magazine 01-2011

24
eerste editie januari 2011 VBOI online magazine

description

VBOI magazine 01 2011

Transcript of magazine 01-2011

eerste editie januari 2011 VBOI online magazine

1

Als je dit leest heb je het proefexemplaar van ons verenigingsblad voor je. Voor mij als jullie kersverse voorzitter een bijzonder moment.

Laat ik beginnen met mijzelf voor te stellenMijn naam is Kees Kors en ik werk als coördinator installatiezorg in het Kennemer Gasthuis te Haarlem, ben bijna 25 jaar zorgzaam binnen de gezondheidszorg, ooit begonnen als medisch elektronicus. Ik ben sinds 2003 lid van de VBOI en heb mijzelf na Almelo aangemeld als bestuurslid.

Als jullie voorzitter maak ik mij sterk voor een evenwichtig VBOI, waar iedereen, werkzaam in of ten dienste van het vastgoedbeheer in de gezondheidszorg zich thuis voelt.Concreet betekent dit niet dat wij onze trouwe leden zullen vergeten, zeker niet. Maar we gaan meer aandacht geven aan het middenkader binnen ziekenhuizen en woningbouwcorporaties die “zorgpanden” aanbieden.Verder gaan wij in overleg met zusterverenigingen voor betere samenwerking en wederzijdse kennisvermeerdering.

Zijn wij actief op bestuurlijk en landelijk niveau als het gaat om legionella preventiehandhaving en duurzame verlichting.

Ook zaken als ontruiming, hulpverlening, brandpreventie en energiebesparing krijgen onze volle aandacht. Dit alles opdat jullie je gesteund weten in je werk.

Terug naar de aanleiding van dit stukje.Bij een herstart van een blad hoort een gelukswens en een korte terugblik. Als ik terugblik, zie ik een vereniging en leden die de kracht hebben terug te klimmen uit een dal en daar lering uit hebben getrokken. Dit blad is er een voorbeeld van, we gaan dit op een vast tijdstip tweemaal per jaar digitaal aan jullie versturen. Pas als we zeker zijn van voldoende kopij, kansen of noodzaak zullen we overgaan tot een extra uitgave.Ik wens jullie lezers veel en vooral interessante informatie en het blad een breed leespubliek en heel veel artikelen.

Voor ik afsluit, moet mij nog een ding van het hart, wij als bestuur trachten zoveel mogelijk digitaal met jullie communiceren, het gaat sneller en het kost minder, we hebben daarvoor meerdere mogelijkheden, de website, linkedIn en email. Ik zal het niet onder stoelen of banken steken, ons bestand was niet optimaal. Eerder zeer onvolledig, een van de redenen waarom wij jullie niet konden en hebben kunnen bereiken.Energie steken om te gaan zoeken naar de oorzaak lijkt mij zinloos, die energie steek ik veel liever in het opschonen en aanvullen van het bestand.Daar hebben we jullie hulp wel bij nodig, sommigen hebben dat al mogen ervaren.

Haarlem, januari 2011Kees Kors

Van de Voorzitter:

2

Van de voorzitter ........................................................1

Inhoudsopgave ............................................................2

VBOI ............................................................................3

Interview ....................................................................10

Agenda Ledenvergadering ......................................11

Verslag Ledenvergadering .......................................12

Samen b(r)ouwen we er iets moois van .................20

Energiegebruik, een bewuste keuze .........................4

Naleving legionellawet, schiet te kort ....................17

Oproep .......................................................................19

algemeen

artikelen

jaarcongres

Tot slot

3

VBOI is een brancheorganisatie voor technici, die belast zijn met het beheer en onderhoud van vastgoed binnen de gezond-heidszorg en/of sterke economische banden hebben met dit beheer en onderhoud.

De 350 leden leveren dagelijks, direct en indirect, diensten aan ongeveer één miljoen afnemers. Daarmee is de VBOI een niet te verwaarlozen speler in de zorg en de op een na grootste organisatie in Nederland binnen deze specifieke vastgoed-sector.

Bovendien heeft de vereniging een maatschappelijke waarde. De prestaties van de leden zijn mede bepalend voor de waardering en het aanzien van de aangesloten instellingen en organisaties.

Kennis en kunde staan centraal binnen de vereniging. Om dit te blijven garanderen, is ruimte nodig. Ruimte om te verand-eren en te blijven verbeteren. Het is de taak van het bestuur daar goede voorwaarden en mogelijkheden voor te scheppen.

In het beleid van de vereniging staat het individuele lid centraal.Er worden mogelijkheden geboden om te komen tot een hoge graad van kwalitatieve dienstverlening, die maximaal aansluit bij de vraag.Daarnaast worden er kaders geschapen voor die dienstverlening.

De VBOI communiceert op een open manier en is transparant over haar beleid en ondersteuning naar de leden.

Vereniging Voor beheer en onderhoud in instellingen

De VBOI kent instellingsleden, overige leden en donateurs.

Instellingsleden

U bent instellingslid, als u in loondienst bent bij een erkende zorginstelling, uw contributie bedraagt daarbij € 60 per kalenderjaar.

Overige leden

Bent u niet in dienst van een erkende zorginstelling dan valt u onder de “overige leden”. De contributie bedraagt dan € 300 per kalenderjaar.

Donateurs

Donateurs zijn zij die eenmalig of regelmatig een bedrag storten in de verenigingskas ten behoeve van een activiteit of dienst, waaraan zij hun naam verbonden willen zien. Donaties zijn voor één kalenderjaar.

