Magazine 't West-Vlaamse hart (Nr. 7 mei 2013)

12
1 Mei 2013 l Jaargang 4 l nr 7 Zomerzoektocht Fiets, fotografeer en win deze fiets! P. 9 PICKNICK IN ’t Sterrebos P. 3 Gezocht: SCHARRELKIDS P. 5 HALLO, MET DE landschapsconsulent! P. 7

description

Magazine 't West-Vlaamse hart (Nr. 7 mei 2013)

Transcript of Magazine 't West-Vlaamse hart (Nr. 7 mei 2013)

Page 1: Magazine 't West-Vlaamse hart (Nr. 7 mei 2013)

11

Mei

201

3 l J

aarg

ang

4 l n

r 7

Zomerzoektocht

Fiets, fotografeer en win deze fi ets! P. 9

PICKNICK IN ’t Sterrebos P. 3

Gezocht: SCHARRELKIDS P. 5

HALLO, MET DE

landschapsconsulent! P. 7

Page 2: Magazine 't West-Vlaamse hart (Nr. 7 mei 2013)

50 jaar provinciedomeinenstempelkaart

Aertrycke

Gavers

Stroroute

Baliekouter

Kemmelberg

t Veld

Bergelen

Palingbeek

Tillegembos

Bulskampveld

Raversyde

Wallemote

Wolvenhof

Fort van

Beieren

Sterrebos

Zeebos

In kader van 50 jaar provinciedomeinen gaan er diverse activiteiten door in domeinen. Wie deelneemt aan één van de geselecteerde activiteiten ontvangt een stempel op deze kaart. Bij deelname aan activiteiten in minimum 3 verschillende domeinen maak je kans op tal van mooie prijzen, waaronder een elektrische fiets!

www.west-vlaanderen.be/domeinen

spaarkaart 50 jaar domeinen_130157.indd 1 29/01/13 11:32

SPECIMENSPECIMENSPECIMENSPECIMENSPECIMENSPECIMENSPECIMENSPECIMENAertrycke

SPECIMENAertrycke

GaversSPECIMENGavers

Baliekouter

SPECIMENBaliekouter Bergelen

SPECIMENBergelen Bulskampveld

SPECIMENBulskampveld

In kader van 50 jaar provinciedomeinen

SPECIMENIn kader van 50 jaar provinciedomeinen gaan er diverse activiteiten door in domeinen.

SPECIMENgaan er diverse activiteiten door in domeinen. Wie deelneemt aan één van de geselecteerde SPECIMENWie deelneemt aan één van de geselecteerde activiteiten ontvangt een stempel op deze kaart. SPECIMENactiviteiten ontvangt een stempel op deze kaart. Bij deelname aan activiteiten in minimum SPECIMENBij deelname aan activiteiten in minimum 3 verschillende domeinen maak je kans op tal van SPECIMEN3 verschillende domeinen maak je kans op tal van

In 1963 kocht de provincie West-Vlaanderen 44 hectare van het Tillegembos in Brugge aan. Dit was het eerste groen domein dat door de provincie werd aangekocht. Op 50 jaar tijd is het groen-patrimonium van de provincie inmiddels uitgegroeid tot 1800 hectare! Van de 17 provinciedomeinen en groene assen (dit zijn oude spoorwegbeddingen die als recreatief fiets- en wandelpad worden ingericht) situeren er zich ook enkele in ’t West-Vlaamse hart. We hebben het over het Sterrebos, ’t Veld, Wallemote-Wol-venhof en de groene assen de Stroroute, de Kezelbergroute en de Vrijbosroute.Naar aanleiding van de aankoop van het eerste domein 50 jaar geleden organiseert de provincie dit jaar een gouden jubileum waarbij feestelijke activiteiten in de provinciedomeinen plaats-vinden. Ook in die van ’t West-Vlaamse hart staat er iets op stapel. Zo is er op 9 juni Dag van ’t West-Vlaamse hart in het Sterrebos (zie blz 3). Op woensdagnamiddag 10 juli verkennen we de Stroroute per fiets (zie blz 3). Zaterdagavond 12 okto-ber dimmen we de lichten van Wallemote-Wolvenhof voor een feeëriek avontuur. En op zondag 20 oktober maak je kennis met straffe vertelsels over ’t Veld tijdens een theaterwandeling.

Ook elders in de provincie zijn er unieke jubileumactiviteiten in de domeinen. Een overzicht van de data vind je op www.west-vlaanderen.be/domeinen. Als deelnemer aan de feestactiviteiten ontvang je een stempel-kaart. Per activiteit die je bijwoont, verzamel je een stempel. Vanaf 3 stempels op je kaart maak je kans op tal van mooie prij-zen, waaronder een elektrische fiets. Meer info via bovenver-melde link.

