Maandblad april 2012

16
1 theater België • Belgique P.B. 3500 HASSELT 1 12/2365 afgiftekantoor 3500 Hasselt 1 P108029 AMSTERDAM BAROQUE SOLOISTS THEATERMAKERSHUIS DE QUEESTE De gouden draak RANDOM DANCE / WAYNE McGREGOR Far CLAUS IN CONCERT Liefste ellendeling JEUGD & MUZIEK HASSELT Muzikale zondag INFO & TICKETS WWW.CCHA.BE Verschijnt maandelijks, behalve in juli en aug. v.u. René Geladé, p.a. Kunstlaan 5, 3500 Hasselt CULTUURCENTRUM HASSELT MAG AZIN E APRIL 2012 Thomas Bauer & Jos Van Immerseel © Alex Vanhee

description

Maandblad April 2012 cultuurcentrum Hasselt

Transcript of Maandblad april 2012

Page 1: Maandblad april 2012

1 theaterBelgië • Belgique

P.B. 3500 HASSELT 1

12/2365

afgiftekantoor3500 Hasselt 1

P108029

AmsterdAm BAroque soloists

theAtermAkershuis de queesteDe gouden draak

rAndom dAnce / wAyne mcgregor

Far

clAus in concertLiefste ellendeling

Jeugd & muziek hAsseltMuzikale zondag

info & tickets www.cchA.Be Verschijnt maandelijks, behalve in juli en aug. v.u. René Geladé, p.a. Kunstlaan 5, 3500 Hasselt

cultuurcentrum hasselt

Magazine april

2012

Tho

mas

Bau

er &

Jos

Van

Im

mer

seel

© A

lex

Van

hee

Page 2: Maandblad april 2012

2 voorwoord

Applaus

Schrijver Eric de Kuyper is al vanaf zijn vroege kinderjaren geboeid door het theater, een wereld van verbeelding. Puttend uit zijn overvolle ervaring als liefhebber, professioneel criticus en docent laat hij ons in zijn laatste boek Applaus kennismaken met de finesses en de essentie van de podiumkunsten. Hij deelt zijn verlangen naar toneel met ons en vraagt zich af hoe dit verlangen kan worden geprikkeld bij jongeren die onder een totaal verschillend cultureel gesternte opgroeien dan hijzelf.

Over het applaus vinden wij volgende mooie tekst op de kaftbladzijde van het boek dat werd uitgegeven door Uitgeverij Vantilt:“Het uitbundig applaus is unaniem en aanstekelijk. Het groeit, het is niet te stuiten,het grijpt om zich heen, maar vroeg of laat verstomt het en sterft weg. Het applaus kent een golfbeweging: het barst los als een vloed,om daarna, zoals de golven bij eb, kleiner en kleiner te worden. Het heeft iets van een natuurlijke beweging. Daarom is het ook zo’n mooi geluid.”

Met het applaus sluiten we meestal een mooie theateravond af en geven we uitdrukking aan onze appreciatie. Wij hopen dat dit applaus op een aanstekelijke manier mag klinken bij de vele voorstellingen in april. Uit de vele voorstellingen wil ik uw bijzondere aandacht vragen voor de Muzikale zondag van Jeugd & Muziek Hasselt op zondag 22 april. Met voorstellingen en workshops voor kleuters, kinderen, jongeren en hun families wordt het een dag waarop alles draait rond muziek. Kom ervan genieten en laat het applaus weerklinken.

René GeladéDirecteur

voorwoord

ColofonSamenstelling programma & (eind)redactie: René Geladé: klassieke muziek & beeldende kunsten / Gerhard Verfaillie: theater & woord, familie, projecten / Laurent Pitsi: dans, cabaret, musical, show & concerten / Hilde Moors: kunsteducatie / Vera Dumon: exploratie / vormgeving: Monique Rutten & Ludovic Driessen / druk: Pietermans, Lanaken / oplage: 6 000 ex. / v.u. René Geladé — p.a. Kunstlaan 5, 3500 Hasselt / alle informatie m.b.t. de voorstellingen is gebaseerd op de gegevens zoals verstrekt door producenten en gezelschappen. Wijzigingen en zetfouten voorbehouden.

cultuurcentrum Hasselt Kunstlaan 5, 3500 Hasselt / T +32 11 22 99 31(info) / T +32 11 22 99 33 (plaatsbespreking) / F +32 11 24 32 07 / www.ccha.be / [email protected]

**

* C

ULTU

URCENTRUM HASSELT ***

CU

LT U U R C E N T R U M HA SS

ELT

**

******************************

****

****40

1972 — 2012

do 25 oktconcerten — pop-rock — alt-country

20 u / theaterzaal / euro 24 basis - 24 red

lAmBchop

Mr M

Onze favoriete band uit Nashville bracht net nog Mr M uit. De elfde langspeler van Kurt Wagner & co is er één in de allerbeste Lambchop-traditie: een warm, sfeerrijk, ontroerend album, dat opgedragen werd aan Vic Chesnutt. “Slow motion soul” noemt Kurt Wagner het zelf, die meeslepende mix van countrysoul, jazz en orkestrale pop, waarin hij zijn mooie, sombere poëzie drenkt.

Mr M volgt ruim vier jaar na de vorige plaat en werd in de pers zeer enthousiast onthaald: “**** Wagner kreunt weemoediger dan ooit. De magnifieke, soms psychedelische arrangementen tillen Lambchops elfde naar eenzame hoogten.” Focus Knack

“**** behoort (…) zeker tot het beste dat de groep tijdens het jongste decennium heeft afgeleverd.” Cobra.be

Ook veel sterren elders: Humo ****, De Morgen ****, De Standaard ****, Q Magazine ****, Uncut ****…

Na een uitverkocht concert in de Botanique, wordt het nu al uitkijken naar Lambchops terugkeer in de herfst!

www.lambchop.net

NIEUWCONCERT!

GEWIJZIGDEDATUMdo 26 Apr

lezing

20 u / gratis

BArt cAron: niet de kers op de tAArt. wAArom kunst- en cultuurBeleid geen luXe is.Lezing met discussie in verband met kunst- en cultuurbeleid

Eind 2011 verscheen van de hand van Bart Caron (Vlaams Parlementslid en voormalig kabinetschef van Bert Anciaux) bij uitgeverij Pellckmans het boek Niet de kers op de taart.

Waarom kunst- en cultuurbeleid geen luxe is. Nog steeds leeft de gedachte dat kunst en cultuur zoiets zijn als de kers of de slagroom op de taart. Niets is evenwel minder waar, maar het vormt een noodzakelijke basis voor een goede en waardevolle samenleving. “De creatie van kunst is het toppunt van menselijk kunnen. Kunst spreekt alle menselijke vermogens aan: intellectuele, mentale, fysieke. Kunst verlegt grenzen en verruimt de horizon van het publiek”. In zijn boek vecht Caron met heel veel argumenten tegen vooroordelen en clichés over cultuur en cultuurbeleid.

