Lisa's World Guide

download Lisa's World Guide

of 20

 • date post

  12-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  214
 • download

  1

Embed Size (px)

description

News Journal for my application at the KABK in The Hague, The Netherlands.

Transcript of Lisa's World Guide

 • LISAS WORLD GUIDE

 • IND E X

 • wanhopige huisvrouwen 6

  al 50 jaar de lekkerste 8

  gezocht! schaapje 10

  kleren graaien 12

  bonjour brigitte 14

  virtueel leren 16

  geert rutte 18

 • Ik sloeg deze ochtend, toen ik onder-weg was naar stage, de Sp!ts open en zag dit artikel. Ik moest een beetje grinniken en dacht na over hoe zon draaidag op de set van Desperate Housewives eruit zou zien. Ik ben van begin af aan al groot fan van deze populaire dramaserie, die inmiddels al 8 seizoenen telt. Ik kan me nog goed herinneren hoe Edie Britt aka Nicolette Sheridan de serie verliet. Ik vond haar altijd n van de leukste, grappigste personages die me keer op keer verbaasde met haar sluwe opmerkingen en valse trucjes.

  Ik vond het dan ook best jammer dat zij eruit geschreven werd. Dat zij in een conflict verwikkeld raakte met de maker achter dit program Marc Cherry, is mosterd na de maaltijd. Dit is al jaren bekend. Maar dat het er zo achterbaks aan toe gaat op de set is mij wel een verrassing. Je kent natuurlijk alleen de karakters, niet de acteurs, dus hoe zouden zij zon draaidag ervaren? Deze vraag brandde in mijn gedachten en toen ik de metro uitliep wist ik dat ik hier-mee iets moest doen. Zie hier (>) het resultaat!

  29FEB12

 • Een groot fan ben ik van Tumblr. Het lijkt op Blogger maar is net even an-ders. Vooral in Amerika wordt Tumblr veel gebruikt. Het is perfect om fotos op een mooie manier te laten zien. Daarnaast kun je audio, video en gewoon content plaatsen en kun je je design helemaal zelf samenstellen. Tumblr is perfect om inspiratie op te doen. Als je iets ziet wat je leuk vindt sla je dat gemakkelijk op (en Tumblr onthoudt alles!) Zo kwam ik op een doordeweekse dag op mn stage de Tumblr pagina tegen van een Londense Illustrator genaamd: Aled Lewis. Als je kijkt naar zijn blog (Aled Knows Best) en naar de foto hier-boven kun je concluderen dat hij

  gek is op strips en als klein jongetje vaak met Lego, Playmobile en andere poppetjes gespeeld heeft. Ik zag deze foto en ik legde gelijk de link met het krantenartikel over Desperate House-wives. Edie Britt, ik zei het net al een beetje, de sexy, sluwe housewive van Wisteria Lane weet keer op keer men om haar vinger te winden. Ze weet waar ze staat en wat voor ge-voel ze bij zowel mannen als vrouwen oproept. Hier heeft ze 5 seizoen lang aanzienlijk veel gebruik van gemaakt. Kijkend naar de unicorn hierboven ko-men deze twee verhalen samen. Mijn conclusie? Edie Britt is teruggekeerd als unicorn en blaast iedereen omver (ook in de rechtzaal).

 • Er is niks lekkerders dan op een hete zomerdag te genieten van een ijsk-oud Raket-ijsje. Dit populaire, oer-Hollandse ijsje bestaat dit jaar precies 50 jaar. Dat moet natuurlijk gevierd worden! Daarom worden er, speciaal voor het EK voetbal en natuurlijk Koninginnedag, oranje Raket-ijsjes gemaakt. Ik vond dit een leuk artikel om te lezen. Het komt uit mijn lievel-ingskrantje op de vroege ochtend: de Metro. Toen ik het las dacht ik het meteen te gebruiken voor deze op-dracht. Alleen, wat is mijn interprerta-tie hierop? Ik begon met wat dingen

  op papier te zetten. Toen bedacht ik mij dat 50 ook makkelijk aan de kleur goud gekoppeld kan worden. Oranje is natuurlijk toepasselijk i.v.m. de twee genoemde evenementen, maar hoe leuk zou het zijn om gouden Raket-ijsjes in de schappen te zien liggen? Daarom ben ik in Photoshop druk bezig geweest met het ontwikkelen van een goud Raket-ijsje. En tada! (>) he/she is born! Uiteraard staat hier wel een ander bedrag dan 80 eurocent tegenover. Maar h, dan heb je wel iets heel bijzonders in je mond gehad! Eetsmakelijk!

  1MAR12

 • Hoe lief is dat! Je lievelingsknuffel kwijtraken en zon toffe papa heb-ben die een flyer maakt. Ik weet dat het papa was omdat ik dit bericht geretweet en wel op Twitter tegenk-wam. Ik denk dat zanger Marinus de Goederen van mijn favo Nederlandse bands A Balladeer precies hetzelfde gedacht moest hebben toen hij dit bericht retweette. Lokaal nieuws is natuurlijk ook nieuws! En wat is tegenwoordig een betere manier van communiceren en nieuws verspreiden dan via Social Media? Ik heb de foto opgeslagen met het idee er iets pas-

  sends bij te vinden en dat te ge-bruiken voor deze opdracht. Het is uiteindelijk een tekening (>) gewor-den. Ik ben wel nieuwsgierig, zou het schaapje inmiddels bij zijn oorspron-kelijke eigenaar teruggekeerd zijn? Of is mijn gedachte uitgekomen en zit deze lieve knuffel nu echt bij een stoere motormuis? Ik ben zelf ook vaak genoeg mijn lievelingsknuffels verloren, iets pijnlijkers voor een kind kun je niet bedenken. Gelukkig lach je er over 10 jaar om, maar nu kan ik me heel goed voorstellen hoe dat jongentje zich moet voelen.