“Eigen haardis goud waard”Dit magazine is er eentje met een gouden tintje. De provincie viert in 2013 ‘50 jaar provinciedomeinen’. Ook in de domei-nen van ’t West-Vlaamse hart vinden er feestelijke activitei-ten plaats in het kader van dit gouden jubileum. Zo is er op zondag 9 juni Dag van ’t West-Vlaamse hart in het Sterrebos. Een leuke dag voor jong en oud met picknick, workshops en animatie.Leuke dagen zijn het ook voor de meer dan 500 leerlingen die dit schooljaar deelnemen aan zoom@regio. Dat blijkt al-vast uit de regiogazet, een krantje dat de klas opmaakt op basis van hun tweedaagse fietsexcursie in ’t West-Vlaamse hart. Het lijstje van meewerkende voedingsbedrijven, boer-derijen, organisaties,… wordt alsmaar langer. Hierdoor slaagt het Stad-Land-schap erin om unieke en leerrijke regioklassen in eigen streek te programmeren. Ook op het vlak van landschapsverfraaiing gaan Stad-Land-schap en de provincie op zoek naar samenwerking. Inwoners die plannen hebben om streekeigen bomen, knotbomen, fruitbomen, hagen, heggen of een houtkant aan te planten, kunnen rekenen op ondersteuning van de landschapsconsu-lent (vb. advies, ontwerp, subsidie voor plantgoed,…). Vooral in de recent afgebakende aandachtsgebieden wil de provincie samenwerken rond landschap en natuur. Eigen haard is goud waard. Dit gezegde gaat ook op voor ’t West-Vlaamse hart. Neem deel aan de zomerzoektocht en oordeel zelf. Misschien word jij wel de winnaar van een prachtige fiets! Een zoektocht was er ook naar aanleiding van de verkiezingen in oktober vorig jaar. De Initiatiefgroep van het Stad-Land-schap zocht en vond enthousiaste burgemeesters, schepenen en ambtelijke vertegenwoordigers in de negen gemeenten van ’t West-Vlaamse hart. Samen met bestuurders en mede-werkers van de provincie gaan ze de komende zes jaar hard samenwerken aan de verdere uitbouw van het Stad-Land-schap ’t West-Vlaamse hart.

Guido DecorteVoorzitter Stad-Land-schap ’t West-Vlaamse hartGedeputeerde Provincie West-Vlaanderen

2

www.westvlaamsehart.be

Coverfoto:

Provinciedomein Het Sterrebos

foto Stefaan Beel

Prov

inc

ied

om

ein

’t V

eld

in A

rdo

oie

Page 3: Magazine 't West-Vlaamse hart (Nr. 7 mei 2013)

Het Stad-Land-schap ’t West-Vlaamse hart viert dit jaar z’n 5e verjaardag. Voor deze gelegenheid slaat het op zondag 9 juni zijn partytentjes op in ’t Sterrebos. Omdat er in 2013 een gouden ju-bileum van de provinciedomeinen is, krijgt deze editie van de Dag van ’t West-Vlaamse hart extra cachet.

Vanaf halftwaalf kan je je picknicklaken uitgooien en smullen van een streekeigen picknickmand. Twee uurtjes later starten de anima-tie en workshops in het Sterrebos. Een familiefoto in een authentiek kasteeldecor, een knutselatelier met boselementen, op stap met een heks, insectenhotelletjes timmeren, een natuurlabo, koken met de natuur, een foto-expositie met viewmasters,... en nog veel meer valt er op vaderdag te beleven in het Sterrebos. Zjamoel (zie foto), een gezelschap van klasse muzikanten dat Vlaamse volksliederen en folk weet te verpakken in eigen originele composities, speelt op de Dag van ’t West-Vlaamse hart ten dans! Kortom, het belooft een unieke en memorabele namiddag te worden voor jong en oud!

Beleef een unieke namiddag in ’t Sterrebos

SANTÉ N

E JUBILÉ

3

Woensdag 10 juli fiets je een pak informatie bijeen over spoorlijn 64, beter bekend als de Stroroute.

Op de bedding van de verdwenen spoorlijn 64 wordt een pad voor fietsers, wandelaars en ruiters aangelegd. Als alles volgens plan ver-loopt, zal de herinrichting tot groene en recreatieve as tegen eind dit jaar volledig afgewerkt zijn. Deze voormalige spoorweg passeert het jonge domeinbos de Vierkaven, 18 hectare natuur nabij Roeselare en de dorpskom van Moorslede. De Stroroute voert ons ook terug in de tijd. Bijvoorbeeld naar de 19e eeuw toen landbouwers op hun ‘kloefen’ hun teelten per trein naar de markt van Roeselare of Ieper brachten. Ook tijdens W.O. I was spoorlijn 64 van strategisch belang voor de geallieerden en voor de bezetter die achter het front geka-zerneerd was. Wist je trouwens dat de Stroroute op een boogscheut van de militaire begraafplaats Tyne Cot loopt? Dit en nog veel meer kom je aan de weet tijdens de gratis fietsver-kenning langs de Stroroute. Een fietsbegeleider neemt je mee op

sleeptouw. Onderweg ontmoeten we enkele kenners op het vlak van geschiedenis, landschap, natuur,…. De tocht is ongeveer 30 km lang. We fietsen in groep aan een gezapig tempo met eigen fiets.

Afspraak op woensdag 10 juli om 13.30 u aan het begin van de Stro-route in de Hazegoedweg in Roeselare (ter hoogte van verkeerslich-ten N36/Hazegoedweg). Omstreeks 17 u zijn we terug op de startplek.Info: [email protected] – 051 27 55 50

Fietsverkenning langs de Stroroute

Picknicken op Dag van ‘t West-Vlaamse hartDag van ’t West-Vlaamse hart is op zondag 9 juni van 11.30 tot 17 uurter hoogte van ‘t kasteel in provinciedomein het Sterrebos.Animatie en workshops starten om 13.30 u en zijn gratis.Voor de picknick (van 11.30 tot 13.30 u) betaal je € 10 p.p. (-3 j gratis / -12 j € 5) en moet je ten laatste op 2 juni [email protected] – 051 27 55 50

© J

an

Stra

gie

r

Page 4: Magazine 't West-Vlaamse hart (Nr. 7 mei 2013)

breakfast cereals

© M

ath

ijs D

eg

roo

te

Zoom@regio op volle toerenDe dooi is net op tijd ingezet in ‘t West-Vlaamse hart. Gelukkig maar want sinds halfweg maart is zoom@regio weer op gang geschoten. Dit schooljaar nemen meer dan 500 leerlingen van de 5e en 6e klas deel aan de tweedaagse fietsverken-ning in de voedingsregio.