In zijn gratis lezing op 26 april zal Caron zich toeleggen op de ‘meerwaarde’ van kunst en cultuur. Na zijn lezing is het mogelijk met hem in discussie te gaan. Wij nodigen direct betrokkenen bij het cultuurbeleid in Hasselt en in de provincie Limburg evenals culturele instellingen en verenigingen en kunstenaars uit voor een boeiend debat over kunst en cultuur!

Page 3: Maandblad april 2012

rondom schuBert

3 klassieke concerten

midori seiler (viool) & Jos vAn immerseel (piAnoforte)

Sonates voor pianoforte & viool

viool Midori Seiler / pianoforte Jos van Immerseel / © Oliver Roller / © Alex Vanhee / www.midoriseiler.com & www.animaeterna.be

AleXei luBimov (piAno)

Mozart, Schubert & van Beethoven

piano Alexei Lubimov

zo 01 Aprklassieke muziek — rondom Schubert — aperitiefconcert

11 u / parketzaal / euro 16 basis - 14,5 red

zo 01 Aprklassieke muziek — pianorecital — rondom Schubert

15 u / concertzaal / euro 14 basis - 12,5 red

Franz Schubert Sonate nr. 1 in D op. posth 137 nr. 1, D 384 / Sonate

nr. 2 in a op. posth 137 nr. 2, D 385 / Sonate nr. 3 in g op. posth 137 nr.

3, D 408 / Sonate in A op. posth. 162, D 574

De ‘vlotte’ set van drie sonates voor viool en piano componeerde Franz Schubert als negentienjarige in de lente van 1816. Midori Seiler studeerde viool aan het Mozarteum bij Helmut Zehetmair en Sandor Vegh. Ze heeft intussen een internationale carrière opgebouwd en maakt sinds 1998 deel uit van Anima Eterna.Na het concert wordt u een aperitief aangeboden.

Wolfgang Amadeus MozartSonate nr. 8 in D, KV 311

Franz SchubertVier Impromptus, opus 90 D. 899

Drie Impromptus, opus 142, nr. 1, 2 & 4 D. 935

Ludwig van BeethovenSonate nr. 30 in E, opus 109

Alexei Lubimov kreeg zijn opleiding aan de Centrale Muziekschool en aan het Conservatorium van Moskou. Zijn interpretatie heeft kracht, visie, originaliteit en poëzie, terwijl hij zich toch correct aan de romantische esthetiek houdt. Hij is een veelzijdig musicus die moeiteloos overstapt van Wolfgang Amadeus Mozart via Franz Schubert naar Ludwig van Beethoven.

mA 02 Aprklassieke muziek

20 u / kleine theaterzaal / gratis inleiding 19.15 u / euro 16 basis - 14,5 red

Ton Koopman werkte, samen met zijn Amsterdam Baroque Orchestra & Choir, geruime tijd aan de integrale opname van de muziek van Dietrich Buxtehude (1637-1707), de grote voorganger van Johann Sebastian Bach. Met zijn solistenensemble laat hij horen hoe de Duitse orgelmeester zich door zijn Italiaanse collega’s liet inspireren tot het componeren van de meest inventieve en hartveroverende kamermuziek.

In 2005 begon hij aan het grootschalige project dat dertig cd’s omvat en in 2010 werd voltooid. Als president van het Internationale Buxtehude Gesellschaft heeft Ton Koopman ook veel symposia, tentoonstellingen en concerten georganiseerd. Hij kan dus wel degelijk beschouwd worden als dé autoriteit met betrekking tot Buxtehude.

Dietrich Buxtehude beschouwde zich als een Deen. Hij werd vermoedelijk geboren in Holstein in de buurt van Helsingborg. In 1668 werd hij organist van de Marienkirche in Lübeck en dat tot aan zijn dood. Zijn invloed was enorm en zowel Georg Friedrich Händel als Johann Sebastian Bach zagen in hem een grootmeester en inspirator.

Ton Koopman

Jaap Ter LindenCatherine Manson

AmsterdAm BAroque soloistscAtherine mAnson & dAvid rABinovich (viool) — JAAp ter linden (violA dA gAmBA) —

ton koopmAn (klAvecimBel & orgel)

Dietrich Buxtehude, de vernieuwer

viool Catherine Manson & David Rabinovich / viola da gamba Jaap Ter Linden / klavecimbel & orgel Ton Koopman / inleiding Raf Valgaren / www.tonkoopman.nl & www.jaapterlinden.com

Page 4: Maandblad april 2012

4 opera / theater

do 05 & vr 06 Aprtheater — première

20 u / podium op podium theaterzaal / vr 06 apr: gratis

inleiding 19.15 u /euro 14 basis - 12,5 red

Mocht ik iets helemaal anders kunnen zijn.Een ander mens.Hoe zou dat zijn?

Een of andere Europese stad.In een kelder sissen de wokpannen van Aziatisch restaurant De gouden draak. Een jonge Chinese keukenhulp vergaat van de tandpijn. Hij is illegaal in het land. Er zit dus niets anders op dan zijn rotte tand zelf te trekken - met een loodgieterstang.

theAtermAkershuis de queesteDe gouden draak

regie Domien Van Der Meiren / tekst Roland Schimmelpfennig / vertaling Matthias Dusesoi / spel Tom Ternest, Lien De Graeve, Katrien De Ruysscher, Frank Dierens & Ludwig Bindervoet / met steun van de Vlaamse overheid, de provincie Limburg & de stad Hasselt / met dank aan cultuurcentrum Hasselt / © ogen-blik.be / www.dequeeste.be

PREMIERE

Hoewel Il barbiere di Siviglia in 1816 in Rome een rampzalige première beleefde zorgden de geniale muziek en het humoristische libretto ervoor dat deze komische opera toch snel wereldwijd zeer populair werd.

Graaf Almaviva, verkleed als de burgerjongen Lindoro, probeert de liefde van de mooie en rijke Rosina te winnen. Maar ook dokter Bartolo, de voogd van Rosina, dingt om haar gunsten – of gaat het hem om het fortuin? Hij wordt hierin bijgestaan door Rosina’s muziekleraar Don Basilio. Maar Almaviva/Lindoro heeft de vindingrijke Figaro, de ‘barbier van Sevilla’, aan zijn kant…

Regisseur Fabrizio Matteini volgde zijn opleiding aan de Theater Academie van Teatro

Stabile te Genua. Hij werkt niet alleen als regisseur en acteur maar is ook docent in Genua en aan de Universiteit van Venetië. In 2004 won hij de Hystrio Vocation Award en recent werden twee van zijn theatervoorstellingen uitgeroepen tot Beste voorstelling van het jaar.

