Lopend Vuur november 2012

24
LOPEND VUUR met de steun van Jeugd & Muziek Waregem vzw verschijnt driemaandelijks jaargang 11– Nr 31 SEPTEMBER-OKTOBER-nOVEMBER INFOKRANT

description

Infokrant met verslagen, aankondiging activiteiten etc.

Transcript of Lopend Vuur november 2012

Page 1: Lopend Vuur november 2012

LOPEND

VUUR

met de steun van

Jeugd & Muziek Waregem vzw

verschijnt driemaandelijks

jaargang 11– Nr 31

SEPTEMBER-OKTOBER-nOVEMBER

INFOKRANT

Page 2: Lopend Vuur november 2012

2

INHOUD

Voorwoord van de directeur 3 Oud-studenten in het buitenland (1) 4 Leerlingen zang luisteren met succes academische zitting Zontaclub op 8 Zingen voor het goede doel! 10 Verslag concertweek 11 Plechtige opening nieuw schoolgebouw in afdeling Ingooigem 12 Eenakterfestival 13 Sintconcert gitaarklas 14 Langs de Amsterdamse grachten 15 Kerstmoment door de gitaarklas 17 Griezelen in Beveren-Leie 18 Sing for the Climate 18 Kerstsfeer in afdeling Desselgem 18 Kerstconcert 19 Activiteitenkalender 20 Contact 24

VOORWOORD

Geachte lezer(es)

Informatie komt elke dag op u af, met een ongeziene snelheid en in grotere hoeveelheden dan ooit. Graag komen wij daar even tussen met nieuws van de Kunstacademie, waar u of uw kinderen/kleinkinderen werken aan hun culturele ontwikkeling. Dit kan in de podiumkunsten zijn of in de beeldende of ook een combinatie van beiden. Dit is een langdurig traject waarbij de horizon langzaam wordt opengetrokken met standvastigheid, nieuwsgierigheid, doorzettingsvermogen en wilskracht die leiden tot een grotere persoonlijkheid van de leerling.

In de ateliers en in de klassen beeldende kunst wordt vanuit het denkproces geleidelijk aan overgegaan naar de praktijk, waarbij het idee zijn vormgeving geving krijgt. Dit gebeurt met vallen en opstaan en het volgende werk is vaak de som van de opgedane technische en geestelijke kennis. Zo kan de beeldende kunstenaar steeds beter zijn

Page 3: Lopend Vuur november 2012

3

ideeën materieel naar voren brengen. De leerkrachten stimuleren en stuwen dit proces en leiden dit in goede banen.

Dit vinden we eveneens terug in de podiumkunsten. Het werken met verbale emoties en het beheersen van de motorische bewegingen is een langzaam opbouwende vorming dat intense oefening vraagt aan haar adepten. De controle van de subtiele kleine veranderingen in zowel de verbale expressie als in de motoriek vormt eveneens de som van hun opgedane geestelijke kennis en technische vaardigheden. Dit alles komt dan samen in de vakken toneel en groepsdans waarbij de sociale houding verder wordt aangescherpt.

Bij het aanleren van een muziekinstrument is niet alleen de vingerzetting belangrijk. Naast een juiste houding en techniek komen veel ander aspecten aan bod zoals toonvorming, snelheid, fraseringstechnieken, dynamische verschillen, intervalbeheersing, kruisende handen, pedaal- en registertechniek, melodische en harmonische opbouw naast elementaire kennis en toepassing van de vormleer. Dit alles wordt aangetoond en aangeleerd in de lessen, maar het is de leerling zelf die deze technieken onder de knie moet krijgen. Daarom het belang dat een leerling dagelijks moet oefenen wil hij zichzelf een waardige muzikant noemen. Tijdens de les wordt alleen het resultaat aanhoort van de oefensessies die de leerling thuis deed. Vandaar dat het beter zou zijn dat we spreken van een wekelijks contactmoment in plaats van een lesuur. Na het aanhoren van het resultaat kan de leerkracht verder opbouwen, corrigeren en verdieping brengen in de kunst van het instrumentspel van de leerling. Wanneer een leerling genoeg technische en muzikale bagage heeft gaan we dan over naar het musiceren in groep. Deze ensembles vormen vaak een sociale entiteit waarbij de individuele leerling open bloeit en nu andere muzikale parameters ontdekt vertrekkende vanuit zijn eigen partituur.