Vanuit het bivakhuis Het Rokken in Roe-selare exploreren de leerlingen stad en platteland, landbouw en economie, land-schap, natuur, erfgoed en een pak an-dere zaken in ‘t West-Vlaamse hart. Het thema ‘voeding’ vormt de rode draad van deze regioklassen. Met een bezoek aan bijvoorbeeld een melkveeboerderij, een diepvriesgroentebedrijf, een aardbeien-kweker, een olieraffinaderij, een chips-fabriek, een firma van veevoeder, een biohoeve, een tuinbouwschool... steekt de klas iets op over haar eigen streek.

Met de steun van...Om alle klassen een aantrekkelijk pro-gramma onder de wielen te schuiven, kan het Stad-Land-schap rekenen op een pak bedrijven en organisaties die hun deuren openzetten voor de regioreporters.Zo verlenen 6 land- en tuinbouwbedrij-ven hun medewerking: Sint-Maartens-hove, ’t Motehof, Bruwershof, Dhoogolof, aardbeienkwekerij Pattyn en aardbeien-kwekerij Demaegdt. Daarnaast werken ook een pak voedingsbedrijven en orga-nisaties van de streek mee. Hun logo’s staan hieronder.

Eline Vandaele van school De Plataan

tijdens de workshop in de tuinbouwschool

Kleef hier een spraakmakende foto van [email protected] er een titel boven en schrijf er 5 lijnen foto-onderschrift onder.

Teken hier een grappig plaatje of een cartoon over zoom@regio

Zet 3 beelden op de coverdie verwijzen naar items binnenin de Regi’o Gazet.

Bedenk een titeltje bij elk van de 3 beelden.

En verwijs naar de bladzijdewaar je er meer over kunt lezen in deze gazet.

REGI’O GAZETOp basis van hun tweedaagse uitstap maken de leerlingen een regionaal krantje, Regi’o Gazet genaamd. Nieuw dit jaar zijn de tablets in de fietskar. Deze multimedia stellen de re-portertjes in staat om hun reportages en interviews nog beter uit te voeren. Hieronder een knipsel uit de Regi’o Gazet van de vrije basisschool van Lendelede die in maart op stap ging.

Kleef hier een spraakmakende foto van [email protected] er een titel boven en schrijf er 5 lijnen foto-onderschrift onder.

Teken hier een grappig plaatje of een cartoon over zoom@regio

Zet 3 beelden op de coverdie verwijzen naar items binnenin de Regi’o Gazet.

Bedenk een titeltje bij elk van de 3 beelden.

En verwijs naar de bladzijdewaar je er meer over kunt lezen in deze gazet.

REGI’O GAZET4

KEN

JE R

EGIO

breakfast cereals

Page 5: Magazine 't West-Vlaamse hart (Nr. 7 mei 2013)

Gezocht: scharrelkidsen dito (groot)oudersNa de zomervakantie pakken Stad-Land-schap en het Centrum voor Natuur- en Milieu-educatie (CVN) uit met een cursus Scharrelkids. Tijdens zo’n cursus leren kinderen (4 tot 10 jaar) samen met hun (groot)ouders opnieuw buiten spelen.

Met dit initiatief nodigen we je uit om vaker met je (klein)kinderen naar buiten te gaan. Saai? Welnee! Juist leuk en spannend. Dus kom achter die computer vandaan en maak kennis met de natuur in je omgeving en je eigenste tuin! Je zult versteld staan hoeveel er te beleven valt voor jong en oud. Wist je trouwens dat kinderen die vaak buiten spelen vrolijker en fitter voor de dag komen?

Het blijkt dat de kinderen van nu 50% minder buiten spelen dan twintig jaar geleden. Dit komt o.a. door de televisie, computer en de verstedelijking. Maar ook omdat de ouders van nu minder tijd hebben en de basisscholen minder aandacht besteden aan natuuronder-wijs. Kinderen hebben daardoor minder voeling met de natuur. Jammer is dat! Misschien brengen de twee cursussen Scharrelkids een kentering in ’t West-Vlaamse hart op gang.

Scharrelkids in IzegemStartbijeenkomst in Wallemote-Wolvenhof op woensdag 18 september. Daarna nog twee sessies, op 25 september en 2 oktober, telkens van 14u tot 16u.

Scharrelkids in Hooglede/GitsStartbijeenkomst op op Speelplein Zoeber op zaterdag 21 september. Daarna nog twee sessies op zaterdag 28 september en zaterdag 5 oktober, telkens van 14u tot 16u.

De cursus is gericht naar (groot)ouders én hun kinderen. Deelnemen kost 10 euro voor het ganse gezin.

Info en inschrijvingen: [email protected] 82 57 26

Scharrelkids kadert in de campagne Leve(n) de tuin. Met deze campagne vraagt Stad­Land­schap meer aan­dacht voor natuur en beleving in de tuin. Voorgaande jaren stonden fruit, vogels en insecten centraal in deze campagne.

© C

VN

Word jij onze nieuwe streek-verkenner?Aan leerboeken over seizoenen, het land-schap, de natuur,… geen gebrek. Maar kennis kan je ook opdoen buiten de schoolmuren. Daarom kiezen veel mees-ters en juffen om er met een bos- of landschapskoffer op uit te trekken. Hier-bij krijgen ze begeleiding van een en-thousiaste streekverkenner. Die brengt de schoolkinderen iets bij over de natuur, het landschap,… in eigen streek. De Provincie en het Stad-Land-schap ’t West-Vlaamse hart willen hun equipe streekverkenners uitbreiden en organiseren daarom een cursus streekverkenner.

