Linkedin uw salesprofiel samenstellen

of 2 /2
Sales Solutions Uw salesprofiel samenstellen Tien tips voor het samenstellen van een dynamisch salesprofiel Houd de cursor boven Profiel aan de bovenkant van de LinkedIn-homepagina en selecteer Profiel bewerken. Tip 1 Upload een professionele foto Een professionele foto van uzelf dient als visitekaartje. Profielen met een foto hebben een InMail- responspercentage dat 40% hoger ligt dan profielen zonder foto. Mensen zien nu eenmaal graag de persoon met wie ze contact hebben. Met een LinkedIn Sales Navigator- account krijgt u een grotere foto dan andere LinkedIn-leden, waardoor u nog meer zult opvallen. Tip 2 Wijzig uw achtergrondafbeelding Met een LinkedIn Sales Navigator-account kunt u ook uw achtergrondafbeeldingen aanpassen. Op die manier zult u opvallen tussen de andere profielen. Klik op Achtergrond bewerken, kies de gewenste achtergrond en klik op Opslaan. Tip 3 Schrijf een pakkende kopregel De tekst op uw profiel onder uw naam is uw professionele kopregel. Het is na uw foto het eerste wat mensen zullen bekijken op uw profiel en het staat achter uw naam in zoekresultaten. Gebruik een creatieve tekst die uitlegt wat u doet of hoe u uw klanten helpt (bijv. ‘salesteams helpen met behulp van social selling’) in plaats van de gebruikelijke functietitel. Tip 4 Voeg rich media-content toe Maak van uw LinkedIn-profiel een plek waar prospects en klanten belangrijke bestanden kunnen bekijken en downloaden, waaronder datasheets, whitepapers en presentaties. Upload bestanden vanaf uw computer of voeg links toe naar video’s en SlideShare-presentaties. Gebruik de knop Media toevoegen in de onderdelen Samenvatting, Opleiding en Ervaring van uw profiel. Tip 5 Pas de URL van uw openbare profiel aan Onderaan het bovenste gedeelte van uw profiel, dat uw naam en kopregel bevat, ziet u de URL (een webadres) van uw openbare profiel. Deze URL is een uitstekende aanvulling voor e-mailhandtekeningen en visitekaartjes, en zorgt ervoor dat u gemakkelijk kunt worden gevonden via zoekmachines. Creëer een URL die uw naam bevat (bv. www.linkedin.com/in/ericapietersen) om de zoekresultaten te verbeteren.

Embed Size (px)

Transcript of Linkedin uw salesprofiel samenstellen

Page 1: Linkedin   uw salesprofiel samenstellen

Sales Solutions

Uw salesprofiel samenstellen Tien tips voor het samenstellen van een dynamisch salesprofiel

Houd de cursor boven Profiel aan de bovenkant van de LinkedIn-homepagina en selecteer Profiel bewerken. Tip 1 Upload een professionele foto Een professionele foto van uzelf dient als visitekaartje. Profielen met een foto hebben een InMail-responspercentage dat 40% hoger ligt dan profielen zonder foto. Mensen zien nu eenmaal graag de persoon met wie ze contact hebben. Met een LinkedIn Sales Navigator-account krijgt u een grotere foto dan andere LinkedIn-leden, waardoor u nog meer zult opvallen. Tip 2 Wijzig uw achtergrondafbeelding Met een LinkedIn Sales Navigator-account kunt u ook uw achtergrondafbeeldingen aanpassen. Op die manier zult u opvallen tussen de andere profielen. Klik op Achtergrond bewerken, kies de gewenste achtergrond en klik op Opslaan.