Beeldende kunst en podiumkunsten zijn artistieke uitingen die (gelukkig) nooit af zijn. Steeds zijn er nieuwe uitdagingen die de persoonlijke grenzen van het kunnen, denken en handelen dichter bij elkaar brengen tot een nieuw groter en fijner geheel. Misschien juist daarom dat er in Vlaanderen meer dan 170 000 personen zijn die vanuit hun kunstzinnige zoektocht hun weg gevonden hebben naar het Deeltijds Kunstonderwijs.

Met vriendelijke groeten,

Luc Dumoulin

Directeur

Page 4: Lopend Vuur november 2012

OUD-STUDENTEN IN HET BUITENLAND (1)

4

Een aantal van onze leerlingen die professionele muziekstudies doen, studeren sinds september 2012 in het buitenland. In dit artikel laten we hen even aan het woord. Celliste in wording Jasmijn Lootens zit in Amsterdam. Nele Tiebout zoekt Sax in Versailles en Boulogne- Bilancourt( zeg maar Parijs ). Sven Van de Voorde verdween met het noorderlicht naar Helsinki. Van Pianist- componist (compianist) Mathias Coppens deelde zich conform zijn muzikale begaafdheden in tweeën , en wisselt Amsterdam af met Parijs. Zij zijn 2 maanden bezig. We krijgen dus hun eerste impressies te lezen.

Zij kregen de volgende vragen :

1. Hoeveel bedraagt het inschrijvingsgeld?

2. Hoe vat men daar de opleiding tot musicus op?

3. Hoe ervaar je het niveau van de docenten en je medestudenten?

4. Wil je zelf nog iets toevoegen?

Jasmijn Lootens – cello – Sweelinck conservatorium Amsterdam

1. Het inschrijvingsgeld bedraagt 1771€.

2. Zoals ik het ervaar staat het instrument, in mijn geval cello, centraal. De andere opleidingsonderdelen dienen de ontwikkeling van het instrument te ondersteunen. Ik geef een voorbeeld: In het vak analyse behandelen we muziek na 1950. Naast algemene lessen wordt iedere student verondersteld een werk te kiezen, geschreven na 1950 om te analyseren. Op het examen moet ieder dit werk uitvoeren en uitlichten waar de analyse heeft bijgedragen tot die bepaalde uitvoering. De analyse wordt dus direct toegepast op het repertoire voor je instrument. Dit gaat gepaard met een uiteenzetting over, of verdieping in de achtergrond van dit werk en de componist tijdens de lessen muziekgeschiedenis.

Daarnaast zijn er heel wat concertgelegenheden die je als muzikant de kans bieden podiumervaring op te doen. Zo mag ik volgende week deelnemen aan het orkestproject waarbij we het multimedia project The Map van Tan Dun zullen uitvoeren op de Amsterdamse Cello Biënnale. Zo zijn er heel wat projecten waarbij studenten professionele ervaringen kunnen opdoen.

Page 5: Lopend Vuur november 2012

5

3. Bij de docenten valt me heel sterk op hoe gepassioneerd iedereen is voor z'n vak en vooral ook door allerlei andere vakken/kunsten. Over het niveau kan ik moeilijk oordelen. Wat ik wel weet is dat ik geboeid en uitgedaagd wordt door deze docenten en dat is waar het als student/mens om draait.

Voor zover ik al een algemeen beeld van de studenten kan scheppen, ervaar ik dat ik omringd ben door mensen die iets willen bereiken. Wat ik vooral opmerkelijk vind, is dat er een heel open sfeer heerst. Dit komt tot uiting zowel in de kantine maar des te meer tijdens de lessen. Het is heerlijk om in discussie te gaan met mensen die er helemaal anders over denken en dat ook met je willen delen.

4. Het Conservatorium van Amsterdam is maar een deeltje van waar ik me momenteel ontwikkel. Wanneer ik in de ochtend naar het conservatorium fiets, word ik geprikkeld door deze prachtige stad. Door de Jordaan met charmante huisjes waar de eerste man op straat me eraan herinnert dat het hier in 't Hollands te doen is, langs de grachten die me helemaal tot rust brengen, door naar de drukte in de buurt van het Centraal Station met bijhorende Coffee Shops en eenmaal daar voorbij is het Conservatorium in zicht. Iedere dag ga ik doorheen een nieuwe "rush" van Amsterdamse indrukken die me sowieso ook muzikaal beïnvloeden.