Voor zijn Il barbiere di Siviglia inspireert hij zich op de periode waarin de opera in première ging: het Pauselijke Rome. De geschiedenis van Graaf Almaviva wordt verteld door een rondtrekkend toneelgezelschap. Deze Commedia dell’Arte waren in de 16de tot de 18de eeuw bekend. Il barbiere di Siviglia ging bovendien in première tijdens het Carnevale, tijd van vermomming en misleiding.

di 24 Aprklassieke muziek — opera

20 u / theaterzaal / gratis inleiding 19.15u / euro 35 basis - 33 red

internAtionAle operA productiesIl barbiere di Sivigliaopera buffa in twee akten van Gioacchino Rossini / Naar de komedie La précaution inutile ou le barbier de Séville van Pierre Augustin Caron de Beaumarchais & het libretto Il barbiere di Siviglia ovvero La precauzione inutilevan Giuseppe Petrosellini / In het Italiaans gezongen & met Nederlandse boventiteling

libretto Cesare Sterbiniwereldpremière op 20 februari 1816 in het Teatro Argentina in Rome (onder de titel Almaviva, ossia l’Inutile precauzione)regie Fabrizio Matteinimuzikale leiding Stefano Seghedonichoreografie Susanna Gozettidecorontwerp Guido Buganzakostuumontwerp Marrit van der Burgtinleiding Hugo Joriswww.operaproducties.nl

Page 5: Maandblad april 2012

5 theater

di 10 Aprtheater — literatuur — concert

20 u / kleine theaterzaal / euro 14 basis - 12,5 red

Muziektheaterproject van Hugo Claus met Jenne Decleir (zoon van) en muziek van Mira!

In 1979 maakte Hugo Claus met componist Steef Verwee het muziektheaterproject Claus on the Rocks. En met succes, want twee jaar lang toerden acteurs en orkest van het Arenagezelschap door Vlaanderen. BRT1 (nu Radio 1) zond de voorstelling integraal uit.

Claus schreef voor dit project nieuwe gedichten terwijl bestaande teksten bijgeschaafd werden naar de muziek. Na de tournee ging dit materiaal in de kluis. Vanaf maart 2012 krijgt het een nieuw leven in handen van jonge artiesten. In de kindertijd van acteur-zanger Jenne Decleir was Hugo Claus vriend aan huis. Mira behoort tot een lichting nieuwe singer-songwriters.

“Liefste Ellendeling ( * * * * ) is een bescheiden maar prachtig poëzieconcert geworden, mede door de modernisering. Van een kleinkunstseance is het een omzetting geworden naar een bluesconcert met een hoog Dylangehalte.“ Knack

clAus in concert Liefste ellendeling

concept Hugo Claus & Steef Verwee / spel Jenne Decleir, Mira & muzikanten / productie vzw. Griffel / © Koen Bauters

Een oude man staat op zijn balkon. Een toekomstige vader wil helemaal geen kind. Een eigenaar van een buurtwinkel heeft een vreemde bijverdienste. Een vrouw verlaat voorgoed haar man. Een hongerige krekel doet alles wat de mier verlangt. Een stewardess bestelt Thaise soep (pikant). Op de bodem vindt ze een tand.

In een reeks bitter-komische momentopnames toont De gouden draak een gruwelijke keerzijde van globalisering. Vijf acteurs schetsen een twintigtal figuren. Allemaal denken ze dat ze niets met elkaar te maken hebben. Maar hun levens blijken onlosmakelijk verbonden. Roland Schimmelpfennig is de meest gespeelde hedendaagse Duitse toneelauteur. De gouden draak werd in 2010 bekroond als beste nieuwe Duitse toneeltekst.

Wie is Roland Schimmelpfennig?

Schimmelpfennig is één van de meest gespeelde hedendaagse Duitse toneelschrijvers. Hij werkte lange tijd als journalist in Istanbul. In 1992 werd hij regie-assistent en later lid van de artistieke staf bij het Münchner Kammerspiele. Van 1998 tot 2001 werkte hij als dramaturg bij de Schaubühne in Berlijn.

Sinds 2000 schreef Schimmelpfennig theaterteksten voor theaterhuizen als Schauspielhaus Hamburg, Staatstheater Stuttgart, Staatstheater Hannover, Burgtheater Wenen, Schauspielhaus Zürich, Deutsches Theater Berlijn. In Duitsland werden veel van zijn toneelteksten geregisseerd door de legendarische Jürgen Gosch. Toen Gosch, vlak voor de repetitieperiode van De gouden draak in 2009 overleed, besloot Schimmelpfennig om zelf te regisseren.

Typische voor Schimmelpfennig is het gebruik van verschillende verhaallijnen en realiteiten dooreen. De gouden draak ging in 2009 in première in het Burgtheater Wenen. Sindsdien werden er wereldwijd ruim 40 verschillende versies gecreëerd. De gouden draak won in 2010 de Mülheimer Dramatikerpreise.

Page 6: Maandblad april 2012

6 theater

mA 16 Aprtheater — Belgische première

20 u / theaterzaal / gratis inleiding 19.15 u / euro 16 basis - 14,5 red

noord nederlAnds toneel Hamlet

regie Ola Mafaalani / tekst William Shakespeare / bewerking Ko van den Bosch / spel Malou Gorter, Wil van der Meer, Joke Tjalsma, Peter Vandemeulebroecke & Maartje van de Wetering / toneelbeeld André Joosten / kostuums Johanna Trudzinski / www.nnt.nl

mA 23 Aprtheater

20 u / theaterzaal / euro 14 basis - 12,5 red

Op 2 juli 1996 ging Oude meesters in première. Een rake tekstkeuze van tg STAN, het acteurskwartet dat in 1989 samen afstudeerde aan het Antwerps Conservatorium: Jolente De Keersmaeker, Damiaan De Schrijver, Waas Gramser en Frank Vercruyssen. Ondertussen is de groep anders samengesteld, maar de kern is gebleven. En die zit al verscholen in de roepnaam S(top) T(hinking) A(bout) N(ames) en in de keuze voor ijzersterk repertoire.

NNT blijft trouw aan Shakespeares rijke tekst over wraak en rechtvaardigheid, loyaliteit en verraad, maar bovenal over de liefde. Liefde in tijden van paranoia, waarin twee jonge mensen – prins Hamlet en zijn geliefde Ophelia – bekneld raken in een hachelijke situatie.