Hou je van de natuur? Kan een landschap jou uitermate boeien? Heb je een boontje voor de streek? Kan je je tijdens de werk-week af en toe vrijmaken om een klas enthousiaste kids te begeleiden bij hun ontdekking van het landschap en het bos? Als jouw antwoord op alle voorgaande vragen positief klinkt, dan ben jij de ge-knipte man/vrouw om de poule streekver-kenners te versterken.

De cursus is gepland in het najaar 2013 en duurt 5 dagen. De focus ligt op de ac-tieve beleving van landschap en bos in de regio. De landschaps- en boskoffer en het kabouterleerpad vormen de rode draad doorheen de cursus. De opleiding bestaat uit praktijkgerichte theorie en excursies te velde.

Info en inschrijvingen: [email protected] 051 27 55 54

NATU

URLIJK

5

© C

VN

Page 6: Magazine 't West-Vlaamse hart (Nr. 7 mei 2013)

Fuik werk van die vrijwilligers!

6

KIJK

PU

IT

Nu de paddentrek erop zit, is het de beurt aan de vrijwilligers om naar de poel te trekken. Meer dan 30 mensen gaven zich op om mee te werken aan de poeleninventarisatie van ’t West-Vlaamse hart.

Gewapend met stafkaarten, fuiken en determinatietabellen onder-zoeken ze de komende drie jaar de poelen in hun omgeving. Het aan-tal en de soorten amfibieën die ze er aantreffen, houden ze minutieus bij op een inventarisatieformulier. De gegevens moeten Stad-Land-schap en de provincie in staat stellen om een poelenplan op te maken voor de streek.

Met de inventarisatie krijgen we inzicht in de verspreiding van amfi-bieën en de toestand van hun vindplaatsen. Op basis daarvan wordt een plan opgemaakt om poelen op te schonen, nieuwe poelen te gra-ven en kleine landschapselementen (hagen, heggen, houtkant,…) aan te planten om de soorten in stand te houden en eventueel nieuwe soorten een kans te geven.

KamsalamanderUiteraard bevinden zich in de regio te veel poelen om ze allemaal te onderzoeken. Daarom werd een prioritaire poelenlijst opgemaakt. Zo nemen de vrijwilligers eerst de poelen onder de loep waarvan er onderzoekgegevens van vroeger (1976-2010) bestaan. Vindplaatsen waar in het verleden de kamsalamander is waargenomen genieten ook voorrang. Deze soort is immers sterk achteruitgegaan, zo niet verdwenen in de streek. Verder zijn ook recent aangelegde poelen interessant om fuiken in uit te gooien.

In een volgende editie van dit magazine hopen we je al de eerste resultaten de poeleninventarisatie in ’t West­Vlaamse hart te kun­nen meegeven.

© P

ol D

elee

rsny

der

Over de kaap van 5.000? De paddenschermen in ’t West-Vlaamse hart zijn pas halfweg vorige maand opgebro-

ken. Dat is een maand later dan normaal het geval is. Dit had alles te maken met de langdurige winterkou waardoor padden, salamanders en kikkers niet

snel geneigd waren om uit hun winterslaap te ontwaken. Bij de opmaak van dit magazine lopen de laatste telresulta-

ten van de verschillende paddenoverzetacties in ’t West-Vlaamse hart binnen. De teller schiet pijlsnel omhoog.

Ondanks de uitzonderlijke weersomstandigheden, ziet het er naar uit dat het een recordjaar wordt.

Voorlopig werden in totaal 4.361 dieren gered. Overschrijden we de dit jaar voor het eerst de kaap van de 5000?Bedankt aan de vele vrijwilligers voor hun inzet tijdens de paddenoverzetacties!

Info over de paddenoverzetacties en de poelen-inventarisatie in ’t West-Vlaamse hart:

[email protected] 27 55 54

Kijk puit!Kijk puit!Kijk puit!

© W

illy

De

Ruy

ter

© W

illy

De

Ruy

ter

Page 7: Magazine 't West-Vlaamse hart (Nr. 7 mei 2013)

Je woont landelijk en je bezit een aanzienlijk terrein zoals een weide, een akker, een braakliggend stuk of een grote tuin. Je overweegt om er streekeigen bomen, knotbomen, fruitbomen, hagen, heggen of een houtkant aan te planten. Dan is de kans groot dat je hiervoor kan rekenen op ondersteuning van de provincie. Bijvoorbeeld in de vorm van informatie en advies, een ontwerp van een plan, het aanleveren van plantgoed tot soms zelfs de volledige realisatie van het plan.

De provincie en Stad-Land-schap zetten al jaren in op land-schapsverfraaiing in ’t West-Vlaamse hart. Met het instrument ‘landschaps(bedrijfs)plan’ heeft de provincie al menig landbouwer en plattelandsbewoner ondersteund bij de aanplant van een boom-gaard of een houtkant, het graven van een poel, het ophangen van nestkasten,…. Recent heeft de provincie aandachtsgebieden in ’t West-Vlaamse hart afgebakend. Daar willen Stad-Land-schap en de provincie voortaan prioritair werken aan natuur en landschap.

VoorbeeldenHet doel van zo’n landschaps(bedrijfs)plan is om het landschap te verfraaien, niet alleen voor de eigenaar van het terrein, maar ook voor de buurtbewoners op het platteland en voor de recreant die er

voorbij fietst of wandelt. Wat omvat zo’n plan? Voorbeelden zijn de aanplant van meidoornhagen als afbakening van je perceel, fruitbo-men in een weiland, lindes aan de toegangspoort, een eikendreef naar het erf, een veedrinkpoel, knotwilgen langs de beek,....