Nele Tiebout – Sax – Versailles en Boulogne- Bilancourt ( Erasmus )

1.Versailles : 1000,00 euro.

Boulogne-Bilancourt : 600,00 euro.

2. Zeer gelijkend als in Brussel. De vakken en manier van werken van proffen zijn gelijkaardig.Er is veel aandacht voor de ontwikkeling tot professioneel artiest.

3. In Boulogne is het niveau van de docenten zeer goed. De directeur heeft lessen analyse en die zijn zeer interessant. Ook het niveau van de andere vakken is zeer goed. Het niveau van de medestudenten sax is nogal variabel.In Versailles is het niveau van de medestudenten zeer hoog. Dat is heel goed voor de motivatie. De sax-leraar is van heel hoog niveau.In Versailles hebben we ook een sax-ensemble met de medestudenten en dat

Page 6: Lopend Vuur november 2012

is super plezant, we maken zelf transcripties van orkestwerken die goed werken met sax-ensemble en elk jaar gaan we op tournee. We hebben een zeer internationale klas (een Canadees, een Rus, een Japanse, 3 Fransen, een Sloveen, een Australiër, twee Spanjaarden, een Brit en een Belgische (mezelf!)) en ieder jaar probeert iemand een tournee naar zijn land te orga-niseren, vorig jaar zijn we naar Nice geweest, nu waarschijnlijk naar Spanje (nog niet zeker).

4. Ik denk niet meteen aan iets.Misschien dat Parijs een zeer interessante stad is als muzikant omdat er zoveel te beleven valt, superveel goeie con-certen en opera's, veel jazzclubs...

Sven Van de Voorde – klarinet – Sibelius Academy Helsinki

1. Onderwijs in Finland is volledig gratis! De leef- en verblijfskosten vallen echter zwaar tegen…

2. Het centrale luik van de opleiding is natuurlijk de studie van het instru-ment. De druk qua nevenvakken is zo gespreid dat er voldoende tijd en ruimte overblijft om je te concentreren op deze taak. Je kan geen volwaar-dige musici opleiden als je hen niet de kans geeft om voldoende podiumer-varing op te doen. Daarom doet men er hier alles aan om deze kansen te creëren. Enkele voorbeelden. Ieder jaar zijn er minstens 6 symfonische projecten gedirigeerd door topdirigenten. De school kent als motivatie studiepunten toe aan studenten die meedoen aan wedstrijden of audities, en in sommige gevallen vergoeden ze zelfs een deel van de reiskosten. Ie-dere week staan er studentenconcerten op het programma die druk bijge-woond worden. De directieklas beschikt over een orkest van door school betaalde studenten om symfonisch repertoire in te lezen. Om deel te kun-nen nemen aan een aantal van deze projecten worden er interne audities georganiseerd die zorgen voor een gezonde competitiviteit en motivatie. Dankzij deze audities verdien ik zelf wat bij als soloklarinettist van het schoolorkest en mag ik binnenkort stage lopen bij het Radio Symphony Orchestra en Tapiola Sinfonietta.

3.Het algemeen niveau van de Sibelius Academy is onvergelijkbaar met de Belgische conservatoria, of toch zeker dat van Gent. Op organisatorisch vlak is alles hier, en trouwens in Helsinki in het algemeen tot in de punt-

6

Page 7: Lopend Vuur november 2012

7

jes verzorgd. Daarnaast beschikt het conservatorium over een onwaarschijnlijke weelde wat accommodatie betreft, met als kroonjuweel het twee jaar oude Music Centre. Vanzelfsprekend kan ik mij enkel uitspreken over het niveau van mijn eigen docenten. Wat het onderricht in muziektheorie betreft valt het mij vooral op dat de docenten dynamische, gemotiveerde en hoogopgeleide mensen zijn. De verwachtingen liggen dan ook een heel stuk hoger dan wat ik gewend ben. Analytische papers, compositorische oefeningen en leesopdrachten zijn zo goed als wekelijkse kost. Mijn huidige hoofdvakdocent is vooral een heel minzaam en correct persoon. Hij studeerde zelf in het Conservatoire Supérieur in Genève, Julliard in New York en de Sibelius Academy, is stichtend lid van Tapiola Sinfonietta en artistiek directeur van het Crusell festival. Tonnen ervaring dus. Naast minstens 1 sessie individueel onderricht van anderhalf uur per week zijn er geregeld groepslessen. Daarenboven organiseert hij ieder schooljaar minstens een achttal masterclasses met internationaal befaamde klarinettisten. Dit jaar worden we onder meer getrakteerd op solisten van Berlin Philharmonic en het Concertgebouworkest Amsterdam!