Tip 3 Schrijf een pakkende kopregel De tekst op uw profiel onder uw naam is uw professionele kopregel. Het is na uw foto het eerste wat mensen zullen bekijken op uw profiel en het staat achter uw naam in zoekresultaten. Gebruik een creatieve tekst die uitlegt wat u doet of hoe u uw klanten helpt (bijv. ‘salesteams helpen met behulp van social selling’) in plaats van de gebruikelijke functietitel. Tip 4 Voeg rich media-content toe Maak van uw LinkedIn-profiel een plek waar prospects en klanten belangrijke bestanden kunnen bekijken en downloaden, waaronder datasheets, whitepapers en presentaties. Upload bestanden vanaf uw computer of voeg links toe naar video’s en SlideShare-presentaties. Gebruik de knop Media toevoegen in de onderdelen Samenvatting, Opleiding en Ervaring van uw profiel.

Tip 5 Pas de URL van uw openbare profiel aan Onderaan het bovenste gedeelte van uw profiel, dat uw naam en kopregel bevat, ziet u de URL (een webadres) van uw openbare profiel. Deze URL is een uitstekende aanvulling voor e-mailhandtekeningen en visitekaartjes, en zorgt ervoor dat u gemakkelijk kunt worden gevonden via zoekmachines. Creëer een URL die uw naam bevat (bv. www.linkedin.com/in/ericapietersen) om de zoekresultaten te verbeteren.

Page 2: Linkedin   uw salesprofiel samenstellen

Sales Solutions

Tip 6 Pas de links aan die naar uw website verwijzen Benut het websitesgedeelte in het onderdeel Contactgegevens van uw profiel door relevante links toe te voegen en websites te vermelden die te maken hebben met wat u verkoopt, uw filosofie of uw achtergrond. Gebruik in plaats van de standaardtitel van de link een aangepaste tekst door Ander te selecteren en een in het oog springende tekst in te vullen, zoals bijvoorbeeld ‘Download onze whitepapers’.

Tip 7 Voeg contactgegevens toe Als u eenmaal een connectie hebt gemaakt met een prospect of een collega, is het handig als ze eenvoudig uw contactgegevens kunnen terugvinden. Voeg minimaal het e-mailadres op uw werk toe en vermeld één telefoonnummer. Deze informatie is alleen zichtbaar voor uw eerstegraads connecties. Tip 8 Vertel uw professionele verhaal in de samenvatting Na uw foto en kopregel is de samenvatting het meest gelezen gedeelte van uw profiel. Gebruik dit gedeelte om uw verhaal te vertellen. Bedenk dat deze tekst invloed heeft op iemand die moet beslissen of ze zaken met u willen doen of uw InMail willen beantwoorden. Wat is uw toegevoegde waarde? Welke bijzondere kennis zou u bijdragen aan het bedrijf? Wat was uw toegevoegde waarde voor klanten die al zaken met u hebben gedaan? Uw samenvatting is geen cv, maar dient om uw professionele verhaal te ondersteunen.

Tip 9 Voeg uw opleiding toe Laat potentiële klanten zien dat ze te maken hebben met een hoogopgeleide professional door uw opleiding(en) te vermelden. Dit zal u ook helpen om connecties te maken met alumni en uw netwerk uit te breiden. Een goed netwerk komt uw toekomstige verkoopmogelijkheden ten goede. Het zorgt er ook voor dat voormalige studiegenoten u gemakkelijker kunnen vinden. Tip 10 Vraag om aanbevelingen Vraag aanbevelingen van collega’s, werkgevers en, beter nog, klanten die uit eigen ervaring kunnen vertellen over uw vaardigheden en bijdragen. Vraag ze om zich te richten op één specifieke vaardigheid of eigenschap die de basis vormt voor hun mening over u. Geef betekenisvol commentaar wanneer u anderen aanbeveelt (hoe u anderen en uw gedeelde ervaring omschrijft, zegt ook iets over uzelf). Ga voor kwaliteit, niet kwantiteit, en wees oprecht.

U kunt om een aanbeveling vragen door de cursor boven uw foto te houden boven aan elke LinkedIn-pagina en op Beheren te klikken naast Privacy en instellingen. Klik op het tabblad Profiel op Uw aanbevelingen beheren en selecteer het tabblad Vragen om aanbevelingen.

©2014 LinkedIn Corporation. Alle rechten voorbehouden.