Procedure

Om lid te worden vult u het formulier in de rechter kolom van deze webpagina in en klikt u vervolgens op de knop “Verzenden”. Binnen enkele dagen krijgt u een aanmeldingsformulier toegezonden per e-mail. Vul dit formulier in en fax (070 3192806) of e-mail ([email protected])

4

door L.Vlastra

Binnen zorginstellingen wordt energie verbruikt, nuttig en noodzakelijk. Tegelijkertijd is er de plicht om, boven bepaald verbruik, een beleidsplan te hebben waarin de organisatie aangeeft hoe zij het energiegebruik bewaakt en stelselmatig terugdringt. Deze grens ligt bij een jaarverbruik van 50.000 kWh en of 25.000 m3 gas. In het kader van de milieuwet is er door het Kennemer Gasthuis (KG) een beleidsplan geschreven en zijn er door de raad van bestuur keuzes gemaakt, hoe en waar het ziekenhuis het verbruik kon terugdringen1.

Het ketelhuisNaast alle andere voor de hand liggende oplossingen is er bijzondere aandacht besteed aan het centrale ketelhuis van het KG, waarvan het ontwerp dateerde uit de eind zestiger jaren van de vorige eeuw, toen aardgas nog spotgoedkoop was en onuitputtelijk leek. Dat zien we terug in het ontwerp. Niets zuinig, maar betrouwbaarheid voorop; aan elke denkbare “nood”situatie kon het hoofd worden geboden. Het opwaarderen en energiezuiniger maken van het ketelhuis zou forse investeringen vergen, maar met een gemiddelde terugverdientijd van 2 jaar en minder was de keuze niet moeilijk voor het ziekenhuis.

Naast elkaar stonden 4 gasgestookte ketels. Allereerst een 4,5 mW stoomketel (A), die met eenvoudige ingrepen is om te schakelen naar een heet water CV ketel. Deze ketel kan ook gestookt worden met lichte dieselolie. Daarnaast een 4,5 mW heet water CV ketel (B). Vervolgens 2 identieke 2,5 mW stoomketels (C & D), waarbij ketel C is uitgerust met een duo brander, dwz ook kunnen stoken met lichte dieselolie. Beide ketels zijn voorzien van een warmtewisselaar van 2 mW waarmee heet water voor de CV kan worden aangemaakt.Alle ketels zijn drietreks vlampijpketels met retardes, de branders kennen de standen grote en kleine vlam, alle regelingen in het voedingwater en condensaatnet zijn een hoog en laag niveauschakeling. Het spuien van de ketels gebeurt via een geleidbaarheids-regeling of met de “hand”.

Het maximale gasverbruik was voor de 2 grote ketels ieder 450 m3, de twee kleinere elk 250m3 per uur. Het schoorsteenverlies bedroeg tussen de 9 en 13% afhankelijk van de belasting. In de loop der jaren hebben zich in het KG veranderingen voorgedaan, panden zijn gerenoveerd, uitgebreid en of hebben een andere bestemming gekregen. Nieuwe behandelmethoden werden omarmd, andere werkzaamheden werden op economische gronden afgestoten, zoals de grootkeuken en de centrale wasserij. Dat laat sporen na voor de installatie.

De huidige situatieDoor al die interne veranderingen en aanpassingen was het opgestelde vermogen aan de ruime kant. In de zomerdag is er een minimale vraag naar CV water, maar een grote vraag naar stoom voor de absorptiekoelmachine. In de winterdag is er volop vraag naar CV water, vanzelfsprekend, maar is de stoomvraag laag, ongeveer 1,5 Mw. In de winter maakten de ketels A en B CV water en werd ketel C werd ingezet voor de stroomproductie. Ketel D werd qua capaciteit overbodig, maar werd op grond van noodsituaties toch stand-by gehouden.In cijfers kwam het er op neer dat er op een koude winterdag tussen de 900 en 1100 m3 gas per uur werd verstookt, waarvan dan weer ruim 100 m3 als nutteloos door de schoorsteen verdween. Dat dit niet ideaal of erg zuinig was mag zonneklaar zijn.

Meer weten?

Belangstellenden kunnen een digitale versie van dit plan opvragen bij Kennemer Gasthuis:

mail to [email protected]

L. Vlastra van Huis~Werk, helpt instellingen bij het opstellen van energiezorgplannen, het schrijven van besparingsvoorstellen en begeleidt desgewenst de realisatie.In een zeer goede verstandhouding is door de firma de Vries uit Valkenburg ZH, samen met de technische dienst van het Kennemer Gasthuis het ketelhuis grootschalig aangepakt.

energiegebruik, een bewuste keuze

5

Verbeterpunten

SchoorsteenrendementHet eerste dat werd aangepakt was het verbeteren van het schoorsteenrendement.Door het plaatsen van rookgaskoelers in de schoorstenen van ketel A en B werd de restwarmte uit de rookgassen benut en overgedragen aan bijvoorbeeld het ketelvoedingwater. De temperatuur van de rookgassen werd hiermee teruggebracht van 190 graden naar 100 graden C. Maar er moet altijd water door een rookgaskoeler stromen. Door de aan-uit regeling van de voedingwaterpompen en het feit dat ketel A ook als CV ketel moet kunnen werken, was het voorwarmen van voedingwater geen optie en zijn beide rookgaskoelers ingepast in het CV net. Bij vollast van de ketels A en B levert dit een besparing op gelijk aan 80m3 gas per uur. In de winter, wanneer we het meeste profijt willen hebben wordt dit niet bereikt, omdat ketel A niet in vollast hoeft te branden om in de behoefte te voorzien. Omgekeerd op de zomerdag blijkt de gewonnen warmte van ketel A voldoende om het CV net op temperatuur te houden met minimale inzet van ketel B.