Hoe gaat het in z‘n werk?Wie een terrein heeft dat landelijk gelegen is, komt onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor een landschaps(bedrijfs)plan. Een landschapsarchitect van de provincie stelt in nauw overleg met de ei-genaar een gratis plan op. Afhankelijk van je situatie wordt de uitvoe-ring kosteloos aangeboden of sterk betoelaagd door de provincie en eventueel andere instanties (gemeente, VLM, Nationale Boomgaar-denstichting,…). Na het planten... het echte werk: het onderhoud! Ook hier maakt de landschapsconsulent van de provincie je wegwijs in de verschillende mogelijkheden voor ondersteuning (vb. nazorg in het kader van de landschapsbedrijfsplan, de knotploeg, beheerover-eenkomsten van VLM, gemeentelijke subsidies,…).

Benieuwd op welke ondersteuning voor landschapsverfraaiing jij kan rekenen? De landschapsconsulent van ’t West-Vlaamse hart zoekt het graag voor je uit! Contactgegevens vind je hieronder.

Kom jij in aanmerking voor steun bij landschapsverfraaiing?

PLANTPLAN

NEN

?

7

Hallo, met de landschapsconsulent!

De landschapsconsulent (op foto met pet) informeert je graag over de ondersteuning voor landschapsverfraaiing in ’t West-Vlaamse hart.

Pieter BlontrockLandschapsconsulent regio Midden- en Zuid-West-Vlaanderen

051/26 14 42 [email protected]

Page 8: Magazine 't West-Vlaamse hart (Nr. 7 mei 2013)

De geroeste sporen en het gras tussen de treinbiels verraden dat het treinverkeer door Staden al enkele jaren achter ons ligt. Spoorlijn 63, het voormalige treinspoor tussen Kortemark en Ieper, onder de fiet-sers en wandelaars ook bekend als Vrijbosroute, vormt een belangrijk stukje erfgoed in ’t West-Vlaamse hart. Dat erfgoed ook kan bijdragen tot meer ontmoeting en groen in de dorpskom, hebben ze in Staden maar al te goed begrepen. Ontwerpers buigen zich momenteel over de herinrichting van het oude stations-plein en zijn omgeving. Bedoeling is om van deze site een aange-name en groene ontmoetingsplek te maken. Het stationsplein en de spoorroute vormen ook een ideale verbinding tussen de nabijgelegen school, de brandweer, de kinderopvang en de begraafplaats. Voor het

skateterrein en het recyclagepark gaat de gemeente op zoek naar een andere locatie.

Begraafplaats als parkDe gemeente Staden gaat niet alleen bij professionelen te rade. Ook studenten mogen hun zeg doen in de plannen voor meer groen en ontmoeting in de dorpskom. Zo presenteerden de tweedejaarsstuden-ten van KATHO Groenmanagement hun visie en ontwerpen over hoe de begraafplaats langs de Vrijbosroute als een parkbegraafplaats kan ingericht worden. Dit studentenproject kaderde in de samenwerking tussen Stad-Land-schap/provincie en KATHO rond publiek groen.

Toekomstspoor voor groen en ontmoeting in hartje Staden

8

GRO

EN IS

MEE

R DA

N E

EN K

LEU

R

De herinrichting van site Vancoillie, een oude oliesla-gerij, houtzagerij en maal-derij in Lichtervelde, schiet goed op. Hoe de binnen-koer van deze voormalige industriële site er moge-lijk kan uit zien, zie je op het ontwerp van Buro Voor Vrije Ruimte. De tekening bevat een sterke knipoog naar het industriële verle-den van deze ambachten-zone. De binnenplaats en de groenzone zullen een idea-le ontmoetingsplek vormen voor de nieuwe bewoners en de heemkundig kring die onderdak vinden in de site Vancoillie, maar ook voor alle inwoners van de gemeente.

Cultuurkaravaan trekt door ’t West-Vlaamse hartWie cultuur zegt, denkt aan zwarte podiumgordijnen en met rood velours overtrokken zetels. Maar mu-ziek en theater komen ook best tot hun recht in openlucht. Meer zelfs, ze krijgen vaak een extra toets in een buitendecor. Neem bijvoorbeeld de vele unieke erfgoedsites in ’t West-Vlaamse hart. Om deze verras-sende locaties in de schijnwerpers te zetten, stuurt het Stad-Land-schap van juni tot en met oktober een cultuurkaravaan door ’t West-Vlaamse hart. De karavaan houdt voor het eerst halt op zondag 9 juni in het historische parkdomein het Sterrebos. Zjamoel, een gezelschap van klasse muzikanten dat Vlaamse volks-

liederen en folk weet te verpakken in eigen originele composities, speelt er op de Dag van ’t West-Vlaamse hart ten dans!

De cultuurkaravaan met muziek, theater, lichtkunst,… passeert ook elders in ’t West-Vlaamse hart. Noteer onderstaande data en laat je verrassen! • Nacht van ‘t West- Vlaamse hart – vr 30 augustus – hoeve en domein

Ter Kerst in Gits: optreden Fanfarela • Open monumentdag – zo 8 september – parcours langs monumentale

gebouwen in Roeselare: Muzikale, poëtische en andere opvoeringen in o.a. ‘t Klein Seminarie (zie foto), het Kasteel en baljuwhuis van Rum-beke, de Kazandmolen, Huis Wyckhuyse, een villa van Ernest Apers en Uylenburg.

• Nacht van de Duisternis – za 12 oktober – kasteelpark Wallemote-Wolvenhof in Izegem: Light perfomance

• Theaterwandeling met straffe vertelsels over ’t Veld – zo 20 oktober – provinciedomein ’t Veld in Ardooie

Wens je op de hoogte te blijven van de cultuurkaravaan. Abonneer je, op het e­zine van ’t West­Vlaamse hart. Mail naam en e­mailadres naar [email protected] met als onderwerpregel ‘e­zine West­Vlaamse hart’.