Mathias – compositie – Parijs - Sweelinck conservatorium Amsterdam

1.Het inschrijvingsgeld in Amsterdam is 1700 euro. In Parijs is dit 2100 euro.

In Frankrijk studeer ik aan de 'Ecole Normale de Musique de Paris' bij Edith Lejet compositie onder de vorm van het Diplôme Superieure.

In Amsterdam studeer ik compositie.

2. In Amsterdam is de opleiding zeer praktisch gericht waarbij de studenten veel de kans krijgen om al werkelijk in het veld te werken bijvoorbeeld met gerenommeerde ensembles. Parijs daarentegen is nog iets traditioneler, waarbij het ambacht meer centraal staat.

3.Allebei de conservatoria zijn internationaler en het tempo ligt hoger, ook al omwille van de stad op zich. Het niveau is wisselend van student tot student, maar over het algemeen toch hoger dan in België. De docenten zijn niet beter dan in België, maar dit is ook afhankelijk van persoon tot persoon.

Page 8: Lopend Vuur november 2012

8

LEERLINGEN ZANG LUISTEREN MET

SUCCES ACADEMISCHE ZITTING

ZONTACLUB OP.

Fien Demeyer, Ide François en Eline Brys, studenten uit de zangklas van Melanie De Bleeckere verzorgden de muzikale omlijsting op de academi-sche zitting van Zonta Waregem in bijzijn van gouverneur Decaluwé, burgemeester Vanryckegem en heel wat genodigden uit Waregem en le-den uit de Zonta-familie uit zowat heel België.

Enkele reacties tonen aan dat hun optreden en bijdrage heel erg werd ge-apprecieerd!

"Wat een prachtig optreden van de meisjes van de kunstacademie onder leiding van Melanie De Bleeckere. Bij het lied Wishing you were somewhere here again ging er van bij de eerste noot een emotie doorheen je lichaam. Wat een stem, dit raakt je echt. Ook het lied Flowerduet was zo prachtig gezongen, het lied mocht blijven duren. En niet alleen de zangstemmen maar ook proficiat aan de begeleiding op de piano, want die was perfect afgestemd op de zang. De academische zitting werd volledig opgefleurd door deze wonderbaarlijke muzikale intermezzo's."

Laurence Soens

4.Beide omgevingen werken inspirerend en zijn belangrijk om als muzikant verder te groeien (omdat je op die manier sterker en met meer vertrouwen aan je persoonlijk pad als muzikant kan bouwen - enerzijds doordat je in contact komt met totaal andere opvattingen die je doen twijfelen, of anderzijds doordat het andere je juist bevestigt in je denkbeelden/zijn); toch moet je het voornamelijk zelf doen en vind ik een buitenlandse studie geen voorwaarde om een goede muzikant te worden. Ikzelf ervaar ze nu als een noodzaak, maar dit is zeker geen algemene regel.

Tekst, Joost Prové

Page 9: Lopend Vuur november 2012

9

“Onze Zonta Waregem maakte een schitterende start! Het was een indrukwekkende academische zitting! Dankzij jouw creativiteit, Melanie, hadden we super mooie intermezzo's tussen de speeches door! Het maakte alles zo luchtig en zonnig! Jouw bijzonder fijne keuze van liedjes maakte het geheel waar Zonta voor staat, zo af! Onze genodigden waren duidelijk onder de indruk! Zelf kreeg ik een warm gevoel van trots bij het horen van die prachtige, pure stemmen! Wat een girlpower, deze jonge dames van de kunstacademie! Van harte dank hiervoor!”