WaterregelingAls tweede verbeterpunt werd de waterregeling van ketel A aangepakt. De aan-uitschakeling had een zeer negatieve invloed

op het rendement van de rookgaskoeler en bezorgde het KG extreme afnamepieken in het gasverbruik. Het gevolg was het afnameprofiel werd overschreden, wat weer resulteerde in hogere kosten en dat was nu juist niet de bedoeling. Toen de waterregeling eenmaal goed en gelijkmatig werkte, kon het profiel met meer dan 20% naar beneden worden bijgesteld, wat bovenop de besparing aan m3 ’s een extra kostenvermindering gaf. WinterdagVolgende stap werd het volledig benutten van de capaciteit van ketel A in de winterdag. Daarvoor werden de warmtewisselaars van de ketels C en D afgekoppeld en aangesloten op de hoofdstoomverdeler. Het condensaat wordt niet meer teruggevoerd naar de ketels, maar gaat rechtstreeks naar de condenstank. De temperatuur van dit condens is ruim 150 graden C en wordt in een extra wisselaar teruggekoeld naar een 80 graden C. De vrijkomende warmte wordt teruggevoerd naar het CV net.

Overige verbeteringenWerd tot voor kort een kleine stoomketel stand-by gehouden voor noodgevallen, nu gebeurt dat alleen nog met ketel C. Niet door af en toe met gas te stoken, maar door het permanent warm en op druk houden, middels een platenwarmtewisselaar.Om zo min mogelijk warmte te verspillen zijn de ketels B en C, die praktisch niet meer hoeven te stoken, uitgerust met schoorsteenkleppen om stralingsverliezen te vermijden.Tot slot is er een warmtewissellaar gemonteerd in de gezamenlijke toevoer ventilator van het ketelhuis om zo de verbrandingslucht te verwarmen. Die wordt eveneens gevoed uit het gezamenlijke CV net.

Verbeterpunten:

Schoorsteenrendement & Waterregeling

energiegebruik, een bewuste keuze

uw advertentie in het Magazine, dat kan uiteraard. Mail naar: [email protected]

6

Samenvattend Het KG heeft vele euro’s, kennis en tijd gestoken in dit project, maar het uiteindelijke resultaat is een besparing van 375.556 m3 gas op jaarbasis, wat overeenkomt met een reductie van 15% en 664.733 kg CO2 uitstoot.In geld bespaart het KG de kosten door:- het lagere gasverbruik, - het lagere tarief voor hun profiel- het weghalen van ketel D, die was overbodig geworden.Daarmee maakt dit plaats voor een WKK van > 1 Mw elektrisch vermogen, die het stoken van ketel B (CV-net) geheel overbodig maakt. Maar dat is een volgend project.

Tabellen

korte omschrijving kosten incl baten m3 gas kg CO2

red.

rookgaskoelers A & B € 174.930,00 € 100.000,00 222222 393333 ketelregeling A € 8.568,00 € 10.000,00 22222 39333 verminderen afnameprofiel € - € 15.000,00 0 0 aansluiten tsa’s C/D € 26.000,00 € 21.000,00 46667 82600 Schoorsteen klep ketel B € 7.140,00 € 5.000,00 11111 19667 schoorsteen + klep ketel C € 13.090,00 € 4.000,00 8889 15733 warmte wisselaars ketel C cv net € 17.850,00 € 16.000,00 35556 62933 vervanging lbk ketelhuis inblaaslucht € 25.000,00 € 13.000,00 28889 51133 verwijderen ketel D € - € 10.000,00 0 0

€ 272.578,00 € 194.000,00 375.556 664.733

energiegebruik

7

Vacature: Hoofd Werktuigbouw Gelre Ziekenhuizen

Een sterk technisch inzicht en sociale vaardigheden. Dé kwaliteiten die wij graag terugzien in het Hoofd Werktuigbouw.

Vorm een waardevolle aanvulling op ons team en werk samen met ons aan een verdere ontwikkeling van de afdeling Gebouwen en Techniek. Onze afdeling maakt deel uit van de algemeen ondersteunende diensten, georganiseerd in een shared service center.

Jij geeft leiding aan ca. 10 technici met het vakgebied werktuigbouw. Als leidinggevende verzorg je het werktuigbouwkundig en function-eel beheer van de gebouwen, installaties, terreinen en energiecentrale van het ziekenhuis. Dit alles ten behoeve van het primaire proces. Jij bent ook de persoon die de integrale regie voert over het jaaronderhoud. Bovendien zorg je ervoor dat het periodieke onderhoudsplan actueel blijft en bewaak je de servicecontracten. Vanzelfsprekend ben je bekend met nieuwe ontwikkelingen op je vakgebied.

Daarnaast participeer je in technische projecten. Het is belangrijk dat je in je handelen altijd een hoogwaardig technisch en professioneel niveau nastreeft, binnen de beschikbare kaders. Alle taken voer je uit in nauwe samenwerking met collega’s en eindgebruikers uit het primaire proces.

Je bent een ervaren leidinggevende met een HTS-diploma Werktuigbouw of gelijkwaardig, met kennis van onderhoudsmanagement, methoden en technieken. Daarbij ben je goed thuis in de technische en wettelijke richtlijnen binnen het vakgebied, alsmede van regels en normen. Je bent bijzonder vaardig in het beoordelen van de staat van onderhoud en de uitvoering van onderhoudswerkzaamheden aan installaties. Je denkt actief mee met de klanten, kunt prioriteiten stellen in werkzaamheden en je blinkt uit in heldere communicatie en regievoering. Je bent bedrijfskundig goed onderlegd en thuis in onderhoudsmanagementsystemen. Wij werken veel met het softwarepak-ket Ultimo, dus kennis en ervaring hiervan is een duidelijke pré. Je hebt een goed analytisch inzicht, bent enthousiast en ambitieus. Ook heb je gevoel voor humor en kun je zowel zelfstandig als in teamverband werken. In kader van calamiteitenmanagement ben je woonachtig in de omgeving van Apeldoorn of ben je bereid te verhuizen.

Een assessment onderzoek kan deel uitmaken van de selectieprocedure. De gesprekken vinden plaats op 26 en 27 januari aanstaande.

Wil je meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Albert Timmerman, Hoofd Gebouwen en Techniek, via telefoonnummer 055-5818960.

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan vóór 18 januari aanstaande.

