Live Magazines brochure

of 16 /16
www.livemagazines.nl DE REDACTIE VAN LIVE MAGAZINES IS IN STAAT OM BINNEN 8 UUR EEN GEDRUKT MAGAZINE TE MAKEN. EEN EXCLUSIEF MAGAZINE OVER UW EVENEMENT DAT U AAN BEZOEKERS KUNT MEEGEVEN. LIVE MAGAZINES IS IN 2010 VERKOZEN TOT ÉÉN VAN DE MEEST INNOVATIEVE CONCEPTEN VAN NEDERLAND.

description

Live Magazines brochure. Wie, wat, waar en hoe doen we een Live Magazines maken? En voor wie en waarom het voor u handig en essentieel kan zijn.

Transcript of Live Magazines brochure

Page 1: Live Magazines brochure

www.livemagazines.nl

DE REDACTIE VAN LIVE MAGAZINES IS IN STAAT OM BINNEN 8 UUR EEN GEDRUKT MAGAZINE TE MAKEN.

EEN EXCLUSIEF MAGAZINE OVER UW EVENEMENT DAT U AAN BEZOEKERS KUNT MEEGEVEN.

LIVE MAGAZINES IS IN 2010 VERKOZEN TOT ÉÉN VAN DE MEEST INNOVATIEVE CONCEPTEN VAN NEDERLAND.

Page 2: Live Magazines brochure

Beeld uit het Live Magazine voor GC A (onderdeel van Menzis)

LIVE MAGAZINES®

2

Page 3: Live Magazines brochure

Uw eigen magazine binnen 8 uur

een magazine over uw event, in één dag

3

Dit is wat wij kunnen: Binnen 8 uur een full colour magazine maken. Een magazine over uw evenement. Met verslagen van onze reporters (over de inspirerende presentaties van die dag), quotes van bezoekers (wat beschouwen zij als het hoogtepunt van de dag?) en foto’s van bijzondere momenten. Na afloop van het evenement kunnen de bezoekers het Live Magazine mee naar huis nemen. In plaats van een goodiebag met pennen en pepermuntjes.

Een dynamisch magazine Op evenementen ligt de content doorgaans voor het oprapen: interessante sprekers, leuke bezoekers en veel dynamiek. Onze redactie lift mee op die energie. Op die manier lukt het telkens weer om binnen een paar uur een bijzonder magazine samen te stellen.

“Ze vangen de juiste spirit”“Het is bijzonder om te zien hoe het Live Magazines team vol aan de bak ging. Ze doken onder in het con-gres, bijna onzichtbaar, maar ze kwamen met precies de juiste foto’s en sfeerverslagen terug. Het magazine weet precies de juiste spirit te vangen.De workshop was ook geweldig. De begeleiders waren zeer professioneel en wetend dat de deadline onver-biddelijk is voel je de druk. Maar juist met die spanning kwamen alle teams met verrassende pagina’s. Die ver-bazend snel werden omgetoverd tot een schitterende vormgeving.

En het dak ging er helemaal af toen iedereen na het diner een exemplaar in handen kreeg!”

Tjerk t’Sas (director Merger & Integration, AkzoNobel)

Zo werkt hetTijdens evenementen en congressen maakt het redac-tieteam van Live Magazines ter plekke binnen één dag een exclusief magazine dat u aan bezoekers, sponsoren of relaties kunt uitdelen. Het redactieteam bestaat uit ervaren vormgevers, journalisten en fotografen die de dynamiek van uw congres of evenement doeltreffend omzetten in een glossy magazine.

“Het maken geeft een enorme kick!” “Elk evenement staat bol van enerverende, leuke en goede verhalen. Het geeft een enorme kick om die met een nietsontziende deadline snel om te zetten in een raak artikel of leuke rubriek.

Tijdens de Startersdag van de Kamer van Koophandel verzonnen we de rubriek Elevator pitch waarbij we star-tende ondernemers in de lift van het Gelredome een pitch lieten doen. We stuitten op twee internetonderne-mers van 14 en 15 jaar. Ze vertelden dat ze al het werk uitbesteden aan freelancers. Dat soort verhalen geven een evenement kleur.”