Ida

“Ik was, net als iedereen, zeer onder de indruk van de professionaliteit van de zangeressen en de pianiste. Ik heb er echt van genoten! Ik krijg niet snel kippenvel, maar bij het horen van het duet was dat wel het geval. Héél mooi!! De muzikale intermezzo’s maakten het geheel echt feestelijk en vol klasse. We kijken uit naar een volgend optreden!”

Greet Deprez

Page 10: Lopend Vuur november 2012

Het begon allemaal enkele jaren geleden met een klasconcert dat uit-groeide tot een kerstconcert voor het goede doel en ondertussen is het bijna een traditie geworden: rond de kerstperiode helpt de zangklas mee een beetje warmte te geven aan kinderen die het minder goed hebben.

De studenten van de zang- en koorklas o.l.v. Melanie De Bleeckere zin-gen voor het SIMBAhuis, één van de Belgische projecten van SOS-Kinderdorpen. Het SIMBAhuis is een huis dat kinderen in problemati-sche thuissituaties (tijdelijk) opvangt.

Dit jaar gaat het benefietconcert Musical! door op zaterdag 15 december om 20:00 in het Oblatenauditorium, Kunstacademie, Olmstraat 25 in Waregem. Volwassenen betalen 6 euro en jongeren tot 12 jaar betalen 3 euro. Tickets kan je bekomen bij de studenten uit de zang- en koor-klas, bij Melanie De Bleeckere of op het secretariaat van de Kunstacade-mie (Olmstraat 25, Waregem (056) 60 09 18 of mail naar [email protected]). De opbrengst van de tickets gaat integraal naar het SIMBA-huis.

Meer info over het concert kan je vinden op www.zangklaswaregem.tk of www.academiewaregem.be

10

ZINGEN vOOR HET GOEDE DOEL

Page 11: Lopend Vuur november 2012

11

CONCERTWEEK : OPNIEUW GESLAAGDE EDITIE

Enkele concertdagen onder de loep :

Black and White op maandag, het thema van dit concert was wat mysterieus en werd door de muzikanten van dienst elk op verschillende wijze ingevuld, wat wel een leuke afwisseling met zich meebracht. Hannes Coghe beet de spits af met Serengeti, een marimba-solowerk waarvoor koelbloedigheid en uithoudingsvermogen nodig zijn. Bij wijlen hypnotiserend!

De drie liederen van Fauré waren van heel ander allooi. Zeer mooi samenspel tussen pianiste Sophie Lerouge en de zangeres Regula Boeninger. Deze Fauré deed soms heel sterk denken aan Debussy.

Over “Le merle noir” kunnen we misschien beter een “tweet” schrijven (grapje!). Messiaen probeerde letterlijk neer te schrijven wat de merel zingt. Een huzarenstukje dus. Met technisch behoorlijk wat kunst- en vliegwerk! Door Veerle Secember, bijgestaan door Elisabeth De Bock.

De klarinetsonatine door het duo Inge Vancompernolle- Joos Creteur bracht ons in een vrolijke stemming, een fris werk met behoorlijk wat virtuositeit. En het sluitstuk van dit concert was natuurlijk het concerto voor twee piano’s van F. Poulenc. Het was al niet zo evident om dit zonder orkest te brengen, ook nog een buffetpiano als tweede piano is toch niet zo’n ideaal uitgangspunt. Maar Elisabeth en Gwendolyn lieten zich hierdoor geenszins uit hun lood slaan en zetten een solide en sterke uitvoering neer.

Op donderdag was het de beurt aan de fantastische schrijver G.García Marquez om ons te trakteren op een vreemd, fantastisch verhaal. Fantastisch in de letterlijke zin van het woord, want deze auteur wijkt graag van het realistische pad af in zijn beroemde romans en verhalen (denken we maar aan “100 jaar eenzaamheid”). Een ingetogen gitaarkwintet bracht ons meteen in de melancholische sfeer. Als de mooie vertelwijze van Bieke Brunin en Sabine Decuypere ons al niet van onze sokken blies, dan zorgden Matthias Coppens en Veerle Secember daar nog eens extra voor met een pikante uitvoering van de fluitsonate van Poulenc. Verder ook nog een zeer mooi arrangement gehoord van “I hope that I don’t fall in love with you” van Tom Waits, door Carlo Vandenhende, bijgestaan door Paul Van Egghen.