8

www.dvbv.nl

install aties

• Complete stoom of warmte installaties• Leidingwerk (gas, water, stoom e.d.)• Leveren en installeren van ontgassers, spuitanken,

verdeelstukken, schoorstenen e.d.• Vernieuwen van appendages, regelingen e.d.• Energiebesparing

service & onderhoud

• Periodieke keuringen (Lloyds) van stoomketels, accumulators e.d.

• Uitvoeren van periodiek onderhoud (PO)• Reviseren van appendages• Storingsdienst

appar atenbouw

• Productie van economisers, condensors, TSA’s e.d.• Maatwerk in staal of RVS t.b.v. eigen installaties

of derden

Kernactiviteiten

Energie- besparing?

Van adviestot realisatie.

de vries heeft bij het Kennemer

Gasthuis te Haarlem in nauw overleg

met de technische staf een aantal

energiebesparende projecten afgerond

waarover u in een artikel in dit blad

meer kunt lezen.

Daarnaast zijn er nog een aantal projecten die op dit moment verder afgewerkt worden en een aantal die op stapel staan. Kortom één en al activiteit als we het hebben over kosten besparing m.b.t. de energiehuishouding en emissievermindering. We zijn trots dat we als bedrijf een steentje hieraan mogen bijdragen.

Al meer dan 40 jaar actief op het gebied van stoom en warmte

Bijvoorbeeld in de zorgsector, industrie, utiliteit dichtbij of ver weg. Van engineering tot uitvoering, alle knowhow in eigen huis. We willen graag met u in gesprek over energie-besparing, of andere zaken op het gebied van stoom en warmte. We zijn ervan overtuigd dat we ook voor u wat kunnen betekenen. Het Kennemer Gasthuis zorgt voor haar patiënten, de vries voor de optimale installaties.

Uw installatie? Wij zorgen er graag voor!

De Scheysloot 52 • 2201 GN Noordwijk • Postbus 3 • 2235 ZG Valkenburg ZH • T (071) 401 43 75 • F (071) 401 49 61 • E [email protected]

economiser & condensor toepassingWarmteterugwinning uit de rookgassen.

ketelhuis & proces optimalisatie • brander efficiency verhogen• spui automatisering• warmteterugwinning spuiwater• weekendregeling stoomketel• stilstandverliezen reduceren• appendages check• condensaatsysteem check• optimale aansturing warmtewisselaars e.d.• waterbehandeling check

piek shavingBewaking van piekafname gasverbruik door vermogensverlaging of overschakeling op andere brandstof.

alternatieve brandstoffen• hout (afval/pellets/chips) e.d.• bio olie• bio vet• bio gas

Energiebesparing in en rond het ketelhuis

VRIES adv. Energiebesparing 420x297.indd 1-2 01-12-10 14:13

9

www.dvbv.nl

install aties

• Complete stoom of warmte installaties• Leidingwerk (gas, water, stoom e.d.)• Leveren en installeren van ontgassers, spuitanken,

verdeelstukken, schoorstenen e.d.• Vernieuwen van appendages, regelingen e.d.• Energiebesparing

service & onderhoud

• Periodieke keuringen (Lloyds) van stoomketels, accumulators e.d.

• Uitvoeren van periodiek onderhoud (PO)• Reviseren van appendages• Storingsdienst

appar atenbouw

• Productie van economisers, condensors, TSA’s e.d.• Maatwerk in staal of RVS t.b.v. eigen installaties

of derden

Kernactiviteiten

Energie- besparing?

Van adviestot realisatie.

de vries heeft bij het Kennemer

Gasthuis te Haarlem in nauw overleg

met de technische staf een aantal

energiebesparende projecten afgerond

waarover u in een artikel in dit blad

meer kunt lezen.

Daarnaast zijn er nog een aantal projecten die op dit moment verder afgewerkt worden en een aantal die op stapel staan. Kortom één en al activiteit als we het hebben over kosten besparing m.b.t. de energiehuishouding en emissievermindering. We zijn trots dat we als bedrijf een steentje hieraan mogen bijdragen.

Al meer dan 40 jaar actief op het gebied van stoom en warmte

Bijvoorbeeld in de zorgsector, industrie, utiliteit dichtbij of ver weg. Van engineering tot uitvoering, alle knowhow in eigen huis. We willen graag met u in gesprek over energie-besparing, of andere zaken op het gebied van stoom en warmte. We zijn ervan overtuigd dat we ook voor u wat kunnen betekenen. Het Kennemer Gasthuis zorgt voor haar patiënten, de vries voor de optimale installaties.

Uw installatie? Wij zorgen er graag voor!

De Scheysloot 52 • 2201 GN Noordwijk • Postbus 3 • 2235 ZG Valkenburg ZH • T (071) 401 43 75 • F (071) 401 49 61 • E [email protected]

economiser & condensor toepassingWarmteterugwinning uit de rookgassen.

ketelhuis & proces optimalisatie • brander efficiency verhogen• spui automatisering• warmteterugwinning spuiwater• weekendregeling stoomketel• stilstandverliezen reduceren• appendages check• condensaatsysteem check• optimale aansturing warmtewisselaars e.d.• waterbehandeling check

piek shavingBewaking van piekafname gasverbruik door vermogensverlaging of overschakeling op andere brandstof.

alternatieve brandstoffen• hout (afval/pellets/chips) e.d.• bio olie• bio vet• bio gas

Energiebesparing in en rond het ketelhuis

VRIES adv. Energiebesparing 420x297.indd 1-2 01-12-10 14:13

10

VBOI- Reactie Henk Schipper op congresdag ‘Samen Bouwen’

Als projectleider ben ik al diverse jaren werkzaam binnen een psychiatrische zorginstelling. Door een collega werd ik getipt over de congresdag van de VBOI. Ik heb mij verder verdiept in de VBOI en de congresdag en mijn nieuwsgierigheid was snel gewekt. Op 30 september jl. was ik dan ook te vinden in het NBC in Nieuwegein, een prima locatie, centraal gelegen met uitstekende parkeergelegenheid voor de deur.

