Magazine 2010

20
Hockeyclub Berlicum Magazine Seizoen 2010-2011 mijn Het nieuwe complexbeheer . Wat je van trainers leren kan . Hemelvreugd en Hellepijn . De kampioenen HCB magazine 10-11 v1.indd 1 04-08-10 09:54

description

HCB Clubmagazine 2010

Transcript of Magazine 2010

Hockeyclub BerlicumMagazine Seizoen 2010-2011

mijn

Het nieuwe complexbeheer . Wat je van trainers leren kan . Hemelvreugd en Hellepijn . De kampioenen

HCB magazine 10-11 v1.indd 1 04-08-10 09:54

Apsbb is gedreven, creatief en grensverleggend. Wij willen aan merken bouwen die net zo ambitieus zijn als wij, die aanvoelen dat een crossmedia-aanpak geen noviteit is maar een must om de concurrentie voor te zijn of te blijven.

Onze toekomst is de wereld van medianeutrale merkcommunicatie met de focus op intimiteit en relevantie in de toekomst. Intelligentere en creatievere oplossingen waarvoor we verantwoordelijkheid durven te nemen en nog meer succes hebben met opdrachtgevers die ook durven.

Ook scoren met apsbb? Vraag ons gratis jaarboek aan ([email protected]).

apsbb geeft merkenscorend vermogenapsbb.com

HCB magazine 10-11 v1.indd 2 04-08-10 09:54

voorwoord

Vrij-willig

Op 15 mei j.l. hebben we weer ons jaarlijkse feest gevierd waarin we dit keer naast de sponsors bedankt te hebben, ook het nieuwe miniveldje symbolisch hebben geopend.Het nieuwe veldje dat door een financiële bijdrage van de Club van 100 nu al een succes is gezien de vele kinderen die hier op zaterdag en zondag met een balletje en een stick aan het spelen zijn. Ik stel voor dat de TC hier regelmatig scouts neerzet om de jonge talenten meteen vast te leggen. De aanhef van dit voorwoord is VRIJ-WILLIG….een gek woord eigenlijk als je het zo uit elkaar haalt. Voor mij, na een aantal jaren voorzitter te mogen zijn, heeft dit woord een bijzondere betekenis gekregen. Elke keer merk ik dat er binnen Hockeyclub Berlicum een grote groep Vrij ( zonder dwang) Willig ( bereid) een groot aantal taken binnen de club verricht. Misschien niet altijd zichtbaar voor de spelers en ouders, maar geloof me dat er achter de schermen enorm veel werk, in vrije tijd, met enorm veel inzet wordt verzet. Alle commissies, de organisatie van de toernooien, het coachen, trainen, besturen, inkopen, regelen en ritselen…..heel veel werk dat iedereen vrijwillig doet. Ik ben bijvoorbeeld heel blij met een jonge evenementencommissie, die de komende jaren nog heel wat van zich zal laten horen.Nog zo’n kanjer waar we, als vrijwilliger, afscheid van genomen hebben is Bert Verhagen, zo iemand waar je niet omheen kunt als je iets nodig had bij de club…streng maar rechtvaardig en niet te beroerd om dingen te doen naast zijn ‘formele’ taak. Bert…op deze manier nogmaals heel erg bedankt. Gelukkig zullen we je nog heel vaak op de club zien.Ook hockeytechnisch was het een goed jaar: Dames 1 en Heren 1 bleven alle twee in hun klasse spelen en bouwden gestaag door aan de opbouw van hun team.Ook niet te vergeten zijn de reeks kampioenen, die we het afgelopen seizoen op de club mochten huldigen: JA1, JC1, JD1, JE1, J8D1, MD1 en MD2. Allemaal gefeliciteerd met dit mooie resultaat. Wat staat ons dit jaar te wachten??….. In ieder geval een beleidsplan van de TC, een nieuw bestuurslid voor de Horeca (Robert Rijnders neemt afscheid), nieuwe shirts, weer een sportshop op zaterdag in het clubhuis, nog steeds het beloofde toernooi georganiseerd door H2 en veel sportieve prestaties. Kortom een intensief hockeyseizoen met veel activiteiten op de club om te bevestigen dat je vrij-willig bij Hockeyclub Berlicum goed zit.Veel leesplezier,

Leo van de WouwVoorzitter HC Berlicum

03

HCB magazine 10-11 v1.indd 3 04-08-10 09:54

Heren 2Zij kunnen niet zonder...