O.L.V.-koor Jubilate zingt op 8 september in ’t Klein Seminarie

On

twe

rp B

VV

R

Page 9: Magazine 't West-Vlaamse hart (Nr. 7 mei 2013)

ZEG H

ET MET EEN

FOTO

9

Iedereen kent het gevoel, zin hebben in een fiets- of wandel-tocht maar niet weten waarheen. Sinds de lancering van ‘West-Vlinderen’ behoort dit tot de verleden tijd. Via je computer, tablet of smartphone vind je in enkele klikken een geschikte fiets- of wandeltocht boordevol beleving in je buurt! Voor de zomerzoek-tocht fladderde Stad-Land-schap op www.west-vlinderen.be.

Omdat de provinciedomeinen dit jaar hun gouden jubileum vie-ren, viel ons oog op de ‘fietstocht langs 3 provinciedomeinen’. Het parcours brengt de fietser naar het Sterrebos, Wallemote-Wolvenhof en Bergelen. De zomerzoektocht schotelt je 5 vragen voor waarvan je de ant-woorden onderweg op de fietstocht vindt.

ZOMERZOEKTOCHT LANGS PROVINCIEDOMEINEN

Fiets, fotografeer en triomfeer met de hoofdprijs Fiets, fotografeer en triomfeer met de hoofdprijs

Mijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen ScheldemanMijn fi etstocht begint bij Fietsen Scheldeman

erkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centererkend E-bike centeren sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektochten sponsor van deze zomerzoektocht

Roeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 ArdooieRoeselaarsestraat 20 in 8850 Ardooie051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42051 35 92 42

info@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.beinfo@fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.bewww.fi etsenscheldeman.be

TrajectDe fietstocht vormt een lus van 41,1 km langs het netwerk van fiets-knooppunten. Je kiest zelf aan welk knooppunt je start en eindigt. Knooppunten: 76 40 41 15 14 42 11 4 44 39 76

Antwoord met foto’sKijk tijdens je fietstocht goed rond en zoek een antwoord op naast-staande vragen. Antwoorden doen we niet met pen en papier, maar aan de hand van foto’s. Het antwoord op elk van onderstaande vragen bestaat uit een foto waar je iets portretteert, waarop je iets uitbeeldt of doet,… Naast stopgerief is een fototoestel dus zeker onmisbaar om deze zomerzoektocht in ’t West-Vlaamse hart tot een goed einde te brengen.

InzendenStuur je 5 foto’s samen met het antwoord op de schiftingsvraag vóór 21 augustus naar [email protected]. Per post-adres komt slechts één inzending in aanmerking voor de wedstrijd. Een inzending bestaat uit een unieke fotoreeks van 5 beelden. Vergeet ook je naam, adres en telefoonnummer niet te vermelden. Het wed-strijdreglement kan je opvragen via voornoemd e-mailadres.

PrijsUit alle inzendingen wordt één winnaar aangeduid. Hij/zij die alle antwoorden juist heeft en het antwoord op de schiftingsvraag het best benadert, gaat lopen (euh fietsen) met een gloednieuwe dames- of heren-fiets ‘Venturelli Delta’ (t.w.v. € 499). De winnaar wordt persoonlijk op de hoogte gebracht in de laatste week van augustus.

strijdreglement kan je opvragen via voornoemd e-mailadres.

De 5 vragen1. Het fietsnetwerk is niet de enige manier om deze mooie streek

te verkennen. Er bestaan ook heel wat themafietsroutes. Tussen knooppunt 76 en 40 vind je een route rond een bekende fietsle-gende. Neem een foto van jezelf bij een bordje van deze route.

2. Het mooiste natuurplekje van Izegem ligt volgens Pasar tussen knooppunt 41 en 15. Ter ere van deze plek zette Pasar een hul-debord niet ver van de parking aan de inkom van de site. Bezorg ons een foto van dit plekje terwijl je ervan aan het genieten bent. Zorg ervoor dat er een duidelijk herkenningspunt van het plekje te zien is op de foto. Kwestie dat we je tuinfoto’s kunnen onderscheiden van die van de zomerzoektocht.

3. “Muziek ligt aan de oorsprong en is een deel van alles wat goed, waar en schoon is”. Deze woorden van Plato kan je vinden tussen knooppunt 42 en 11. Vervolledig het orkest terwijl je luchtgitaar speelt en maak hier een mooie foto van.

4. Daar waar de Kezelbergroute (oude spoorlijn tussen Roeselare en Menen) en de Heulebeek dwarsen, zie je in de verte een van de twee basilieken van West-Vlaanderen. Vorm op dit punt met ‘kezels’ op het wegdek de naam van de deelgemeente waar de

basiliek die je ziet staat. Neem vervolgens een foto van de naam die je met de (kiezel)stenen vormde.

5. Net voor knooppunt 39 vind je de publieke stads-boomgaard van Roeselare. Geef in deze boomgaard een dikke knuffel aan Trezeke Meyers en leg dit in-tiem moment vast op foto.

SchiftingsvraagHoeveel foto’s voor deze zomerzoektocht zal het Stad-

Land-schap vóór 21 augustus in totaal ontvangen?