Page 12: Lopend Vuur november 2012

En Lieve Pollet en Christian Delaere zorgden nog voor extra omkade-ring.

Ik vond dit een originele voorstelling, waar het ene muziekje al beter paste bij het verhaal dan het andere. Het is gedurfd om zoiets in een ge-heel te gieten. Bravo voor de avonturiers onder ons!

Verslag : Marieke Arnou

12

PLECHTIGE OPENING NIEUW

SCHOOLGEBOUW IN AFDELING INGOOIGEM

Op 21 september werd de nieuwe gemeenteschool plechtig geopend. Dit gebeurde in aanwezigheid van Vlaams minister Bourgeois en gouverneur Decaluwé. De notenleerklas van Isabel Lessens zorgde voor de muzikale ondersteuning van het ganse gebeuren.

Page 13: Lopend Vuur november 2012
Page 14: Lopend Vuur november 2012

HERFSTTENTOONSTELLING 2012

ZAAL 29

05 OKT 12 - 15 DEC 12 Van 5 oktober tot en met 15 december stelt Franky Derijcke, artiest uit de kunstwerkplaats De Zandberg van Harelbeke zijn sculpturen tentoon samen met Els Vekeman, die op haar beurt werk op papier brengt. Franky Derijcke maakt maquettes van enorme op termietenhopen lijkende torens, opgebouwd met uit klei gemaakte standaard bouwstenen, en telkens voorzien van een kleine ingang.

Page 15: Lopend Vuur november 2012

15

In het weekend van 19 april 2013 is het weer zover. De Woordafdeling, met klassen van Pat Mechele en Saskia Debaere, trekt terug naar Amsterdam. Een tweejaarlijks event. Reizen mee; klassen van de H2 en H3. Hoe is het allemaal begonnen?

Toen ik jaren geleden naar Amsterdam ging voor de opnames van een prestigieuze boekenprijs in het programma De Plantage, het kunstprogramma met als presentator Hanneke Groenteman, groeide het idee om een cultureel weekend te organiseren met de leerlingen van de klas Welsprekendheid. Het was toen nog mogelijk om de drie opties binnen de woordafdeling tegelijkertijd te volgen d.w.z. Voordracht, Toneel en Welsprekendheid. Omdat Saskia Debaere dezelfde leerlingen les gaf, bleek toen ook dat het handig was om de reis samen te organiseren. En daar gingen ze.

Met Hanneke was afgesproken dat we met de groep studenten een opname gingen bijwonen van haar programma. Daarnaast gingen de leerlingen naar een voorstelling, bezochten ze het Theatermuseum, het Anne Frankhuis en de obligate rondvaart op de Amsterdamse grachten. Dit beviel zo goed dat er een traditie ontstond. Na vele jaren is het programma De Plantage ter ziele gegaan en ook het theatermuseum sloot zijn deuren. Maar niet meer gaan was geen optie want de culturele stad Amsterdam biedt heel wat meer. Zo gingen we de afgelopen jaren naar de Stadschouwburg, kregen we een rondleiding achter de schermen van Theater Carré, bezochten het Rijksmuseum, een voorstelling in het 'De La Mar theater'; zagen we de werken Van Vincent Van Gogh in het gelijknamig museum en volgden we zelfs een cursus smartlappen in de Jordaan in café Lowietje van Baantjer, wat achteraf enkel geldklopperij bleek te zijn. Niets kon echter de pret bederven en de verhalen na de reizen brachten zo'n commotie teweeg dat de leerlingen van de lagere graden reikhalzend uitkeken naar 'hun' Amsterdamreis. En daar hebben ze heel wat voor over !

Om de kosten van de reis te drukken organiseren ze allerlei acties.

LANGS DE AMSTERDAMSE

GRACHTEN

Page 16: Lopend Vuur november 2012

16

Zo is er:

- De Carwash. - De soepverkoop op zaterdagmorgen in de inkomhal van de Academie. - De filmvoorstellingen in de toneelklas de laatste week voor de kerstvakantie. - De pannenkoekenverkoop. - Het verkoop van lotjes voor een tombola met enorm veel prijzen. - Vele andere acties in kleine groepjes

Er is zelf een heuse facebook-pagina ' Woord op reis' waar alle acties worden aangekondigd. Dit jaar staat op het programma:

Grachtenrondvaart De Musical ' Aspects of Love' in Theater Carré Een museumbezoek Bezoek aan het Anne Frankhuis Bezoek achter de schermen van de grote Stadsschouwburg. Flaneren in de Amsterdamse winkelstraten

En moe maar voldaan zullen ze terug naar Waregem keren en met hun verhalen de jongere leerlingen aansteken. Amsterdam, here we come !