Hamlet wil de dood van zijn vader wreken en vermoordt in een fataal ongeluk raadsheer Polonius. Niet veel later blijkt Hamlets geliefde Ophelia, de dochter van Polonius, te zijn verdronken.

Ongeluk? Opzet? Hamlet lijkt steeds krankzinniger te worden. Of speelt hij een geraffineerd en duivels spel en veinst hij gekte om het onrecht in het paleis te ontmaskeren? Wie is waanzinnig en wie is normaal? Hoe gestoord ben je, als je weigert je te conformeren aan hypocrisie? Na het imposante Divina Commedia (2009) en het belangwekkende Alice in wonderland (2010), ontvangen we NNT met een nieuwe productie die repertoire koppelt aan hedendaagse relevantie. Vlaming Peter Vandemeulebroecke, die afstudeerde

aan de Toneelacademie Maastricht en eerder als regisseur/acteur o.a. bij Toneelhuis/De Filmfabriek werkte, speelt Hamlet.

“De Hamlet van het NNT is mooi donker en grimmig, zonder loodzwaar te worden. Dat komt vooral door het fijne, vlotte spel van het hele ensemble en Vandemeulebroecke die een sympathieke Hamlet neerzet.” Trouw, 6 maart 2012

STAN stelt de acteur centraal. Ondanks het werken zonder regisseur en de weigering tot harmoniëren, tot het stemmen der violen - of misschien dankzij deze eigengereidheid - zijn de beste STANvoorstellingen van een sterke eenheid waar het spelplezier vanaf spat en dragen ze een krachtig maatschappelijk statement uit. En Oude meesters is er zo ééntje, in 1996 en nu nog altijd: “Over karikaturen – ouders – leraren – kunsthistorici – bewonderen – begrafenissen – leestournees – kindertijd – Schopenhauer – Klimt – Schiele – Kokoschka – Mahler – kitsch – natuur – toiletten.”

Confuse, brute wereld. De juiste woorden te vinden bij Bernhard, altijd opnieuw:“Nu eens zijn we spreekkunstenaars dan weer zwijgkunstenaars en wij perfectioneren deze kunst tot het uiterste. Ons leven is juist in die mate interessantwaarin wij zowel onze spreekkunst als onze zwijgkunst hebben kunnen ontwikkelen.”

In De ronde speelde hij John Van Roey, de goededoelenterrorist van bordeel Havana. In Terug naar Oosterdonk zien we hem als ingenieur Custers. En met tg STAN is hij zowat overal te zien op Europese podia: Damiaan De Schrijver. Nu alleen, op een paard, als een hedendaagse Don Quichot.

toneelspelersgezelschAp stAn brengt Oude meesters

tekst Alte Meister van Thomas Bernhard / van Jolente De Keersmaeker, Damiaan De Schrijver & Thomas Walgrave / met Damiaan De Schrijver / coproductie tg STAN met Zomer van Antwerpen 96, Klapstuk 97 Leuven & Monty Antwerpen / © Koen De Waal / www.stan.be

Page 7: Maandblad april 2012

7 theater / cabaret

wo 25 Aprtheater — regioTheater RegioDans

20.15 u / Théâtre de la Place Luik / gratis inleiding op de bus / vertrek cultuurcentrum Hasselt 19.15 u / euro 19 basis - 19 red

rAfAel spregelBurd / trAnsquinquennAlStommiteiten (La Estupidez)

tekst La Estupidez van Raphaël Spregelburd naar De zeven hoofdzonden van Jeronimus Bosch / in het Frans & met Nederlandse boventiteling / spel Bernard Breuse, Miguel Decleire, Kristien De Proost, Stéphane Olivier & Mélanie Zucconi / scenografie & kostuums Marie Szersnovicz / coproductie Théâtre Les Tanneurs Brussel, Théâtre de la Place Luik & Tristero / met steun van Communauté française Wallonie-Bruxelles & Vlaamse Gemeenschap / inleiding Gerhard Verfaillie / © Luna Bretzel / www.transquinquennal.be, www.tristero.be & www.regiotheaterdans.eu

Een apocalyptische komedie à la Jeroen Bosch !

Tristero kent u zeker van het betere komediewerk: Altijd ’t zelfde en Abigail’s Party (beide al te zien in Hasselt). Nu gaan ze weer een samenwerking aan met Transquinquennal (cfr. Coalition, ook al bij ons te zien).

do 26 Aprtheater — NTGent

20 u / kleine theaterzaal

ntgentGod van de slachting

UITVERKOCHT

wo 25 Aprcabaret — comedy

20 u / kleine theaterzaal

UITVERKOCHT

Bert gABriëlsDruk druk druk

Rafaël Spregelburd

Stommiteiten mengt de taal van Amerikaanse TV-series, sitcoms, roadmovies, soaps en telenovelas tot een op het eerste gezicht grappige en onderhoudende wervelwind, maar onder die façade zit een scherpe tekening van onze wereld.

Geïnspireerd door Jeroen Bosch’ schilderij over de zeven hoofdzonden schreef de Argentijn Rafaël Spregelburd zeven stukken over onze huidige hoofdzonden.

Het stuk speelt zich af in verschillende groezelige motelletjes in de buurt van Las Vegas. Vijf verschillende verhaallijnen rond geld, macht en liefde kruisen elkaar. De vierentwintig personages worden gespeeld door slechts vijf acteurs. Wanneer je het

hele verhaal hebt gehoord, weet je nog altijd niet wat die stommiteiten nu precies zijn, maar je weet dat je een blik hebt geworpen op iets groots en dieps, multiform en universeel en onlosmakelijk verbonden met onze ‘condition humaine’.

Page 8: Maandblad april 2012

8 dans / concerten

zA 21 Aprdans — hedendaagse dans/ballet — RegioTheater RegioDans — SuperBodies

20 u / theaterzaal / gratis inleiding 19.15 u / euro 22 basis - 20 red

rAndom dAnce compAny / wAyne mcgregorFar

artistieke leiding Wayne McGregor / choreografie Wayne McGregor & de dansers / dans Catarina Carvalho, Davide Di Pretoro, Michael-John Harper, Agnès López Rio, Louis McMiller, Paolo Mangiola, Daniela Neugebauer, Anna Nowak, Alexander Whitley & Jessica Wright / muziek Ben Frost & Vivaldi/ lichtontwerp Lucy Carter / decorontwerp Random International / kostuumontwerp Moritz Junge / coproducties Sadler’s Wells Londen & Peak Performances Montclair / portret McGregor / inleiding Gloria Carlier / www.randomdance.org & www.regiotheaterdans.eu

Wayne McGregor is één van ’s werelds meest inventieve choreografen en staat bekend om zijn choreografieën waarin hij baanbrekende dwarsverbanden legt tussen dans, film, muziek, visuele kunst, technologie en wetenschap.