Wat je van trainers leren kanEen interview met 2 jeugdtrainers

12-13

14-15

Impressie van het hockeyseizoenSeizoen 2009/2010 in beeld

16-17

Puzzel18

07 De kampioenen 2009/2010

De activiteitencommissie

Hemelvreugd en HellepijnKampioensweekend van JD1

08-09

10-11

04

04

05

06

Inhoud

ComplexbeheerTon de Kroon

De geschiedenis van het hockey Jelle de Vries

03 VoorwoordVoorzitter, Leo van de Wouw

Mijn Club is een uitgave van

Hockeyclub Berlicum en

verschijnt eens per jaar.

Uitgave september 2010,

jaargang 5.

Hockeyclub Berlicum

Sportpark De Brand

Groenstraat 14

5258 TH Berlicum

www.hcberlicum.nl

Colofon:

Redactie / fotografie:

Madeleine Aarts

Nanda van Gameren (eindredactie)

Siebold de Vries

Rianne Wonnink

Fotografie:

Leonard Guldemond

Inge van Olst, CLICKING IMAGES

www.clickingimages.eu

Concept:

apsbb, brand agency for the digital age,

Heeswijk-Dinther

Opmaak:

Angelique Braspennincx

Drukwerk:

Drukkerij Wihabo, Geffen

Meer informatie:

Annemarie Steenbergen

[email protected]

Bent u geïnteresseerd in

adverteren of sponsoring?

Neem dan contact op met

Nanda van Gameren,

[email protected]

inhoud

Herrie op het hockeyveldEen interview met Ellen Steenbergen

19

HCB magazine 10-11 v1.indd 4 04-08-10 09:54

05

In september 2009 is Ton de Kroon in het bestuur gekomen en aangesteld voor het Complexbeheer. Hij is dus de man voor het clubhuis, de terrassen, het groen, de velden en de verlichting.

En wat blijkt als Ton het verhaal vertelt: “De juiste man, op het juiste moment, op de juiste plaats.” Hij is directeur van een Groen Adviesbureau RIET en houdt zich oa bezig met aanleg en onderhoud van sportvelden. Dit is dus goed te combineren met wat er zoal komt kijken bij het complexbeheer voor onze club.

Mini-veldjeIn oktober 2009 is hij gelijk aan de slag gegaan met het idee van het miniveldje. Samen met Renee van Dijk heeft hij hier een mooi multifunctioneel ballenveldje van gemaakt. Verdiept, vrij toegankelijk, geen goals voor eigen spel. Op 15 mei 2010 is dit mini-veldje ook officieel geopend.

Ton heeft geen speerpunten maar wel de volgende drie aan-dachtspunten:• preventief beheer: niet wachten tot iets kapot gaat maar dit voor zijn. Denk aan het op tijd vervangen van de doelnetten en het goed regelen van de verlichting van het veld. • Budgetgebonden en functioneel inrichten van je speelveld: veel kunnen we zelf doen of regelen en het moet praktisch zijn.• Voor iedereen: hou de zaak schoon! Er zijn nu gele afvalbakken gekomen zodat dit ook beter opgepakt kan worden.

De hockeyclub is een club van ons allen. Er is veel te doen, ook in en om het clubhuis. Ton zegt: “Het is een idee om van elk team te vragen dat ze zich een aantal uren inzetten voor hun club. Om de zaak ‘strak en knap’ te houden.”

Lange Ton in het kort:• Veertig jaar, getrouwd, twee kinderen. • Zijn zoon Tijn speelt bij de trainende mini’s• Hij woont in Berlicum en werkt vanuit Bunnink• Hij is directeur van RIET, een groen adviesbureau• Bijnaam: Lange Toon (als je hem ziet, dan snap je het)• Sinds september 2009 verantwoordelijk voor het complexbeheer