Het thema ‘Samen Bouwen’ was erg aansprekend en goed uitgewerkt. De ochtend was gevuld met diverse sprekers die een aantal situaties schetsten over het al dan niet functioneren van bouwteams, heel herkenbaar. Leuk was ook het filmpje waarin het dilemma ‘samenwerken, straf of zegen’ getoond werd. Goed te vertalen naar de eigen situatie en het zet je weer even aan het denken, wat kunnen wij zelf bijdragen aan een goede samenwerking.

In de middag heb ik beide parallelstudiesessies bijgewoond, ‘handhaving Legionellapreventie’ door Leo Bikker en ‘brandveiligheid’ door Bert Slagter. Beide heren zijn voor mij bekend. Ik had al eerder een presentatie van Leo Bikker van de Stichting Veteranenziekte bijgewoond; wat een spreker is die man, zo boeiend als hij kan vertellen over zo’n belangrijk onderwerp als Legionellapreventie. En ook al hebben wij als zorginstelling al een uitgebreid beheersplan, dit soort bijeenkomsten houd je alert en betrokken.

Wat mij persoonlijk ook erg aansprak was de afwisseling. Tussen de presentaties door kon je de bedrijvenmarkt bezoeken. Deze maakte deel uit van het congres. Ideaal, omdat het mij de gelegenheid bood om diverse partijen in korte tijd te spreken en dat alles onder één dak. Zo ben ik heel snel op de hoogte van wat er speelt, wat er is aan nieuwe ontwikkelingen en produkten. Ook al heb ik het misschien niet direct nodig, ik ging uiteindelijk met een hoop informatiemateriaal weer naar huis. Het is al diverse keren voorgekomen, dat zich maanden later een situatie voordeed waarbij de meegenomen informatie mij van pas is gekomen en ik direct wist tot wie ik mij kon wenden.

Ik heb de VBOI Congresdag dan ook als heel waardevol en nuttig ervaren. Ik ben er erg enthousiast over en deel dat graag met anderen. Nu hoorde ik onlangs dat door mijn enthousiasme een nieuw bedrijfslid zich heeft aangemeld bij de VBOI. Ik onderstreep dat van harte, want zo kunnen steeds meer bedrijven en instellingen profiteren van dit soort door de VBOI georganiseerde evenementen.

Henk Schipper

jaarcongres - interView

11

Datum: 30 september 2010 Locatie: NBC te Nieuwegein

1. Welkom en opening.

2. Vaststellen agenda.

3. Stemronde nieuwe voorzitter. Kees Kors

4. Installeren nieuwe bestuursleden. Ed van Dijk Jan-Martien Touw Maurice Houben

5. Algemene ledenvergadering 2009.

6. Jaarverslag 2009. te downloaden vanuit de website

7. Nieuw beleid. Kennisdagen Samenwerking met zusterverenigingen Relatiedag bedrijfsleden Halfjaarlijks verenigingsblad Contributievoorstel 2e/6e lid

8. Begroting 2011.

9. Lustrum 2012.

10. Rondvraag.

11. Volgende vergadering.

jaarcongres - ledenVergadering

12

1. Welkom en opening.

1.1 Fred Thoen opent om 12.30 uur de algemene ledenvergadering en heet een ieder van harte welkom.

2. Vaststellen agenda.

2.1 Er worden geen andere nieuwe agendapunten of voorstellen ingebracht en de agenda wordt dan ook als zodanig vastgesteld.

3. Stemronde nieuwe voorzitter.

3.1 Het voorstel is om Kees Kors aan te stellen als nieuwe bestuursvoorzitter van de VBOI. In de vorige ALV is afgesproken dat een schriftelijke stemronde zou uitwijzen of de leden instemmen met voorgenoemde benoeming. De schriftelijke stemronde heeft plaatsgevonden, echter kwamen helaas maar 83 stemmen binnen; 82 stemmen voor en één tegen. Dit aantal is volgens de statuten van de VBOI niet voldoende om Kees Kors officieel als voorzitter aan te kunnen stellen. Statutair moet dan ook een tweede stemronde uitkomst bieden.Het voorstel om Kees Kors als voorzitter te benoemen wordt vervolgens in een tweede stemronde tijdens deze ALV unaniem aangenomen. Fred Thoen feliciteert Kees Kors met zijn benoeming, wenst hem veel succes en draagt het voorzitterschap aan hem over. Kees Kors bedankt de leden voor het vertrouwen in hem. Tevens bedankt hij Fred Thoen voor zijn jarenlange inzet voor de vereniging.

4. Installeren nieuwe bestuursleden.

4.1 Met ingang van 2010 hebben twee bestuursleden wegens zowel zakelijke als privé- omstandigheden besloten hun functie neer te leggen. Namens het bestuur en de leden bedankt de (kersverse nieuwe) voorzitter hen voor al hun inzet voor de VBOI.Wilko Roodenburg, het derde bestuurslid, is niet van de partij. Zijn revalidatie en lang-zaam herstel staan hem niet toe een actieve rol in onze vereniging te blijven spelen.

4.2 Het goede nieuws is dat er drie leden zijn die de opengevallen plaatsen in willen nemen. Dit zijn achtereenvolgens Jan-Martien Touw, Ed van Dijk en Maurice Houben. Kees biedt hen de mogelijkheid zichzelf voor te stellen.De aanwezigen brengen geen bezwaar in tegen de benoeming van deze bestuursleden en ze zijn daarmee als nieuwe bestuursleden aangenomen.

5. Algemene ledenvergadering 2009.

1.1 Verslag ALV 2009. Helaas moet geconstateerd worden dat van de vorige ALV geen verslaglegging is gemaakt en daarom beperkt de voorzitter zich tot die punten, die toen zijn aangestipt en goedgekeurd.

