC les 1 – Je eigen omgeving

Stap 1: Sla dit document op in je mapje van M&M en daarbinnen in het sub-mapje Thema 1

Noem het document: Thema 1 - OLC les 1 – Je eigen omgeving

Stap 2: Bekijk het onderstaande filmfragment:

https://www.youtube.com/watch?v=t7KAlZeorw0 (werken met afbeeldingen)

In deze video heb je het volgende geleerd:

- maken van afbeelding van je beeldscherm- een afbeelding in Paint bewerken (aanpassen)- de afbeelding opslaan en plaatsen in een Word-document.

Is dit niet gelukt, dan nog een keer de video bekijken!

Opdracht 1:

Ga naar Google Maps: maps.google.nl en probeer in te zoomen in jouw woonwijk net zolang totdat je een aantal straten om jouw huis heen ziet liggen zoals in de afbeelding.

Opdracht 2:Klik daarna op de afbeelding linksonder waar ‘satelliet’ bij staat (rood omcirkelt) Je scherm ziet er dan ongeveer uit zoals het voorbeeld hiernaast.

Opdracht 3:Omcirkel met rood de inrichtingselementen in jouw afbeelding van de straat zoals het voorbeeld hieronder.

Opdracht 4:Maak nu deze afbeelding af door de onderstaande natuurlijke en inrichtingselementen aan te geven.

-Omcirkel met geel jouw eigen huis.-Omcirkel met blauw minimaal 3 verschillende natuurlijke elementen in jouw afbeelding.-Sla de afbeelding op, bij voorkeur op je bureaublad.

Opdracht 5:Maak nu een afbeelding van een willekeurige grote stad in Amerika op ongeveer dezelfde hoogte als je afbeelding van je eigen omgeving (opdracht 1 t/m 4)

Opdracht 6:Maak nu deze afbeelding af door de onderstaande natuurlijke en inrichtingselementen aan te geven.

-Omcirkel met rood drie verschillende inrichtingselementen in jouw afbeelding.-Omcirkel met blauw minimaal 3 verschillende natuurlijke elementen in jouw afbeelding.-Sla de afbeelding op, bij voorkeur op je bureaublad.

Opdracht 7:Plaats beide afbeelding in een nieuw Word-document. Sla het document op onder de naam: OLC les 1 thema 1. Zorg dat je document in de map M&M komt te staan!