Ton de Kroonover Complexbeheer:“het begint simpel: ruim je eigen rommel op”

door Madeleine Aarts

HCB magazine 10-11 v1.indd 5 04-08-10 09:54

5000 Jaar geleden speelden rijke mensen in Perzië polo, een soort hockey op paarden.De arme mensen hadden daar geen geld voor, dus maakten ze de stick korter om gewoon op de grond te kunnen spelen. Daarna verspreidde het polo zich over een groot deel van Azië.In Griekenland werd later ook polo gespeeld, en door opgravingen weten we dat uit polo ook weer andere speelvormen ontstonden. Zo speelden de Grieken het spel HORN, wat ook met sticks en een bal werd gespeeld. De Romeinen speelden ook een soort hockey op het strand, maar met een mensenschedel als bal!Ook op andere continenten werden soorten hockey gespeeld.In Amerika werd het gespeeld door de Azteken, tegen andere stammen.Dat deden ze om te laten zien dat ze niet bang zijn. In Afrika werd het gespeeld met een rubberen bal. De sticks werden uit palmbomenhout gesneden.Hockey is door de Romeinen naar Engeland gebracht en in de 18e eeuw van Engeland naar Nederland gegaan. De naam hockey is Engeland ontstaan uit het Engelse woord hook dat haak betekent. Het wijst op de haak aan het eind van de stick. In het begin had Nederland zijn eigen regels. De stick had 2 platte kanten en de bal was heel groot en licht. Omdat Nederland ook mee wilde doen aan deOlympische spelen, gingen ze met de normale regels spelen.Omdat Nederlanders heel goed in hockey waren, is hockey steeds populairder geworden.Op dit moment telt de KNHB 210.000 leden.

de geschiedenis van

hockeydoor Jelle de Vries, JD1

ka

mp

ioe

ne

n06

HCB magazine 10-11 v1.indd 6 04-08-10 09:54

07

J8D1

JC1

JE1

MD1

MD2

JD1

JA1ka

mp

ioe

ne

n

HCB magazine 10-11 v1.indd 7 04-08-10 09:54

08

Door Rianne Wonnink

Vorig seizoen zijn ze van start gegaan. Steffie, Roos en Michelle uit Dames 1, samen met Leander uit Heren 1. Vier hockeyers, die elkaar al vanaf de basisschool kennen. Drie uit Middelrode en dan natuurlijk Roos. “Die kent iedereen.” Vol goeie ideeën om leuke dingen voor de senioren en de oudere jeugd te organiseren.

Het was Steffie die het initiatief nam. “De activiteitencommissie lag de laatste 2 jaar een beetje op z’n gat. En weet je, zegt ze, we hadden het er allemaal over, maar we deden er niks aan.”

Ze zijn met z’n vieren bij elkaar gaan zitten, om te brainstormen. Wat is leuk om te doen, waar is behoefte aan en wat kan? “Vanuit het bestuur kregen we alle medewerking” vertelt Steffie. Het enige wat we hoefden te doen was afstemmen en natuur-lijk goedkeuring vragen.”

Uiteindelijk zijn er 5 grote activiteiten geweest dit jaar. “Drie hebben wij volledig zelf georganiseerd en bij twee hebben we alleen meegeholpen op de dag zelf. Ons eerste grote evenement was het Unox toernooi. Vier donderdagen in de winterstop, waarop we met gemixte teams op kleine veldjes hebben gespeeld. Lekker erwtensoep, jägermeister en warme happen erbij. Er was een goede sfeer. Een soort apres-ski sfeer. Eén donderdag lag er zelfs sneeuw. Toen kon er niet gehockeyed worden, maar iedereen vond de spelletjes in het clubhuis ook leuk.”

Leander vervolgt: “Daarna was het even wat rustiger, maar in april hebben we voor de A en de B jeugd een feest georganiseerd met als thema ‘Take-me-Out’. 1 Jongen wordt door tig meiden beoordeeld en uiteindelijk blijft er – als het goed is - 1 koppel over. Zij mogen samen uitgaan. De presentatie lag in handen van Roos. Daar had ze zich al weken op verheugd. En verder kon iedereen dansen, drinken en kletsen. Wel gezellig, maar de opkomst kon veel beter. Volgend jaar gaan we vroeger en intensie-ver werven. Misschien nodigen we dan wel introducees uit.”

Tot slot de afsluiting van het seizoen. Op 15 mei. Er waren die dag allerlei dingen te doen op de club. Een keepersclinic met Christy van de Broek, de opening van het miniveldje, een barbeque en tot slot feest, waarbij Harry van Grinsven optrad. “De organisatie, zegt Steffie, was voor ons een hele klus. We zijn nog onervaren en doen veel dingen voor de eerste keer.”