1.2 Nieuwe statuten en website. De nieuwe statuten zijn na te lezen op de website. De voorzitter wijst er op dat de website drastisch is veranderd en hij vraagt om de mening van de leden, laat eens wat van u horen! Het bestuur wil veel activiteiten via de website aan haar leden voorleggen, het gaan gebruiken als een kennisplatform, waar informatie kan worden ingewonnen of achtergelaten. Een verdere toelichting wordt gegeven onder agendapunt ‘7. Nieuw beleid’.

jaarcongres - ledenVergadering

13

5.3 Administratie. Daarna wordt het woord gegeven aan de penningmeester/bestuurslid, Luut Vlastra, die de (financiële) administratie en boekhouding bijhoudt. De agendapunten 6. en 8. worden vervolgens in één keer behandeld.

6. Jaarverslag 2009.8. Begroting 2011.

6.1 Jaarverslag 2009.Het financieel jaarverslag 2009 is sinds april 2010 via de website toegankelijk voor alle leden. Ter volledigheid is het jaarverslag 2009 ook toegevoegd bij de verkregen agenda c.q. vergaderstukken. Luut Vlastra geeft een korte toelichting op de cijfers van 2009 en meldt dat de ontwikkelingen over 2010 redelijk in lijn blijven met de vast-gestelde begroting 2010. Voorgaande levert geen vragen en/of opmerkingen op vanuit de aanwezige leden.

8.1 Begroting 2011.Luut Vlastra geeft een korte toelichting op de begroting van 2011. Bij de behandeling hiervan, wordt een vraag gesteld over de opgenomen inkomstenpost ‘advertenties’. Het nieuw uit te geven vlakblad vanuit de VBOI zal volgens Luut Vlastra bedrijfsleden inspireren om hierin te adverteren, vandaar deze opgenomen post in de begroting.Voor een nadere behandeling van dit nieuw op te richten vakblad wordt naar het volgende agendapunt (‘7. Nieuw beleid’) verwezen.

7. Nieuw beleid.

7.1 Beleidsdag.In de komende periode wil het (voltallig) bestuur een hele dag gaan besteden aan het met elkaar bepalen en uitzetten van de koers voor de (nabije) toekomst van de VBOI. De koers die het bestuur met de vereniging vervolgens zo goed mogelijk wil blijven volgen en vasthouden.

7.2 Kennisdagen.In 2011 zullen meer kennisdagen (middagen) worden georganiseerd. Het bestuur wil haar leden op een inspirerende locatie uitnodigen om met haar van gedachten te wisselen en te voorzien van informatie, of juist op te zadelen met vragen. In juni van dit jaar werd daar al een proef mee gedaan en die bijeenkomst was in alle opzichten inspirerend te noemen. De continuering en de uitbreiding van dit initiatief is dan ook één van de reeds genomen koersbepalingen van het bestuur.

7.3 Samenwerking met zusterverenigingen.Het bestuur is voornemens de samenwerking met de NVTG, de Belgische en Duitse collega-verenigingen verder te onderzoeken. Waar liggen raakvlakken, waar kan men van elkaar leren en welke zaken kunnen op elkaar afgestemd worden. De eerste contacten hebben reeds plaatsgevonden en geven voldoende gespreksonderwerpen om deze voort te zetten.

7.4 Relatiedag bedrijfsleden.Het bestuur wil niet alleen in discussie met andere (neven/zuster)verenigingen, maar ook met haar eigen bedrijfsleden. Het verder uitbouwen van het relatienetwerk en de samenwerkingsmogelijkheden verder uitzoeken en benutten. De bedrijfsleden zullen steeds meer betrokken worden bij de vereniging en dus moet de VBOI ook luisteren

jaarcongres - ledenVergadering

14

jaarcongres - ledenVergadering

naar en anticiperen op hun wensen. Om dit te bewerkstelligen is het bestuur voornemens een relatiedag voor haar bedrijfsleden te organiseren.Nadien zal voor een terugkoppeling van de bevindingen gezorgd worden (via de website).

7.5 Halfjaarlijks verenigingsblad.Het bestuur wil een halfjaarlijks verenigingsblad uitgeven; de uitgavenmomenten staan jaarlijks gepland in april en november. Het voorstel is om dit verenigingsblad als een digitale versie uit te brengen en te verspreiden.Het vakblad zal per mail aan alle leden worden verstuurd en tevens zal het blad op de website worden geplaatst. De mogelijkheid om het blad als pdf te downloaden, geeft de leden de mogelijkheid het blad zelf uit te printen. Een opmerking vanuit de aanwezige leden was dat de redactie van dit blad aandacht moet geven aan het feit dat naast een kleurenversie ook de mogelijkheid moet bestaan om het pdf-bestand als een zwart-wit versie uit te printen (denk aan foto’s etcetera).Dit nieuwe verenigingsblad wordt door alle aanwezigen zeer positief ontvangen. Zeker ook nadat Jan-Martien Touw een bèta versie van het nieuwe blad via de beamer presenteert aan de zaal. Een aanwezig lid meldt zich zelfs spontaan aan om mede de redactie te gaan vormen van dit nieuwe verenigingsblad.Bedrijfsleden wordt de mogelijkheid geboden tot product promoting, maar ook adverteren in het blad behoort tot de mogelijkheid.Het bestuur daagt u als lid uit de redactie te overstelpen met nieuws uit uw regio en/of uw zorginstelling. Maar u kunt zich ook opwerpen als verslaggever, die dan één à twee keer per jaar een collega bezoekt en schrijft over zijn/haar aanpak of oplossing van bepaalde zaken (met inbegrip van een onkostenvergoeding vanuit de VBOI).Het bestuur zal via de website alle leden op de hoogte houden van de ontwikkelingen en voortgang.