  7MAR12

 • Het populaire, wereldwijde, Zweedse modeketen H&M lanceerde vandaag, 8 maart 2012 de nieuwe Marni-collec-tie in de grote filialen in Nederland. De allergrootste shopaholics waren er al vroeg bij om verzekerd te zijn van een item uit deze exclusieve collectie. Van jurken met de mooiste prints tot de accessoires met de beste materi-alen. Marni is hot! Ik las dit artikel op modewebsite Styletoday (onderdeel van Sanoma Media) en bedacht me hoe al die fans zich wekenlang ge-voeld moeten hebben. In de meeste filialen waren alle artikelen al binnen

  17 minuten uitverkocht. 17 minuten! dat kun je je toch niet voorstellen?! Nu kom ik ook graag bij de H&M, maar om mijn tentje uit te stallen op de Dam voor een Marni-jurk gaat mij toch iets te ver. Bovendien moet je portemonnee het maar net toelaten natuurlijk. Toch heb ik dit artikel ge-bruikt omdat ik wilde laten zien hoe ik mode kan combineren met elkaar. Zie daarom mijn (Marni)collage (>) op de pagina hiernaast. Ik heb alle beelden uit de tijdschriften ingescand, en in Photoshop alles bij elkaar gebracht. Dit is het geworden!

  8MAR12

 • 22MAR12Mijn stijlleerdocente geeft ons altijd leuke en handige sites met betrek-king tot wonen. Zo volg ik al sinds de tweede klas woonwebsite Perscen-trum Wonen. Hier lees je alles over de nieuwste trends op woongebied. Zo komt Perscentrum Wonen, in samen-werking met de Woonmodetrends elk kwartaal met d trend voor dat seizoen. Sinds vandaag, zijn we een nieuwe woonmodetrend rijker en die draagt de naam: Bonjour Brigitte. Hier wordt teruggegrepen op het Parijs en de Provence van de jaren 50

  en 60. Maar ook niet te vergeten, stijlicoon Brigitte Bardot was een groot inspiratiebron voor deze woon-modetrend. Nu stuitte ik op deze foto hiernaast (>) van n van mijn favo behangmerken Designers Guild, waar je de trend duidelijk in terugziet. Vlak na het vinden van deze mooie foto kwam ik dit palet van Myhomeshop-ping tegen, die ook helemaal in deze trant past. Deze twee beelden samen-gevoegd n nog een vrolijke titel erbij maken het geheel helemaal af. Ik zeg Bonjour Brigitte!

 • Bonjour Brigitte

 • Sinds een paar weken ben ook ik in het bezit van een iPad. Het voelde voor mij (nu al) n van de beste aankopen van dit jaar. Ik gebruik m elke dag, waar ik ook ben. Straks, als het hoog zomer is (dat hopen we natuurlijk) zie ik mezelf al zitten met een koud colaatje in de tuin, mn favo blogs te checken op mn iPad. Dit initiatief van Maurice de Hond vind ik dan ook briljant. Wat mij betreft kun je bij kinderen niet vroeg genoeg beginnen met technologie. Het is bij mij ook gebeurd en ik ben daar vandaag de dag nog steeds blij mee. Zie hier (>) mijn ontworpen huisstijl voor de toekomstige Steve Jobsschool.

  23MAR12

 • Omdat Steve Jobs natuurlijk best een apart gezicht had, besloot ik hiermee iets te doen voor het logo. Zie hierboven het resultaat! Gemaakt in Adobe Illustrator (om te kijken of ik het nog een beetje kan) Hoe leuk zou het zijn om het school-gebouw in de vorm van een iPad te bouwen? Dit heb ik vertaald in de foto die je hier ziet. Een grote binnentuin, waar de kinderen kunnen spelen en relaxen op het gras. En als laatste: wat is een iPad-school zonder iPad? Daarom heb ik ze even hierboven gezet. Ga jij voor de witte of de zwarte?

 • 28MAR12Kijk ze eens lopen, schouder aan schouder. Dit was ht nieuws van woensdag 28 maart jl. Waar zouden de mannen het toch allemaal over ge-had hebben in die uren dat ze in het Catshuis doorbrachten? Eerst dreigt Wilders er de stekker uit te trekken en kan de premier niet luchten of zien, vervolgens lopen ze erbij als twee dikke maatjes! Wisten ze dat ze al die tijd gefilmd werden en deden ze maar gewoon alsof, of zit hier meer achter? En ding is wel duidelijk, financieel gezien gaat het totaal niet goed met Nederland. We raken in een slop en dat is niet zo best. Mijn idee om hier toch nog iets creatiefs uit te halen

  is het maken van een soort flyer tegen de armoede in Nederland. Zie blad-zijde hiernaast (>). Het moet maar eens afgelopen zijn met die tand-artsten die eigen prijzen bepalen en geld wat verdwijnt naar plekken waar het niet hoort. Als iedereen nou wat bewuster met geld omging hadden we nu niet een torenhoge staads-schuld gehad. Dat heeft me best aan het denken gezet. Wat kunnen wij Nederlanders doen om financieel, niet nog verder in het dal te raken? Ik vind het een lastig onderwerp en moeilijk om er een mening over te vormen. De boodschap hiernaast en hierboven is in ieder geval wl duidelijk.

 • THE END