Leander vult aan: “Het blijkt dat we wel echt een werkverdeling hebben. Steffie is de leider, ze notuleert en maakt per dag een draaiboek, zodat we in de toekomst niet steeds alles opnieuw moeten uitvinden. Ik concentreer me meer op het eten en drin-ken. Michelle regelt de PR en Roos de spullen, bijvoorbeeld via de scouting. En we kregen ook nog ondersteuning uit onver-wachte hoek: Jasper Gilsing heeft – snel en mooi - al onze posters gemaakt. Een prima team eigenlijk”

Volgend jaar zal Michelle door haar studie minder aanwezig zijn, maar we hebben al weer een opvolger. Merlijn van Alebeek heeft al gezegd dat hij wel mee wil helpen. En dat is leuk, want hoe meer teams volgend jaar vertegenwoordigd zijn, hoe beter de opkomst!”

Hebben ze voor 2010 ook nog nieuwe dingen gepland? “Na de vakantie gaan we weer brainstormen. Dan komen er ook vast wel goede ideeën. Bijvoorbeeld iets speciaal voor de C en D jeugd. Een toernooi of misschien wel survival of kanoen. Iedereen die mee wil helpen is welkom.”

Even voorstellen:

De nieuwe activiteitencommissie

De leden:Steffi van Dijk (Dames 1) Roos Slenters (Dames 1)Michelle van Helvoirt (Dames 1)Leander van Uden (Heren 1)

Ondersteuning: Jasper Gilsing (Heren 1)

HCB magazine 10-11 v1.indd 8 04-08-10 09:55

09

Even voorstellen:

De nieuwe activiteitencommissie

Leander van Uden & Steffi van Dijk

HCB magazine 10-11 v1.indd 9 04-08-10 09:55

10

door Siebold de Vries

10 en 11 juli 2010. Het slotweekend van jongens D1 op camping de Brand. Ruime staanplaatsen met keuken, bar en hockeyveld. Bosjes rondom om in te verdwijnen met een toiletrol. Net als op vakantie. En met onze eigen WK ouder-kind-finale. Het zou relaxed kamperen worden. Het liep uit op kinderarbeid, hockey in 35 graden, en bijna sterven door een windhoos. Dit gaan we vaker doen!De kinderarbeid was als dank voor het kamperen (klussie voor je klub). Met schoppen en bezems hebben de jongens 50.000 kilo zand ver-plaatst naar achter het clubhuis. Het was niet echt nodig, maar matte de jongens mooi af voor de wedstrijd tegen de ouders. Na het klussen lekker sproeierspringen op veld 1 om af te koelen. De stoom sloeg eraf. In de hockeywedstrijd leerden wij ouders onze jongens wat inzicht, techniek en aftakeling is. Wij begonnen herderlijk maar botsten op jonge wolven, want zo gaan die dingen. Wij raakten oververhit en gingen dus in de rust ook onder de sproeiers sissen. De wet t-shirts toonden onze zwembandjes en dat gaf de jongens moed. Maar schat het huis niet naar de gevel. Wij stonden geen inbreuk op de orde der generaties toe. We gooiden zo hard de beuk erin dat Nigel de Jong erbij verbleekte. Door de gaten in ons onvermogen scoorden wij twee keer. Helaas was de scheids partijdig. Hij floot met een Vuvuzela en kende 5 buitenspeldoelpunten van de jongens toe! Kent skele. Na de wedstrijd vielen we allemaal hongerig in de armen van tante Sjaan Beijer die een superpasta had gemaakt. Met 20 man buiten aan lange tafels waren we onze eigen Bertolli-reclame. In de verte pak-ten donkere wolken zich samen. Na het eten dropen de ouders af en gingen de jongens voetballen. Alleen campingbazen Henk en Hans bleven in hun campingstoelen achter. Om 22.00 uur brak de hel los: onweer met een windhoos. Bomen knapten of werden ontworteld. Het mais werd onthoofd. Drie jongens werden met tent en al op Henk en Hans gekwakt die met hun neus boven een toetje hingen. Kamperen is echt niet saai! De overlevende jongens hebben op zondagochtend weer gevoetbald en ‘s-middags gingen we karten. Supercool. Sommigen reden nogal Veilig Verkeer Nederland, maar 1 jongen knalde vol gas Burn Rubber in de bocht rechtdoor tegen de afzetting. Daar werden de mensen van het kartingcentrum niet blij van. De nekwervels van Burn Rubber ook niet. We mochten hem als kartverschrikker in de afzetting laten hangen. Scheelde een frietje.Het was een hemels weekend, tot Iniesta ons een paar uur later de hel inschopte. Kent skele. Vakantie.