7.6 Contributievoorstel 2e / 6e lid.Het contributievoorstel dat gaat over twee zaken.Ten eerste overwegen sommige van onze bedrijfsleden meerdere medewerkers van hun bedrijf als lid aan te melden. Het bestuur heeft als voorstel om een tweede bedrijfs-lid toe te staan à raison van € 60,- per jaar, mits daar tegenover staat dat het bedrijf één instellingsmedewerker ook lid weet te maken van de VBOI voor een periode van minimaal 3 jaar.Ten tweede wil het bestuur voorstellen een korting van 5% op de totale contributie te geven aan instellingen met 5 of meer medewerkers die lid zijn of willen worden. Bij meer dan 10 leden, is de korting over het totale contributiebedrag 10%.De ALV spreekt de goedkeuring uit over dit contributievoorstel.

9. Lustrum 2012.

9.1 Het bestuur heeft het plan opgevat om in 2012 een tweedaags “congres” te organiseren, dit in relatie tot het 20 jarig bestaan van de VBOI. Om dit tot een succesvol evenement te maken is veel hulp en inzet nodig. Het bestuur vraagt dan ook leden die zich hiervoor willen inspannen en inzetten en/of aan leden die door sponsorbijdragen het bestuur de mogelijkheid bieden om het organiseren aan een organisatiebureau over te laten. Meldt u aan (bij het bestuur) om het lustrum tot een succes te maken!

15

jaarcongres - ledenVergadering

10. Rondvraag.

10.1 Kascontrole 2010.Vanuit de aanwezige leden wordt gevraagd of de kascontrole 2009 heeft plaats-gevonden? Om verschillende redenen is dit in 2009 niet gebeurd, maar natuurlijk zou dit wel moeten plaatsvinden. Voor 2010 wordt dan ook een kascommissie aangesteld. Het bestuur zal de kascom-missie, bestaande uit twee leden, benaderen. In gezamenlijkheid met de penning-meester zal de kascommissie de boekhouding doornemen. Hun bevindingen zullen via het jaarverslag 2010 en in de eerstvolgende ALV kenbaar gemaakt worden.

11. Volgende vergadering.

11.1 De voorzitter dankt alle aanwezige leden voor ieders positieve en kritische inbreng. Om 13.10 uur sluit de voorzitter de vergadering met de mededeling dat de volgende ALV weer bij het NBC zal worden gehouden en wel op 29 september 2011.

Schrijf de datum 29 september 2011 alvast op in de agenda, één jaar is zo om !!

Aldus vastgesteld op 29 september 2011 te Nieuwegein

Voor akkoord, Voor akkoord,d.d. ………………… d.d. …………………

Kees Kors Luut Vlastravoorzitter penningmeester, ALV-notulist

16

Contour 21 Nieuwe spoeltechniek voor onovertroffen hygiëne

Het toilet heeft aan de achterkant van de binnenzijde drie spoelopeningen. Het water stroomt uit de beide grote spoelopeningen zijdelings naar de voorzijde van het toilet.

Het water wordt hierdoor gelijkmatig aan de binnenkant van de toiletpot verdeeld en is een optimale spoeling gegarandeerd.

De middelste kleine opening zorgt voor het spoelen van het gebied boven de sifon.

Innovatie

De spoeltechniek

ww

w.id

eals

tan

dar

d.n

l

17

naleVing legionellawet schiet te kort;

Uit een onlangs gepubliceerd rapport van VROM –inspectie over de controle op de de legionellawetgeving bij verpleeg- en verzorgingshuizen blijkt dat de naleving hiervan ernstig te kort schiet.

De doelstelling van het ministerie van VROM is dat eind 2011 80% van de zorggebouwen voldoet aan de legionellaregelgeving. Op dit moment is dat fors minder, zoals blijkt uit een publicatie van de VROM-Inspectie van juni 2010. ActiZ overlegt met de VROM-Inspectie over de wijze waarop de naleving kan worden vergroot.

Scherpere controle Jaarlijks wordt ongeveer 1/6 deel van de zorggebouwen door de waterleidingbedrijven gecontroleerd. Sinds de laatste controle-ronde in 2009, waarover is gepubliceerd, zijn de controles strenger dan de jaren daarvoor. Het toezicht op de uitvoering van de wettelijke verplichtingen met betrekking op legionellapreventie is door de VROM-Inspectie overgedragen aan de controlediensten van de waterleidingbedrijven. Als uit de controle door de waterleidingbedrijven blijkt dat er sprake is van een verhoogd risico op besmetting, wordt direct de VROM-Inspectie ingeschakeld. De VROM-Inspectie past dan bestuursrechtelijke handhaving toe. Dit kan leiden tot sluiting van de instelling, zoals kort geleden een eigenaar heeft mogen ondervinden.

Veel voorkomende gebrekenVan alle in 2009 bezochte en gecontroleerde installaties vertoonde 53% geen of beperkte risico’s, de andere 47% vertoonde dermate gebreken, de resulteerden in verhoogde en zelfs sterk verhoogde risico’s op besmetting.Het blijkt dat in veel situaties ook de basisbeheersmaatregelen onvoldoende worden nageleefd. De risico-analyse en/ of het beheersplan blijken regelmatig gebrekkig of zelfs afwezig. Ook de bemonstering schiet regelmatig tekort. Oorzaken die genoemd worden zijn het niet weten, onvoldoende kennis, en niet in staat zijn, het niet kunnen en bij 10 % er zelfs sprake is van niet willen!!!

18

Vboi in positieVe belangstelling

Overleg over aanpak en communicatieActiZ voert momenteel overleg met de VROM-Inspectie over de wijze waarop het percentage naleving omhoog gebracht kan worden. De insteek daarbij is om de berichtgeving over legionella frequenter te laten plaatsvinden, zodat het onderwerp niet slechts incidenteel in de picture komt, maar een onderwerp van permanente aandacht. Er wordt samengewerkt met de Vereniging Beheer en Onderhoud Instellingen (VBOI), omdat daar veel kennis over de praktijk aanwezig is. Ook besteden zij in hun verenigingsactiviteiten daar regelmatig aandacht aan, onder meer in hun jaarcongres op 30 september as.