Martijn Brugman (redacteur Live Magazines)

Page 4: Live Magazines brochure

LIVE MAGAZINES®

4

Live een magazine maken gaat als volgt. U zorgt voor een tafel en wat stoelen. Wij nemen mee: printers, laptops, fotocamera’s. We installeren ons, zetten onze horloges gelijk en gaan dan een dag keihard werken.

Onze schrijvers en fotografen duiken onder in uw evenement en komen terug met interviews, quotes, foto’s, sfeerreportages en achtergronden.

Onze ontwerpers werken ondertussen aan het design van het magazine en als na een uur of twee de eer-ste content af is (want zo snel werken we) kunnen de eerste pagina’s worden opgemaakt, uitgeprint en op de muur geplakt. Hoe verder de dag vordert, hoe voller de muur. Aan het eind van de dag breekt voor ons het mooiste moment aan; bij het verstrijken van de dead-line hangt er een compleet magazine aan de muur.

Gemaakt in één dag. Daar zijn we zelf dan toch elke keer weer trots op.

Een race tegen de klok

Page 5: Live Magazines brochure

5

Alles staat klaar, we gaan knallen!

Presentaties worden vastgelegd.

We verzamelen reacties van bezoekers.

De content wordt verwerkt in het ontwerp.

Stukje voor stukje wordt alles uitgeprint dat klaar is.

Het definitieve bestand gaat naar de drukker...

Het belangrijke akkoordeermoment, voor de puntjes op de i.

....die razendsnel met de gedrukte magazines arriveert.

Page 6: Live Magazines brochure

LIVE MAGAZINES®

6

“Morgen kan ik een cadeautje overhandigen aan mijn collega’s: de uitkomsten van deze dag!”Evert-Jan Peper projectmanager Dienst Landelijk Gebied

“Ik was erg onder de indruk van jullie kwaliteiten en de productie van het TEDxMaastricht Live Magazine. Hoop vaker zaken te kunnen doen met jullie.” Marcel Wortel Senior communicatieadviseur at UMC St Radboud

“P.S. Ik krijg echt heel erg veel enthousiaste reacties over het Live Magazine.”Chantal Gerritsen Adviseur Marketing & Communicatie KvK

“Goede foto’s, leuke teksten, veel deelnemers aan het woord/in beeld en,…heeeeel belangrijk: snelheid.”Chris Willemsen Innovatieadviseur creatieve industrie , Syntens

“De kern van het programma is er erg goed uitgepakt en vertaald naar een begrijpelijke, fijn leesbare tekst met mooie foto’s. Voor de volgende keer staan jullie al op het programma!”Linda van Schuijlenborgh communicatiemanagaer Health Valley

“Een geweldig magazine, ziet er mooi uit, leuk om te lezen, lekker veel verschillende onderwerpen en insteken, daar kunnen we wel wat mee! Lekker ook om zo nog eens de nacht opnieuw te beleven door andermans ogen.”Alex Verkade oprichter Discovery Festival

“Nu kunnen we aan iedereen laten zien wat er bij ons gebeurd. We gebruiken het ook als ‘flyer’.”Claudia Schouten Cultuurscout Kunstbedrijf Arnhem, Locatie Spatie

Quotes

Page 7: Live Magazines brochure

een magazine over uw event, in één dag

7

Page 8: Live Magazines brochure

LIVE MAGAZINES®

8

Page 9: Live Magazines brochure

een magazine over uw event, in één dag

9

Page 10: Live Magazines brochure

1. Bel ons! Ook als u niet helemaal zeker weet of u wel een Live Magazine wilt, kunt u ons altijd bellen. We denken graag met uw mee.

2. Het intakegesprek. Na het eerste telefonisch contact maken wij een af-spraak met u. We leggen onze werkwijze uit en over-leggen samen met u over het doel van het magazine en welke uitstraling uw wenst. Op basis van het intakege-sprek stellen wij voor u een gespecificeerde offerte op.

3. Zoeken van sponsoren of adverteerders.Ondertussen zoekt u eventueel naar sponsoren of adverteerders. Het is op die manier zelfs mogelijk om kostenloos een Live Magazine uit te brengen.