gras

snaa

ien

voetballen

maaiveld

Hemelvreugd en hellepijn

HCB magazine 10-11 v1.indd 10 04-08-10 09:55

11

gras

snaa

ien

hockey

eten

voetballen

kinderarbeid

kart

maaiveld

funktionslust

staaven bries

Hemelvreugd en hellepijn

HCB magazine 10-11 v1.indd 11 04-08-10 09:55

Heren 2

't KaashoeKje

12

Jan van nuenenMarcel Ouwerkerk

stan van den thillart

“Ik heb mijn kampioensshirt

2007-2008 aan. Hiermee ben

ik voor de 2e keer kampioen

geworden met Heren 2”

thijs van de veerdonk

bram van puijenbroek

“Een rolletje tape heb ik

meegenomen, want er moet

altijd overal tape op”

“Dit is mijn Ajax shirt. Ik moet zelfs tijdens dewedstrijd de stand checken”

nick loomans

“Ik laat mijn eigen merk hockeystick zienthe Indian Maharadjapersoonlijk genoeg, dacht ik”

rein van lith

sierd wesstra

“Ik kijk elke dag even naar mijn ‘Koos-Alberts-Fanclublidmaatschaps-kaart”

ze kunnen niet zonder .....

HCB magazine 10-11 v1.indd 12 04-08-10 09:56

“Tot mijn 17e heb ik nooit een bitje ingehad. Toen zijn er 3 tanden uitgesla-gen. Sindsdien doe ik het nog steeds zonder. Ik word er misselijk van”

13

Frank Timmermans

john loomans

bas engelendaan boldewijn

“Ik heb mijn hand gebro-ken, ben van een podium afgevallen, tegen een paal gelopen... ik krijg het altijd voor elkaar om gebles-seerd te raken”

frank brouwers

“Sinds 3 jaar ben ik de aanvoerder van Heren 2. Dit is mijn errug lange bandje”

thijs boldewijn

“Op vakantie maak ik zo’n 75 foto’s per dag en daarom heb ik mijn fototoestel meegenomen”

luuk van den boom

“Ik heb 2 belangrijke dingen meegenomen: Mijn keepersshirt, omdat ik al 33 jaar keep en mijn mo-biel. Mijn vrouw kan elk moment bevallen”

matthijs bax

“Aquarius. Ik drink altijd een sportdrank voor de wedstrijd”

thijs falkenburgFloor van hees

HCB magazine 10-11 v1.indd 13 04-08-10 09:56

14

at je vanGiesleen Thissen

is 16 jaar en heeft vorig jaar de teams ME2 en ME3 getrained. Ze heeft dit samen met anderen gedaan. Achteraf

zegt ze dat ze het trainen heeft onderschat, ze heeft er zelf namelijk ook heel veel van geleerd. “Je leert nadenken over het hockeyspel, hoe je

iets doet en waarom. Dat is eigenlijk voor iedereen goed.”

Trainer word je niet zomaar. Giesleen heeft voor de vakantie via het Jeugdplan Hockey vier avonden gevolgd, als voorbereiding op het training geven. Vooraf moeten de trainin-

gen goed voorbereid worden. Daarvoor had ze hulp van de mappen van het jeugdplan. Ze heeft hierbij wel gekeken naar waar de teams ook aan toe zijn. Soms heb je iets minder tijd

nodig, soms duidelijk meer.

Daarbij kwam, dat ze meiden van ongeveer 8 jaar ging trainen, een aparte groep die je goed bij de training moet houden. Wijze lessen:• Als trainer sta je boven de groep• Kies voor duidelijke opdrachten• Warming-up: met leuke oefeningen (en vergeet de cooling-down niet!)• Kinderen zijn visueel ingesteld: voordoen werkt beter dan alleen praten.

• Denk aan alle aspecten: technisch, tactisch, conditioneel en emotioneel.

En daarbij zijn de meiden ook zo dat ze nieuwsgierig zijn en je graag uittesten, hoever kunnen ze gaan? Streng zijn werkt dan wel. Gaan de kinderen aan klooien, tja dan

is er geen tikkertje of wedstrijdje. Op die manier ‘streng’ zijn, houdt ook het leren en de gezelligheid in de groep.

