Maak volwassenen minder angstig voor web 2.0

Click here to load reader

download Maak volwassenen minder angstig voor web 2.0

of 2

 • date post

  12-May-2015
 • Category

  Internet

 • view

  66
 • download

  6

Embed Size (px)

description

In dit persbericht worden de belangrijkste resultaten van het Europese project Web2Learn getoond. "Veel volwassenen schamen zich een beetje voor hun technisch onvermogen en laten technologie liever aan hun kinderen." Dit project wordt gefinancierd met de steun van de Europese Commissie. De verantwoordelijkheid voor deze publicatie (mededeling) ligt uitsluitend bij de auteur; de Commissie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik van de informatie die erin is vervat.

Transcript of Maak volwassenen minder angstig voor web 2.0

 • 1.Persbericht Maak volwassenen minder angstig voor web 2.0 In een ontwikkeld West-Europees land als Nederland zijn we geneigd te denken dat web 2.0 gemeengoed is. Omdat Nederland de hoogste internet penetratie kent, gaan we er van uit dat sociale media en interactieve communicatie kanalen voor een ieder gesneden koek zijn. Uit het project Web2Learn komt naar voren dat dit niet zo is. Er blijkt een kleine groep luide voortrekkers te bestaan die verantwoordelijk zijn voor het beeld dat web 2.0 eigenlijk alweer saai en achterhaald is en dat we dringend op zoek moeten naar web 3.0. Een veel grotere groep daarentegen heeft angst voor web 2.0 applicaties. Velen hebben weliswaar een smartphone en glasvezel maar dat wil niet zeggen dat zij zich thuis voelen in de wereld van web 2.0. Zij schamen zich een beetje voor hun technisch onvermogen en laten technologie liever aan hun kinderen. Voor deze laatste, verborgen groep was en is het project Web2Learn. Voor hen vervaardigde het project een handig overzicht van de 34 nuttigste web 2.0 instrumenten om te leren en een online woordenboekje met daarin de meest gangbare web 2.0 termen. Heb je een angstige volwassene in jouw eigen omgeving? Wijs hen dan op de Web2Learn hulpbronnen om over hun eerste angst heen te komen.

2. Partners uit zeven landen voerden het project Web2Learn uit: de oudervereniging van experimentele basisscholen Maraslion (Griekenland), staatsschool met recht op taal staatsexamen Pelikan (Tsjechi), vereniging Seed (Zwitserland), Konak district raadsbestuur (Turkije), stichting Ezzev (Nederland) en coperatief Ghea (Itali). Dit project werd gefinancierd met de steun van de Europese Commissie. De verantwoordelijkheid voor deze publicatie (mededeling) ligt uitsluitend bij de auteur; de Commissie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik van de informatie die erin is vervat.