4. Opstellen van ‘de plank’.Als de offerte is goed gekeurd gaat onze redactie aan de slag met het samenstellen van de plank. Dit is een vakterm uit de mediawereld. De blauwdruk van het magazine zou je kunnen zeggen. Uiteraard samenge-steld in overleg met u.

5. D-dayAls de plank staat, is het tijd voor D-day. Wij trekken tijdens het evenement acht uur lang alles uit de kast om er iets moois van te maken.

6. Verspreiding Voor de verspreiding van het magazine zijn verschil-lende opties mogelijk. Gedrukt na afloop van het eve-nement maakt veel indruk op de bezoekers. Maar ook (goedkopere) digitale verspreiding is mogelijk.

Een Live Magazine in zes stappen

LIVE MAGAZINES®

10

Page 11: Live Magazines brochure

Live Magazine als workshopTijdens de workshop vormt u onder begeleiding van ons team zelf de redactie van Live Magazine. Ideaal voor interne bijeenkomsten. Om de resultaten van de dag vast te leggen bijvoorbeeld. Eerder gaven we al eens een workshop bij AkzoNobel. 150 internationale managers werden voor even redacteur.

Integratie online & social media Voor elk Live Magazine kunnen we een speciale web-site online plaatsen die alle social media-uitingen over uw event bijeenbrengt.

EngelstaligWilt u een Live Magazine in het Engels? Geen pro-bleem. Dan sturen wij onze Engelstalige redactie.

TIPGa eens rond de tafel met eventuele sponsoren tijdens de organisatie van het event. Zij zouden bijvoorbeeld een advertorial of advertentie kunnen kopen zodat u het Live Magazine weer terug verdient. En zij zijn blij met een uniek promotie-middel.

Er is veel mogelijk

een magazine over uw event, in één dag

11

Page 12: Live Magazines brochure

LIVE MAGAZINES®

12

Page 13: Live Magazines brochure

een magazine over uw event, in één dag

13

Page 14: Live Magazines brochure

Een greep uit reeds gerealiseerde Live Magazines

LIVE MAGAZINES®

14

Page 15: Live Magazines brochure

Live Magazines in de MKB Innovatie TOP 100

In het voorjaar van 2010 presenteerden Syn-tens, het ondernemersmagazine Bizz en het Nederlands Octrooicentrum voor de vijfde keer de ranglijst met de 100 beste innovaties in het midden- en kleinbedrijf. Live Magazines belandde op de 40ste plaats.

een magazine over uw event, in één dag

15

Page 16: Live Magazines brochure

Tijdens uw evenement maakt het team van Live Magazines® ter plekke binnen één dag een magazine.

Wie zijn we?William van Giessen & Joost van der Steen (grafisch ontwerpstudio O.K. PARKING). Joost en William zijn onnavolgbaar en doelgericht. Ver-enigen redactioneel inzicht met uitstekende vormgevings-kwaliteiten. Worden van stress alleen maar beter. Zo blijkt telkens weer als de deadline nadert.

Martijn Brugman, redacteur. Martijn heeft zoveel schrijfstijlen in huis als er evenemen-ten zijn. Krijgt ter plekke vaak geniale invallen. Functio-neert het beste met sterke koffie binnen handbereik. Ziet een goed verhaal van ver aankomen. Die staan er dus ook altijd in.

Tom Roelofs, fotograaf.Is van origine popfotograaf. Weet wat het is om aan de rand van het podium te staan. Tom is een man van de momenten. Hij wacht op die ene glimlach en drukt dan in een oogwenk af. Heeft een hekel aan slechte foto’s. Die maakt hij dan ook niet.

Ons netwerkLive Magazines beschikt over een groot netwerk van redacteuren, vormgevers en fotografen. We vullen de redactie aan met de mensen die het beste bij uw evene-ment passen.

ContactHeeft u vragen of wilt u een offerte aanvragen? Belt u ons gerust. U kunt ons ook mailen, we zullen na ontvangst van uw e-mail zo snel mogelijk telefonisch contact met u opnemen.

Live MagazinesRoermondsplein 336811 JN Arnhem026-3639030

[email protected]

Live Magazines® is een geregistreerd merk & concept van O.K. Parking, Arnhem.