In het officiële rapport van VROM inspectie, dat u kunt downloaden van de site www.vrominspectie.nl wordt de samenwerking met de VBOI geprezen en coöperatief genoemd.Hoewel de uitkomsten geen reden tot juichen geven, je zult maar tot de categorie horen, die niet wilt!!! is het toch goed om te lezen op landelijk beleidsniveau dat uw VBOI bestuur er alles aan gelegen is om wetgever en de weerbarstige praktijk samen te brengen.Ons streven is en blijft voldoen aan de wet, in de geest van de wet.Ons inzetten dat niet weten en niet kunnen tot het verleden gaan behoren.Voor niet willen hebben wij geen goed woord over.

19

oproep

OPROEPNa een periode van stilte en vooral interne bezinning heeft het bestuur besloten om weer een eigen VBOI blad te gaan uitgeven.

Dit blad zal in tegenstelling tot voorgaande uitgaven uitsluitend digitaal verspreid worden op twee vaste datums.Een voorjaarsuitgave op 15 april en een najaarsuitgave op 15 november. Beide uitgaven hebben een vast patroon en een bestuurskatern.Daarin informeren wij over de vereniging en de activiteiten.

Maar het blad wil ook een podium bieden voor anderen.Daarbij denken wij aan wetenswaardigheden bij onze leden.Dat kan zijn een bepaald project dat goed of juist niet zo naar uw zin is verlopen, waar anderen weer hun les uit kunnen leren. Of de presentatie van een nieuw product of dienst.

Waar wij naar op zoek zijn is:Leden of oud-leden, die op onze kosten bij een collega een interview gaan afnemen of een stukje schrijven, liefst aangevuld met foto’s.Denk niet dat is een reuze opgaaf, want wij gaan hooguit twee artikelen leden per editie plaatsen dus zo vaak hoeft u niet op stap, het is een dag of middagje per jaar.Het enige waar op gelet moet worden is de deadline, maar daar hebben we allemaal wel ervaring mee.

Maar ook bedrijfsleden roepen wij op om een advertorial of advertentie te plaatsen.Advertorials zijn aan voorwaarden verboden, maar wel gratis, advertenties daarentegen berekenen wij u een kleine vergoeding, voor 1 jaar op A4 formaat in full color € 100 inclusief btw.Kleiner formaat tot A6 mag ook, is evenredig in prijs, maar wel afhankelijk van het aantal.We gaan niet één A6 op een bladzijde zetten, dat mag duidelijk zijn.

Voor aanmeldingen en of vragen mailen naar [email protected]

Tijdens het congres al toegezegd op 15 november kunt u het proef exemplaar verwachten.

VBOI bestuur, 21 oktober 2010

20

saMen b(r)ouwen we er iets Moois Van!

door Maurice Houben

Op donderdag 17 juni jongstleden heeft de VBOI haar bijeenk-omst gehad met als thema‘Samen b(r)ouwen we er iets moois van!’.

Voor de locatie van deze bijeenkomst was gekozen voor de brou-werij De Molen in Bodegraven. Een gezellig proeflokaal waarin de opkomst van de vboi-leden zich snel goed thuis voelde!

Het middagprogramma stond in het teken van de nieuwe samen-werkingsverbanden tussen zorginstellingen en woningcorporaties in relatie tot de verdere liberalisering van de zorgmarkt.

Als eerste spreker was mevrouw Harkes, van het Kennis Centrum voor Wonen en Zorg, aan het woord. Zij gaf een uiteenzetting van de verschillende belangen, visies en verantwoordelijkheden die er kunnen zijn bij de betrokken partijen van een zorgvast-goedinitiatief. De verscheidene invalshoeken van de initiatief-partners vormen zich gedurende het (bouw)proces en kunnen zowel naar elkaar toe groeien als van elkaar af gaan groeien! Ter verdere verduidelijking werd een korte film met als titel ‘Het boekje van Ellen’ gepresenteerd, waarin het proces van samen-werking met de daarbij behorende valkuilen op een herkenbare manier werden tentoongesteld!

Als tweede spreker was de heer Leijsen van Florence -zorg met respect- aan het woord. De praktijkervaringen van een grote zorgaanbieder ten aanzien van de samenwerkingsverbanden met woningcorporaties en hoe hiermee om te gaan kwamen aan bod. De heer Leijsen liet onder andere zien dat zij voor ieder vastgoed-object de totale huisvestingssituatie in kaart hadden gebracht. In de vorm van één ordner per gebouw die allen tezamen het gehele zorgvastgoed van Florence behelzen.

De dagvoorzitter, de heer Bisschops van Kjenning bv, kreeg de aanwezigen zover dat er een korte discussie plaatsvond over het actueel houden van zulke (werk-) ordners. De interactie tussen de spreker en het publiek resulteerde in het voorstel van een ‘verbeterende’ versie in de vorm van de digitalisering van deze gebouw-gegevens.

Als laatste spreker was de heer Roks van Avoord Zorg en Wonen aan het woord. Hij gaf een uiteenzetting van zijn gebruikerser-varingen als huurder van gebouwen die eigendom zijn van

woningbouwcorporaties .

Al met al een zeer interessant onderwerp met boeiende sprekers en ervaringsuitwisselingen tussen de vboi-leden.

Tot slot kwam ook de eigenaar van deze ambachtelijke bierbrou-werij, gevestigd in de historische korenmolen “De Arkduif” uit 1697 aan het woord. Vol trots en met behulp van een humoris-tisch betoog, gaf hij een korte rondleiding door zijn brouwerij! Inclusief de paar proefglaasjes gaf dit een heerlijk en interessant einde aan deze zeer geslaagde vboi-middag …

21

22