Page 10: Magazine 't West-Vlaamse hart (Nr. 7 mei 2013)

10

FIJN

IN ‘T

DOM

EIN

Hou je ervan om af en toe eens af te wijken van de geëffende paden? Dan zijn de doe- en wandelactiviteiten in de provinciedomeinen een heuse aanrader voor jou. Een poëziewandeling, een serenade van vleer-muizen, op stap met een heks, een cultuurhistorische landschapsver-kenning,…. Het staat binnenkort allemaal te gebeuren in het Sterre bos, ’t Veld en Wallemote-Wolvenhof. Ook in andere domeinen dan die van de provincie kan je leuke activiteiten meepikken. Zo is er de Nacht van

’t West-Vlaamse hart met een openlucht filmvoorstelling in het ANB-domein Ter Kerst in Gits.

Vanaf zondag 26 mei tot en met september vinden maar liefst een dozijn activiteiten plaats in ’t West-Vlaamse hart. In het volgende num-mer van dit magazine kondigt Stad-Land-schap de activiteiten van het najaar aan. Noteer alvast onderstaande data op je zomerkalender!

KALENDER DOE- EN WANDELACTIVITEITEN

Een dozijn uitstapjes in ’t West-Vlaamse hart

Vrijdag 5 juli om 20u in het SterrebosPoëziewandeling

Woensdag 10 juli om 13.30uFietsverkenning langs de Stroroute (zie blz 3)

Zondag 28 juli om 14u in ’t VeldPlantaardigheden: op stap met een plantenkenner

Zaterdag 3 augustus om 21u in het SterrebosOp zoek naar vleermuizen

Vrijdag 30 augustus vanaf 19.30u in domein Ter KerstNacht van ’t West-Vlaamse hart met o.a. filmvoorstelling Rio, een nachtspel, gelegenheidcamping, optreden Fanfarela,…

Zondag 1 september om 14u in het SterrebosHeks Epona dompelt je onder in de maankalender van de druïden

Zondag 8 september vanaf 10uCultuurhistorische landschaps verkenning rond ’t Veld

Zondag 29 september om 10u in Wallemote-WolvenhofZoogdieren opsporen

10u in Wallemote-

ac

tivi

ete

ite

n 2

01

3

genietenvan degenietenvan degenieten

natuur

www.west-vlaanderen.be/domeinen

Info activiteiten in de provinciedomeinen

Provincie West-Vlaanderen

Dienst Natuur- en Milieueducatie

Christine Van Rie

T 050 40 32 51

F 050 40 34 03

E [email protected]

in de provinciedomeinen

Zondag 26 mei

en zondag 2 juni

Zondag 8 september

Genieten van de natuurIn West-Vlaanderen zijn er meer dan 20 provinciedomeinen en groene assen. Bijna wekelijk kan je in één of meer ervan te-

recht voor een doe- of wandelactiviteit. De kalender ‘Genieten van de natuur in de provinciedomeinen kan je raadplegen via www.west-vlaanderen.be/genietenvandenatuur. Je kunt er ook thuis eentje opgestuurd krijgen. Mail [email protected] en vermeld ‘kalender genieten van de natuur 2013’ in de on-derwerpregel. Vergeet ook je naam en adres niet te vermelden. Telefonisch bestellen kan ook via het nummer 051 27 55 50.

Zondag 26 mei om 14u in het SterrebosScheppen in het water: op zoek naar monstertjes in de waterplas-sen en poelen van het domein

Zondag 2 juni om 14u in ’t VeldScheppen in het water

Zondag 9 juni vanaf 11.30u in het Sterrebos

Dag van ’t West-Vlaamse hart (zie blz 3)

Zondag 23 juni om 14u in Wallemote-WolvenhofHeks Epona verklapt alles over elfjes en de Keltische maankalender

© F

rank

Re

nard

Page 11: Magazine 't West-Vlaamse hart (Nr. 7 mei 2013)

foto

Arc

hief

sta

d Ro

esel

are

Beitem statie in de Ieperseweg.

© J

an

Stra

gie

Grie

t Buy

se G

roen

die

nst s

tad

Roe

sela

re

In februari hebben de leerlingen van de Zonnebloem een insectenhotel in hun schooltuin geïnstalleerd. De constructie heeft de school gewonnen via een wedstrijd van het Stad-Land-schap. Tijdens een workshop werd het raamwerk gevuld met riet, stro, leem en andere favoriet bouwmateriaal voor insecten die op zoek zijn naar een idea le stek om te wonen, te overwinteren, eitjes af te zetten,... Wedden dat hotel tegen de zomer al aardig geboekt is!

In februari hebben de leerlingen van de Zonnebloem een insectenhotel in hun schooltuin geïnstalleerd. De constructie heeft de school gewonnen via een wedstrijd van het Stad-Land-schap. Tijdens een workshop werd het raamwerk gevuld met riet, stro, leem en andere favoriet bouwmateriaal voor insecten die op zoek zijn naar een idea le stek om te wonen, te overwinteren, eitjes af te zetten,... Wedden dat hotel tegen de zomer al aardig geboekt is!

Staat ie waterpas?

Nu nog klein, maar binnen enkele jaren stevig uit de kluiten gewassen. We heb-ben het over de 900 struiken en bomen die stad Roeselare samen met de ma-ma’s, papa’s, broers en zussen van de boorlingen van het voorbije jaar in november hebben aangeplant in Bergmolenbos. Met deze plantactie op de Dag van de Natuur dikte het stadsrandbos met 0,65 ha aan.

Nu nog klein, maar binnen enkele jaren stevig uit de kluiten gewassen. We hebben het over de 900 struiken en bomen die stad Roeselare samen met de mama’s, papa’s, broers en zussen van de boorlingen van het voorbije jaar in november hebben aangeplant in Bergmolenbos. Met deze plantactie op de Dag van de Natuur dikte het stadsrandbos met 0,65 ha aan.

Botten maar!