Tekst: Pat Mechele

Page 17: Lopend Vuur november 2012
Page 18: Lopend Vuur november 2012

18

KERSTSFEER IN AFDELING DESSELGEM

Voor dag en dauw, op zaterdagmorgen 22 december om 8:30u, wordt de academie Desselgem in een gezellige kerstsfeer ondergedompeld.

Zalige kerstliederen staan klaar op de pupiters van de leerlingen uit de gitaarklas van Elke Soenens, terwijl de klas woord van Linda Dujardin vertelt over het ontstaan van het wereldberoemde “Stille nacht”.

Vallende sterren, tingelende klokjes, Rudolph, herders, een dennenboom en een kleine trommelaar wensen iedereen een vredevolle kerst.

Gitaar en woord reiken elkaar de hand en nemen u mee in een wereld van pais en vree. We serveren achteraf een ontbijt voor alle aanwezigen. U sijt wellecome op dit kerstmoment!

GRIEZELEN IN BEVEREN-LEIE

Op vrijdagavond 19 oktober was het oppassen geblazen in de zavelputten te Beveren-Leie! De “Middernachtvrouwen” waren er op bezoek en die hebben heel wat kinderen en ouders angst bezorgd! Doe alvast nooit meer jullie ogen open als je ‘s nachts wakker wordt want anders...dan komen ze...grrr!

SING FOR THE CLIMATE

Op woensdag 24 oktober zongen de leerlingen en leerkrachten van de stedelijke Basisschool Beveren-Leie voor het klimaat. Daarbij hebben ze muzikale ondersteuning gekregen van enkele leerkrachten van onze kunstacademie. Met dank aan Marleen Annemans, Annick Engelaere, Henk Buyse en Katelijn Peirs. http://vimeo.com/52093286

Page 19: Lopend Vuur november 2012

19

KERSTCONCERT HOOFDGEBOUW

19 en 20 december 2012 - 19u - Oblatenauditorium

Met medewerking van: AVV-leerlingen van Philippe Annaert AMV-leerlingen van Sofie Decavel, Kathleen Goutsmet, Johan Meersman, Michiel Cuynen Leerlingen van Melanie De Bleeckere (zang), Veerle Secember (dwarsfluit), Sylvie Van Hulle (dans), Annick Engelaere (klarinet), Ellen Donovan (hobo), Joos Creteur (klarinet), Sophie Lerouge (piano), Frederik Caelen (accordeon), Paul De Meyer (strijkers), Luc Neirynck (koper).

Tickets: €2/€1 (-18) Reservatie is verplicht! Kaarten te bekomen aan het onthaal. Tel.: (056) 60 09 18 of via mail [email protected]

Page 20: Lopend Vuur november 2012

20

Zaterdag 24 november 2012 : Dubbelconcert met leerlingen fluit van Veerle Secember en leerlingen piano van Elisabeth De Bock om 14u00 in het Lisztauditorium

Woensdag 28 november 2013 : Klasconcert door de leerlingen Viool en instrumentaal ensemble van Paul De Meyer om 19u in het Oblatenauditorium

Donderdag 29 november 2013 : Klasconcert door de leerlingen piano van An De Ruyter en Geneviève Gits om 19u30 in het Oblatenauditorium

Vrijdag 30 november 2012 en zaterdag 1 december : Eenakterfestival - Jeugd en Muziek

Zaterdag 1 december 2012 : Klasconcert door de leerlingen piano van Inge Van Compernolle om 14u00 in het Lisztauditorium

Zaterdag 1 december 2012 : Klasconcert door de leerlingen samenspel en ensemble gitaar van Marleen Casteele om 17u00 in de Händelklas

Vrijdag 7 december 2012 : “Zie ginds komt de gitaar uit Spanje weer aan” klasconcert door de leerlingen van Charlotte Lammertijn en Elke Soenens om 18u30 in het Oblatenauditorium.

