Live Magazines brochure

Click here to load reader

 • date post

  10-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  215
 • download

  3

Embed Size (px)

description

Live Magazines brochure. Wie, wat, waar en hoe doen we een Live Magazines maken? En voor wie en waarom het voor u handig en essentieel kan zijn.

Transcript of Live Magazines brochure

 • www.livemagazines.nl

  DE REDACTIE VAN LIVE MAGAZINES IS IN STAAT OM BINNEN 8 UUR EEN GEDRUKT MAGAZINE TE MAKEN.

  EEN EXCLUSIEF MAGAZINE OVER UW EVENEMENT DAT U AAN BEZOEKERS KUNT MEEGEVEN.

  LIVE MAGAZINES IS IN 2010 VERKOZEN TOT N VAN DE MEEST INNOVATIEVE CONCEPTEN VAN NEDERLAND.

 • Beeld uit het Live Magazine voor GC A (onderdeel van Menzis)

  LIVE MAGAZINES

  2

 • Uw eigen magazine binnen 8 uur

  een magazine over uw event, in n dag

  3

  Dit is wat wij kunnen: Binnen 8 uur een full colour magazine maken. Een magazine over uw evenement. Met verslagen van onze reporters (over de inspirerende presentaties van die dag), quotes van bezoekers (wat beschouwen zij als het hoogtepunt van de dag?) en fotos van bijzondere momenten. Na afloop van het evenement kunnen de bezoekers het Live Magazine mee naar huis nemen. In plaats van een goodiebag met pennen en pepermuntjes.

  Een dynamisch magazine Op evenementen ligt de content doorgaans voor het oprapen: interessante sprekers, leuke bezoekers en veel dynamiek. Onze redactie lift mee op die energie. Op die manier lukt het telkens weer om binnen een paar uur een bijzonder magazine samen te stellen.

  Ze vangen de juiste spiritHet is bijzonder om te zien hoe het Live Magazines team vol aan de bak ging. Ze doken onder in het con-gres, bijna onzichtbaar, maar ze kwamen met precies de juiste fotos en sfeerverslagen terug. Het magazine weet precies de juiste spirit te vangen.De workshop was ook geweldig. De begeleiders waren zeer professioneel en wetend dat de deadline onver-biddelijk is voel je de druk. Maar juist met die spanning kwamen alle teams met verrassende paginas. Die ver-bazend snel werden omgetoverd tot een schitterende vormgeving.

  En het dak ging er helemaal af toen iedereen na het diner een exemplaar in handen kreeg!

  Tjerk tSas (director Merger & Integration, AkzoNobel)

  Zo werkt hetTijdens evenementen en congressen maakt het redac-tieteam van Live Magazines ter plekke binnen n dag een exclusief magazine dat u aan bezoekers, sponsoren of relaties kunt uitdelen. Het redactieteam bestaat uit ervaren vormgevers, journalisten en fotografen die de dynamiek van uw congres of evenement doeltreffend omzetten in een glossy magazine.

  Het maken geeft een enorme kick! Elk evenement staat bol van enerverende, leuke en goede verhalen. Het geeft een enorme kick om die met een nietsontziende deadline snel om te zetten in een raak artikel of leuke rubriek.

  Tijdens de Startersdag van de Kamer van Koophandel verzonnen we de rubriek Elevator pitch waarbij we star-tende ondernemers in de lift van het Gelredome een pitch lieten doen. We stuitten op twee internetonderne-mers van 14 en 15 jaar. Ze vertelden dat ze al het werk uitbesteden aan freelancers. Dat soort verhalen geven een evenement kleur.

  Martijn Brugman (redacteur Live Magazines)

 • LIVE MAGAZINES

  4

  Live een magazine maken gaat als volgt. U zorgt voor een tafel en wat stoelen. Wij nemen mee: printers, laptops, fotocameras. We installeren ons, zetten onze horloges gelijk en gaan dan een dag keihard werken.

  Onze schrijvers en fotografen duiken onder in uw evenement en komen terug met interviews, quotes, fotos, sfeerreportages en achtergronden.

  Onze ontwerpers werken ondertussen aan het design van het magazine en als na een uur of twee de eer-ste content af is (want zo snel werken we) kunnen de eerste paginas worden opgemaakt, uitgeprint en op de muur geplakt. Hoe verder de dag vordert, hoe voller de muur. Aan het eind van de dag breekt voor ons het mooiste moment aan; bij het verstrijken van de dead-line hangt er een compleet magazine aan de muur.

  Gemaakt in n dag. Daar zijn we zelf dan toch elke keer weer trots op.

  Een race tegen de klok

 • 5Alles staat klaar, we gaan knallen!

  Presentaties worden vastgelegd.

  We verzamelen reacties van bezoekers.

  De content wordt verwerkt in het ontwerp.

  Stukje voor stukje wordt alles uitgeprint dat klaar is.

  Het definitieve bestand gaat naar de drukker...

  Het belangrijke akkoordeermoment, voor de puntjes op de i.

  ....die razendsnel met de gedrukte magazines arriveert.