Op 22-jarige leeftijd richtte hij zijn eigen gezelschap op: Random Dance, dat sinds 2001 in residentie is in het Londense Sadler’s Wells, één van de meest prestigieuze danshuizen ter wereld. Daarnaast werkt hij ook permanent met en voor andere huizen zoals de Scala van Milaan, het Stuttgart Ballet en het Bolshoi Ballet. Maar zijn carrière brengt hem ook tot buiten de dans met choreografieën voor films (Harry Potter) en videoclips (Lotus flower van Radiohead).

“The choreography is high-speed and relentless, the lighting designs dazzling, and the bodies sinuous and endlessly torqued. If it’s not William Forsythe, it must be Wayne McGregor, the boy genius of English dance.” New York Times, 31 oktober 2011

vr 20 Aprconcerten — kleinkunst — chanson

20 u / kleine theaterzaal

stef Bos & sterDonkerkonsert

vr 27 Aprconcerten — kleinkunst

20 u / theaterzaal

lucAs vAn den eynde, tine emBrechts & nele BAuwens Jukebox 2000

UITVERKOCHT

UITVERKOCHT

Page 9: Maandblad april 2012

9 familie

zA 21 Aprfamilie

15 u / kleine theaterzaal / euro 8 basis - 7 red

BronksSasja & Natasja (7+)

tekst & regie Tom Dupont / spel Ruth Beeckmans & Marianne Loots / dramaturgie Sebastien Hendrickx / vormgeving Jan De Brabander / kostuums Valerie Leroy / coach Jan Sobrie / © Françoise Beck / www.bronks.be

ze komen van verze zijn bijzonder1 lijf2 koppen2 stemmen8 poten

Siamese zusjes reizen door Europavan kermis naar kermisaltijd bij elkaar altijd met elkaar Twee mensen in één lichaamiedereen wil hen zienmaar wat willen zij?

Tom Dupont (RITS 2004) maakt zijn derde stuk voor BRONKS over duo’s voor het leven. In Smolders & Sobrie (ccha, 2006) werd de vriendschap tussen twee mannen op de proef gesteld. Christophe & Willy (FC Kiewit, 2008) toonde een vader en zijn zoon op het voetbalveld en de (generatie)conflicten die er daar ontstaan. In Sasja & Natasja zijn twee zusjes letterlijk onafscheidelijk.

Wie houdt van een portie wervelend theater, een leuke mix van spel en film en een spannend verhaal, die zit goed bij Ganzenbord van B&D.

Een man en een vrouw dalen af in het Ganzenbord. Daar opent zich een fantastische en onvermoede wereld. Dwalen in het Doolhof, afzien in de Gevangenis of lange zompig wachten in de Put. Wie wint? Wie verliest? En wat verlies je als je wint? Het spelen van een potje Ganzenbord zal nooit meer hetzelfde zijn…

In de bekende stijl van Ingeblikt en De man met de bakkebaarden (maart 2011) worden theater en film met elkaar verbonden tot een spannende gebeurtenis! Beumer en Drost staan voor spitse taal, rake situatiehumor, spannende verhalen en een onovertroffen mix van toneel en film. Onlangs werden ze voor de tweede keer genomineerd voor de Gouden Krekel, dé onderscheiding voor beste jeugdproductie van Nederland.

“In de regie van Michael Helmerhorst is Ganzenbord een explosie van visuele vondsten, maar het verhaal is glashelder.” Trouw

toneelschAp Beumer & drostGanzenbord, de voorstelling (8+)

regie Michael Helmerhorst / spel Peter Drost, Manon Nieuweboer & vele acteurs op film / © Barbara Hommes / www.beumerendrost.nl

zA 28 Aprfamilie

15 u / kleine theaterzaal / euro 8 basis - 7 red

Page 10: Maandblad april 2012

10 familie / Jeugd & Muziek Hasselt

zo 22 Aprfamilie — Muzikale zondag Jeugd & Muziek

Hasselt

11 u / podium op podium theaterzaal /

euro 8 basis - 7 red

Jeugd & muziek hAsselt

muzikAle zondAg

Twee akelige bewakers nemen Prinses Aiko gevangen. Telkens als ze de kans ziet, probeert ze te ontsnappen met de hulp van verschillende dieren. Dat wil maar niet lukken, tot er onverwacht een mythisch wezen opduikt...Stap mee in een muzikale reis die je brengt naar Japan, China en Indië! De klassieke aria’s van Händel, Puccini e.a. zijn bewerkt voor verrassende oosterse instrumenten. Het verhaal wordt weergegeven in een prachtige 3D-animatie van Hans Spilliaert.

zo 22 Aprfamilie — Muzikale zondag Jeugd & Muziek Hasselt

15 u / kleine theaterzaal / euro 8 basis - 7 red

vlAAmse operA, ipem, J&m gent & J&m vlAAnderenPrinses Aiko (6+)

sopraan Chia-Fen Wu / arrangementen & gamba Dirk Moelants / klavecimbel & fluit Dimos De Beun / dans Maya Sapera / regie Lieven Baert / 3D-animatie Hans Spilliaert / video Josephine Schreibers / productieleiding Jan Kuppens / © Hans Spilliaert / www.vlaamseopera.be, www.ipem.ugent.be, www.jeugdenmuziekgent.be & www.jeugdenmuziek.be

feliX vermeirschDe dierenparade & 4x Felix (4+)

compositie Felix Vermeirsch / piano Fauve & Felix Vermeirsch / cello Felix Vermeirsch / © Yesmusic VOF.