Wat heel leuk is, is dat je dingen van de training ook terug ziet in het veld. Soms te pas of te onpas. Zoals een dummy,

die de kinderen geleerd hebben. Met de coach was er ook veel contact.

Door Madeleine Aarts

HCB magazine 10-11 v1.indd 14 04-08-10 09:56

15

Toon van Schijndel en

Thomas Lijdsman

(beide 18 jaar) zijn bezig met de laatste training van hun eerste seizoen. Ze zijn de trainers van JD1. Thomas heeft de cursus van het Jeugdplan Hockey gevolgd, Toon

niet, omdat hij zelf al een sportopleiding volgt.

Na een maand hebben de trainers met het team de juiste toon gevonden. De jongens luisteren nu beter dan eerst. Toen het in het begin niet zo goed ging, is dit met hen geëvalueerd. En dan

krijg je de zaken te pakken. ”Was best wel spannend,” vinden ze.

Ze hebben de training gestructureerd opgebouwd voor de jongens. Dat geeft veel duidelijkheid. De warming-up kunnen ze al helemaal zelf. En daarna komen de oefeningen met veel afwisseling. Want drie keer iets doen, is soms al moeilijk. Een deel van de oefeningen zijn variaties op een aantal kernoefeningen. Ook het afronden heeft veel aandacht gekregen.

Wat je wel ziet is dat het soms moeilijk is om resultaat te bereiken in de wedstrijden. Soms moet je langer hierop wachten. Een leerpunt van het team was bijvoorbeeld het veld breed houden

en het positiespel in vullen. Later in het seizoen, toen er mogelijk een kampioenschap aan zat te komen, is het trainen ook feller geworden. Ze waren serieuzer en dat heeft ook

resultaat gehad.

Toon geeft aan dat je als trainer langer dan één jaar bij een team moet blijven. “Je hebt met elkaar wat opgebouwd. Zo kan ik ze helpen om meer team te

worden.”

Als einde (van elke training) gaan Toon en Thomas nu hun laatste frikadellen en milkshake’s eten.

Op het volgend jaar!

leren

kan

trainers

HCB magazine 10-11 v1.indd 15 04-08-10 09:56

Bert bedankt!

Het was heet, vermoeiend spelen maar wederom een geslaagde dag. En natuurlijk bij HCB de sproeiers als verkoeling.

16

06-02-2010 E en F wintertoernooi

Toen was het koud maar hockey kan altijd. Iedereen bedankt voor dit prachtige, dit jaar al superveel gebruikte miniveldje.

Meestal te veel sneeuw om

te spelen maar gezellig was

het..

Onze toekomst….

15-05-2010 Sponsordag, opening miniveldje

05-06-2010 Minislotdag

HCB magazine 10-11 v1.indd 16 04-08-10 09:57

12-12-2009 FKV toernooi

17

Ook dit jaar weer uit Spanje aanwezig om dat leuke spelletje te leren.

Wat een oranjeclubfeest met geweldig veel kampioenen (zie elders) en fanatieke ouders tegen de kinderen.

Evenwicht bewaren of zijn ze voor iets anders bedoeld?

Ook dit jaar weer uitstekend gefloten

door de spelbegeleiders ondersteund

door Rob van Nuland.

03-12-2009 Pietentraining

06-02-2010 Balkentoernooi

Iedereen verzamelen!

19-06-2010 WK voetbal, huldiging kampioenen en ouder-kind toernooi

De spelbegeleiders

HCB magazine 10-11 v1.indd 17 04-08-10 09:57

18

L R E N R O C W S W K

E B A L S H O O T I E

K E R E T L B D I S E

R N P K I A A M C S P

I A E P C I R O K E E

C A M E K A A R T L R

F L A T S N Y M M U D

H S U P P E E L S

1 als je moe bent, … dan!2 een straf of lange hoek3 laat hem maar rollen4 een schijnbeweging voor domoren5 met deze trekduw mag de strafcorner hoog op doel6 binnen deze figuur mag je scoren7 deze houder is goed beschermd8 met dit hout sla je9 jammer als de bal tegen je lijf komt10 een stok boven schouderhoogte11 boos en na verlies kun je hier uithuilen12 hij is er in 3 kleuren13 slaan, Boxtel14 dit mogen de mini’s nog niet op goal15 een koeieslag

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

WOORDEN

Maak van iedere (cryptische) omschrijving een woord en noteer dit onder “woorden”.Zoek in de puzzel de woorden (horizontaal en verticaal) en kleur de vakjes.De overgebleven lege vakjes vormen de oplossing van de puzzel.PUZZEL

Mail je oplossing voor 1 oktober 2010 naar [email protected]. puzzel magazine en maak kans op een hockeyshirt nieuwe stijl.