Eind vorig jaar heeft de provincie spoorlijn 63 aangekocht. Deze voormalige spoorlijn tussen Kortemark en Ieper snijdt ook door ’t West-Vlaamse hart. Fiet-sers en wandelaars kennen het tracé beter onder de naam Vrijbosroute. De pro-vincie heeft plannen om deze route, net zoals de Stroroute en de Kezelbergroute, in te richten als groene as voor de recreant. Groene assen vormen een belangrijke rode draad in het beleid van de provincie en het Stad-Land-schap.

Groene assen als rode draad!

GEKIEKT

11

Online databank meterfgoed van de streek Heb je ze vorige maand ook opgemerkt op het dorpsplein in je buurt? De fotokaders met oude ansichtkaarten van pleinen, straten en gebouwen in ’t West-Vlaamse hart. Ze werden opgesteld naar aanleiding van de erfgoed-dag ter bekendmaking van de online erfgoeddatabank Midwest (www.erfgoedbankmidwest.be).

De databank bevat oude foto’s, bidprentjes, archiefstuk-ken, geluidsopnamen, filmpjes, affiches,... van de streek. Ideaal om in een nostalgische bui of uit nieuwsgierig-heid eens te snuffelen in het mooie en rijke erfgoed uit onze regio.

Scan je mee?Je kan zelf ook meehelpen door je waardevol materiaal te laten digitaliseren. Zo toon je wat vaak verborgen blijft in lades, dozen en persoonlijke archieven. Een in-vestering in het verleden om het rijke culturele erfgoed te bewaren voor de toekomst! Je erfgoedparels moet je niet versturen met de post. Ze zouden maar es zoek geraken! TERF organiseert daarom scansessies in mei en juni. Na het scannen neem je je erfgoedstukjes meteen weer mee naar huis.

De scansessies zijn gepland op:• dinsdag28meivan15tot17.30uinhetgemeente-

huis, Marktplaats 2 in Staden• donderdag30meivan13en17uinhetSWOK,Oost-

straat 4a in Oostnieuwkerke • dinsdag4 junivan16en19u indeGobbe,biblio-

theek, Oostraat 2 in Staden

Kun je niet aanwezig zijn op de inscansessies, dan ben je altijd welkom bij de erfgoedcel. Die scant je materiaal direct in en ontsluit het later op de erfgoedbank. Graag een seintje op voorhand. Neem contact op via [email protected] of 051/26.87.49.

De fotokaders naar aanleiding erfgoeddag is een initia­tief van TERF en Stad­Land­schap met steun van het Europees project Maxigreen.

KLIK KLAK

11

Foto boven: collectie bibliotheek Lichtervelde

Page 12: Magazine 't West-Vlaamse hart (Nr. 7 mei 2013)

Stad-Land-schap ’t West-Vlaamse hart Hoe kunnen we de leefbaarheid, de belevings-waarde en de omgevingskwaliteit van Midden-West-Vlaanderen verhogen? Dit is de hamvraag die voorligt in het Stad-Land-schap ’t West-Vlaamse hart, een samenwerkingsverband tus-sen Ardooie, Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare, Staden en de provincie West-Vlaanderen. Samen gaan de partners op zoek naar mogelijkheden en impulsen op het domein van land-schappelijkheid, natuur, recre-atie, educatie en erfgoed, zowel in de stad als op het platte-land en met oog voor de inter-actie tus-sen beiden.

MAXIGREENStad-Land-schap maakt ook deel uit van Maxi-green, een Europees netwerk dat zijn hoofd buigt over de vraag hoe we onze erfgoedsites kunnen ontwikkelen tot multifunctionele en duurzame ruimtes. Veel aandacht hierbij gaat ook uit naar omgevingsaanleg en groeninrich-ting. Als partner van Maxigreen wenst Stad-Land-schap enerzijds expertise op te doen in binnen- en buitenland en anderzijds om ook zelf innovatieve en wervende projecten in ei-gen streek op gang te brengen. Voor meer info over Maxigreen, surf naar www.maxigreen.eu.

COLOFONDit magazine is een uitgave van het Stad-Land-schap ’t West-Vlaamse hart, Streekhuis Midden-West-Vlaanderen, Peter Benoitstraat 13, 8800 Roeselare, 051 27 55 64, [email protected] www.westvlaamsehart.beVerantwoordelijke uitgever: Guido Decorte

Werkten mee aan dit nummer: Myriam Deboysere, Roeland Vanlerberghe, Jasper Dugardeyn, Pieter Blontrock, Philip Vanhie en Koen Vankeirsbilck

Vormgeving en druk: Creative Printing - Roeselare

Gedrukt op gerecycleerd, chloorvrij gebleekt papier

12

STAA

T H

ET A

L OP

DE

ALM

ANAK

?

Ecotuinteam zoekt teamgenotenMaandagavond 10 juni gaat een nieuw ecotuinteam van start in ’t West-

Vlaamse hart. Er is nog plaats voor een handvol deelnemers. Snel wezen is de boodschap!

Een ecotuinteam is een groep mensen die een zestal keren sa-menkomt om de principes van ecologisch tuinieren te leren. Door onze tuinen ecologisch in te richten worden ze op-nieuw een thuis voor vogels, vlinders en allerlei inheemse planten en kruiden. Een deskundig begeleider neemt de groep op sleeptouw. Het blijft echter niet steken bij de the-orie, want de bijeenkomsten (’s avond of in ’t weekend) vin-den plaats in de tuinen van de deelnemers van zo’n team. In

het team is er plaats voor zowel tuiniers met een aangelegde tuin als voor beginners met een ‘braakliggende’ tuin.

Interesse om deel te nemen aan zo’n gratis ecotuinteam? Neem con-tact op via [email protected] of 051 26 14 49.

Interreg efface les frontièresInterreg doet grenzen vervagen