Jeugd en muziek Hasselt en cultuurcentrum Hasselt slaan opnieuw de handen in elkaar voor een leuke dag voor kleuters, kinderen en jongeren waarop alles draait rond één ding: muziek! Geniet de hele dag van prachtige muzikale voorstellingen en laat je horen in onze ateliers en workshops.

voorstellingen

UITVERKOCHT

Page 11: Maandblad april 2012

11 familie / Jeugd & Muziek Hasselt

het verhAAl vAn de AArde (6+)Leer op een muzikale én interactieve manier hoe onze aarde is ontstaan, en hoe we ze in stand kunnen houden.KNAL! We starten bij het prille begin… De Big Bang of de oerknal. We vervolgen onze weg via de dino’s en maken de komst van de eerste zoogdieren mee. Zo belanden we bij de eerste mensen en hun primitieve muziekinstrumenten. De kinderen voorzien het verhaal van beeld en klank met trommels, kleine percussie en andere instrumenten.

datum zo 22 apr 12 uur 12.45 en 13.45 u prijs euro 5i.s.m. Luc Tureluren - Mondo djembé - www.mondodjembe.be cursusnummer KW04 (12.45 u) — KW05

(13.45 u)

in één dAg een wereldhit (8+)Kom je uitleven in een professionele muziekstudio! Fernand Buyls, muzikant en geluidsingenieur, leert je eerst alles over microfoons, signaalroutes, mengpaneel, effectapparatuur, enzovoorts.Daarna kan je zelf aan de slag als recording artist én producer. Maak een opname met je eigen instrument, of op één van de aanwezige elektronische instrumenten. Na een eindje repeteren neemt de groep de muziek op. Iedereen is om beurt producer, regisseur of opnametechnicus. Tot slot wordt alles op cd gezet. Zo ga je naar huis met een professionele plaat, recorded and produced by… jezelf!

datum zo 22 apr 12 uur 13 - 16 u prijs euro 7i.s.m. Fernand Buyls - Op slag en tijd - http://users.telenet.be/opslagentijd cursusnummer KW06

Atelier AmAdeo Kom je mee naar het land van Amadeo? Ontdek een land vol met vreemde, muzikale voorwerpen! We verzinnen er een verhaal bij. Zitten we op het strand? Komen er vliegende varkens langs? In het land van Amadeo kan alles! We gaan vertellen, verzinnen en muziek maken terwijl het nieuwe land voor je ogen ontstaat…

Atelier Amadeo staat vol met unieke klanksculpturen waar de gekste melodieën uitkomen. De kinderen bevoelen en bespelen de instrumenten. Geluid en vorm roepen allerlei ideeën op, die de begeleider samen met de kinderen boetseert tot een fantastisch verhaal.

datum zo 22 apr 12 uur 10u en 14.15 u (kleuters) / 12.45 u (6+) plaats parketzaal 1prijs euro 5i.s.m. Kamo vzw – www.kamovzw.becursusnummer KW01 (10 u) — KW02 (14.15 u)

— KW03 (12.45 u)

workshops

Atelier Amadeo

Het verhaal van de aarde

In één dag een wereldhit

Page 12: Maandblad april 2012

12 kunsteducatie

In het repertoire Nederlandstalige liedjes van de laatste 100 jaar zitten heel wat bekende en minder bekende parels. Tijdens het concert Jukebox 2000 pikken Lucas van den Eynde, Tine Embrechts en Nele Bauwens er die liedjes uit die jij terug wil horen.

In deze zangworkshop gaan we hen achterna onder begeleiding van Bart Callebaut. We zingen de meest uiteenlopende Nederlandstalige nummers: van Jo Leemans en Will Tura switchen we naar Gorki, Raymond of Willeke Alberti, enzovoorts. Ervaring is niet nodig, plezier is verzekerd! Aansluitend nodigen wij je natuurlijk uit op Jukebox 2000 op vrijdag 27 april.

datum do 19 apr 12uur 19.30 tot 22 uprijs euro 12 / + concert Jukebox 2000: euro 34 i.s.m. i.s.m. Wisper vzw / www.wispervzw.be

do 19 Aprmuziek

cursusnummer KM06

stArt: di 17 Aprbeeldende kunst

cursusnummer KB18

coco chAnel – l’eternelle

Veertig jaar na haar dood beïnvloedt de legendarische couturière Coco Chanel nog altijd de modewereld met haar stijl van tijdloze elegantie. Ze ontwierp kleding die luxueus was, maar comfortabel en eenvoudig van snit. Een unicum in een wereld waar vrouwen nog korsetten droegen.

Minder bekend is het feit dat Chanel zich vaak liet inspireren door kunstenaars uit haar omgeving, zoals Picasso, Dali, Jean Cocteau, Igor Stravinsky,... In haar ontwerpen zien we vaak verwijzingen naar bekende werken uit de kunstgeschiedenis. Aan die referenties besteden we bijzondere aandacht.

Docente Fabienne Demeule-meester studeerde kunst-wetenschappen in Leuven, waar ze zich specialiseerde in de geschiedenis en problematiek van vrouwelijke kunstenaars.

datum di 17 & 24 apr 12 uur telkens van 19.30 tot 22 u prijs euro 24,5 / 23,5 red. / 21 Amarantledeni.s.m. Amarant / www. amarant.be

stArt: do 26 Aprfilosofie

cursusnummer KB19

sAvoir-vivre BiJ de oude grieken Over de filosofieën van de levenskunst

Mag een individu vrij over zijn lichaam beschikken? Welke gevolgen heeft dit? Zullen we euthanasie makkelijker aanvaarden? Mogen we lichamelijk genot boven alles stellen? Wat zijn de voorwaarden voor geluk?

Deze vragen hielden de oude Grieken ook al bezig. We onderzoeken de levenskunst van deze filosofen tegen de achtergrond van de historische ontwikkelingen in het Griekenland van de 4de tot de 2de eeuw voor Christus. Aristoteles, Anistenes, Diogenes en natuurlijk Epicurus komen aan bod, maar ook hedendaagse denkers zoals Onfray worden belicht.

datum do 26 apr & do 03 mei 12uur telkens van 19.30 tot 22 uprijs euro 24, basis / 23,5 red. / 21 Amarantledeni.s.m. Amarant / www. amarant.be

Jukebox 2000 — Tine Embrechts, Lucas van den

Eynde & Nele Bauwens (vr 27 apr)

Coco Chanel Michel Onfray

het plezier vAn het zingen: nederlAndstAlige liedJes uit de JukeBoX

Page 13: Maandblad april 2012

13 kunsteducatie / exploratie

stArt: zA 28 Aprbeeldende kunst

cursusnummer KB20

schriJven en schilderen met Je kind Onder begeleiding van Nina Haveman (kunstschilder en kunsteducator) en Ingrid Dullens (auteur en artistiek leidster van Padarijs) werken ouder of grootouder en kind samen aan een kunstwerk. Een deel van de tijd wordt al schrijvend met Ingrid doorgebracht, een ander deel al schilderend met Nina.

Eerst maak je kennis met schilder -en schrijftechnieken. Hoe krijg je de mooiste kleuren? Welke beelden en schrijfvormen zijn er allemaal om je gedachten in te gieten? Nina en Ingrid helpen jullie om je ideeën vorm te geven en van start te gaan. Het resultaat is voor elk duo een prachtig kunstwerk om te lezen en te bekijken.