OPLOSSING

HCB magazine 10-11 v1.indd 18 04-08-10 09:57

19

Door Rianne Wonnink

Even googlen op de naam Ellen Steenbergen leverde een lange lijst hits op. Ellen is namelijk een nationale beroemdheid. Ze heeft in 2008 meegedaan aan het programma ‘Herrie aan de horizon’. In dit programma ging Herman den Blijker op zoek naar de beste hobbykok van Nederland en Ellen eindigde hierbij op de tweede plaats! Tijd voor een interview waarin ik eens zal kijken hoe deze culinaire duizendpoot een van deze poten voor de club kan inzetten.

In de tuin van haar net verbouwde huis aan de Sassenheimseweg zitten we in het zonnetje en praten we over haar werk, haar hobbies en de hockeyclub. Ellen blijkt een grillig carrierepad te hebben, van uitvoerder in de bouw, via de horeca, tandartsassistente en schoonheidsspecialiste, kwam ze uiteindelijk uit bij haar echte passie: koken.

Hockey speelt ze al sinds haar 8e. Eerst vooral als keeper en de laatste jaren weer ‘gewoon’ als veldspeelster bij Dames 2. Vorig jaar heeft ze het secretariaat van Marielle van de Ven overgenomen. “Je kunt niet blijven weglopen van dit soort functies. Als je vindt dat er te weinig gedaan wordt voor je leeftijdsgenoten, dan moet je daar zelf iets aan doen. En dat was ook de reden om me in te gaan zetten voor de club”.

Het werk is niet zo moeilijk hoor, zegt Ellen, Ik ga 2x per maand de post ophalen bij de boekhandel. Ik beantwoord diverse vragen en zorg dat ze bij de goede personen terecht komen. En ik maak een agenda en de notulen voor de bestuursvergadering. Het valt dus qua tijdsinspanning wel mee.”

“Eigenlijk is het een soort beginnersfunctie binnen het bestuur. Misschien dat ik hierna wel overstap op het bargebeuren. Dat past beter bij mij. Ik heb nu al allerlei ideeëen voor hapjes en uitbreiding van het assortiment. Bijvoorbeeld gewoon op zondag een pot macaroni klaarzetten. Eten moeten de teams toch en dan komt de omzet tenminste nog ten goede aan de club.”

Ellen heeft alvast een voorproefje geleverd. Een recept voor een tosti, zodat je tijdens de wedstrijd flink kunt vlammen!

Pittige vlamtosti

Ingrediënten:• 50 gram half om half gehakt • 1 theelepel sambal oelek • peper/zout • 4 plakjes tomaat • 2 plakjes kaas • 2 sneetjes brood • margarine • chilisaus

Bereiden: Bak het gehakt in de pan in een beetje margarine. Voeg peper, zout en sambal toe. Beleg een sneetje brood met 1 plakje kaas, tomaat en het gehakt mengsel en leg het 2de plakje kaas erop. Dek dit af met het andere sneetje brood. Bak bruin in een tosti ijzer en serveer met wat chilisaus!

Ellen Steenbergen Herrie op het hockeyveld

HCB magazine 10-11 v1.indd 19 04-08-10 09:57

Voor echte hockeyfans!Rabobank Dommel en Aa sponsort jouw hockeyvereniging. En speciaal voor jou als lid van

die hockeyclub, is er de Rabo HockeyRekening. Open ‘m nu, dan krijg je die gave sticktas

cadeau.*

Heb jij al een Rabo TopKid of Rabo JongerenRekening? Op vertoon van je bankpas zetten

we jouw rekening gratis om naar een Rabo HockeyRekening.

Het is tijd voor de Rabobank.

Heb jij ‘m al?Open nu de Rabo HockeyRekening en krijg een gave sticktas cadeau!*

Vraag de Rabo HockeyRekening aan via rabobank.nl/dommel-en-aa of kom met je ouder(s)/verzorger(s) naar één van onze bankkantoren.

*Leden tot 18 jaar van MHC MEP, HC Liempde, HC Berlicum, MHC De Dommel.

HCB magazine 10-11 v1.indd 20 04-08-10 09:57