Zaterdag 15 december 2012 : Kerstconcert door de Koor- en Zangklas van Melanie De Bleeckere om 20u00 in het Oblatenauditorium. Opbrengst gaat terug naar het SIMBAhuis te Liedekerke een project vanSOS- Kinderdorpen

Activiteitenkalender

Page 21: Lopend Vuur november 2012

21

Maandag 17 december 2012 : Klasconcert dwarsfluit en piano door de leerlingen van Veerle Secember en Marieke Arnou om 19u00 in het Lisztauditorium

Woensdag 19 en donderdag 20 december 2012 : Kerstconcert door de leerlingen AMV en de volwassenen van Kathleen Goutsmet en Johan Meersman met diverse leerlingen uit de instrumentklassen.

Zaterdag 22 december 2012 : “Kerst voor dag en dauw” ontbijtconcert door de leerlingen gitaar van Elke Soenens en de leerlingen woord van Linda Dujardin om 8u30 in de afdeling Desselgem

Zaterdag 22 december 2012: Kerstconcert Dekenale Kerk - 20u ‘Falamingo’ De Gevoelige Snaar

o.l.v. Paul De Meyer €7,5 / -12j gratis

Za 19 of zo 20 januari 2013 : Optreden van het Klarinetchoir in het conservatorium te Gent

Maandag 21 januari 2013 : Optreden van het Klarinetchoir in het Oblatenauditorium te Waregem met solist Antonio Fraioli

Woensdag 30 januari 2013 : Uitvoering van De sneeuwman van Briggs door de leerkrachten van de Kunstacademie om 19u in het Oblatenauditorium te Waregem

Zaterdag 2 februari 2013 : KLARINETDAG

Page 22: Lopend Vuur november 2012

Woensdag 6 februari 2013: Leerlingenauditie van de afdeling Anzegem: ‘On the Catwalk’ – OC Ansold – 19u

Donderdag 7 februari 2013 : Leerlingenauditie van de afdeling Beveren-Leie : “Het geheime dagboek van Klein Duimpje” om 19u in OC ’t Klokhuis

Zaterdag 9 februari 2013 : Valentijnsconcert door de leerlingen van Pat Mechele om 14u30 in het Lisztauditorium

Vrijdag 22 februari 2013 : Talentenshow door de leerlingen Woord en Muziek t.v.v. de studiereis naar Amsterdam van de laatstejaars Woord

Zaterdag 2 maart 2013 : Harpconcert in het Oblatenauditorium Kunstacademie Waregem om 19u30

8, 9 en 10 maart 2013 : Repetitieweekend van het Waregems Klarinetchoir te Ieper

Zaterdag 9 maart 2013 : Klasconcert door de leerlingen Cello van Paul Van Egghen om 14u in de Händelklas

Zondag 10 maart 2013 : Harpdag

22

Page 23: Lopend Vuur november 2012

_____________________________________________________ Vormgeving infokrant : Peter Maertens Verantwoordelijke uitgever : Luc Dumoulin Bezorg ons Uw berichtjes via de leraar of deponeer ze in de brievenbus bij het secretariaat van de hoofdschool of stuur ze op naar de academie : Stedelijke Kunstcademie , Olmstraat 25, 8790 Waregem onder vermelding : "infokrant" of via [email protected]

23

Donderdag 14 maart 2013 : Concert Jeugd en Muziek met Trio piano-klarinet-cello Jonge gedreven en talentvolle musici brengen voor ons een toegankelijk programma met Matthias Coppens - piano / Sven Vandevoorde - klarinet / Ilia Laporev – Cello

Zaterdag 16 maart 2013 : “Lang en gelukkig” een totaalspektakel door de leerlingen hogere graad toneel van de afdeling Ingooigem om 18u in de Ansold te Anzegem.

Zondag 17 maart 2013 : “De mestkever” een totaalspektakel door de leerlingen AMV, AVV en de middelbare graden woord van de afdeling Ingooigem om 15u in de Ansold te Anzegem. (Muzikale begeleiding door de leerkrachten)

Page 24: Lopend Vuur november 2012

KUNSTACADEMIE WAREGEM

Olmstraat 25

8790 Waregem

Telefoon: (056) 60 09 18

Mail: [email protected]

www.academiewaregem.be