Zin in meer? Op 12 mei geeft Nina ook nog een workshop schilderen naar aanleiding van de tentoonstelling Superbodies.

datum za 28 & zo 29 apr 12uur van 09.30 tot 12 u en van 13 tot 15.30 uextra deelnemers brengen een schort, pennen en penselen & mengborden of bokalen mee prijs euro 85 (1 volwassene en 1 kind) inclusief verf & dragers

Weinig landen bieden zo’n rijke verscheidenheid als Turkije. Het gebied rond Istanbul is met Europa verbonden en het grote schiereiland Anatolië vormt een deel van Azië.

Duizenden jaren vroege geschiedenis van oude volkeren werden gevolgd door een bloeiperiode van hoogstaande Griekse cultuur, en verdergezet door de Romeinen in het Byzantijnse rijk. In 1453 namen de Ottomaanse Turken Constantinopel in. Dat was het begin van een nieuwe culturele bloeiperiode, aangevuld met islamitische kunstvormen.

Ook de overweldigende natuur maakt een grote indruk op de reiziger. Ruwe berggebieden zoals de Ararat, feeëriek geërodeerde valleien zoals Cappadocië, uitgestrekte stille meren en brede stromen zoals de Tigris en de Eufraat en een lange grillige kuststrook in het zuiden maken het beeld compleet van dit schitterende land.

JAn & ritA thienpont-vAnden BrAndenTurkije

di 17 Aprexploratie

20 u / theaterzaal / euro 8 basis - 7 red

helemAAl gent Daguitstap STAM, S.M.A.K, TRACK

Tijdens ons stadsbezoek aan Gent maken we op verschillende manieren kennis met deze stad en haar eeuwenoude geschiedenis, maar ook met haar hedendaagse artistieke kant. We starten de dag met een bezoek aan het STAM. Het nieuwe Stadsmuseum op de Bijlokesite is de perfecte introductie en toegangspoort tot de stad.

Na de vrije lunch zetten we onze verkenning van Gent voort met TRACK. Het project TRACK trekt vier maanden lang een artistiek spoor door Gent. Dertig internationale kunstenaars werken samen met mensen en organisaties uit de stad. Het project doorloopt wijken en straten, gebouwen en pleinen binnen en buiten de stadskern. Het toont hedendaagse kunstprojecten met een verrassende geschiedenis, een verborgen verhaal of een intense relatie met Gent. Onze wandeling start met het S.M.A.K; daarna doorkruisen we het stadscentrum en de wijk van het citadelpark.

datum za 26 mei 12 uur vertrek parking ccHa om 8 u / aankomst voorzien rond 19 uprijs euro 70

zA 26 meibeeldende kunst

cursusnummer KB22

Page 14: Maandblad april 2012

14 beeldende kunsten — tentoonstellingen

superBodies 04.02.2012 — 27.05.20123DE EDITIE VAN DE TRIËNNALE VOOR BEELDENDE KUNST, MODE EN DESIGNTentoonstellingen, lezingen en voorstellingen in het Modemuseum, Z33, CIAp, het cultuurcentrum en Het Stadsmus. De artistieke leiding is in handen van architect en danscriticus pieter T’Jonck.

ArrAngementen, rondleidingen, kiJkwiJzer…De toegang tot de tentoonstelling is gratis. Een bezoekersgids (5 euro / 3 euro reductietarief) biedt achtergrondinformatie bij de getoonde werken. Er is ook een gratis kijkwijzer voor kinderen van 6 t.e.m. 14 jaar.

—tentoonstellingcultuurcentrum hAsseltHet aanbod in het cultuurcentrum is heel divers, maar vaak nauw verwant met podiumkunsten. Een greep…Een reeks designobjecten illustreert de relatie tussen design en het lichaam. Danslegende Steve paxton biedt ons in een grote installatie een blik op de inzichten over het lichaam die hij levenslang vergaarde. Christophe De Boeck die je laat luistervinken naar wat er in de rest van het gebouw gebeurt. Liesje Reyskens en Vincen Beeckman geven hun kijk op de bevolking van Hasselt. Kaisu Koski toont het lichaam van de medische wetenschap. Boris Charmatz voert je binnen in de leerprocessen van het dansende lichaam.

Kunstwerken van Lawrence Malstaf (BE), Trisha Brown (US), Christoph De Boeck (BE), Steve paxton (US), Zhang Huan (CN), Kaisu Koski (FI), Jean-Luc Moulène (FR), Liesje Reyskens (BE), Lisbeth Gruwez (BE), Vincen Beeckman (BE), Boris Charmatz (FR).Designobjecten van Gatti, paolini & Teodoro (Sacco - IT), Gaetano pesce (IT), Gio ponti (IT), Studio 65 (IT), Campana Brothers (BR), Danny Venlet (AU/BE)

Elke zaterdagnamiddag (om 15 u, 15u40 en 16u20) voeren dansers de performance Floor of the forest van Trisha Brown op. Zij bewegen zich door een net van touwen en kledingstukken. Ze glippen in en uit de kledij terwijl ze zich voortbewegen.

dAnsperformAnce Boris chArmAtzZA 07 ApR / 20.30 u / euro 10

Op 7 april is er een éénmalige, unieke opvoering van Aatt enen tionon van Boris Charmatz in de sporthal van Kermt. Charmatz is op dit ogenblik onbetwistbaar één van de meest toonaangevende choreografen in Europa. Dit werk uit 1996 was nooit eerder in Vlaanderen te zien. Charmatz nodigt het publiek hier uit om de dans van onder naar boven en omgekeerd te verkennen. Elke danser zit gevangen op een krap platform in een toren met drie niveaus. Dit radicale stuk bevraagt de notie van dans door ze uit te voeren in omstandigheden die dansen haast onmogelijk maken.

—openingsuren superBodies cultuurcentrum hAsselt

4 februari – 27 mei 2012di t/m vr van 10 tot 17 u,za & zo van 13 tot 17 u.gratis toegang

dAnsvoorstellingen cultuurcentrum hAsselt

ZA 21 ApR / 20 u / euro 22 basis - 20 red

rAndom dAnce compAny / wAyne mcgregor Far (zie pagina 8)

VR 04 MEI / 20 u / euro 16 basis - 14,5 red

Arco renz & fABiÁn BArBA Heroïne & A Mary Wigman dance evening

DI 08 MEI / 20 u / euro 20 basis - 18 red

s20/hiroAki umedA 2. repulsion & Holistic strata

DO 24 MEI / 20 u / euro 20 basis - 18 red

compAgnie pÁl frénAk InTimE

Company Pál Frénak © Gyorgy Cserkuti

puBlicAtieNaar aanleiding van SuperBodies brengt uitgeverij Lido een boek met dezelfde titel uit. Verkrijgbaar op alle tentoonstellingslocaties en in de boekhandel.