 • LIVE MAGAZINES

  6

  Morgen kan ik een cadeautje overhandigen aan mijn collegas: de uitkomsten van deze dag!Evert-Jan Peper projectmanager Dienst Landelijk Gebied

  Ik was erg onder de indruk van jullie kwaliteiten en de productie van het TEDxMaastricht Live Magazine. Hoop vaker zaken te kunnen doen met jullie. Marcel Wortel Senior communicatieadviseur at UMC St Radboud

  P.S. Ik krijg echt heel erg veel enthousiaste reacties over het Live Magazine.Chantal Gerritsen Adviseur Marketing & Communicatie KvK

  Goede fotos, leuke teksten, veel deelnemers aan het woord/in beeld en,heeeeel belangrijk: snelheid.Chris Willemsen Innovatieadviseur creatieve industrie , Syntens

  De kern van het programma is er erg goed uitgepakt en vertaald naar een begrijpelijke, fijn leesbare tekst met mooie fotos. Voor de volgende keer staan jullie al op het programma!Linda van Schuijlenborgh communicatiemanagaer Health Valley

  Een geweldig magazine, ziet er mooi uit, leuk om te lezen, lekker veel verschillende onderwerpen en insteken, daar kunnen we wel wat mee! Lekker ook om zo nog eens de nacht opnieuw te beleven door andermans ogen.Alex Verkade oprichter Discovery Festival

  Nu kunnen we aan iedereen laten zien wat er bij ons gebeurd. We gebruiken het ook als flyer.Claudia Schouten Cultuurscout Kunstbedrijf Arnhem, Locatie Spatie

  Quotes

 • een magazine over uw event, in n dag

  7

 • LIVE MAGAZINES

  8

 • een magazine over uw event, in n dag

  9

 • 1. Bel ons! Ook als u niet helemaal zeker weet of u wel een Live Magazine wilt, kunt u ons altijd bellen. We denken graag met uw mee.

  2. Het intakegesprek. Na het eerste telefonisch contact maken wij een af-spraak met u. We leggen onze werkwijze uit en over-leggen samen met u over het doel van het magazine en welke uitstraling uw wenst. Op basis van het intakege-sprek stellen wij voor u een gespecificeerde offerte op.

  3. Zoeken van sponsoren of adverteerders.Ondertussen zoekt u eventueel naar sponsoren of adverteerders. Het is op die manier zelfs mogelijk om kostenloos een Live Magazine uit te brengen.

  4. Opstellen van de plank.Als de offerte is goed gekeurd gaat onze redactie aan de slag met het samenstellen van de plank. Dit is een vakterm uit de mediawereld. De blauwdruk van het magazine zou je kunnen zeggen. Uiteraard samenge-steld in overleg met u.

  5. D-dayAls de plank staat, is het tijd voor D-day. Wij trekken tijdens het evenement acht uur lang alles uit de kast om er iets moois van te maken.

  6. Verspreiding Voor de verspreiding van het magazine zijn verschil-lende opties mogelijk. Gedrukt na afloop van het eve-nement maakt veel indruk op de bezoekers. Maar ook (goedkopere) digitale verspreiding is mogelijk.

  Een Live Magazine in zes stappen

  LIVE MAGAZINES

  10

 • Live Magazine als workshopTijdens de workshop vormt u onder begeleiding van ons team zelf de redactie van Live Magazine. Ideaal voor interne bijeenkomsten. Om de resultaten van de dag vast te leggen bijvoorbeeld. Eerder gaven we al eens een workshop bij AkzoNobel. 150 internationale managers werden voor even redacteur.

  Integratie online & social media Voor elk Live Magazine kunnen we een speciale web-site online plaatsen die alle social media-uitingen over uw event bijeenbrengt.

  EngelstaligWilt u een Live Magazine in het Engels? Geen pro-bleem. Dan sturen wij onze Engelstalige redactie.

  TIPGa eens rond de tafel met eventuele sponsoren tijdens de organisatie van het event. Zij zouden bijvoorbeeld een advertorial of advertentie kunnen kopen zodat u het Live Magazine weer terug verdient. En zij zijn blij met een uniek promotie-middel.

  Er is veel mogelijk

  een magazine over uw event, in n dag

  11

 • LIVE MAGAZINES

  12

 • een magazine over uw event, in n dag

  13

 • Een greep uit reeds gerealiseerde Live Magazines

  LIVE MAGAZINES

  14

 • Live Magazines in de MKB Innovatie TOP 100

  In het voorjaar van 2010 presenteerden Syn-tens, het ondernemersmagazine Bizz en het Nederlands Octrooicentrum voor de vijfde keer de ranglijst met de 100 beste innovaties in het midden- en kleinbedrijf. Live Magazines belandde op de 40ste plaats.

  een magazine over uw event, in n dag

  15

 • Tijdens uw evenement maakt het team van Live Magazines ter plekke binnen n dag een magazine.

  Wie zijn we?William van Giessen & Joost van der Steen (grafisch ontwerpstudio O.K. PARKING). Joost en William zijn onnavolgbaar en doelgericht. Ver-enigen redactioneel inzicht met uitstekende vormgevings-kwaliteiten. Worden van stress alleen maar beter. Zo blijkt telkens weer als de deadline nadert.

  Martijn Brugman, redacteur. Martijn heeft zoveel schrijfstijlen in huis als er evenemen-ten zijn. Krijgt ter plekke vaak geniale invallen. Functio-neert het beste met sterke koffie binnen handbereik. Ziet een goed verhaal van ver aankomen. Die staan er dus ook altijd in.

  Tom Roelofs, fotograaf.Is van origine popfotograaf. Weet wat het is om aan de rand van het podium te staan. Tom is een man van de momenten. Hij wacht op die ene glimlach en drukt dan in een oogwenk af. Heeft een hekel aan slechte fotos. Die maakt hij dan ook niet.

  Ons netwerkLive Magazines beschikt over een groot netwerk van redacteuren, vormgevers en fotografen. We vullen de redactie aan met de mensen die het beste bij uw evene-ment passen.

  ContactHeeft u vragen of wilt u een offerte aanvragen? Belt u ons gerust. U kunt ons ook mailen, we zullen na ontv