Boris Charmatz

Page 15: Maandblad april 2012

beeldende kunsten — tentoonstellingen15

www.arpais.comhttp://arpais.blogspot.com

openingsuren: t.e.m. zondag 08 apr 2012di t/m vr van 10 tot 17 u, za & zo van 13 tot 17 u. gratis toegang

ARPAïS du bois (rechts) in gesprek met Freddy Bleus, coördinerend directeur van het provinciaal scholennet

ArpAïs du Bois vr 09.03.2012 — zo 08.04.2012Face au(x deux) mur(s)de straat

Op de opening van de tentoonstelling van Arpaïs du bois op vrijdag 9 maart gaf Dan Holsbeek de inleiding Tekenen als overlevingsstrategie.

Hieruit enkele citaten over haar werk:“Het lijkt of het tekenen voor Arpaïs du bois even noodwendig en vanzelfsprekend is als de vitale behoeften zoals ademen, eten, drinken, slapen en andere dat zijn voor de mens. Deze artieste gaat niet op zoek naar indrukken, ze overkomen haar. Het zijn prikkels van zeer uiteenlopende aard, die behoren tot het arsenaal waarmee we iedere dag worden geconfronteerd.”

“Ze tekent de cerebrale en de emotionele indrukken, de kleine en de grote, de occasionele en de weerkerende, ze tekent de indrukken die beklijven; impressies die op hun beurt de aanzet zijn voor reflectie en uiteindelijk een plaats krijgen binnen dat éne bestaan.”

“Haar sobere en eenvoudige tekeningen onderscheiden zich niet door een krachtig coloroet en ogen soms als ietwat onhandige en onafgewerkte krabbels. Echter juist daardoor worden ze een gewillig voertuig voor poëzie en reiken ze verder dan de oppervlakkig formele laag.”

© G

ino

Von

ghia

Page 16: Maandblad april 2012

dAtum genre uur voorstelling

April 2012 zo 01 klassiek/schubert 11 Midori Seiler & JoS van iMMerSeel Sonates voor pianoforte & viool van Franz Schubert

zo 01 klassiek/schubert 15 alexei lubiMov Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven & Franz Schubert

ma 02 klassiek 20* aMSterdaM baroque SoloiStS Dietrich Buxtehude, de vernieuwer

do 05 theater 20 theaterMakerShuiS de queeSte De gouden draak

vr 06 theater 20* theaterMakerShuiS de queeSte De gouden draak

di 10 theater 20 ClauS in ConCert Liefste ellendeling

ma 16 theater 20* noord nederlandS toneel Hamlet

di 17 exploratie 20 Jan & rita thienpont-vanden branden Turkije

di 17 kunsteducatie 19.30 CoCo Chanel - l’eternelledo 19 kunsteducatie 19.30 het plezier van het zingen: nederlandStalige liedJeS uit de Jukeboxvr 20 concerten 20 Stef boS & Ster Donkerkonsert

za 21 familie 15 bronkS Sasja & Natasja (7+)

za 21 dans 20* randoM danCe CoMpany / Wayne MCgregor Far

zo 22 kunsteducatie/J&m 10 atelier aMadeo

zo 22 familie/J&m 11 felix verMeirSCh De dierenparade & 4x Felix (4+)

zo 22 kunsteducatie/J&m 12.45 het verhaal van de aarde (6+) zo 22 kunsteducatie/J&m 13 in één dag een Wereldhit (8+) zo 22 familie/J&m 15 vlaaMSe opera, ipeM, J&M gent & J&M vlaanderen Prinses Aiko (6+)

ma 23 theater 20 toneelSpelerSgezelSChap Stan Oude meesters

di 24 opera 20* internationale opera produCtieS Il barbiere di Siviglia

wo 25 cabaret 20 bert gabriëlS Druk druk druk

wo 25 theater 19.15* rafael Spregelburd / tranSquinquennal Stommiteiten (La Estupidez)

do 26 kunsteducatie 19.30 Savoir vivre biJ de oude grieken Over de filosofieën van de levenskunst

do 26 theater 20 ntgent God van de slachting

vr 27 concerten 20 luCaS van den eynde, tine eMbreChtS & nele bauWenS Jukebox 2000

za 28 kunsteducatie 09.30 SChriJven en SChilderen Met Je kind

za 28 familie 15 toneelgezelSChap beuMer & droSt Ganzenbord, de voorstelling (8+)

mei 2012 wo 02 kunsteducatie 19.30 Congo Een koloniale geschiedenis

wo 02 theater 20* toneelhuiS / olyMpique draMatique Onvoltooid verleden

vr 04 dans 20* arCo renz & fabián barba Heroïne & A Mary Wigman dance evening

di 08 klassiek 20* SCherzi MuSiCali Lagrima amare: Italiaanse vroegbarokke liedkunst

di 08 dans 20* hiroaki uMeda 2. repulsion & Holistic strata

wo 09 theater 20 arnoud noordegraaf A.M.

vr 11 klassiek 20* le ConCert olyMpique Ludwig van Beethoven

zo 13 familie 15 fabuleuS & hetpaleiS ZOO doen ze de dingen (6+)

di 15 theater 20* toneelhuiS / guy CaSSierS Duister hart

di 15 klassiek 20* dietriCh henSChel & MiChael SChäfer Johannes Brahms. Die schöne magelone

di 22 theater 20 theater MalpertuiS Yesterday

wo 23 theater 20 theater MalpertuiS Yesterday

do 24 theater 20 theater MalpertuiS Yesterday

vr 25 theater 20 theater MalpertuiS Yesterday

za 26 kunsteducatie 08 heleMaal gent Daguitstap STAM, S.M.A.K, TRACK

za 26 theater 20 theater MalpertuiS Yesterday

do 24 dans 20* CoMpagnie pál frénak InTimE

Juni 2012 do 07 opera 20 opera zuid Madama Butterfly

di 12 klassiek 20 bruSSelS philharMoniC Laureatenconcert Koningin Elisabeth Wedstrijd Viool 2012

AgendA

Stichting Bijzondere Culturele Activiteiten vzw. Volgende bedrijven zijn lid van de Stichting Bijzondere Culturele Activiteiten: Actief Interim nv. - Brouwerij Alken-Maes nv. - Centraal Laboratorium Hasselt - Belfius - Drukkerij Baillien-Maris nv. - Ethias - Hangar 58 - Infrax - ISS Servisystem Belgium nv. - Kantoorinrichting Stulens nv. - KBC - Optico/Scherpesteen - RTC Limburg - Theatercafé nv. - VDAB Competentiecentra Limburg

di 15 mei — Toneelhuis / Guy Cassiers© Koen Broos

di 08 mei — Hiroaki Umeda wo 09 mei — Arnoud Noordegraaf© Pieter Kers